Dodaj do ulubionych

kurs makijażu permanentnego

28.05.10, 08:48
Co sądzicie o makijażu permanentnym ?? Myślcie, że jest to dobre rozwiązanie,
czy może któraś z was już sobie zrobiła taki makijaż i podzieli się z nami
swoimi doświadczeniami ??
No i jeszcze mam jedno pytanie, czy któraś z was może zdecydowałaby się na to,
żeby sobie zrobić kurs z makijażu permanentnego??
a może wiecie, gdzie szukać informacji o takich kursach??
Obserwuj wątek
    • matka_chrzestna Re: kurs makijażu permanentnego 21.06.10, 13:49
      Choć sama nie mam takiego makijażu, bo mam ciemną oprawę oczu i dość ciemne
      usta, to mam znajomą, która zrobiła sobie brwi, bo miała dość codziennego
      smarowania się kredkami i efekty są bardzo pozytywne. Myślę, że takich zabiegów
      będzie co raz więcej, bo cenowo też są co raz bardziej dostępne, a jeśli ktoś
      siedzi w wizażu, to to jest dziedzina z przyszłością. Wiem, że w Centrum New
      Look w stolicy możesz sobie zrobić taki kurs, ale nie pamiętam szczegółów, wejdź
      sobie na ich stronę najlepiej permanentny.com/, tam znajdziesz info o
      cenach, sprzęcie, itp.
      • hiacynt Re: kurs makijażu permanentnego 22.06.10, 15:57
        dzięki za link na pewno się przyda, ale powiem ci, że już gdzieś obiła mi się o
        uszy nazwa tego Centrum słyszałam, że można u nich zrobić bardzo profesjonalny
        kurs, a w porównaniu z innymi tego typu miejscami ceny są bardzo przystępne.
        Szkoda, że nie byłaś na takim kursie, bo co innego poczytać informacje, a co
        innego dowiedzieć się czegoś konkretnego od uczestników kursuwink
        • matka_chrzestna Re: kurs makijażu permanentnego 24.06.10, 10:53
          No to Centrum pojawia się na forach w tematyce makijażu permanentnego i jak
          sobie poczytasz więcej, to faktycznie opinie mają pozytywne. No nie byłam na
          kursie, bo profesjonalnie nie siedzę w wizażu, ale po rozmowach z kumpelami,
          które trochę więcej na ten temat wiedzą, to stwierdzam, że jeśli ktoś poważnie
          myśli o swojej karierze, to warto w coś takiego inwestować, bo popyt będzie co
          raz większy. smile Powodzenia!
    • xsena Re: kurs makijażu permanentnego 24.06.10, 13:08
      Dla mnie rozwiązania makijażu permanentnego to genialny pomysł, jednak nada nie
      mogę się skusić a bardzo bym chciała sobie kreski zrobić bo irytuje mnie że mam
      tak jasna oprawę oczu. Co do szkoleń to namawia mnie znajoma którą właśnie się
      szkoliła (pewnie nawet w tej firmie) i teraz chce mi zrobić taki makijaż ale nie
      wiem sama co o tym myśleć - efekt fajny ale trwały dlatego mnie to trochę przeraża.
      • matka_chrzestna Re: kurs makijażu permanentnego 29.06.10, 10:18
        Z tego co wiem to efekty mogą się utrzymywać od 3 do 5 lat, także trzeba sobie
        dobrze przemyśleć tą decyzję. Oczywiście też można zrobić sobie makijaż
        delikatnymi barwnikami, które delikatnie będą podkreślać naszą urodę, poszperaj
        w necie albo idź na konsultacje do takiego salonu, to Ci powiedzą więcej na ten
        temat. smile
      • sonilka Re: kurs makijażu permanentnego 14.12.10, 14:46
        Nie ma w tym nic przerażającego jak jesteśmy zdrowe, gorzej jak zaraz po zabiegu wyskoczy opryszczka i makijaż się rozleje.
    • Gość: stradi Re: kurs makijażu permanentnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 15:47
      jasne, że się nad tym zastanawiałam, niestety zycie chwilowo pokrzyżowało mi planysmile ale
      kumpela polecała mi wtedy centrum new look, ponoc maja naprawde dobre szkolenia.
      Heh, jesli tyle nas zrobi takie szkolenie to niedlugo kazdy bedzie mial cos upiekszonegowink
    • Gość: soft Re: kurs makijażu permanentnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:35
      świetne są takie kursy, tylko oczywiście trzeba znaleźć odpowiednie miejsce, gdzie się na taki kurs zapisać. Ja poszperałam po sieci i na stronie diamond-cosmetics.com znalazłam informacje o takich kursach.
      Szkolenie nie jest jakoś strasznie drogie, trwa raptem 3 dni, więc myślę, że warto jest się na nie zapisać wink
    • Gość: marika Re: kurs makijażu permanentnego IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 22:09
      Zauważyłam, że coraz więcej kobiet robi sobie makijaż permanentny, także zrobienie kursu nie jest takim głupom pomysłem. Jeżeli chodzi o Warszawę, to w szkole Pro Activ można taki kurs za całkiem przystępną cenę sobie zrobić. Dodatkowym plusem jest to, że pod koniec szkolenia można uzyskać u nich certyfikat, a nie jedynie zaświadczenie o ukończeniu, jak to jest w większości szkół tego typu.
    • osment Re: kurs makijażu permanentnego 30.12.10, 13:25
      Tylko ważne, żeby się w te trzy dni jak najwięcej nauczyć i mieć po takim kursie jakieś perspektywy. Jak popatrzyłam na ofertę Dimond Cosmetics to rzeczywiście widzę, że u nich kurs jest bardzo rozbudowany i można wiele się na nim nauczyć, a po nim (oczywiście, jak się go pozytywnie zaliczy) otrzymać certyfikat firmy i świadectwo na druku MEN z wpisem do Kuratorium Oświaty. Ja myślę poważnie o takim kursie.
    • grazyna.goszcz Re: kurs makijażu permanentnego 17.05.19, 21:45
      Dużo dobrego się o tej pani słyszy. Ja co prawda jestem fryzjerką, ale to jest dość blisko kosmetyki i wśród moich koleżanek kosmetyczek to właśnie nazwisko się przewija wśród osób robiących kursy.
    • kingapolska Re: kurs makijażu permanentnego 10.06.19, 13:03
      legnica i gabinet Prestiż. Tam podczas kursu jest masa praktyki, a to bardzo ważne!
      • henrietta8845 Re: kurs makijażu permanentnego 06.07.19, 11:06
        kingapolska napisała:

> legnica i gabinet Prestiż. Tam podczas kursu jest masa praktyki, a to bardzo wa
        > żne!
        Dzięki Ci za tą opinię. Tez dużo dobrego słyszałam o tych kursach.
        • olziik Re: kurs makijażu permanentnego 15.05.20, 20:12
          Jak dobre szkolenie to polecam Akademię Nouveau Contour. Szkolenia autorskimi metodami , pracujesz na bardzo dobrej jakości sprzęcie, bardzo dobrych produktach. Jak tylko miną obostrzenia przymierzam się do szkolenia 3N, też u nich własnie. To dwu dniowe szkolenie z pigmentacji brwi. pracuje się na 2 modelkach i to 3 technikami.www.nouveaucontour.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka