demokraci.prl 20.09.05, 10:50 Naprzód Demokraci PRL! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
y00rek Porażka. 20.09.05, 10:52 "Giertych jest człowiekiem młodym, urodzonym w wolnej Polsce i też jakiś taki genetycznie słaby materiał, albo słabą żonę sobie wybrał." To zapis rozmowywięc nie wiem: albo to był żart (ale wtedy niesmaczny). albo Frasyniuk znów pokazał, że zachowuje się jak świnia. Przykre. y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Zwalczymy patologię typu Frasyniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:11 Dokonamy przeceny takich patologicznych gości jak Frasyniuk czy Wałęsa. Odeślemy na śmietnik historii śladem Mazowieckiego, Kuronia, Michnika i Geremka. Jestem optymistą w tym względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Zwalczymy patologię typu Frasyniuk IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.09.05, 11:14 A kogo proponujesz zamiast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Zwalczymy patologię typu Frasyniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:45 Kogo ja proponuję to jest bez znaczenia. Po wyborach, zobaczysz kogo proponuje lud. Mam nadzieje, że nie będzie tam Frasyniuków, a reszta wybiórczego towarzycha zejdzie na dalszy plan, a najlepiej zniknie z naszych oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: Zwalczymy patologię typu Frasyniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:11 Gość portalu: DamaKier napisał(a): > A kogo proponujesz zamiast? „Zamiast” za tego kretyna, który twierdzi, że w 71r. mieliśmy już wolną Polskę. Chory facet ogarnięty nienawiścią. „Zamiast” na stanowisku pierwszego sekretarza, PD-rastów, nie widzę nikogo, kto by tak świetnie jak on przyczyniał się do rozwoju naszego państwa, poprzez trzymanie żydowskiego cwaniactwa z dala od parlamentu. Chamowaty szoferaku, możesz Giertychowi i jego żonie buty pastować. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Zwalczymy patologię typu Frasyniuk 20.09.05, 16:56 Gość portalu: Optymista napisał(a): > Dokonamy przeceny takich patologicznych gości jak Frasyniuk czy Wałęsa. > Odeślemy na śmietnik historii śladem Mazowieckiego, Kuronia, Michnika i Geremka > . Ostatnie prognozy wskazuja, ze faktycznie mamy smietnik historii i ze "bohaterów" tam przybywa. Przez ponad 35 lat formacja ta usilowala sie podczepic pod cokolwiek, byle byc oryginalami i zalapac sie na ewentualnej fali. A to lewacko poprawiac socjalizm, a to walczyc o dole robotników i prawa czlowieka, a to mówic wszystkim czym jest solidarnosc lub demokracja, a to wspierac wrone. Zacierali slady ile sie dalo (nikt chyba nie pamieta wszystkich nazw pod jakimi wystepowali), no ale w koncu zostal tylko smietnik, bo nawet nie kanapa. Nie ma chetnych by to kupic nawet z przeceny. Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Porażka. 20.09.05, 11:20 > "Giertych jest człowiekiem młodym, urodzonym w wolnej Polsce i też jakiś taki > genetycznie słaby materiał, albo słabą żonę sobie wybrał." > > To zapis rozmowywięc nie wiem: albo to był żart (ale wtedy niesmaczny). albo > Frasyniuk znów pokazał, że zachowuje się jak świnia. Przykre. Gdyby jakikolwiek polityk jakiejkolwiek innej partii wyskoczył z tekstem o "słabym materiale genetycznym", to zostałby z miejsca zniszczony za propagowanie faszyzmu, rasizmu, eugeniki, za zoologizacje życia publicznego itd. I zresztą słusznie. "Wyborcza" by na pewno dołożyła jeszcze coś od siebie, wykorzystując okazję by dokopać śp. Romanowi Dmowskiemu, znalazłaby jakieś endeckie konotacje, odezwalyby się wszytskie dyżurne autorytety moralne, te co zawsze się wypowiadają w kwestiach dyskryminacji, segregacji, wykluczenia itd. Tymczasem Frasyniuk może posługiwać się językiem faszystowsko-rasistowskim i uchodzi za wzorcowego europejskiego demokratę. Ciekawe. To ozbacza że albo nikt go nie traktuje poważnie, albo że środowisku PD więcej wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak "Mi kompletnie nie pasuje program PiSu..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:50 Panie Frasyniuk, czas wyrosnąć z krótkich spodenek. "Mi" to mówią małe dzieci. Gościowi z pretensjami do bycia politykiem przystoi mówić "Mnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kuku! Do Pismaka... IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:46 Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i pat... 20.09.05, 11:26 (...)Władysław Frasyniuk: Ja muszę być politykiem skutecznym, oprócz tego że przekonującym i edukującym.(...) "Polityk musi walczyc z ciosami i patologiami" - polityk po wyborze nie powinien walczyc ze swoimi wyborcami. To jest patologia, panie polityku Frasyniuk i spolka. To wy obiecywaliscie nam, spoleczenstwu a przede wszystkim nam - milionom Solidarnosciowcom zmiany na lepsze - wolne sprawiedliwe panstwo, bez dwoch systemow prawa - dla rownych i rowniejszych. Ile razy mozna oszukiwac i obiecywac? Tyle ile ludzie to zniosa? Przeciez przesyt obiecywanek juz nastapil. Na co czekacie? Zeby desperaci sami zaczeli wymierzac sprawiedliwosc? Takie igraszki zadufanych w sobie politykow niosa zagrozenie. Czy Pan sie nie boi stac z pochodnia na latwopalnym materiale? Czy wy, wielcy zaklamani politycy nie macie w sobie za grosz zdrowego rozsadku? Czy myslicie, ze ludzie bez konca beda znosic wasze klamstwa? Walczcie z wlasnymi chorobliwymi chceniami a nie z wyborcami, ktorym obiecujecie sluzyc i realizowac ich postulaty. Obluda i podlosc! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Frasyniuk,człowiek o inteligencji blisko zera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaza Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.kir.pl 20.09.05, 13:23 W Polsce jest tak że najpierw politycy wymyslaja jakiś problem (vide komisje) a potem ochoczo biora sie do jego rozwiązywania (vide komisje) Jak ktos mowi ze to bzdura to sie krzyczy ze "dosc tych klamstw"... Ale nie umie powiedziec o co tak naprawde chodzilo w aferze rywina Jak jakas ktos odwazy sie powiedziec ze w Polsce nie da sie miec podatków 3x15 i ze to rozwali budżet, albo pogrzebie szkolnictwo i emerytów to sie mowi "dosć tych klamstw" W takim kraju jak Wielka Brytania debaty przed wyborcze toczy sie o to czy podatek ma byc jeden pens więcej czy mniej, a nie o jakies rewolucyjne rozwiazania w rodzaju zetnijmy o polowe podatki i po nas chocby potop. Ale cierpliwa dyskusja, punkt po punkcie nie ma w Polsce szans bo zawsze przyjdzie jakis madrala i powie - ja wiem lepiej i ja wam zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam_was_gdzies Prawde wam powiedział Frasyniuk z Ziemkiewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:11 komuna wam siedzi we łbach, znam ma kope przypadków rencistów, którzy dodatkowo zapie..ją od rana do wieczora na czarno, do tego czasami w Niemczech czy Holandii, ale jak chce się weryfikacji rent to się podnoszą głosy oburzenia, ze mi się należy ! Krytykujecie program liberalny bo się nauczyliscie okradać państwo PRLowskie pastuchy ! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 20.09.05, 12:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 złodziej to złodziej 20.09.05, 13:02 bez względu na to czy to rencista wyłudzający rentę czy ulegający korupcji polityk. Prawo powinno być takie samo dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: złodziej to złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:21 > bez względu na to czy to rencista wyłudzający rentę czy > ulegający korupcji polityk. Prawo powinno być takie samo dla wszystkich. Jakie to głebokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donosiciel Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.lubzel.com.pl 20.09.05, 12:59 "Giertych jest człowiekiem młodym, urodzonym w wolnej Polsce" Uprzelmie donoszę, że Romana Giertycha należy niezwłocznie skreślić z listy kandydatów, gdyż nie jest pełnoletni! ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3mam3 Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.ichf.edu.pl 20.09.05, 14:45 przeczytalam, zaciskając zęby z oburzenia, wszystkie komentarze do wywiadu z panem Frasyniukiem. Wygląda na to, ze niemalże wszyscy uczestnicy forum to kompletni idioci, dający się nabierać na populistyczne i prymitywne hasła różnych Giertychów, Lepperrów, Macierewiczów, czerpiący perwersyjną przyjemność z szerzenia nienawiści. Ludzie - oprzytomnijcie trochę, rozejrzyjcie się wokół siebie i uwierzcie tym, którzy chcą i potrafią zrobić coś dobrego dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:37 > przeczytalam, zaciskając zęby z oburzenia, wszystkie komentarze do wywiadu z > panem Frasyniukiem. Obok pana, to ten szoferak nawet nie stał. Wygląda na to, ze niemalże wszyscy uczestnicy forum to > kompletni idioci, dający się nabierać na populistyczne i prymitywne hasła > różnych Giertychów, Lepperrów, Macierewiczów, czerpiący perwersyjną przyjemność > > z szerzenia nienawiści. Ludzie - oprzytomnijcie trochę, rozejrzyjcie się wokół > siebie i uwierzcie tym, którzy chcą i potrafią zrobić coś dobrego dla Polski Jesteś w głębokim błędzie, tylko ty jesteś idiotką dającą się nabierać na populistyczne hasła różnych Frasyniuków Geremków i Mazowieckich. Czerpiących perwersyjną przyjemność z nienawiści do wszystkiego, co Polskie. Oprzytomniej wreszcie dziewczyno, Ci ludzie już pokazali, co potrafią zrobić z Polską. I jeszcze jedna dobra rada, mniej Gazetki Wypejsatej, ona mocno odmóżdża, a u Ciebie to już chyba ostatnie stadium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3mam3 Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.ichf.edu.pl 20.09.05, 16:13 > przeczytalam, zaciskając zęby z oburzenia, wszystkie komentarze do wywiadu z > panem Frasyniukiem. Obok pana, to ten szoferak nawet nie stał. Już częściowo odpowiedziałam na pańskie brednie na forum na temat tego idiotycznego i zakłamanego filmu "Nocna zmiana" Widzę, że różnimy się też wychowaniem - u mnie w rodzinie stosuje się formy grzecznościowe Pan, Pani (i wiele innych, z pewnością zupełnie nieznanych w Pana środowisku) A Pan Frasyniuk część swojego życia stracił na walkę o demokrację, z której i tacy jak Pan (niestety) mogą teraz korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:56 Kiedyś bardzo szanowałam Frasyniuka i dlatego nie mogę zrozumieć co się z nim obecnie stało. Zachowuje się strasznie, jest ogromnie agresywny, chociaż z wieloma jego poglądami się zgadzam, nie będę głosować na jego partię. Nie mogę zrozumieć jaki był cel tych chamskich i żenujących tekstów o żonie Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kuku! Polityk musi walczyć ! A kuku Gino... IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 17:15 Żona też człowiek, podobnie jak teściowa ale pewności nie ma.. szczególnie w tym drugim przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: 212.76.37.* 20.09.05, 17:20 Gość portalu: Gina napisał(a): > Nie mogę zrozumieć jaki był cel tych chamskich i żenujących tekstów o żonie > Giertycha. Sądzę, że nie bylo żadnego celu. On mówi i wie, że trzeba to robic w miare plyn- nie. Sens wypowiedzi jest na dalszym miejscu. Poprostu plecie bez głębszego zasta- nowienia. Natomiast zdanie o ktorym piszemy w sposób prosty pokazuje, że jest to człowiek bez elementarnej kindersztuby. Nie wystarczy sie "wyelegantować" i być "użytecznym" dla pewnej grupy ludzi. Czy wyobrażasz sobie jak oni plują sobie w przysłowiową brodę, że zrobili z niego lidera PD? Odpowiedz Link Zgłoś
jl234 Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p 21.09.05, 16:27 Mam te same odczucia co Ty. Nie wiem dlaczego moj byly idol Wladek Frasyniuk zniza sie do takiego poziomu. Ale na PD bede jednak glosowal, bo tam jest bardzo duzo naprawde fajnych ludzi. Gość portalu: Gina napisał(a): > Kiedyś bardzo szanowałam Frasyniuka i dlatego nie mogę zrozumieć co się z nim > obecnie stało. Zachowuje się strasznie, jest ogromnie agresywny, chociaż z > wieloma jego poglądami się zgadzam, nie będę głosować na jego partię. > Nie mogę zrozumieć jaki był cel tych chamskich i żenujących tekstów o żonie > Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:24 > Widzę, że różnimy się też wychowaniem - u mnie w rodzinie stosuje się formy > grzecznościowe Pan, Pani (i wiele innych, z pewnością zupełnie nieznanych w > Pana środowisku) > > A Pan Frasyniuk część swojego życia stracił na walkę o demokrację, z której i > tacy jak Pan (niestety) mogą teraz korzystać No kochana, teraz to pojechałaś po rajstopach. Wychowaniem to zapewne się różnimy, szkoda tylko, że w pani rodzinie pan mówi się na Frasyniuka zaś, kiedy mówi się o „różnych Giertychach i Macierewiczach" to już forma pan nie obowiązuje. Rozumiem, jaka rodzina takie wychowanie. Przestań też kochanie powtarzać za swoim środowiskiem jak, mantrę, że Frasyniuk walczył o demokrację. To, że ktoś kiedyś walczył o demokrację nie oznacza, że obecnie nie może być kretynem. Sama z resztą wypowiadasz się w ten sposób o Macierewiczu, a ten nawalczył się nie mniej jak Frasyniuk. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re:Frasyniuk:Polityk musi walczyć i rąbnął w twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:56 Frasyniuk: Polityk musi walczyć i rąbnął w twarz posła, z którym przed chwilą dyskutował w studio TV. Dopadł posła Antoniego S. na korytarzu. Nie bał się bo poseł Antoni ma postać mizerną, przy nim Frasyniuk to byk. Jak słoma z butów, w tym zdarzeniu wyszedł prawdziwy Frasyniuk: cham i tchórz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwiec 14 Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.iel.waw.pl 23.09.05, 08:13 Szanowna Pani 3mam3! 20 września o 16:13 zamieściła Pani post, w którym Pani napisała: > Już częściowo odpowiedziałam na pańskie brednie na forum na temat tego > idiotycznego i zakłamanego filmu "Nocna zmiana" W związku z sześcioma ostatnimi wyrazami Pani wypowiedzi, mam pytania: 1. Czy przed napisaniem tego oglądała Pani ten film? 2. Czy może obejrzała go Pani wczoraj? 3. Niezależnie od odpowiedzi na powyższe dwa pytania - jak o filmie dokumentalnym można pisać, że jest "idiotyczny i zakłamany"? Tak się składa, że ja oglądałem ten film już dawno temu i wczoraj go sobie przypomniałem i przypomniałem sobie, co najważniejsze, transmisję z tamtej nocy (oczywiście nie wszystko było transmitowane, np. narada w gabinecie Wałęsy). W związku z powyższym prośba do Pani - niech Pani nie pisze o czymś, o czym Pani nic nie wie, a tylko opiera się Pani na wiadomościach wyczytanych (lub wysłuchanych) w polsko-języcznych mediach. (Już wcześniej ktoś zwracał Pani na to uwagę). Życzę miłego weekend'u i, po zrewidowaniu swoich poglądów, wrzucenia właściwej kartki do urny. Odpowiedz Link Zgłoś
jl234 Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p 21.09.05, 16:24 Moj Boze, ale poziom! Tyle nienawisci w wypowiedziach internautow reprezentujacych rozne poglady polityczne! A przeciez jestesmy tylko PRZECIWNIKAMI, a zachowujemy sie jak WROGOWIE. I dziwic sie tu politykom, jesli ich wyborcy obrzucaja sie blotem. Widocznie chodzi o to, by zanikl jakikolwiek dialog, bo tam trzeba juz uzywac rzeczowych argumentow. A na te co niektorych po prostu nie stac. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:34 > Moj Boze, ale poziom! Tyle nienawisci w wypowiedziach internautow > reprezentujacych rozne poglady polityczne! A przeciez jestesmy tylko > PRZECIWNIKAMI, a zachowujemy sie jak WROGOWIE. I dziwic sie tu politykom, jesli > > ich wyborcy obrzucaja sie blotem. Widocznie chodzi o to, by zanikl jakikolwiek > dialog, bo tam trzeba juz uzywac rzeczowych argumentow. A na te co niektorych > po prostu nie stac. Przykre. Och jej, to rzeczywiście straszne. Tacy ludzie jak ci z SLD, PD, SDPl,UP,PO itp. już dawno przestali być przeciwnikami, a stali się wrogami, rozkradając nasza ojczyznę. Z tymi ludźmi, nie będzie już żadnego dialogu. Ich „rzeczowe argumenty” już znamy, odczuwamy je na własnej dupie. W większości te ugrupowania, będą po wyborach już tylko historią. I wcale nie jest to przykre, raczej napawa nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fejga Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:45 Powiedz od razu, że jesteś najlepszy, najmądrzejszy, że wiesz lepiej, że wszystkiemu winni są żydzi i inni"źli ludzie". To już było:znam to od pokoleń. I jakoś tak jest, że zwykłe chamstwo, agresja, brak szacunku i protekcjonalizm w traktowaniu innych idzie w parze z antysemityzmem czy spiskową teorią dziejów. Kto dał Tobie prawo, aby osądzać innych? A poza tym Ty nie rozmawiasz, a obwieszczasz. Mam dość wieszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:14 Nie wiem, czy wszystkiemu winni są Żydzi, zapewne nie. Jest wśród nich bardzo wielu dobrych Polaków jak Bronek Wildstein czy Piotrek Semka. Ale niestety są i tacy, którzy są winni tego wszystkiego, co mamy teraz w Polsce jak Geremek, Michnik czy Mazowiecki. Wiem, wiem znasz to od pokoleń. Trochę prawdy prosto w oczy, to oczywiście agresja chamstwo, antysemityzm i spiskowa teoria dziejów, o protekcjonizmie nie wspomnę. Ja nie znam tego od pokoleń, ale wiem jedno, ludzie już przestają się na to nabierać. Trzeba zmienić metody walki z prawdą, nazwanie kogoś oszołomem czy antysemitą, już nie skutkuje. Mam prawo osądzać tych ludzi, którzy przyczynili się do rozgrabienia mojego kraju. I nigdy nie dam sobie tego prawa odebrać. Obwieszczenie zakończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fejga W ramach prawdy i obwieszczeń: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:51 Widzisz, a ja myślałam, że Polskę rozgrabili Szwedzi, Niemcy i Rosjanie. Widocznie z nnych podręczników korzystaliśmy. Z prawdą się nie walczy, bo prawda wyzwala, uwalnia, a czasem zbawia (niektórych).To co proponujesz, to zwykła nagonka w imię jakiś rozliczeń(może słusznych)i myślę, że w głoszeniu tych obwieszczeń jesteś samotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.kidler Re: W ramach prawdy i obwieszczeń: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:47 > Widzisz, a ja myślałam, że Polskę rozgrabili Szwedzi, Niemcy i Rosjanie. Myślę, że wielce niepoprawnym politycznie jest mówienie , że nasi przyjaciele z unii, Niemcy i Szwedzi nas ograbili. (Gęsek nie będzie z ciebie zadowolony.) A ja Ci odpowiem tak, Szwedzi, Niemcy, Ruscy nawet razem z Turkami, nie poczynili w naszym kraju takich spustoszeń, jak złodziejskie rządy ostatnich 15 lat. > Widocznie z nnych podręczników korzystaliśmy. Ja nie korzystałem z nnych podręczników. > Z prawdą się nie walczy, bo prawda wyzwala, uwalnia, a czasem zbawia > (niektórych) Walczysz z prawdą, a za chwilę piszesz, że z nią się nie walczy. A czym jest odwracanie kota ogonem, pisząc o jakiś Szwedach?? >To co proponujesz, to zwykła nagonka w imię jakiś rozliczeń(może > słusznych)i myślę, że w głoszeniu tych obwieszczeń jesteś samotny. Oczywiście, jak ktoś chce rozliczyć złodziei, to jest to nagonka. Jak chcieliśmy rozliczyć agentów, to też była nagonka. I wtedy i teraz oczywiście te nagonki robią „ludzie chorzy z nienawiści” a co za tym idzie z pewnością antysemici i oszołomy.A czy jestem samotny w moich poglądach, to się przekonamy już w Niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fejga Re: W ramach prawdy i obwieszczeń: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:48 Być może Polska była rozkradana przez ostatnich 15lat, ale to półprawda, zwłaszcza kiedy niemal wszyscy wkoło krzyczą "złodzieje!" i szukają kozłów ofiarnych. Polacy też kradną, nie tylko za granicą, ale także u siebie, sasiad-sąsiadowi, pracownik-pracownikowi.Kradzież to kradzież. Nie twierdziłam, że ktoś jest chory z nienawiści. Nawet jeśli w niedzielę okaże się, że nie jesteś samotny w obwieszczaniu swoich prawd, to pozostaniesz anonimowy i nikt Cię nie ogłosi prorokiem.Ile jest warta anonimowo wygłaszana prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geremek Re: W ramach prawdy i obwieszczeń: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:41 > Nawet jeśli w niedzielę okaże się, że nie jesteś samotny w obwieszczaniu swoich > > prawd, to pozostaniesz anonimowy i nikt Cię nie ogłosi prorokiem.Ile jest warta > > anonimowo wygłaszana prawda? O wiele więcej, niż anonimowo wygłaszane kłamstwa. Być może była Polska okradana, a być może nie. Sąsiad sąsiada okrada, to co się dziwić Kuną, Żaglą czy Kulczyką. I tak przejechaliśmy15 lat, przez ludzi tak myślących tak jak ty, tak trudno w naszym kraju coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Frasyniuk i mentalnosc 20.09.05, 16:45 No to wszystko jasne: to ta polska mentalnosc spowodowala, ze pedokraci znajduja sie tym razem ponizej kreski - cala reszta jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Miglanc Frasyniuk 21.09.05, 04:03 Zadano mu wyraźne pytanie: "Co poszło źle z pomysłem na Partię Demokratyczną? Teraz ma mniejsze poparcie niż Unia Wolności, a przecież była pomysłem na zwiększenie poparcia". W odpowiedzi ble, ble, ble... Tak trudno przyznać się do tego, że skazało się UW na klęskę z powodu beznadziejnej realizacji niezłego przecież pomysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:16 W emigracyjnym wydawnictwie "KozA" w Kanadzie ukazały się relacje z okresu stanu wojennego internowanego wiceprzewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" Mirosława M. Krupińskiego, działającego obecnie bardzo aktywnie w Australii. Autor w latach 1982/1983 przebywał wraz z Frasyniukiem w więzieniu w Łęczycy. Twierdzi on, że Frasyniuk agitował wówczas za współpracą ze Służbami Bezpieczeństwa, kierowanymi przez gen. Kiszczaka. Służby te usilnie zabiegały wówczas o pozyskiwanie wśród bardziej znaczących internowanych potencjalnych uczestników do rozmów w Magdalence i przy "Okrągłym Stole". Krupiński wyjaśnia, dlaczego od razu nie ujawnił pewnych faktów, dotyczących działalności Frasyniuka: (...) w czasie, kiedy interesy "Solidarności" jako całości były dla mnie pierwszoplanowe, tego aspektu "solidarności więziennej" nie poruszałem, aby obrazu "S" nie psuć. Teraz w roku 2001, zaczynają docierać do mnie, układające się w całość dalsze fragmenty politycznej prostytucji, których dalej maskować powodów nie mam. (...) I dalej pisze o swoich podejrzeniach wobec agenturalnej roli Frasyniuka: "Gdzieś na przełomie lat 82/83 przywieziono do Łęczycy Władysława Frasyniuka. Przez kilka dni trzymano go oddzielnie, a następnie "dokwaterowano" do nas. Było nas już wtedy ponad dziesięciu i od czasu do czasu zmieniano nam strategicznie cele. Po jednej z takich roszad znalazłem się sam na sam z Frasyniukiem w małej celi z czterema pryczami. Zastanawiałem się nad celem takiej rozrzutności metrażowej - cele były zwykle przepełnione, tutaj, pomimo dwóch pustych prycz nie dokwaterowano nam nawet wtyczki (byli tacy). Najmniej machiawelicznym wytłumaczeniem mogło być, że cela miała dobry podsłuch i chciano posłuchać naszych rozmów. Rozbawiony pomyślałem, że słuchających spotka raczej zwód, bo Frasyniuka za tytana intelektu raczej nie uważam, - zatem szans na ekstrawertyczne dyskusje z mojej strony nie było. W jakimś jednak stopniu się pomyliłem - Władek miał dziwnie wiele do powiedzenia. Nie mówił wprawdzie własnym językiem tylko cytatami z Michnika, Kuronia & Co, ale mówił zadziwiająco wiele, zadziwiająco płynnie. Wręcz recytował. Nie było w tym "prawie monologu", nic o "Solidarności", KK, której członkami obaj byliśmy, ani o sytuacji Polski, której wykładnikiem była nasza obecność w Łęczycy. Było natomiast wiele o strategii dojścia do władzy i o władzy tej przyszłym składzie. A ów referowany skład był z grubsza, taki jak to dziś bym określił pomagdalenkowy - czyli Frasyniuka idole, Frasyniuk i ci, co z nimi trzymać będą. ( ...) Do tej pory nie jestem pewien, co było powodem tej wylewności. (...) Może inspiracja Kiszczaka, & Co, którzy mogli uważać mnie za kandydata przyszłego magdalenkowca? Może wreszcie frasyniukowe mniemanie, że nikt okazji przyłączenia się do przyszłej władzy się nie oprze i będzie o jej względy czynem i lojalnością zabiegał? Najbardziej dziś prawdopodobna wydaje mi się mieszanina wszystkich trzech powodów, - bo przecież ktoś musiał nam to tet a? tet w pół pustej celi zorganizować, a mój "wykładowca teorii dorwania się do przyszłej władzy" mówił otwarcie, jak do swojego. A ja go nieszczęsny zbyłem, jak głupiego dzieciaka i wyśmiałem (nie zwracając nawet uwagi na spodziewany podsłuch i Frasyniuka własne walory intelektualne, wywołując najpierw zdziwienie i konsternację, następnie wyraźną wrogość. Musiał jakiś plan w stosunku do mnie się w tedy rypnąć. ...Czyj? Była jeszcze później jakaś próba z jego strony podsunięcia mi do podpisania deklaracji, że uważam TKK (Tajna Komisja Krajowa, przyp. LS) za jedyną siłę przewodnią i reprezentację "Solidarności" i społeczeństwa, a kiedy i to wyśmiałem, zostaliśmy wrogami, bo ja go po prostu lekceważyłem. Lekceważyłem niesłusznie - jak dowiodła późniejsza Magdalenka, której prescenariusz było mi dane wysłuchać w cztery oczy od Władysława Frasyniuka w więzieniu w Łęczycy na początku roku 1983". (s 92-.97, podkr. L. Skonka). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Co za, przeproszeniem, pierdoły 21.09.05, 17:35 Gość portalu: pj napisał(a): > W emigracyjnym wydawnictwie "KozA" w Kanadzie ukazały się relacje z okresu > stanu wojennego internowanego wiceprzewodniczącego Komisji Krajowej > NSZZ "Solidarność" Mirosława M. Krupińskiego, działającego obecnie bardzo > aktywnie w Australii. Autor w latach 1982/1983 przebywał wraz z Frasyniukiem w > więzieniu w Łęczycy. Twierdzi on, że Frasyniuk agitował wówczas za współpracą > ze Służbami Bezpieczeństwa, kierowanymi przez gen. Kiszczaka. Służby te usilnie zabiegały wówczas o pozyskiwanie wśród bardziej znaczących internowanych > potencjalnych uczestników do rozmów w Magdalence i przy "Okrągłym Stole". Jak ktoś pisze, że w 1983 roku SB i Kiszczak myślały o rozmowach OS i Magdalence, to musi być nieźle pokręcony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryer Re: Frasyniuk: Polityk musi walczyć z ciosami i p IP: 213.241.49.* 26.09.05, 17:18 Frasyniuk ma racje, ale niestety nasz narod jest zakochany w Socjalizmie, choc nie lubi sie do tego przyznawac, a jesli ktos mowi cos slusznego to wyzywamy go od komuchow lub ludzi PRL, smutne... Odpowiedz Link Zgłoś