05.04.05, 21:39
mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje na forum
czy ktos zastanawiał się co możnaby zrobić żeby jakoś "wykorzystać" to co sie dzieje w kraju? co można zrobić aby uczcić pamięć
tego człowieka i żeby każby się w to włączył i nic to nie kosztowało? na przykład - kopiec? taki kopiec jak kopiec Kościuszki?
może to głupi pomysł, ale tak jakoś mi do głowy przyszło

yiii pierwszy raz na forum
Obserwuj wątek
    • zbiszew Re: pomysł 05.04.05, 21:41
      kopiec- tak, to moze miec sens................
    • kobusowaty Re: pomysł 06.04.05, 09:36
      najmrocka napisała:
      czy ktos zastanawiał się co możnaby zrobić żeby jakoś "wykorzystać" to co sie d
      > zieje w kraju? co można zrobić aby uczcić pamięć

Nie ma obawy.Już jest pomysł aby 10 czerca był dniem ustawowo wolnym
      i nazywał się świętem JPII. Jeszcze chwila,a kosztem likwidacji np. szkół lub obcięcia dotacji na drogi lub zapomogi
      samorządy zdobędą środki na pomniki. Tak,że wykorzysta się maksymalnie to co się "zieje" w kraju.A przecież jeszcze ciągle oficjalnie rządzi lewica. Co będzie potem,strach pomyślć.
      • cotygadasz Re: pomysł 06.04.05, 17:52
        kobusowaty napisał:

Co będzie
        > potem,strach pomyślć.

info.onet.pl/1,15,11,11274423,32016329,1540726,0,forum.html
        ja już się boję
        • najmrocka Re: pomysł 06.04.05, 20:24
          nie chodziło mi o nic w stylu pomników, czy coś takiego. po prostu pomyslałam, że jakby każdy dosypał worek ziemi z ogródka, to byłaby ciekawa idea
          tyle że wiem, że takie coś nie obyłoby się bez ingerencji władz, partii, kościoła itd - bo wszystko mozna zrobic aby promować siebie
          w ogóle to się zastanawiałam od strony organizacyjnej jak trzeba byłoby taki pomysł rozgłosić
          nieważne, we wrocławiu jest od pon plac JPII
    • visitor5 Re: pomysł 06.04.05, 20:35
      Najmniejszym kosztem mozna przerobic w swoim mieszkaniu jeden pokój na
      kapliczkę im JPII. jak sie pójdzie do kogoś w odwiedziny, to obowiązkowa wizyta
      w kapliczce. w ten sposób wszyscy będa stale pamiętać o Nim.
      • rich_bitch Re: pomysł 06.04.05, 20:56
        Ale wy jestescie zacofani. Dwudziesty pierwszy wiek jest. Uzyc TECHNOLOGII!
        Obowiazkowe wszczepienia domozgowe odbiornikow fal. O ustalonej godzinie pan w
        centralce wlacza przycisk i wszyscy odbieraja przez godzine nauki JP2.
        • visitor5 Re: pomysł 06.04.05, 20:57
          )))))))))))
          • najmrocka Re: pomysł 06.04.05, 21:21
            dobre, dobre
            najbardziej lubie pomysł z kapliczką - i tanio, i nikt sie nie wmiesza w osobista kontemplacje
            i bedzie mozna porownać jaka kto ma...
            racja, tan kopiec to byla chwila
            • allegro.con.brie Re: pomysł 16.04.05, 15:48
              najmrocka napisała:

> dobre, dobre
              > najbardziej lubie pomysł z kapliczką - i tanio, i nikt sie nie wmiesza w
              osobis
              > ta kontemplacje
              > i bedzie mozna porownać jaka kto ma...

a jak kto (jakaś wadza,znaczy) zechce tak bardziej publicznie też - można by
              jaką starą nieużywaną wieże przebudować na pomnik.A w Stolycy-obowiązkowo Pałac
              Kultury.Tylko najpierw wyburzyć te Marioty dookoła,żeby nie zasłaniały...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka