deltalima 02.05.06, 07:20 no coz, jaka koalicja, taka polityka kadrowa. szczegolnie zalosny jest fragment o obserwowaniu statkow przez lornetke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taglinda Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:26 a nawet raz byłem na zakupach w Berlinie. Czy to oznacza, że mogę zostać ministrem spraw zagranicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:28 byłaś na zakupach w berlinie? w tej koalicji mogłabyś zostć więc nie tylko szefem MSZ ale też finansów i gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Zdjęcie 02.05.06, 07:32 Ciekawy ten krawat wiszący w glębi. Czy przyłączyly się do nich także jakieś wielkoludy? Czy też na takich krawatach będą samoobronowcy wieszać przeciwników politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
mhensler Minister od stoczniowców, żeglarzy, portow... 02.05.06, 08:13 Szanowni Ojcowie, tak nie można! Kandydatem miał był dr Bogdan Sedler, obywatel Gdańska, także mieszkaniec Monachium. Gałęzewski, Guzikiewicz czy Borowczak ze Stoczni Lenina wypatrują kredytów; Brzezicki Paweł czeka w radiomaryjnej kruchcie na uwłaszczenia; rybacy modlą się o to, żeby nigdy nie było niedzieli; portowcy nabudowali sobie tyle silosów zbożowych, że teraz nie wiedzą, jak te "dzieła" rozszabrować... Kacziry z nimi, trzymajcie za dr Sedlerem, a nie za dr Jaszczakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
grandle Re: Minister od stoczniowców, żeglarzy, portow... 02.05.06, 10:25 A przecuwż to ma byc tez ministerstwo od rubolówstwa1.Czy przez lornetke obserwowal przyszly monister tez ruby? Te dziedzine widze w calkowitym rozkladzie to jest dalszym bo rozklad i upadek rubactwa polskiego "swietnie" rozpoczal obecny monister. Czarne chmuru nad rybołówstwem morskim i srodladowym. Wtej dziedzinie gospodarczej pobijamy kolejny niechlubny rekord w europie Średnie spozycie ryb tak bardzo zalecane na calym swiecie .my panstwo badz,co bżdz norskie ma jedno z nainizszych 6 kg na mieszkanca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: 02.05.06, 07:34 Oraz Departamentu Transportu, specjalnie dla Ciebie wydzielonego z Ministerstwa Transportu i Budownictwa. Jakoś przecież do tego Berlina doleciałaś/dojechałaś ... Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:31 "To wykształcony człowiek, powiedzieć coś umie i jakoś wygląda." Teraz już wiemy, jak wyglądają kryteria Partii. Proponuję decydentom udać się przynajmniej do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
telube Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:37 Raczej nie przycmi "blasku" Wodza... Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: Raczej nie przycmi "blasku" Wodza 02.05.06, 07:49 Może to była decydująca zaleta kandydata ?... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radvalentijn Re: Raczej nie przycmi "blasku" Wodza 02.05.06, 11:44 wyobrazcie sobie, ze to ma byc lepszy kandydat od 'specjalisty' Hojarskiej. W pale sie nie miesci co sie z tym krajem dzieje. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
pulldog Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:42 Ale blazen, przez lornetke widzi za malo statkow i chce zeby bylo wiecej. Pewnie sprawi to swoim przenikliwym wzrokiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 09:05 Zawsze można parę makiet statków zrobić.Przez lornetkę nie pozna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Kto walczy z Lepperem? 02.05.06, 07:50 Za Interia. Lepper zapewnia, że antysemitą nie jest / INTERIA.PL Wpływowe środowisko amerykańskich Żydów żąda, by Andrzej Lepper, jeśli zostanie wicepremierem, wyrzekł się związków z antysemicką uczelnią ukraińską. Anti- Defamation League (Liga Przeciw Zniesławieniom), jedna z najpotężniejszych organizacji żydowskich w USA, wystosowała wczoraj list do premiera Kazimierza Marcinkiewicza, wyrażając obawy w związku z perspektywą wejścia do rządu "ekstremistycznych partii politycznych", takich jak Samoobrona czy LPR - pisze "Rzeczpospolita". "Rząd istniejący dzięki wsparciu bigotów i ekstremistów może jedynie przynieść destabilizację wspaniałemu polskiemu narodowi i Europie" - napisał szef ADL Abraham Foxman do polskiego premiera. Co ma Lepper do Iranu? Istniejąca od 1913 r. ADL określiła jako "bardzo niepokojące" niedawne doniesienia "Rzeczpospolitej" o doktoracie honoris causa przyznanym przed dwoma laty liderowi Samoobrony przez Międzynarodową Akademię Kadrową w Kijowie. - Obejmując stanowisko wicepremiera, pan Lepper powinien wyraźnie i publicznie wyrzec się związków z tą uczelnią - powiedział "Rz" Ben Cohen, dyrektor ds. europejskich w ADL. Uczelnia jest częścią Międzyregionalnej Akademii Zarządzania Personelem, która od lat jest najostrzej krytykowaną przez środowiska żydowskie organizacją antysemicką na Ukrainie. Anders Aslund z Instytutu Gospodarki Międzynarodowej, jeden z czołowych waszyngtońskich politologów zajmujących się Europą Wschodnią, twierdzi, że związki Leppera z MAZP są dla Polski powodem do zmartwień. - Jak zwykle, gdy istnieje groźba uwypuklenia w Ameryce wizerunku Polski jako kraju antysemickiego, sprawa jest niezwykle poważna - ostrzega Aslund. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kto walczy z Lepperem? 02.05.06, 07:52 Wniosek jeden. Musimy poprosic Izrael i USA o pozwolenie dla Polakow na formowanie rzadu.Najpierw wyslac prosby z kandydatami..... Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi a Mosad jest najlepszym, jednym z najlepszych! 02.05.06, 08:30 wywiadów na świecie,wiedzą co mówią,radziłabym naszemu premierowi,dobrze prześwietlić tego ..nie chcę używać inwektyw,niczym on/ z małej litery/,wejdzie do rządu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 07:56 Jezeli to prawda co czytam to kolejny swir w kandydatach Leppera,ale co sie mozna dobrego spodziewac po Lepperze i jego wspolpracownikach,to wszystko karierowicze.Wstyd ze w takiej Polsce pszyszlo mi zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
siwikpl Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 08:05 O Boże ratuj nas przed takimi specjalistami od gospodarki morskiej.Ale on będzie idealnie pasował do całośći rządu PiSu.A my Wyborcy co rano będziemy przez lornetkę obserwować osiągnięcia tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Ciekawe jaką Hojarska dostałaby zniżkę 02.05.06, 08:09 u tego hurtownika, gdyby jednak przeforsowała:) "Szef Samoobrony miał do wyboru albo Jaszczaka, albo forsowanego przez posłankę Danutę Hojarską Stanisława Podlewskiego, hurtownika z Ustki. Wybrał pierwszego z nich." Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Jaszczak gada głupstwa jak cała Samoobrona! 02.05.06, 08:43 1. Co to znaczy Jaszczak "zrobiłem habilitację, tylko mi jej nie uznali"!? Jeżeli samorząd uczonych (Rada Wydziału) uznał, że przedstawiona praca jest do kitu, to widocznie tak było, a zatem nigdy nie było żadnej habilitacji (przypuszczalnie było tak, że już doktorat był kiepski i tylko dzięki promotorowi - który jest rozliczany z doktorantów - został "zrobiony" i nie ma tutaj nic do rzeczy "kaspitalistyczny styl życia". Jak można wygadywać takie brednie i to na dodatek publicznie (chyba, że jest towarzysz "na bani"?)? Wtedy towarzyszu Jaszczak nikt już (a zwłaszcza samorząd uczonych!) nie myślał takimi kategoriami. To są prymitywne wymysły i konfabulacje!!! 2. co to znaczy towarzyszu Jaszczak "należę do PSL, ale składek już nie płacę"? Czy dawno był towarzysz u swojego lekarza rodzinnego? Albo coś nie tak z kwadratami albo jest towarzysz kompletną Flanelą? 3. Jeżeli facet nie zna się na gospodarce morskiej (a nie zna się!), to dlaczego ma zostać ministrem. Przecież to nie jest jakiś PUB gdzie można wejść tak z ulicy i napić się piwa. Czy ministrem może zostać każdy, kto wyrazi ma to ochotę? Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_rycho N comments 02.05.06, 08:43 cytuje: "..Ale związek z gospodarką morską mam: codziennie rano ze swojego mieszkania w Sopocie, skąd mam wspaniały widok na Zatokę Gdańską, przez lornetkę obserwuję ruch statków. Moim zdaniem mógłby być dużo większy..." Opadlo mi wszystko. Moze temu informtykowi ktos binarnie wytlumaczy ze to nie te to samo Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: N comments 02.05.06, 08:54 Cóż, binarnie rzecz ujmując to p. Jaszczak jest raczej specjalistą od zer a nie od jedynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Ministerstwo jest w Warszawie. Kupi sobie 02.05.06, 08:58 lunete i dalej bedzie mogl obserwowac. chateau napisał: > Cóż, binarnie rzecz ujmując to p. Jaszczak jest raczej specjalistą od zer a nie > od jedynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 To bedzie taki drugi Jurgiel. Minister rolnictwa 02.05.06, 08:56 pytany o buraki cukrowe, mial ponoc powiedziec, ze "slyszal, ze i takie sa". deltalima napisał: > no coz, jaka koalicja, taka polityka kadrowa. szczegolnie zalosny jest > fragment o obserwowaniu statkow przez lornetke. > Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 09:10 Oj Premierku Lepperku, zaplecze to ty masz potężne.A mądrości w nim tyle ,co w kurzej główce. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Flanela z PSL na ministra do Leppera! 02.05.06, 09:14 1, Z Uniwersytetu Gdańskiego facet został po prostu WYROTOWANY za brak postępów naukowych! - dlaczego dorabia do tego faktu jakąś fikcyjną IDEOLOGIĘ? 2. Skoro miał taką świetną prywatną firmę, zajmującą się doradztwem ekonomicznym, to dlaczego firmę zamknął w roku 2001? - bo była to czysta fikcja (zarejestrowana działalność gospodarcza, bez zleceń!)! 3. To dlatego "połasił" się na posadę w Urzędzie Wojewódzkim, gdzie mógł nic nie robić i za nic brać pieniądze! 4. Dlaczego ten osioł Jaszczak sam się chwali "byłem dobrym pracownikiem"? - Niech go pochwali przełożony! - widocznie nie ma za co! 5. Gdyby był taki świetny jak mówi, to obecny wojewoda by go zatrzymał a nie zwolnił! 6. Jest to zatem jeszcze jeden, kolejny elokwentny IDIOTA (patentowany OSIOŁ) z poprzedniego etapu, który szuka POSADY, gdyż nie potrafi pracować w rynkowej rzeczywistości! 7. By tą pracę (posadę) zdobyć, zeszmaci się nawet nielojalnościa wobec partii, która go żywiła (PSL), i zrobi z siebie pajaca, ubierając cyrkowy, pasiasty krawat i gadając głupstwa! - tak jak Naczelny IDIOTA III RP - Eurodeputowany Rysiek ŻUŻEL Czarnecki! Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Re: Flanela z PSL na ministra do Leppera! 02.05.06, 09:43 MASZ I-NAUTO CAŁKOWITA RACJĘ.CAŁA PARTIA lEPPERA ,TO WIRTUALNA PARTIA, A SPEEEECE, ZAPLECZE INTELEKTUALNE TO KPINA , TAK JAK W TYM PRZYPADKU. ALE, I-NAUTO, ZOBOWIĄZANIA KOSZTUJĄ.CO RAZ SŁYSZY SIĘ ILE BYŁO ZA MIEJSCE NA LIŚCIE- NIE WIEM ,(CZY TEN KANDYDAT GDZIEŚ STARTOWAŁ). W WIĘKSZOŚCI , KOSILI LUDZI Z TERENU ,A OBSTAWIALI SIĘ PSEUDO NAUKOWCAMI,MIERNOTA NIE WSZEDŁ, KASE DAŁ TERAZ TRZEBA SPŁACAĆ. ZAKŁADAM SIĘ, ŻE W NASTEPNYCH WYBORACH NA LISTACH ZNAJDĄ SIĘ "NOWI" CZŁONKOWIE "SAMOOBRONY" . Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Jaszczak -kłamca 02.05.06, 09:38 - Rzeczywiście z wykształcenia jestem informatykiem, a habilitację zrobiłem w 1979 r., tylko nie uznali mi jej, bo prowadziłem podobno kapitalistyczny tryb życia. Nie spodobało się moje bmw i dżinsowy płaszcz - ocenia Jaszczak.Panie Jaszczak ,ale kłamiesz!Gdybyś mówił ze było to w latach 50-tych ,a nawet 60- tych to mozna by uwierzyć ale nie w latach gierkowskich.Po prostu nie zrobiłeś habilitacji albo byłeś zbyt mierny,stawiam na to ze byłeś zbyt zabawowy Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza watpliwosci... 02.05.06, 09:46 czy pan Jaszczak byl profesorem? bo wypowiada sie w stylu Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
samoobrona10 Re: Jaszczak -kłamca 06.05.06, 19:56 popatrzcie na niego - to zwykły cinkciarz Odpowiedz Link Zgłoś
samoobrona10 Re: Jaszczak -kłamca 06.05.06, 19:56 jola135 napisała: > - Rzeczywiście z wykształcenia jestem informatykiem, a habilitację zrobiłem w > 1979 r., tylko nie uznali mi jej, bo prowadziłem podobno kapitalistyczny tryb > życia. Nie spodobało się moje bmw i dżinsowy płaszcz - ocenia Jaszczak.Panie > Jaszczak ,ale kłamiesz!Gdybyś mówił ze było to w latach 50-tych ,a nawet 60- > tych to mozna by uwierzyć ale nie w latach gierkowskich.Po prostu nie zrobiłeś > > habilitacji albo byłeś zbyt mierny,stawiam na to ze byłeś zbyt zabawowy i przynosi wstyd Samoobronie Odpowiedz Link Zgłoś
mors23 Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 09:52 "Wódz" tak jak tow. Gierek zna sie na wszystkim, to i na gospodarce morskiej (mieszkał w pobliżu morza)więc mu sie "fachowiec" podobał. Dla przyszlego ministra mam swietny pomysł(może za to zrobi ze mnie doradcę), Gdański port staje się za sprawa "Rotterdamu z azbestem" bardzo dobrym miejscem do remontu tego typu statków(czekają jeszcze okręty wojenne, więc pan minister, ze swoim kapitalistycznym podejściem powinien zwietrzyć dobry interes. rOZWÓJ POLSKIEJ GOSPODARKI MORSKIEJ BĘDZIEMY MIELI ZAPEWNIONY NA DŁUGIE LATA.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katanka1 Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 10:28 Biedny kraj,oj biedny,ale jacy wyborcy taka władza,nawet nie chcę myśleć co to będzie dalej.VETO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 kabaret...? nie życie :( 02.05.06, 11:27 "Ale związek z gospodarką morską mam: codziennie rano ze swojego mieszkania w Sopocie, skąd mam wspaniały widok na Zatokę Gdańską, przez lornetkę obserwuję ruch statków. Moim zdaniem mógłby być dużo większy." No to przecież jest potważ dla wszystkich wyborców PiSu i Samoobrony! Czy jest choć jedne odważny ktory pod tym postem przyzna się że glosował na PiS lub So i teraz tego nie żałuje?? Jeśli tak to nie pozostanie nic innego jak jego inteligencje ocenić na conjamniej mierną! Wyborcy PiSu i SO! Oni plują wam w twarze, ilu z was nadal twierdzi że deszcz pada?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: kabaret...? nie życie :( 02.05.06, 11:29 No to przecież jest potwaRZ dla wszystkich to przez zdenerwowanie Odpowiedz Link Zgłoś
samoobrona10 Re: kabaret...? nie życie :( 06.05.06, 19:59 yarecki21 napisał: > "Ale związek z gospodarką morską mam: codziennie rano ze swojego mieszkania w > Sopocie, skąd mam wspaniały widok na Zatokę Gdańską, przez lornetkę obserwuję > ruch statków. Moim zdaniem mógłby być dużo większy." > > No to przecież jest potważ dla wszystkich wyborców PiSu i Samoobrony! Czy jest > choć jedne odważny ktory pod tym postem przyzna się że glosował na PiS lub So i > teraz tego nie żałuje?? Jeśli tak to nie pozostanie nic innego jak jego > inteligencje ocenić na conjamniej mierną! > > Wyborcy PiSu i SO! Oni plują wam w twarze, ilu z was nadal twierdzi że deszcz > pada?!?!? Już nikt Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Czytam.... 02.05.06, 11:48 te wymeczone posty i zastanawiam sie co ja tu robie.Tu nie ma dyskusji.Kolesie z PD-SLDi PO zrobili sobie zjazd rodzinny.Normalne skoro 70 procent internautow to wlasnie zwolennicy tych ugrupowan.Taka sobie koalicja internetowa.Zaczyna sie zmieniac.Ludzie wyjezdzaja za granice , wracaja i kupuja komputery.To sa ci co doszli do tego wlasna praca.Niewydajna inteligencja z PO bedzie jeszcze w rodzinie ale swiat wokol nich powoli sie zmienia.Pisalem niewydajna bo po prostu nieproduktywna,jak sie nie uczy to siedzi w biurze za spoleczne pieniadze.Coz sami uwazaja sie za kwiat Polski a reszta to buraki lub inne okreslenia.Zadyszka przyszla gdy zaczelo rzadzic PiS.Mialo byc inaczej a wyszlo tez inaczej.Strach o utrate tego co zdobylo sie nielegalnie powoduje panike.Stad te paniczne wypowiedzi.Mysle ze nalezy sie smucic bo przeciez nie wszyscy w PO to dranie,tak samo w SLD.Doszlo sie na garbach robotnikow z Solidarnosci do wladzy,wiec dzisiaj trudno spojrzec spoleczenstwu w oczy.Jeszcze te przeklete PiS chce rozliczac afery....Wiec krzycza , prosza kolegow z Der Spiegel.Organizacje zydowskie i diabel wie jakich swietych jeszcze o pomoc.Wiec wyczytac tam mozna ze Lepper to burak,antysemita,przestepca a moze nawet bandyta.Tylko malu szkopul. Ludzie wiedza ze ONI klamia.Jak kiedys Trybuna Ludu Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Czytam.... 02.05.06, 12:00 Cóż poradzic że z internetu korzystają ci ktorym w życiu sie powiodlo, są na tyle inteligentni że potrafią obslugiwac komputer i odwiedzają forum bo potrafią również w miare logicznie formulowac swoje zdanie na rozne tematy. W zwiazku z tym ich ocena rzeczywistosci jest o wiele bardziej trzezwa niz moherowej koalicji, a przez to nie dziw sie że osoby te popoieraja PO. Tak juz caliem na marginesie jesli cie to zainteresuje, przedstawie ci jak rozkladały sie preferencje wyborcze wsrod studentow na Uniwersytecie Wroclawskim na wydzialach nauk spolecznych - politologia, stos. miedzynarodowe, europeistyka, filozofia, socjologia. Otóż 95% glosow dzielilo sie pomiedzy PO i PiS w strosunku 5:1 na korzyść PO. Pozostale 5% to najczesciej zwolennicy NOPu, SDPL, PD i UPRu. Tak rozkladają się preferencje wsrod "przyszlej elity narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czytam.... 02.05.06, 12:03 Sam wiesz ze tej elity nie bedzie.To spoleczenstwo zadecyduje.Ale jedno moge ci zagwarantowac.PO juz nigdy nie dojdzie do wladzy.Obrazili spoleczenstwo.Nawet TY to robisz.A wiesz ze Polak jest zawziety i pamietliwy?Przyjdzie dzien ze wielu co dzis popiera PO nie bedzie sie do tego przyznawac. Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Czytam.... 02.05.06, 12:36 Zgadzam się niestety w 100%. Boje się że po erze PiSu i SO, pałeczkę przejmie zjednoczona lewica. Olejniczak, Kwaśniewski i Cimoszewicz cierpliwie czekają ale jak uczy historia ich nadzieje nie są płonne. A co po nich? Znow zawiedzione nadzieje i pewnie kolejna skrajność, tym razem z prawej strony. Zaprawde mądrze mówią Ci ktorzy twierdzą że conjamniej jeszcze 2 pokolenia muszą minąć zanim narod polski dojrzeje do demokracji i nauczy się samorządności. Wracajac do wspomnianej wczesniej elity, po raz olejny masz racje. Około połowy tych studentów już dzis deklaruje chęć wyjazdu z kraju, a druga połowa zgodnie przyznaje że jesli tylko bedzie miala mozliwosc i pewność że nie wyjeżdza w ciemno, rowniez dołączy do polskiej emigracji. Ludzie ci nie beda pracowac w Anglii na zmywaku, nie beda zamiatac ulic. Juz dzis UE, USA i Japonia wydają sporą kase na programy typu Sokrates Erazmus żeby tylko zwiazać polskich i nie tylko studentow ze swoimi krajami. Wyjazd na rok do USA na stypendium kosztuje mniej wiecej tyle ile rok w polsce w akademiku + wyzywienie + jakies 30%, jest to jednak oferta tylko dla najzdolniejszych, a oni nie maja problemow z dostaniem kredytu studenckiego czy dofinansowania. Innymi slowy juz dzis kraje lepiej rozwiniete inwestuja w przyszlosc starajac sie pozyskac najlepiej wyksztalconych modych ludzi z krajow II i III świata. Jest to dobra i dalekowzroczna polityka ale nie dla Polski. U nas oczywiscie wciaz wydatki na edukacje stanowia 0.4%. Wracając do meritum - przykro jest patrzec bezsilnie na poczynania obecnych wladzy i miec swiadomosc że nic sie tu nie zmieni przez najblizsze dzisieciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czytam.... 02.05.06, 13:00 Bez wzgledu na moje zapatrywania polityczne uwazam ze Polsce jest potrzebne polityczne trzesienie ziemii.Nie taka lewica ,nie taka prawica.Wszystko sie wymieszalo.Totalne bagno.Nie podoba mi sie polityka zagraniczna .Co sie tyczy studentow.Potrzeba zmian ale takze posrod studentow.Ich kosmopolityczne poglady przerazaja.Np.student wypowiadajacy sie w TVN stwierdza ze w szkolach nie powinno mowic sie o patriotyzmie,od tego jest rodzina.Widocznie nie zna szkolnictwa USA czy blizej,krajow europejskich.Spoleczenstwo sie rozprzeglo.Potrzeba rzeczywiscie kilku pokolen.Wniosek wyplywa jeden.Zeby zepsuc spoleczenstwo potrzeba niewielu lat,naprawic-kilka pokolen Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Czytam.... 02.05.06, 13:15 mimo że mamy chyba całkiem odmienne poglady polityczne to jednak nie da sie zaprzeczyć że jest sens w tym co piszesz. Tak, bagno i zdziczenie elit. Niestety jedynymi partiami ktorym udalo się z zewnatrz dojsc do wplywu na kurs polityczny kraju są LPR i SO, ktore szybciutko i znakomicie wykorzystuja koniunkture aby stac sie czescią firnamentu wladzy ktora w rotacyjny sposob zmienia sie juz od kilkunastu lat. Wiele bledow popelniono w ostatnim dwudziestoleciu i wiele pewnie jeszcze zostanie popelnionych. Nie ma na to wplywu. Monopol na wladze maja te same kregi i to sie nie zmienia. We Wroclawiu w wyborach wygrala spora przewaga PO, nasze nadzieje z nią zwiazane są z tym że naszym miastem ekipy zwiazane z UW a nastepnie PO rzadza nieprzerwanie od wielu lat i miastu wychodzi to tylko na dobre. W nastepnych wyborach niemalze na pewno zwyciezy Dutkiewicz, popierany przez PO, w sejmiku znow PO bedzie miala wiekszosc i dobrze - miasto sie dzieki temu rozwija, widac to po prostu na ulicach. Może dlatego mielismy nadzieje że PO wygra w wyborach ogolnopolskich i cos sie zmieni, niestety do szczescia zabraklo ulamkow procentow. Dzis juz spece od marketingu politycznego radza PO aby w nastepnych wyborach odeszla od wizerunku partii liberlnej i poslugiwala sie ta sama taktyka co PiS, czyli prostym zrozumialym jezykiem odwolujacycm sie do sfery emocjonalnej wyborcow. PO do tej pory bazowala glownie na komponencie poznawczym ludzkich swiadomosci, jak pokazala praktyka latwo zostalo to obalone przez pusta lodowke PiSu. Boje sie że ta droga doprowadzi do tego że PO stanie sie kolejna partia ktora nic nie zamierza zmieniac, bo spoleczenstwo nie bedzie od niej wymagac nic poza pustymi frazesami...i rotacja trwac bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czytam.... 02.05.06, 13:33 U mnie w poprzedniej kadencji rzadzili komunisci.Kazdego roku-juz od kwietnia masa imprez,karnawal slowem igrzyska.Moje miasto jest senne.Moze nie tedy droga.Wybrali prawice zwiazana z Chirac.Koniec igrzysk.Nic za darmo ale za to miasto dostalo super park nad brzegiem morza i kilkanascie rezydencji.Do czego zmierzam.Do skrajnosci w polityce.Uwazam ze rzadzic powinni tylko i wylacznie fachowcy.Jedna i druga droga zla.Fachowiec bylby w srodku Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Czytam.... 02.05.06, 14:41 Nasi fachowcy nie mają zamiaru pchać się do polityki bo zbyt dobrze znają swoją wartość. Część zkałada firmy, staje sie prężnie dzialającymi przedsiebiorcami ktorzy mają wszystko w d. bo oni i ich rodzina ustawiona jest na nastepne kilka pokolen, a reszta fachowcow dawno juz wyjechala zagranice pracowac na rzecz innych krajow, gdzie ktos kto ma pieniadze nie jest z miejsca nazywany zlodziejem, gdzie firme rejestruje sie w 2 dni, gdzie podatki są tak niskie że mogą zatrudniać tulu pracownikow żeby nie musieli oni pracowac po godzinach za glodowe stawki, gdzie zarobione pieniadze mogą odlozyc na konto i od odsetek nie zaplacą 19% podatku, gdzie idac do urzedu nie muszą kłaniać sie przed okienkiem żeby łaskawie zostac wysluchanym, gdzie nie musza sie martwic czy to co dzis robią nie okaze sie za rok zupelnie nieoplacalne bo prawo u nich nie zmiania sie co roku jak u nas. Mogą sobie chodzić do jakiego chca kosciola i bzykac sie z kim chcą i nie spowoduje to tego że media przeprowadzą na nich wsciekły atak. Tak wiec mamy deficyt fachowcow ktorzy chcieliby rzadzic a nawet jesli juz zebralaby sie taka ekipa, to nie zostanie dopuszczona do wladzy przez obecnych rezydentow z ulicy Wiejskiej. Fachowcow powiadasz...wlasnie jeden zostaje ministrem transportu wodnego, a jego kompetencje i glowne zalety to to że "jakoś wyglada, umie się wysłowić i mieszka nad morzem". "Coście sk***ysyny uczynili z tą krainą?!" Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Czytam.... cię z przerażeniem! - yarecki21 03.05.06, 05:47 1. Dlaczego plujesz przy okazji na Kościół Katolicki? | Ja w Polsce chcę chodzić do Kościoła Katolickiego, gdyż to jest tradycja polskiego narodu i państwa. Gdybym nie chodził do Kościoła Katolickiego, to bym nie chodził do żadnego! Co ty człowieku chcesz zrobić z tej Polski? - bezideową kolonie jakiegoś prawosławia czy może republikę islamską? Popukaj się człowieku w swoje kwadraty. 2. W Polsce firmę można zarejestrować nawet w jeden dzień, a podatki są porównywalne z innymi krajami. Biurokracja też jest podobna. To co mówisz, to rozpowszechnianie szkodliwych mitów. 3. A bzykaj sobie człowieku z kim chcesz, gdzie chcesz i kiedy chcesz, tylko wpłać naprzód pieniądze na Fundusz Alimentacyjny, żeby wyniki twego bzykania można było jakoś sfinansować. Równiez twój syfilis (czy inny AIDS) może być kosztowny, więc nie obciążaj nim biednego państwa, którego tak nie lubisz! 4. Jak można tak nie lubiec własnego kraju. Lepper i inni pójda do diabła za parę miesięcy, gdyż jest to banda kretynów (w innych krajach też tacy bywają). Lepper to jeszcze nie Polska. Gdyby nie ta okropna demokracja, to Leppera by nie było, ale wymyśl coś lepszego mądralo! 5. Nigdy nie lecz swoich kompleksów atakami na Kościół Katolicki, który jest naszą jedyną narodową i patriotyczną ostoją, bo będziesz mówił po rosyjsku, wpieprzał czosnek z cebulą i żył w jakiejś ruskiej parszywej guberni, czego ci nie życzę. 6. Oprócz bzykania w życiu jest jeszcze parę sensownych rzeczy do zrobienia. Spytaj się mamy, co trzeba zrobić, żeby bzykanie nie stało się płaska treścią twego nędznego życia. Człowiek to nie świat zwierząt, od którego podobno się trochę różni, więc może na początek bzyknij się człowieku w swoje kwadraty! Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Z PSL na ministra od Leppera 02.05.06, 23:33 Panie Jaszczak, widzieliście statki przez lornetkę to zostaniecie ministrem. To już było "... widzieliście tramwaj to zostaniecie dyrektorem zajezdni...". A tak naprawdę to legitymizując swoją osobą Lepepra dajesz tylko dowód własnej małości by nie powiedzieć oportunizmu. Mówiąc krótko zeszmaciłeś się chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś