Dodaj do ulubionych

Czarzasty i Miller przejmą SLD?

15.10.11, 16:16
Cyt:"Zresztą na Napieralskim trochę też, bo ten go nie wpuścił na listy SLD w 2007 r. i b. premier wylądował na listach Samoobrony. "
Wówczas szefem SLD był Olejniczak, powstał LiD, to grupa związana z Borowskim oraz demokratami pl. (dawna UW) nie chcieli Millera na listach Lidu...
Obserwuj wątek
    • czyzyk331 Re: Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 16:20
      Dlaczego red. Kublik chce wmówić czytelnikowi, ze w 2007r., sojuszem rządził Napierek...
      a przecież...
      -"Decyzja zapadła - Wojciech Olejniczak, a nie Leszek Miller będzie nr. 1 Lewicy i Demokratów w Łodzi.Trwa przekonywanie Millera, aby w wyborach parlamentarnych nie startował w ogóle. - Jeśli się uprze, głównym starciem w Łodzi będzie rywalizacja Miller - Olejniczak. A po co nam to? - mówi "Gazecie" polityk z czołówki SLD.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4463272.html
      • czyzyk331 Ponowna manipulacja GW 15.10.11, 16:24
        Ponownie przypominam, ze to Olejniczak nie chciał Millera...
        -"Olejniczak: Dla Millera nie ma powrotu
        - W tej kampanii gramy jak wczoraj Polska z Portugalią - też z charakterem i też do końca - zapowiedział w TVN24 Wojciech Olejniczak. Lider SLD zapewnił, że Leszek Miller nie wraca na listy Sojuszu, a wynik wyborów dla LiD będzie dwucyfrowy.
        - Nie mam wątpliwości, że wynik wyborczy będzie dwucyfrowy. Spokojnie, w sposób konkretny pokazujemy program. Mamy też nowe twarze - zareklamował Olejniczak. Te nowe twarze to m.in. profesor Marian Filar w Toruniu, profesor Jan Widacki w Krakowie, Bogdan Lis w Gdańsku. Władysław Frasyniuk nie wystartuje, ale będzie "intensywnie wspierał kampanię LiD".

Sam Olejniczak wystartuje z Łodzi. - Łódź była i jest lewicowa, będę tam kandydował jako szef partii - zapowiada. W Warszawie listę otworzy Marek Borowski, pojawią się też Ryszard Kalisz, Piotr Gadzinowski, i Katarzyna Piekarska. - W stolicy liczymy na bardzo dobry wynik, nawet zwycięstwo. Liczymy na to, że warszawiacy zmęczeni PO zagłosują na nas - mówi lider Sojuszu.

Pytany o komentarz do słów Leszka Millera, który oskarżył liderów LiD o tchórzostwo (były premier nie będzie startował z list Lewicy i Demokratów), Olejniczak uchylił się od odpowiedzi. - Miller sam sobie wystawia świadectwo poprzez tego typu słowa. Nie ma co tego komentować. Usłyszał ode mnie i wielu kolegów, że z list LiD kandydować nie będzie, i tego nie przyjął - mówi polityk.

- Na listach muszą znaleźć się osoby które przyciągną wyborców, a Miller tego nie gwarantuje.
        Początek kampanii
        W Warszawie odbywa się dziś konwencja LiD. Koalicja chce zaprezentować się w październikowych wyborach jako alternatywa dla PiS i PO. Politycy ugrupowania podkreślają, że w kampanii wyborczej chcą podsumować 2-letnie rządy koalicji PiS-Samoobrony-LPR oraz przedstawić swoją propozycję myślenia o Polsce i jej rządzeniu.
        Twarzą kampanii LiD ma zostać były prezydent Aleksander Kwaśniewski. To on zaprezentuje w niedzielę program wyborczy LiD, pojawi się na billboardach, ma też uczestniczyć w spotkaniach wyborczych./kaw
        www.tvn24.pl/1,1520776,druk.html
      • 0kostek Czarzasty olewa Agnisię 15.10.11, 18:00
        Nie chce z nią rozmawiać.
        To skandal.
    • nyilas Oby 15.10.11, 16:23
      na pohybel wyborczej
      • czyzyk331 Re: Oby 15.10.11, 16:26
        Trwa urabianie czytelnika...GTM ma zawsze rację
        Zabrakło Napierka, to pojawił się Czarzasty i Miller. Zacznie się pisać o aferze Rywina, komuchach w szafach oraz Sobotce ...itd

*GTM- Grupa Trzymająca Media
    • sysmech Kublik znowu straszy... 15.10.11, 18:20
      ..."Dupą trzymającą władzę" - najwytrwakej lansowaną w propagandzie przez Wybiórczą i Ziobrę. Skoro tak ich nienawidzi, to wzięłaby od Michnika nóż, któy ten wbił w plecy Millerowi - pod pozorem szukania wspólnych korzeni - i załatwiła sprawę raz na zawsze. Ziobro już ma żonkę, a zaraz będzie miał dziecko... I powoływanie się Kublik na niego - jest dlań cokolwiek kompromitujące.
    • easy.teraz Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 18:32
      >To klęska, jakiej nie przewidział nikt. Z wyjątkiem Czarzastego.

Czy pani Agnieszka słyszała o prognozach przedwyborczych. Wiarygodne instytucje badania opinii publicznej prawidłowo przewidywały wyniki wyborów. Czarzasty nie jest prorokiem...
    • bodzio151 Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 18:33
      szanowna pani redaktor jest niesamowita, juz nie podnieca ja napieralski szuka innego obiektu , /szanowna pani czas udac sie do klicha,oby nie bylo za pozno/
    • pssz Życie wewnętrzne SLD 15.10.11, 18:47
      Ta partia innymi sprawami sie prawie nie zajmuje.
      • czyzyk331 Re: Życie wewnętrzne SLD 15.10.11, 19:55
        Życie wewnętrzne SLD jest kształtowane przez GTM..
        Za chwilę GTM zajmie się wnukami i wnuczkami działaczy Sojuszu...
    • saint_just Palikot ich zje 15.10.11, 18:58
      z musztardką .....
      • tymon99 Re: Palikot ich zje 15.10.11, 19:32
        liczącą się - jedną. pis. i wystarczy.
        narodowi bo narodowi, ale jednak socjaliści..
    • marek-lipski Lewico-Polska!Program a potem kadry 15.10.11, 18:59
      ktore bawia sie w lewicy o stanowiska,ktore mozna prywatnie przedyskutowac..Realny program,fakty,finanse a nie dziecinne zabawy......Ile partii socjalistycznych,komunistycznych,lewicowych mamy w Polsce?

"Lewica wie, że wolność człowieka zależy od przysługujących mu praw społecznych: nie może być wolny ten, kto nie jest wolny od głodu, bezdomności, ubóstwa. Zazwyczaj więc program lewicowy wiąże się z jakąś wersją państwa dobrobytu. W różnych krajach stosuje się różne modele i rozwiązania, nie można więc wskazać jednego wariantu, który byłby najlepszy we wszystkich okolicznościach. Różne kraje stosują różne rozwiązania związane z płacą minimalną czy minimalnym dochodem gwarantowanym. Tym, co wspólne dla lewicowych rozwiązań, jest szczególny nacisk na dobra i usługi publiczne.////Wiecej:
      www.przewodniklewicy.pl/gospodarka.php
      • saint_just Re: Lewico-Polska!Program a potem kadry 15.10.11, 19:20
        marek-lipski napisał:

> ktore bawia sie w lewicy o stanowiska,ktore mozna prywatnie przedyskutowac..Rea
        > lny program,fakty,finanse a nie dziecinne zabawy......Ile partii socjalistyczny
        > ch,komunistycznych,lewicowych mamy w Polsce?
        > ________________________
        > Mam nadzieje dlatego cytuje:
        >________________________________________
        Trochę nie na temat, bo artykuł o SLD , a nie lewicy. :-D
    • tymon99 Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 19:29
      jak to - przejmą?
      millera jakiś czas nie było, ale czarzasty ani na chwilę nie opuścił gtw.
    • samanade Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 19:43
      I niech przejmą to skończą jak Jurki i inne Korwiny. A na ich miejsce w końcu może pojawi się prawdziwa lewica bez obciążeń i bagażu dawnych aparatczyków i sb-cji!
      • czyzyk331 Re: Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 19:57
        Właśnie pokazała się na ulicach stolicy. Dzieci burżujów domagają się przywilejów, nie chcą płacić za błędy rodziców...
        Podobnie było w 1968r....aż odbiło się czkawką w 1980r.
      • czyzyk331 Fobie GTM.. 15.10.11, 20:00
        Pytanie: - Dziennikarze "Wyborczej" też?
        Czarzasty:- To druga sprawa, która wręcz mnie już nudzi. "Wyborcza" to jedyny tytuł, w którym pojawiam się w roli głównej - niezależnie czy piszą o monarchii angielskiej, czy o trzodzie chlewnej. Ale ta ich fobia mnie nie martwi. "Newsweek" ocenił, że Agnieszka Kublik z "Wyborczej" zawsze powtarza ten sam schemat: za wszystkim stoją Czarzasty z Kwiatkowskim doradzający Napieralskiemu. Nastawienie mediów do mojej osoby jednak się zmieniło. Ludzie widzą, że afera Rywina była rozmową dwóch znających się od lat i popijających alkohol ludzi, w której jeden drugiego "przez przypadek" nagrał. Prokuratura pod wodzą mojego ulubieńca Zbyszka Ziobry nie znalazła niczego. A później była afera hazardowa, z nagraniami urzędników państwowych, szefa klubu PO. I nic.
        Więcej
        www.se.pl/wydarzenia/opinie/nie-wszystko-co-mowi-kaczynski-jest-bzdura_175414.html
    • red_adidas SLD? 15.10.11, 20:50
      Partia polityczna bez poparcia wyborców jest martwa.
      Trochę żal iż partii z takimi tradycjami odchodzi w niepamięć
      z uwagi na totalną nieudolność zarządu SLD.
      • erte2 Re: SLD? 15.10.11, 21:12
        red_adidas napisał:
        ...Trochę żal iż partii z takimi tradycjami odchodzi w niepamięć

Dobry człowieku - a z jakimiż to tradycjami ? Może z tymi z lat czterdziestych i pięćdziesiątych, kiedy to więziono i mordowano tysiące Polaków walczących w czasie wojny z hitlerowskim okupantem ? A może chodzi ci chwalebną tradycję strzelania do własnego narodu - w roku '56., '70., '81. - że stanu wojennego z tysiącami uwięzionych, wyrzuconych z pracy,prześladowanych nie wpomnę ? Czy też może lepsze są zwykłe pałowania, jak w '68. czy '76. ?
        Czy do owych tradycji zaliczasz "bratnią pomoc" Czechosłowacji Anno Domini 1968 ? Można też jeszcze dołożyć wpisanie do Konstytucji wasalstwa wobec Wielkiego Brata ze wschodu, na każdym kroku przypięczetowywanego wiernopoddańczymi adresami najwyższych funkcjonariuszy owej "partii z tradycjami".
        No i jeszcze tradycyjny do roku '89. brak podstawowych artykułów na rynku - od kawałka chabaniny, poprzez cukier, chleb, mydło - aż po papier do dupy.
        Zaiste, wspaniałe tradycje....
        • alakyr Re: Erte, twoja żółć nie robi na nikim wrażenia 15.10.11, 21:29
          Jak chcesz oceniać tradycje to zacznij może od Jałty, jako były projektant przeprowadź analizę wykonalności innych wariantów niż ten na który teraz plujesz. Oczywiście o ile nie jesteś szalony i nie wyślesz całego narodu do lasu żeby walczył z nowym okupantem.
          • erte2 Re: Erte, twoja żółć nie robi na nikim wrażenia 16.10.11, 10:01
            alakyr
            Dobry człowieku - to są fakty. To wszystko miało miejsce - i kazamaty UB, i strzelanie do demonstrantów, i dławienie demokracji, i cenzura, i wszechobecne zakłamanie. Cz to są tradycje lewicowe ?
            A z drugiej strony - księżycowa ekonomia która doprowadziła do totalnego załamania gospodarki, do braków na rynku absurdalnych po czterdziestu latach od wojny (czegoś takiego nie było nawet w innych demoludach, również powstałych w wyniku owej diabolicznej Jałty) - to też są owe "tradycje" ?
            Moja rada: nie broń za wszelką cenę spraw i rzeczy które są nie do obrony - bo "dorobek" i "tradycje" partii która w swojej nazwie miała przymiotnik "robotnicza" robotnicy (i cała reszta) dokonale ocenili w roku 1980., a w 1989. pokazali jej czerwoną (nomen omen) kartkę. I nie mieszaj do tego Jałty, bo równie dobrze mógłbyś w ten sposób usprawiedliwiać Petaina czy Quslinga.
            • alakyr Re: Dwie uwagi: 16.10.11, 15:01
              1. Sorry zapytam, kim byli Twoi rodzice jak chodziłeś na studia zdobywając tytuł magistra
              inżyniera? Co w tamtych czasach było nieporównywalnie trudniejsze. Dostałeś punkty za
              pochodzenie? Bo ja nie.

2. Jak możesz nie mieszać Jałty? Pytałem, co powinni zrobić wtedy polscy patrioci, odbudowywać zniszczony kraj i godzić się na ograniczoną suwerenność, i przemoc wobec niepokornych czy iść do lasu, walczyć o honor i zginąc razem z pozostałymi z wojny 25 mln żywych Polaków?
              • erte2 Re: Dwie uwagi: 16.10.11, 16:13
                alakyr
                Mówisz - masz.
                1. Nie wiem co mają do tego moi Rodzice, ale jeśli zżera Cię ciekawość to proszę bardzo.
                Można powiedzieć można ich nazwać wypędzonymi, bo jako przedwojenna inteligencja nie mieli czego szukać w powojennym Lwowie, tym bardziej że Dziadek mój był Obrońcą Lwowa i prędzej czy później władza radziecka doszłaby do tego - z konsekwencjami oczywistymi.

2. Nie jestem magistrem inżynierem, bo po roku '68. zostałem wyrzucony ze studiów i musiałem je kończyć wieczorowo - w wyniku czego jestem tylko prostym inżynierem - dziś zresztą już emerytem.

3. Jałta jest w tym wszystkim najmniej ważna - ważne jest to co było po niej. A po niej było to wszystko co wymieniłem i tego dokonali owi "polscy patrioci".
                • alakyr Re: Dwie uwagi: 16.10.11, 19:20
                  Nie zżera mnie ciekawość tylko interesuje mnie jak inteligentny człowiek dochodzi do takiego stanu ducha jak Ty. Jak możesz mówić że Jałta nie ma nic do rzeczy? Wszystko co działo się później dobrego /tak, dobrego/ i złego to skutek decyzji na które nie bardzo mieliśmy wpływ.
                  Tam ustalono ramy w jakich przyszło nam żyć aż do 89 roku.
                  • erte2 Re: Dwie uwagi: 16.10.11, 21:11
                    alakyr
                    Dziękuję za uznanie mojego IQ - ale być może stąd wzięło się to że potrafię wyciągać wnioski z pewnych faktów. A fakty są takie jakie są.
                    A co do Jałty - czy w zawartym tam porozumieniu mieścił się zapis o stukilkudziesięciu ofiarach grudnia '70. ? Czy Stalin, Churchill i Roosvelt ustalili zapis w konstytucji (!) PRL (powstały nie w czarnych czasach stalinowskich, ale za panowania "światłego" towarzysza Gierka) o nierozerwalnym sojuszu z ZSRR ? Czy wreszcie porozumienie jałtańskie przewidywało kolejki po: mięso, masło, kawę, pralki, papier do dupy, piwo, wodę mineralną.............., i w ogóle wszystko ?
                    A jeśli chodzi o mój stan ducha - to trzydzieści jeden lat temu tenże mój ( i wielu milionów innych Polaków) stan ducha doprowadził do powstania "Solidarności" - czyli wielomilionowego ruchu protestu przeciw owej "tradycji" partii zwanej - nie wiadomo dlaczego - robotniczą.
    • alakyr Nie mam nic naprzeciw tym dwóm. 15.10.11, 21:34
      Jeden nieprzeciętny mózgowiec, drugi niezły organizator. Obaj z jajami, stanowią poważne zagrożenie bo lewica pod ich rządami ma szanse pozyskać sporo ludzi, których zniechęcił Napieralski.
      • jwojnar Jest tylko jedno "ale" 15.10.11, 21:53
        Lewica pod ich rządami ma szanse pozyskać sporo ludzi, których zniechęcił Napieralski, ALE będzie to lewica, na czele której stoi Janusz Palikot.
        • alakyr Re: Jest tylko jedno "ale" 16.10.11, 15:06
          Nie sądzę, lewica chcąca skupiać wokół siebie ludzi musi mieć program, SLD taki program ma /o czym za bardzo nie wiedział Napieralski/, Palikot natomiast programu nie ma poza histeryczym obijaniem się od sćiany do ściany. To taki trochę bardziej impulsywny Tymiński.
          • tymon99 Re: Jest tylko jedno "ale" 17.10.11, 01:15
            alakyr napisał:

> SLD taki program ma

więc czemuż, ach czemuż, trzyma go w ukryciu??
    • kochamjaktusk Partia Oszustow sfalszowala wybory 15.10.11, 22:34
      Oto prawdziwe wyniki omylkowo wyemitowane przez TVN:
      www.youtube.com/watch?v=6bYfLqNyoUs
    • kochamjaktusk Oto prawdziwe wyniki wyborow wyemitowane przez TVN 15.10.11, 22:35
      www.youtube.com/watch?v=6bYfLqNyoUs
    • oghana7 Czarzasty i Miller przejmą SLD? 15.10.11, 23:52
      miller wslawiony ostatniorazem z kwasniewskim sprowadzeniem wiezniow z guantanamo na zyczenie amerykanow na tortury .to taka lewica razem z grupa trzymajaca wladze od rywina ma odnowic sld? juz widze sztandar wyprowadzony i koniec partii starych komuchow .
    • baalsaack Kublik... 16.10.11, 03:11
      Nieopatrznie zacząłem czytać artykuł nie sprawdziwszy, kto jest autorem. Pewnie dlatego, że jego treść zapowiadała się ciekawie. Pierwszy akapit wystarczył jednak, żeby wzbudzić moje wątpliwości. Po chwili wszystko stało się jasne - kto inny mógł napisać tekst krytykujący SLD, przytaczając przy tym wypowiedzi anonimowych (to już znak rozpoznawczy tekstów tej pani) posłów tej formacji, jak nie pani Kublik? Dalej nawet nie czytałem.
    • josif47 Czarzasty i Miller przejmą SLD? 16.10.11, 04:49
      Miller i krzaczasty chca wladzy ?...
    • koczkodanka Kublik i "czarny lud" Czarzasty 16.10.11, 09:04
      proponuje jakąś terapię dla redaktorki GW. Artykuł jak i inne pani AK na temat Czarzastego et consortes dowodzą, ze ma obsesję. A to się leczy
    • helguera gazetowy podzial na starą komusza lewice i 16.10.11, 09:11
      jaka?Nie stara.Czarzastego w gazecie nie lubia bo pewnie cos tam wie jak to z rywinem i michnikiem byl.Miller też jest be bo nie psioczy na Wlodka czy napieralskiego.A jeszcze niedawno Millera glaskala gazeta na umor.Gdyby teraz był grozny dla pisiorow tez bylby glaskany z pewnoscia.Miller stary komuch a Łybacka,a Senyszyn to niby kto////?.Widać w antykoscielnej gazecie nowi na lewicy to tylko ci ktorzy kopia w kosciól mocno i stale i tu jest ta gazetowa granicaJak jeszcze popieraja oszoloma i oszusta z Lublina,nowego gazetowego idola,to juz sa dozywotnio nową lewica..Problem będzie z kwasniewskim bo on ''wybil''sie w tym temacie na niezaleznosc i powiedzial by w parlamencie krzyz pozostal.To zagwozdka dla gazety.
    • pinkdot Re: Czarzasty i Miller przejmą SLD? 16.10.11, 09:12
      A ja nie wiem czy "centrolewicowość", o której pisze w ostatnim akapicie dziennikarz, jest naprawdę tym co chcą wyborcy i odpowiednią strategią dla SLD. Już w tych wyborach partia okazała się za "miękka" w pewnych sprawach, np. postawą "niedrażnienia" kościoła odstąpiło SLD na pewno część swojego elektoratu Palikotowi.
      Mnie się marzy partia lewicowa z prawdziwego zdarzenia, niezaściankowa obyczajowo, bez obciążeń historycznych, no i z prawdziwym lewicowym programem gospodarczym (podatek liniowy Palikota jest zaprzeczeniem ideałów lewej strony).
    • abers Czarzasty i Miller przejmą SLD? 16.10.11, 11:16
      Tylko Ryszard "Zbaw Lewicę" Kalisz !
      Ha,ha,ha...
    • marian391 Wypociny ... 16.10.11, 11:28
      i insynuacje pseudoredaktor Kublik godne są magla a nie poważnej gazety.
      • 2berber Re: Wypociny ... 16.10.11, 11:35
        marian391 napisał:
        > i insynuacje pseudoredaktor Kublik godne są magla a nie poważnej gazety.

Nie zgadzam się z tym.
        Twierdzę że im więcej "mysli" i szarej propagandy pani Kublik tym szybciej
        wróci normalność. Na zasadzie sprzeciwu wobec bzdur.
    • czorny10 Czarzasty i Miller przejmą SLD? 19.10.11, 18:19
      Wielkie GIE wart ten artykuł tak jak jego autorka. Jak sie pisze, to wareto pisac prawdę. kampania wg Czarzastego była niewyobrażalna a nie niewiarygodna, i wynik tez miał byc niewyobrażalny. Róznica spora, zwłaszcza dla ludzi inteligentnych i potrafiących czytać między wierszami. To nie była prostacka wypowiedź młotka w stylu p. redaktor. Która myli sie równiez pisząc o czwartkowej radzie, która była rada warszawską, której czarzasty jest członkiem (jest strona w necie, trzeba chcieć i umieć). Faktem jest, ze zapowiedział, ze bedzie sie ubiegał o przywództwo rady mazowieckiej. Ubiegał. Ubiegać, czyli wystartowac w demokratycznych wyborach, a nie przejąć, pejoratywne słowo kojarzące się z odbijaniem MSZ przez jarka albo marszałka sejmu przez donka. Ale jestem to w stanie zrozumiec u p. radaktorzyny, gdyż swą wrodzoną antypatia do czarzastego pała od czasów gdy razem sluzyli "reżimowi".
      cytat za czarzastym: "Poznaliśmy się pod koniec lat osiemdziesiątych w Centrum Badania Opinii Społecznej, które, jak pamiętasz, pracowało między innymi na rzecz generała Jaruzelskiego. Ty, wtedy młoda obiecująca i zaangażowana, pracowałaś w tej firmie, ja byłem mężem Twojej koleżanki z pracy, działaczem Zrzeszenia Studentów Polskich. Jak pamiętam, byłaś tak samo aktywna we wspieraniu poczynań pułkownika S.Kwiatkowskiego, ówczesnego szefa CBOS-u, jak teraz jesteś aktywna w oczernianiu jego syna, Roberta. Pewnie nazwisko przypadło ci do gustu – oni na „K” i ty na tę samą literę."
      I całośc dla wnikliwych:
      czarzasty.blog.onet.pl/Do-Agnieszki-Kublik,2,ID423745943,n

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka