legrange Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:42 Gratulacje dla ojdyra i A. Leppera. Wsparcie było skuteczne. Jak wiocha straci eurodopłaty, to dopiero będzie lepperiada. Odpowiedz Link Zgłoś
blackeagle PEWNE SKOJARZENIE 23.10.05, 23:51 wiem że moje skojarzenie jest bardzo odległe, niezbyt dokładne i niezupełnie na miejscu ale tak sobie dzisiaj myślałem że kaczyński łączy w swoim programie poglądy narodowe i socjalistyczne i o ile dobrze pamiętam to w takim jednym kraju za naszą zachodnią granicą była sobie partia która nawet w nazwie łączyła te dwie rzeczy - NSDAP (narodowosocjalistyczna niemiecka partia pracy). I nic dobrego z tego nie wynikło jak uczy nas historia Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Rozumiem co czuli Amerykanie jak... 23.10.05, 23:42 ... debil wygrał u niech wybory prezydenckie :( inną sprawą jest to, że w dojrzałej demokracji kandydat na prezydenta obdarzony poparciem (o które zabiegał) takich szmat jak Rydzyk czy Lepper, byłby skompromitowany... no ale cóż, jesteśmy specyficznym narodem... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6665 Re: Rozumiem co czuli Amerykanie jak... 23.10.05, 23:51 Tylko ze u nas to kolejny taki lech od siekierki. Najwyraźniej demokracja nie wystarczy do rozwoju szarych komórek... Odpowiedz Link Zgłoś
seroff Re: Prezydent Lech Kaczyński -prezydent wszystkich 23.10.05, 23:43 to nie jest prezydent wszystkich polaków , ani nawet połowy polaków, spózcie na frekwencje, to jest prazydent nedznych 25% tzw. polaków Odpowiedz Link Zgłoś
krikra tragedia... 23.10.05, 23:43 Tak złego wyniku nie spodziewałam się ani przez moment. To chyba jakiś koszmarny sen... Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
subes1 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:43 Serdeczne i gorące gratulacje dla Lecha Kaczyńskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackeagle JEST JEDEN POZYTYWNY ASPEKT TEGO WYBORU 23.10.05, 23:43 Ten bufon przestanie być prezydentem miasta którego jestem mieszkańcem i jest to jedyna myśl która mnie dziś pociesza Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Taak.. 23.10.05, 23:51 I tak rozwinie się patriotyzm lokalny. Jak w Krakowie.. Gdy myślę o Majchrowskim, porównuję go tymi co rządzą Rzeczpospolitą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6665 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:45 Nie tylko trudno, ale i smutno. Niech żyją moherowe berety... Odpowiedz Link Zgłoś
mat691 Jeszcze tylko 5 lat! 23.10.05, 23:46 Trochę elektoratu Kaczyńskiego wymrze, trochę elektoratu Tuska przybędzie /bo skończy 18 lat/ i wygrana Tuska pewna. Huraaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ayrten Re: Jeszcze tylko 5 lat! 23.10.05, 23:50 HURRA? chciales powiedziec "SIEG HEIL" Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:47 Niestety dla mnie to jest tragiczne - może ktoś poradzi jak rozstać się z obywatelstwem RP. Najbardziej obawiam się kaczej grypy jaka zapanuje w PAŁACU. Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:54 meritum3 napisał: > Niestety dla mnie to jest tragiczne - może ktoś poradzi jak rozstać się z > obywatelstwem RP. Najbardziej obawiam się kaczej grypy jaka zapanuje w PAŁACU. WIĘC TAK. BIERZESZ MISKĘ Z WODĄ, OSTRE ŻYLETKI, PODCIĄGASZ RĘKAWY I.. JUŻ NIE JESTEŚ OBYWATELEM RP, TYLKO WSZECHŚWIATA - JAK ( WSZECH )ŚWIATOWY I LUBIANY ZA GRANICĄ NIEDOSZŁY PREZYDENT DONALD. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 dlaczego tragicznia ? miedzy Tuskiem a Kaczynskim 24.10.05, 00:00 mala jest roznica. Wazne jest tp ze Prezydent Polski jest pochodzenia polskiego. W Brytanii sprawdzaja te rzeczy 6 pokolen wstecz. Teraz czas na wycofanie sie z Iraku, ulozenia stosunkow z Rosja, wytrzebienie najgorszej korupcji itd. Z prezydenta szkodnika zmiana na prezydenta co moze cos pozytywnego zrobic. Ja patrze na te sprawy z daleka i nie emocjonalnie. Z RP nie wyjezdzaj, ja wyjechalem i nie wiem czy zrobilem dobrze. Jestem w Kanadzie obywatelem niskiej kategorii, w USA tez bym byl. Gratuluje Polakom wyboru polskiego prezydenta. Tusk tez bylby dobry ale przegral. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6665 Re: dlaczego tragicznia ? miedzy Tuskiem a Kaczyn 24.10.05, 00:05 Dla mnie wybór Kaczyńskiego to tragedia, ale sensowne są Twoje słowa. I mimo wszystko - pocieszające. Ale żal... barbara444 napisał: > mala jest roznica. Wazne jest tp ze Prezydent Polski jest pochodzenia polskiego > . > W Brytanii sprawdzaja te rzeczy 6 pokolen wstecz. > > Teraz czas na wycofanie sie z Iraku, ulozenia stosunkow z Rosja, wytrzebienie > najgorszej korupcji itd. > > Z prezydenta szkodnika zmiana na prezydenta co moze cos pozytywnego zrobic. > Ja patrze na te sprawy z daleka i nie emocjonalnie. > Z RP nie wyjezdzaj, ja wyjechalem i nie wiem czy zrobilem dobrze. Jestem w > Kanadzie obywatelem niskiej kategorii, w USA tez bym byl. > > Gratuluje Polakom wyboru polskiego prezydenta. Tusk tez bylby dobry ale przegra > l. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: dlaczego tragicznia ? miedzy Tuskiem a Kaczyn 24.10.05, 00:15 Oj, najwyraźniej jesteś zbyt daleko. Po pierwsze: jeśli ktoś mógł ułożyć stosunki z Rosją, to był to Tusk. Po drugie: jestem przeciwnikiem socjaldemokracji, ale nie rozumiem dlaczego nazywasz Kwaśniewskiego szkodnikiem. I jestem przekonany, że Kaczyński w 5 lat zaszkodzi Polsce o wiele częściej, niż Kwaśniewski przez dwie kadencje. Po trzecie: skąd pomysł, że Kaczyński będzie za wycofaniem wojsk z Iraku ? No chyba, że chodzi co o wycofanie w planowanym terminie. Po czwarte: sposób, w jaki Kaczyńscy chcą wytrzebiać korupcję nie znajduje odpowiednika w cywilizowanym świecie. Ani logicznego wytłumaczenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica33 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 03:40 Wyjedz do Rosji i popros o obywatelstwo rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jim111 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:50 Kaczyńskiego popierają MOCHEROWE BERETY OJCA RYDZYKA. - to fakt. A Kaczyński jeżeli przyjmuje takie poparcie to znaczy, że jest NIETOLERANCYJNY, jest KSENOFOBEM, ANTYSEMITĄ i jest przede wszystkim CYNIKIEM. Po prostu boję się ludzi, którzy żyją na zasadzie: "Jeśli nie myślisz jak ja to znaczy, że jestes przeciwko mnie". A Kaczyński taki jest. Nie chcę nikomu ubliżać. Opieram się na faktach. Nie ubliżam temu człowiekowi, oceniam tylko jego poglądy. I właśnie ich się boję. Kaczynski - Lepper - Rydzyk. Takiego układu się boję. Nie chcę też na siłe szukać porównań, ale Kim Dzong Il jest mały i Hitler był niewielkiego wzrostu... Takie porównania (oczywiście związane tylko ze wzrostem ;-)) jakoś same przychodzą. No i faktem jest to, że pani Kaczyńska jest po prostu brzydka... Nic na to nie poradzę, ale tak myslą nawet fani jednego z tych co ukradli księżyc... Oby nie okradli mnie z moich marzeń o wolnej i demokratycznej Polsce. Bo Kaczyński z armią MOCHEROWYCH BERETÓW może te moje marzenia zniszczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:50 Tą wygraną kaczorowi zpewnili starcy od łojca Rydzyka. Niech im ziemia lekką będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
ma_buka Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:07 Jest mi przykro Wiekszosci, ze daliscie sie tak nabrac. Ze uwierzyliscie, ze tusk chce cos wam zabrac. Nie twierdze, ze jest idealny, ale ludzie z inicjatywa, ktorzy mogliby Was Bezrobotni zatrudnic, beda sie teraz bardzo wahac. Rzuciliscie im (tym Bogatym Chamom) klody pod nogi. Ale to Ci tzw. Bogaci (sklepikarze drobni np.) wyplacaja wam co miesiac pensje, ktora moglaby byc wyzsza, wlasnie dzieki platformie i niskim podatkom i dowolnosci zwiazanej z wysokoscia skladki zus. A Pan Lech mowil to co chcieliscie uslyszec, zabrac bogatym! Niech sie nie panosza! Pokazac dupe Niemcowi! Zachodnia Polska glosowala na Tuska, miedzy innymi dlatego, ze wie, ze Niemiec tez czlowiek, a mozna na nim nawet zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 23:59 to nie moj przydent. to wasz prezydent - ludzi dobrej roboty, prawdziwych katolikow, polakow, patriotow! a takze radia maryja i tow. andrzeja. a ja sie z tego kraju wypisuje. nic wiecej nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: KLESKA MICHNIKA I GW!!!!!!!!! BRAWO POLACY!!!! 24.10.05, 00:00 Dzieki za dobry wybor,jest cudownie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: KLESKA MICHNIKA I GW!!!!!!!!! BRAWO POLACY!!! 24.10.05, 00:04 Michnik nie jest taki zly choc ma swoje grzeszki ale dzieki niemu mozemy dyskutowac. Pozwolmy mu na spokojna emeryture. W sumie to raczej pozytywna postac choc manipulator zawodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa6665 Re: KLESKA MICHNIKA I GW!!!!!!!!! BRAWO POLACY!!! 24.10.05, 00:07 I z wielkiej radości wycałuj Rydzyka. Gdzie - nie dodam przez grzeczność wy napisał: > Dzieki za dobry wybor,jest cudownie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e MIAZDZACA PRZEWAGA Prezydent Lech Kaczyńskiego... 24.10.05, 00:06 ...dzisiaj polska...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: MIAZDZACA PRZEWAGA Prezydent Lech Kaczyńskieg 24.10.05, 00:16 me-e - POZDRAWIAM CIE , BADZ ZDRÓW !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: MIAZDZACA PRZEWAGA Prezydent Lech Kaczyńskieg 24.10.05, 00:34 brynk napisał: > me-e - POZDRAWIAM CIE , BADZ ZDRÓW !!!! ...pzd i dzieki...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Polska - Uczciwa - wygrala1!! 24.10.05, 00:18 me-e napisał: > ...dzisiaj polska...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.pall Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:06 ale pierwsza dama sepleni jak to wygląda a rodzina jaka wielka kto zapłaci za ochronę Odpowiedz Link Zgłoś
marona18 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:09 Młodzi Polacy chcą wyjeżdzać za granicę do Niemiec, USA, Wielkiej Brytani, a Kaczyński z swoimi pomysłami ich nie zatrzyma. A prawda jest taka, że wyjechać chcą młodzi wykształceni (większość ludzi na uczelaniach głosowało na Tuska, bo Kaczyński nie jest w stanie poprawić polskiej gospodarki obietnicami socjalnymi - z czegoś to trzeba zapłacić). Więc mam takie jedno pytanie kto będzie pracował na wszystkich tych bezrobotnych, fałszywych rencistów ale także na tych którzy dzisiaj pracują, ale za jakieś 10 lat przejdą na emeryturę. Młodzi będą wtedy za granicą, a w Polce zostaną nie zdolni do pracy pobierający olbrzymie świadczenia socjalne - powiększone o obietnice Kaczyńskiego. PiS a cake... Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Wzrost czyli Tuskowi gratulujemy wyborców. 24.10.05, 00:11 Tuskowi gratulujemy wyborców !!! widzę, że połowa komentatorów zwolenników Pana Tuska największy problem ma z wzrostem przyszłego prezydenta, ciekawy sposób wyboru kandydata, myślę, że Wielki Roman miałby ich głosy w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Powiem Ci, z czym ja mam problem.. 24.10.05, 04:46 Ja się boję człowieka, który ma gdzieś nieprzychylne dla niego wyroki sądu, który ma gdzieś polską konstytucję, który powiedział tydzień temu w TV że "w tym kraju jest tylko jeden system wartości, innego po prostu nie ma", który chce zrobić ministrem sprawiedliwości pieniacza Ziobro (który nigdy w życiu nie był sędzią ani nawet nie zrobił aplikacji adwokackiej). Mam kontynuować? Boję się człowieka, który dla władzy sprzedał d... Lepperowi i będzie go teraz musiał dopuścić do rządzenia. Który obiecywał ludziom równe dzielenie kasy na wszystkich - a tej kasy nie tylko nie ma, ale jako prezydent on nawet nie ma władzy jej rozdawać. Który już zdążył obiecać rolnikom, że nie ruszy KRUS-u i że nie obciąży ich podatkiem dochodowym (ot, kontytucyjna równość wobec prawa, czyli sprawiedliwość). Boję się człowieka, który boi się odmienności, a milcząco przyzwala "złym i łysym" (tak się sami określają na łódzkich murach) rzucać kamieniami w innych ludzi. Nie chcę mieć za prezydenta człowieka, który sapie z zawiści i nienawiści. Nie jestem wielkim zwolennikiem Tuska - głosowałem na mniejsze zło. Bo co będzie teraz? Co będzie, jak PiS nie wywiąże się z żadnej ze swoich obietnic - a wywiązać się nie może, chyba że za cenę przeistoczenia Polski w Białoruś, gdzie prezydent daje rolnikom podwyżki. Ano będzie tak, że w następnych wyborach zwyciężą Lepper i Gertych, bo jeszcze nie rządzili. Odpowiedz Link Zgłoś
pm-egt Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:11 "PIĘKNA JESTEM JAK MĄDRY JEST TEN KRAJ" - p. Kaczyńska Odpowiedz Link Zgłoś
robin252 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:12 Ale w mediach konsternacja. W TVP1 skrócili nawet wieczór wyborczy. Już zaczęło się narzekanie, badolenie i tłumaczenie jaka to tragedia się stała. Społeczeństwo wybrało inaczej niż niby wolne, demokratyczne i uczciwe media chciały.Panowe i Panie z "wolnych mediów" opamiętajcie się, Polska to nie tylko WY i Wasze poglądy. Tu żyją jeszcze inny ludzie oprócz Was! Sondaże (niby prawdziwe) w piątek pokazywały Dla Tuska 54%, a tu na złość społeczeństwo chciało odwrotnie. I kto manipuluje sondażam? Gdzie te rzetelne i uczciwe media? gdzie ta demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_buka Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:17 kazdy sie wkurza kto ma na tych rozczeniowcow pracowac... Latwo obiecac cos nie ze swojej kieszeni. A ja nie za bardzo mam ochote sie dzielic z urzadnikami w polowie,a w polowie z leniami. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
semiconductor Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:19 TUTAJ: demokratycznie, w pelni wladz fizycznych i umyslowych uwazam, ze mamy przegwizdane z takim rzadem i prezydentem. w tyl zwrot :). a w przyszlym roku podatkowym podatek 60% na gornikow, rolnikow, leniwych bezrobotnych i psa ciotki Stachy. fajnie, co? demokratycznie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau Gaude, Mater Polonia! 24.10.05, 00:15 Wybór dobry dla wszystkich w RP. Dla Polski i Europy, pracujących i pracodawców. Milionerów i lumpów. Wierzących i niedowiarków. Może tylko za wyjątkiem homosiów - ale, who fucking cares? Odpowiedz Link Zgłoś
rogasiczek Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:16 Jutro przed Palacem Prezydenckim, na tylach przystanku autobusowego, kolo sklepu z antykami zapal razem z nami ZNICZ. Pokaz, ze sa jeszcze rozsadnie myslacy Polacy. PAMIETAJ! Jutro - 18.45 Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:23 reksioxxx napisał: > trudno, stalo sie. reksoi xxx - rozumiem Ciebie , ja tez przegrałem 4 lata temu i musiałem to znosić , mamy demokracje... , trudno , musimy sie niekiedy godzic z porażką , .... pozdrawiam serdecznie , badz dobrej myśli ... Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 ...i stało się. Tusk wdeptany w ziemię! A sondaże 24.10.05, 00:29 dawały mu przewgę w czwartek ok. 12%. OBOP GFK SGW TVN i inne sondownie na usługach pseudonaukowców powinne się spalić ze wstydu! 23 procent różnicy????? Ludzie w jakim zmanipulowanym kraju my żyjemy! ------------------- Tusk...PLUSK i PO... wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: ...i stało się. Tusk wdeptany w ziemię! A son 24.10.05, 01:30 Nie bredź już lepiej i idź spać, bo jutro szkoła, może Cię nauczą, czym jest TVn, bo sondownia to raczej nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: ...i stało się. Tusk wdeptany w ziemię! A son 24.10.05, 01:44 mika68 ma rację, że ośrodki sondażowe i socjologowie powinni wytłumaczyć taki fenomen. Na razie przeczytałem wypowiedź pani prof. Grabowskiej, która stwierdziła, że wszystko jest OK bo po prostu ludzie niezdecydowani. A twoja odpowiedź y.y dobrze o Tobie nie świadczy. I najgorsze jest to, że pewnie o tym wiesz i masz to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: ...i stało się. Tusk wdeptany w ziemię! A son 24.10.05, 10:27 Socjologowie i sondażownie tłumaczą, trzeba uważnie słuchać i czytać. A co do mojej wypowiedzi, niestety muszę Cię zmartwić, ale niestety nie wiem o czym mówisz mimo tej powalającej sztuczki erytycznej. Nie ja wypisuję bzdury o tym jak to TVN jest sondażownią, bo mam taką zasadę, że jak na czymś się nie znam, to siedzę cicho i nie opowiadam bredni. Bo to opowiadanie bzdur niedobrze o kimś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 nic dodać nic ująć: Tusk wdeptany w ziemię! 24.10.05, 00:24 zaśpiewajmy Donaldowi razem, żeby mu nie było smutno... "Zachodni wiatr spienione topi fale..." ------------------- Tusk...PLUSK i PO... wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
a.papuga Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 24.10.05, 00:24 Głupi naród, ludzie jeszcze nie wiedza jakie bagno sobie zafundowali,zreszta wystarczy spojrzec na elektorat Kaczynskiego, glosowalo na niego najwiecej niewyksztalconych dziadow, szkoda ze nie zostali w domu i poogladali sobie filmu na Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś