Dodaj do ulubionych

Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim

17.01.06, 08:21
Jednym słowem skandal. Nie wierzę zeby w tej komisji było tylu bezmózgowców.
Rozmawiają o prawach gejów jakby to był obowiazek nas wszystkich dac im te
same prawa. Przeciez oczywistym jest ze na prawo do adopcji dzieci mowy byc
nie moze. i to kazdy osrodek naukowy potwierdzi. czyzby komisja miała byc
synonimem ciemnogordu, lekcewazącego badania naukowe? Poza tym dziwi mnie ze
Włosi, Hiszpanie, Grecy czy Irlandczycy nie zabrali głosu w tej sprawie.
Tchórze
Obserwuj wątek
    • amar1037 Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 17.01.06, 08:43
      dokładnie,

mówmy o tolerancji, a nie o PROMOWANIU. Prosze robić sobie w zaciszu swego
      domu, co sie komu podoba ale nie życzę sobie rozwydrzonego przekonywania mnie,
      a w szczególności moich dzieci, że kiedy jeden pan nadstawia się drugiemu, to
      jest to w 100% normalne. Nie życzę sobie wpychania się wszędzie
      homoseksualistów i prób zmuszenia nas do zaakceptowania tego, co robią!! To
      mnie jako normalnego mężczyznę doprowadza do wymiotów!!
      • jazzkam Właśnie wy jesteście problemem 17.01.06, 09:03
        jak się mówi o homofobii to o was. sorewicz, nikt nie mówił o promowaniu. a
        trochę głupio że wieś nam robią na zachodzie, ale jacy w kraju ludzie, tacy
        reprezentanci.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl 2% populacji 17.01.06, 09:23

Z badań wynika, że w przyrodzie osobniki homoseksualne zawsze stanowią ok. 2%
          populacji.

Walka z dyskryminacją takowych jest oczywiście chwalebna, ale ja jako
          heteroseksualna kobieta proponuję w pierwszej kolejności zająć się sprawą, która
          dotyczy 50% populacji obywateli naszego kontynentu.

Jak to się dzieje, że w całej Europie - nawet w najbardziej postępowej Szwecji -
          kobiety zarabiają mniej niż mężczyźni na tych samych stanowiskach?? I nikt nie
          krzyczy! Nie debatuje w komisjach europejskich! 50% populacji jest
          dyskryminowane w całej Europie i nikt słowa nie piśnie!! Nie ma słów potępienia
          i pochodów!!

Gdybyż w całej Europie panował zwyczaj, że geje z zasady zarabiają mniejze
          względu na swą orientację homoseksualną... Czy nie wywołałoby to powszechnego
          potępienia?!

→ → → → → → → → → → → →
          Nadchodzi Era Mohera!
          ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
          • robert_32 Re: 2% populacji 17.01.06, 09:31
            Kobiety zarabiają mniej ponieważ rodzą dzieci. Każde dziecko oznacza co najmniej
            1 rok mniejszej "wydajności" kobiety w pracy. Zakładając, że kobieta rodzi ok. 2
            dzieci oznacza to 2 lata. Kobiety rodzą pomiędzy ok. 20-40 rokiem życia czyli
            przez okres ok. 20 lat. tak więc 2 lata z 20 oznacza 10% i o tyle mniejsze
            zarobki wynikają z faktu, że kobiety rodzą dzieci.

Wszelkie pomysły wyrównania tej dysproporcji oznaczają przerzucanie tych kosztów
            na społeczeństwo. Wg mnie koszty te powinni ponosić ojcowie.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: 2% populacji 17.01.06, 09:37
              > Kobiety zarabiają mniej ponieważ rodzą dzieci.

A kuku!
              W Szwecji urlopy macierzyńskie i wychowawcze są po połowie dla matek i ojców. A
              kobiety i tak zarabiają mniej.

→ → → → → → → → → → → →
              Nadchodzi Era Mohera!
              ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
              • robert_32 Re: 2% populacji 17.01.06, 09:43
                specjalnie napisałem, że jedno dziecko to ok 1 rok mniejszej "wydajności" a nie
                2 lata. Przecież urlop macierzyński jest po porodzie a nie przed więc
                uwzględniłem tylko okres ciąży i pierwsze miesiące po porodzie kiedy kobieta
                jeszcze nie jest w pełni sprawna. poza tym nawet jak mężczyzna jest na urlopie
                macierzyńskiem to jak on karmi dziecko piersią?
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: 2% populacji 17.01.06, 09:46

Kobieta w ciąży jest w dzisiejszych czasach zdrowa i w pełni sprawna. W ogromnej
                  większości przypadków. I może pracować aż do porodu. Chyba że chodzi o pracę
                  fizyczną. Po porodzie idzie się do domu po paru dniach. To nie te czasy, gdy
                  niewiasty leżały w połogu tygodniami.

Jak Szwedzi karmią piersią - nie wiem. Może dowożą dzieci na karmienie. W każdym
                  razie urlopy macierzyńskie są po równo, to są fakty. Jakoś sobie radzą widocznie.

→ → → → → → → → → → → →
                  Nadchodzi Era Mohera!
                  ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
                  • xiazeluka Re: 2% populacji 17.01.06, 09:48
                    anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Po porodzie idzie się do domu po paru dniach. To nie te czasy, gdy
                    > niewiasty leżały w połogu tygodniami.

Z całym szacunkiem, proszę Pani, ale ile dzieci już Pani urodziła?
                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: 2% populacji 17.01.06, 09:57

A pani?

→ → → → → → → → → → → →
                      Nadchodzi Era Mohera!
                      ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
                      • xiazeluka Pytanie było za trudne? /nt 17.01.06, 10:47
      • leftt Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 17.01.06, 09:10
        Super! Pierwszy raz jestem dumny z naszych eurodeputowanych!
    • drzejms-buond Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 17.01.06, 09:23
      zastanawiam sie na ile ten wątek wypłynął z głęboko przemyślanego tekstu
      szanownego "startera" a na ile jest to KOLEJNA PODPUCHA pod dyskusję...
      PRZECZYTAJ , koleś/koleżanko o co chodzi w parlamencie!!!
      nie o PRAWO DO ADOPCJI ale o walkę z homofobią, której NIESTETY i ty jesteś
      przykładem...(to są DWIE RÓŻNE SPRAWY)tak, musisz w końcu przyznać MIESZKASZ W
      CIEMNOGRODZIE!!!
      Mimo mojej tolerancji dla tej grupy społecznej, sam mam wątpliwości czy
      adopcje to dobry pomysł...W POLSCE-NA PWENO NIE!!!( podkreślam słowo
      WĄTPLIWOŚĆ) nie odrzucam takiej możliwości..przykład SZWECJI pokazuje,że jest
      to możliwe.
      POLECAM SPRAWDZIĆ W SŁOWNIKU określenie HOMOFOBIA!a potem dyskutować.
      p.s.

"Rozmawiają o prawach gejów jakby to był obowiazek nas wszystkich dac im te
      same prawa." TAK, TO NASZ PSI OBOWIĄZEK!!!
      pragnę przypomnieć ,że jeszcze w sumie nie tak dawno, nie do pomyślenia było
      żeby kobieta miała takie same prawa JAK CZŁOWIEK!!! o murzynach nie wspomnę..
      ŻEGNAJ CIEMNOGRODZIE
      idę zająć się budowaniem IV.w morde RZECZY BARDZO POSPOLITEJ
      HOUK
      • xiazeluka Czy te darmozjady nie mają o czym rozmawiać? 17.01.06, 09:34
        No i przede wszystkim - co to takiego "homofobia"? Jakie jest znaczenbie tego
        terminu, kolego pseudobondzie? W słownikach "homofobii" nie ma, niemniej, skoro
        z takim przekonaniem się na nie powołujesz, to może zacytuj jakiś, dowiemy się,
        co właściwie raczysz zarzucać tu obecnym.

A teraz najważniejsze: pedały mają dokładnie takie same prawa, jak ludzie
        normalni. Domaganie się specjalnych uprawnień oznacza nie wyrównanie praw, lecz
        nadanie przywilejów. Prosty przykład: pedał nie może wziąć ślubu z mężczyzną.
        Ja również jako heteroseksualista nie mogę wziąć ślubu z mężczyzną. Nie
        jesteśmy więc dyskryminowani jako mężczyźni, dyskryminacja zacznie się wtedy,
        kiedy pedalstwo będzie mogło brać "śluby".

PS. Jako miłośnik słowników zapewne znasz treść terminu "tolerancja"?
        • liberal_antysocjalista Re: Czy te darmozjady nie mają o czym rozmawiać? 17.01.06, 14:46
          Ci "tolerancyjni" tego terminui nie znają, więc przypomnę.
          Tolerancja- to znoszenie czegoś z przykrością.
          Według słownika.
          Ja np. jestem bardzo tolerancyjny, dopuki taki np. pedał mnie nie krzywdzi,
          siedzę cicho i znoszę jego gadanie z przykrością.
          Chyba można protestować przeciw czemuś, co się toleruje?
      • pavlikmedvid Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 17.01.06, 15:47
        Nie tylko w Szwecji, ale w Kanadzie i w Hiszpanii! Byc moze niebawem takze w
        Anglii...
      • emenefix Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 02.02.06, 23:33
        moment moment drogi Jasnogrodzianninie z Psiej Wólki. Ty i twój psi obowiązek
        nie będzie wykonywany z naszych pieniędzy. To raz. Nazywając kogoś homofobem
        planujecie rzucić w neigo błotem? zabawne. To co? ja mam sie bać? Was? i
        zarazem być za to napiętnowanym? Boje się terrorystów. Jestem Terrofobem?
        Straszne, zostanę wyklęty. Boję się też małych przestrzeni. Jestem cholernym,
        przeklętym klastrofobem. pozdrowienia z Ciemnogrodu do Jasnej Koziel Wólki
        przesyła Homofob ;)
    • liberal_antysocjalista Homofobia? 17.01.06, 14:42
      Strach przed takim samym?
      Uwielbiam takie pomieszanie pojęć.
      Coś jak różnica między demokracją a populizmem...

Ja się pedałów nie boję, ja ich zwyczajnie tępię, jeśli podskakują.
      To chyba nie jest homofobia?
      • gniewko_syn_ryba Re: Homofobia? 17.01.06, 15:22
        Hehehe, dokładnie. Choć to było wieki temu, pamiętam jak byłem w V klasie
        podstawówki i przyszedł do nas koleś przeniesiony karnie z innej szkoły, i
        zaczął demonstrować jaki to on jest silny, a szczególnie upodobał sobie mnie. Ja
        te jego "zabawy" TOLEROWAŁEM dopóki nie były specjalnie szkodliwe ale kiedyś
        przegiął i zapas tolerancji się wyczerpał, a strzał w zęby przywrócił go do
        porządku (a najpierw oczywiście do pozycji horyzontalnej... ;))) ) A więc
        uważajcie drodzy geje... ;)))
    • liberal_antysocjalista Re: Debata o homofobii w Parlamencie Europejskim 17.01.06, 15:51
      A w ogóle to nie sądzicie, że skandaliczne jest ciągł pomijanie problemu
      związków więcej niż dwóch osób? W końcu kto powiedział, że małżeństwo to mają
      być dwie osoby? Ja myślę, że ludzie żyjący w kilkuosobowych związkach mają
      prawo czuć się dyskryminowani.
      • xiazeluka Nie zapominajmy o amatorach... 17.01.06, 16:02
        ...kozich wdzięków. Oni również są dyskryminowani. A pedofile? Toć obecnie trwa
        na nich regularna nagonka, polowanie na czarownice!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka