Dodaj do ulubionych

Smoleńsk na sprzedaż

02.04.11, 13:30
- Tu chodzi o coś innego. Polacy na każdego mieszkańca Smoleńska patrzą jak na zbrodniarza. Nigdy nam nie wybaczycie, że tu jest normalne życie, Pomarańczowa Gęś i dyskoteka.

Więcej... wyborcza.pl/1,99219,9361971,Smolensk_bez_mgly.html#ixzz1IMdfsbVe

A wyborcza standardowo.Zmyślony wywiad przypadkowo spotkanych mieszkańców. Przecież Ci co patrzą to na pewno pisowcy i katole.
Obserwuj wątek
    • trajkotek Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 13:34

Git jest, że poruszył Pan ten temat, nawet w pańskiej redakcji widać poruszenie, będzie można przed katolickimi świętami zgarnąć troszki grosza za byleco ...
      Smoleńsk bez mgły Witolda Szabłowskiego - jest przykładem wartym tyle, co smoleński tort

• leming_bury Re: Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 18:47
        @ trajkotek

Trajkotku, przeczytałem reportaż Szabłowskiego, a później przeczytałem wskazany w Twojej sygnaturce blog. Tobie nie podoba się reportaż a ja uważam, że autor wskazanego bloga jeszcze dużo będzie się musiał od Szabłowskiego nauczyć zanim mu przyjmą cokolwiek do druku, choćby nawet w gazecie z niższej półki, np w "Uważam, Rze". Chętnie się jednak zgodzę, że w Gazecie Polskiej albo w Naszym Dzienniku autor omawianego bloga może zaczynać od jutra.

Mogę Cię również zapewnić, że bardzo krytycznie oceniam przytoczone w jednym z artykułów w tymże blogu wulgarne wpisy niektórych forumowiczów przedstawiających się jako zwolennicy PO (przynajmniej pozornie są to zwolennicy PO, gdybym bowiem oglądał rzeczywistość tak jak niektórzy posłowie PiS to podejrzewałbym, że autorami tych wpisów są przeciwnicy PO, to taka moja teoria spiskowa).

Popatrzmy jednak na stronę przeciwną, np wpisy niejakiego "kurelskiego", choćby w bieżącym wątku, pokazują, że również pośród forumowiczów przedstawiających się jako zwolennicy PiS, nie brakuje osobników łączących w sobie brak argumentów i głupotę z prostactwem i wysokim poziomem chamstwa.
        • trajkotek Re: Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 22:50
          "autor wskazanego bloga jeszcze dużo będzie się musiał od Szabłowskiego nauczyć zanim mu przyjmą cokolwiek do druku"
          dziękuję za poswięcenie uwagi i czasu temu, co napisałem ...
          Obawiam się, że tego, czego mógłbym od red. Szabłowskiego nauczyć sie, by cokolwiek mi przyjęli do druku, nie chcę się nauczyć ...

Pisanie bloga, to nie to samo, co pisamie do gazety, na zamówienie, za pieniądze ...
          Może, gdybym pisał do gazety bardziej bym się przyłożył, pisałbym jaśniej, mądrzej, lepiej ... A tak, na chybcika - jest wiele do poprawienia ...
          ale, ale - nie o styl przecież mi chodzi ... w komentarzu do reportażu na forum napisałem , co mnie denerwuje w przesłaniu tego tekstu (może nie-zamierzonym)

Pozdrawiam ...

ps. rozumiem, że fragment o "Uważam, Rze" - jako gazecie z niższej półki, do której jeszcze nie dorastam poziomem, miał mi sprawić ból i cierpienie, a co najmniej jakiś smutek wywołać, może zwątpienie ...
          Niestety, jesteś pewnie lemingu_bury bardziej związany "sercem" z GW niż ja z jakąkolwiek gazetą z niższej półki
        • trajkotek o, jeszcze jedno ... 02.04.11, 22:59
          piszesz o wątpliwościach, czy ludzie, którzy którzy deklarują swą sympatię do PO i wpisują rzeczy nie do przyjęcia i kompromitujące - są nimi w istocie (pewnie to zamaskowane pisiory) - wytłumacz mi zatem w racjonalny sposób, dlaczeg nie masz wątpliwości, że agresywni i wulgarni ludzie, tryskający jadem zła i deklarujący ostentacyjnie swoje poparcie dla prezesa - to nie są farbowane lisy (czemu twoja teoria spiskowa jest tak ograniczona?)

ps. no dobra, nie chcę się znęcac - nie musisz odpowiadać, ale przemyśl to sobie ...

• leming_bury Re: o, jeszcze jedno ... 03.04.11, 00:30
            Ależ oczywiście, tę samą logikę można zastosować do strony przeciwnej. A więc niektóre wpisy, i to po obu stronach, są tak głupie i wulgarne, iż trudno zaakceptować, że ktoś może je pisać w dobrej wierze. Nie wiem, ja chyba takich ludzi po prostu nie spotykam. Administratorzy powinni szybciej reagować na kliknięcia sygnalizujące wpis (być może) kwalifikujący się do usunięcia, mniej by się wówczas panoszyło tego kibolstwa internetowego. Obserwuję chyba pogorszenie się sytuacji w ostatnich latach. Wymiana myśli na forach należy już do rzadkości, została wymiana epitetów. Ale ta moja perspektywa czasowa może być fałszywa, polskie fora odwiedzam od niedawna.

Zamieszczenie w Twoim blogu przykładów niechlubnych wpisów to dobra inicjatywa, niestety skonstruowana pod tezę, "czerpie" tylko z jednej strony, a pomimo moich raczej nieregularnych wizyt mógłbym zacytować wiele równie głupich i wulgarnych wpisów z drugiego extremum, jak np ostatnio tutaj czytany "kurelski".

A już prawdziwe wrota piekieł otwierają się gdy kibolstwo (i to zdecydowanie z jednej strony spektrum) zwietrzy jakiś temat choćby z daleka kojarzący się z tematyką żydowską.

Szabłowskiego lubię czytać, ma świetne pióro, umie rozmawiać z napotykanymi ludźmi. Mimo, że widzi ich po raz pierwszy, budzi zaufanie, chcą z nim rozmawiać. Porównanie jego reportażu do tortu smoleńskiego uważam za baaardzo niesprawiedliwe.

A na Twojego bloga będę zaglądać i może coś tam jeszcze interesującego dla siebie znajdę. Pozdrawiam,
            • trajkotek Re: o, jeszcze jedno ... 03.04.11, 01:35
              "tort smoleński" - Smoleńsk bez mgły

... pozdrawiam!
          • pis_busters Re: o, jeszcze jedno- odpowiedź 03.04.11, 08:54
            trajkotek napisał:
            >wytłumacz mi zatem w racjonalny sposób, dlaczego nie masz wątpliwości, że agresywni i wulgarni ludzie, tryskający jadem zła i deklarujący ostentacyjnie swoje poparcie dla prezesa - to nie są farbowane lisy (czemu twoja teoria spiskowa jest tak ograniczona?)[/b]

Bo pisiory już tak genetycznie mają. Ile trzeba mieć w sobie kretynizmu, złej woli i nienawiści by zostać członkiem lub sympatykiem PIS?
          • strikemaster Re: o, jeszcze jedno ... 03.04.11, 11:41
            Sugerujesz, ze kierownictwo PIS składa się głównie z farbowanych lisów? :D
    • cul-de-sac Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 14:04
      Osobiscie, majac wybor, wybieram temat slubu ksiecia Williama z Kate, ktorym zyje Wielka Brytania. Tez zarabia na nim kto moze, ale jest zdecydowanie pogodniejszym tematem. W sam raz na wiosenny czas.
      • astrum-on-line Re: Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 17:19
        cul-de-sac napisała:

> Osobiscie, majac wybor, wybieram temat slubu ksiecia Williama z Kate, ktorym zy
        > je Wielka Brytania. Tez zarabia na nim kto moze, ale jest zdecydowanie pogodnie
        > jszym tematem. W sam raz na wiosenny czas.

No u nas jest beatyfikacja. Niby też radosna
        • strikemaster Re: Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 19:18
          > No u nas jest beatyfikacja. Niby też radosna

Tak radosna, jak tylko może byc trup radosny.
    • brzmski jąderko z... żądełkiem 02.04.11, 14:27
      niby grzecznie, profesjonalnie; lecz zza wyszlifowanych - niczym trotuar przed pośredniakiem - fraz przeziera... jądro, którym paweł, choć gaweł... żądli (rząd-li, jakby gryzmolnął prezydent bronisłąw); panie paweł, ja jestem człowiek wykształcony, i oczytany, więc spieszę z, i przestrzegam: są takie gatunki, dla których... żądło to jest ich ostatnie
      • pis_busters Re: A fe panie bździmski ! 03.04.11, 08:31
        A fe panie bździmski ! Człek wykształcony i oczytany ponoć jesteś a chlasz gorzej niż niepiśmienny murarz. W pijanym widzie opisujesz potem swoje rzygowiny umysłowe...
    • zwf Co musi każdy Polak? 02.04.11, 15:31
      "Tytuł: "Musi go mieć każdy Polak". Nie ma wyjścia, musi."

Co musi każdy Polak? Moim skromnym zdaniem na pewno co jakiś czas musi oddać mocz (ang. PiSs). I umrzeć kiedyś musi...

Ale do kościoła iść nie musi, ani na beatyfikację 1 majową jechać nie musi, ePiSkopatu słuchać nie musi, na PiSs głosować nie musi itp, itd...
    • kociewiak2 Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 16:06
      ...Tragedia smolenska zostala zamieniona na ,,Kabart smolenski,, to okrutna prawda ktora przez caly czas reklamuje PIS...Glupota,nienawisc,pycha zmienia ludzi w,, zwierzeta,, czego przykladem sa wypowiedzi politykow PIS,Radia Maryja,J.Kaczynskiego i zabawa w ,,prawde,,
      pokazywana prze Pospieszalskiego i spolke....okrutna manipulacja

• katalizyna Pecunia non olet... 02.04.11, 16:41
      Nie zazdrościć nie zazdrościć a włączyć się w koniunkturę dodatkiem "Manipulacja Smoleńska" . Lemingi sypną groszem. Gwarantowany zysk.
      Dodatek do Gazety Wyborczej, pt. „Nasz Święty – Jan Paweł II. Świadectwa cudów"... Skądżesz to skądżesz? Ależ nie... W tym wypadku chodziło oczywiście o zaspokojenie potrzeb duchowych Polaków. Podsuwam kolejny pomysł na podniesienie sprzedaży "Poradnik pielgrzyma na beatyfikację".
      • maxik-g Twoje pieniądze najwyraźniej śmierdzą. 02.04.11, 17:12
        Na razie to tylko twoje czcze pieprzenie.
        • katalizyna Re: Twoje pieniądze najwyraźniej śmierdzą. 03.04.11, 14:25
          Moje? Nie może śmierdzieć coś czego nie ma.
    • tykaczor Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 17:24
      Kiedy wreszcie PiS zostanie zdelegalizowany jako Partia szkodząca Polsce i Polakom ! Przecież to są wrogowie demokracji i tak jak faszyści powinni zniknąć na zawsze. Przed wojną tak działała V kolumna ! Apeluję do młodzieży ! Nie pozwólcie na to by wykolejeni pisowcy zniszczyli Wam Polskę ! Przeciwstawcie się tym BANDYTOM i nie pozwólcie robić z naszego Kraju światowego pośmiewiska ! Czy nie wystarczy już kompromitacji jaką zgotował Polsce Mlaskacz ???
      • kurelski Re: Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 17:55
        tykaczor napisała:

> Kiedy wreszcie PiS zostanie zdelegalizowany jako Partia szkodząca Polsce
        > i Polakom ! Przecież to są wrogowie demokracji i tak jak faszyści powi
        > nni zniknąć na zawsze. Przed wojną tak działała V kolumna ! Apeluję d
        > o młodzieży ! Nie pozwólcie na to by wykolejeni pisowcy zniszczyli W
        > am Polskę ! Przeciwstawcie się tym BANDYTOM i nie pozwólcie robić z n
        > aszego Kraju światowego pośmiewiska ! Czy nie wystarczy już kompromit
        > acji jaką zgotował Polsce Mlaskacz ???
        Najwiekszym przykladem Durnoty Ty i POjeb........ jestescie.
    • kurelski Smoleńsk na sprzedaż 02.04.11, 17:53
      Redaktorze -kolejka po rozum juz dawno sie rozeszla - pewnie go dzisiaj nie przywiezli.
      Dupowaty tez stal ale go Tusk wyslal do Banialuki - tam namiastki dawali (Po dostawalo tylko dla
      Wierchuszki)
    • wasylzly Opcji jest duzo - nie ma to jak powspominac jak 02.04.11, 18:33
      Lech w trumnie wygladal - jarelk mial problemy na wielu etapach, nawet byla dowozka i wrzutka resztek ?.
      A wiec moze - lukrowana noga generala ? czy marcepanowe paluszki edgara ?
      U ciemniakow -wszystko mozliwe - wal w osobowke jak ucza na kursach tirowcow :-)))))))))))))))))))
    • lzeszjakburaesbeckasuka GWno na stelaż 02.04.11, 21:37
      niepoprawni.pl/grafika/gw2jpgjpg
    • pis_busters P. Gosiewska, prawda panią wyzwoli... 03.04.11, 08:14
      Wczoraj Gosiewska, która nie mogła polecieć do Moskwy (2 godz.) by rozpoznać ciało mężą, skutkiem czego do dziś "nie wie kogo pochowała", pokazała się w Chicago (16 godz. lotu) łamiąc przyrzeczenie dane dzieciom. Jestem niezmiernie ciekaw, czy oprócz propagowania pisowskim zwyczajem kłamstw i kalumni, wyjaśniła swoim polonijnym słuchaczom dlaczego nie pojechała rozpoznać ciała męża...
    • 0721x Smoleńsk na sprzedaż 03.04.11, 08:36
      doprawdy to jakiś obłęd trajkotanie przez okrągły rok o zwykłej katastrofie lotniczej robienie na niej kariery szmalu i co tam jeszcze pis nie wymyśli - polak potrafi choć chyba jednak nie każdy
    • lehoo Smoleńsk na sprzedaż 03.04.11, 11:31
      PO 10 kwietnia będzie jedenasty. Znicze się POzbiera, śmiecie POzamiata.
    • road_66 Smoleńsk na sprzedaż 19.05.11, 20:57
      To skorzystam z okazji by zareklamować stronę, różnorodne źródła na temat katastrofy smoleńskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka