besserwisser 03.08.06, 09:48 premier spotyka się z podejrzaną w trakcie procesu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 09:57 "W czwartek mają zeznawać trzej b. oficerowie SB z Lublina - przełożeni Witolda Wieczorka, oficera, który w środę powiedział sądowi, że fikcyjnie zarejestrował Gilowską jako tajnego współpracownika." Ciekawe co zeznają ci przełożeni, których Witold W. - jeśli mówi on prawdę - przez pewien czas bezczelnie oszukiwał. W końcu wpisał Gilowską na listę TW; wziął za to pieniądze. Na razie sprawa wygląda tak: o winie/niewinności Gilowskiej orzeknie się w oparciu o zeznania oficerów SB, a więc świadków "niezwykle" wiarygodnych. Biorąc pod uwagę wypowiedzi Kaczyńskiego ich zeznania mają wagę państwową. Czy ktoś wziął pod uwagę to, że choćby po to by zrobić na złość (zemścić się?) na WW. mogą zeznać, że Zyta była świadomym TW, a zgoda na współpracę gdzieś zaginęła? I jaki sąd wydałby wyrok? Mając po jednej stronie (choćby niekompletne) papiery, których nie da się podważyć innymi dowodami oraz zeznania trzech świadków po drugiej - zaprzeczenia osoby zainteresowanej i zeznania jednego świadka? Gilowskiej w takiej sytuacji nic nie uratuje, nawet jeśli jest najbardziej kryształową osobą w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:12 A czy nie możesz po prostu przyjąć (tak wynika z logiki sprawy), że Gilowska po prostu była TW?! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:38 jm19 napisał: > A czy nie możesz po prostu przyjąć (tak wynika z logiki sprawy), że Gilowska po prostu była TW?! Mozna przyjac, ze byla, mozna tez przyjac, ze nie byla - a oba zalozenia mozna podeprzec logicznymi wywodami. Problem w tym, ze nikt nigdy poza nia sama i jej esbekiem nie bedzie mial pewnosci co tak naprawde tam bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:52 Ale udowodnic trzeba. Jak nie ma dowodów, to nie ma tematu. Tak jest przed sadem. A co jest prawda, to ustala wlasnie sad. In dubio pro reo. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:10 > In dubio pro reo. Już niedługo, już niedługo... Skończymy z tymi burżuazyjnymi pomysłami zgniłej, kapitalistyczno-łżeelitystycznej jurysprudencji. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista SB tworzyli Polacy, a my wiadomo, jacy jesteśmy... 03.08.06, 11:23 Tradycyjny Polski Rozgardiasz Polak potrafi - kombinować. Jakie moga być służby w naszym Państwie? Przecież tworzymy je my, Polacy. Geograficznie jesteśmy w Europie, mentalnie jednak bliżej nam do Azji. ===== >>> "Walczyliśmy z łajdackim państwem, a dziś posługujemy się jego łajdackimi materiałami" dodam do tego że posługują sie nimi łajdaki z PiSu <<< Odpowiedz Link Zgłoś
amenofis_3 Sowiecka rakieta SB-06 03.08.06, 12:10 Nie jest jasne, czy to rakieta samosterująca, czy przez kogoś sterowana w czasie rzeczywistym. Dziś już trochę wiadomo po co ta rakieta została niedawno wystrzelona i ile ma głowic. Dwie mianowicie. Jedna ma podważyc sens lustracji (niewiarygodne papiery) druga uderzyć bezpośrednio w ekonomiczne podstawy rządu PiS poprzez pogrążenie ekonomistki z Lublina Z. Gilowskiej. W innym miejscu dzisiejszego wydania GW Helena Łuczywo nie kryje satysfakcji, że papiery okazują się wątpliwe, co miałoby dowodzić odwiecznej niby racji Gazety w kwewstii lustracji. W istocie dowodzi tylko, że problemy z tymi papierami pojawiają się, gdy dotykamy poczynań ludzi SB później zatrudnionych w UOP (sprawa Lesiaka też się kłania) wplątanych w niewyraźne układy pookrągłostołowe i bieżącą walkę polityczną. Dalej Helenka Łuczywo postuluje ukaranie ubeka za fałszowanie kiedyś dokumentów. W rzeczywistości on je nie tyle fałszował co obchodził ówczesne przepisy i instrukcje operacyjne. Pomijam już kwestię przedawnienia. To że teraz zasłania się brakiem pamięci lub mówi prawdę jest zrozumiałe, za składanie fałszywych zeznań grozi mu więzienie i to raczej nie wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
eselte Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:26 sama sobie Gilowska bat ukręciła, to przecież ona tak parła do takiej lustracji jak teraz jest robiona a wczroaj się dziwiła, ze można tak łatwo zniszczyć człowieka........... Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Palikot dal sie wpuscic 03.08.06, 10:36 I po co to Panu bylo Panie Palikot, wpuscicli Pana w kanal i teraz koniec kariery w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
anulina chory kraj, chora władza 03.08.06, 10:03 jak można tak postępować z takim fachowcem jak pani Zyta Gilowska? to kpina z państwa i demokracji! Gilowska powinna byc przywrocona na stanowsko ministra finansów. Ta mądra kobieta mogłaby wiele w tym kraju zrobic, ale widocznie wszystki zalezy żebyśmy tkwili w tej degrengoladzie Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: chory kraj, chora władza 03.08.06, 11:18 Akurat na miejscu Zyty Gilowskiej nikt nie powinien starać się o stanowisko Ministra Finansów. Bo właśnie na Ministra Finansów spadnie wredne zadanie znalezienia pieniędzy dla kolesi Leppera (tzw. odszkodowania czy ubezpieczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: chory kraj, chora władza, ale zdrowi ludzie. 03.08.06, 11:45 To nie jest chory kraj, bo obraza sie madre nasze spoleczenstwo, ale chory jest ten rzad i jego przedstwiciele.Na ta cala lustracje i jej podobne idiotyzmy, to zygac sie chce i rece opadaja.W polsce nie ma dzis wazniejszych problemow? do ku.. nedzy!Przepraszam ze sie unioslem, ale to nie tylko ja tak mowie i mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpaki [...] 03.08.06, 10:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: najbardziej krwiożerczy są zawsze komsomolcy. 03.08.06, 10:24 I neofici. A szeregi młodzieży weszpolskiej są pełne i jednych i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Soczysta prawda 03.08.06, 14:04 zgaduje: wodka Palikota? megasceptyk napisał: > czysta i soczysta Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Soczysta prawda 03.08.06, 15:12 > zgaduje: wodka Palikota? Ja nie zgaduję. Ja wiem, że napiłbyś się - za frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:26 nie pisz takich rzeczy na tym forum; tutaj wiekszosc albo sama sie w sbecji babrala, albo tez sa to potomkowie bylych komuchow i sbekow (wystarczy poczytac te plugawe anty-Kaczynskie posty tego zafajdanego lewactwa); lewusy nie moga sie do dzisiaj pogodzic z tym, ze cos sie w Polsce jednak zmienilo; albo po co ich wieszac? wystarczy, ze CBA i Macierewicz zabiora sie do roboty, to lewactwo za pare lat samo sobie bedzie zyly podcinac (jesli tylko odwagi starczy); nie ma powodu sie badziewiem przejmowac; komuchy skoncza - tak jak nazisci - w rynsztoku historii arturpaki napisał: > Jest ofiarą - pokrzywdzoną. > Dlaczego nie mordowaliśmy SB-cji i innego plugastwa po 1989??? > Przecież na drzewach zamiast liści mieli wisieć komuniści! > Mam 20 - parę lat, a nienawidzę komuny i postkomuny jakbym sam doznał od nich > represji. Nie byłoby: Jaruzelskiego, Kiszczaka, Rakowskiego, Kwaśniewskiego i > jego Joli, Millera, Cimoszewicza, Oleksego, Jaskierni, Jakubowskiej i całego > tego BYDŁA! > Dobrze chociaż, że "duch Ireneusza (S.) już kotarą porusza". > IDŹCIE W NIEPAMIĘĆ!!! NIECH NIKT JUŻ O WAS NIE PAMIĘTA ZA KILKA LAT. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:29 Och naiwny Silesiusie, zapominasz co się dzieje zawsze z rewolucjami. Zazwyczaj pożerają własne dzieci, poczytaj coś o Dantonie czt Robespierrze, też byli tacy bezkompromisowi i jaki los ich spotkał. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:34 Ale gdzie ta bezkompromisowość PiSu? Wejście w koalicję z posteSBecką, postPZPRowską, przestępczą, podejrzewaną o kontakty z zagranicznymi ośrodkami wpływu i będącą miejscem "miękkiego lądowania" dla SLDowców SamooBroną? Wejście w koalicję z Romanem Giertychem - synem człowieka który poparł stan wojenny i ubolewał nad wycofaniem radzieckich wojsk z Polski? Współpraca z o. Rydzykiem, gdzie za eksperta robi JRNowak - były sekretarz ambasady PRL w Budapeszcie, który oskarżał kard. Mindszenty'ego o "antyradziecki nacjonalizm"? O dziwnych interesach RM nie wspominając. Ta "moralna rewolucja" moralnie zbankrutowała, zanim jeszcze na dobre się zaczęła. To był po prostu kolejny pic dla ciemnego ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:42 a kto tu mowi o rewolucji? przeciez nikt sie lewactwa - w sensie uzycia przemocy - tykac nie bedzie; sami sie wykoncza zaciekawiony4 napisał: > Och naiwny Silesiusie, zapominasz co się dzieje zawsze z rewolucjami. Zazwyczaj > pożerają własne dzieci, poczytaj coś o Dantonie czt Robespierrze, też byli tacy > bezkompromisowi i jaki los ich spotkał. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:25 W ogóle mnie nie zrozumiałeś a może nie chciałeś mnie zrozumieć. Rewolucję prowadzi PiS a jak skończy tak naprawdę samo nie wie. Bo najzabawniejsze by było jakby A. Lepper za 3 lata obejmując urząd premiera powiedział, trzeba sprawdzić powiązania PiS z układem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:33 no faktycznie nie zrozumialem; chyba musze sobie zalozyc okulary z rozowo- czerwonym filtrem, zeby moc dostrzec, ze "PiS prowadzi rewolucje"; pisz dalej: zawsze warto sie z czegos posmiac zaciekawiony4 napisał: > W ogóle mnie nie zrozumiałeś a może nie chciałeś mnie zrozumieć. Rewolucję > prowadzi PiS a jak skończy tak naprawdę samo nie wie. Bo najzabawniejsze by był > o > jakby A. Lepper za 3 lata obejmując urząd premiera powiedział, trzeba sprawdzić > powiązania PiS z układem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:34 Śmiać się będziemy przez łzy jak Lepper wygra kolejne wybory. Ale kolega będzie bezpieczny bo jakoś nie słychać żebyś chciał wracać do tego raju nad Wisłą, mlekiem i miodem płynącym. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:41 W poniedzialek wrocilem z "tego kraju"; do stolicy - i dobrze - tym razem nie dotarlem, ale wystarczylo mi przyjrzec sie sytuacji na Slasku i w Krakowie, i porozmawiac z rodzina i znajomymi; wszyscy twierdzili, ze jest lepiej, jak za Millera/Belki (choc -oczywiscie - mieli tez wiele krytycznych uwag); o zadnej rewolucji nikt niczego nie slyszal; co wiecej: moja siostra - zwolenniczka Platfusow z PO - uwaza, ze dobrfze i powstala CBA i ze Macierewicz wzial sie za likwidacje WSI: bo - jak sama stwiedrzila - moze w koncu ktos te skorumpowane struktury rozwali; ale: zeby egzekucje prawa nazywac "rewolucja"? nigdy bym na to nie wpadl zaciekawiony4 napisał: > Śmiać się będziemy przez łzy jak Lepper wygra kolejne wybory. Ale kolega będzie > bezpieczny bo jakoś nie słychać żebyś chciał wracać do tego raju nad Wisłą, > mlekiem i miodem płynącym. Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Pięknie to ująłeś 03.08.06, 11:45 Egzekucja prawa. Nikt piękniej od Ciebie dziś na tym forum nie wyraził się o tym, co robią bolszewicy z partii rządzącej. Potem będzie egzekucja sprawiedliwości. Na końcu egzekucja przeciwników politycznych. Cóż, Panowie komuniści, historia Was oceni. Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 11:53 czyzbys byl uwlaszczonym z nomenklatury, albo beneficjentem powiazan ABW i WSI z "lewym" biznesem, ze Cie strach oblecial? bo narazie - poza skowytem lewizny na forum, twierdzacej, ze Polsce jest "rewolucja" - zadnych przejawow tejze "rewolucji" nie dostrzegam; a to ze SLD-upstwo i POlszewicy zaczynaja sie bac, to prawda; no, ale skoro ma sie tylu "zasluzonych" kanciarzy w swoich szeregach (wymienienia nazwisk sobie oszczedze), to pewnie trzeba sie i bac daarnor napisał: > Egzekucja prawa. > > Nikt piękniej od Ciebie dziś na tym forum nie wyraził się o tym, co robią > bolszewicy z partii rządzącej. > > Potem będzie egzekucja sprawiedliwości. > > Na końcu egzekucja przeciwników politycznych. > > Cóż, Panowie komuniści, historia Was oceni. > > Tak nam dopomóż Bóg! > Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:07 Widzisz, komunisto. Nie każdy musi być uwikłany, by być przeciwny systemowi. Ja brzydzę się władzą, układami, polityką. Nigdy, w żadnym systemie, nie będę popierał żadnego samozwańczego "bożego pomazańca". Mimo to nie jestem anarhistą. Wierzę w Państwo, tworzone przez obywateli (a nie, tak ujak chcą twoi władcy, bolszewiku, przez towarzyszy. Precz z lewactwem, uwikłanym w mordowanie polskiej państwowości. Precz z PiS-em. Precz z nomenklaturą komunistyczną, trochę w ostatnich latach nadszarpnięta, lecz zawzięcie odbudowywaną przez Nowych Bolszewików! Niech komuniści szczezną na śmietniku historii. Daar Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:10 "Niech komuniści szczezną na śmietniku historii" . pod tym zdaniem zdecydowanie sie podpisuje; zas co reszty Twojego komentarza?... zmilcze daarnor napisał: > Widzisz, komunisto. > > Nie każdy musi być uwikłany, by być przeciwny systemowi. > > Ja brzydzę się władzą, układami, polityką. > > Nigdy, w żadnym systemie, nie będę popierał żadnego samozwańczego "bożego > pomazańca". > Mimo to nie jestem anarhistą. Wierzę w Państwo, tworzone przez obywateli (a nie > , > tak ujak chcą twoi władcy, bolszewiku, przez towarzyszy. > > Precz z lewactwem, uwikłanym w mordowanie polskiej państwowości. Precz z PiS- em > . > Precz z nomenklaturą komunistyczną, trochę w ostatnich latach nadszarpnięta, > lecz zawzięcie odbudowywaną przez Nowych Bolszewików! > > Niech komuniści szczezną na śmietniku historii. > > Daar > Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:13 Zmilczysz? To może i przemyślisz? Przyłącz się do nas, ludzi którzy mają już dośc komunizmu w naszym biednym kraju. Odsuńmy razem bolszewików od władzy. Wszak cel mamy taki sam, tylko ty nie odróżniasz, kto jest komunistą, a kto nie... Niech żyje wolna, niepodległa Polska. A na drzewach, zamiast liści, niechaj wiszą komuniści (i kaczyści). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:18 musisz sie jeszcze wiele nauczyc, zeby zaczac tacjonalnie oceniac rzeczywistosc; "kaczysci" to "komunisci"? no coz: a moze POlszewicy Tuskowi i Frasyniukowa PD-ecja to prawdziwi bolszewicy? moez by tak POszolomow i PD-ecje powiesic na drzewach? co Ty na to? daarnor napisał: > Zmilczysz? > > To może i przemyślisz? > > Przyłącz się do nas, ludzi którzy mają już dośc komunizmu w naszym biednym kraj > u. > Odsuńmy razem bolszewików od władzy. > Wszak cel mamy taki sam, tylko ty nie odróżniasz, kto jest komunistą, a kto nie > ... > > Niech żyje wolna, niepodległa Polska. A na drzewach, zamiast liści, niechaj > wiszą komuniści (i kaczyści). > Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:21 Widzę, że zaczynasz rozumieć, choć już straciłem nadzieję. POlszewików też, zaraz w drugiej kolejności (nie,w trzeciej, po SLD) Ale zacznijmy od większego zagrożenia - PiSokomuny samoobronnej zelpeerowanej. A potem zacznijmy Państwo budować od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:24 ja jednak wole poczekac jeszcze 3 lata; mysle, ze PiS-owi uda sie jednak oczyscic to panstwo; w budowe panstwa od nowa nie wierze: az tak naiwny nie jestem daarnor napisał: > Widzę, że zaczynasz rozumieć, choć już straciłem nadzieję. > > POlszewików też, zaraz w drugiej kolejności (nie,w trzeciej, po SLD) > > Ale zacznijmy od większego zagrożenia - PiSokomuny samoobronnej zelpeerowanej. > > A potem zacznijmy Państwo budować od nowa... > Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Pięknie to ująłeś 03.08.06, 12:30 Widzisz, ja nie wierzę. Bo w przeciwieństwie do ciebie, nauczyłem się nie ufać politykom. Bo ślepa wiara może nas zaprowadzić do nieba... ale nie stworzy nieba na ziemi. Poprawiać warunki musimy sami; nikt za nas tego nie zrobi; ci, którzy twierdzą, że coś dla nas uczynią, robią to po to, by nas omamić, zdobyć nasze zaufanie i nas oszukać. Pożyjesz lat kilka, poczytasz trochę (polecam!), może nawet zdasz maturę, nie tylko u Giertycha. I zrozumiesz. Naiwne zapatrzenie w spadkobierców Goebbelsa i Lenina (Dr Kaczyński do dziś na nim opiera swe przemowy, nie tylko swą pracę doktorską), nie przynosi ci chwały. Chcesz walczyć z komuną, walcz z nią. Zacznij od swego otoczenia, zacznij od swojej wiary, zacznij od swego serca. I tęp do ostatniej kropli. Powodzenia. Logout Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 odpowiedz na proste pytanie 03.08.06, 12:32 Ja jestem uczciwy i jak dla mnie możemy wszystko kontrolować. Ale jak wszystko, to wszystko, dla każdego równe prawa i obowiązki. Dlaczego PiS tak długo sprzeciwiał się poddaniu SKOK-ów nadzorowi bankowemu? Dlaczego bronił tego jak niepodległości? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? Podobno walczymy z korupcją i malwersacjami? Ciekawi mnie to rozdwojenie jaźni. Ciekawi mnie jaki śliski argument wymyślisz dla obrony tego niezrozumiałego posunięcia (niezrozumiałego, jeśli założymy, że PiS naprawdę walczy o państwo prawa, a nie tylko wymienia stare układziki na nowe, swoje). PS. Proszę o KONKRETNĄ odpowiedź na pytanie, a nie typowe dla ciebie zejście na manowce. PPS. Oraz, uprzedzając typowe dla ciebie obrzydliwe insynuacje: Ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie miał i nie ma żadnych "lewych" powiązań ani komunistycznej przeszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: odpowiedz na proste pytanie 03.08.06, 14:20 pytanie wcale nie takie trudne: zwaz na to, ajk byly "prywatyzowane" banki za czasow Balcerowciza i Lewandowskiego oraz na to, jak dobierano czlonkow nadzoru bankowego; sam mialbym duze opory przed poddanie sie kontroli takiego gremium; najpierw zazadalbym jesnego okreslenia co i w jakim zakresie ma byc kontrolowane; zastrzeglbym tez sobie dodatkowej kontroli przez - np. - Ministerswto Finansow (oczywiscie zakladajac, ze ta stajnia Augiasza - po zamknieciu 4 "kolesi" z PO-SLDowskiego ukladu jest juz dostatecznie wyczyszczona ze skorumpowanych elementow) pacal2 napisał: > Ja jestem uczciwy i jak dla mnie możemy wszystko kontrolować. > Ale jak wszystko, to wszystko, dla każdego równe prawa i obowiązki. > > Dlaczego PiS tak długo sprzeciwiał się poddaniu SKOK-ów nadzorowi bankowemu? > Dlaczego bronił tego jak niepodległości? Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? > Podobno walczymy z korupcją i malwersacjami? > > Ciekawi mnie to rozdwojenie jaźni. > > Ciekawi mnie jaki śliski argument wymyślisz dla obrony tego niezrozumiałego > posunięcia (niezrozumiałego, jeśli założymy, że PiS naprawdę walczy o państwo > prawa, a nie tylko wymienia stare układziki na nowe, swoje). > > PS. Proszę o KONKRETNĄ odpowiedź na pytanie, a nie typowe dla ciebie zejście na > manowce. > PPS. Oraz, uprzedzając typowe dla ciebie obrzydliwe insynuacje: Ani ja, ani nik > t > z mojej rodziny nie miał i nie ma żadnych "lewych" powiązań ani komunistycznej > przeszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:02 silesius.monachijski0 napisał: > nie pisz takich rzeczy na tym forum; tutaj wiekszosc albo sama sie w sbecji > babrala, albo tez sa to potomkowie bylych komuchow i sbekow (wystarczy poczytac >> te plugawe anty-Kaczynskie posty tego zafajdanego lewactwa); lewusy nie moga > sie do dzisiaj pogodzic z tym, ze cos sie w Polsce jednak zmienilo; albo po co > ich wieszac? wystarczy, ze CBA i Macierewicz zabiora sie do roboty, to lewactwo > za pare lat samo sobie bedzie zyly podcinac Chłopie lewactwo to działania zakładające "dawanie" - darmowa służba zdrowa, darmowe szkoły, "sprawiedliwy" podział majatku, "państwowe" wszystko co istotne i dobra wspólne ponad prywatnymi, a także pomoc wszystkim biedniejszym kosztem bogatszych. TY jesteś lewakiem. To co robi obecnie władza to lewactwo i socjalizm, oni chcą DAWAĆ. Najbardziej zaś nienawidzą wypracowywania majątku dla siebie i co gorsza samodzielnego dysponowania własnym majątkiem, co lewactwem w żadnym stopniu nie można nazwać. Proszę nie myl pojęć. Ja chce uczciwie i cięzko pracować, i wykorzystać to co zarobię tak jak ja uważam za właściwe, a nie sponsorować meneli, którzy nigdy nie pracowali i pracowac nie będą, a że są biedni i mają tabun dzieci to trzeba im DAAAĆ. Owszem są przypadki losowe - ktoś jest niepełnosprawny, choruje ciężko, stracił cały dobytek, takim ludziom trzeba pomagać, ale ich nie ma tak naprawdę dużo. Myślę, że takich jak ja to na Gazecie jest więcej. I myśle, że nie jesteśmy lewakami, w przeciwieństwie do PISu i koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:08 Są dwie wersje. Albo przeczytasz odpowiedź absolutnie od czapy albo obrzuci Cię wyzwiskami, bo to pacjent chory na koprolalię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:21 posluchaj no uu1: wszyscy na tym forum wiedza, ze ty - obronca jaruzela i prl- owskiego zamordytmu sbeckiego - za kazdym razem, kiedy brakuje ci argumentow, wyzywasz adwersarzy od "ciuli" (zapomniales juz? cierpisz na zanik pamieci?); wiec nie przypisuj innym tego, co sam notorycznie na tym forum czynisz (pomijam juz inne twoje epitety, typu: "naziol" czy "faszysta"); po prostu: zero kultury i zwyczajne chamstwo; uu1 napisała: > Są dwie wersje. Albo przeczytasz odpowiedź absolutnie od czapy albo obrzuci Cię > wyzwiskami, bo to pacjent chory na koprolalię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Koprolalia - z tego już się nie wyleczysz. : 03.08.06, 11:36 ponoc jestes - jak twierdzi calkiem niemale stadko twoich "wielbicieli" plci obojga na forum - "nieslychanie inteligentny"; mocno w ta watpie: puszczanie ciagle tej samej plyty badz tez odgrzewanie starej zupy nie jest wg przejawem jakiejs szczegolnej inteligencji; to juz wole te "ciule"; takie czerstwe i jurne okreslenie; jak u prawdziwego, przasnego polskiego chlopa; zapisz sie do SO: z otwartymi "recami" cie przyjma uu1 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
iczi-iczi Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 11:09 Pozbylismy się "pomrocznosci jasnej".A jasne,że mamy teraz"pomrocznosc lustracyjną". Jak dobrze jest mieć pracę,lacić podatki i cieszyć się,że idą one/podatki/na tak szlachetne cele,które podjęli posłowie PiS.Ich dodatnią cechą jest to,że w swym zapamiętaniu są niebywale hieratycznie poprawni.T0 kompensacyjne dążenie to wynik Ich wczesniejszej "walki z komuną" a sukcesy?.Sukcesy dopiero przed nimi !. "Pożar w burdelu to cicha msza żałobna w porównaniu " z tym co będzie się działo jak ta ustawa wejdzie w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:28 Słyszałeś może o koprolalii? Odpowiedz Link Zgłoś
buizdyczak Re: Gilowska nie jest podejrzaną! 03.08.06, 10:39 dlaczego nie mordowalismy po roku 1989 ? Bo wtedy jeszcze na gó.. wołałeś ptapta !i papu!.Na stadionie możesz kupić kałacha i wiadro naboi.Od jutra bierz się do roboty.Adresy w MW. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Znowóż manipulacja Gazety Wyborczej! 03.08.06, 10:10 Gazeta, jak zwykle pluralistyczna inaczej skasowała poprzedni wątek, pomimo, że było tam zaledwie 28 wpisów i dyskusja doopiero zaczęła się rozwijać! Ten nowy wątek, to kolejna próba rozwodnienia tematu i robienia ludziom wody z mózgu! Okazuje się, że to co Waldemar Łysiak pisze o panu Michniku to sama prawda i święta prawda!!! Tak oto Gazeta Wyborcza traci swoich ostatnich (różowych) czytelników!!! Nie mam zamiaru dalej za darmo ją pouczać i wycofuję się z dyskusji. Boję się tylko, że Wyborcza, pod moją nieobecność, bezkarnie wciśnie ogłupionemu społeczeństwu trochę swojego dezinformacyjnego "kitu"! Odpowiedz Link Zgłoś
arturpaki Re: Znowóż manipulacja Gazety Wyborczej! 03.08.06, 10:12 Konkretnie - o co chodzi z tą manipulacją? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Znowóż manipulacja Gazety Wyborczej! 03.08.06, 10:17 Chodzi o to, że zdjęto z Forum wątek p.t. "Esbek zarejestrował Gilowską fkikcyjnie.", kneblując w ten sposób dyskusję, która najwyraźniej była niewygodna dla Gazety Wyborcej! Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Wcale nie zdjęty. Link poniżej 03.08.06, 11:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46295797 Odpowiedz Link Zgłoś
owrank świadkowie obejrzeli zeznania a teraz sami zeznają 03.08.06, 10:25 świadkowie obejrzeli zeznania innego swiadka a teraz sami zeznają ??? dziwne trochę to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Czy Gilowska jest tez nieswiadomym agentem CIA 03.08.06, 10:26 .....amnezja to narodowa cecha Polakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:26 To, czym zajmowali sie ci ubecy i za co brali takie pieniadze to jest dopiero obraz PRL-u. Teraz maja wysokie emerytury po 20 latach pracy, czesto fikcji, bzdur i szkodzenia innym. Pewnie maja poczucie dobrze spelnionego obowiazku, dostawali nagrody, przydzialy na samochody itp.. Dobrze, ze ludzie widza ten aparat, to bezprawie, ktore tak Polske zatrzymalo w rozwoju a wielu zmusilo do emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:31 Od 17 lat nie ma SB. Co skłania setki tysięcy ludzi do emigracji? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:39 Oczywiście żadnemu UBekowi (oficerowi, pracownikowi itp.) włos z głowy za terroryzowanie własnego narodu nie spadł. Natomiast teraz to towarzystwo, które przez pół wieku zniewalało nasz kraj, składa zeznania na podstawie których człowieka można okrzyknąć "agentem SB" lub nie. W wypadku p. Gilowskiej towarzystwo to może sparaliżować plany polityczne premiera. Czyli w imię "czystości" i "sprawiedliwości" skład rządu spoczął w rękach trójki UBoli. Jeśli Gilowska była agentką - potwierdzą to. Jeśli nie była - mogą bezkarnie (papiery świadczą za TAKĄ wersją) zeznać że była. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:47 Jeżeli nie ma dowodów, że była TW to znaczy, że zostały zniszczone. Jeżeli są, to znaczy że zostały sfałszowane. Elementarna logika PiS Brothers. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:55 posluchaj uu1: jako adwokat diabla, czyli zbrodniarza jaruzela (co juz wielokrotnie na tym forum demonstrowales), tej bestii, ktora za caly sb-ecki system prl-u jest najbardziej odpowiedzialna, powinienes jednak zamknac gebe na klodke, i nie wypowiadac sie w takich kwestiach (jezeli wiesz, co to przyzwoitosc) uu1 napisała: > Jeżeli nie ma dowodów, że była TW to znaczy, że zostały zniszczone. > Jeżeli są, to znaczy że zostały sfałszowane. > Elementarna logika PiS Brothers. Odpowiedz Link Zgłoś
upandup Jedno proste pytanko 03.08.06, 10:58 Czy zatem akta w IPN są w 100% prawdziwe jak twierdzą panowie historycy (i politycy PISu), czy też jednak nie do końca jeśli wierzyć SB-kowi? Oczywiście teczki Jarka K. nie dotyczą żadne zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Prawdziwość akt w IPN? Oceniamy ją na podstawie 03.08.06, 12:21 jedynie słusznego narzędzia - dialektyki... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46295797&a=46306618 Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:06 adas313 napisał: > Oczywiście żadnemu UBekowi (oficerowi, pracownikowi itp.) włos z głowy za > terroryzowanie własnego narodu nie spadł. > > Natomiast teraz to towarzystwo, które przez pół wieku zniewalało nasz kraj, > składa zeznania na podstawie których człowieka można okrzyknąć "agentem SB" lub nie. >... Czyli w imię "czystości" i "sprawiedliwości" skład rządu spoczął w rękach trójki UBoli. Najgorsze jest to, ze ewentualna wspólpraca Gilowskiej z SB nie ma ani dla kraju, ani dla spoleczenstwa zadnego znaczenia. Natomiast w 16 lat po zlikwidowaniu tej przestepczej organizacji (szantaze, pobicia, wymuszenia, zbrodnie, terror, falszerstwa itp) jej czlonkowie maja decydujacy wplyw na zycie polityczne i gospodarke juz wolnego i demokratycznego panstwa. Nie mam pretensji do "oszolomów", ze w swojej naiwnosci usiluja dojsc jakiejs abstrakcyjnej prawdy w lustracji - ich wina jest to, ze dzieki nim nieistniejaca dzis przestepcza esbecja nadal ksztaltuje nasze codzienne zycie i nadal represjonuje swoje ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:23 co wiecej: czytajac posty uu1 widac wyraznie, ze UB-ecy znalezli "godnych" nastepcow jankbh napisał: > > Najgorsze jest to, ze ewentualna wspólpraca Gilowskiej z SB nie ma ani dla > kraju, ani dla spoleczenstwa zadnego znaczenia. Natomiast w 16 lat po > zlikwidowaniu tej przestepczej organizacji (szantaze, pobicia, wymuszenia, > zbrodnie, terror, falszerstwa itp) jej czlonkowie maja decydujacy wplyw na > zycie polityczne i gospodarke juz wolnego i demokratycznego panstwa. Nie mam > pretensji do "oszolomów", ze w swojej naiwnosci usiluja dojsc jakiejs > abstrakcyjnej prawdy w lustracji - ich wina jest to, ze dzieki nim > nieistniejaca dzis przestepcza esbecja nadal ksztaltuje nasze codzienne zycie i > > nadal represjonuje swoje ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 uu1 w ostatnim stadium κίρρωσις 03.08.06, 12:05 stad to plucie zolcia na forum uu1 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Jak ja lubię czytać perełki Twojego humoru. 03.08.06, 14:05 zapisze cie na nowa watrobe uu1 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
andrz6 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:15 adaś313 to jakiś bełkot, o jakim terrorze piszesz. Z wczorajszej relacji na żywo dowiedziałem się, ze ci goście rozpoznawali, czy w środowisku naszych obywateli nie kręcą się służby specjalne obcych państw i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Nieswiadoma Beatka 03.08.06, 10:33 byla na tyle nieswiadoma, ze nie wiedziala, ze maz jej kolezanki, to znany w miescie SB-bek, a temu spowiadala sie jak ksiedzu na spowiedzi. Czy musiala? Robila to bo nie miala co innego do roboty? Dzsiaj SB, znowu w sile, moga potwierdzic, lub zaprzeczyc, co na tym zyskaja, ze powiedza ze Beatka byla pracowitym agentem? nic, a tak mozna miec swojego czlowieka blisko rzadu, moze sie odwdzieczy. O nieswiadomej Beatce, bedziemy jeszcze slyszec, o swiadmoych sbekach, zakladajacych dla jaj kartoreki, tez. Nieswadoma Beatka, to znowu wspolpraca z bylem SB, ktore jak mur twierdzi, ze ona niewinna, jak Popieluszko. Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Obiecanki .......... 03.08.06, 10:42 Kaczyński obiecał jej,że ukręci sprawie łeb , tak jak w swojej sprawie !Dzisiaj jest wszystko możliwe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Retransmisja na żywo??? 03.08.06, 10:44 Cholera czy to ja nie znam Polskiego czy autor/ka? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Retransmisja na żywo??? Michnik jak Lesmian 03.08.06, 10:46 Neologizmy tworzy brunschwick napisał: > Cholera czy to ja nie znam Polskiego czy autor/ka? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: PAP w rekach Michnika??? 03.08.06, 11:31 narazie mocno trzyma w lapach G...Wielkie; to widac i czuc; i obrzuca tym g... wszystko i kazdego, kto osmiela sie przeciwstawiac jego "wizjom" (najczesciej powstajacym pod wplywem nadmiernej konsumpcji alkoholu); kiedys chodzily sluchy, ze Lis ma zastapic "wielkiego jakale" na stanowisku naczelnego GW; moze wiec w rewanzu Michnik przejalby "Co z ta Polska"? byloby sie z czego posmiac jankbh napisał: > to bylby news... Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 nie wyczułeś ironii 03.08.06, 12:46 i wyprodukowałeś kolejną porcję bełkotu nie na temat. Ale czy można się spodziewać żywej inteligencji u apologety PiS... Wyjaśnię jak krowie na rowie, o co chodziło "janekbh": Ten artykuł to depesza PAP. To nie GW (Michnik), tylko Polska Agencja Prasowa stworzyła ten "neologizm". Jak się bodzie na ślepo wszędzie, gdzie się zobaczy płachtę z napisem GW/Michnik, to się strzela byki, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nie wyczułeś ironii 03.08.06, 13:06 > Ale czy można się spodziewać żywej inteligencji u apologety PiS... > Wyjaśnię jak krowie na rowie, o co chodziło "janekbh": Ten artykuł to depesza > PAP. To nie GW (Michnik), tylko Polska Agencja Prasowa stworzyła ten "neologizm Tym razem należy zastosować definicję różnicy pomiędzy chwilą a wiecznością. Tobie potrzeba chwili aby to wyjaśnić, jemu wieczności aby to zrozumieć. Czyli daremny trud. :( Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 Re: nie wyczułeś ironii 03.08.06, 13:28 > Tym razem należy zastosować definicję różnicy pomiędzy chwilą a wiecznością. > Tobie potrzeba chwili aby to wyjaśnić, jemu wieczności aby to zrozumieć. Czyli > daremny trud. :( Zrozumieć to, jak i wiele innych spraw... Przy czym o ile zrozumienie problemu "PAP kontra Michnik" nie jest dla człowieka kluczowe, to silesius równie długo będzie się dawał nabierać na tanie hasełka wyborcze... A wymagałoby to jedynie dokonywania porównań czynów ze słowami, czy nawet słów ze słowami (tych wcześniejszych z późniejszymi zwrotami, nieraz o 180st). Widocznie to dla niego za wiele, zawsze już będzie się kręcił w czarno-białym światku rozdartym pomiędzy anioły z PiS/SO/LPR i wrogi układ PO/SLD/postkomuna/nomenklatura/UB/ABW (lista wrogów będzie się oczywiście z czasem wydłużać, wraz z pogłębianiem się syndromu oblężonej twierdzy). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nie wyczułeś ironii 03.08.06, 13:41 Postkomuniści z PiS to pilni uczniowie i wierni wyznawcy MELS. Im bardziej UKŁAD będzie zwalczany tym będzie mniej dowodów na jego istnienie, co jedynie potwierdzi powszechnie znaną prawdę, jak bardzo jest silny i niebezpieczny. Pełna analogia do zaostrzającej się walki klasowej w miarę postępów socjalizmu. Do tego trzeba dodać śliczną, polską zasadę - aby sąsiadowi krowa zdechła. ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: nie wyczułeś ironii 03.08.06, 14:14 tym razem to ty nie czytasz ze zrozumieniem; inaczej wiedzialbys, ze na tym forum zdecydowanym obronca widzenia swiata w kolorach czarno-bialym jest niejaki uu1 (nawet pomiescil cos na ten temat w swojej sygnaturce); dla niego i jego "krewniakow" wszystko, co zwiazane z PiS jest czarne, bialy zas (pewnie jego czerwien udalo sie wyprac w persilu) jest niejaki jatuzelski wojciech; dlaczego bronie na tym forum PiS-u, nie bedac jego czlonkiem? to proste: na te piramidalne bzdury i chamskie komentarze pod adresem Kaczynskich, wypisywane prze takie "tuzy" polskojezycznego dziennikarstwa jak Michnik, Milewicz, Luczywo, Kuczysnki, itd., itp., tudziez przez "salonowa" lewizne na forum, trudno inaczej reagowac; najbardziej jednak smiesza mnie te pretensje do posiadania "jedynie slusznych pogladow"; szukacie powrotu komunistycznego myslenia? nic prostszego: spojrzcie w lustro pacal2 napisał: > > Tym razem należy zastosować definicję różnicy pomiędzy chwilą a wiecznośc > ią. > > Tobie potrzeba chwili aby to wyjaśnić, jemu wieczności aby to zrozumieć. > Czyli > > daremny trud. :( > > Zrozumieć to, jak i wiele innych spraw... > > Przy czym o ile zrozumienie problemu "PAP kontra Michnik" nie jest dla człowiek > a > kluczowe, to silesius równie długo będzie się dawał nabierać na tanie hasełka > wyborcze... > > A wymagałoby to jedynie dokonywania porównań czynów ze słowami, czy nawet słów > ze słowami (tych wcześniejszych z późniejszymi zwrotami, nieraz o 180st). > > Widocznie to dla niego za wiele, zawsze już będzie się kręcił w czarno-białym > światku rozdartym pomiędzy anioły z PiS/SO/LPR i wrogi układ > PO/SLD/postkomuna/nomenklatura/UB/ABW (lista wrogów będzie się oczywiście z > czasem wydłużać, wraz z pogłębianiem się syndromu oblężonej twierdzy). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nie wyczułeś ironii 03.08.06, 15:06 Ojej, jak mądrze. Tylko dlaczego tak monotematycznie i głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:44 Wychodzi, że całą tę lustrację można o kant d*** rozbić, skoro mogłeś być TW nawet o tym nie wiedząc. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 10:51 Masz rację. Ale z drugiej strony, co zrobić z opozycjonistami, ktorzy byli tak zakonspirowani, że dowiedzieli się o tym dopiero w tym roku. Albo z kombatantami, których liczba rośnie tym szybciej, im dalej od wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:07 Ja też jestem gadułą, więc może gdzieś, też mam jakąś teczkę? Na szczęście, nie ubiegam się o żadne stanowiska, bo nie muszę! Autor: Prywatny, pomiot gospodarczy, z klasy bardzo średniej Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Trafienie-punkt 03.08.06, 11:10 "Rządząca koalicja ma powód do dumy: oficer UB okazał się bardziej życzliwy rządowi niż łze-elity czy front Obrońców Przestępców z Trybunału Konstytucyjnego. I tak to już pozostanie: dzięki wielomiesięcznym staraniom Kaczyńskich i Rokity lustracja weszła w taką fazę, że odtąd oficerowie bezpieki będa wydawać świadectwa moralności ludziom z demokratycznej opozycji. Bo kto ma teczki, ten ma władzę... Wszystko to byłoby bardzo wesołe, gdyby nie to, że jest bardzo smutne." H.Łuczywo Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Tereferekuku! 03.08.06, 11:15 Akurat, ubectwo nie rejestrowało informatorów! Wręcz przeciwnie, każdy ubek dążył do awansów i nagród (talon na syrenkę, wczasy w Bułgarii) a przełożeniu rozliczali go z podkładek: raportów, donosów, deklaracji współpracy. Już bardziej uwierzę, że wciągali na listę krewnych lub szkolnych kolegów aby mieć "wyniki". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:24 "Przyznał zarazem, że oficer, który miał więcej źródeł informacji, był lepiej oceniany przez przełożonych." Wczoraj Wieczorek przyznał, że musiał coś przecież napisać, dzisiaj ten kwiatek. W takiej sytuacji żadne prawo, ani to zaproponowane przez PiS ani przez Platformę ani przez kogokolwiek innego nie jest w stanie ochronić osób przed niesłusznymi oskarżeniami. SBecy znowu wywracają wszystko do góry nogami i kompromitują całą ideę lustracji. To wina polityków, którzy domagają się ukarania TW, a nie byłych oficerów, którzy żyją sobie komfortowo za pieniądze skarbu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:38 Nie ma czegoś takiego jak pieniądze Skarbu Państwa. To są nasze pieniądze. Sprawa nie jest taka prosta. Nie można ukarać nikogo za sam fakt, że pracował w UB czy SB, tylko za łamanie prawa (ówczesnego prawa). Natomiast ściganie TW służy: - zaspakajaniu naniższych instynktów, - skłócaniu (na długie lata) społeczeństwa, - załatwianiu osobistych porachunków. Czy przez 17 lat słyszałaś o jednym (udowodnionym nie hipotetycznym) przypadku szantażowania kogoś "ze świecznika" przez b. tajne służby? Spalić ten cały chłam i wziąć się do pracy - to jedyne sensowne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:43 Przecież wiem, że to nasze pieniądze. A czy fałszowanie dokumentów i naciąganie faktów nie jest sprzeczne z nawet wtedy obowiązującym prawem? Buntuję się przeciwko temu, że oficerowie SB i UB żyją sobie godnie, bo mają wysokie emerytury i tylko od czasu do czasu ich spokój zakłócany jest wezwaniem do sądu, w którym bezczelnie mogą powiedzieć, że niczego nie pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Drugi dzień procesu Gilowskiej 03.08.06, 11:52 Ja też uważam to za k...o. Ale jak napisałem w poprzednim poście, niewielu to przeszkadza a cele są inne. Jest to zasłona dymna dla przekształcenia kraju ksenofobiczny zaścianek. To mnie bardziej martwi niż iluś tam esbeckich emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Nawiedzenie 03.08.06, 11:32 PiS i Kaczyńscy są nawiedzeni. Czy trzeba ich odwiedzić ?. Odpowiedz Link Zgłoś
jerber Miss mediów - Zyta Gilowska - od paru dni media .. 03.08.06, 11:44 oszalały na punkcie ZG. Widać, że sezon ogórkowy. Już mnie mdli - gdzie spojrzeć, gazeta czy TV w każdym programie lustracja ZG. W TVN-24 wczoraj przez szereg godzin na dole ekranu bez końca leciał czerwony pasek z wiadomością "pilną" o ZG. To już chyba duża przesada. Czy dziennikarze myślą, że ludzie niczym więcej się nie pasjonują ? Nie wystarczy jeden komunikat jak sprawa się zakończy ? Mogą być później różne polemiki na temat tej sprawy i wogóle lustracji. Ale BEZ przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Jest to nietaktowne -publiczne przesłuchiwanie... 03.08.06, 12:23 i upublicznianie tego problemu,jakby poważniejszych spraw w tym kraju nie było. A to wszystko z powodu 'gadatliwości' pewnej damy i jej przyjaciół:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jest to nietaktowne -publiczne przesłuchiwan 03.08.06, 13:13 > A to wszystko z powodu 'gadatliwości' pewnej damy i jej przyjaciół:) Sorki ale nie w tym miejscu cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś