Dodaj do ulubionych

Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety

30.06.05, 15:07
Czasami wydaje mi sie,ze madame Sroda jest mezczyzna...
Obserwuj wątek
    • m15 sroda =........ 30.06.05, 15:08
      minister sroda do dymisji ,natychmiast -uzasadniac chyba nie trzeba
      • navaira 20 to jest tylko? 30.06.05, 15:21
        A gdyby ten artykuł był zatytułowany np. "tylko 20 na 1316 księży napastuje małe
        dzieci"? Też by się wszyscy złośliwie cieszyli "hehe, tylko 20, co to w ogóle
        jest, natychmiast dymisjonować tych, co żądali śledztwa"?
        • prazdroj zgadzam się 30.06.05, 19:22
          za seksistowskie reklamy powinniśmy skazywać na 12 lat ciężkich robót.
          Szkodliwość społeczna jest tu przeogromna. A swoją drogą, czy są na świecie
          ładne feministki?
          • dziejas Re: zgadzam się 01.07.05, 18:51
            szkodliwosc reklam? seksistowskie? co ty opowiadasz. reklama byla i zawsze
            bedzie zbudowana na skojarzeniach. najwyrazniej do ludzi trafiaja takie reklamy
            jezeli sie je robi...
      • cveps Re: sroda nie dla idiotów 30.06.05, 15:41
        Kogo właściwie obraża i dyskryminuje reklama "nie dla idiotów"?Idiota to rodzaj
        męski,ale tatże obojnaczy.Czy idiotą jest ten,dla kogo nie ma miejsca w
        mediamarkt,czy ten procent klientów,którzy leżą na lewej części krzywej Gaussa
        polskiej "inteligencji"?
    • przypadek Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 15:11
      Zlikwidować urzędników praw dziecka, równości kobiet i męźczyzn, KRRiTV i
      przynajmniej nie będzie trzeba durnych dyskusji za pieniądze podatnika
      przeprowadzać, co jest a co nie jest dyskryminacją kobiet w reklamie.
    • r.p.mcmurphy i dlatego Sroda ma matowe wlosy. 30.06.05, 15:12
      a co do dyskryminacji, to absurdalne oskarzenie - to jest po prostu faktyczne
      ujecie rzeczywistosci.
    • koopa Tak reklamy przecież dyskryminują pedryli. Bo jak 30.06.05, 15:13
      można w nich pokazywać małżeństwa kobiety i mężczyzny. A co ze związkami lesb i
      gejów. Pani Środa przeoczyła poważny problem uzasadniający jej dalsze siedzenie
      na ciepłej posadce. Do boju wojowniczki o równouprawnienie wszystkich dewiacji!!!
    • swift073 a moze krritv podalaby jakies konkretne przyklady? 30.06.05, 15:48
      takie dokumenty,jakie wydala z siebie KRRiTV, to moze napisac kazdy. Moze Rada
      Tego-i-Owego podalaby jakies konkretne przyklady reklam, ktore tak bardzo
      upokarzaja kobiety? Na pewno chodzi im o reklame SimPlusa,w ktorej pani idzie
      korytarzem a chlopacy patrza na "jej warunki". Co jeszcze sie Radzie nie
      spodobalo ?
    • amerykanin09 Stereotypy 30.06.05, 15:51
      Czy rodzenie dzieci przez kobiety tez jest stereotypem i czy powinnismy z tym
      walczyc?
    • bbastek13 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 15:53
      To babsko (Sroda) ma naprawde nierowno pod sufitem, niech sie zajmie
      prawdziwymi problemami - samotnymi matkami, przemocą w rodzinie a nie tego typu
      pierdołami. A teraz niech zleci policzenie w ilu reklamach faceci szorją kible
      jakimis magicznymi detergentami i wyjdzie ze mężczyźni są dyskryminowani.
      • prazdroj bbastek, ty nic nie rozumiesz! 30.06.05, 19:27
        Przecież maltretowanie kobiet, samotne macierzyństwo i wszelkie insze zbrodnie
        tego świata biorą się od oglądania seksistowskich reklam. Wystarczy to
        zlikwidowac i będzie cacy.
    • reduta_ordona Re: aby wyrównać szanse kobiet 30.06.05, 16:17
      Jutro ukaże się reklama piwa Harnaś w której kobieta janosik czułym głosem
      powie: konkretnie się narąbałam...
    • t-800 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:18
      Pytanie do p. Środy: dlaczego podpaski reklamują tylko kobiety?
      • butterfly2 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:23
        Media Markt - nie dla idiotek!
        • kropekuk W BBC widzialem reklame tamponow z mezczyzna 01.07.05, 14:43
          wyszlo niezwykle obrzydliwie (on to zjadl!)
    • minia1000 ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 16:20
      trochę dystansu do świata do siebie a przede wszystkim do reklam i po sprawie.
      musiałabym upaść na głowę aby czuć się urażona jakimiś bzdurnymi reklamami.
      że niby facetów lepiej przedstawiają? albo tępy mięsniak albo koleś który nie
      wie do czego służy garnek.
      paranoja.
      • kuuba Re: ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 16:45
        Brawo, brawo, brawo - przecież to tak mało trzeba, tylko troszkę zdrowego
        rozsądku.
        Pozdrawiam normalna kobiete.
      • prazdroj Re: ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 19:30
        Minia, gratuluję, że niniejszym burzysz stereotyp głupiej kobiety. Bo kto jak
        kto, ale min. Środowa go umacnia.
    • feliks-50 Dyskryminowało czy nie to jest mało ważne ! 30.06.05, 16:22
      Raklamy w 99% obrażają odbiorców, bo dla twórców tych reklam odbiorca jest
      kretynem skoro produkują to co produkują (straszliwe badziewie)! Reklamy są
      beznadziejnie głupie.
    • marcin.olszanski Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:24
      Ale k.... mojej żonie naprawdę sen z oczu spędza wygląd włosów
    • smutas80 Czy gdzieś można zobaczyć 30.06.05, 16:39
      Czy gdzieś w internecie można zobaczyć reklamę dyskryminującą kobiety?

Czy np. reklamowanie podpasek przez uśmiechnięte panie to próba utrwalania
      stereotypu?

Czy np. reklamowanie maszynek do golenia przez przystojnych facetów (osobiście
      nie widziałem w żadnej reklamie golącej się kobiety) to również dyskryminowanie
      kobiet?
    • jb777 A moja miłość naprawdę lubi swoją rolę a pracę 30.06.05, 16:45
      zawodową traktuje jako poniżanie kobiety. Cały świat i większość gospodarek
      funkcjonuje w oparciu o podział ról i specjalizacje. Czy to kogoś dyskryminuje?
      Anatomia też dyskryminuje kobiety - co miesiąc muszą używać podpasek i w ogóle
      są niepełnosprawne. Kurcze - kogo faceci mają "pożerać wzrokiem" - innych
      facetów ?? A jak z pożądaniem kobiety spoglądają na rozporek faceta to nie
      dyskryminacja?
    • downunder Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:11
      A stereotyp mężczyzny, który w reklamach przedstawiany jest jako debil czytający
      gazety albo śliniący się na widok szklanki piwa, podczas gdy wspaniałe kobiety
      niczym mrówki pracowicie zajmują się domem, dziećmi, praniem itp.
      Czy to nie obraża mężczyzn? Dlaczego Pani środa bada tylko przypadki
      dyskryminacji kobiet? Czyż nazwa jej urzędu nie brzmi "pełnomocnik rządu ds.
      równego statusu kobiet i mężczyzn"? Dlaczego więc nie bada przypadków
      dyskryminowania tych ostatnich?
    • porannakawa Sroda walczy o utrzymanie na etacie! 30.06.05, 17:19
      W swoim biurze mionistra d/s rownego statusu kobiet i mężczyzn zatrudnia 75%
      mezczyzn.
      Nie 50%! 75!
      Co prawda pani Srodo - milej jednak pracuje sie z mężczyznami!
      Mają o co walczyć do końca życia - dopóki nie doprowadzą do:
      1.likwidacji rozdzielonych ubikacji - dla mężczyzn i dla kobiet oddzielne?
      2.miesiączkowania mężczyzn
      3.udzialu w akcji komandosa - skok ze spadachronem, w pełnym obciążeniu bronią i
      amunicją oraz środkami łączności w ósmym miesiącu ciąży.

Wydaje się, że ten urząd najlepiej służy samej Środzie i urzędnikom owego.

• jakarta Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:22
      Departament Reklamy..., Krajowa Rada Radiofonii i TV...,apanaże, służbowe
      limuzyny itd. co to jest do jasnej cholery? A wszystko z naszych podatków,
      podczas gdy ludzie grzebią po śmietnikach w poszukiwaniu resztek jedzenia. To
      rezultat naszej "polskiej demokracji i sprawiedliwości". Kto zlikwiduje ten
      proceder darmozjadów?
      • droch Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:40
        > "polskiej demokracji i sprawiedliwości"

Dodałbym: w wydaniu lewicowym.
      • stomil2004 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:42
        Pieknie wydaja podatki co? 1% dyskryminuje (i to tez ich zdaniem, niekoniecznie
        moim). Dziwne jakos ze na zachodzie wysoki procent przedstawia facetow jako
        nieporadnych debilkow i jakos nikt zadnych dochodzen w tej sprawie nie
        przeprowadza. Ta Sroda to sie z ksiezyca chyba urwala.. co nastepnego wymysli?
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:42
      i tego powodu podnosicie raban? czy my Polacy nie mamy innych wazniejszych
      problemów na głowie?
      • porannakawa Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 18:22
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> i tego powodu podnosicie raban? czy my Polacy nie mamy innych wazniejszych
        > problemów na głowie?

Spadaj!
        Ty Polaku masz na głowie ważniejszy problem oczywiście!
        Przyłapali cię na złodziejstwie w pracy, zwolnili!
        To jest dopiero problem na głowie Polaka!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 20:01
          nie mam żadnych problemów to ty masz problem ze wzbudzeniem zainteresowania u
          foumowiczów
          • porannakawa Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 20:50
            oszolom.z.radia.maryja napisał:

> nie mam żadnych problemów to ty masz problem ze wzbudzeniem zainteresowania u
            > foumowiczów

Masz, masz problemy. Złodziej przyłapany na złodziejstwie zawsze ma problem.
            Klamca przyłapany na kłamstwie zawsze ma problem.

Nie jest moim celem wzbudzanie zainteresowania u forumowiczów - jak domyślasz
            się moim największym celem - który w 80% jest osiągnięty to spokojne i dostatnie
            życie.
            Jeść dobre rzeczy z przyjaciółmi, dobrze spać(również w dobrym towarzystwie) i
            dużo podróżować(z najbliższymi i przyjaciółmi) I to wszystko jeszcze bez
            nerwowego podlicznia kasy - czy mnie na to stać!
            W restauracji - do czytania jadłospisu wyłącznie kolumny po lewej stronie!

Daleko ci do tego stanu! Ja wiem, wiem! Teraz gdy już ciebie zwolnili troche
            spokojniejszy jesteś bo nie patrzysz w lustro kazdego ranka z myślą - Jezu - czy
            to dzisiaj po mnie przyjdą? Czy już się wydało?
            Żyj dobrze, dużo się śmiej i miej przyjaciół - na dobre i na złe!
            Popracuj nad sobą bo śladami ryżyka i ty bedziesz cukrzykiem - może już jesteś!
            Zacznij dietę cud - ona zawsze jest skuteczna! Nazywa się ŻP - żryj połowę!
            Łatwiej ci się będzie myślało(cukier i cholesterol niszczą mózg) łatwiej ci
            będzie zawiązać sznurowadła i przy myciu ptaszka swego nie będziesz musiał
            korzystać z lusterka!
            Tego ci życzę!
            PS ostatnm moim problemem jest sprawa sauny - czy obok ustawić jakuzzi czy
            raczej basenik z chłodzoną wodą.
            • kropekuk Basenik - od jacuzzi lepszy prysznic z biczami 01.07.05, 14:49
              wodnymi (u nas to relatywnie niedrogie, ale cholera wie, ile u was za taka
              kabine zaspiewaja).
              • porannakawa Re: Basenik - od jacuzzi lepszy prysznic z biczam 01.07.05, 16:49
                kropekuk napisał:

> wodnymi (u nas to relatywnie niedrogie, ale cholera wie, ile u was za taka
                > kabine zaspiewaja).
                Całą przyjemnością wydaje się wskoczyć po saunie do zbiornika z zimną wodą - i
                najlepiej gdy po powierzchni pływają kry lodu.
                Bicze wodne - trzeba by stać!
    • gekon1979 Środa sama sie dyskryminuje, pokazujac swoja 30.06.05, 17:59
      glupote
    • bubi3 MagdalenaŚroda 30.06.05, 18:41
      Wygląd pani Magdaleny Środy obraża poczucie estetyki wielu mężczyzn. Wobec
      powyższego nie powino się zezwalać pani Środzie wypowiadać publicznie.
    • tajak Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 18:51
      Gdyby pokazywano w reklamie kobiety naprawiajace pralki a gościa pioracego lub panią dzwigającą ciężary i reklamującą stronga .To by była nieprawda.Czy ustawowe zmiany że w parlamencie ma być np.30% kobiet to nie była by dyskryminacja. Była by bo nie daje wyboru. Nie jestem męskim szowinistą ale lepiej żeby panie nie pogłebiały stereotypu o durnych blondynkach.Gdyby tak wszystko miało byc jednakowo to ludzie byliby obojniakami.
    • arektk przeczytaj koniecznie!!!!!!!!!! 30.06.05, 18:56
      Przeczytajcie koniecznie !!!
      Małe życie
      Bernard Nathanson

W połowic lat 60 stałem się jednym z twórców Narodowego Stowarzyszenia Na Rzecz
      Likwidowania Zakazu Aborcji w USA. Byliśmy małą grupą lewicującą, radykalną
      oddaną tej sprawie, aby przełamać wszelkie prawa ograniczające aborcję nie tylko
      w USA, ale i na całym świecie. Pracowałem ciężko w tej dziedzinie, no i w końcu
      uzyskaliśmy sukces w wprowadzeniu i złamaniu prawa dotyczącego aborcji, poprzez
      decyzję Sądu Najwyższego Stanów Zjednoczonych w 1973 r. co pozwoliło
      zalegalizować aborcję prawie do 9-ego miesiąca ciąży.

Kiedy stare prawo upadło zorganizowałem i byłem dyrektorem największej kliniki
      aborcyjnej na świecie w Nowym Jorku. Mieliśmy 10 sal zabiegowych, 35 lekarzy, 85
      pielęgniarek i 50 doradców psychologicznych. Klinika pracowała od 8 rano do
      północy, każdego dnia dokonując 120 aborcji. Podczas mojej pracy, w klinice jako
      dyrektor, dokonaliśmy 60 tyś. aborcji przez dwa lata. W tym samym czasie
      dokonywałem także aborcji w moim prywatnym gabinecie dla prywatnych pacjentek.
      Nie w klinice tylko w szpitalu. Przez to zrobiłem ok. 5 tyś aborcji. Między
      innymi zabiłem swoje własne dziecko, moimi rękami. Po dwóch latach bycia
      dyrektorem w klinice, napisałem przez ten czas wiele artykułów na temat
      doświadczeń jakie tam zebraliśmy zrezygnowałem z tego stanowiska i wziąłem
      stanowisko szefa oddziału położniczego w szpitalu św. Łukasza w Nowym Jorku,
      który jest częścią uniwersytetu medycznego Columbia. Przez ten czas, to początek
      lat 70-ych, zaczęliśmy wprowadzać do naszej pracy eksperymentalnej wiele
      technologii, które dziś używamy każdego dnia. Przede wszystkim zwracam uwagę na
      ultrasonografie, monitorowanie elektroniczne bicia serca dziecka, hiposkopię i
      wiele innych technologii. Przez 4 lata, podczas gdy zbierałem dane z doświadczeń
      dotyczących ludzkiego płodu, zacząłem rozumieć, że płód oddycha, ssie swój
      kciuk, oddaje mocz, śni i ludzki płód jest ściśle określoną osobą, że pierwsze 9
      miesięcy naszego życia spędzamy w łonie naszej matki. Być może są to
      najważniejsze 9 miesięcy naszego życia, ponieważ przez ten czas zostajemy
      uformowani i zorganizowani. W 1979 r. przestałem dokonywać aborcji i
      opublikowałem książkę pt. Abortowanie Ameryki, która opisuje moje doświadczenia,
      i która dała argumenty obu stron dotyczących aborcji. Konkluzja tej książki
      była: pro-life.

W 1984r. zainteresowałem się co naprawdę dzieje się podczas aborcji. W
      rzeczywistości nikt aborcji nie widział, to co my widzimy to kawałki tkanki i
      mięsa, które wychodzą z łona do maszyny. Tak więc wywarłem wpływ na mojego
      przyjaciela, który wykonywał wiele aborcji w tym czasie, aby można było użyć
      ultrasonografu przez następne 30 aborcji i sfilmować to na kamerę wideo. On to
      zrobił. Przestudiowałem tę taśmę wideo, bo w ten sposób mogliśmy naprawdę
      zobaczyć jak płód jest niszczony. To zaszokowało nas wszystkich, ponieważ
      mogliśmy zaobserwować jak rączki i nóżki płodu były wyrywane przez maszynę
      ssącą. Mogliśmy zaobserwować jak pęka jama brzuszna i organy są wysysane na
      zewnątrz i mogliśmy zobaczyć jak czaszka jest miażdżona przez specjalny
      instrument. Producent z Kalifornii przekonał mnie aby zrobić film dotyczący tej
      dokumentacji ultrasonograficznej. Ten film uzyskał tytuł Niemy krzyk. Niektórzy
      z państwa pewnie go widzieli. W każdym razie stał się on bardzo kontrowersyjnym
      filmem. Siły pro-aborcyjne zwalczały go, oskarżali nas o to, że manipulujemy, że
      to fikcja. Ale doktor Donald jako ekspert udowodnił, że to jest prawdziwy
      dokument. To był wynalazca ultrasonografu. W 1987r. zainteresowało mnie ponownie
      co się dzieje podczas późnej aborcji po 5 miesiącach. Niemy krzyk zajmował się
      aborcją w wieku dziecka do 3 miesięcy. Znów namówiłem tego przyjaciela aby użyć
      fitoskopu (to jest instrument muzyczny, który z jednej strony ma obiektyw a z
      drugiej okular i jednocześnie źródło światła). Wprowadził fitoskop do łona matki
      w 5 miesiącu ciąży i umieścił kamerę na drugim końcu, tak byśmy normalnie
      widzieli i filmowali aborcję, gdy miała ona miejsce, poprzez właśnie to
      urządzenie. W ten sposób można było zaobserwować rozdzieranie płodu na części.
      Ten film nazywał się Zaćmienie sensownego rozumowania. To tak duże wrażenie
      wywarło na ludziach, że kiedy po raz pierwszy pokazaliśmy ten film w Paryżu,
      jeden z lekarzy siedzących w pierwszym rzędzie zwymiotował i zemdlał. Film ten
      wygrał pięć nagród na pięciu różnych, dość znaczących festiwalach filmowych. Był
      nominowany w dziedzinie filmów dokumentalnych do Oscara. Film ten był wielkim
      sukcesem i nadal jest wykorzystywany na świecie aby uczyć zła późnej aborcji. W
      Stanach Zjednoczonych dokonuje się 400 tyś. późnych aborcji rocznie.
      Sfilmowaliśmy także aborcję poprzez tzw. częściowy poród. Myślę, że państwo
      czytaliście o tym niedawno. Jest to procedura, która jest dokonywana w 26 - 27
      tygodniu ciąży. Szyjka macicy jest rozszerzona, pęcherz płodowy jest przerywany,
      nóżki płodu są wyciągane na zewnątrz i płód jest jakby cały urodzony poza
      główką, ponieważ jest ona za duża. Ponieważ celem tej procedury jest zabicie
      dziecka urządzenie ssące jest przykładane do tyłu główki dziecka, następnie
      wbije się do główki dziecka, mózg jest wysysany przez to urządzenie, czaszka się
      zapada i martwy płód jest wydobyty. Rozpętała się bardzo ostra dyskusja w
      Stanach Zjednoczonych, również w Kongresie na ten temat tej procedury. Kongres
      głosował nad jej zdelegalizowaniem, ale prezydent Clinton zawetował tę ustawę.
      Tak więc w Stanach Zjednoczonych ta procura jest nadal legalna pomimo faktu, że
      jest barbarzyńska.

Jest prawdą, że odebranie życia 75 tyś. osób jest przestępstwem na
      niewyobrażalną skalę. W rzeczywistości Północno - Amerykańskie Stowarzyszenie
      Aryjczyków, bardzo radykalna prawicowa partia, w stanie Północna Karolina podało
      mnie do sądu. Nie byłem tam osobiście. Skazano mnie tam na karę śmierci za
      zamordowanie tyśięcy dzieci. To było kilkanaście lat temu. Ciąży nademną wciąż
      kara śmierci od tych ludzi i prawdopodobnie na nie mniej zasługuję. Ale starałem
      się jak to tylko możliwe po ludzku, na tej ziemi, w tym życiu aby zadość uczynić
      za moje przestępstwo. Staram się rozsiewać przekaz anty-aborcyjny na całym
      świecie. Większość mojego majątku rozdałem na cele anty-aborcyjne i cała resztę
      mojego życia oddałem ochronić ludzkiego życia. Mam nadzieję, że prawdziwy, ten
      główny sędzia da mi przebaczenie, którego naprawdę pragnę.

Pozwólcie, że powrócę na moment w lata 60. i wytłumaczę jak mała, rewolucyjna
      grupa ludzi, (trzech czy czterech nas tam było) przełamała wszystkie prawa
      ograniczające aborcję. Jedną z podstawowych taktyk jaką używaliśmy, to po
      pierwsze aby ludzie mediów byli po naszej stronie, żeby z nami sympatyzowali. To
      było łatwe ponieważ w tamtych czasach media były zdominowane przez bardzo
      młodych ludzi o nastawieniu feministycznym. Jednym bardzo krytycznym elementem
      taktyki także było fabrykowanie statystyk. Produkowaliśmy najpierw własne
      badania opinii publicznej. Mieliśmy specjalistę z dziedziny statystyk, który był
      bardzo po naszej stronie. Dawał nam całkowicie nieprawdziwe statystyki
      dotyczące: ile kobiet umiera co roku z nielegalnej aborcji, ile było robionych
      nielegalnych aborcji rocznie. Np. powiedział nam, że 10 tyś. zgonów rocznie na
      skutek nielegalnej aborcji w USA, a potem jak się dowiedzieliśmy prawdziwa
      liczba wynosiła 200-300. Tak samo on podawał, że przeprowadzono 1 mln.
      nielegalnych aborcji rocznie w USA a rzeczywista liczba wynosiła 150 tyś.
      Poprzez ciągłe powtarzanie tych nieprawdziwych danych, tych sztucznych
      statystyk, przekonaliśmy amerykańskie społeczeństwo, że ono to zaakceptowało.
      Następnie próbowaliśmy minimalizować zagrożenia związane z aborcją legalną. Nie
      mówiliśmy ile kobiet ma przebitą macicę na skutek legalnej aborcji, ile kobiet
      umrze na skutek typowej narkozy na skutek zabiegu aborcyjnego, ile kobiet będzie
      miało straszne infekcje czy powikłania na skutek lega
    • ascasc Malo! :] 30.06.05, 19:17
    • crackersss NIE MA FEMINISTEK Z WYBORU... 30.06.05, 19:20
      Nie ma feministek z wyboru, są tylko feministki z przeznaczenia tzn. jak jakaś
      babka jest totalnym pasztetem to nie pozostaje jej nic innego jak zostać
      feministką; Środa jest tego najlepszym przykładem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka