japolak
29.12.11, 07:52
Zdaje się, iż to Leszek Miller mówił iż mężczyznę można poznać po tym jak kończy. Ksiądz Boniecki różnym frondom, TV Trwam może odpowiedzieć słowami Marka Twaina - "plotki o mojej śmierci uważam za przesadzone". Cytuję może nie dosłownie, bo z pamięci.
Nie uczestniczę w spamowaniu w obronie Bonieckiego. Ale kiedyś sam z cenzurą się użerałem.
Zalecenie milczena księżom i książątom kościoła bym w sprawach politycznych zalecił "urbi et orbi".
Przykro mi, gdy słyszałem iż jako niewierzący Wigilię nielegalnie zrobiłem, bo bez opłaty za copyright dla proboszcza. Robiłem wieczerzę dla umierającej mamy wspominajac zmarłego tatę i inne drogie nam osoby, przy tradycyjnych polskiej kuchni smakołykach, z jednym naruszeniem tradycji, bo bezalkoholowo. Wojownicze głosy papieża, kardynałów i biskupów, by tępić niewierzących, za mało wierzących i inaczej wierzących były dla mnie jakby się mi ktoś zesrał między karpiem a bigosem. Wyciszałem telewizor, bo mama już mało widzi -denerwować jej nie chciałem. Przynosiłem kompot na suszonych śliwkach, pomagający na trawienie. Polecam "prawym obrońcom wiary", bo powstrzymuje biegunkę, po naszemu - sraczkę.