stefa12 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:18 PO-Partia Oszołomów i pieniackich cieniasów Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:04 stefa12 napisała: > PO-Partia Oszołomów i pieniackich cieniasów PiSS partia głupoli od góry do samego dołu. Jedni bo mówią co mówią a drudzy bo popieraja tych co mówią. Uhahać sie mozna do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Kaczynski - reakcja szalenca....... 23.03.06, 23:18 Ty skonczony draniu Jareczku Kaczynski. Brak mi doslownie slow na okreslenie twej podlosci i stopnia paranoi !!! A teraz zacytuje tobie ( specjalnie pisze malymi literami), co juz chinscy medrcy pisali 2400 lat temu, jak powinna wygladac DOBRA wladza. Przedstawiciel chinskiej szkoly filozowicznej "legistow" ( po chinsku "fa-kia") i kanclerz ksiecia Ts-in Kung-sun Jang w swoim dziele "Ksiega pana na Szangu" w roku 350 p.n.e. pisal: "Dlatego madry wladca baczy na prawa i zarzadzenia, nie dajac posluchu slowom niezgodnym z prawem, nie pochwalajac czynow z prawem niezgodnych, nie czyniac sam niczego, co z prawem nie jest w zgodzie. Lecz wysluchuje on slow zgodnych z prawem, chwali zgodne z prawem czyny i postepuje sam zgodnie z prawem. Wtedy panstwo cieszy sie ladem, kraj staje sie rozlegly, wojsko silne, a wladca jest szanowany". Ty zalosny Jareczku krytykujesz ustanowione prawo ? Kim ty jestes oblakany czlowieczku ??????? Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Kaczynski - reakcja szalenca....... 23.03.06, 23:31 Kolego Drogi do kogo te słowa przecież ten PiSdzielec nie jest wstanie tego zrozumieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
cammeo Re: Kaczynski - reakcja szalenca....... 24.03.06, 13:34 Brawo, doskonały komentarz. Tylko czy tacy zadufani w sobie "przywódcy" w ogóle czytają niepochlebne o sobie komentarze i wyciągają z nich wnioski? Obawiam się, że nie. Są głusi i niewidomi. Ale może to się kiedyś na nich zemści? Odpowiedz Link Zgłoś
wkasprz Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:19 Może już czas na rewolucje, protesty, marsze młodych myślących ludzi. Powinniśmy zamanifestować że nie chcemy żyć w kraju imbecyli i debili? W paryżu z bardziej błachych rzeczy miliony wychodzą na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
kabotyn69 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:25 to musi sie skonczyc krwawo, nie bedzie z nimi latwo Odpowiedz Link Zgłoś
conservator zaprawdę najwyższym mędrcem jest Jaruś 23.03.06, 23:19 każdy kto uzurpuje sobie prawo do bycia wyższym w mędrkowaniu jest kłamcą i pyszałkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: zaprawdę najwyższym mędrcem jest Jaruś 23.03.06, 23:28 conservator napisał: > każdy kto uzurpuje sobie prawo do bycia wyższym w mędrkowaniu jest kłamcą i > pyszałkiem... Spoko w niezbyt odległej przyszłości dla " tych mędrców " wyszykuje się jakieś obozy koncentracyjne -gdzie wykonując cięzka pracę fizyczną b rozpatrywać swoje błędy - jednym słowem PRAWO i sprawiedliwość . Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:25 No i co panie Prezio Trybunał skopał dupę dyletantowi prawnemu ( pożal się Boże min sprawiedliwośći )To kompromitacja pdpisywanie bubli prawnych -a na dodatek druga kaczuszka trzaska dziobem ze trybynał to nie medrdcy Proponuje aby kaczorek zwrócił się do uczelni gdzie edukował się w prawie aby zwrócono mu pieniadze za NIEDOUCZENIE. I to jest PiS właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:33 Słucham właśnie audycji RM z udziałem J. Kaczyńskiego. Bardzo ciekawe. Np. przed chwilą zadzwonił słuchacz z Chicago i doniósł, że tamtejsze media też są opanowane przez "tą grupę trzymającą władzę". Z tego wynika, że J. Kaczyński ma trudniejsze zadanie niż się wydawało - aby wprowadzić odnowę moralną, musi zdobyć władzę nad całym światem! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:42 Spoko, on się dopiero rozkręca :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:14 meritum3 napisał: > No i co panie Prezio Trybunał skopał dupę dyletantowi prawnemu ( pożal się Boże > min sprawiedliwośći )To kompromitacja pdpisywanie bubli prawnych -a na dodatek > druga kaczuszka trzaska dziobem ze trybynał to nie medrdcy Proponuje aby > kaczorek zwrócił się do uczelni gdzie edukował się w prawie aby zwrócono mu > pieniadze za NIEDOUCZENIE. I to jest PiS właśnie Oni jako uczciwi studenci zdawali 1/2 egzaminów każdy bo jeden uczy sie pól i drugi pól czyli są w pełni wyuczonym prawnikiem tylko razem ... i widocznie za bardzo sie nie przykładali bo i razem głupstwa wypowiadają, a że wypowiadają w radio Ma Ryja i TV TRWAM to szczęść im Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Polska w końcu zwycięży! Walczmy! Brawo Kaczyńscy! 23.03.06, 23:31 Polsce szkodzi ukłąd...Salon. GW, PO, SLD itd. Nie można się poddać! Trzeba to zniszczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Polska w końcu zwycięży! Walczmy! Brawo Kaczy 24.03.06, 00:34 Spoko, zanim się dobrze, krzyżowcy, rozkręcicie, ja już będę daleko za granicą, razem z resztą co wartościowszych specjalistów. Kto was wtedy będzie leczył, kto będzie dbał, żeby banki w ogóle działały, kto będzie się martwił, żebyście mogli swoją tępotę prezentować na forach takich jak to - nie wiem, ale z każdym tygodniem mam to coraz głębiej w rzyci. Alleluja i do przodu, poradzicie sobie uprawiając ziemniaki, a specjalistów sprowdzicie z Rosji. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Re: Polska w końcu zwycięży! Walczmy! Brawo Kaczy 24.03.06, 01:47 To bujaj sie o nie trac czasu n asprawy które podobno Cie nie interesuja... Wiesz skąd ten cytat ( połowa właściwie) z Twojego podpisu? Nie wiesz...enetelygenciku...Z Łysiaka. I dotyczy demokracji. Czyli włądzy w rękach chołoty. Jełśśli chodzi o mnie to błąd popełniło PO (wtedy ROAD) czy jakoś tak...dogadując się z PZPR...Chociaz nie bylo to takie trudne. W kazdym razie co do sytuacji w Polsce i demokracji...w 1989 powinna być normalna w sytuacji upadku dyktatury wojna. Czerwoni by uciekli...bo ni ewalczyliby na pewno. I wszystko byłoby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Re: Polska w końcu zwycięży! Walczmy! Brawo Kaczy 24.03.06, 01:50 rach_ciach napisał: > W kazdym razie co do sytuacji w Polsce i demokracji...w 1989 powinna być normal > na w sytuacji upadku dyktatury wojna. Czerwoni by uciekli...bo ni ewalczyliby > na pewno. I wszystko byłoby ok. Niech zgadnę - w 1989 nie miałeś jeszcze 10 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Re: Polska w końcu zwycięży! Walczmy! Brawo Kaczy 24.03.06, 04:17 A Ty juz miałeś czerwoną legitymację? Odpowiedz Link Zgłoś
greql Gorąca prośba do Panów z PISu 23.03.06, 23:31 Szanowni panowie Posłowie, panie Prezydencie i Panie Przewodniczący, pragnę was prosić o: 1. Trochę uśmiechu i wyrozumiałości 2. Tolerancji i zrozumienia dla innych 3. Mniej "chamskiej" zawziętości 4. Kultury - trochę dziekuję i przepraszam 5. Ciut luzu. A przede wszystkim abyście zaczęli poświęcać swój czas, za który płacę swoimi podatkami, na sprawy przyszłości mojej ojczyzny. NIe interesuje mnie kto na kogo donosił 25 lat temu, kto ma jakie teczki i w jakim był układzie, jak sprywatyzowano bank i co robił czyj dziadek. Te działania są bezproduktywne i nie przynosza żadnej wartości. W ekonomii to się nazywa "no value added activities". Macie tylko 24 godziny w ciągu doby, i jak wszyscy się znajdziecie w nadzwyczajnych komisjach, to kto się zajmie drogami, infrastruktura, wykorzytstaniem Unijnej pomocy, podatkami, inwestycjami zagranicznymi, promocją kraju itp. Od tego zależy nasza przyszłość. Bardzo was proszę. To smutne co się dzieje. Na szczęście od roku przebywam za granicą. Chyba nie wrócę i przestanę rozliczać się z podatków w Polsce. Pozdrawiam tych co zostali. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Gorąca prośba do decydentów 23.03.06, 23:39 Szanowni panowie Posłowie, panie Prezydencie i panowie przewodniczący partii politycznych, pragnę was prosić: 1. Trochę uśmiechu i wyrozumiałości 2. Tolerancji i zrozumienia dla innych 3. Mniej "chamskiej" zawziętości 4. Kultury - trochę dziekuję i przepraszam 5. Ciut luzu. A przede wszystkim abyście zaczęli poświęcać swój czas, za który płacę swoimi podatkami, na sprawy przyszłości mojej ojczyzny. INTERESUJE mnie kto na kogo donosił 25 lat temu, kto ma jakie teczki i w jakim był układzie, jak sprywatyzowano bank i co robił czyj dziadek. Te działania są produktywne i przynosza KONKRETNE wartości. W ekonomii to się nazywa "value added activities". Macie tylko 24 godziny w ciągu doby, i jak CZĘŚĆ znajdzie się w nadzwyczajnych komisjach, to KTO INNY NIECH zajmie drogami, infrastruktura, wykorzytstaniem Unijnej pomocy, podatkami, inwestycjami zagranicznymi, promocją kraju itp. Od tego zależy nasza przyszłość. Bardzo was proszę. To smutne co się dzieje. Na NIEszczęście od roku NIEprzebywam za granicą. Chyba nie WYJADĘ (bo tu jest moje miejsce) i nie przestanę rozliczać się z podatków w Polsce. Pozdrawiam tych co Wyjechali. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
greql Chocholi taniec 23.03.06, 23:47 Najlepiej na niektóre sprawy spojrzeć z dystansu. Na przykład z zagranicy. Wówczas widac to całe szaleństwo które się dzieje w Polsce pod rządami miłosciwie panujących. Ludzie, przetrzyjcie oczy - to prowadzi do nikąd. Chocholi taniec jak z Wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Chocholi taniec 23.03.06, 23:55 z dystansu czasami tak ale nie zawsze. Nie wiem gdzie jesteś ale gdybyś był w Stanach i próbował obserwować korzystając z różnych żródeł mógłbyś do wnioski że "holokaust to robota Polaków".Stąd wykorzystanie twojego tekstu. Łatwo dać się zmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
greql Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:04 Jeżli się korzysta z jednego źródła informacji, to tak, masz rację - można wyrobić sobie niepoprawne zdanie. Jeżeli wiele źródeł, mających na starcie neutralny stosunek do polskiej rzeczywistości (a na pewno bardziej netralny od uwikłanych polskich mediów) bardzo krytycznie ocenia sytuację w Polsce, to coś jest na rzeczy. Drugą sprawą jest stosunek do przyszłości. Zyjąc wyłacznie przeszłością nie da się wypracować racjonalych rozwiązań na perzyszłość. O historii należy pamiętać, ale nie może ciążyć na bieżących decyzjach. I nikt mnie nie przekona, że ja premier i prezydent od miesięcy zajmują się speckomisjami, to mają jeszcze czas i energię na takie przyziemne sprawy jak gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:20 Zadne media tak jak każdy człowiek nie są neutralne. Tylko niektóre nachalnie chcą ci narzuć co masz myśleć, mówić i czuć. I gdzie tu konstytucyjna wolność i równość. Mam prawo do rzetelnej informacji i nic do tego nie ma,że mogę sobie poszukać.(ja mogę, młodzież i mniej zainteresowanych łatwo zindokrynować. Przeszłość kto przeżył i widział ten wie. Kolega ze studów SBek wspólnie z koleżkami przejęli dzięki układom firmę. Pracowników z "Solidarności" wyrzucili. Speckomisje - czy np.chłopcom z afery starachowickiej łatwo będzie zaistnieć. Czy miałbyś do nich zaufanie gdybyście wspolnie prowadzili interesy. Czy powierzyłbyś komuś swój majątek o którym wiesz że, okradł twojego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:29 No tak, media to łże-media, o poza tym to u was biją Murzynów. Brawo. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:42 uriel.blog.pl napisał: "No tak, media to łże-media, o poza tym to u was biją Murzynów." Brawo bardzo trafna diagnoza. > jeden idiota myśli że myśili za miliony normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:47 Zaczynam się gubić, to był owoc podobny do aronii czy łacińskie kredki? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:53 nie " altruistyczne prerogatywy metafizycznego pietyzmu" Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Chocholi taniec 24.03.06, 00:55 Tak, i interaktywny demultiplekser bipolarny, zasilany ujemną szpilką zróżnicowanego sygnału chrominancji. Każde słowo coś znaczy, ale zbitek już nie. Witam wytrawnego trollera. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Chocholi taniec 24.03.06, 01:09 czyli tak jak nasi politycy (zwłaszcza sld) w czeskim filmie , tylko się domyśla Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Prawo i Sprawiedliwość 24.03.06, 01:45 Zastanawialiście się kiedyś, jakie przekonania o naturze świata stoją za tym sformułowaniem? Po pierwsze, że prawo i sprawiedliwość to nie są rzeczy tożsame, Po drugie, że z tych dwóch to prawo jest ważniejsze i bardziej pierwotne. Po trzecie, że sprawiedliwość jako mniej istotna nie może byc fundamentem prawa. Po czwarte, że skoro nie sprawiedliwość nadaje moc prawu, to tym co nadaje mu moc jest ono samo inaczej mówiac władza. Po piąte, że skoro sprawiedliwość jest pochodną prawa, to jedyna jej formą jest posłuszeństwo prawu. Po szóste, że z tego wszystkiego wynika, że choc pisze się Prawo i Sprawiedliwośc to jedynym dającym się zakceptować odczytaniem jest: Przemoc i Zniewolenie Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wielkich 23.03.06, 23:31 domów zaskarżą "budownictwo społeczne" ; zakłady przemysłowe koszty energii,geje zakaz związków małżeńskich, małe partie polityczne progi wyborcze ...... a wszystko zgodnie z prawem równości zagwarantowanym w konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 00:22 no weź i wypreparuj sobie takie rzeczy- co to jest niezależna władza, co sie dzieje z władzą, gdy sie z niej korzysta w sposób nieuczciwy, jak broni sie w demokracji społeczeństwo przed nieuczciwa władzą, co to jest kadencja, co to jest osąd społeczny, czy byłoby dobrze tworzyc precedens i wtrącac sie tk w jej robotę. No. To pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 00:36 precedens prawdopodonie stworzył TK. Stad moje pytania. Może ty znasz odpowiedż jak w taich przypadkach powinien zachować się TK. np.utrudnić mln ludzi dostęp do tańszych mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 00:49 Zrozumiałem Cie tak- pytasz, co zrobic, gdy decyzja TK jest rażąco nieracjonalna? Przyznaje, że chodziło mi raczej o to, by nie było tak jak z Balcerowiczem, który skomentował napaści na niego tak- z niezależnoscia Kaczyńscy godzą sie tylko, gdy niezależne decyzje są zgodne z jego wolą. Trochę mniej wchodziłem w meritum Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 01:04 cyt.co to jest niezależna władza, co sie dzieje z władzą, gdy sie z niej korzysta w sposób nieuczciwy, jak broni sie w demokracji społeczeństwo przed nieuczciwa władzą, co to jest kadencja, co to jest osąd społeczny, czy byłoby dobrze tworzyc precedens i wtrącac sie tk w jej robotę. Każda niezależna władza podlega krytyce.I każdej wtrącają się w jej robotę. Zauważ że, każda obraża się za krytykę. Największym złem jest że, nie wzystkie są poddawane osądowi opinii publicznej zgodnie z "konstytucyjną zasadą równości". Niestety IV władza kreuje się na głos i sumienie narodu ale mam takie wrażenie że, tego 24% Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 01:38 powiedz, dlaczego uważasz, że władza nie jest poddawana osądowi opinii publicznej? A środowisko, gdzie żyje, a media? Najczęściej /myslę tu o sędziach trybunału/ sa to ludzie, dla których osąd społeczny jest wazny, bo sa to uznane autorytety w środowisku Wydaje mi sie poza tym, że jest głosem i sumieniem toutes la proportions gardees Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asz Re: Co powiedzą"mędrcy"gdy: chętni na budowę wiel 24.03.06, 10:32 waldam napisał: > domów zaskarżą "budownictwo społeczne" ; zakłady przemysłowe koszty energii,gej > e zakaz związków małżeńskich, małe partie polityczne progi wyborcze ...... > a wszystko zgodnie z prawem równości zagwarantowanym w konstytucji. Częściej czytaj Konstytucję, może nie oduczy Cię to demagogii ale nie będziesz popełniać elementarnych błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:31 Kaczyński, ty jestes głupszy niż przewiduje Polska Norma. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Nie pamietam w kolejnosci:lekarze, sadownictwo 23.03.06, 23:33 dobroczynnosc, wojsko, szkolnictwo, telewizja,banki, dziennikarze, teraz kolej na TS! Dlaczego, nie??Potem czas na wszechswiat, i strzal w pusta glowe!zapomnialam, ze honoru brak, wiec moze strzal ze slubna lub slubnym do wyra!Alleluja , pis brzmi durnie! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Tego kretyna to już wyleczyć się nie da. Cham 23.03.06, 23:34 przekroczył już granice dobrego smaku. Taki polski Kim-Dzong-Il. Odpowiedz Link Zgłoś
ryhor Ile ten gość ma MB (raczek kB) na twardzielu? 23.03.06, 23:35 A co on może innego powiedzieć. To anachroniczna maszyna, zamonotowali mu mały dysk, więc zapisane są tam trzy hasła na krzyż, a i ten zdążył się już mu zaciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii nie wiesz??? 23.03.06, 23:57 Jarek ma 1,4, a Leszek 1,2MB...z tym, że chyba ich zawirusowało ostatnio w Toruniu... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: nie wiesz??? 24.03.06, 00:35 1.44, te 0.04 to interfejs do RM :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:38 Panie Kaczyński jesteś Pan zwykły dupek i już nikt tego nie zaneguje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:51 Zaneguje. JK ma rację. TK wydaje rozstrzygniecia, które są zagmatwane by wyglądało że własnie medrcy tam zasiadają. Przykłady mieliśmy już nie raz. 1) "pobieranie opłat za parkowanie jest nielegalne ale jeszcze przez rok płaćcie" 2) "Stawka 50% (PIT) jest nieterminowo wprowadzona ale nie wiadomo czy obowiązuje" 3) "rekoncesja dla nadawcy społecznego", to kolejny kwiatek dostarczony na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:28 bah napisał: > Zaneguje. > > JK ma rację. > TK wydaje rozstrzygniecia, które są > zagmatwane by wyglądało że własnie medrcy tam zasiadają. postanowień TK i prawomocnych wyroków sadu nie krytykuje się można tylko się z nimi nie zgadzać. A Twój JK jako prawnik krytykuje Trybunał który wydał postanowienie a Ty to pochwalasz? To jesteś podobnie jak Jarosław Kaczyński zwykły pospolity dupek. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:51 Zaneguje, zaneguje, choćby to miał być Ku..ki :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:39 W kólko faule, terroryzowanie sędziów, zmienianie przepisów, strzelanie do własnej bramki, plucie na widownię. Tak gra druga liga naszej opozycji antykomunistycznej. I jak wytumaczyć chłopcom, że to nie jest ich boisko? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:46 Można próbować, tłumaczącego też do układu zaliczą. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:41 Zebyś zdechl ty karle pie..ny! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:44 I tam, on nawet zza grobu będzie plwał i toczył pianę z pyska. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:46 BTW zdjęcie żony wymiata :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
momy Głos ze środka układu 23.03.06, 23:41 Pragnę wyrazić swą opinię jako przeciwnika PiS czyli jednego z 34 milionów członków układu. Proponuję, by Jarosław Kaczyński podjął dyskusję nad zasadnością istnienia społeczeństwa, bo te 34 miliony, które na niego nie głosowały, przeszkadzają mu rządzić. Nie myślą tak jak on, znaczy lepiej niech nie zabierają głosu. Ergo, nie ma potrzeby organizowania następnych wyborów - sejm się rozwiąże, a potem będzie rządził LK w imieniu JK. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Głos ze środka układu 23.03.06, 23:43 Jakbym już to kiedyś słyszał - przypadkowe społeczeństwo :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
zielonysztandar Gdzie byliscie wszyscy?? 23.03.06, 23:48 Śmieszni jesteście-wszyscy przeciwnicy PiS-u, łatwiej napisac cos na forum niż iśc na wybory, niż zaangażować się przed, przekonac kogoś. Łatwiej jest marudzić, najłatwiej... A teraz co robicie oprócz postów na forum?? Naród ma to na co głosował... Jaki naród jest każdy widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ryhor Re: Gdzie byliscie wszyscy?? 23.03.06, 23:51 No ja tam byłem, walczyłem ostro długopisem, ale siła ich była ;) Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: Gdzie byliscie wszyscy?? 23.03.06, 23:55 Nie, wystarczy zabrać im radioodbiorniki, kazać odrabiać zadania z matematyki z wnukami (by się douczyły) i to zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: Gdzie byliscie wszyscy?? 23.03.06, 23:55 zielonysztandar napisał: > Śmieszni jesteście-wszyscy przeciwnicy PiS-u, łatwiej napisac cos na forum niż > iśc na wybory, niż zaangażować się przed, przekonac kogoś. Łatwiej jest > marudzić, najłatwiej... A teraz co robicie oprócz postów na forum?? Naród ma to > > na co głosował... Jaki naród jest każdy widzi! ---------------------------------- Święta prawda......... Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:44 Psychopata kaczyński powiedział co wiedział, czyli nic Odpowiedz Link Zgłoś
ma100 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:46 Zespol medrcow to KKK: Kaczor&Kaczor&kot. Czas sp... z tego kraju. Pakuje plecak. Do zobaczenia na Wyspach! Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii bliżniaki to zespół mędrców... 23.03.06, 23:47 Kaczyńskiemu chyba już zaczyna na dobre odbijać Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 23.03.06, 23:47 ...natomiast Kaczory podparte tęgimi umysłami Gosiewskiego, Ziobry, Dorna i innych im podobnych, natchnionych myślą Wielkiego Rydza to wyrocznia niepodlegająca jakiejkolwiek dyskusji. Myślałem, że to tylko łukaszenizm ale coraz bliżej do Kim Dżong Ila. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Kolejny czarny lud 23.03.06, 23:49 Zastanawiano się pare dni temu, kto będzie następny po Balcerowiczu. Od dziś już jasne. Zaczynam pryjmować zakłady kto będzie następny. Ja stawiam na Glempa. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Ktoś na tego de-bila głosował, ktoś go wybrał, kto 23.03.06, 23:55 go nie wyleczył? Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Polska Zjednoczona Partia 23.03.06, 23:56 Śpię coraz spokojniejszy o naszą przyszłość. Śpieszę wytłumaczyc dlaczego.- oto pan prezes wreszcie odniósł sukces tak dawno oczekiwany i porządany przez jego akolitów totumfackich.- Zjednoczył naród, a jeśli jeszcze nie całkowicie, to jest to kwestia czasu. Prezes odwali kawał dobrej nikomu niepotrzebnej roboty, chyba że ktoś go weźmie i powie np Jarek zrób to, a jak już to będzie zrobione, znów winien powiedzieć- zrób tamto, i tak po kolei, bo to człowiek uparty, nieprzejednany, bezkompromisowy, ofiarny i pracowity- aż mi go żal, że pójdzie to w gwizdek Proszę zwróćcie uwagę, w tym wątku, na forum, nie odzywają się..jak ich nazwać...juz wiem! przeciwnicy polityczni przeciwników politycznych pana prezesa.- Było na pewno tak- po wypowiedzi, na falach bliskich panu prezesowi, o haniebnej i podłej roli jaką grają sędziowie TK w trakcie tworzenia zrębów IV RP- Jego zausznicy spojrzeli po sobie i ktos pewnie powiedział; prezes już "przegina"! I rozeszli się zatroskani, rozmyślając po drodze- jakby sie wywinąć. Każdy przecież myslał juz - stałem się osobą publiczną i robie karierę, a tu klops, prezes może mnie pociągnąć ze soba w dół. Wracając to tezy, że prezesowi sie udało zjednoczyć...członkowie wszystkich tych środowisk kryminogennych jak; lekarze, prawnicy etc etc będąc prycza w pryczę zaczną oni może wreszcie ze soba rozmawiać, działać- może by tak cos zrobić rzeczywiście mądrego i dobrego dla nas wszystkich, zacząć od lewej, po kolei- może by skroić ordynację wyborczą, może by przestac się bać o stołek i będąc urzędnikiem sprzeciwić sie jakiejś głupiej kreaturze politycznej i powiedziec, nie! to nie tak- owsiaka i jego pomysł trzeba wspierać. Jest jeszcze kilka rzeczy, które można i trzeba zrobić, a nie patrzec z karabinem u nogi jak ten kurdupel i jego przydupasy wywijają! Dlaczego, gdy mowa o Radio Maryja nie wszyscy i nie wszystko mówia po nazwisku, pełnym głosem- robota jaką robi ten zadufany w sobie redemptorysta jest haniebna, nieuczciwa i nie można czekac aż przyjedzie ktoś z Watykanu, zrobi to za nas, co trzeba zrobić, a my bedziemy lekko zażenowani, jak ten, co winien dać świadectwo, a nie dał. Mój Boże! nad losem biednych, samotnych emerytów, rencistów, bezrobotnych, zagubionych to my winniśmy sie pochylić i podejmowac kroki wyraźne, odczuwalne, wyważone, by pomóc potrzebujących a nie mniej lub bardziej swiadomie tworzyc warstwe społeczną wyalienowaną, ale też zadowoloną z tego, co jest. Nie! teraz jest tak, że pozwalamy paść się trzódce ojca redemptorysty pod jego łaskawą opieką, samemu zas ojcu opływac w zbytki, rozjeżdżać się luksusowymi samochodami za małe grosze od biednych, które na końcu zmieniają sie w rwącą rzekę. Domniemuję jednak, że w tym luksusie na twarzy ojca R maluje sie troska o los jego podopiecznych. Dosć! Za duzo sie o nim rozgadałem, ale jeszcze jedno, że jest jak mucha na gó..e. Tu podkreślam, że jestem daleki od lewactwa- nie jest moim marzeniem, by odebrac bogatym i oddac biednym. Rozmarzyłem się, zgrzeszyłem naiwnością? Chyba. "Układ", zgodzicie sie chyba za mną, nie musi nic specjalnie robic, by sie bronić w tej sytuacji. Wystarczy dac się rzeczom dziać. Prezes sie zacukał, zjednoczył wielu przeciw sobie. Dac mu robic, co robi jeszcze trochę. Z tego założenia wychodzi PO nie godząc sie na to, by rozwiązać sejm. Rzeczywiście, ludzie muszą sie przekonac sami, na własne oczy, by ...etc etc Czy nie ma innego sposobu? Nie ma! szukanie innego sposobu jest przejawem naiwności i prostoty w myśleniu, w świetle kryteriów przjmowanych za słuszne. Będę tak myslał, chyba że mnie ktoś przekona, że tak nie jest, albo jeśli dostrzegę symptomy ruchu społecznej niezgody na stan jaki jest Gdyby ktos wypuścił na rynek koszulki z nadrukiem- "Jestem z układu", ubrałbym taką, bo jest to coraz lepsze towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Polska Zjednoczona Partia 24.03.06, 00:39 Planuję sobie taką wydrukować, ale do lata Wróg Kaczy Numer Jeden może się zmienić 15 razy , poczekam --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
chawa Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:02 To jest po prostu nieprawdopodobne. Jeden mały frustrat stawia się ponad prawem, ponad normami, ponad autorytetami. Kto nie pada przed nim na kolana tym "trzeba się zająć", trzeba powłać komisję złożoną najlepiej z lokai Kaczyńskiego a - prawdopodobnie - najlepiej od razu zlikwidować. mamy do czynienia z jakąś tragikomedią - mały rzuca się na wszystkich i wszystko - i właściwie nikt nie protestuje - zastępuje wydumany układ - innym układem złoóżnym z ludzi miernych ale wiernych panu - ich kwalifikacje morallne a w szczególności intelektualne pozostają bez znaczenia. Mamy tym samym IV RP - inną od III RP za to w zasadzie najbardziej zbliżoną do PRLu - jeszcze - bez ZOMOwców ale już z kagańcami i budową "jednie słusznej linii partii". Ciekawe co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:40 Dalej UB, tylko bardziej wszechmocne i wszechobecne. Pod nazwą CBA. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Kaczyński: TK to nie "zespół mędrców" 24.03.06, 00:04 Jasne, bure suki... Odpowiedz Link Zgłoś