fraglesi67 08.07.06, 15:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niespodzianka62 Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i... 08.07.06, 15:27 bosze, jaka odwaga.. gratulajce, kaczuszki odleccie najpozniej na jesieni!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek524 Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 15:30 ten człowiek nie nadaje się do polityli wogóle. Marcinkiewicz wyszedł według mnie z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi13 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 15:39 krasnoludek524 napisał: > Marcinkiewicz wyszedł według mnie z twarzą. _______________________ Ja tego nie jestem pewien. Mam nadzieje ze zostal w tym towarzystwie po to zeby tworzyc jakas alternatywe dla pazernej kaczuchy, a nie po to by poslusznie wykonywac polecenia Wodza Czyste Dobro. Na razie Marcinkiewicz tylko skulil uszy i zlozyl samokrytyke przed aktywem partii. "(...)w swoim przemówieniu premier Kazimierz Marcinkiewicz przeprosił, że "nie jest doskonały" i że nie wszystko było, jak powinno" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470986.html Odpowiedz Link Zgłoś
camell_ek Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 15:43 cwany lis z Prezesa. Od poczatku tak mialo byc... "Marcinkiewicz zrobil swoje, Marcinkiewiczowi dziekujemy" -- camell.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 15:51 Jak można ludzim wciskać taki kit, że zmiany na najwyższych stanowiskach w państwie sa korzystne. O tych korzyściach będzie świadczyło wycofywanie się z Polski inwestorów zagranicznych, spadek cen akcji na giełdzie WAW i mniejsza wartość złotówki. Oczywiście nie wspomnę o coraz większej izolacji w świecie. Nikt nas już nie będzie traktował poważnie; nie dość, że prezydent zachowuje się jak monarcha, to jeszcze osadził na stanowisku premiera swojego brata. Nowa dynastia? Odpowiedz Link Zgłoś
rafi13 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 16:22 Przynajmniej odpowiedzialnosc za ten kaczy bajzel jest od dzisiaj jednoznacznie i nieodwolalnie przypisana do jego autora. To jedyny pozytyw. Racje ma Ewa Milewicz piszac ze to cale zamieszanie to nie polityka a psychologia. Kaczynski sie wsciekl za (wzglednie) niezalezne posuniecia Marcinkiewicza, w szczegolnosci za spotkanie z Tuskiem ws polityki zagranicznej (ktore to przeciez dla kazdego rozsadnie myslacego bylo swiatelkiem w tunelu..) Gdyby Wielki Strateg nie zapienil toby nie podjal takiej decyzji przed wyborami samorzadowymi. Sam sie doprowadzi do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
lub.czasopisma Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 16:57 Belkot kaczki jest podobny do jezyka polskiego, bo innych jezykow ten Pan nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 ciemny narod na nic lepszego nie zasluguje. Tak gl 08.07.06, 20:36 ciemny narod na nic lepszego nie zasluguje. Tak glosowaliscie, wiec teraz jest za pozno na lamentowanie. Madry Polak po szkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Mama Kaczyńska na Prezesa Sądu Najwyższego! 08.07.06, 21:20 Takie ryzyko też Polska zniesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Boimy sie, bardzo sie boimy! 08.07.06, 21:51 Czarne chmury nad Wisla i Europa znowu patrzy obojetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 I slusznie, bo Kaczoland duchowo nalezy do AZJI. 08.07.06, 22:16 Jak sie czujesz w roli mongoloidalnego Chazara, nieuku? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz10 Vivat Kaczyńscy! Vivat IV RP! precz z POkrakami! 08.07.06, 22:59 pogonić krytykantów-nierobów do kilofów, posłać ich do kamieniołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Brak higieny osobistej, to przyczyna naszej k 09.07.06, 00:27 ja nie chcem, ja muszem - znam juz ta retoryke. Odpowiedz Link Zgłoś
arturiowpska czemu przez 2 osoby 2mln obywateli musi wyjechać 09.07.06, 07:11 może lepiej wysłac te 2 osoby na księżyc. Niby miała być nowa era naszego kraju, a jak jest to każdy widzi, nowy moze i jest, ale lepszy na pewno nie. Kaczoland, Kaczogród - będziemy mieli prywatny folwark jednojajowych, Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: A kto im tego Magistra dal???!!! 09.07.06, 07:57 Dziekan. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Czas by Polska rozpoczęła program kosmiczny 09.07.06, 12:30 Sytuacja dojrzała już do tego by pewnych 2 polityków wysłać na Księżyc. Myślę, że jakby to ufundować osobnym podatkiem, to znakomita większość Polaków z radością by go zapłaciła. No to kto ile daje? Trzeba mieć jakiś 1 mld USD = 3,2 mld zł wystarczy. Czyli jak zrobimy ściepę wśród pracujących po jakieś 2 tysie, to powinno wystarczyć..... Moim zdaniem byłaby to najlepsza inwestycja naszego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
altermann Re: Czas by Polska rozpoczęła program kosmiczny 09.07.06, 13:42 Do rosenkrantz.Ty masz kepele rosi,wchodzę w tyn interess. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Czas by Polska rozpoczęła program kosmiczny 09.07.06, 14:10 altermann napisał: > Do rosenkrantz.Ty masz kepele rosi,wchodzę w tyn interess. i możliwie szybk wyekspediowała te dwa kurduplowate kaczuszki w kosmos - wchodzę w ten interes Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Czas by Polska rozpoczęła program kosmiczny 09.07.06, 14:12 altermann napisał: > Do rosenkrantz.Ty masz kepele rosi,wchodzę w tyn interess. i natychmiast wysłać te dwa kaczorki w kosmos -zamiast Łajki Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Jak u Kaczynskich? Szczerbate zebiska, lupiez, 09.07.06, 00:39 poty i plucie przez szpare w zebach? I dezynteria - choroba BRUDNYCH RAK? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jak u Kaczynskich? Szczerbate zebiska, lupiez 09.07.06, 11:46 Precz z Kaczyńskimi.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lw-prezydent podamy do S_A_D_U bedziecie zrywac J_A_B_L_K_A!!! 09.07.06, 12:26 "Marek Kuchciński dodaje: - Autorów takich obraźliwych artykułów będziemy podawać do sadu." Kolonia karna w sadzie, wzrost produkcji rolnej o 400 procent. LW Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A ile wieprz Kaczynski wart? 09.07.06, 02:41 Jak mozna porownywac Urbana-inetlektualiste do takiego gumna jak kaczynscy? Jezyk polski te glupki rozumieja na swoj sposob, a w koncu jest to glowny wyznacznik polskosci. Wiec zanim zaczniesz obrazac Urbana patrz z jakim scierwem go porownujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Mnie to kurduple akurat moga:)) n/t 09.07.06, 11:45 Niby kurduple, ale ile szkody robią. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Vivat Kaczyńscy! Vivat IV RP! precz z POkraka 09.07.06, 10:42 widze ze stalinowska retoryka ciagle w modzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie jestem Kaczynskim, przysiegam! Nie strzel 09.07.06, 11:44 Wstyd mnie za Kaczyńskiego. Ludzie przejrzyjcie na oczy. To krętacz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaaba Z ziemii Polskiej do Wolskiej;) 09.07.06, 12:49 No generalnie nalezy wspolczuc panu prezesowi. W koncu kto by chcial zostac premierem - no nikt. Dlategoz wezmie on na swe kacze barki ten dopust bozy i zlozy ofiare ku chwale ojczyzny;P Swoja droga to niezle posuniecie - wykorzystujac popularnosc Marcinkiewicza maja miejsce prezydenta stolicy w kieszeni. A wiec wszystkie najwazniejsze miejsca w panstwie obsadzone. Niby ptasi mozdzek a jak kombinuje;P Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski ******** Brawo __J__A__R__O__S__Ł__A__W__******* 08.07.06, 21:56 nareszcie zrobi porządek z kryminalnym WSI i bolszewicko-szwabskimi łżemediami :) Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Re: ******** Brawo __J__A__R__O__S__Ł__A__W__**** 08.07.06, 21:57 skąd ty bierzesz te slogany ? to jest słownik propagandy komunistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_lisowski Re: ******** Brawo __J__A__R__O__S__Ł__A__W__**** 08.07.06, 22:03 leszek-wroblewski napisał: > nareszcie zrobi porządek > z kryminalnym WSI i > bolszewicko-szwabskimi łżemediami :) bolszewickie i hitlerowskie kundle szczekają a Polska Karawana idzie do przodu :) ps koniecznie sprawdzić finansowanie GWna i jak to było z tym przejęciem ! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-wroblewski Esbeckie Bydło Wali w Gacie !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.06, 23:21 Esbeckie Bydło Wali w Gacie Przed Jarkiem ! już najwyższa pora aby tą zbrodniczą chłotę z WSI rozpichrzyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo jakos im to sporo czasu zajmuje 09.07.06, 10:40 nie zauwazylem zeby aferzysci ostatnich lat jakos szczegolnie czesto pojawiali sie w TV w kajdankach jako oskarzeni. Moze minister Ziobro tez jest za cienki dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor zdecyduj się najmito - jurek czy leszek 08.07.06, 22:46 płacą ci za udawanie opinii społecznej ? młodzieżówka pisu czy dyżur regionalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: ******** Brawo __J__A__R__O__S__Ł__A__W__**** 09.07.06, 00:58 karawana polskich oslow Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 chyba jarosław powinno być? zachowaj proporcje 08.07.06, 22:17 a tak wogóle to spieprzaj dziadu (podaj mnie do sądu) za cytat z twojego mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: ******** Brawo __J__A__R__O__S__Ł__A__W__**** 09.07.06, 00:09 tak, zrobi wielką niespotykaną na co dzień kupę Odpowiedz Link Zgłoś
jww20 dwa w jednym* 09.07.06, 00:48 leszek-wroblewski napisał: > nareszcie zrobi porządek > z kryminalnym WSI i > bolszewicko-szwabskimi łżemediami :) brawo... niech to zrobią i do tego sprawdzić Kurskiego (podobno jeździł windą w PZU bez spodni - stąd się grzała) i został obrzezany przez niszczarkę do papieru, a nie przez rabina z Szadułek. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll ******** Brawo __A__N__D__R__Z__E__J__**** 09.07.06, 12:40 to Lepper ustawił wywalenie Gilowskiej i zmianę premiera, przecież jemu najbliżej ze służbami bezpieczeństwa bynajmniej nie tylko PRL'u i systematycznie prze do pełni władzy, obecny cel to skompromitować PiS - majstersztyk! [ale spiskowego myślenia to nauczyłem się od Kaczyńskich, szacuneczek] Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Kto mieczem wojuje od miecza ginie....albo 08.07.06, 21:56 kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Nowy premier ma swoją pietę achillesową i wszyscy ją znają. Ktoś to w końcu wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Gdyby mial piete i to do tego Achillesowa... 08.07.06, 22:10 to by sie nie pchal do polityki i do tego jeszcze w takich malo sympatycznych czasach dla Polski. Ta pieta to wymysl chorej wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 ...to by w ortopedycznych bucikach nie chodzil:) 08.07.06, 22:17 Przeslac ci slawna juz w Polsce i w swiecie fotke? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 A ty masz ortomozdzyczne sznurowadla... 08.07.06, 22:22 na mozgu zaciagniete na maxa i do tego masz jeszcze konskie klapy na twoich slepych kaprawych oczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 A kysz, TROLLU! 08.07.06, 22:57 Poza kiepski tytul jakos przebrnac nie mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Czy ty (pejoratywny wyraz) myslisz ze to co ty... 08.07.06, 23:05 piszesz robi na mnie jakies najmniejsze wrazenie. Ty jestes masochista to wszystko. Sam sie o to prosiles prosiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor drogi onanisto internetowy - czy masz satysfakcję 08.07.06, 23:04 pisząc co ci ślina .... obrażasz wszystkich i uważasz że to dowód twojej przewagi umysłowej. jesteś w błedzie, ale może choć jakaś namiastka orgazmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Ja nie uwazam ja jestem przekonany. Przyjacielu... 08.07.06, 23:11 dobra rada; nie mieszaj onanizmu i dyskusji. Wczesniej czy pozniej bedziesz mosial wyjac raczki z kieszeni i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor To nie mieszanie ..... 08.07.06, 23:29 jeżeli ktoś pojawia się nieustannie w dyskusji a z jego wypowiedzi wyłażą same inwektywy to musi to być jakaś forma masturbacji. ja tu nic nie mieszam. definicja onanizmu którą znalazłeś w encyklopedii jest użytą przeze mnie przenosnią. tego w nie znajdziesz w żadnym słowniku - do tego potrzeba dojść samemu. wymaga to pewnego potencjału. jeżeli masz skojarzenia z rękami w kieszeniach to znaczy że napisałem to w formie zbyt trudnej. wezmę na to poprawkę w przyszłości. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Mieszasz mieszasz i to sobie w j....h.... 08.07.06, 23:34 co do potencjalu to jak sobie pie......z to i potencjal ci sie obnizy. Powodzenia drogi przyjacielu. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 To nie moje doswiadczenie. To powinno byc w ... 08.07.06, 23:39 encyklopedii. Poszukaj dobrze jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor to nawet doświadczenia nie masz ? 08.07.06, 23:44 chyba znowu przeceniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor nie załamuj się - 08.07.06, 23:58 i nie szukaj w słowniku swoich inwektyw na litery które podałeś. powinno być przez ch. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker "Lojalka" K: Nie chcem, ale muszem 08.07.06, 23:23 Musi to on jedynie pozostać kurduplem, bo już nie urośnie, i psychopatą, bo już za późno na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika wyglada na to, ze nocnik bedzie towarem 09.07.06, 01:00 s(t)rategicznym. 1korektor napisał: > kto sieje wiatr ten zbiera burzę. > Nowy premier ma swoją pietę achillesową i wszyscy ją znają. > Ktoś to w końcu wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Ty sie mamusia nie zaslaniaj. Napisz cos madr 08.07.06, 22:16 Jedna kaczka na prezesa Eurowizji,druga na czolo ONZ! Tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Opalonemu Nierobowi nie wyszlo wiec mozna 08.07.06, 22:19 poprobowac, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Pelzajacy zamach stanu zostal unicestwiony. 08.07.06, 22:23 jasiu, jaki zamach? Kazio z Tuskiem chcieli obalic kaczyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: No i obalili samych siebie. Niezle co? 08.07.06, 22:56 nie bardzo cie, jasiu, rozumiem. tusk nikogo nie obalil, siebie tez, bo niby jak? natomiast kazia kaczki zeslaly na placowke, przynajmniej tak im sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Otworz oczy. Teraz to tusk i kazi beda sobie ... 08.07.06, 23:08 mogli obalic ale pol litra czystej na otarcie lez. Wkrotce obaj beda obalali z nudow nie jednego pol litra na banicji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony31 Re: No i obalili samych siebie. Niezle co? 08.07.06, 23:35 a przy okazji kota,flaszkę i marysię k. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Pelzajacy zamach stanu zostal unicestwiony. 09.07.06, 08:33 Ćhyba żartujesz. Niedługo na ministra obrony narodowej, mianują Jareczkowego kota. Podobno już dosłużył się rangi generała... Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Pelzajacy zamach stanu zostal unicestwiony. 09.07.06, 09:12 "Niedługo na ministra obrony narodowej, mianują Jareczkowego > kota. Podobno już dosłużył się rangi generała..." Trafny wybór, a ministrem finansów niech zostanie Maria Kaczyńska! Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: Pelzajacy zamach stanu zostal unicestwiony. 09.07.06, 10:55 Pozostanie stan wojenny Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: ciemny narod na nic lepszego nie zasluguje. T 08.07.06, 23:10 Polak przed szkoda glupi, a po szkodzie jeszcze glupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowafala Re: ciemny narod na nic lepszego nie zasluguje. T 09.07.06, 08:27 "Cieszy mię ten rym:"Polak mądr po szkodzie":lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie, nową przypowieść Polak sobie kupi,że i przed szkodą i po szkodzie głupi".[Jan Kochanowski"Pieśń o spustoszeniu Podola"]-Mądry był nasz renesansowy poeta,przecież jego obawy sprawdziły się w polskiej historii niejednokrotnie,pewnie sprawdzą się znów. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Przeciez nie poszło o spotkanie z Tuskiem 08.07.06, 17:28 poszło o to ze Marcinkiewicz powoli zaczynał być premierem zamiast marionetką. Czarę goryczy pewnie przelała sprawa Gilowskiej i nowego MF. Odpowiedz Link Zgłoś
zeben Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 18:50 gowno !!!! chodzilo od poczatku o to zeby Marcinkiewicz byl kandydatem na prezydenta wawy. LUDZIE NIE DAJCIE SIE KU.. ZNOWU NABRAC !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 16:23 Kolejna obietnica wyborcza Kaczorów zostaje złamana że obaj nie będą razem piastować najwyższych stanowisk, a wydawało sie że to jest jedyna obietnica, którą potrafią spełnić, ale Jarosława ego, przerosło jego samego:P Odpowiedz Link Zgłoś
zieleniak2004 ►►► Premier z Księżyca ◄◄◄ 08.07.06, 18:48 Czemu tak bardzo długo musiał Jarek czekać? Dlaczego zadowolić nie mógł on człowieka? Czemu kraj cały dotąd błądził po omacku I hulały bezkarnie NAZI hordy chwackie? Teraz kiedy zły Red-Watch skutecznie zamknięty Nikt nie powie: "Jareczku, twój kraj pie..ięty!" Nikt mu nie śmie w twarz napluć, ani tyci skoczyć Jarek Pierwszy NieWielki może na tron wkroczyć... Nareszcie o Dwóch takich co ukradli Polskę będzie nam śpiewać w bólach kraj długi, szeroki Milionami uciekną chłopaki przed wojskiem Gdy na tronie zasiada dwugłowy Kartoflik Nieważne dla Bulwiastych są ludzkie marzenia Wolność to dziś towar już nie do kupienia Buty słoma w butach oraz morda w kuble pełnym Kartoflików jak najgorsze buble... W szkołach już patridiotyzm, terror wyda plony Dziś śpiewy i modlitwy to kija dwa końce W eterze już to samo plotą co z ambony Watykan nam zatyka umysły gorące Świat doceni znów wielkość Mesjasza Narodów i pokaże nam kwitek z pralni moralności By Watykan mógł czysty w atłasach wciąż chodzić Polska dla Kartoflików, zamknięta dla gości.. Kartoflik był tu solą Komuny z importu i podobnie z importu Religii jest solą Przykre że ten rodzimy jest podłego sortu Od patrzenia dziś na Was... Boga oczy bolą... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 20:36 Requiem dla Polski w cztery rączki zagrają bracia Kaczyńscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Boze Jaki nasz Prezydent jest odwazny i odpowiedzi 09.07.06, 13:37 Boze Jaki nasz Prezydent jest odwazny i odpowiedzialny :) Odpowiedz Link Zgłoś
odette Kaczyńscy to 44 !!! Moze nie ? Podpowiadam uczniom 08.07.06, 16:38 komuszych nauczycieli - szukajcie u Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r "Kaczyńscy to 44 !!!" Owszem, Dziady 09.07.06, 19:21 odette napisała: > komuszych nauczycieli - szukajcie u Mickiewicza. *********************************** To każdy uczeń komuszych nauczycieli zna na pamięć, bo "Dziady" były lekturą obowiązkową w PRL-u. W kwestii Kaczyńskich pozostaje ustalenie, czy oni sami są dziadami, czy też z Polaków chcą zrobić dziadów. Odpowiedz Link Zgłoś
odette W USA Takie Bliźniaki to byłaby furora!Ciemnogród 08.07.06, 16:41 i ksenofob europejski (czytaj -niemiecki, francuski) -uwielbia osmieszać, sam bedac śmieszny (np. kabaretowi Niemcy). Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: W USA Takie Bliźniaki to byłaby furora!Ciemno 08.07.06, 18:13 To może niech robia tę furorę za oceanem? Chętnie coś dorzucę na bilety lotnicze i lekcje języka angielskiego. Mam nawet znajomego lektora, który winien mi jest przysługę. Mnie ten cyrk jakoś ani nie śmieszy ani nie cieszy. Zaczynamy przypominac państwo plemienne, gdzie władza spoczywa w rękach jednej rodziny. Tak jest bodajże w paru byłych republikach sowieckich i niektórych państwach muzłmańskich. To rzeczywiście mamy powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
drzezi hmmm... 08.07.06, 18:49 > Tak jest bodajże w paru byłych republikach sowieckich i niektórych > państwach muzłmańskich. To prawda, i kiedy to szapito do k...y n..dzy się skończy??? Czy ta banda niedorostków myśli o Polsce w ogóle??? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: W USA Takie Bliźniaki to byłaby furora!Ciemno 08.07.06, 22:05 dokladam sie do biletu. do Disneylandu z kaczkami! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 Jak sobie polonia od Moskala toto na preziow 08.07.06, 22:21 wybrala, to niech toto sobie bierze - wraz z mama z listy Wildsteina i kotem. Proponuje tanie loty z Londynu. Rozrywkowe Muslimstwo GRATIS! Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 16:39 krasnoludek524 napisał: > ten człowiek nie nadaje się do polityli wogóle. > Marcinkiewicz wyszedł według mnie z twarzą. A według mnie nie. Gdyby wycofał się z polityki lub utworzył w PiS drugi biegun, to pokazałby, że jest człowiekiem silnym i samodzielnym. Przyjmując propozycję kandydowania na prezydenta Warszawy pokazał, że jest - niestety - Marionetkiewiczem, który będzie tańczył tak, jak mu PiS zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 22:11 jaki biegun? ta partia nie ma skrzydel, prezes ma. frakcji tez nie ma, najwyzej pekniecia i zacieki na PiSuarze. tow. Prezes nie po to tworzyl partie-monolit, zeby mu Kazio robil kolo - nomen omen - piora i jakies struktury poziome montowal. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Sprawdziło sie proroctwo Mickiewicza!!! 44 to Ka 08.07.06, 16:54 czynscy ! Ciesz sie Matko Polsko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Sprawdziło sie proroctwo Slowackiego!!! 08.07.06, 17:24 "Na debie siedza golebie po stawie plywaja Kaczki!" Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Sprawdziło sie proroctwo Slowackiego!!! 08.07.06, 18:16 pantanal napisał: > "Na debie siedza golebie > po stawie plywaja Kaczki!" Ale kaczka po to pływa aby wszystkim więcej piwa... i dziewczynek kiedy słota a niektórym ..nawet kota... więc głosować na kaczora na jesiennych łże-wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
jantar18 Re: Sprawdziło sie proroctwo Mickiewicza!!! 44 to 08.07.06, 21:16 odette napisała: > czynscy ! Ciesz sie Matko Polsko !!! gzie ty widzisz 44 lub $$ jak naciśniesz caps lock nr list pis to 6 a urodzili sie w czerwcu - nie wygląda to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 18:41 Wogóle Kaczyńscy to nieporozumienie. Kłótliwi, zawistni, butni, zarozumiali. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 20:32 Nie sądzę... Marcinkiewicz zagrał w karty, ale rozdał je Jareczek... Odpowiedz Link Zgłoś
nenya13 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 08.07.06, 21:32 cholerka... wstyd sie za granica pokazac - dwie kaczuszki sterowane radiem probuja rzadzic swiatem! zero klasy, zero prezencji, zero towarzyskiej oglady prezydent Walesa jaki byl taki byl, ale przynajmniej znali go na swiecie i cenili, a te dwa krasnale co ukradly ksiezyc? chcialoby sie zapasc ze wstydu pod ziemie, ale do diabla ktos ich wybral :( porazka Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 09.07.06, 10:53 Zgadzam sie w 100% - za granicą lepiej nie za bardzo chwalić się swoją nrodowością, niestety. Ale na pocieszenie powiem Ci, że ludzie nie interesują się az tak bardzo naszymi sprawami i Polską w ogóle.W zeszłym roku w Hiszpanii , w małej miejscowości w Katalonii chciałam kupić kartę do tel. i zapytałam po angielsku czy karta jest OK, żeby zadzwonić do Polski . Pan sprzedawca powiedział: nie - tak karta jest ok TYLKO W EUROPIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
r_ed Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 09.07.06, 00:15 youtube.com/watch?v=ORnAg4yT3GA Odpowiedz Link Zgłoś
jww20 wyszedł? 09.07.06, 00:41 krasnoludek524 napisał: > ten człowiek nie nadaje się do polityli wogóle. > Marcinkiewicz wyszedł według mnie z twarzą. No tak... Marcinkiewicz wyszedł, ale z twarzą w nocniku. Nowy premier przynajmniej się kryguje i mówi, ze musi. "Mós, to muz" - jak mawiał tow. Wiesław, z powodu dysleksji i czasami dyspepsji. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 09.07.06, 00:43 Nie chcem ale muszem!!!!!!!!!! powtorka z rozrywki :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Re: Wypowiedzi Kaczyńskiego to bełkot... 09.07.06, 14:21 To fakt. Gada pierdoły, nic nie robi. A media tworzą wizerunek wielkiego politycznego taktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i premier byli 08.07.06, 16:53 jakie rydzykowne działania podejmują zwei wodzen, by PP i PP byli braćmi. A nie są? Bo ukochany organ PP (GW) łże że są, a tymczasem jeden z PP dpnposi, że dopiero mają być. Będę się teraz wystrzegał, a tak chciałem bliźniaków. Teraz już wiem, że to zagrożenie dla Robaków i dla Ojczyzny ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
irek872 Re: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i premier 08.07.06, 19:01 piskoala napisał: Będę się teraz wystrzegał, a tak chciałem bliźniaków. > Teraz już wiem, że to zagrożenie dla Robaków i dla Ojczyzny > Ale co zrobić gdy one już są na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekadam Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 17:20 i całe szczęscie bo od ptasiej grypy gorszy jest tylko kaczorland Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 18:10 hm tak się zastanawiam, co się stanie, jeśli zakwestionowana zostanie jego oświadczenie lustracyjne? Przecież jego teczka nie jest tak czysta jak np Michnika, Mazowieckiego, czy Geremka... Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 23:07 Zwykle pod jesien jest okres polowan na kaczki. Juz szykuje swoja dwururke. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Brawo PiS brawo,brawo, inteligentne posuniecia... 09.07.06, 00:18 Brawo PiS brawo,brawo, inteligentne posuniecia. Marcinkiewicz na prezydenta Warszawy. W następnych wyborach na prezydenta kraju i dalej cała władza w rękach PiS. PO, uczyć się , przygladac sie i uczyc i jeszcze raz uczyć sie od mistrzów jak się rozgrywa kartami w polityce. Oj biedny Tusk i PO, Kaczyńscy odstawia was na boczny tor na wiele lat aż ludzie zapomna ,ze cos takiego istnieje jak Po. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostgum Tomorrow belongs to me! 09.07.06, 04:22 www.lyrics007.com/Cabaret%20Soundtrack%20Lyrics/Tomorrow%20Belongs%20To%20Me%20Lyrics.html oraz www.youtube.com/v/84KM--LyQL0 Nic dodac nic ujac! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 09.07.06, 11:43 Spieprzaj dziadu.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i... 08.07.06, 15:28 i bardzo bobrze!Wszyscy braćmi jesteśmy! Kochajmy się jak bracia! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:48 tales1 napisał: > i bardzo bobrze!Wszyscy braćmi jesteśmy! Kochajmy się jak bracia! ... kot też ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 16:06 Pociąg do zwiarzaczków masz? Odpowiedz Link Zgłoś
odette Naprawdę nie wiesz, że lewica to fizoli i mas ludo 08.07.06, 17:14 wych, nieuczonych, prostych ludzi, uciśnionych i biednych ideologia? Z definicji??? PIS jest prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Naprawdę nie wiesz, że lewica to fizoli i mas 08.07.06, 22:14 dziekuje ci droga/i odette za uswiadomienie mi, zem prosty i nieuczony. tako ja zawsze podejrzewal, ale ciemnym chlopem bedac sprawy sobie do konca nie zdawal. to i tera jasnie pany wyjasnili. a propos prawicy - czy Kaczynscy to neo- czy paleokonserwatysci? Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Re: Pytam: czemu zwolennicy PiS to tacy kretyni?? 08.07.06, 18:10 Odpowiadam: tym, co napisałeś, samo sobie, a nie zwolennikom PiSu wystawiasz świadectwo. Świadectwo ograniczenia, zacietrzewienia, braku samodzielnego myślenia. Kaczor tym ruchem pokazał jeszcze raz, że jest najlepszym strategiem politycznym w Polsce. Szef zwycięskiej partii staje na czele rządu, a premier, którego notowania musiałyby schodzić już powoli w dół (taka natura rzeczy), zostaje kandydatem na prezydenta Warszawy i niech drży Gronia. To, w brew pozorom doskonałe rozwiązanie dla Marcinkiewicza, bo zdobędzie 4-letnią kadencję w stolicy. Zatem, te wszytskie komentarze próbujące wmówić, że Kaczor go wyrzucił, bo był zbyt samodzielny są tak trafione jak naleśnik w rosole. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: Pytam: czemu zwolennicy PiS to tacy kretyni?? 08.07.06, 18:18 Kaczynscy Marcinkiewicza nie wyrzucili, tylko on wykonal swoje zadanie. To, ze Jaroslaw K. zostanie premierem bylo jasne juz po wyborach. Wtedy jednak nie wypadalo tak na chama, wiec odczekali pare miesiecy. Ot i wszystko... Ale chamstwo pozostaje chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Pytam: czemu zwolennicy PiS to tacy kretyni?? 08.07.06, 18:46 chcesz zatem powiedzić że Kaczyński z braku zaplecza na wybory w Warszawie poprosił szefa rządu o ustąpienie a ten sie zgodził? wow ... cóż za odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-asia1 Re: 08.07.06, 23:44 To, w brew > pozorom doskonałe rozwiązanie dla Marcinkiewicza, bo zdobędzie 4-letnią > kadencję w stolicy. Z Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-asia1 Re: 08.07.06, 23:45 To, wbrew > pozorom doskonałe rozwiązanie dla Marcinkiewicza, bo zdobędzie 4-letnią > kadencję w stolicy. TYLKO MUSZĄ MARCINKIEWICZA JESZCZE WYBRAĆ NA TEGO PREZYDENTA WA-WY....... Odpowiedz Link Zgłoś
irek872 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 19:03 tales1 napisał: > > > i bardzo bobrze!Wszyscy braćmi jesteśmy! Kochajmy się jak bracia! Miłość inaczej??? A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 19:41 Ciekawa potrójna roszada: Były prezydent Warszawy na staniwisko prezydenta kraju; były premier na prezydenta Warszawy; prezes PiSu na premiera...i wszystko było ukartowane!!! Gdzie to jest mozliwe? A w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 19:51 A rozmowa Marcinkiewicza z Tuskiem to była podpucha dla dziennikarzy i zmyłka opinii publicznej... Kolejna nieczysta gra...:( Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 20:04 Oczywiscie!!! Kto z PiSu miałby poparcie w wyborach na prezydenta Warszawy Nikt... A Kacz... zależało na swoim człowieku...!!! No i mamy placki z Jacka.... Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 20:06 Najpierw ukradli Księżyc, a teraz Polskę.... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 20:22 Jarosław Kaczyński, który jeszcze osiem miesięcy temu nie chciał być premierem, mając brata prezydenta, zmienił zdanie !- tylko krowa nie zmienia zdania, ale świnia czyni to zbyt często...Z wydarzeń wynika, że kaczki też....;) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 20:26 Po czwartkowym spotkaniu z Tuskiem Kaczyński uznał premiera za zdrajcę. - To też było spektaklem...dobrze potrafią kamuflowac prawdziwe intencje .... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Po bracku dzielimy sie Polską? 08.07.06, 20:37 Requiem dla Polski w cztery rączki zagrają bracia Kaczyńscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i... 08.07.06, 15:28 Jesteśmy jedynym krajem w Europie, w którym najwyższe stanowiska państwowe są w rękach jednej rodziny. I jesteśmy prszy okazji pośmiewiskiem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjalisci 08.07.06, 15:31 j/w --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Kaba-Kabah-najwazniejsze-miejsce-kultu.html Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:42 Ateo-, kato- ...i wszyscy socjaliści?! Toś ty pewnie z ... Marsa?! I spadłeś i uderzyłeś się w główkę, co? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:46 Malutką masz głowy pojemność, co? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:47 Ciut większą niż ty i to mi wystarczy do dialogu z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:49 Mocno się przeceniasz. Wyraźnie widać, że posługujesz się ograniczonymi kategoriami w widzeniu rzeczywistości. Może dla Ciebie będzie to odkrycie, ale Twoje wypowiedzi, które uważasz za celne i dowcipne wywołują jedynie zażenowanie i litość. Przedszkolanka nie dyskutuje ze swoimi podopiecznymi, podobnie byłaby bezcelowa polemika z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 16:09 A skad ty wiesz, że ja uważam, że moje wypowiedzi są celne i dowcipne? Jasnowidz? A może czerwonorózowywidz? Tak, zapewne to drugie! Zażenowanie i litość? No to jeszcze stać cie na ludzkie odruchy, a już w to wątpiłem! O polemikę nigdy nie proszę, zwłaszcza ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
doooom Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 16:38 > Może dla Ciebie będzie to odkrycie, ale > Twoje wypowiedzi, które uważasz za celne i dowcipne wywołują jedynie > zażenowanie i litość. Dobrze ujete :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:51 tales1 napisał: > Ciut większą niż ty i to mi wystarczy do dialogu z tobą! ... i masz jakieś takie.... - kacze ego :( Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 16:10 Mam ego kacze, a uściślając...Donldowe! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dlaczego zwolennicy PiS to tacy kretyni?? 08.07.06, 16:47 Ogladam te posty i ciagle czekam na sensowne wypowiedzi zwolennikow PiS. Takie, jakie mw posel Mezydlo, Marcinkiewicz, czy niekiedy Jarek Kaczynski. Niestety, wypowiedzi panow takich jak tales 1, pozlotemu, sanhedryn sa na poziomie posla Cymanskiego, a wypowiedzi takich bucow jak fritz-fritz i silesius monachijski sa na poziomie Gosiewskiego. Osobne zjawisko to galba: poczciwy, ale glupi Odpowiedz Link Zgłoś
p_mox Re: Dlaczego zwolennicy PiS to tacy kretyni?? 08.07.06, 17:01 trzeba dorzucic jeszcze wierzejskiego to wykapany fritz Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 15:50 rafvonthorn napisał: > Malutką masz głowy pojemność, co? To jest facio, który czyta wyłącznie między linijkami.... i jak sam twierdzi, robi to najlepiej... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PiS = bolszewicy, LPR = narodowcy, SO = populisci 08.07.06, 15:46 rozdziobia nas te kaczki, kruki, wrony... --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Kaba-Kabah-najwazniejsze-miejsce-kultu.html Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re:PO=liberałowie,SLD=przefarbowa ni komuniści! 08.07.06, 17:24 PO=liberalowie - PRAWDA!! A wlasnie LIBERALIZMU gospodarczego nam teraz potrzeba!! Liberalizm gospodarczy uzdrowi ten kraj, ktory potrzebuje REFORM PRORYNKOWYCH. Precz z etatyzmem !!! Krzysiek "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 16:13 Cos z glowa ma 30% polakow , ktorzy w dalszym ciagu chca glosowas na socjalizm w wersji PIS !! Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 16:54 jacekm22 napisał: > Cos z glowa ma 30% polakow , ktorzy w dalszym ciagu chca glosowas na socjalizm > w wersji PIS !! Wyniki sondaży potwierdzają smutną prawdę: normalnie myślący politycy (a za takich uważam np. PO) nie mają pojęcia, w jakim kraju żyją. W Polsce istnieje duża grupa ludzi o zaściankowej mentalności, niewielkiej zaradności życiowej, raczej niskim wykształceniu i raczej kiepskiej sytuacji ekonomicznej. Tą grupą bardzo łatwo jest manipulować, zwłaszcza poprzez wzbudzanie emocji negatywnych (zgodnie z zasadą, że nic tak nie scala grupy, jak wspólny wróg). Wie o tym od dawna ojciec Rydzyk, wykorzystał to znakomicie PiS. Politycy z PO, a nawet rzekomo lewicowa SLD, zachowywały się, jakby tej grupy nie było. Nie zrobili nic, aby ją do siebie przekonać, a przynajmniej zneutralizować skutki manipulacji wyżej wymienionych. No i mamy efekty. Nie zdziwię się, jak za tydzień poparcie dla PiS-u jeszcze bardziej wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Chyba jednak sie zdziwisz, bo spadnie 08.07.06, 16:56 orlando11 napisała: > Nie zdziwię się, jak za > tydzień poparcie dla PiS-u jeszcze bardziej wzrośnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Chyba jednak sie zdziwisz, bo spadnie 08.07.06, 17:08 OBYS MIAL RACJE !!! Tylko dlaczego nie spadło np. po : - orędziu LK w telewizji, z którego śmiało się pół Polski, - wpadce z orderem dla Jaruzelskiego, - ręcznym wycinaniu artykułu z 90 tysięcy egzemplarzy "Sukcesu", - historii z niejasnymi papierami w teczce Jarosława, a zwłaszcza zawiązaniu koalicji z L. i G. ? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Chyba jednak sie zdziwisz, bo spadnie 08.07.06, 20:38 Requiem dla Polski w cztery rączki zagrają bracia Kaczyńscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Chyba jednak sie zdziwisz, bo spadnie 08.07.06, 22:21 tez sie nad tym zastanawiam od dluzszego czasu. czy oni czasem nie hipnotyzuja przez media? inaczej nie potrafie sobie tego wytlumaczyc. doprawdy trudno mi uwierzyc, zeby 30% dostrzegalo jakies genialne osiagniecia kaczego rezymu, ktorych nie widac tzw. golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 22:19 i tutaj popelniaja podstawowy blad specjalisci od szufladkowania. to nie jest takie proste. oprocz podzialu na "zaradnych" i "niezaradnych" (moze cie to zdziwic, ale sa ludzie jak najbardziej zaradni o przekonaniach raczej lewicowych, i skrajnie prawicowo-konserwatywno-wolnorynkowi mlodziency z pierwszego roku, gledzacy "na forumie", jak to sie marnuje "ich podatki" na "nierobow") jest tez podzial ideologiczny. i tu nie bardzo widze, jak SLD czy PO mialyby neutralizowac wplyw PiSu czy LPRu, ktore graja na najnizszych, plemiennych instynktach "obcy-wrog", "my w kupie = sila" i "bij odmienca". Odpowiedz Link Zgłoś
orlando11 Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 08.07.06, 23:45 ready4freddy napisał: > i tutaj popelniaja podstawowy blad specjalisci od szufladkowania. Owszem, to raczej uproszczona teoria, ale według mnie całkiem wiarygodna. > i tu nie bardzo widze, jak SLD czy PO > mialyby neutralizowac wplyw PiSu czy LPRu, ktore graja na najnizszych, > plemiennych instynktach "obcy-wrog", "my w kupie = sila" i "bij odmienca". Ja też nie znam takich metod. Wiem jednak, że socjologia, socjotechnika, psychologia tłumu, metody perswazji i tym podobne dyscypliny są obecnie bardzo zaawansowane. Jeżeli ktoś chce wygrywać wybory i utrzymać się u władzy, to powinien się nimi zainteresować. Oczywiście talent też jest niezbędny. Przykładowo, użycie przez Tuska określenia "moherowa koalicja" było dużym błędem, natomiast straszenie twórców odebraniem ulg podatkowych tylko po to, żeby później ogłosić z pompą, że obaj bracia K. są temu przeciwni, to dobrze obmyślane zagranie (nawet jeśli w tym przypadku mało skuteczne, bo inteligencji sobie i tak nie zjednają). Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Kuba = ateo-socjalisci, Polska = kato-socjali 09.07.06, 00:26 to by nawet bylo smieszne, gdyby nie bylo tragiczne. kacze zdolnosci w grach bylyby bez watpienia ciekawe w filmie, niestety to sie dzieje naprawde. wyobrazmy sobie, jakby to bylo, gdyby kaczki zamiast 40-milionowym krajem rzadily jakims przedsiebiorstwem. zero produkcji, wylacznie PR i marketing. i to nawet moze dzialac! tyle ze efektem jest prawie zawsze jakas banka spekulacyjna, a dalej wiemy... i to jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: To wyprowadź się na...Kubę! 08.07.06, 15:41 sam się wyprowadzaj na Kubę. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: To wyprowadź się na...Kubę! 08.07.06, 15:46 To czemu POkrzykujesz? Wstydź się lepiej za siebie, a nie za kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Fidel i Raul Castro rządzą Kubą! 08.07.06, 15:48 Nie wysyłaj przedmówcy na Kubę, bo bracia K. robią nam Kube tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: To wyprowadź się na...Kubę! 08.07.06, 18:42 Kaczyńscy+Rydzyk+Giertych, na Kubę. Zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: To wyprowadź się na...Kubę! 08.07.06, 22:22 a co ci Kuba zawinila, jak rany? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 16:53 J Kaczynski to gudłaj rozczochrany i psyhopata,co ten zaśliniony facecik potrafi robić,naczym toto się zna.Widziałem że Marcinkiewicz jest pacynką,ale nie wiedziałem że Kazio jest bez jaj,teraz w nagrodę Kaczynski obiecuje prezydenturę w Warszawie,Marcinkiewicz prezydentem Warszawy zostanie na świętego dygdy. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i... 08.07.06, 15:29 jasne nie mozna bylo zrobić tego od razu. przeciez prowadzilismy sondaże w przerwie miedzy wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi , z ktorych wyraźnie wynikalo ze lud nie chce miec dwoch kaczek, wiec gdyby jaroslaw zostal od razu premierem lech moglby przegrac z donaldem.. ale teraz to juz po ptokach. raczej mierna manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 20:39 Requiem dla Polski w cztery rączki zagrają bracia Kaczyńscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Marcinkiewicz honoru nie ma... 08.07.06, 15:29 bo to, że PiS = bolszewia to nic nowego... --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Kaba-Kabah-najwazniejsze-miejsce-kultu.html Odpowiedz Link Zgłoś
chateau [...] 08.07.06, 15:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Chyba za wcześnie... 08.07.06, 15:41 nepotyzm bez granic i dodatkowo jakie sprytne obejscie oczekiwan spoleczenstwa. bedac politykiem mozna prowadzic niezle roszady zasadniczo ignorując to czego oczekuje naród, ale dwa stolki za jednym zamachem są tego warte. chociaz moze jak jednojajowi beda lepiej skoordynowani. z drugiej strony moze marcinkiewicz nie da sie zepchnac na stanowisko prezydenta warszawy. moze by do PO przeszedl Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiaczek Re: Chyba za wcześnie... 08.07.06, 17:37 ...i to by było najlepsze wyjście dla niego, bo wygląda na to, że będziemy mieć powtórkę z przeszłości: tak jak mr Edgar powiedział dziś w TV " partia zawsze ma słuszność i trzeba robić to, co partia każe." I ta partia też zaczyna się na P. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiaczek Re: No to Warszawa ma nowego prezydenta! I też z 08.07.06, 17:40 Jeszcze nie ma. to chyba będzie tylko należało do wyborców, a ci chyba nie będą tacy ( nie chciałbym ich obrazić ) głupi, żeby wybierać znowu kogoś z PiS mimo, że Marcinkiewicz to miły facet, ale chodzi na pasku Jarka i powiedział, że się nie odżegnuje od swojej partii, a szkoda!! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq chyba spoleczenstwo podejmuje ryzyko!! 08.07.06, 15:31 a za wszystkie pewne bledy kto zaplaci? kaczor? no bez jaj. ja pier... jaki rzad, jaka koalicja. bezpieczniej byloby sie bawic odbezpieczonym pistoletem niz miec kartofle czele panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Pokurcze kartoflane w budowie kartfelLand 08.07.06, 15:49 By Państwo było tanie drugi pokurczbędzie brał oprócz dotychczasowych pensji (z kieszeni podatnika) dodatkowo pensję prezesuńcia kartofliska. Oby klony kartoflane nie dostały równocześnie sraczkibo IV kartofelLand zniknie z maapy świata. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Ty w imieniu parówkożernej i pięknej Merkel, 08.07.06, 16:44 lzysz pierwszego, wspaniałego Człowieka I Polaka? Kim ty jestes? lmark napisał: > By Państwo było tanie drugi pokurczbędzie brał oprócz dotychczasowych pensji (z > kieszeni podatnika) dodatkowo pensję prezesuńcia kartofliska. Oby klony > kartoflane nie dostały równocześnie sraczkibo IV kartofelLand zniknie z maapy > świata. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ty w imieniu parówkożernej i pięknej Merkel, 08.07.06, 22:25 juz ma ksywe "pierwszy", nie "prezes"? no to niech zyje (gdzies indziej) tow. Pierwszy Prezes - Wspanialy Czlowiek i Polak! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Ty w imieniu parówkożernej i pięknej Merkel, 08.07.06, 22:35 jest normalnym czlowiekiem odetko, a ty koguz tz chcesz odetkać? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiaczek Re: Pokurcze kartoflane w budowie kartfelLand 08.07.06, 17:43 lmark napisał: > By Państwo było tanie drugi pokurczbędzie brał oprócz dotychczasowych pensji (z > kieszeni podatnika) dodatkowo pensję prezesuńcia kartofliska. Oby klony > kartoflane nie dostały równocześnie sraczkibo IV kartofelLand zniknie z maapy > świata. i jeszcze te odprawy dla usuniętych ministrów i v-ce Odpowiedz Link Zgłoś
dar1114 Jakie to szczęście, że to dwojaczki 08.07.06, 15:35 Jakie to niebywałe szczęście, że to dwojaczki, a nie np. czworaczki - mielibyśmy pewnie dzisiaj oprócz prezydenta i premiera - arcybiskupa i trenera piłkarskiej reprezentacji - i wszyscy jednakowi Odpowiedz Link Zgłoś
offkors Kwa Kwa Kwaaa Kwaa 08.07.06, 15:37 Kwaaa Kwaa Kwa Kwa Kwaaa Kwaa Kwa Kwa Kwaaa Kwaa Kwa Kwa Kwaaa Kwaa Kwa Kwa Kwaaa Kwaa Kwa Kwa Kwaaa Kwaa?!! Kwa Kwa Kwaaa Kwaa! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Zakwakają Polskę!!!!!!!!!!!!! :-(((((((((((((((((( 08.07.06, 15:38 :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/07/Kaba-Kabah-najwazniejsze-miejsce-kultu.html Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon To kto teraz będzie robił kryzysy jak Jarek weźmie 08.07.06, 15:36 się do roboty? to już jest duża przesada żeby zamiast normalnie pracować prowokuje sie "kryzys" za kryzysem z których i tak nic nie wynika... już to widze jak Jarek jedzie z zagraniczną wizytą i popełnia głupstwa jak jego braciszek... kraj pośmiewisko, zamiast lidera regionu, kraj zacietrzewionych, zawistnych małych ludzi, wyżej stawiających swoje kompleksy i urazy niż dobro państwa i obywateli... to banalne co powiem ale mówiłem że jeszcze Polacy zatęsknią za "skompromitowaną" III RP... jak jeszcze ciesiołkiewicz przestanie być rzecznikiem rządu to notowania tej partii poszybują lotem koszącym na samo dno... Odpowiedz Link Zgłoś
myszonez Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:38 A mi się wydawało, że oni już są braćmi. Ale widać dopiero teraz to zauważyli o podejmują ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:38 lame ducks. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 Warszawiacy, nie mają nic do gadania? 08.07.06, 15:40 bo tak każe JKaczyński?...dyktatura!...może ten antypolak, spyta o akceptacje Warszawiaków! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Skąd my to znamy? 08.07.06, 15:43 Biuro polityczne namaściło nowego premiera, Sejm ma być tylko maszynką do głosowania. Aha, BP namaściło też nowego prezydenta Warszawy, tylko czy Warszawiacy staną na wysokości zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
enfer RbG potępiają władze polskie 08.07.06, 15:38 REPORTERZY BEZ GRANIC Sekretariat Międzynarodowy Komunikat prasowy Piątek, 7 lipca 2006 POLSKA: Reporterzy bez Granic potępiają skandaliczne wypowiedzi przeciw prasie „Uważamy, że reakcja rządu polskiego domagającego się przeprosin od rządu niemieckiego za zwykły artykuł satyryczny na temat prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jest skandaliczna i nieproporcjonalna. Wypowiedzi prezydenta przeciw niemieckiej gazecie, która opublikowała artykuł są niegodne szefa europejskiego państwa, które chce szanować wolność prasy. Polska dyplomacja obrzuciła najgorszymi inwektywami niemiecką prasę i domagała się sankcji wobec dziennikarzy. Jak można, w kraju członkowskim Unii Europejskiej, poważnie grozić dziennikarzom więzieniem za krytykę osobistości politycznych? Polskie prawo, przewidujące kary więzienia za wykroczenia prasowe, jest sprzeczne ze standardami europejskimi. Należy znowelizować te zacofane przepisy” – oświadczyli Reporterzy bez Granic. Dziennikarz niemieckiego dziennika Tageszeitung Peter Kohler 26 czerwca opublikował artykuł satyryczny zatytułowany „Młody polski ziemniak”. Artykuł z rubryki humorystycznej przypisuje prezydentowi skłonność do homofobii a jego bratu Jarosławowi, szefowi partii Prawo i Sprawiedliwość (PiS) wspólne mieszkanie z matką. Władze polskie wyraziły oburzenie i porównały dziennik Tageszeitung do prasy hitlerowskiej. 4 lipca rząd polski domagał się od rządu niemieckiego potępienia artykułu. Polski premier Kazimierz Marcinkiewicz oświadczył, że „trudno sobie wyobrazić, aby w Polsce ktokolwiek pozwolił sobie na tego typu teksty o prezydentach innych państw”. Według niego „reakcja (…) jest nieodzowna”. Ministerstwo Spraw Zagranicznych zaznaczyło, że nie będzie więcej odpowiadać na pytania Gabrielli Lesser, warszawskiej korespondentki Tageszeitung. Według ministerstwa prasa niemiecka powinna przestrzegać standardów prasy polskiej. 7 lipca prezydent Lech Kaczyński nazwał artykuł opublikowany w Tageszeitung „haniebnym i łajdackim”. Artykuł 135 polskiego kodeksu karnego przewiduje karę do trzech lat więzienia za znieważenie prezydenta RP a artykuł 136 taką samą karę za znieważenie szefa obcego państwa lub jego przedstawiciela dyplomatycznego. Artykuł 226 przewiduje karę do dwóch lat więzienia za znieważenie polskiego organu konstytucyjnego. Reporterzy bez Granic bronią uwięzionych dziennikarzy i wolności prasy na świecie. Organizacja ma dziewięć sekcji narodowych (Niemcy, Austria, Belgia, Kanada, Hiszpania, Francja, Szwajcaria, Szwecja i Włochy), przedstawicielstwa w Abidżanie, Bangkoku, Londynie, Moskwie, Nowym Jorku, Tokio i Waszyngtonie oraz korespondentów w ponad stu dwudziestu krajach. english: www.rsf.org/article.php3?id_article=18230 francais: www.rsf.org/article.php3?id_article=18229 Odpowiedz Link Zgłoś
norbert76 Kto by pomyślał... 08.07.06, 15:48 Kto by pomyślał jeszcze kilka lat temu, że Kaczory będą prezydentem/premierem, Endriu z Romkiem w rządzie, a ten buc Gosiewski będzie gościł częściej w TV niż 'M jak Miłość'. No nic, nie ma co się załamywać. Miło było być Polakiem, ale chyba czas się pakować i spie*dalać. Ostatni gasi światło. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Kto by pomyślał... 08.07.06, 21:08 Teraz i prezes jest zadowolony i Kazimierz M. A wyborcy? Też są zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 pałac Duckingham 08.07.06, 15:42 No i będziemy mieli pałac Duckingham i Dom Kaczorów jako rodzinę panującą. Nic, tylko pakować walizki. Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:45 No no władza marcinkiewiczowi zasmakowała. Bez problemu wszedł na karuzelę. Teraz juz nadaje sie do wszystkiego - można go rzucić na kulturę albo budownictwo, na cokolwiek. Kolejna szmatka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:49 jot58ka napisała: > No no władza marcinkiewiczowi zasmakowała. Bez problemu wszedł na karuzelę. > Teraz juz nadaje sie do wszystkiego - można go rzucić na kulturę albo > budownictwo, na cokolwiek. Kolejna szmatka. Pogolguj sobie. Trudno przewidzic co z tej roszady wyniknie, ale odnosze wrazenie ze przez ten ruch Kaczki zafundowaly sobie mata! Obym sie mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 16:27 jak nie mata to napewno długiego pata. Marcinkiewicz nie osiągnał dotychczas za wiele, ale własnie teraz jest chyba zwycięzcą. Nie dało się go kompletnie usunąć, a jak kiedyś w przyszłości notowania braci K. będa sie zbliżać do zera to wyciągnie się Marcinkiewicza z lamusa (a raczej z eksponowanego stanowiska w Warszawie)i "odnowi" sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 20:56 poznan.is.4.lovers napisał: > jak nie mata to napewno długiego pata. Marcinkiewicz nie osiągnał dotychczas za > wiele, ale własnie teraz jest chyba zwycięzcą. Nie dało się go kompletnie > usunąć, a jak kiedyś w przyszłości notowania braci K. będa sie zbliżać do zera > to wyciągnie się Marcinkiewicza z lamusa (a raczej z eksponowanego stanowiska w > Warszawie)i "odnowi" sytuacje. Przemyslalem wszystko jeszcze raz. Moze osadzilem wszystko zbyt szybko. Przychodzi mi do glowy takie pytanie: czy Marcinkiewicz nie byl zbyt powolny w przeprowadzaniu reform ktore Kaczory chcialy zrobic? Moze o czyms nie wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 22:27 moze byc i tak, ze byl zbyt szybki i wprowadzil juz prawie wszystkie, a teraz kaczkom nie zostal zaden as (blotka raczej) w rekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 22:35 a ja do dzisiaj nie wiem o jakie reformy jemu niby chodzi, poza załatwieniem komuny co raczej w sobie zadna reforma. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiaczek Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 17:47 wet3 napisał: > jot58ka napisała: > > > No no władza marcinkiewiczowi zasmakowała. Bez problemu wszedł na karuzel > ę. > > Teraz juz nadaje sie do wszystkiego - można go rzucić na kulturę albo > > budownictwo, na cokolwiek. Kolejna szmatka. > > Pogolguj sobie. Trudno przewidzic co z tej roszady wyniknie, ale odnosze > wrazenie ze przez ten ruch Kaczki zafundowaly sobie mata! Obym sie mylil. Obyś się nie mylił !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
premiezydent Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 09.07.06, 11:58 NIESZCZĘŚCIA CHODZĄ PARAMI. ONI są tacy niewielcy, wzbudzają odruchy opiekuńcze: Poziom wypowiedzi, zwłaszcza lubiących "drób", jest adekwatny do poziomu obecnych zabiegów włodarzy Państwa, tzn. chamstwo i dnooooooooo. Proponuję, w ramach wspierania polityki "Cwilingerów" ( z niem. bliźniaków)i jak najszybszego dojścia do ich fantazji, czyli monarchii absolutnej działania wspierające politykę PISu: 1. Należy chodzic po ulicach z garnkiem, a wnim dwa nowe polskie kartofle, w ręku trzymac tłuk do ziemniaków ( może byc w kształcie Frankensztajna - pasują do siebie)i tłuc kartofle, aż się z nich pióra (chyba się pisze piure, ale nie jestem pewien).......zrobią. To w ramach akcji wspierania głodnych i biednych darmowym posiłkiem. Gdy się masę kartoflaną poda pospólstwu (czymś trzeba wypełnic jemu trzewia)dorzucamy następne dwa kartofle, nasze polskie, nie obce!!! 2.Należy w trosce o czystośc rasową, genetyczną i w ogóle każdą (a zwłaszcza rasową)chodzic po ulicach w przebraniu karnawałowym np. kaczora (tylko nie Donalda)i w dłoniach dzierżyc transparent z polskim przysłowiem "NIESZCZĘŚCIA CHODZĄ PARAMI"(MĄDROŚC LUDU), tylko nie "Polak mądry po szkodzie", bo jeśli mamy obecną ekipę rządzących tzn. że tego hasła nikt obecnie nie zrozumie.Aby działanie było zrozumiałe należy do kadłuba doczepic jedną głowę kaczki bezwładnie zwisającą ( i tak jedna rządzi tym genetycznie zmutowanym kadłubem), a chodzi o to aby nie sprowadzac do Polski genetycznie zmutowanych kartofli, bo się namnoży tych dwugłowych ( albo i więcej) mutacji i przesuną nam ojczyznę jeszcze dalej od Cywilizacji Zachodnio-Rzymskiej. 3. Należy w ramach budowania TRZECH MILIONÓW mieszkań ( my o tym nie zapomnieliśmy kłamczuchu)wysłac jeszcze JEDEN MILION polskiej młodzieży za granicę, a najlepiej PIĘĆ, bo przecież chodziło o to że te mieszkania powstaną w granicach UE a nie w Polsce, to tylko takie małe niedomówienie. 4.należy przejrzec wszystkie obietnice, a zwłaszcza zapewnienia i przysięgi Jarosława i tam gdzie się od czegoś odżegnywał tzn., że będzie na odwrót, tam gdie coś obiecywał to też będzie na odwrót. Łatwiej będzie zrozumiec wywrotową rewolucję prowadzącą nas do III Rzeszy, o pardon do 4tej RP. P.S. wszelkie skojarzenia przypadkowe i możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
xyz664 Rozliczać polityków z obietnic wyborczych. 08.07.06, 15:49 Prawo do rozliczania polityków z umowy jaką zawrli ze społeczeństwem,zapewniając o zmianach,które zadecydowały o ich wyborze.Umowa nie może być bezkarnie łamana lub niedotrzymywana. Społeczny Ruch Odpowiedzialności Wyborczej. e-amil: wybory@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
odette Rozliczyć Kwacha z obietnicy mieszkań dla wszyst 08.07.06, 16:48 tkich! xyz664 napisał: > Prawo do rozliczania polityków z umowy jaką zawrli ze społeczeństwem,zapewniają > c > o zmianach,które zadecydowały o ich wyborze.Umowa nie może być bezkarnie łamana > lub niedotrzymywana. > Społeczny Ruch Odpowiedzialności Wyborczej. > e-amil: wybory@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
odette Gaude Mater Polonia!!!Kaczynscy to 44 !!!Nareszcie 08.07.06, 16:50 To wyprorokował juz Mickiewicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odette Zmień obywatelstwo. To Niemcy odp."Scheisse" na 08.07.06, 16:55 każdy temat! Odpowiedz Link Zgłoś
odette Własnie.Co ma brzuch do Mickiewicza?Żeby wiedzieć 08.07.06, 17:02 o co chodzi z liczbą 44, nie wystarczy zawodówka.Przydałaby sie chociaż maturka.Dlatego piszę, ze tylko Niemcy na każdy temat mówią"Scheisse".Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Mylisz braci Kaczynskich z Mickiewiczem 08.07.06, 17:15 To oni sa brzuchaci. Skoro wiec porownujesz ich do 44, narzuca sie obly ksztalt owych wysnionych Przewodnikow Narodu. Przed wielu laty slynny polonista z UJ prof. Kazimierz Nitsch na tablicy ogloszen wywiesil kartke: "Studenci, co maja zdawac u mnie egzamin, zglosza sie do..." itd. Studenci na tej kartce dokonali poprawki: przekreslili "co maja zdawac" i dopisali "ktorzy maja zdawac". W odpowiedzi Nitsch wywiesil kartke z wyjasnieniem: "Przeciez juz Mickiewicz napisal: "Panno Swieta, CO jasnej bronisz Czestochowy". Studenci na to odpisali: "CO wolno Mickiewiczu, to nie tobie Nitschu!" RADZE WZIAC ICH OPINIE POD UWAGE PRZY POWOLYWANIU SIE NA MICKIEWICZA. A co do poziomu mojego wyksztalcenia: istotnie, skonczylem zawodowke. Te, na ktorej wykladal przed laty prof. Nitsch Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Gaude Mater Polonia!!!Kaczynscy to 44 !!!Nare 08.07.06, 17:00 A Słowacki napisal: "Na debie siedza golebie po stawie plywaja Kaczki jeslis tak dobry, to zanies do praczki moje spodnie!" Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Gaude Mater Polonia!!!Kaczynscy to 44 !!!Nare 08.07.06, 22:33 Ale, wiesz, że Mickiewcz był ńydem a do tego opisywał Litwę, jak swoją ojczyzną? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiaczek Re: Rozliczać polityków z obietnic wyborczych. 08.07.06, 17:51 xyz664 napisał: > Prawo do rozliczania polityków z umowy jaką zawrli ze społeczeństwem,zapewniają > c > o zmianach,które zadecydowały o ich wyborze.Umowa nie może być bezkarnie łamana > lub niedotrzymywana. A ile umów wyborczych zostało już złamanych i to we wszystkich kadencjach od 1989 roku i co i tak nic nie można tym na górze zrobić bo trzymają się stołków jak pijawki. A gdzie dostaną tyle kasy ?? > Społeczny Ruch Odpowiedzialności Wyborczej. > e-amil: wybory@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
nicknack czy ta wypowiedz jest poprawna gramatycznie ? 08.07.06, 15:52 Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent i premier byli braćmi moje pytanie: a czy nie sa oni bracmi ? moim zdaniem powinno sie mowic: podejmujemy ryzyko, żeby prezydentem i premierem byli bracia... Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacet Re: czy ta wypowiedz jest poprawna gramatycznie ? 08.07.06, 16:02 moze chodzilo o braterstwo... zeby byli braćmi powinno wtedy byc: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby braćmi byli prezydent i premier. a swoja droga lepsi tacy bracia, niz braterstwo olejniczaka i tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A moze braterstwo Tuska i Marcinkiewicza? 08.07.06, 16:51 Taki sam sens, jak Twoja uwaga ponizej. spokofacet napisał: > a swoja droga lepsi tacy bracia, niz braterstwo olejniczaka i tuska. > Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: czy ta wypowiedz jest poprawna gramatycznie ? 08.07.06, 22:29 jest poprawna. gramatyka wolska rzadzi sie innmi prawami. nie martw sie, jeszcze cie naucza :) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 15:53 gra w zespole to sztuka iraczej obca pewnym partiom preferującym interesy rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Biedne PO 08.07.06, 15:53 Już liczyło na odejście Marcinkiewicza do swojej partii, a tu nic... W dodatku Gronkiewicz może już pakować manatki w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
thelima Re: Biedne PO 08.07.06, 15:56 Uhm. Tak samo jak pakowało po ostatnich wyborach, gdzie w wawie dostało 15% więcej niż PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Re: Biedne PO 08.07.06, 16:03 Z tego co piszesz wynika, że nie jesteś warszwiakiem. W wyborach parlamentarnych PO dostało 32%, a PiS 30%. 2% to nie 15, nieprawdaż? Zresztą, nie mów że HGW może pokonać Marcinkiewicza. przecież ludzie pamiętają ją tylko jako hienę wyborczą, zaś marcinkiewicz ma poparciewyższe niż Kwaśniewski w okresie świetności, kiedy w I turze został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Biedna POpularnosc Marcinkiewicza 08.07.06, 17:04 teraz pewnie rychlo spadnie konrad31345 napisał: > marcinkiewicz ma poparciewyższe niż > Kwaśniewski w okresie świetności, kiedy w I turze został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Znajdź mi tą większość... 08.07.06, 16:11 Coś mi mówi, że się zdziwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
odette Warszawiacy z Kobyłki-tak, ale nie prawdziwi, 08.07.06, 17:06 przedwojenni (nie żulia zaznaczam, ani czerwona tzw. inteligencja, czyli dzieci ruskich kombatantów) -to sie okaże. laseczka.galby napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
odette Absolwentka zootechniki w roli sedziny,kto jest in 08.07.06, 17:08 teligencją oraz inni idole szklanego ekranu - to przecież bozyszcza dla wiochy! jak tego można nie rozumieć?!! laseczka.galby napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Cytat z Prezesa: 08.07.06, 18:16 "Podjęliśmy to ryzyko, by Prezydent i Premier byli braćmi!!!!"/k.cyt./ --- Uważaj na swoje marzenia bo mogą się spełnic! Odpowiedz Link Zgłoś
odette Gaude Mater Polonia!Kaczynscy to 44 !!!Mickiewicz 08.07.06, 17:10 to przewidział !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A Slowacki przewidzial tez 08.07.06, 17:21 Napisal w Balladynie: "na debie siedza golebie po stawie plywaja Kaczki" Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: A Slowacki przewidzial tez 08.07.06, 22:37 Tylko ja pisze prawdę, a tobie wydaje sie, ze jesteś dowcipny,a w gruncie rzeczy jesteś poprostu nedznym prostakiem (patrz plebejskie poczucie humoru,ludowe) pantanal napisał: > Napisal w Balladynie: > "na debie siedza golebie > po stawie plywaja Kaczki" Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: Biedne PO 08.07.06, 16:09 Myślałem że Marcinkiewicz zachowa się z godnością, ale nie - stulił uszy jak zbity pies. Zasługiwał na żal, po tym co się stało. Teraz zasługuje już chyba tylko na litość. Pani Waltz nie jest moją ulubienicą, ale będę na nią głosował, choćby dlatego żeby sprowadzić Marcinkiewicza na ziemię, a jeszcze bardziej żeby utrzeć dzioba Kaczyńskim. Nosicielami wirusa ptasiej grypy są głównie ptaki blaszkodziobe. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers a jak miał sie zachować 08.07.06, 16:20 każde inne "zachowanie" byłoby jeszcze bardziej szkodliwe dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Biedne PO 08.07.06, 16:28 konrad31345 napisał: > Już liczyło na odejście Marcinkiewicza do swojej partii, a tu nic... > W dodatku Gronkiewicz może już pakować manatki w W-wie. :)))) jesteś kolejnym naiwnym frajerem... wierzysz w to co piszesz ?! Znajdź mi czas i miejsce, kiedy PO zapraszało Marcinkiewicza do zmiany barw politycznych ?! Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 16:00 pamietam rozdzierajaca rozmowe miedzy lechem i jaroslawem w ktorej lech trzasnal sluchawka i obrazil sie na brata gdyz jaroslaw zrezygnowal z funkcji premiera - bal sie ze lech przegra wybory jesli jaroslaw bedzie juz premierem moze lech chce mu to teraz wynagrodzic zachowal stanowisko dla brata? wtedy uznalabym to za dowod ze to oni nagrali afere gilowskiej i za nia tez zdymisjonowali marcinkiewicza..?? prawdziwa milosc jak z brokeback mountain. musze przyznac ze jestem wzruszona jak więzy milosci braterskiej mogą wygrywac nawet w tak ostrych momentach zycia jaroslaw opowiadal o tym monice olejnik - wywiad jest gdzies spisany w gw. lech odkladajac sluchawke, oczy zaszly mu lzami pomyslal zapewne ze zaiste ta sytuacja jest "niesprawiedliwa". pierwszy raz w życiu obrazil się na jarosawa, nawet przestal sie do niego odzywać. jaroslaw zrezygnowal dla stolka dla jego wlasnej prezydentury, teraz chce mu to jakos wynagrodzic. w tle slychac romantyczną melodię, znow będą razem, wbrew nam wszystkim... wbrew tobie i mi i wszystkim podlym bękartom.. oczyscili z wrogow caly swoj zastęp - nie będzie juz zadnych neoliberalnych bitches nieco bardziej dennym efektem moze byc kandydowanie marcinkiewicza na stanowisko prezydenta warszawy - ma spore szanse wygrac. dla mnie to jedyny pisowiec ktory mowi dosc normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
kolona Nowe wybory 08.07.06, 16:01 wybory do parlamentu jesienią, proponuje rozpocząć kampanię Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl chcielibyśmy udowodnić że... 08.07.06, 16:04 udowodnić gazecie TAG :/ "Terapia przez waaadzę". Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Kaczyński: podejmujemy ryzyko, żeby prezydent 08.07.06, 16:05 To nie tylko bracia,ale bliznięta jednojajowe. Perfidia i zakłamanie? Tak to tez można nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś