widziane_inaczej 18.01.06, 09:26 "swoista gra Gazety Wybiorczej jest elementem zaciętej wojny, którą toczy ona w celu ochrony układu ludzi władzy, biznesu, mafii i służb specjalnych" nic dodac nic ująć, mam takie same odczucie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam57 Re: Uderz w stół a nożyce sie odezwą 18.01.06, 09:29 A moim zdaniem, to PiS, a szczególnie J.Kaczyński jest chory na władzę - całkowitą, niepodzielną. Marzy mu się bycie Piłsudskim, ale zapomniał, że po takich ekscesach w sejmie, z jakimi mamy do czynienia teraz, określił je mianem "partyjniactwa", posłów - zafajdańcami i dokonał przewrotu majowego Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej A mi sie wydaj, że Ty masz nierówno pod sufitem 18.01.06, 09:31 bo wierzysz w te brednie wyssane z palca i podawane przez takie tytuły jak np. Wybiórcza Odpowiedz Link Zgłoś
miriam57 Re: A mi sie wydaj, że Ty masz nierówno pod sufit 18.01.06, 09:39 W żadne brednie nie wierzę, mam własny rozum. Studia historyczne skutecznie oduczyły mnie wiary w spiskową teorię dziejów, co z premedytacja uprawia wielu polityków. Obserwując secenę polityczna po jesiennych wyborach widze wyraxnie gre PiS-u, w właściwie Prezesa tej partii na samodzielne rządy. Richelieu to on nie jest ani Talleyrand, a tak mu się zdaje. I przegra na całej linii. Mam tylko pytanie - dlaczego to wszystko dzieje sie w czasie operacji bez znieczulenia? A apropos PiS-u. Nie iwem, gdzie mieszkasz, ale ja w Warszawie i trzyletnie rządy tej partii w stolicy zraziły mnie do PiS-u w zupełności Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej A mi się wydaje,Twoje myślenie jest zaprogramowane 18.01.06, 10:06 nawet sobie nie zdajesz sprawy jakiej manipulacji ulegasz, niestety ulegasz bo czytujesz tą Wybiórczą Szmatę, wybacz ale to jest właściwe określenie bo czasami słów brakuje i nóż się w kieszeni otwiera, Odpowiedz Link Zgłoś
miriam57 Re: A mi się wydaje,Twoje myślenie jest zaprogram 18.01.06, 10:41 Czytam tez inne gazety, które jeszcze bardziej manipuluią świadomością ludzi. I podchodzę do tego co pisze Wyborcza z dystansem, a nie z hurra-optymizmem. Pooglądaj TVN 24, chyba nie są tacy pro-Michnikowscy, a tym razem mówią to samo, co pisze Wyborcza. Ciekawe, co Cię tak urzekło w programie PiS-u, że nie dopuszczasz krytyki postepowania jej członków? Bo mnie nie odpowiada model - nie ważne, czy Polska będzie bogata, czy biedna, byleby była katolicka i nurzała sie w swej chwalebnej przeszłości. To pachnie PRL-em Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Uderz w stół a nożyce sie odezwą 18.01.06, 09:53 odczucia odczuciami a co ze wzrokiem?może pomożesz Wassermannowi w poszukiwaniu drzwi do garażu? Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Tobie pomógłbym z chęcią ale Ty tego nie docenisz 18.01.06, 10:22 Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Pani Luczywo to rzaden autorytet! 18.01.06, 10:28 Kiedy Waserman flekowal ludzi na komisji pary z ust nie puscila, dzisiaj kiedy ten czlowiek dobiera sie do ukladow lament do nieba podnosi. Jest setki przykladow nieczystej gry GW, wiec nie spodziewam sie od urzednika panstwowego innych metod. A jest o co powalczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 z tą mafią to przesada 18.01.06, 12:10 właśnie, że tą mafię bym jednak ujął. To za grube oskarżenie. Odpowiedz Link Zgłoś