Dodaj do ulubionych

Zmarł 80-latek pogryziony przez psa

29.07.05, 12:42
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • util Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 12:44
      Zginął człowiek, co zawsze jest przykre, ale w tym wypadku
      sprawca działał w obronie własnej. Mam nadzieję, że skończy
      się na obserwacji psa i nikt mu nie odbierze życia.
      • callafior Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 15:31
        Masz całkowitą rację.
    • sekret1950 [...] 29.07.05, 12:45
      • lukciu Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 12:54
        A ja mam nadzieje ze uspia tego psa i nikogo on juz nie pogryzie :P
        • shago Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 13:06
          no tak, ciekwe co by było jakby to był rotweiller lub kaukaz, zapewne news
          trafiłby do kuriera a moze nawet do głównego wydania wiadomosci w TVP1. mądre
          głowy marudziłyby o tym że psy sa niebezpieczne szczególnie ras wymienionych w
          ustawie któą kilkunastu kretynów uchwaliło, a tak to zwykły kundel kogos
          pogryzł, nuda, panie nuda i dłuzyzna. nius sie robi jak pogryziony umiera ale
          jakże mało spektakularny ten nius, dziecko byłoby bardziej nośne. dzieciak
          wchodzacy na obce podwórko zagryziony przez CZARNEGO rotweillera, o, i to sie
          dopiero nadaje do prasy i tv.
          • gadery Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 14:30
            Kazdy pies bez rodowodu to kundel. I niewazne, ze takim kundlem moze byc
            rotwailer.
            PS Moj kolega dostal rotwailera. Za kazdym razem kiedy pies stawal sie
            agresywny jedna reka trzymal jego glowe a druga bil go smycza po tylku (inaczej
            pewnie by mu reke odgryzl). Teraz pies jest w 100% przewidywalny. Nigdy nikogo
            ani nie zaatakowal, ani nie zawarczal. No i oczywiscie wie kto jest jego panem.
            • sliwka1977 Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 15:01
              gadery napisał:

> PS Moj kolega dostal rotwailera. Za kazdym razem kiedy pies stawal sie
              > agresywny jedna reka trzymal jego glowe a druga bil go smycza po tylku

No właśnie i taki człowiek w zyciu nie powinien mieć psa. On w ogóle nie ma
              pojęcia o układaniu psa, skoro go bije. Pies nie rozumie bicia, dla niego to nic
              nie znaczy, może jedynie rozwścieczyć. Stąd się biora później przypadki
              pogryzień przez psa.
        • faloyz [...] 29.07.05, 13:17
        • faloyz [...] 29.07.05, 13:19
        • bartekpawel Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 13:21
          > A ja mam nadzieje ze uspia tego psa i nikogo on juz nie pogryzie :P

A ja mam nadzieję, że kiedyś zagryzie cię pies, którego będziesz bić i nikogo
          już nie uderzysz :P
          • lukciu [...] 29.07.05, 16:49
            • bartekpawel Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 16:53
              Ty mnie nazywasz "tempakiem" ? Naucz się najpierw pisać i - jak mniemam również
              mówić - po polsku. Najlepiej spraw sobie zaraz słownik języka polskiego.
              A co do twojego pytania - tak, uważam to za sprawiedliwy, ale nie akt zemsty,
              tylko odruch obronny.
        • quisque nie wiem po co ludzie trzymaja psy w domach 29.07.05, 14:17
          a w szczegolnosci miastach... nie rozumiem jak w blokachmozna trzymac nieraz
          tak wielkie bydle i wyprowadzac go na spacer w miejsce zabaw dla dzieci...
          psychole psówim sie zachciewa... a potem takie zdarzenia
          • screwball Re: nie wiem po co ludzie trzymaja psy w domach 29.07.05, 14:56
            quisque napisał:

> a w szczegolnosci miastach... nie rozumiem jak w blokachmozna trzymac nieraz
            > tak wielkie bydle i wyprowadzac go na spacer w miejsce zabaw dla dzieci...
            > psychole psówim sie zachciewa... a potem takie zdarzenia

--i te parszywe psie kupy, az chcialoby sie wszystkie trawniki zalac betonem i
            przerobic na parkingi. Nooo ale stasia z wlodziem musi sobie rano wyjsc z
            podopiecznym, musza sobie troche poplotkowac... zycie takie nudne....
            • bartekpawel [...] 29.07.05, 15:35
        • chilonek [...] 29.07.05, 17:50
    • tylkoniepis DOGHOLOCAUST 29.07.05, 12:51
      mam tylko nadzieję że pies nie był rasowy - w takich przypadkach rozpętuje sie
      zazwyczaj anty-amstafowa histeria.

www.angelfire.com/biz6/dogholocaust/
      NIE DLA PRAW ZORIENTOWANYCH NA RASĘ!!!
      KARAĆ PSY NIE RASY!!!
    • lukciu Mam juz dosc 29.07.05, 12:58
      chorych psyhicznie wlascicieli psow, ktorzy reszte normalnych ludzi nie
      lubiacych psow maja w dupie. Pies urosl do rangi bohatera...
      • shago Re: Mam juz dosc 29.07.05, 13:02
        jakby ciebie ktos laska okłądał to zapewne byś mu wybaczył. a tak swoją drogą
        gośc nawet nie miał pecha bo ze szpitala w Puławach cześćiej wyjeżdża się w
        trumnie niz wychodzi. ale szpital wysokospecjalistyczny, a co.
      • r.p.mcmurphy [...] 29.07.05, 13:48
      • bardu Re: Mam juz dosc 29.07.05, 16:23
        lukciu napisał:
        > mam juz dosc chorych psyhicznie wlascicieli psow, ktorzy reszte normalnych
        ludzi nie lubiacych psow maja w dupie. Pies urosl do rangi bohatera...<
        Nie jestem właścicielką psa, ale w tej historii to pies był ofiarą i po prostu
        skorzystał z obrony koniecznej. A tak na marginesie - znęcanie się nad
        zwierzętami jest przestępstwem zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt.
        • lukciu Re: Mam juz dosc 29.07.05, 16:53
          Acha czyli zycie psa wazniejsze od zycia czlowieka... Fajnie :P Dal mnie
          obojetnie jaka by nie byla sytuacja pies zagryzajacy czlowieka jest
          niebezpieczny dla otoczenia i nalezy og uspic!!
          • dudzon Re: Mam juz dosc 29.07.05, 17:02
            Oczywiście że tak. Nie od dzis wiadomo ze psy czy koty sa o wiele madrzejsze od
            ludzi. Pies nie kocha cię dla pieniędzy , władzy czy jeszcze czegos innego.
            Ludzie którzy gardzą miłością psa, kota, konia czy innego zwierzęcia, są po
            prostu chorzy na umyśle. A co do omawianego przypadku, to właściciel psa
            zasłużył na taki koniec. Inna sprawa że współczynnik wyedukowania polskich
            właścicieli psów, co do beahawioryzmu swych pociech, jest chyba najniższy w
            Europie. Panująca moda na wsiach, że pies ma byc na łańcuchu, a jeszcze od czasu
            do czasu buta zaliczyć, tylko dowodzi tego że tacy ludzie nie zasługują na
            przywilej posiadania psa.
    • fryderykus dobry pies! 29.07.05, 13:01
    • r.p.mcmurphy [...] 29.07.05, 13:44
    • krissak Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 13:44
      cakolwicie sie zgadzam, moim zdaniem pies i tak byl zbyt cierpliwy
    • mniejwiecej biedny pies 29.07.05, 13:48
      glupi czlowiek. zmarl bo zasluzyl
      • wesi Re: biedny pies 29.07.05, 13:50
        I bardzo dobrze, ze go zagryzl, cholerny staruch katowal zwierzaka. Szkoda
        tylko psa, bo pewnie go uspia.
        • u-boot_88 Re: biedny pies 29.07.05, 16:17
          Starucha dosięgły surowe zęby sprawiedliwości międzygatunkowej! Każda ręka
          podniesiona przeciwko kynologizmowi zostanie bezlitośnie odgryziona!
    • michelle77 Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 14:31
      Bardzo dobrze staremu ramolowi..Jak się katuje zwierzęta to tak właśnie się kończy...
      • ewa9922 Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 14:52
        trzymał psa żeby go bić? Szkoda że umarł, bo powinien iść za to do więzienia.
        Jak wziął psa to stał się jego panem,od którego pies powinien dostawać
        jedzenie, opiekę i uwagę. Psychopaci nie mogą mieć zwierząt, pies go skutecznie
        i słusznie wyeliminował.
        • portunia Re: A rodzina wiedziała o katowaniu psa 29.07.05, 14:58
          Mają jeszcze jakieś zwierzaki?
        • u-boot_88 Parafrazując:... 29.07.05, 16:19
          .. pies, mimo iz mięsożerca, wyrwał chwasta.
      • nielubiebrukselki Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 14:57
        A ja się zgadzam z jednym z przedmówców, i też jestem wqrwiony na właścicieli
        piesków, którzy olewają moje prawo do życia bez psów. I moje prawo do
        niezasraanych chodników i trawników. Jak się menel odlewa pod twoim blokiem, to
        cie krew zalewa. A jak to robi pies, to mi tłumaczą, że to jego święte prawo!

Moi dziadkowie od kilkunastu lat nie wyjeżdżają na wakacje bo mają pieska, który
        ma problemy ze wszystkim. I tak jak piesek zdechnie to może sobie pojadą.
        Tyle,że nie wiem, czy dziadek przeżyje pieska, bo mu się raptownie pogarsza...
        Smutne ale prawdziwe.
        Właściciele psów terroryzują się nimi sami, i terroryzują innych. A jak nie daj
        Pan Bóg jakiś policjant zastrzeli biedną psinę wałęsającą się po blokach. A jak
        potem dziecko pogryzie, to się lament robi.
        Sutne, ale prawdziwe.
        • bodymen Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 15:49
          "Nielubiebrukselki" żyje chyba w niewyleczonej fobii przed psami, która mu się
          zakorzeniła po jakimś zdarzeniu quasitraumatycznym w dziecińskie. Wiele osób tak
          ma. Nie jest jedyny.
          Należy do osób, które nigdy nie zrozumieją co to znaczy mieć psa.

Mam nadzieję, że zrozumie chociaż to, że wypowiedział zupełnie niena temat, bo
          tak się składa, że komentujemy tu zdarzenie z Kazimierza.

Moim zdaniem nie ma co żałować "dziada", zachowanie psów, podobnie jak
          zachowanie ludzi, jest zależne od środowiska w jakim przebywa. Sam sobie na tą
          śmierć "stary" zasłużył.

• raffi5 Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 16:11
            W cywilizowanych krajach są na trawnikach takie tabliczki "posprzątaj po swoim
            psie". U nas nikt się nie dziwi jak ktoś trzyma na smyczy pieska załatwiającego
            się na chodniku.
            • bodymen Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 16:30
              jasne, tylko, że w tych "cywilizowanych" krajach w punktach weterynaryjnych i
              sklepach z art. dla zwierząt są do nabycia za "groszę" lub za darmo
              (finansowane przez samorząd) zestawy do sprzątania gówna (szwecja, w.brytania).
              Odwiedzając w ostatnim czasie kilka miast (Bruksela, Marsylia, Paryż, Rzym,
              Monachium) również widział srające psy i nikt po nich nie sprząta. A to chyba
              już cywilizacja, no chyba że Francja, Niemcy, Włochy i Belgia to 3 świat.
              Gó.. to naturalna część naszego życia - nie zgodzą się ze mną ci, co chcieliby
              żyć w plastikowym, przesadnie higienicznym, sterylnym, pełnym kolorów, ładnych
              zapachów, kolorowych światełek i uśmiechających do wszystkich do wszystkich.
              Taki pie_p_rzony sztuczny raj.
              Chał, chał, chał....

• bartekpawel Re: Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 16:55
                Nie męcz się. Głupek i tak nie zrozumie. Tak jak nie rozumie co ma tutaj komentować.
    • planitnyk ma szczescie ze zmarl. 29.07.05, 15:45
      ma szczescie ze nie zyje bo powinni gada wsadzic do wiezienia jeszcze za to co robil psu. jak widze osobiscie niewielu ludzi nadaje sie do trzymania psow. kiedys zaatakowal mojego bokser i to ja go odganialem narazajac sie a jego ciotowaty wlasciciel bal sie podejsc. tak samo jest z tymi "karkami" ktorzy laza z psami ostrych ras. jak pokazuja badania kupuja te psy ze strachu oraz dlatego ze maja wysoki poziom niepewnosci i niski poziom bezpieczenstwa. wiec teraz widziac karka z takim psem juz wiem ze to male dziecko w nim potrzebuje tego psa i te miesnie to maja mu pomoc zapomniec ze sie boi.
    • wuuuj po co go ratowali? pawulonik i skorka na wyprawke 29.07.05, 16:25
    • at_work Jeśli interesujesz się agresją u psów 29.07.05, 17:20
      tutaj znajdziesz info o psach absolutnie przyjacielskich
      www.julunga.pl
      • zuzannah Re: Jeśli interesujesz się agresją u psów 29.07.05, 20:22
        A tutaj znajdziesz info o ty, że nawet absolutnie przyjacielskie psy nie zawsze
        muszą być przyjacielskie. Bardzo dużo zależy od wychowania psa i od jego
        traktowania
        gringo.blox.pl/html/1310721,46.html
    • patman Stary był, pewnie mu resztki mózgu wyparowały 29.07.05, 17:25
      A tak na marginesie - nikt nie odpowiada za to, że na starość mu odwali - to tak jakby obrażać się na grawitację, że ściąga nas na ziemię.
    • rrobcio Zmarł 80-latek pogryziony przez psa 29.07.05, 19:25
      jak tu sie dziwic psu???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka