Dodaj do ulubionych

Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieniasy"

14.02.06, 17:57
Moj syn mowi na gabinet kaczorow - dupki zoledne...
Obserwuj wątek
    • jb777 Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńska 14.02.06, 18:00
      to centrum porównaniu z naszą warszawką polityczną. Pan premier spadł do 3
      ligi
      • jozef.pilsudski a ja na chłopców z rządu mówię PISUARY 14.02.06, 18:02
        • rafvonthorn Re: a ja na chłopców z rządu mówię PISUARY 14.02.06, 18:14
          Ja też i nie ma się co obrażać. To test na klase, jakbym się miał przejmować
          każdym okolicznym idiotą, choćby premierem, tobym na serce nie wytrzymał. Brawo
          PO, nie jestem mocnym zwolennikiem, ale tylko postawa "co ja poradzę na
          chamstwo, to nie mój poziom" może zyskać uznanie w oczach społeczeństwa.

My chcemy ludzi z jajami, którzy mają prawdziwe zasady i to sobą prezentują.
          • revalidon [...] 14.02.06, 18:17
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • robert4321 Nazwał rzeczy po imieniu !! Bravo !!! ...... 14.02.06, 18:20
              • vertigo.seb a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 18:29
                od kiedy to, to co przystoi dżentelmenom spod budki z piwem przystoi
                dżentelmenowi, który został wyróżniony funkcją premiera, moze by tak p.
                Marcinkiewicz zastanowił się, jaką to ważną osobą jest premier i że są
                zachowania, ktore mu nie przystoją. Ponoć Marcinkiewicz był nauczycielem, czego
                uczył uczniów, też obrażania innych!? Wstyd!
                • fritz.fritz Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 18:33
                  od kiedy stwierdzenia "cienias" jest wulgarne?

Zwlaszcza ze to sa rzeczywiscie cieniasy pod kazdym wzgledem.
                  • vertigo.seb Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 18:35
                    oj sprawdź koleś znaczenie słowa eufemizm, bo poco się tak ciagle ośmieszać, o
                    semiotyce widzę też nie masz żadnego pojęcia
                    • mr_perfekt [...] 14.02.06, 18:54
                      • revalidon [...] 14.02.06, 19:32
                        • cimokio do cyrku klaunie 14.02.06, 20:24
                          • revalidon ŻAŁOSNY WIOCHMEN Z GORZOWA !!!! 14.02.06, 21:26
                            a
                            • tg28 Re: ŻAŁOSNY WIOCHMEN Z GORZOWA !!!! 14.02.06, 23:04
                              moj syn znaczy sie skur$%&@ - takie okreslenie do rodziny marcinkiwicza
                              bardziej by pasowalo
                              • jadwiga_new_jork MUJ WNUK MOWI O TUSKU ŻYDOWSKA KREATURA 14.02.06, 23:34
                                DZIECI ZAWSZE UMIEJO NAZWAĆ RZECZY PO IMIENIU.
                                • apoplaws Re: MUJ WNUK MOWI O TUSKU ŻYDOWSKA KREATURA 14.02.06, 23:40
                                  I swiadcza o rodzicach.
                                  • kolter Re: MUJ WNUK MOWI O TUSKU ŻYDOWSKA KREATURA 15.02.06, 00:28
                                    debil plodzi debila
                                • kolter Re: MUJ WNUK MOWI O TUSKU ŻYDOWSKA KREATURA 15.02.06, 00:25
                                  no tak nastepny debilek rosnie ,w rodzinie debili!!
                                • remis1 Re: MUJ WNUK MOWI O TUSKU ŻYDOWSKA KREATURA 15.02.06, 11:04
                                  Powinna go Pani wyprowadzic z bledu, P. Donald Tusk pochodzi z rodziny
                                  kaszubskiej .
                              • ozcunt2 wartości rodzinne pisu: "zasłoń się synem" 14.02.06, 23:34
                                gdy się boisz osobiście kogoś poniżyć powiedz to i zwal na syna.

rydzyk zniósł już dawno grzechy poniżania i unikania odpowiedzialności.

• kochanka.dorna Kaziu, wracaj kibicowac na Olimpiade 14.02.06, 21:11
                          tam wiecej bedzie z ciebie pozytku. tu i tak przeciez Jarek rzadzi a nie ty
                          marionetko
                    • viscon fritz i eufemizmy 14.02.06, 22:23
                      fritz ma ogólne kłopoty z rozumieniem niuansów języka polskiego.
                      logika jego wypowiedzi graniczy z socrealistyczną płycizną = czarne to czarne,
                      białe to białe, a poza tym nie ma już nic.
                      z tego typu "znawcami" rzeczywistości, jaka by ona nie była, szkoda gadać. bo
                      nawet o dyskusji tu nie ma mowy.

no, ale taki to już typ kaczo-moherowego elektoratu.
                      nie główkować tylko iść w zaparte, rzucając bezmyślnie cytatami "fuehrera" i
                      jego komapnii, a i wplatając w nie niewybredne epitety.
                      • tytus_romek Re: fritz i eufemizmy 14.02.06, 22:28
                        fajnie sie wypowiedziałeś, tutaj na forum GW jest super mozna się wyżyć, pewnie
                        gdzie indziej nie chca cie drukować, chociaz tu się wypowiesz i jakos lżej w
                        zyciu
                        małe psy najgłosniej szczekaja...

viscon napisał:

> fritz ma ogólne kłopoty z rozumieniem niuansów języka polskiego.
                        > logika jego wypowiedzi graniczy z socrealistyczną płycizną = czarne to
                        czarne,
                        > białe to białe, a poza tym nie ma już nic.
                        > z tego typu "znawcami" rzeczywistości, jaka by ona nie była, szkoda gadać. bo
                        > nawet o dyskusji tu nie ma mowy.
                        >
                        > no, ale taki to już typ kaczo-moherowego elektoratu.
                        > nie główkować tylko iść w zaparte, rzucając bezmyślnie cytatami "fuehrera" i
                        > jego komapnii, a i wplatając w nie niewybredne epitety.
                        • pe1 Re: fritz i eufemizmy 14.02.06, 23:20
                          viscon ma rację, a ty wracaj czytać komiksy, synku
                          • fritz.fritz Re: fritz i eufemizmy 14.02.06, 23:35
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36805288&a=36824343
                      • resdes Fritz.fritz znowu przestał brac lekarstwa. 14.02.06, 23:17
                        Stąd ten jego bełkot. Zresztą w dniu dzisiejszym jest lepiej niz. wczoraj.
                        • fritz.fritz Re: Fritz.fritz znowu przestał brac lekarstwa. 14.02.06, 23:32
                          resdes napisał:

> Stąd ten jego bełkot. Zresztą w dniu dzisiejszym jest lepiej niz. wczoraj.

Dziekuje, ze mnie czytasz. Jezeli zamiesciles pare slow konstruktywnej krytyki,
                          mam nadzieje, ze na nie odpowiedzialem.
                          • resdes Re: Fritz.fritz znowu przestał brac lekarstwa. 14.02.06, 23:45
                            Nie zrozumiałbyś jej. Nawet po lekarstwach. Ale życzę pogody ducha. Tak się
                            łatwiej żyje. Poza tym niektórzy twierdzą że nienawiść może sprzyjać rozwojowi
                            nowotworów.
                            • fritz.fritz Re: Fritz.fritz znowu przestał brac lekarstwa. 15.02.06, 00:04
                              resdes napisał:

> Nie zrozumiałbyś jej. Nawet po lekarstwach. Ale życzę pogody ducha. Tak się
                              > łatwiej żyje. Poza tym niektórzy twierdzą że nienawiść może sprzyjać
                              rozwojowi
                              > nowotworów.

Kocham caly swiat poza faszystami niezaleznie od koloru tzn. sie czerwoni czy
                              brazowi.

Nie trawie rowniez ludzi nie ceniacych niepodleglosci Polski.
                      • fritz.fritz Re: fritz i eufemizmy 14.02.06, 23:29
                        viscon napisał:

> fritz ma ogólne kłopoty z rozumieniem niuansów języka polskiego.
                        > logika jego wypowiedzi graniczy z socrealistyczną płycizną = czarne to
                        czarne, białe to białe, a poza tym nie ma już nic.

Zdaje sie, ze wysoce kompleksowa semantike moich wypowiedzi nie jestes w stanie
                        nawet leksikotycznie przeanalizowac.

> no, ale taki to już typ kaczo-moherowego elektoratu.
                        > nie główkować tylko iść w zaparte, rzucając bezmyślnie cytatami "fuehrera" i
                        > jego komapnii, a i wplatając w nie niewybredne epitety.

zobacz powyzej :)
                        • kdziolak Re: fritz i eufemizmy 14.02.06, 23:56
                          > Zdaje sie, ze wysoce kompleksowa semantike moich wypowiedzi nie jestes w stanie
                          >
                          > nawet leksikotycznie przeanalizowac.

Popracuj w takim razie nad gramatiką, bo może to ona zaciemnia obraz wyłaniający
                          się z twoich przemyśleń. I nie chodzi mi o to, żeby się głupio czepiać - każdemu
                          zdarzają się błędy. Jeśli jednak chcesz zabłysnąć znajomością 3 dłuższych
                          wyrazów, powinienneś spróbować umieścić je wewnątrz poprawnego zdania.
                          • fritz.fritz Re: fritz i eufemizmy 15.02.06, 00:06
                            kdziolak napisał:

> > Zdaje sie, ze wysoce kompleksowa semantike moich wypowiedzi nie jestes w
                            > stanie
                            > >
                            > > nawet leksikotycznie przeanalizowac.
                            >
                            > Popracuj w takim razie nad gramatiką, bo może to ona zaciemnia obraz
                            wyłaniając
                            > y
                            > się z twoich przemyśleń. I nie chodzi mi o to, żeby się głupio czepiać -
                            każdem
                            > u
                            > zdarzają się błędy. Jeśli jednak chcesz zabłysnąć znajomością 3 dłuższych
                            > wyrazów, powinienneś spróbować umieścić je wewnątrz poprawnego zdania.

A juz liczylem na to, ze poprawiles jedn blad, nie semantyczny ale
                            ortograficzny.
                            • kdziolak Re: fritz i eufemizmy 15.02.06, 00:50
                              Nie znam znaczenia słowa 'leksikotycznie', ale wiem, że zamiast 'wysoce
                              kompleksowa semantika mojej wypowiedzi' mogłeś napisać 'znaczenie moich słów'.
                              Słowa semantyczny użyłeś przed chwilą po raz drugi; tym razem w niezrozumały dla
                              mnie sposób. Chyba, że potrafisz mi wyjaśnić na czym polega 'błąd symantyczny'?

Ciągnę ten idiotyczny wątek tylko dlatego, że sam skierowałeś go na takie tory
                              dwa posty wcześniej. Nie cierpię pseudointeligentów. A może ja też nie jestem w
                              stanie zrozumieć wysoce kompleksowej semantyki twoich wypowiedzi? Jeśli tak, czy
                              mógłbyś napisać, najlepiej używając krótkich sformułowań; tak, żeby taki głąb
                              jak ja mógł zrozumieć, o co ci chodzi?
                              • viscon Re: fritz i eufemizmy 15.02.06, 06:49
                                no tak, używając języka, którego fritz tak usilnie stara się używać, można
                                powiedzieć, że jego pola semantyczne są baaaaardzo odległe...

chcoiaż jedno mi się w tobie, fritz, podoba: tak jak ja, nie lubisz faszystów.
                    • rakunica Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 23:37
                      vertigo.seb napisał:

> oj sprawdź koleś znaczenie słowa eufemizm, bo poco się tak ciagle ośmieszać,
                      o
                      > semiotyce widzę też nie masz żadnego pojęcia

Ja tez nie mam pojecia o semiotyce dlatego uwazam, ze cieniasy to okreslenie
                      zbyt sliczne dla zbolalych niewybranych. Kto finansuje im codzienne
                      konferencje prasowe? Przeciez lokal kosztuje i sprzatanie, jak naswinia -
                      tez. Prad - jak wyzej.

Anna Kozlowska
                  • x2468 [...] 14.02.06, 18:41
                    • chiphop kazimierz krzywousty jest ... 14.02.06, 19:06
                      cienki jak żyletka polsilver
                      • mr_perfekt Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną 14.02.06, 19:12
                        Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną, a zostawi odbudowaną!
                        • bio.mum Re: Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną 14.02.06, 19:34
                          mr_perfekt napisał:

> Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną, a zostawi odbudowaną!

Kazimierz Krzywousty - Konferansjer PiSu.
                          • wampierze Re: Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną 14.02.06, 20:41
                            Na kolana do Czestochowy...po rymy.
                            • bio.mum Re: Kazimierz Wielki... zastal Polske zafajdaną 14.02.06, 21:05
                              wampierze napisał:

> Na kolana do Czestochowy...po rymy.

Przekażę Kurtowi przy najbliższej okazji.
                  • usiruf No to coz fritz, cienias jestes. 14.02.06, 18:43
                    > od kiedy stwierdzenia "cienias" jest wulgarne?

I badz z tego dumny, nie obrazaj sie.
                    • fritz.fritz Re: No to coz fritz, cienias jestes. 14.02.06, 23:33
                      usiruf napisał:

> > od kiedy stwierdzenia "cienias" jest wulgarne?
                      >
                      > I badz z tego dumny, nie obrazaj sie.

Ale tak powaznie: czy uwazasz, ze cienias jest wulgarne?
                  • mr_perfekt [...] 14.02.06, 18:53
                    • vertigo.seb Re: Ha ha ha ha!!! PiS na drzewo!!! 14.02.06, 18:56
                      Kazimierz Krzywousty jest perfekt tylko dla takich jak ty cieniasów
                      • mr_perfekt nazidonald - cienias prezydencki ... 14.02.06, 19:00
                        Dziadek Obershutze Tusk dobrze wnuczka wychowal...
                        Tylko my teraz mamy problemy z tym jołopem... ryje wokół wszystkiego co
                        pozytywne jak świnia w poszukiwaniu żołędzi...
                  • pawka55 Dla fritza.fritza tylko wulgarne okreslenia... 14.02.06, 20:06
                    nie powinny byc uzywane publicznie przez politykow. Gratuluje mu poziomu
                    kultury osobistej, jak tez towarzystwa w ktorym sie zapewne obraca i w ktorym
                    uzywa "gwary" knajackiej.

Polak z US
                    • fritz.fritz Re: Dla fritza.fritza tylko wulgarne okreslenia.. 14.02.06, 23:38
                      pawka55 napisał:

> nie powinny byc uzywane publicznie przez politykow. Gratuluje mu poziomu
                      > kultury osobistej, jak tez towarzystwa w ktorym sie zapewne obraca i w ktorym
                      > uzywa "gwary" knajackiej.
                      >
                      > Polak z US

Prosze, zacytuj mnie w przyszlosci, zebym wiedzial o czym mowisz.

Czasami dopasowywuje sie do wypowiedzi POlewicy, aby zostac wlasciwie
                      zrozumiany. Zwroc wiec uwage na kontekst moich wypowiedzi.

Z gory dziekuje
                      twoj fritz
                  • marcinpodzorski Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 20:42
                    Synku, mówisz Cieniasy o PO. Marcinkiwicz w stosunku do Rokity to jak Polonez
                    do Lexusa. Lepiej nie zajmuj się polityką, bo się tylko ośmieszasz.
                    • tytus_romek Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:15
                      rzeczywiście Rokita jest brzydszy - daleko do niego Marcinkiewiczowi

wypowiedziałem się i spadam z tego zafajdanego forum, pełnego frustratów i
                      nierobów
                      ciao
                  • gacekemdk Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 20:43
                    A ty fritz chciałbyś aby jakiś głąb nazwał cię publicznie cieniasem? Podobałoby
                    ci się?
                    • tytus_romek Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:17
                      ty uczysz kultury a przeczytaj swój post ciapku

gacekemdk napisał:

> A ty fritz chciałbyś aby jakiś głąb nazwał cię publicznie cieniasem?
                      Podobałoby
                      > ci się?
                    • fritz.fritz Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 23:43
                      gacekemdk napisał:

> A ty fritz chciałbyś aby jakiś głąb nazwał cię publicznie cieniasem?
                      Podobałoby
                      > ci się?

Nie, ale zwroc uwage na ataki i inwektywy Rokity pod adresem PiS i rzadu!

Przeciez od tego uszy wrecz puchna.

Prawde rzeklszy uwazam, ze PiS pownien wyznaczyc kogos naprawde wyszczekanego,
                      zeby odopowiadal pieknym na nadobne.

To byloby bardzo ciekawe, z tego moglaby powstac swietna satyra w ... odcinkach.
                      • apoplaws Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 23:53
                        > Prawde rzeklszy uwazam, ze PiS pownien wyznaczyc kogos naprawde wyszczekanego,
                        > zeby odopowiadal pieknym na nadobne.
                        Fritz, moze ty ?
                        • fritz.fritz Re: a słyszałeś o eufemizmach 15.02.06, 00:07
                          apoplaws napisał:

> > Prawde rzeklszy uwazam, ze PiS pownien wyznaczyc kogos naprawde wyszczeka
                          > nego,
                          > > zeby odopowiadal pieknym na nadobne.
                          > Fritz, moze ty ?

Nie mam nerwow. Ale material dostarczany przez PO jest naprawde fantastyczny.
                          • silesius.monachijski Re: a słyszałeś o eufemizmach 15.02.06, 00:15
                            tez nie mam czasu, ale mysle, ze obaj z fritzem dalibysmy sobie spokojnie rade
                            z retoryke "asow" PO: Tuska, Rokity czy Komorowskiego; to nie zadna sztuka
                            wysmiac to towarzystwo wzajemnej adoracji (bo politycznie nie robia i nie
                            znacza juz prawie nic)

fritz.fritz napisał:

> apoplaws napisał:
                            >
                            > > > Prawde rzeklszy uwazam, ze PiS pownien wyznaczyc kogos naprawde wys
                            > zczeka
                            > > nego,
                            > > > zeby odopowiadal pieknym na nadobne.
                            > > Fritz, moze ty ?
                            >
                            > Nie mam nerwow. Ale material dostarczany przez PO jest naprawde fantastyczny.
                            • apoplaws Re: a słyszałeś o eufemizmach 15.02.06, 00:31
                              No patrzac na czas poswiecony na tym forum i jego efekty, smiem watpic.
                              Zreszta, podoba mi sie te rozumowanie. Moge sprobowac ?
                              Ja tez, jakbym mial czas to bym do spodu wysmial totumfackich z PiS, te
                              primabaleriny zapatrzone w siebie prosta droga idace w przepasc.
                  • weather2 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 21:07
                    Wy naprawdę nie macie większych problemów? Dwie bandy pajaców obrażają się
                    wzajemnie i nie mają czasu pomyśleć o horendalnej składce na ZUS, potworku
                    jakim jest KRUZ, o horrorze Inspekcji Sanitarnej ( producenci żywności wiedzą o
                    czym mówię), o PIP-ie, US i jeszcze lepszej ich odmianie czyli DUS-ach, UKS (
                    mistrzowie świata w doprowadzaniu firm do bankructwa). Jak wyczytałem , że
                    Mariusz Kamiński będzie miał swoją prywatną armię w postaci byłych żołnierzy
                    Gromu to mnie to nawet nie zdziwiło. Nie znaczy to, że uważam, że Rokita byłby
                    lepszy. Wszystkich , łącznie z pisiorami, moglibyśmy gdzieś wyeksportować. Ale
                    kto ich zechce?
                  • evastanek61 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 21:24
                    Ty rzadki pala..cie , gdziekolwiek otwieram dyskusje , znajduje ciebie. Dobry
                    czlowieku daj sobie juz spokoj . Miara twojej glupoty przekracza wszystko.
                  • chloppolski1 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:44
                    ....wlasnie.. fritz i cienias pochodzi od cienia!
                    Do ciula nedzy przeciez POPY sami tak sie nazywaja!
                • sclavus Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 18:35
                  vertigo.seb napisał:

> od kiedy to, to co przystoi dżentelmenom spod budki z piwem przystoi
                  > dżentelmenowi, który został wyróżniony funkcją premiera, moze by tak p.
                  > Marcinkiewicz zastanowił się, jaką to ważną osobą jest premier i że są
                  > zachowania, ktore mu nie przystoją. Ponoć Marcinkiewicz był nauczycielem,
                  czego
                  >
                  > uczył uczniów, też obrażania innych!? Wstyd!

Następny rozdział: Marcinkiewicz mówi: te ciule z PO... nie dają porządzić...
                • krystin3 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 19:24
                  A określenie " moherowe berety" pasuje do "prezydenta z zasadami"? No cóż,
                  ...PRZYGADAŁ KOCIOŁ GARNKOWI...
                  • bio.mum Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 19:37
                    krystin3 napisała:

> A określenie " moherowe berety" pasuje do "prezydenta z zasadami"? No
                    cóż,
                    > ...PRZYGADAŁ KOCIOŁ GARNKOWI...
                    • krystin3 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 20:19
                      Drogi bio.mum - skoro zawodzi Cię pamięć, to zajrzyj do archiwum!
                      A tak, a propos - z czego są zrobione kapelusze "premiera z Krakowa"? może
                      wiesz? Jeśli nie wiesz, to Cię zmartwię - poza koalicją jest tylko SLD (ot,
                      subtelna różnica!)
                      • gormar7796 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 20:48
                        Może byś sprecyzował do jakich archiwów odsyłasz swojego przedmówce.

Być może dziennikarze przekręcali to co powiedział Tusk, to by także tłumaczyło
                        zdenerwowanie pewnych osób, ale na zapisie filmowym Tusk wyraźnie mówi o
                        "Moherowej Koalicji". Nawet jeżeli dla niektórych osób jest to określenie
                        obraźliwe, to niestety muszą się z tym pogodzić, gdyż takie powiedzenie już dość
                        mocno zakorzeniło się w polskiej kulturze politycznej.
                        • tytus_romek Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:21
                          okreslenie "cieniasy" tez ma szanse się zakorzenić

małe psy nagłosniej szczekaja, najszybciej uciekają

gormar7796 napisał:

> Może byś sprecyzował do jakich archiwów odsyłasz swojego przedmówce.
                          >
                          > Być może dziennikarze przekręcali to co powiedział Tusk, to by także
                          tłumaczyło
                          > zdenerwowanie pewnych osób, ale na zapisie filmowym Tusk wyraźnie mówi o
                          > "Moherowej Koalicji". Nawet jeżeli dla niektórych osób jest to określenie
                          > obraźliwe, to niestety muszą się z tym pogodzić, gdyż takie powiedzenie już
                          doś
                          > ć
                          > mocno zakorzeniło się w polskiej kulturze politycznej.
                          • marcin_28 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 23:19
                            tylko jak te wszystkie małe psy uciekną.. najlepiej gdzieś gdzie są niskie
                            podatki ;)

to kto będzie na Ciebie i Tobie podobne darmozjady na zasiłkach, obiboki od
                            leppera jadące na kredytach, niepłacące rachunków za mieszkania, telefony etc
                            czyli za ten cały postkomunistyczny odpad, który wciąż uważa, że czy się stoi
                            czy się leży, to się należy

jednym słowem wszyscy przyszli beneficjenci 900zł od leppera... skąd te Wasze
                            900zł się weźmie, jak te małe psy, zwane gdzie indziej klasą średnią, czyli
                            grupa najbardziej oczuwająca wysokość podatków w polske, jednocześnie najwięcej
                            do kasy tego złodziejskiego państwa wnosząca, i jednocześnie najbardziej przez
                            obecną władzę opluwana (bo to niestety w większości elektorat po) po prostu w
                            końcu wyjedzie

bo my w odróżnieniu od Was nie musimy jechać za granicę czyścić kible za
                            100funtów tygodniowo, tylko możemy tam pracować w zawodzie...

co zrobicie, jak w końcu wyjedzie inteligencja? lekarzy zaczyna brakować,
                            inżynierów tak samo...

wszyscy wrócicie w końcu na role, i do huty :) bye
                            • tytus_romek Re: a słyszałeś o eufemizmach 15.02.06, 01:09
                              nie znasz mnie, czemu mnie obrazasz???
                              nie masz prawa tak pisać

wiesz o czy swiadczy takie bełkotanie na oslep? o Twojej małosci kolego
                • tymcz9876 po krawędzi jadą, wieśniaki. 14.02.06, 20:14
                  z pelnym szacunkiem dla mieszkajacych na wsi.

jak slysze premiera, ktory mowi: "cieniasy. a, nie, przepraszam, cienie", to ten
                  kawalek, z kabaratu moralnego niepokoju, mi sie, nie wiedziec czemu, przypomina ;)
                • abba14 przyjacielu, Po puszczaja juz zworniki!!!!!!!!! 14.02.06, 20:57
                  • fater.dyrektor Re: przyjacielu, Po puszczaja juz zworniki!!!!!!! 14.02.06, 21:35
                    czy przypadkiem, dzióbku nie chodziło Ci o zwieracze? ja wiem, że glosowanie na PiSS zwalnia z myslenia, kolesie pomoga, ale troszke elementarnej wiedzy jednak nie zaszkodzi jak chcesz blyszczec
                • jarecki40 Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:43
                  Zgadzam sie całkowicie z tobą,premier nie powinien nikomu ubliżać. A sam posiada feler którego powinien się wstydzić lub szybko udać się do logopedy.Moja wnuczka jak widzi pana premiera to pyta się:dziadzio a co ten pan się tak krzywi jak coś mówi, on chyba kłamie.A dzieci najszybciej poznają się na ludziach.
                  • kolter Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:47
                    on ma te skrzywienie bo podobno jako student jak odslugiwal wojsko to ustami
                    miny rozbrajal!!!
                  • tytus_romek Re: a słyszałeś o eufemizmach 14.02.06, 22:48
                    ja tez sie zgadzam, ze premier nie powinien nikogo obrażać, ale to sie tyczy
                    wszystkich panie jarecki - nie tylko on ma feler (panowie Tusk i Rokita tez cos
                    nie tak mają i połowa Polaków), Ty jak piszesz tez nie widać, czy dobrze
                    wszystko składasz - do lusterka spróbuj

jarecki40 napisał:

> Zgadzam sie całkowicie z tobą,premier nie powinien nikomu ubliżać. A sam
                    posiad
                    > a feler którego powinien się wstydzić lub szybko udać się do logopedy.Moja
                    wnuc
                    > zka jak widzi pana premiera to pyta się:dziadzio a co ten pan się tak krzywi
                    ja
                    > k coś mówi, on chyba kłamie.A dzieci najszybciej poznają się na ludziach.
              • fritz.fritz To sa cieniasy, aroganckie i chamski narzekajace 14.02.06, 18:32
                zgodnie z regula: zlodziej krzyczy "lapcie zlodzieja".

Rokita i Tusk atakuja bez przerwy, wystarczy policzyc np. ilosc artykolow
                poswieconych tym cieniasom cierpiacym na zanik poczucia rzeczywistosci i
                porownac z iloscia wypowiedzi Marcinkiewicza czy JK.

• vertigo.seb fritz a autokrytyka 14.02.06, 18:39
                  fritz, ale przynajmniej autokrytyka ci wychodzi: "Fritz i Fritz atakuja bez
                  przerwy, wystarczy policzyc np. ilosc artykolow poswieconych tym cieniasom
                  cierpiacym na zanik poczucia rzeczywistosci".
                • piotre2 A na forum jak się powie fritz.fritz albo jola_z_ 14.02.06, 18:43
                  _dywit to oznacza to oszołomstwo, PISdostwo, chore myslenie pełne nienawiści,
                  brak logicznego osądu świata itd itp
                  • rafvonthorn Re: A na forum jak się powie fritz.fritz albo jol 14.02.06, 18:46
                    Jola to czasem umie zaskoczyć, nie gadaj. A fritzowi można odpowiadać, zanim
                    się przeczyta, co napisał...
                    • symbolique Re: A na forum jak się powie fritz.fritz albo jol 14.02.06, 22:38
                      o przepraszam jola jest rewelacyjna, zawsze mnie rozśmiesza jak nikt
                  • sclavus Re: A na forum jak się powie fritz.fritz albo jol 14.02.06, 18:50
                    piotre2 napisał:

> _dywit to oznacza to oszołomstwo, PISdostwo, chore myslenie pełne nienawiści,
                    > brak logicznego osądu świata itd itp

... i jeszcze "mordzinas", który właśnie zawitał... nieproszony...
                  • tytus_romek Re: A na forum jak się powie fritz.fritz albo jol 14.02.06, 22:26
                    bardzo kulturalne to co napisałeś - wśród wyznawców PO corac więcej hipokrytów
                    (niestety panowie Tusk i Rokita też równaja w dół) - niby elektorat złozony z
                    inteligencji - wszystko wskazuje że prawie sie zgadza - to sami intelygenci

piotre2 napisał:

> _dywit to oznacza to oszołomstwo, PISdostwo, chore myslenie pełne nienawiści,
                    > brak logicznego osądu świata itd itp
                • x2468 Re: To sa cieniasy, aroganckie i chamski narzekaj 14.02.06, 18:47
                  No coz.Marcinek potrzebuje kogos kto napisze dla niego konspekt wystapienia w
                  radiu lub tv.To trawa pare godzin.Nastepnie choreografa i razysera aby nauczyc
                  sie roli.I wreszcie z pomoca inspicjenta po 5-8 dniach nauki i cwiczen moze
                  wystapic.A przeciez w miedzy czasie musi jeszcze postac na nartach,lepic
                  pierogi,Postac na rozstajach przyszlych drog i wreszcie pooblapiac w sposob
                  oblesny jakas panienke.Taki to juz jest ten Marcinek o spojzeniu erotomana.
                • tajemniczy_don_pedro Są cieniasami, prosty dowód: 14.02.06, 19:22
                  Kto potrafi podać choć parę nazwisk z tego "gabinetu", oprócz, oczywiście,
                  największego przegranego - "premiera z Krakowa"?
                  • magdusia001 Re: Są cieniasami, prosty dowód: 14.02.06, 20:21
                    Chlebowski, Komorowski, Szumilas
                • delfina77 LEPSZE CIENIASY NIŻ PISIORY JAK DLA MNIE:) 14.02.06, 21:11
                  j.w.
                • weather2 Re: To sa cieniasy, aroganckie i chamski narzekaj 14.02.06, 21:12
                  Mam dla Fritza propozycję : ofiarowuję ci dobrze płatną pracę jako specjalisty
                  do kontaktów z politykami PiS i naszymi urzędnikami. Krauze z Prokomu kupił
                  sobie Walendziaka, ja kupiłbym ciebie. Po tygodniu zmienisz poglądy. Będę cię
                  musiał jednak wtedy zwolnić, ale zawsze pozostaje jeszcze jola z Dywit.
              • junkier Po prostu zastosowal termin na twoim poziomie 14.02.06, 18:41
                Po prostu zastosowal termin na twoim poziomie, zrozumiales i stad pelny
                entuzjazm dla sztubackich powiedzonek Mr Marcinkiewicza.
              • gordon26 Re:mój syn mówi o PIS Oszusci i naciągacze 14.02.06, 20:41
                no coz narazie nie dali dowodów na to iż moga dać to co obiecali w wyborach,
                mało tego mieli przeciez program wyborczy wiec powinni opierać go na realiach
                panujących w polsce. wiec bardzo mnie dziwi dzis sytuacja ze nagle n ie mają
                pieniedzy:). to na czym oni opierali wyliczenia i załozenia socjalne na
                gospodarce usa????
              • abba14 TUSK DAL PRZYKLAD KULTURY PODCZAS ZAPRZSIEZENIA 14.02.06, 20:55
            • bart66 CO MÓWI MOJ CHOMIK 14.02.06, 20:28
              MÓJ CHOMIK MÓWI NA JARKA KACZYŃSKIEGO: "TATO". ( ???? )
        • kontonaspam [...] 14.02.06, 18:16
        • revalidon Cięzki ma dowcip ten wiochmen z gorzowa !!!!!!!!!! 14.02.06, 18:16
          jw.
          • tales1 [...] 14.02.06, 18:24
            • prozzac Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:27
              zapewne byś wydedukował, że politycy PO mają na myśli generalnie "olewamy tego
              gorzowskiego pajaca i robimy dalej swoje". Bo nasz premier pajaca z siebie
              potrafi robić znakomicie. Za to nie panuje nad rządem i nie załątwia konkretnych
              spraw.
              • vertigo.seb Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:31
                tales składa tylko litery, sztuki czytania ze zrozumieniem jeszcze nie opanował
                i z tego, co widać, chyba się nawet nie stara.
                • sclavus Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:34
                  vertigo.seb napisał:

> tales składa tylko litery, sztuki czytania ze zrozumieniem jeszcze nie
                  opanował
                  >
                  > i z tego, co widać, chyba się nawet nie stara.

Kiedyś się przyznał, że on najlepiej czyta między linijkami... :-))
                  • tales1 Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:41
                    No, no, masz pamięć jak dwudziestoletni ubek! Ale nie zazdroszczę!
                    • vertigo.seb Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:46
                      przynajmniej na jednym się znasz na ubekach, słyżyło się wiernie, slużyło... a
                      teraz wierny jak pies PiS, taka to ubecka mentalność
                      • sclavus Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 18:48
                        vertigo.seb napisał:

> przynajmniej na jednym się znasz na ubekach, słyżyło się wiernie, slużyło...
                        a
                        > teraz wierny jak pies PiS, taka to ubecka mentalność

Chciałeś powiedzieć: wierny jak.. PiS...
                        • wiewiorzasta Sclavus, proszę... 14.02.06, 19:01
                          Po co gadać z Talesami czy Mordzinasami?

Tylko ich utwierdzasz w przekonaniu, że mają coś do powiedzenia, bo ktos na ich
                          pierdoły reaguje.

Wyluzuj :))

Pozdrawiam!
                          • tytus_romek Re: Sclavus, proszę... 14.02.06, 22:44
                            widzisz kochana na Twój post nikt nie odpisał (ja to robie z litości)nawet Cie
                            nikt nie chce oszukiwac że masz cos do powiedzenia
                            wyluzuj :-))
                            pozdrawiam

wiewiorzasta napisała:

> Po co gadać z Talesami czy Mordzinasami?
                            >
                            > Tylko ich utwierdzasz w przekonaniu, że mają coś do powiedzenia, bo ktos na
                            ich
                            > pierdoły reaguje.
                            >
                            > Wyluzuj :))
                            >
                            > Pozdrawiam!
                            >
                            • sclavus Re: Sclavus, proszę... 14.02.06, 23:53
                              tytus_romek napisał:

> widzisz kochana na Twój post nikt nie odpisał (ja to robie z litości)nawet
                              Cie
                              > nikt nie chce oszukiwac że masz cos do powiedzenia
                              > wyluzuj :-))
                              > pozdrawiam
                              >
                              > wiewiorzasta napisała:
                              >
                              > > Po co gadać z Talesami czy Mordzinasami?
                              > >
                              > > Tylko ich utwierdzasz w przekonaniu, że mają coś do powiedzenia, bo ktos
                              > na
                              > ich
                              > > pierdoły reaguje.
                              > >
                              > > Wyluzuj :))
                              > >
                              > > Pozdrawiam!
                              > >

Ulituj się raczej nad sobą samym... trudno jednak zgadnąć czy aby wart jesteś,
                              nawet takiej... autolitości...
                              • tytus_romek Re: Sclavus, proszę... 15.02.06, 01:13
                                zgoda ja sie ulituje nad sobą, a Ty nad sobą - OK? łapiesz?
                                ja myślę że Ty jestes cos wart, tylko ktos Ci w głowie namieszał
                                wątpię czy sie kiedykolwiek spotkamy

sclavus napisał:

> Ulituj się raczej nad sobą samym... trudno jednak zgadnąć czy aby wart
                                jesteś,
                                > nawet takiej... autolitości...
                          • ciech01 Re: Przypomnijcie sobie Piłsudskiego 15.02.06, 13:18
                            i barwne określenia jakie stosował wobec polityków. Wszak PiS do Marszałka
                            odwołuje się dość często. Może już nadszedł czas na odpowiednie epitety, potem
                            przewrocik itd.
                            Toczy się koło historii ...
                      • tales1 Re: Gdybyś uważniej czytał, to.. 14.02.06, 19:01
                        Pociotek Tuska i kuzyn Rokity?!
              • tales1 Jakbym sie nażarł "prozzacu" też bym pisał głupoty 14.02.06, 18:40
                Oj, dziecko, sztukę czytania ze zrozumieniem to ja opanowałem, ale "wypocin"
                smarków z młodzieżówki sldowskiej i platformerskiej (czyż już nie wszystko
                jedno?) wierzących głęboko w "premiera Rokitę z Krakowa i prezydenta Tuska"
                nitraktuję poważnie!
                • prozzac Gdy opanujes podstawowe zasady rzetelnej dyskusji 14.02.06, 18:45
                  to może wtedy będzie mi się chciało przeznaczać na to swój cenny czas. Kaziu ze
                  swoimi uszczypliwościami do pięt ci nie dorasta. Może będziesz następnym
                  premierem, który od "smarków" i "ubeków" będzie wyzywał? Śmiało... cieniasie :-)
                  • vertigo.seb Re: Gdy opanujes podstawowe zasady rzetelnej dysk 14.02.06, 18:48
                    tales czytać nie umie, ale celne plucie też mu nie wychodzi
                  • tales1 Dyskusji, synu? W tym Towarzystwie Wzajemnej 14.02.06, 18:49
                    Adoracji i Admiracji pro-sldowskoplatformrerskiej?
                    • prozzac Nie nazywaj mnie swoim synem! 14.02.06, 18:51
                      A tfu...
                      • tales1 Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 18:56
                        • prozzac n/c 14.02.06, 18:57
                        • sclavus Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 18:58
                          Aaaa... to nareszcie jasne skąd kaczory się wzięły....
                        • rysiopysio Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 19:09
                          I niby ty tales1 tym orłem jesteś ? Współczuję Ci
                          pewno faktycznie cos na poprawienie samooceny łykasz garściami , he he.
                        • spafcio83 Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 19:36
                          Te, Tales, lepiej by twoj ojciec zrobil, jakby sie napatelnie spuscil, przynajmniej niezły racuch byłby z ciebie, pisiorze jeden.
                          • tales1 Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 20:19
                            fe, ze zbokami ordynarnymi nie piszę!
                          • tytus_romek Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 22:54
                            spafcio biedaku wracaj na swoje ulubione pornostrony - nie obnizaj poziomu
                            intelektualnego wyborców platformy, bo sie okaże że nie tylko inteligenci na PO
                            głosowali ale zboczki też

spafcio83 napisał:

> Te, Tales, lepiej by twoj ojciec zrobil, jakby sie napatelnie spuscil,
                            przynajm
                            > niej niezły racuch byłby z ciebie, pisiorze jeden.
                          • tytus_romek Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 22:57

spafcio83 napisał:

Te, Tales, lepiej by twoj ojciec zrobil, jakby sie napatelnie spuscil,
                            przynajm
                            niej niezły racuch byłby z ciebie, pisiorze jeden.
                          • tytus_romek Re: Masz rację! Orzeł dzięcioła nie spłodzi! 14.02.06, 22:58
                    • vertigo.seb Re: Dyskusji, synu? W tym Towarzystwie Wzajemnej 14.02.06, 18:54
                      lepiej jak PiS w doopę wchodzi SO i LPR;
                      • tales1 Re: Dyskusji, synu? W tym Towarzystwie Wzajemnej 14.02.06, 18:57
                        A Tusk i Rokita wpychają Platformę w ramionka komuszków z SLD, co? Ach ty
                        zazdrośniku jeden!
              • butterfly2 Marionetkiewicz 14.02.06, 19:40

• bikej5 Re: DAJMY CHUSTECZKI WODZOM PO, BO SIĘ ZASMARKAJĄ 14.02.06, 18:36
              Złóżmy się na psychiatrę dla talesa....bo już nie mogę patrzeć jak się chłopina męczy ..:(Ludziska wspomożecie???Solidarnie?;))
              • sclavus Re: DAJMY CHUSTECZKI WODZOM PO, BO SIĘ ZASMARKAJĄ 14.02.06, 18:38
                bikej5 napisała:

> Złóżmy się na psychiatrę dla talesa....bo już nie mogę patrzeć jak się
                chłopina
                > męczy ..:(Ludziska wspomożecie???Solidarnie?;))

Jedyny sposób: puścić mu NMC-NR... :-)
                • vertigo.seb Re: DAJMY CHUSTECZKI WODZOM PO, BO SIĘ ZASMARKAJĄ 14.02.06, 18:42
                  a nie lepiej puścić mu krwi, kiedyś wszystko tak leczyli, można mu jeszcze
                  pijawki zaserwować...:DDD
                  • sclavus Re: DAJMY CHUSTECZKI WODZOM PO, BO SIĘ ZASMARKAJĄ 14.02.06, 18:44
                    vertigo.seb napisał:

> a nie lepiej puścić mu krwi, kiedyś wszystko tak leczyli, można mu jeszcze
                    > pijawki zaserwować...:DDD

Eeee! jeszcze się skupa przy okazji i będzie rwetes...
                    • tales1 DRUŻYNIE "A" PUSZCZAJĄ NERWY?! 14.02.06, 18:46
                      • rafvonthorn Re: DRUŻYNIE "A" PUSZCZAJĄ NERWY?! 14.02.06, 18:49
                        Tales, my mamy beke z Ciebie przede wszystkim dlatego, że nikt nie wierzy tak
                        bardzo jak Ty ŻADNYM politykom, to Ty jesteś naiwnym frajerem, większość
                        bywalców tego forum jest przeciw każdemu sprawującemu władzę, tak samo
                        punktowaliśmy SLD, jak teraz PiS, a kiedyś PO, jeśli dojdą do władzy.

A Ty jesteś frajerem, który komuś uwierzył...
                        • tales1 Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 18:51
                          Najeżdżałeś na SLD - ale we śnie! Ja po twoim stylu widzę, że tyś jest Wojtek
                          Olej-niczak!
                          • sclavus Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 18:54
                            tales1 napisał:

> Najeżdżałeś na SLD - ale we śnie! Ja po twoim stylu widzę, że tyś jest Wojtek
                            > Olej-niczak!

Ciągle między linijkami czytasz... najlepiej???
                          • rafvonthorn Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 18:55
                            Tales, na poważnie, jesteś najwiękjszym frajerem na świecie, nikt tak nie
                            uwierzył tym sprzedajnym ciotom politykom jak Ty.
                            Nic nie mam wspólnego z żadną partią polityczną, bo te cioty się nie nadają,
                            winna jest ordynacja.

Pomyśl o tym, z tysięcy osób na tym forum tylko ty dajesz się gładko w dupę
                            rżnąć przez Twój ukochany PiS. Jak to nie jest frajerstwo, to nie wiem co jest.

Ludzie, napiszcie mu, co sądzicie o politykach w ogóle, bo mu się wydaje, że my
                            też tak dajemu dupska jak on. może się zorientuje, jak mu wytłumaczymy?
                            • tales1 Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 19:04
                              Masz rację, bo jestem jedynym (no, może jednym z niewielu) nieczerwonoróżowym
                              forumowiczem!
                              • rafvonthorn Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 19:10
                                Słuchaj, ja jestem nieczarnoczerwonoróżowoniebieskożółtozielonobiałobrązowym
                                forumowiczem. Strzelasz kulą w płot, na pewno dużo tu oszołomów, ale większość
                                z nas NIE ufa żadnej władzy. W Polsce trzeba być ślepym, albo głupim, by ufać
                                rządzącym.

Żadne kolory Cię od tego nie zwalniają...
                                • tales1 Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 20:41
                                  Och ty anarchisto lewacki! Prawnuk Trockiego, co?
                          • stary_szczur Re: Ale sprytnie się maskujesz czerwony komuszku! 14.02.06, 19:55
                            tales1 napisał:

> Najeżdżałeś na SLD - ale we śnie! Ja po twoim stylu widzę, że tyś jest Wojtek
                            > Olej-niczak!
                            facet, gdybyś wiedział ile tu ludzie z twoich głupich tekstów radochy mają, to
                            byś już słowa nie napisał...

• sclavus Re: DRUŻYNIE "A" PUSZCZAJĄ NERWY?! 14.02.06, 18:53
                          rafvonthorn napisał:

> Tales, my mamy beke z Ciebie przede wszystkim dlatego, że nikt nie wierzy tak
                          > bardzo jak Ty ŻADNYM politykom, to Ty jesteś naiwnym frajerem, większość
                          > bywalców tego forum jest przeciw każdemu sprawującemu władzę, tak samo
                          > punktowaliśmy SLD, jak teraz PiS, a kiedyś PO, jeśli dojdą do władzy.
                          >
                          > A Ty jesteś frajerem, który komuś uwierzył...

.... i w tymomencie talesjeden się zaczerwienił... hehe...
                      • vertigo.seb TLESOWI1 PUSZCZAJĄ NERWY?! 14.02.06, 18:51
                      • sclavus Re: DRUŻYNIE "A" PUSZCZAJĄ NERWY?! 14.02.06, 18:52
                        ... za grosz kultury... istne PiSiostwo...
                        Już ci poradziłem, żebyś nie krzyczał... A może ci się tylko caps lock zaciął???
                        • tales1 [...] 14.02.06, 18:53
              • prozzac Taka jego rola... 14.02.06, 18:50
                Przecież sam by nie wpadł na pomysł pisania takich głupot. Każdy cienias musi
                mieć swojego wodza ;-)
              • tales1 Re: DAJMY CHUSTECZKI WODZOM PO, BO SIĘ ZASMARKAJĄ 14.02.06, 18:55
                Nie, liberalnie! Sobie wszystko, innym-kopa! Naiwniaku, nie licz na kolesiów
                liberałów, nie dadzą ci złamanej złotówki!
        • hh7 Prostak i tato i syn. 14.02.06, 18:55
          • tales1 Jak możesz kalać własne gniazdo, córeczko? 14.02.06, 19:05
        • boorack A ja mówię PISIORY 14.02.06, 23:01
          jw.
        • erg_samowzbudnik Re: a ja na chłopców z rządu mówię PISUARY 15.02.06, 13:10
          Mozna tez PISiory cokolwiek by to znaczyło.
      • dami7 Re: Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńs 14.02.06, 18:41
        > to centrum porównaniu z naszą warszawką polityczną. Pan premier spadł do 3
        > ligi
        Jak na kogoś, kto był w drugiej lidze to niewielki spadek... Mały człowieczek,
        któremu los dał szansę zostać politykiem wielkiego formatu nie sprostał wyzwaniu.
      • belmi Re: Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńs 14.02.06, 19:00
        Brafo Kazik Miernotkiewicz :-) Szkoda że jaj mu zabrakło na komentarz
        wczorajszego teatrzyku Kaczorków. Ja myślałem że takie jasełka to tylko przed
        Wigilią...
        • 2560a Re: Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńs 14.02.06, 21:56
          belmi napisał:

> Brafo Kazik Miernotkiewicz :-) Szkoda że jaj mu zabrakło na komentarz
          > wczorajszego teatrzyku Kaczorków. Ja myślałem że takie jasełka to tylko przed
          > Wigilią...
          Masz racje jak se poobglondam dziennika albo jakies rozmowy inteligentne,
          zreszta, mniedzy politykami to od razu rozumiem dlaczego polski kabaret tak
          cienko przendzie.Kudy takim kabaretom do sejmu, rzondu czy pana prezydenta
          Jednojajowego.Taki prezydent jak se usiadl wczora przed kamerom, te jego lapki,
          jakies duze jak na jego wzrost, bo blizej obiektywu,wygladaly jakby sie trzymal
          tego blatu albo chcial na ten blat wlezc.Nie mial go kto podsadzic? No tak sie
          obsmialem , ze ortografii zapomnialem.
          Potem zem sie poplakal, bo to strach by taki liliput rzadzil krajem wcale
          duzym, a nie zadnym tam Smerfolandem.
        • 2560a Re: Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńs. 14.02.06, 21:58
          belmi napisał:

> Brafo Kazik Miernotkiewicz :-) Szkoda że jaj mu zabrakło na komentarz
          > wczorajszego teatrzyku Kaczorków. Ja myślałem że takie jasełka to tylko przed
          > Wigilią...
          Masz racje jak se poobglondam dziennika albo jakies rozmowy inteligentne,
          zreszta, mniedzy politykami to od razu rozumiem dlaczego polski kabaret tak
          cienko przendzie.Kudy takim kabaretom do sejmu, rzondu czy pana prezydenta
          Jednojajowego.Taki prezydent jak se usiadl wczora przed kamerom, te jego lapki,
          jakies duze jak na jego wzrost, bo blizej obiektywu,wygladaly jakby sie trzymal
          tego blatu albo chcial na ten blat wlezc.Nie mial go kto podsadzic? No tak sie
          obsmialem , ze ortografii zapomnialem.
          Potem zem sie poplakal, bo to strach by taki liliput rzadzil krajem wcale
          duzym, a nie zadnym tam Smerfolandem.
          A ,i prosze sie nie czepiac murzynow bo oni tam maja wiekszy porzadem od
          Ciemnogrodu!Wioski murzynskie sa dobrze zorganizowane.
      • pc486 Re: Boże ty widzisz i nie grzmisz, wioska murzyńs 14.02.06, 20:59
        a jezeli polityk PO nijaki NIesiolowski uzywa innych sformulowan to nawet
        Wybiurcza mu przyklaskuje i jest to bardzo kulturalne
      • zaraz_zaraz Czy to ten sam syn? 14.02.06, 21:06
        Czy to ten sam syn, który właśnie zafundował premierowi nieślubnego wnuka?
        Widać, że Kaziu nie tylko nie potrafi upilnować swoich ministrów (Dorn żre się z
        Gilowską), ale nawet własnego syna. Nic dziwnego, że nerwu chłopu puszczają.
        • bezrobotny79 Ja w sprawie 14.02.06, 21:58
          A coś Ty taki konserwatysta? Pewnie seksu przedmałżeńskiego też nie popierasz.
          To Ty chyba rydzykowaty jakiś jesteś, czy cuś.
    • zbig72 PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po klęsce 14.02.06, 18:00
      zero honoru
      • kasia20055 Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 18:06
        To prawda. Wszystko co mogli przegrać to przegrali. Prezydenta, premiera,
        marszałka sejmu, koalicję i tak bez końca. Potrafią tylko krytykować, a sami nic
        dobrego zrobić nie umieją. Określenie syna premiera jest stanowczo za łagodne.
        • rafvonthorn Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 18:15
          Za to Giertych i Lepper to są spoko kolesie! Na hasło padają na kolana i robią
          loda braciom... Nic dziwnego, że PO tak nie chciało.
          • vertigo.seb Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 18:33
            ale Kaśce i zbig pewnie by taka sytuacja odpowiadała, albo juz odpowiada

rafvonthorn napisał:

> Za to Giertych i Lepper to są spoko kolesie! Na hasło padają na kolana i
            robią
            > loda braciom... Nic dziwnego, że PO tak nie chciało.
          • bezrobotny79 Zagadka 14.02.06, 22:16
            >Za to Giertych i Lepper to są spoko kolesie! Na hasło padają na kolana i robią
            >loda braciom... Nic dziwnego, że PO tak nie chciało.

Wyobraź sobie, że to PO minimalnie wygrało ostatnie wybory. Wiedząc, że:
            - PiSuary to mafia od Rydzyka™
            - LPR to oszołomy
            - Samoobrona to oszołomy do kwadratu
            - PSL to polityczna dziwka, która sprzeda się każdemu
            - SLD to złodzieje
            Pytanie: o czyje głosy powinien w takiej sytuacji zabiegać premier z Krakowa Jan
            Maria Władysław Rokita, by realizować program wyborczy?
        • junkier Glupia jestes, proponuje lekture "Cosmo" 14.02.06, 18:18
          >>> To prawda. Wszystko co mogli przegrać to przegrali Prezydenta, premiera,
          marszałka sejmu, koalicję i tak bez końca. <<<

Nic dodac, nic ujac. Glupota i prymitywizm, rozumowanie ze zwyciestwo w
          polityce polega na chapnieciu paru stanowisk i juz w kraju bedzie cacy.
          Polityka polega na realizowaniu PROGRAMU, a kleska PiS-u jest fakt, ze czolowe
          punkty programu tej partii zglasza PO (podatek 18%, 32%, ulgi prorodzinne,
          odchodzenie administracji w ramach "taniego panstwa").

Przegra to nie PO tylko POLSKA. I porazka ta nie bedzie polegac na tym ze komus
          tam ucieknie jeden czy drugi stolek, tylko na tym ze nadal miec bedziemy
          najwyzsze bezrobocie w UE i jednoczesnie najnizszy poziom dochodow
          PKB/mieszkanca, mlodzi ludzie zamiast rzucac sie na jalmuzne pt. "becikowe"
          beda nadal wyjezdzac do krajow o normalnej gospodarce bo bez znajomosci nie
          zalapia sie na fuchy w samorzadach i kolejnych urzedach panstwowych, ktore tak
          ochoczo chce tworzyc PiS.
          • rafvonthorn Re: Glupia jestes, proponuje lekture "Cosmo" 14.02.06, 18:20
            A POTEM PRZYJDĄ CHIŃCZYCY I ARABOWIE, A MY NA TO "DUPA, WSZYSTKO WASZE, MY
            MIELIŚMY ZŁOTY RÓG, A TERAZ SZNUR JEST WASZ, POLSKI NIE MA!"
        • waldi1953 Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 18:28
          Ale ż Ciebie Kasiu blondyneczka,myślałaś że z PO da sie tak manewrowac jak
          Gertychem i Leperem.Niedoczekanie czwarto RP- MOCHEROWA.
        • prozzac Krytykują, bo są opozycją... droga damo ;-) 14.02.06, 18:29
          Ech... czy wszyscy Pisowcy utożsamiają rządzenie z posiadaniem władzy? To nie to
          samo. PiS władzę zdobyć umiał, ale sprawować odpowiedzialnie za nic jej nie potrafi.
        • cap2000 Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 20:24

> To prawda. Wszystko co mogli przegrać to przegrali. Prezydenta, premiera,
          > marszałka sejmu, koalicję i tak bez końca. Potrafią tylko krytykować, a sami ni
          > c
          > dobrego zrobić nie umieją. Określenie syna premiera jest stanowczo za łagodne.

Ha ha ha, a Kaczory az to umieja: siac zamet. Przez tych Palantow i ich
          wzcorajsza szopke stracilem na akcjach. Wialkiej polityki zachcialo sie malym
          chlopcom co ukradli ksiezyc. Ciekawe co jeszcze Ci klamcy i kretacze ukradna.
      • signal czy wiesz co to znaczy opozycja 14.02.06, 18:08
        znaczy to , że się opiniuje i krytykuje rząd.
      • narratorek Re: PO to faktycznie cieniasy-ciągle płaczą po kl 14.02.06, 18:19
        Zero honoru mialoby PO gdyby sie zgodzili na warunki PiSu! Zero honoru wlasnie
        ma Giertych i Lepper, bo wiedza ze w przypadku ponownych wyborow nie maja szans
        i liza PiSowskie posladki!
    • tmkmk Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieniasy" 14.02.06, 18:00
      problem polega na tym, ze nikt ze srodowiska pis nie bardzo rozumie jaka
      jest rola opozycji w demokracji..
      wedlug nich opozycja powinna siedziec cicho, a najlepiej, tak jak to robi so i
      lpr, podlizywac sie partii rzadzacej..
      jest jednak inaczej, jest psim opowiazkiem opozycji patrzec rzadowi na rece i
      recenzjowac jego poczynania, i to wlasnie robi po, mozemy lubic tuska czy
      rokite lub nie ale zebrali grupe ludzi ktorzy sie staraja i regularnie dosc
      merytorycznie oceniaja prace rzadu..
      a ze pis i rzad non-stop sie podladaja, to i powodow do krytyki sporo..
      • tales1 [...] 14.02.06, 18:26
    • k225 Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 18:02
      Ale 60% Polaków tego nie widzi!
      Pytam więc: Jakim cudem?
      Ślepi jesteście?
      • rafvonthorn Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 18:16
        Uwaga, to forum GW jest, z takimi pytaniami do Radia M, albo Waszego Dziennika.
        • himhith Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 18:22
          Nie ma forum ND ani RM.
          • rafvonthorn Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 18:31
            Cicho, wyobraź sobie tych krzykaczy, jak intensywnie "googlują" w
            poszukiwaniach :P.
      • himhith Re: bo to jest tak... 14.02.06, 18:20
        k225 napisał:

> Ale 60% Polaków tego nie widzi!

JKM powiedzial kiedys w jakims wywiadzie, ze: "ludzie znacznie czesciej
        waliliby sie mlotkami w palce, gdyby bol wystepowal za 20 lat". Spoleczenstwu
        podoba sie jarmarczny styl rzadzenia, rozwalanie panstwa, TKM i cale te
        igrzyska pod haslem "rewolucji moralnej" i "odnowy panstwa", ale beda plakac za
        pare jak zobacza skutek tych rzadow. :/
      • sclavus Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 18:31
        k225 napisał:

> Ale 60% Polaków tego nie widzi!
        > Pytam więc: Jakim cudem?
        > Ślepi jesteście?

Dlaczego 60%... Co najwyżej 25% - tyle ile wynosi ich elektorat... Reszta olewa
        tylko - ale widzi...
        • k225 Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 20:03
          60%-tylu Polaków ufa temu kuglarzowi!
      • multanka Re: Marcinkiewicz to kłamca i kiepski aktorzyna! 14.02.06, 22:31
        Tak ! Ale na szczęście WIDZĄCY są wśród nas. Hura!!!
    • camell_ek Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieniasy" 14.02.06, 18:02
      Brawo PO! Dokladac dalej mierniakom z PISu, ile wlezie. Nastepne wybory wygracie
    • aaa202 Mój syn mówi różne rzeczy 14.02.06, 18:04
      a widząc premiera RP w telewizorze mówi "baba! babaaa".
    • sekuritate Mój bratanek mówi na rząd Marcinkiewicza "amatorzy 14.02.06, 18:06
      ... a na premiera "pozer" i "słaby aktor".
      • mordzinas CIENKIE BOLKI Z PO 14.02.06, 18:07
        Cieniasy orgazizują gabinety cieni....

he he he .

Cienko widzę was cieniasy z PO.
        • tales1 ALEŻ TO SĄ PRZECIEŻ "TYLKO" CIENIE "BOLKÓW"! 14.02.06, 18:19
          • prozzac Twoje motto: kocham wykrzykiwać bzdury. 14.02.06, 18:32
            Nic dziwnego, że zasilasz forum takimi głupotami. Idź do swoich ze swoja radosną
            twórczością. Tam Ciebie napewno docenią, bo wszyscy funkcjonują w tym samym
            zaślepieniu. Miernota jesteś i tyle.
            • tales1 Jeszcze jeden "uzależniony" (od władzy) z PO? 14.02.06, 18:45
              • prozzac Zaczynasz mnie bawić... 14.02.06, 18:48
                Nie obrażaj się, ale potrójnie spudlowałeś.. cieniasie :-)
                • tales1 ..a ty mnie przerażasz swoim "dorodnym" intelektem 14.02.06, 19:11
    • strong7 Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:07
      To wszystko co-aktualnie- dzieje się na polskiej scenie politycznej jest
      żenujące. Przykładem jest wczorajsze -nieprzygotowane-telewizyjne wystąpienie
      prezydenta,jak i dzisiejsze komentarze polityków "z lewa i prawa".Ciekawe,jak
      długo będziemy świadkami żenującego widowiska...
    • titol11 Moja corka mowi na ten rzad "DISCO POLO" yes!yes! 14.02.06, 18:07
      yes!
    • janul1 Ładnie mówi, bo to palanty są 14.02.06, 18:08
      razem z PZPR (SLD) chcą zniszczyć Polskę, ale im się to nie uda.
      • gormar7796 Re: Ładnie mówi, ... 14.02.06, 21:37
        Bądź dobrej myśli.
        Te "palanty" z SLD były przez 8 lat u sterów władzy i jakoś Polski nie
        zniszczyły to może będąc w opozycji wraz z PO też im to się nie uda.

Polacy mają wieloletnie doświadczenie w walce z władzą państwową i tak łatwo jej
        niszczącemu wpływowi nie ulegają. Miejmy nadzieje, że tak samo będzie z rządami
        PiS'u.

Osobiście nie ucierpiałem w wyniku wczorajszej przepychanki, chociaż mam
        znajomych którzy niestety mieli miej szczęścia, dlatego nie noszę w sobie
        jakiejś szczególnej urazy do PiS'u. Ale minionych wydarzeń z pewnością nie można
        porównywać z Akcją pod Arsenałem, nikomu one zaszczytów nie przyniosą.
    • echo_o Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:08
      I to ma być top news ??? :)))
      Oczywiście, że premier nie wykazał się tym stwierdzeniem ani delikatnością ani
      oryginalnością. Oczywiście, że nie powinno się schodzić do poziomu adwersarzy,
      ale bez przesady...
      Liczę,że na zasadzie wzajemności na 'jedynce' portalu GW ujrzymy zestawienie
      wszystkich soczystości językowych takich luminarzy kultury języka politycznego,
      jak panowie: Niesiołowski, Kutz, Komorowski, Rokita, Tusk...
      • kataryna.kataryna Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:16
        echo_o napisała:

> I to ma być top news ??? :)))

Jasne, że news :)
        Teraz będą przez tydzień przeżywać:

wiadomosci.onet.pl/1260898,11,item.html
        • echo_o Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:22
          Taaaaa...
          Myśleli, że Kaziowi skóra już tak stwardniała, że nie czuje ich własnych
          kilkumiesięcznych, gruboskórnych noemen omen określeń.
          A tu masz, taki afront im premier wyciął.
          Skandal !
          Trzeba to dogłębnie rozwałkować medialnie...
      • sclavus Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:25
        echo_o napisała:

> I to ma być top news ??? :)))
        > Oczywiście, że premier nie wykazał się tym stwierdzeniem ani delikatnością
        ani
        > oryginalnością. Oczywiście, że nie powinno się schodzić do poziomu
        adwersarzy,
        > ale bez przesady...
        > Liczę,że na zasadzie wzajemności na 'jedynce' portalu GW ujrzymy zestawienie
        > wszystkich soczystości językowych takich luminarzy kultury języka
        politycznego,
        >
        > jak panowie: Niesiołowski, Kutz, Komorowski, Rokita, Tusk...

A ja myślę, że już najwyższy czas na odPiSianie.. się...
        Później - już tylko wstyd zostanie...
        PiSiory wczoraj pokazały cały bezwstyd (czarnej) polityki - Polska z tego nie
        ma nic a ... będzie miała jeszcze gorzej :-)
        OdPiSiaj - się..
    • corte Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:12
      Cieniasy kontra PISiory
    • junkier Dziwię się przewrotności i hipokryzji działaczy ni 14.02.06, 18:12
      "Dziwię się przewrotności i hipokryzji działaczy niektórych partii."

Andrzej Lepper, Wywiad dla 1 PR Radia, 02.02.2006 07:15
    • ziuta.km A ja widząc Marcinkiewicza w TV mówię: 14.02.06, 18:15
      "już nie mogę patrzeć na tego DZIĘCIOŁA"
      • tales1 ...jak to dobrze, że premierem nie jest Jaś Rokita 14.02.06, 18:29
        Dobrze sobie mówisz, bardzo dobrze!
    • matka27 Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:16
      Żeby było grzeczniej proponuję zamiast "dupki"- kuperki.
    • prozac.pl Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:16
      Pan premier stara sie byc zabawny... czego od niego chcecie? przeciez taka jest
      jego rola. Usmiechac sie, rzucac dowcipami, przeczytac czasami jakis tekst
      jaroslawa na konferencji. A ze merytoryczne argumenty sie skonczyly to trzeba
      jakos inaczej zaistniec... Szkoda ze na rzadzenie juz "pisiorom" nie starcza
      czasu...
    • waldi1953 Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:17
      Panie Kazimierzu nie musisz sie pan tłumaczyć,zganiać na
      przejęzyczenie,przecież wszyscy wiedza że jest pan PREMIEREM NIESAMODZIELNYM
      a "cieniasy " tez wiadomo że pantylko przekazuje słowa wodza.
    • vertigo.seb kiepski polityk, kiepski aktor i w obu przypadkach 14.02.06, 18:17
      ....kiepskie teksty.
      Słyszałem na rmf.fm tę jego wypowiedź, żałosne przedstawienie, widać było, że
      sobie zaplanował tę "pomyłkę".
      Zresztą rząd PiS i sam PiS, to jedna wielka pomyłka, ale też zaplanowana.
      • gormar7796 Re: kiepski polityk, kiepski aktor i w obu przypa 14.02.06, 21:45
        Ja bym je raczej nazwał wpadką.
        Tak przynajmniej wynika z sondaży przed wyborczych.
    • tragish Premier błysnął poczuciem humoru... brawo! 14.02.06, 18:18
      nie po raz pierwszy premier błysnął poczuciem humoru. JEgo żarciki zawsze
      trzymają też jakiś poziom. To się podoba ludziom.
      Taki człowiek w ekipie PIS jest bardzo potrzebny, bo np. Jarek Kaczyński to
      raczej smutas.
      • asd616 huh? 14.02.06, 19:37
        ??? Przecież jego poczucie humoru jest żałosne, na poziomie 7-latka.
    • jacqal Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:20
      A moja corka na premiera mowi "Kazimierz Krzywousty"
    • ireksp Taki serial był TATA, A MARCIN POWIEDZIAł !!! 14.02.06, 18:20
      MOZę TO BYł marcinKIEWICZ ???
    • cubzas Moj syn tez mowi rozne glupoty ale go nie cytuje!! 14.02.06, 18:22
    • one-man-army Re: Premier: mój syn mówi na gabinet cieni "cieni 14.02.06, 18:23
      a ja mówie dziady...
      • kindzjal Cieniasy ??? to malo powiedziane 14.02.06, 18:28
        to sa nie cieniasy tylko cioty.
    • tales1 ...a mój gaworzący jeszcze synek mówi: Tusk-plusk! 14.02.06, 18:23
      Przeczuwa, dziecko, że Platforma tonie, ale mówi mi, że Tusk się nie utopi, bo
      dobrze "pływa", choć leje wodę!
      • bikej5 Re: ...a mój gaworzący jeszcze synek mówi: Tusk-p 14.02.06, 18:45
        tales1 napisał:

> Przeczuwa, dziecko, że Platforma tonie, ale mówi mi, że Tusk się nie utopi, bo
        > dobrze "pływa", choć leje wodę!

Wyrazy współczucia...dla "gaworzącego"...
        • tales1 Re: ...a mój gaworzący jeszcze synek mówi: Tusk-p 14.02.06, 19:12
          Przecież to jeszcze dziecko! Bądź wyrozumiały!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka