2yoo4yoocorne2 30.06.05, 15:07 Czasami wydaje mi sie,ze madame Sroda jest mezczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m15 sroda =........ 30.06.05, 15:08 minister sroda do dymisji ,natychmiast -uzasadniac chyba nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
navaira 20 to jest tylko? 30.06.05, 15:21 A gdyby ten artykuł był zatytułowany np. "tylko 20 na 1316 księży napastuje małe dzieci"? Też by się wszyscy złośliwie cieszyli "hehe, tylko 20, co to w ogóle jest, natychmiast dymisjonować tych, co żądali śledztwa"? Odpowiedz Link Zgłoś
prazdroj zgadzam się 30.06.05, 19:22 za seksistowskie reklamy powinniśmy skazywać na 12 lat ciężkich robót. Szkodliwość społeczna jest tu przeogromna. A swoją drogą, czy są na świecie ładne feministki? Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: zgadzam się 01.07.05, 18:51 szkodliwosc reklam? seksistowskie? co ty opowiadasz. reklama byla i zawsze bedzie zbudowana na skojarzeniach. najwyrazniej do ludzi trafiaja takie reklamy jezeli sie je robi... Odpowiedz Link Zgłoś
cveps Re: sroda nie dla idiotów 30.06.05, 15:41 Kogo właściwie obraża i dyskryminuje reklama "nie dla idiotów"?Idiota to rodzaj męski,ale tatże obojnaczy.Czy idiotą jest ten,dla kogo nie ma miejsca w mediamarkt,czy ten procent klientów,którzy leżą na lewej części krzywej Gaussa polskiej "inteligencji"? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 15:11 Zlikwidować urzędników praw dziecka, równości kobiet i męźczyzn, KRRiTV i przynajmniej nie będzie trzeba durnych dyskusji za pieniądze podatnika przeprowadzać, co jest a co nie jest dyskryminacją kobiet w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy i dlatego Sroda ma matowe wlosy. 30.06.05, 15:12 a co do dyskryminacji, to absurdalne oskarzenie - to jest po prostu faktyczne ujecie rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
koopa Tak reklamy przecież dyskryminują pedryli. Bo jak 30.06.05, 15:13 można w nich pokazywać małżeństwa kobiety i mężczyzny. A co ze związkami lesb i gejów. Pani Środa przeoczyła poważny problem uzasadniający jej dalsze siedzenie na ciepłej posadce. Do boju wojowniczki o równouprawnienie wszystkich dewiacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 a moze krritv podalaby jakies konkretne przyklady? 30.06.05, 15:48 takie dokumenty,jakie wydala z siebie KRRiTV, to moze napisac kazdy. Moze Rada Tego-i-Owego podalaby jakies konkretne przyklady reklam, ktore tak bardzo upokarzaja kobiety? Na pewno chodzi im o reklame SimPlusa,w ktorej pani idzie korytarzem a chlopacy patrza na "jej warunki". Co jeszcze sie Radzie nie spodobalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 Stereotypy 30.06.05, 15:51 Czy rodzenie dzieci przez kobiety tez jest stereotypem i czy powinnismy z tym walczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 15:53 To babsko (Sroda) ma naprawde nierowno pod sufitem, niech sie zajmie prawdziwymi problemami - samotnymi matkami, przemocą w rodzinie a nie tego typu pierdołami. A teraz niech zleci policzenie w ilu reklamach faceci szorją kible jakimis magicznymi detergentami i wyjdzie ze mężczyźni są dyskryminowani. Odpowiedz Link Zgłoś
prazdroj bbastek, ty nic nie rozumiesz! 30.06.05, 19:27 Przecież maltretowanie kobiet, samotne macierzyństwo i wszelkie insze zbrodnie tego świata biorą się od oglądania seksistowskich reklam. Wystarczy to zlikwidowac i będzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Re: aby wyrównać szanse kobiet 30.06.05, 16:17 Jutro ukaże się reklama piwa Harnaś w której kobieta janosik czułym głosem powie: konkretnie się narąbałam... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:18 Pytanie do p. Środy: dlaczego podpaski reklamują tylko kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly2 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:23 Media Markt - nie dla idiotek! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W BBC widzialem reklame tamponow z mezczyzna 01.07.05, 14:43 wyszlo niezwykle obrzydliwie (on to zjadl!) Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 16:20 trochę dystansu do świata do siebie a przede wszystkim do reklam i po sprawie. musiałabym upaść na głowę aby czuć się urażona jakimiś bzdurnymi reklamami. że niby facetów lepiej przedstawiają? albo tępy mięsniak albo koleś który nie wie do czego służy garnek. paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 16:45 Brawo, brawo, brawo - przecież to tak mało trzeba, tylko troszkę zdrowego rozsądku. Pozdrawiam normalna kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
prazdroj Re: ja się nie czuję dyskryminowana 30.06.05, 19:30 Minia, gratuluję, że niniejszym burzysz stereotyp głupiej kobiety. Bo kto jak kto, ale min. Środowa go umacnia. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Dyskryminowało czy nie to jest mało ważne ! 30.06.05, 16:22 Raklamy w 99% obrażają odbiorców, bo dla twórców tych reklam odbiorca jest kretynem skoro produkują to co produkują (straszliwe badziewie)! Reklamy są beznadziejnie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.olszanski Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 16:24 Ale k.... mojej żonie naprawdę sen z oczu spędza wygląd włosów Odpowiedz Link Zgłoś
smutas80 Czy gdzieś można zobaczyć 30.06.05, 16:39 Czy gdzieś w internecie można zobaczyć reklamę dyskryminującą kobiety? Czy np. reklamowanie podpasek przez uśmiechnięte panie to próba utrwalania stereotypu? Czy np. reklamowanie maszynek do golenia przez przystojnych facetów (osobiście nie widziałem w żadnej reklamie golącej się kobiety) to również dyskryminowanie kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 A moja miłość naprawdę lubi swoją rolę a pracę 30.06.05, 16:45 zawodową traktuje jako poniżanie kobiety. Cały świat i większość gospodarek funkcjonuje w oparciu o podział ról i specjalizacje. Czy to kogoś dyskryminuje? Anatomia też dyskryminuje kobiety - co miesiąc muszą używać podpasek i w ogóle są niepełnosprawne. Kurcze - kogo faceci mają "pożerać wzrokiem" - innych facetów ?? A jak z pożądaniem kobiety spoglądają na rozporek faceta to nie dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
downunder Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:11 A stereotyp mężczyzny, który w reklamach przedstawiany jest jako debil czytający gazety albo śliniący się na widok szklanki piwa, podczas gdy wspaniałe kobiety niczym mrówki pracowicie zajmują się domem, dziećmi, praniem itp. Czy to nie obraża mężczyzn? Dlaczego Pani środa bada tylko przypadki dyskryminacji kobiet? Czyż nazwa jej urzędu nie brzmi "pełnomocnik rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn"? Dlaczego więc nie bada przypadków dyskryminowania tych ostatnich? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Sroda walczy o utrzymanie na etacie! 30.06.05, 17:19 W swoim biurze mionistra d/s rownego statusu kobiet i mężczyzn zatrudnia 75% mezczyzn. Nie 50%! 75! Co prawda pani Srodo - milej jednak pracuje sie z mężczyznami! Mają o co walczyć do końca życia - dopóki nie doprowadzą do: 1.likwidacji rozdzielonych ubikacji - dla mężczyzn i dla kobiet oddzielne? 2.miesiączkowania mężczyzn 3.udzialu w akcji komandosa - skok ze spadachronem, w pełnym obciążeniu bronią i amunicją oraz środkami łączności w ósmym miesiącu ciąży. Wydaje się, że ten urząd najlepiej służy samej Środzie i urzędnikom owego. Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:22 Departament Reklamy..., Krajowa Rada Radiofonii i TV...,apanaże, służbowe limuzyny itd. co to jest do jasnej cholery? A wszystko z naszych podatków, podczas gdy ludzie grzebią po śmietnikach w poszukiwaniu resztek jedzenia. To rezultat naszej "polskiej demokracji i sprawiedliwości". Kto zlikwiduje ten proceder darmozjadów? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:40 > "polskiej demokracji i sprawiedliwości" Dodałbym: w wydaniu lewicowym. Odpowiedz Link Zgłoś
stomil2004 Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:42 Pieknie wydaja podatki co? 1% dyskryminuje (i to tez ich zdaniem, niekoniecznie moim). Dziwne jakos ze na zachodzie wysoki procent przedstawia facetow jako nieporadnych debilkow i jakos nikt zadnych dochodzen w tej sprawie nie przeprowadza. Ta Sroda to sie z ksiezyca chyba urwala.. co nastepnego wymysli? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 17:42 i tego powodu podnosicie raban? czy my Polacy nie mamy innych wazniejszych problemów na głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 18:22 oszolom.z.radia.maryja napisał: > i tego powodu podnosicie raban? czy my Polacy nie mamy innych wazniejszych > problemów na głowie? Spadaj! Ty Polaku masz na głowie ważniejszy problem oczywiście! Przyłapali cię na złodziejstwie w pracy, zwolnili! To jest dopiero problem na głowie Polaka! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 20:01 nie mam żadnych problemów to ty masz problem ze wzbudzeniem zainteresowania u foumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 20:50 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie mam żadnych problemów to ty masz problem ze wzbudzeniem zainteresowania u > foumowiczów Masz, masz problemy. Złodziej przyłapany na złodziejstwie zawsze ma problem. Klamca przyłapany na kłamstwie zawsze ma problem. Nie jest moim celem wzbudzanie zainteresowania u forumowiczów - jak domyślasz się moim największym celem - który w 80% jest osiągnięty to spokojne i dostatnie życie. Jeść dobre rzeczy z przyjaciółmi, dobrze spać(również w dobrym towarzystwie) i dużo podróżować(z najbliższymi i przyjaciółmi) I to wszystko jeszcze bez nerwowego podlicznia kasy - czy mnie na to stać! W restauracji - do czytania jadłospisu wyłącznie kolumny po lewej stronie! Daleko ci do tego stanu! Ja wiem, wiem! Teraz gdy już ciebie zwolnili troche spokojniejszy jesteś bo nie patrzysz w lustro kazdego ranka z myślą - Jezu - czy to dzisiaj po mnie przyjdą? Czy już się wydało? Żyj dobrze, dużo się śmiej i miej przyjaciół - na dobre i na złe! Popracuj nad sobą bo śladami ryżyka i ty bedziesz cukrzykiem - może już jesteś! Zacznij dietę cud - ona zawsze jest skuteczna! Nazywa się ŻP - żryj połowę! Łatwiej ci się będzie myślało(cukier i cholesterol niszczą mózg) łatwiej ci będzie zawiązać sznurowadła i przy myciu ptaszka swego nie będziesz musiał korzystać z lusterka! Tego ci życzę! PS ostatnm moim problemem jest sprawa sauny - czy obok ustawić jakuzzi czy raczej basenik z chłodzoną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Basenik - od jacuzzi lepszy prysznic z biczami 01.07.05, 14:49 wodnymi (u nas to relatywnie niedrogie, ale cholera wie, ile u was za taka kabine zaspiewaja). Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Basenik - od jacuzzi lepszy prysznic z biczam 01.07.05, 16:49 kropekuk napisał: > wodnymi (u nas to relatywnie niedrogie, ale cholera wie, ile u was za taka > kabine zaspiewaja). Całą przyjemnością wydaje się wskoczyć po saunie do zbiornika z zimną wodą - i najlepiej gdy po powierzchni pływają kry lodu. Bicze wodne - trzeba by stać! Odpowiedz Link Zgłoś
bubi3 MagdalenaŚroda 30.06.05, 18:41 Wygląd pani Magdaleny Środy obraża poczucie estetyki wielu mężczyzn. Wobec powyższego nie powino się zezwalać pani Środzie wypowiadać publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: Tylko 20 reklam w TVP dyskryminowało kobiety 30.06.05, 18:51 Gdyby pokazywano w reklamie kobiety naprawiajace pralki a gościa pioracego lub panią dzwigającą ciężary i reklamującą stronga .To by była nieprawda.Czy ustawowe zmiany że w parlamencie ma być np.30% kobiet to nie była by dyskryminacja. Była by bo nie daje wyboru. Nie jestem męskim szowinistą ale lepiej żeby panie nie pogłebiały stereotypu o durnych blondynkach.Gdyby tak wszystko miało byc jednakowo to ludzie byliby obojniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
arektk przeczytaj koniecznie!!!!!!!!!! 30.06.05, 18:56 Przeczytajcie koniecznie !!! Małe życie Bernard Nathanson W połowic lat 60 stałem się jednym z twórców Narodowego Stowarzyszenia Na Rzecz Likwidowania Zakazu Aborcji w USA. Byliśmy małą grupą lewicującą, radykalną oddaną tej sprawie, aby przełamać wszelkie prawa ograniczające aborcję nie tylko w USA, ale i na całym świecie. Pracowałem ciężko w tej dziedzinie, no i w końcu uzyskaliśmy sukces w wprowadzeniu i złamaniu prawa dotyczącego aborcji, poprzez decyzję Sądu Najwyższego Stanów Zjednoczonych w 1973 r. co pozwoliło zalegalizować aborcję prawie do 9-ego miesiąca ciąży. Kiedy stare prawo upadło zorganizowałem i byłem dyrektorem największej kliniki aborcyjnej na świecie w Nowym Jorku. Mieliśmy 10 sal zabiegowych, 35 lekarzy, 85 pielęgniarek i 50 doradców psychologicznych. Klinika pracowała od 8 rano do północy, każdego dnia dokonując 120 aborcji. Podczas mojej pracy, w klinice jako dyrektor, dokonaliśmy 60 tyś. aborcji przez dwa lata. W tym samym czasie dokonywałem także aborcji w moim prywatnym gabinecie dla prywatnych pacjentek. Nie w klinice tylko w szpitalu. Przez to zrobiłem ok. 5 tyś aborcji. Między innymi zabiłem swoje własne dziecko, moimi rękami. Po dwóch latach bycia dyrektorem w klinice, napisałem przez ten czas wiele artykułów na temat doświadczeń jakie tam zebraliśmy zrezygnowałem z tego stanowiska i wziąłem stanowisko szefa oddziału położniczego w szpitalu św. Łukasza w Nowym Jorku, który jest częścią uniwersytetu medycznego Columbia. Przez ten czas, to początek lat 70-ych, zaczęliśmy wprowadzać do naszej pracy eksperymentalnej wiele technologii, które dziś używamy każdego dnia. Przede wszystkim zwracam uwagę na ultrasonografie, monitorowanie elektroniczne bicia serca dziecka, hiposkopię i wiele innych technologii. Przez 4 lata, podczas gdy zbierałem dane z doświadczeń dotyczących ludzkiego płodu, zacząłem rozumieć, że płód oddycha, ssie swój kciuk, oddaje mocz, śni i ludzki płód jest ściśle określoną osobą, że pierwsze 9 miesięcy naszego życia spędzamy w łonie naszej matki. Być może są to najważniejsze 9 miesięcy naszego życia, ponieważ przez ten czas zostajemy uformowani i zorganizowani. W 1979 r. przestałem dokonywać aborcji i opublikowałem książkę pt. Abortowanie Ameryki, która opisuje moje doświadczenia, i która dała argumenty obu stron dotyczących aborcji. Konkluzja tej książki była: pro-life. W 1984r. zainteresowałem się co naprawdę dzieje się podczas aborcji. W rzeczywistości nikt aborcji nie widział, to co my widzimy to kawałki tkanki i mięsa, które wychodzą z łona do maszyny. Tak więc wywarłem wpływ na mojego przyjaciela, który wykonywał wiele aborcji w tym czasie, aby można było użyć ultrasonografu przez następne 30 aborcji i sfilmować to na kamerę wideo. On to zrobił. Przestudiowałem tę taśmę wideo, bo w ten sposób mogliśmy naprawdę zobaczyć jak płód jest niszczony. To zaszokowało nas wszystkich, ponieważ mogliśmy zaobserwować jak rączki i nóżki płodu były wyrywane przez maszynę ssącą. Mogliśmy zaobserwować jak pęka jama brzuszna i organy są wysysane na zewnątrz i mogliśmy zobaczyć jak czaszka jest miażdżona przez specjalny instrument. Producent z Kalifornii przekonał mnie aby zrobić film dotyczący tej dokumentacji ultrasonograficznej. Ten film uzyskał tytuł Niemy krzyk. Niektórzy z państwa pewnie go widzieli. W każdym razie stał się on bardzo kontrowersyjnym filmem. Siły pro-aborcyjne zwalczały go, oskarżali nas o to, że manipulujemy, że to fikcja. Ale doktor Donald jako ekspert udowodnił, że to jest prawdziwy dokument. To był wynalazca ultrasonografu. W 1987r. zainteresowało mnie ponownie co się dzieje podczas późnej aborcji po 5 miesiącach. Niemy krzyk zajmował się aborcją w wieku dziecka do 3 miesięcy. Znów namówiłem tego przyjaciela aby użyć fitoskopu (to jest instrument muzyczny, który z jednej strony ma obiektyw a z drugiej okular i jednocześnie źródło światła). Wprowadził fitoskop do łona matki w 5 miesiącu ciąży i umieścił kamerę na drugim końcu, tak byśmy normalnie widzieli i filmowali aborcję, gdy miała ona miejsce, poprzez właśnie to urządzenie. W ten sposób można było zaobserwować rozdzieranie płodu na części. Ten film nazywał się Zaćmienie sensownego rozumowania. To tak duże wrażenie wywarło na ludziach, że kiedy po raz pierwszy pokazaliśmy ten film w Paryżu, jeden z lekarzy siedzących w pierwszym rzędzie zwymiotował i zemdlał. Film ten wygrał pięć nagród na pięciu różnych, dość znaczących festiwalach filmowych. Był nominowany w dziedzinie filmów dokumentalnych do Oscara. Film ten był wielkim sukcesem i nadal jest wykorzystywany na świecie aby uczyć zła późnej aborcji. W Stanach Zjednoczonych dokonuje się 400 tyś. późnych aborcji rocznie. Sfilmowaliśmy także aborcję poprzez tzw. częściowy poród. Myślę, że państwo czytaliście o tym niedawno. Jest to procedura, która jest dokonywana w 26 - 27 tygodniu ciąży. Szyjka macicy jest rozszerzona, pęcherz płodowy jest przerywany, nóżki płodu są wyciągane na zewnątrz i płód jest jakby cały urodzony poza główką, ponieważ jest ona za duża. Ponieważ celem tej procedury jest zabicie dziecka urządzenie ssące jest przykładane do tyłu główki dziecka, następnie wbije się do główki dziecka, mózg jest wysysany przez to urządzenie, czaszka się zapada i martwy płód jest wydobyty. Rozpętała się bardzo ostra dyskusja w Stanach Zjednoczonych, również w Kongresie na ten temat tej procedury. Kongres głosował nad jej zdelegalizowaniem, ale prezydent Clinton zawetował tę ustawę. Tak więc w Stanach Zjednoczonych ta procura jest nadal legalna pomimo faktu, że jest barbarzyńska. Jest prawdą, że odebranie życia 75 tyś. osób jest przestępstwem na niewyobrażalną skalę. W rzeczywistości Północno - Amerykańskie Stowarzyszenie Aryjczyków, bardzo radykalna prawicowa partia, w stanie Północna Karolina podało mnie do sądu. Nie byłem tam osobiście. Skazano mnie tam na karę śmierci za zamordowanie tyśięcy dzieci. To było kilkanaście lat temu. Ciąży nademną wciąż kara śmierci od tych ludzi i prawdopodobnie na nie mniej zasługuję. Ale starałem się jak to tylko możliwe po ludzku, na tej ziemi, w tym życiu aby zadość uczynić za moje przestępstwo. Staram się rozsiewać przekaz anty-aborcyjny na całym świecie. Większość mojego majątku rozdałem na cele anty-aborcyjne i cała resztę mojego życia oddałem ochronić ludzkiego życia. Mam nadzieję, że prawdziwy, ten główny sędzia da mi przebaczenie, którego naprawdę pragnę. Pozwólcie, że powrócę na moment w lata 60. i wytłumaczę jak mała, rewolucyjna grupa ludzi, (trzech czy czterech nas tam było) przełamała wszystkie prawa ograniczające aborcję. Jedną z podstawowych taktyk jaką używaliśmy, to po pierwsze aby ludzie mediów byli po naszej stronie, żeby z nami sympatyzowali. To było łatwe ponieważ w tamtych czasach media były zdominowane przez bardzo młodych ludzi o nastawieniu feministycznym. Jednym bardzo krytycznym elementem taktyki także było fabrykowanie statystyk. Produkowaliśmy najpierw własne badania opinii publicznej. Mieliśmy specjalistę z dziedziny statystyk, który był bardzo po naszej stronie. Dawał nam całkowicie nieprawdziwe statystyki dotyczące: ile kobiet umiera co roku z nielegalnej aborcji, ile było robionych nielegalnych aborcji rocznie. Np. powiedział nam, że 10 tyś. zgonów rocznie na skutek nielegalnej aborcji w USA, a potem jak się dowiedzieliśmy prawdziwa liczba wynosiła 200-300. Tak samo on podawał, że przeprowadzono 1 mln. nielegalnych aborcji rocznie w USA a rzeczywista liczba wynosiła 150 tyś. Poprzez ciągłe powtarzanie tych nieprawdziwych danych, tych sztucznych statystyk, przekonaliśmy amerykańskie społeczeństwo, że ono to zaakceptowało. Następnie próbowaliśmy minimalizować zagrożenia związane z aborcją legalną. Nie mówiliśmy ile kobiet ma przebitą macicę na skutek legalnej aborcji, ile kobiet umrze na skutek typowej narkozy na skutek zabiegu aborcyjnego, ile kobiet będzie miało straszne infekcje czy powikłania na skutek lega Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss NIE MA FEMINISTEK Z WYBORU... 30.06.05, 19:20 Nie ma feministek z wyboru, są tylko feministki z przeznaczenia tzn. jak jakaś babka jest totalnym pasztetem to nie pozostaje jej nic innego jak zostać feministką; Środa jest tego najlepszym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś