alkud 02.04.06, 11:04 Jan Paweł II odszedł do Domu Ojca, zasłużył sobie na to... całym swoim życiem... ale co z nami? Nam, dzięki Bogu, został jeszcze ojciec Tadeusz Rydzyk --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Demitologizacja-islamu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shygay Re: Obchody rocznicy śmierci JPII w Polsce 02.04.06, 11:11 Jak to? Masom wyrosło nowe bożyszcze. Skromny lecz wylansowany przez media kardynał Dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Obchody rocznicy śmierci JPII w Polsce 02.04.06, 11:21 shygay napisał: wylansowany przez media kardynał Dziwisz. ty masz faktycznie wszy zamiast mozgu... Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Takie są argumenty przeciętnego, polskiego 02.04.06, 11:27 bezrefleksyjnego katolika? Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Obchody rocznicy śmierci JPII w Polsce 02.04.06, 11:26 Telewizornia,wszelkie radyja od paru dni pełne siły przewodniej narodu.Czy ten właśnie naród kiedyś zmądrzeje,wstanie z kolan i przestanie być pośmiewiskiem świata?Strach nawet na nocnik usiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Obchody rocznicy śmierci JPII w Polsce 02.04.06, 13:54 > Telewizornia,wszelkie radyja od paru dni pełne siły przewodniej narodu. Jedynym dostępnym mi polskim kanałem na którym nie leci "Barka" są "Telezakupy Mango", ale wielkimi krokami zbliża się 21:37 i boję się tam przełączyć, żeby nie stracić resztek zdrowego rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
jamaguci Kto bardziej kocha papieża 02.04.06, 11:42 Rozumiem że wielu osobą było żal gdy Jan Paweł 2 pożegnał się ze światem, ale żeby od razu obchodzić rocznicę jego śmierci. Papież nie był Bogiem tylko zwierzchnikiem Boga na ziemi. Czy obchodzimy rocznicę śmierci papieży przed "naszym". Gdzie człowiek się nie obejrzy to tylko ględzenie o papieżu i mówienie jak on to odmienił Polskę i Rodaków. Puste słowa i robienie wody z mózgu. Mieszkam w Warszawie i jakoś nie zauważyłem moralnej odnowy. Wszędzie tylko widzę głupotę i pseudo pobożność. Młodzież jak piła, paliła, przeklinała itd., robi to z równym zaangażowaniem to teraz. Społeczeństwo które nie ma poglądów tylko słucha tego co im media i kościół powie musi być głupie. Media wieściły narodziny pokolenia JPII. Mogę powiedzieć tylko tyle że chyba jeszcze się nie narodziło to pokolenie. Chyba że JPII to dzieci i młodzież z kółek różańcowych RM i przykościelnych oaz. Tak naprawdę nasze społeczeństwo nie zmieniło się wcale, chwilowa pomroczność jasna, już ustąpiła dawno, dawno temu. Teraz celebrujemy śmierć papieża tylko dla samego celebrowania. Papież "Polak" to dla was jest najważniejsze, gó.. was obchodziły i obchodzą nauki papieża, tak za jego życia jak i teraz. Zamiast budować nowe pomniki papieża zabrali byście się za wcielanie jego nauk do swojego życia. Jeśli tego nie robicie to tak naprawdę jak byliście pseudo katolikami tak dalej jesteście i nie ma sensu dalej celebrować jego śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa104 Re: Kto bardziej kocha papieża 02.04.06, 13:08 "Papież nie był Bogiem tylko zwierzchnikiem Boga na ziemi." Ja w sumie nie uprawiam praktyk religijnych, to mogę nie orientować się w hierarchii, ale to zdanie mnie zastanowiło;) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kto bardziej kocha papieża 02.04.06, 13:51 "Papież nie był Bogiem tylko zwierzchnikiem Boga na ziemi." ----------------------------------------- To stwierdzenie jest piekne dawno sie tak nie ubawilem. Mozna by wnioskowac, ze co papiez kaze to Bog musi :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kto bardziej kocha papieża 02.04.06, 14:01 "Teraz celebrujemy śmierć papieża tylko dla samego celebrowania." ----------------------------------------- Wydawalo mi sie, ze chodzi o celebrowanie rocznicy, a nie smierci. "Zamiast budować nowe pomniki papieża zabrali byście się za wcielanie jego nauk do swojego życia." ----------------------------------------- A czy jest tak naprawde co wcielac? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re:Dlaczego 02.04.06, 15:55 wojtyla nie byl w wojsku dlaczego ten patriota nie bronil ojczyzny przed szwabeami dlaczego nie dostal karty mobilizacyjnej moze ktos wie Odpowiedz Link Zgłoś
kkolasinska Re:Dlaczego 02.04.06, 17:30 Ja bije brawo dla Polskiej społecznosci za to ze chociaz jeden raz w roku potrafi sie tak jednoczyc Odpowiedz Link Zgłoś