Dodaj do ulubionych

Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej ba...

05.09.05, 09:23
codziennie ginie kilkanaście osób w wypadkach drogowych, nastepuje kilka
gwałtów rozbojów kradzieży zabójstw i pogryzień przez psy oraz inne
zwierzęta - CZY PISMAKI MOGĄ JUŻ WRESZCIE ODPUŚCIĆ Z TEJ HISTERII bo
będziemy mieli codziennie takie same artykuły :/
Obserwuj wątek
    • tylkoniepis albo zróbcie cały dział pogryzienia 05.09.05, 09:27
      codziennie będzie nowe - będzie można dawać artykuły "Dzis wyjątkowo paskudne
      pogryzienie" albo "Znów psy mordercy mordują niewinne dzieci", "Rotweiler -
      zabija! (co prawda był to kundel ale dla nas wyglądał jak pitból conajmniej, a
      wieelki był jak krowa i zęby miał na 10 cm)
      • km1957 Re: albo zróbcie cały dział pogryzienia 05.09.05, 09:33
        tylkoniepis napisał:

> "Rotweiler -
        > zabija! (co prawda był to kundel ale dla nas wyglądał jak pitból conajmniej
        Arz czlowiek dostaje bulu zebuw gdy czyta takie teksty :-)
        A moze niektorzy milosnicy tych ras tylko tak potrafia pisac?

• at_work Re: albo zróbcie cały dział pogryzienia 05.09.05, 09:46
          Spokojnie, wyluzuj (alt. wylózój)<a href="www.julunga.pl/" target="_blank">Spokojnie, wyluzuj (alt.
          wylózój)</a>
          • at_work Popierajcie łagodne rasy psów, 05.09.05, 10:01
            a takich newsów będzie mniej.

Problem zagrożenia (poprzez wygaszenie ras niebezpiecznych), może się jedynie
            zmniejszyć, bo kundli z tymi cechami dziedziczonymi po jakimś rodowodowym
            przodku będzie nadal dużo, a "urzędowo" zapanować nad ich populacją może się
            okazać niemożliwe, to jednak warto jest o to walczyć.

Ja sam miałem szczęście, bo w dzieciństwie ugryzł mnie jedynie niepozorny
            pekińczyk. Ale miałem szczęście, nie dlatedo, że był to taki sobie śmieszny
            piesek. Statystycznie rzecz ujmując, było wówczas sporo psów tej rasy.
            Miałem szczęście, którego może nie mieć wiele dzieci obecnie. Bo statystycznie
            rotweilerów, czy pitbullów jest znacznie więcej niż wtedy gdy sam byłem
            dzieckiem.

A ja mam dzieci i nie chcę, aby im się coś takiego przydarzyło!

Zero agresji
        • melatonina Re: albo zróbcie cały dział pogryzienia 05.09.05, 10:26
          :)))))))))
          nie mogę pisać ze śmiechu.
          popieram
      • assasino Re: albo zróbcie cały dział pogryzienia 05.09.05, 10:31
        Jakbyś nie wiedział to ruch drogowy musi być, samochodów jest od groma, więc i szans nieporównywalnie więcej. Psów morderców nie musi być, można je wszystkie zabić.

Minimum to należy traktować psy jak broń, gdybym ja biegał jak oszałały i strzelał z pistoletu na oślep, to kara byłaby niezła. Właściciel-psychopata psa mordercy nie odpowiada za nic, a powinien być traktowany jakby to on sam zrobił. Ba niedawno dwa rotweilerry przeskoczyły przez ogrodzenie i pogryzły dzieci i co się stało? Nic, właściciel chodzi na wolności. Psy nie miały prawa przeskoczyć a właściciel-psychol powinien siedzieć w areszcie w oczekiwaniu na 25 lat więzienia.
    • jb777 Cechy charakterystyczne wnuczka - brak karku, prze 05.09.05, 09:28
      dwczesna łysina, niezdolność do komunikacji nawet z psem, nocny tryb życia,
      itp
    • jotembi Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:28
      pies bez szczepień, trzymany w metalowym kojcu... ludzie są fajni, a teraz
      huzia na rottweilera
      • patman Człowiek też zwierzę 05.09.05, 10:03
        jotembi napisała:

> pies bez szczepień, trzymany w metalowym kojcu... ludzie są fajni, a teraz
        > huzia na rottweilera

Co się dziwisz, człowiek jest takim samym zwierzęciem jak każde inne. Pies nie odpowiada za to, że jest agresywny, człowiek nie odpowiada za to że jest głupi.
    • at_work Wścieklizna 05.09.05, 09:30
      Wściec się można od tych informacji.
      Kiedy urzędnicy ruszą swoje leniwe d***ka, żeby coś zrobić z tym problemem.

Stawiam od jakiegoś to pytanie, bynajmniej nie jako retoryczne.

Co sie musi stać, żeby zwrócili uwagę na NIEBEZPIECZNE rasy psów?!
      • tylkoniepis człowieku 05.09.05, 09:33
        sądząc po statystykach najbardziej NIEBEZPIECZNE są psy nierasowe
        (nierodowodowe)
        więc spokojnie można mścić sie na właścicielach rasowych psów obronnych 100%
        pewności ze nic sie nie zmieni.
        KIEDY DOTRZE DO TAKICH LUDZI JAK TY ŻE CZYNNIK RASY JEST NA 6 MIEJSCU JEŚLI
        CHODZI O OKOLICZNOŚCI POGRYZIEŃ!!!
        • olgierd.tomczorek a kiedy do ciebie dotrze 05.09.05, 09:42
          ze czynnik rasy jest na pierwszym miejscu jezeli chodzi o pogryzienia
          smiertelne. bo nie slyszalem zeby jamnik kogos pogryzl na smierc. a pitbulle i
          rotwaitlery jakos maja do tego predyspozycje.
          • tylkoniepis podaj źródło - twierdzę że to nieprawda 05.09.05, 09:51
            na podstawie analizy niemieckiej z 4 lat : ok 65% to kundle ok 25% owczarki
            niemieckie i reszta ok 10%
            • olgierd.tomczorek Re: podaj źródło - twierdzę że to nieprawda 05.09.05, 09:53
              a ile z nich to zagryzienia?
              jaki procent ofiar stanowily dzieci?
              • tylkoniepis no widzisz 05.09.05, 09:57
                zadaj sobie te pytania i poszukaj prawdy zanim napiszesz opinie na forum skoro
                nie znasz faktów
                • olgierd.tomczorek Re: no widzisz 05.09.05, 10:03
                  a moze zamiast rzucac liczbami z rocznika statystycznego z niemiec, ruszysz ten
                  swoj pusty łeb i zastanowisz sie czy w polsce moze nie jest inaczej?
                  do tego owczarek niemiecki to nie jest rasa do pilnowania ludzi tylko do ich
                  zagryzania. poczytaj kto i kiedy ja upowszechnil.
                  • tylkoniepis kolego 05.09.05, 10:11
                    starałem sie wytrzymać bez osobistych wycieczek ale widzę ze z ciebie tęgi
                    kozak - bardzo chętnie umożliwiłbym ci sprawdzenie na ile mój łeb jest pusty (i
                    twardy przy okazji). Jeśli czujesz sie mocny i lubisz troche ruchu zapraszam do
                    Poznanina cwe-lu.
                    • xxxxyyyyzzzz obserwuje tak sobie, ty jednak masz pusty leb 05.09.05, 11:15
                      Na soloweczke za restauracje?
                      ... smieszny jestes, i zalosny zarazem ...
                      • tylkoniepis Re: obserwuje tak sobie, ty jednak masz pusty leb 05.09.05, 11:24
                        nie za restaurację tylko do; i nie na solóweczkę tylko na goloneczkę ;)
                        eh masz coś do meritum czy zajmujesz sie wyzwiskami tylko?
                    • olgierd.tomczorek Re: kolego 05.09.05, 11:18
                      poznań? to gdzieś na prowincji, prawda?
                  • pawel_owc Re: no widzisz 05.09.05, 10:20
                    Że tacy ludzie mają prawo jak ty mają prawo publicznego wypowiadania się.
                    Zawsze ale to zawsze pogryzienia przez psa jest winny człowiek, i nie ważne czy
                    to jamnik czy pitbull.
                    • olgierd.tomczorek Re: no widzisz 05.09.05, 10:28
                      a kogo pociagniesz do odpowiedzialnosci? martwego kilkulatka?
                      • pawel_owc Re: no widzisz 05.09.05, 11:12
                        Chłopie zastanawiasz się nad swoją wypowiedzią. Kilkulatek nie mógł być
                        właścicielem psa i nie mógł go wytresować.
                        • olgierd.tomczorek Re: no widzisz 05.09.05, 11:17
                          a piętnastolatka zjedzona ostatnio na Pradze? pies był jej.

a jak ukarać właściciela psa? pięciuset złotowym mandatem? przeciez zrobil to
                          nieumyślnie. pies jest legalny, bo przyjaciele psow kiedys sie postawili i psy
                          niebezpieczne sa bezpieczne, a ze zle byl wychowany to kwestia gustu. a jak
                          wiadomo kazdy ma swoj i wara od tego.

wiec jak to chcesz rozwiazac?
                          • pawel_owc Re: no widzisz 05.09.05, 12:06
                            Właściciel psa który nie jest przeszkolony powinien być karany za posiadanie
                            broni bez zezwolenia.
      • at_work Re: Wścieklizna 05.09.05, 09:35
        Popierajcie łagodne rasy psów.
        Do tej pory ani razu nie słyszałem o przypadku pogryzienia, czy ataku na
        człowieka dokonanego przez goldena retrievera czy labladora. Dodam
        rodowodowego, bo "krzyżówki" też mogą byś niebezpieczne.
        • hubasinska Re: Wścieklizna 05.09.05, 09:48
          A mojego meża wlasnie dotkliwie pogryzl 3-letni golden retriever!!!!Jak
          najbardziej rasowy, ale kompletnie zepsuty(rozwydrzony) przez człowieka. Nie ma
          psow aniołkow i psów diabełkow.Są tylko psy dobrze lub żle ułożone.Szanujące
          człowieka albo próbujące dyktowac mu swoje"warunki".Dopóki posiadanie psa dla
          wielu wlaścicieli ograniczac się będzie do trzymania tegoż w kojcu lub
          mieszkaniu(często po kilkanaście godzin) i karmienia, wypadki takie będą się
          zdarzać.I błagam nie uogólniajcie tak prymitywnie.Rasy niebezpieczne i rasy
          łagodne.Bzdura.Można bez trudu "uzyskać" agresywnego, dominującego
          jamnika ,yorka,goldena.Wszystko w rekach jego właściela.

• olgierd.tomczorek Re: Wścieklizna 05.09.05, 09:54
            to tak jakbys powiedziala ze nie ma chorob smiertelnych tylko ludziom jak
            zachoruja to sie specjalnie nie chce zyc i sie nie staraja.
            • hubasinska Re: Wścieklizna 05.09.05, 10:04
              ??????????????Hm,pies jako śmiertelna choroba??Nieuchronność katastrofy???
              Każdy pies = śmiertletne zagrożenie??? Nie za bardzo zrozumialam tę parabolę.
              Czyli tylko wytępienie czworołapnych pozwoli nam żyć godnie i bezpiecznie.
              A wszystko inne w rekach opatrzności......
              • olgierd.tomczorek Re: Wścieklizna 05.09.05, 10:31
                pomysl dwa razy.

a gdyby ktos mial w domu tygrysa bengalskiego, odchowanego od maleńkości, takie
                przyjemnego kociaka, który pewnego dnia kogoś zje? to wina tego zjedzonego?
                kotka? czy wlasciciela?
        • pawel_owc Re: Wścieklizna 05.09.05, 10:07
          Mnie ugryzł labrador - nie spodobałem mu się.
          Sam mam rottwailera i jeszcze żyję. jest to idealny pies do zabaw z dziećmi, a
          w stanach używany jest w dogoterapii.
          Problem jest taki że jak jamnik ugryzie to ręka krwawi 5 minut, a rottwailer
          może odgryźć. Ale częściej gryzą małe psy. I to te rasy należy wyliminować.
          • erg_samowzbudnik Re: Wścieklizna 05.09.05, 11:01
            Ja mam zawsze problemy z małymi psami.Jak wychodze ze swoim psem (dobermanem)
            to kiedy mijam jakiegos gościa lub pania z małym pieskiem , to zawsze ta
            malizna szuka zaczepki.Mój pies jest zawsze skonsternowany , bo nie wie co ma
            robic. Kiedy zawarczy wreszcie i piesek ze skomleniem wieje , to ludzie maja
            pretensje do mnie. Dodam ,że jak prowadzę psa to zawsze na smyczy i w kagańcu ,
            natomiast te pieski lataja wolno.
    • negra80 Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:30
      Nie odpuścić tylko coś z tym zrobić!!! A mozna.
    • jakarta Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:34
      Powtarzam: przy 5000-tysięcznej ofierze może władze tego śmiesznego kraiku
      wreszcie ruszą swoje zmurszałe dupy chyba, że wcześniej jakieś bestie zagryzą
      bachory co większych prominetów.
      P.S. Dobrze że Polaczki to na ogół biedota, w przeciwnym razie spacerowaliby po
      ulicy z tygrysami bez smyczy i kagańca.
      • tylkoniepis BLAME CANADA!!! 05.09.05, 09:36
      • at_work Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:37
        albo dzieci dyplomatów jakiegoś mocarstwa ;)

Zero agresji
      • erg_samowzbudnik Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 11:03
        jakarta napisał:

> Powtarzam: przy 5000-tysięcznej ofierze może władze tego śmiesznego kraiku
        > wreszcie ruszą swoje zmurszałe dupy chyba, że wcześniej jakieś bestie zagryzą
        > bachory co większych prominetów.
        > P.S. Dobrze że Polaczki to na ogół biedota, w przeciwnym razie spacerowaliby
        po
        > ulicy z tygrysami bez smyczy i kagańca.

Zachowaj tego swojego " Polaczka" dla siebie.Nie chce mi się sprawdzać w jakim
        slamsie mieszkasz na zachodzie. Jak nie czujeż już więzi z Polakami to wynocha
        z tego forum.
    • rafza Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:39
      Najlepiej wydusić te głupie psy, to nie będzie nikt musiał o nich pisać i potem
      czytać.
      Szkoda że tych baranów nic nie pogryzło (albo zagryzło)co tutaj piszą że mają
      juz dosyć wiadomości o pogryzieniu przez psa. Sam mam dzieci i tylko współczuję
      rodzicom tej dziewczynki.
      • tylkoniepis Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:46
        jak chcesz sie podniecać kolejnymi pogryzieniami to sie podłącz do policyjnych
        źródeł jak Gazeta i czytaj sobie jest około 1000 rocznie pogryzień zgłoszonych
        możesz sie egzaltować codzień ze 3 razy.
        I czemu nie podniecasz sie codziennymi ofiarami ruchu samochodowego - ginie
        około 20 osób!!!! w tym dzieci!!! bardzo małe!!!

dla nie-polaczków:
        www.angelfire.com/biz6/dogholocaust/
        • olgierd.tomczorek Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:55
          demagogia - bo co godzine tyle samo dzieci umiera z głodu w afryce.
    • andiamo Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 09:49
      O, cholera, nie dość ze ugryzł, to jeszcze nie był szczepiony!!! Straszne.
      Wytępić... PISMAKÓW.
    • makalon ZABROŃCIE WRESZCIE KUPNA TYCH ŚWINIOPSÓW! 05.09.05, 09:49
      czy nikt nie ma k... na tyle zdrowego rozsądku tam u góry żeby zauważyć
      regularne przytpadki zagryzienia dziecie przez te głupie agersywne kundle?!
      • wiesiex [...] 05.09.05, 09:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jardya [...] 05.09.05, 10:16
      • pawel_owc Re: ZABROŃCIE WRESZCIE KUPNA TYCH ŚWINIOPSÓW! 05.09.05, 10:11
        Rotweiler NIE JEST AGRESYWNYM PSEM. W większości albo nawet we wszystkich
        przypadkach "agresymni są ludze". Może ten pies przez ostatnie 3 lata nie
        wyszedł z kojca, a teraz wybiegł i ogłupiał?????

• draq Re: ZABROŃCIE WRESZCIE KUPNA TYCH ŚWINIOPSÓW! 05.09.05, 10:23
          Rotweiler jest agresywnym psem, po to go wychodowano. Tak jak i inne "obronne"
          rasy - tak jak wychodowano "wysokomiesne" krowy i tluste dziki zwane swiania
          domowa (i ilesdziesiat jej ras).Oczywiscie, ze mozna z jamnika zrobic potwora
          (odryzie palec u nogi), ale z drugiej strony nigdy nie mozesz miec pewnosci, ze
          Twoj obrony pies nie zaatakuje kiedy mu sie zechce, bo "taka jego wola"...
          • pawel_owc Re: ZABROŃCIE WRESZCIE KUPNA TYCH ŚWINIOPSÓW! 05.09.05, 11:14
            Pies w przeciwieństwie do człowieka NIGDY nie atakuje bo tak mu sie chciało.
            Psychika psów jest troszke prostsza od psychiki ludzi i ich reakcje są
            przewidywalne i wytłumaczalne.
            A wytłumaczenia dlaczego człowiek tresuje psa do zabijania, katuje go by był
            groźniejszy - NIE MA.
      • pawel_owc [...] 05.09.05, 10:12
    • wicurpix Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 10:11
      Skoro jest prawo jazdy pozwalajace na prowadzenie samochodu moze wprowadzic prawo trzymania psa o cechach okreslonych przez związek kynologiczny jako potencjalnie niebezpieczny?
      • gobi03 Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 10:42
        Nie tylko psa, ludzie mają po domach węże, skorpiony i inne zwierzaki. Trzymanie
        zwierząt _w_ogóle_ powinno być licencjonowane.
        Proszę się nie śmiać z licencji na złote rybki - przynajmniej byśmy nie oglądali
        w telewizji, jak kretyn z idiotką (a może idiota z kretynką?) nalewa gazowanej
        wody mineralnej do akwarium.
        Uważam, że wszystkie (prawie) wypadki pogryzień przez niebezpieczne psy są
        spowodowane niewlaściwym przygotowaniem hodowców/wlaścicieli. Jak ktoś slusznie
        zauważył, pies to nie strzelba, która sobie leży i wystarczy jej nie dotykać.
    • tytusromek Moze czas skonczyc z tymi 'milosnikami zwierzat'? 05.09.05, 10:22
      Ile jeszcze tragedii by to cale tatalajstow ktore meczy zwierzeta i ludzi
      przyprowadzic do porzadku?
    • melatonina Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 10:24
      A może trzeba zastanowić sie nad psami niebezpiecznych ras, a dokładniej nad
      ich właścicielami?
    • wizi Rottweiler'y, Polaczki i różne przypadki 05.09.05, 10:26
      Pa3ę na te komentarze i przecieram oczy. Skaczą sobie wszyscy do oczu, a fakty -
      dla mnie - są przejrzyste jak łza. Rottweiler może i nie musi należeć do "ras
      agresywnych" itp.. i zgadzam się, że praktycznie wszystko zależy od właściciela
      (jaki pan, taki...). Problemem dla mnie jest właśnie popularność tych psów
      (szczególnie "nierasowych" nie podlegających kontroli rozrodu i posiadania)
      wśród szpanerów, którzy kupują takiego psa traktując go jak broń... albo jak
      sportowy wóz. Poza tym rottweiler jest (jak wiele innych ras) skrzywdzonym
      tworem człowieka, a między 4 a 6 tygodniem życia przyrost masy jest tak duży, że
      mózg nie mieści się w puszce mózgowej - stąd można wnioskować, że pewien odsetek
      tych psów ma... choroby psychiczne, bądź zaburzenia funkcjonalne w główce. I nie
      jestem za tym, żeby wytłuc, czy zabronić. Kontrolować kto je ma i to do 3-4
      pokolenia pokrewieństwa. Kazać nosić papiery właścicielowi (jak ktoś już
      przygotowuje się do ataku - sam zawsze noszę ze sobą i świadectwo szcepienia i
      "psi paszport" z pełnym "przeglądem" mojego gończaka). Jak policja odbierze
      kilkadziesiąt psów od momentu wprowadzenia przepisów może to ostudzi zapał
      "młodzieniaszków" i "szpanerów", bo to oni są temu winni. Nie psy. A pismaki?
      Dobrze, że piszą. Chociaż można zobaczyć jak komu z oczu patrzy. A ten kto pisze
      o polaczkach i mnie obraża i siebie. Bo póty jesteś polaczkiem, a nie Polakiem,
      póki nie zrozumiesz, że patriotyzm to podstawa zdrowego społeczeństwa. I nie
      mówcie, że nie mamy powodów do tego, żeby być dumnym, ale też i pracować na
      "lepsze jutro". A wy byście tylko gadali.. narzekali... polaczki, he?
    • annika.h W POLSCE ŻYJE 8 MIL.PSÓW-EUROPEJSKI REKORD 05.09.05, 10:29
      PO ULICACH SNUJĄ SIĘ BEZPAŃSKIE PSY,PRZEWAŻNIE MIESZAŃCE PO RÓŻNYCH
      OWCZARKACH.NA WIELKICH OSIEDLACH -BLOKOWISKACH ŻYJE ARMIA RÓŻNEGO RODZAJU
      SZCZEKACZY UMILAJĄCYCH LUDZIOM ŻYCIE ,W TYM OCZYWIŚCIE WIELKIE PIESKI ,BO
      DEBILNY WŁAŚCICIEL MA W DUPIE FAKT ,ŻE TAKIE ZWIERZĘ POTRZEBUJE RUCHU I
      PRZESTRZENI,INACZEJ WARIUJE.MIESZKAM NA OSIEDLU DOMKÓW .ZASADA JEST JEDNA :KAŻDY
      ,KTO TAKI DOM WYBUDUJE NATYCHMIAST KUPUJE SOBIE PIESKA ,ALBO NAWET DWA.I NIE SĄ
      TO MAŁE ROZKOSZNE PSIAKI A WIELKIE GROZNE BRYTANY SZCZEKAJĄCE PO CAŁYCH NOCACH I
      DNIACH.JEST FAJNIE.OSRANE CHODNIKI ,POGRYZIENI LUDZIE I JESZCZE WIĘCEJ PIESKÓW.Z
      DONIESIEŃ O KOLEJNYCH ATAKACH PSÓW NA LUDZI ZACZYNA WIAĆ NUDĄ.
      • block-buster Po pierwsze Annika-h,nigdy w zyciu WERSALIKAMI 05.09.05, 10:32
        Widac,zes burak lub buraczka,bo WERSALIKAMI nie pisze sie w
        internecie.WERSALIKI to krzyk.
      • olgierd.tomczorek a co nie jest nudne? 05.09.05, 10:59
        nudne nie byloby gdyby jeden pies zjadl czerdziesci dzieci?
    • asas4 Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 10:32
      Sezon na motocyklistow sie skonczyl, zaczal sie sezon na psy - ale spokojnie,
      niedlugo parlamentarzysci wroca do pracy, wiec znowu wszystko wroci do normy :-)
    • gobi03 Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 10:33
      Źle odczytałeś tą informację. Mówi ona, że pewien wnuczek źle prowadził swojego
      psa, co doprowadzilo do nieszczęścia. Dyskusja powinna dotyczyć sposobów
      kontroli nad właścicielami psów. Myśliwi i kierowcy mają zezwolenia, a byle
      chłystek może sobie trzymać groźnego psa w klatce. Czas skończyć z
      "prywatnością" psiarzy.
      • tylkoniepis MANIPULACJE NA FORUM 05.09.05, 10:38
        usunięto wpisy które wcale nie naruszały regulaminu ://
        • gobi03 Re: MANIPULACJE NA FORUM 05.09.05, 10:54
          Skomentowalem twoją wypowiedź odnośnie "pismaków", o tej z "cw..ami" się nie
          wypowiadam. Biorąc pod uwagę twój poziom adrenaliny, mam nadzieję że nie
          posiadasz nawet kanarka.
    • block-buster Takich niepisow jest w Polsce miliony 05.09.05, 10:38
      Milosnikow psow,zwlaszcza szpanerskich.Operujacych polskim na poziomie
      pierwszych klas szkoly podstawowej.Uzywajacych jezyka troglodytow spod celi.Na
      bank,ze ten swawolny dyzio,tez kiblowal,bo tylko kryminalisci nazywaja innych
      cw..ami.I do tego nazywanie reporterow pismakami.To po jaki czort wlazisz na
      forum tworzone przez pismakow.Ogladaj Polshit,czytaj The Fuck i to ci/oraz twoj
      piesek/wystarcza.I nie nazywaj juz nigdy na portalu moich rodakow polaczkami,bo
      bede cie scigal,jak wscieklego psa.A ze mna parowo nie ma szans.Ja
      kasuje,takich jak ty,czyli sprawnych inaczej...
      • tylkoniepis Re: Takich niepisow jest w Polsce miliony 05.09.05, 10:46
        jeśli nie rozumiesz jaka jest różnica między "polaczkami" a Polakami to
        trudno... a jak chcesz mnie skasować to chłopcze,pomijając kwestie "gróźb
        karalnych", jestem do twojej dyspozycji jeśli nie chcesz naruszać prawa ale
        jednak wprowadzic swoją niechęć w czyn zapraszam na cywilizowany pojedynek na
        zasadach muay thai najlepiej :)))) u buster
        PS. Sprawny inaczej to idiom używany na określenie inwalidów czyli
        ludzi "niepełnosprawnych" - dla ciebie widzę jednak to inwektywa.I ty się
        czepiasz polskiego na poziomie 1 klasy?
    • toja3003 Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam wielo 05.09.05, 10:45
      Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam wieloletnie doświadczenia jako
      właściciel owczarka wegierskiego (puli). Wstrząsajace wrażenia wywarły na mnie
      wydarzenia pogryzienia chłopca sprzed kilku lat w Stawigudzie na Mazurach gdzie
      akurat spędzałem urlop (sprawa była szeroko prezentowana w mediach, dodam, że
      tam gryzły zwykłe kundle)

Uważam, że każdy pies - niezależnie od rasy - o wadze powyżej 10 kg powinien
      mieć kaganiec. Niezależnie od tego powinien być egzekwowany obowiązek
      prowadzania psa na smyczy.

Każde zwierzę o takiej wadze może być niebezpieczne dla dziecka a kaganiec (psu
      domowemu zęby do obrony czy ataku sa niepotrzebne) skutecznie zwiększałby
      bezpieczeństwo w tym zakresie. Przepis niezwykle prosty i skuteczny.

Nie dostrzegam w przepisach niezwykle istotnego punktu: badań psychologicznych
      dla psa - bada się reakcje psa np. na gwałtowne ruchy osób w obecności psa
      (rozmowa ludzi
      z gestykulacją czy bieganie dzieci w poblizu itp.). Pies w takich sytuacjach
      nie ma prawa wykazywać nawet oznak agresywności. Rzecz stosowana w wielu
      krajach...
      • tylkoniepis psy powyzej 50 cm - obowiązkowe ubezpieczenie! 05.09.05, 10:50
        a może by tak
        • pawel_owc Re: psy powyzej 50 cm - obowiązkowe ubezpieczenie 05.09.05, 11:15
          a dla człowieka IQ poniżej 80. Jestem za.
      • doopan Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 11:01
        Po pierwsze pies nie moze chodzic nonstop w kagancu bo zdebileje.To na pewno.
        Po drugie - wnuczus byl ciemny jakis- rottweiler musi byc tryzamny krotko,ale z
        uczuciem i wyczuciem.Ja ze swoim moge chodzic bez smyczy i kaganca i sie nie
        przejmuje,ze kogos dziabnie- smycz mam tylko po to,zeby sie ludzie nie denerwowali.
        Po trzecie - zawinił człowiek a nie pies. Naprawdę. Te psy-naprawde kocham tę
        rasę- wymagają odpowiedzialnosci,wiedzy i stanowczosci. Potrafia byc naprawde
        kochane-wierne,nie szczekaja bez powodu,dają poczcie bezpieczenstwa.Dzieki
        mojemu misiowi moge bez strachu chodzic po mazowieckim parku krajobrazowym w
        srodku nocy.POza tym jest to pies ktory potrafi o siebei zadabac i nie musze sie
        martwic o niego.Jak go jakis kundel zaatakuje,to mam luzik.
        Wiem też,że żaden włóczega nie wejdzie mi na teren. Ten pies budzi strach. I tak
        jest jego rola. Raz tylko mi sie zdarzylo,ze kogos bronil zebami - przed innym
        psem.
        Niestety,sa pewne smtune fakty na ktore misumy zworicc uwage-
        a) rottweielry rozmnaazano kiedys byle jak,bo był boom na nie- stąd sporo
        brzydkich i zdebilalych egzemplarzy
        b) ludziom sie wydaje,ze jak go sobie kupia,to beda bezpieczni. Gó..
        prawda,tego trzeba umiec uzywac jako srodka bezpieczenstwa.Poswiecic mu czas....

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, ze pies nie powinien reagowac na gwaltowne
        odruchy.Raz juz mialem owczarka na rece,jak przy kims wywijałem lapami
        preznetujac jakas tam kombinacje ciosów- mi ta reakcja bardoz sie spodobała-pies
        podbiegł,dziabnał,ale leciutko,ostrzegawczo i na komende puscił?Co w tym złego?
        Wszytsko rozbija sie o to,jak wytresujesz psa.A rottweielry są piękne, o ile
        mają dobre geny i dobre odżywianie(wystarczy dobra sucha karma).
        Tym niemniej nie jest to pies dla wszystkich- do niego trzeba jaj,głowy i
        serca-bez tego beda tragedie,oczywiscie.Ale ja juz dawno nie boje sie psów-
        czego nie moge powiedziec o ludziach.
        • tylkoniepis 1000 razy TAK 05.09.05, 11:14
          podzielam rozumowanie
        • pawel_owc Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 11:17
          PODPISUJĘ SIĘ RĘKAMI MOIMI I ŁAPAMI MOJEGO PSA!!!
          • olgierd.tomczorek Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 11:19
            i krwią tej piętnastolatki, co ją pitbull zagryzł 3 tygodnie temu.
            • tylkoniepis olgierd idź sobie! 05.09.05, 11:31
              "Pies prawdopodobnie amstaf, śmiertelnie pogryzł dziewczynkę w mieszkaniu na
              warszawskiej Pradze Północ. "

to jest ten twój pitbull?

• olgierd.tomczorek Re: olgierd idź sobie! 05.09.05, 11:44
                czyli masz za nic, że niewinna osoba została bestialsko zagryziona przez psa,
                jej kolezanka bedzie miala do konca zycia traume, z której bedzie sie jej ciezko
                pozbierac, ale to nic... najwazniejsze zeby nikt nie mogl sie do biednego pieska
                przyczepic. bo on jest najbardziej poszkodowany. biedny piesek.
            • pawel_owc Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 12:09
              oldierd a słyszałeś o przypadkach podgryzienia człowieka przez kota, bo myślał
              że grdtyka śpiącego właściciela to zabawka?????
              • olgierd.tomczorek Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 12:15
                slyszalem o przypadkach zjedzenia własciciela przez jego wlasnego tygrysa.

pokaz mi domowego kota wielkosci rotweilera.
                • pawel_owc Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 13:51
                  Rozum że agresja zwierzęcia nie jest spowodowana jego wzrostem - lecz opieką i
                  tresurą przez człowieka. Duży bezpanski pies nie podejdzie do człowieka bo sie
                  go boi - więc jnak go ma zagryźć???
                  • olgierd.tomczorek Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 17:17
                    bezpańskie psy (całe watahy) zagryzają ludzi na ulicach bukaresztu.

yorkshire nigdy jeszcze nie zagryzł człowieka. natomiast w przypadku pitbulli,
                    rotweilerow i tym podobnych jest juz regułą.

pies jest zwierzeciem i zawsze moze byc niebezpieczny, nawet wychowywany przez
                    miloscnika krwiożerczych psów na niewinną psinę. Nawet taki jest potencjalnie
                    niebezpieczny.
        • rychu20 Re: Na wstępie chciałbym powiedzieć, że posiadam 05.09.05, 11:37
          Myślę, że problem jest gdzie indziej. W Polsce jest chyba więcej psów niż w
          pozostałych krajach Europy. W mojej klatce jest ich 6 na 8 lokatorów. Czysta
          paranoja. Najlepiej widać to zimą, gdy nie można zrobić kroku żeby nie wdepnąć w
          g-no. Nasze miasta są po proztu zas-ne. Gdyby zniknęło 90% psów problem
          pogryzień występowałby nie tak często. W cywilizowanych krajach trzeba przejść
          parę ulic aby zobaczyć kogoś z psem. Na pewno poparłbym grupę polityczną, która
          zadeklarowałaby tego typu rozwiązania. A u nas cóż, rencista z psem to przecież
          wyborca.
    • tersta ILE JESZCZE OSÓB MUSZĄ ZAGRYŹĆ PSY,... 05.09.05, 11:33
      żeby ustawodawcy uregulowali nareszcie "psie" sprawy:
      -zero bezpanskich (kazdy pies musi nosic specjalną obroze identyfikacyjną-
      elektronicznie wyświetlane nazwisko i adres właściciela); jeżeli jakis pies nie
      ma obroży - jest do odstrzelenia;
      -ustalić tak wysoki podatek za posiadanie psa, żeby tego psa każdy szanował i
      nie wyrzucał go z domu przed wakacjami;
      -każdy pies MUSI miec obroze poza domem; Zwykle właściciele psów mówią "on nie
      gryzie". Mówie wtedy : "widocznie Pan gryzie, bo ktos przecież musi";
      -wyznaczyć koncesję (z prawdziwego zdarzenia) dla hodowców niebezpiecznych ras
      i określić, po co w ogóle hoduje się takie rasy.

Ludzie, zróbmy wreszcie cos i może - wzorem górników- zastrajkujmy pod sejmem;
      zamiast kilofów, niech pójdą w ruch niebezpieczne psy na posłów ;-)))
      • gobi03 Re: ILE JESZCZE OSÓB MUSZĄ ZAGRYŹĆ PSY,... 05.09.05, 12:35
        Nie wylewajmy kundelka z kąpielą - pies to jest przyjaciel dla wielu ludzi. Psy
        jako takie są wspaniałe i bardzo potrzebne. Trzeba tylko poprawić trochę problem
        bezpieczeństa, czyli zająć się ludźmi, właścicielami.
        Z tym podatkiem się nie zgodze, a jeśli już to może proporcjonalnie do
        wzrostu/wagi?
        Taki pomysł: psy niekastrowane traktować jako hodowlę. Może zmalały by problemy
        z bezpańskimi psami i łatwiej byłoby o kontrolę rozrodu. Na pewno łatwiej byłoby
        dotrzeć do wlaścicieli groźnych psów.
        • assasino Re: ILE JESZCZE OSÓB MUSZĄ ZAGRYŹĆ PSY,... 05.09.05, 14:15
          Psy są całkowicie niepotrzebne i można i trzeba je wymordować. Właścicielowi nie przeszkadza jak mnie trochę pogania, mi to przeszkadza i reaguję ostro. Problem polega na tym że zanim zabiję właściciela rotweilerra że mnie tak śmiesznie goni i chce zeżreć jaja, muszę wygrać walkę z psem, nierówną bo psu i właścicielowi nic nie grozi nawet jak mnie psem dotkliwie porani. Jakbym ja wyjął broń i zabił bydlę, a właścicielowi zadał takie same rany to byłoby z 5-10 lat więzienia (i to kontra grzywna)
    • puuchatek Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 11:41
      "Rottweilery wcale nie są agresywne", "Pittbulle to sama łagodność", a "Amstaffy
      są niezwykle przyjazne". Jak tylko się zdarzy tragedia, to zaraz słyszymy, że
      "toi ludzie go źle ustawili". To oczywiście prawda, że winnni są właścieiele,
      ale... czasami nie tego psa.

Raczycie zapominać o drobnym szczególe: Takie rasy, jak Pittbulle czy Amstaffy,
      a wcześniej także Rottweilery, to były psy hodowane DO WALK. Tak, specjalnie w
      tym celu wyprowadzone i hodowane.

Wiecie cokolwiek o hodowli psów? Wiecie, na czym polega "hodowla do walki"? Otóż
      na tym, że dokonuje się prostej selekcji - krzyzuje się tylko te psy, które
      przejawiają odpwiednie predyspozycje. Czyli - które są agresywne. Jeśli przez
      ileś lat (przypominam, że w przypadku psów 5 lat to już kilka pokoleń!)
      dokonywało się takiej selekcji, jeśli przez wiele, wiele pokoleń danej razy
      wzmacniano "geny agresji" (to taki skrót myślowy, jak się ktoś biologii uczył to
      wie, o czym mówię...) to trudno uwierzyć, że nagle po kolejnych kilku latach
      mamy do czynienia z zupełnie łagodnymi psami, nie przejawiającymi więcej agresji
      niż inne rasy.

Rottweilery, Pitbulle czy Amstaffy to SĄ rasy agresywne. Jeśli Twój Rottweiler
      jest łagodny jak baranek - to super, ale to nie zmienia faktu, że ŚREDNIA
      agresji w tej rasi jest wyższa, niż u innych psów. A i u Twojego mogą kiedyś
      odezwać się lata selekcji cech agresywnych...

Rzeczywiście - najwięcej pogryzień maja na koncie tak zwane kundle, najczęściej
      na wsi. Ale zwróćcie uwagę, że te pogryzienia po pierwsze rzadziej są aż tak
      tragiczne w skutkach, a po drugie najczęściej zdarzają się w dwóch typach sytuacji:
      1. Wejście na teren pilnowany przez psa, często trzymanego całe życie w
      zamknięciu itd.
      2. Bezpańskie kundle, błąkające się watahą po wiejskich drogach, bezkarne,
      nauczone polowania na koty, zające i inną drobnicę, czujące się już "stadem".

Natomiast niemal wszystkie takie "szokujące" pogryzienia i zagryzienia własnych
      domowników lub ich dzieci (jak tej piętnastolatki na Pradze parę tygodni temu),
      przypadki ataku na dobrze i od dawna znane osoby - to własnie dzieło tych ras.

To SĄ psy agresywne - czesto o agresji głęboko ukrytej, objawiającej się
      niespodziewanie, wyzwalanej przez niespodziewane sytuacje.

Właścidcielom głośno krzyczącym w obronie swoich "grzecznych piesków" zyczę,
      żeby nigdy się o tym na własnej (ani cudzej...) skórze nie przekonali.

Pozdrawiam (właściciel alaskańskiego malamuta, potomek kilku pokoleń
      weterynarzy, psiarz zapalony...)
      • tylkoniepis to rozsądny głos ale polemizowałbym 05.09.05, 13:44
        jako były właściciel lub wcześniej dziecko w rodzinie z psem nastepujących ras:
        foxterrier, springer spaniel, jamnik, podhalan, bulldog uważam że owczarek
        podhalański i być moze jak sądzę inne wschodnie owczarki to najbardziej
        niebezpieczne psy - o ile amstafy sąsiadów głaszczę bez wahania (w granicach
        rozsądku oczywiście) o tyle do owczarka (podhalana, kaukaza itp)ręki nie
        wyciągnę - za dobrze je znam. Za to na osiedlu agresją wybijają sie
        właśnie "alaskany wszelkiej maści i rasy" oraz shar-pei'e które atakują
        wszystko co sie rusza
      • jola5018 Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 19:54
        Mon Aug 29, 6:45 PM ET

TORONTO (AFP) - The central Canadian province of Ontario banned pitbulls after
        the pet dogs were involved in several attacks.

The measure prohibits people from breeding or obtaining pitbulls in Canada's
        most populous province.

Current pitbull owners can keep their pets as long as they are kept on a leash
        and muzzled in public places. Owners also have two months to sterilize their dogs.

Violators face a 10,000 dollar (8,500 US dollar) fine and their dogs could be
        put down.
    • tajemniczydonpedro Re: Rotweiler pogryzł 6-letnią dziewczynkę i jej 05.09.05, 15:57
      Od początku tegorocznych wakacji w Polsce utopiło się około 400 osób. Nikt
      nikogo nie pyta o jakieś tam karty pływackie, patenty żeglarskie itp. - to nie
      obowiązuje, bo przecież to "komuna". Ilu ludzi zginęło na drogach - dowiemy się
      za rok (nie ma kart rowerowych, kart woźniców, nawet motorowerem do 50 cm
      sześc. pojemności silnika można jeździć bez żadnych ograniczeń (o szczegóły
      pytać urzędasów).
      W całej Europie, oraz w większej części świata psy i koty (w Polsce nie)
      szczepi się co dwa lata (bo odporność poszczepienna u 90% zwierząt utrzymuje
      się co najmniej 3 lata, wszędzie więc szczepi się, tymi samymi szczepionkami co
      2 lata) a ten pajac to w ogóle czego chce dowieść? Spadaj gouwniarzu do "Fakta"
      a jak nie lubisz - to czep się życia (tego zwykłego - bez cudzysłowiu), może
      będziesz miał o czym opowiadać wnukom!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka