marcus_crassus 06.09.06, 13:08 teraz pytanie kto za afera stoi. i chyba to jest najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna-dark Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j... 06.09.06, 13:08 Zyta wróć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 06.09.06, 13:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie modyfikuj moich wypowiedzi !!! Zyta wróć !!! 06.09.06, 13:31 Nie modyfikuj moich wypowiedzi !!! Zyta wróć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Zyta, nie wracaj! Nie ma do czego... 06.09.06, 13:43 Chyba, ze naprawdę stęskniłaś się za żłobem. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa a co z obniżką składki na ZUS ?! 06.09.06, 13:50 to jest ważne,a nie jakieś ploty sprzed 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: A co z lustracja Jacka Kuronia?? 06.09.06, 14:20 Ciekawe informacje na stronie autorskiej red. Michalkiewicza. www.michalkiewicz.pl Fragment dzisiejszych newsow: "Ujawnienie protokołów negocjacji Jacka Kuronia z ubekami wywołało wśród kombatantów „strony społecznej” pełen oburzenia gęg. Adam Michnik z tego oburzenia odstąpił od wszelkiej „polemiki”, Andrzej Celiński pogrążył się w klozetowej poetyce, wyzywając historyków IPN od „gó..arzy”, jakby zapomniał, że oni uprzątają jedynie szajs wyprodukowany przez jego kontrahentów z okrągłego stołu. Inni oburzają się trochę powściągliwiej, a w każdym razie nie tak po chamsku, jak ten socjaldemokrata, jednak w każdym przypadku oburzenie to musi budzić zdumienie. Przede wszystkim dlatego, że z punktu widzenia politycznego Jacek Kuroń, negocjując z ubekami, nie robił nic złego. W końcu jeśli celem polityka jest zdobycie władzy, to jest zupełnie naturalne, że stara się on wyeliminować konkurentów. Używanie do tego celu ubeków może być wątpliwe tylko moralnie, podobnie jak wątpliwe moralnie było donoszenie do Gestapo na AK-owców, czym m.in. zajmowała się Polska Partia Robotnicza, z której zresztą część „lewicy laickiej” wyprowadzała swoje korzenie. Te wątpliwości zagęszczają się jeszcze bardziej, kiedy przypomnimy, że to właśnie Jacek Kuroń i inni wybitni przedstawiciele „lewicy laickiej” w tym okresie ogłosili, że jakiekolwiek rozmowy ze znienawidzonymi komuchami oznaczają złamanie najświętszych standardów moralnych. Oczywiście chodziło im o utrzymanie na tego rodzaju negocjacje monopolu ..." Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 widac z jakimi barbarzyncami mamy do czynienia 06.09.06, 14:25 sadzic chcą zmarłych. Wedlug prawa rzymskiej bedacego podstawa cywilizacji europejskiej zmarlego sadzic nie wolno bo nie moze sie bronic. Nawet Hitlera nikt nie postawil przed sądem. A faszysta Michalkiewicz i poszeklu juz są gotowi Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Niesmak pozostał... 06.09.06, 14:36 - Chciałbym, drogi Jasiu, żebyś już więcej nie przychodził do mnie w gości - mówi przez telefon Małgosia. - Po twojej ostatniej wizycie zginęły pieniądze. - Jak możesz mnie podejrzewać o kradzież?! - irytuje się Jaś. - Nie podejrzewam. Pieniądze się znalazły. Ale niesmak pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Beczka dziegciu i łyżeczka miodu..... 06.09.06, 14:40 Tak zabrzmiał wyrok sądu. Przez 50 minut sędzina udowodniała, że Zyta jest winna i tylko w wyroku przyznała, że nie ma dowodów, aby uznać ją za winną.... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Beczka dziegciu i łyżeczka miodu..... 06.09.06, 14:48 Zyta była karcona przez sędzinę za gadulstwo.... A co z Macierewiczem? Jego gadulstwo przyniosło szkodę państwu... I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity2 Na kogo się teraz plociuch obraził? 06.09.06, 15:12 Gilowska nie panuje nad językiem. Pani profesor o mentalności przekupki. Na kogo się teraz obraziła? Pewnie na sąd, który zwrócił uwage na jej gadulstwo, wykorzystywane przez SB. Jej brat Jarosław tak szyje ustawe lustracyjną, że pani profesor może już myśleć o emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Na kogo się teraz plociuch obraził? 06.09.06, 15:59 ola_dywity2 napisała: > Gilowska nie panuje nad językiem. Pani profesor o mentalności przekupki. Na kog > o > się teraz obraziła? Pewnie na sąd, który zwrócił uwage na jej gadulstwo, > wykorzystywane przez SB. Jej brat Jarosław tak szyje ustawe lustracyjną, że pan > i > profesor może już myśleć o emigracji. ------------ Pani Jolu, trochę skromności i samokrytyki Pani się przyda. Niech Pani się zastanowi nad swoją mentalnością.... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Na kogo się teraz plociuch obraził? 06.09.06, 19:48 siostra_tlenu napisała: > Pani Jolu, trochę skromności i samokrytyki Pani się przyda. Niech Pani się > zastanowi nad swoją mentalnością.... Lepiej nie karmić tego trolla z Dywit, ona w każdej dziedzinie ma wiele do powiedzenia, nie znając nawet faktów o życiu swoich politycznych idoli;) Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Beczka dziegciu i łyżeczka miodu..... 06.09.06, 15:30 Zyta byla gadatliwa podczas rozmow towarzyskich a Macierewicz sprawujac funkcje panstwowe. Sedzina, ktora przez 50 minut "uzasadniala" cos przeciwnego niz w wyroku to tez niezla gadula. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: widac z jakimi barbarzyncami mamy do czynieni 06.09.06, 18:04 borow4, pogięło cię. Analizować faktów nie wolno? Krasnoludek rozmawiał z esbekiem i sugerował słuszny dobór opozycji? Możesz bronić skuteczności działań Kuronia, bo były skuteczne /a to w polityce się liczy/, bronić jego przekonań, bo je miał itd., ale nie wypierać faktów. I psujesz naukę, rzucając bez zastanowienia tymi przezwiskami "faszysta", "barbarzyńca". Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: widac z jakimi barbarzyncami mamy do czynieni 07.09.06, 06:32 Przecież Michałkiewicz jest prymitywnym barbarzyńcą. W tej kwestii nie ma o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Radio Erewań: a poza tym reszta się zgadza 07.09.06, 19:04 Używanie do tego celu ubeków może być wątpliwe > tylko moralnie, podobnie jak wątpliwe moralnie było donoszenie do Gestapo > na AK-owców, czym m.in. zajmowała się Polska Partia Robotnicza, z której > zresztą część „lewicy laickiej” wyprowadzała swoje korzenie. Dobra. Kuroń był w PPR, donosił na gestapo na AK-owców, a nawet jak nie, bo był za młody, to i tak jest kims w rodzaju konfidenta gestapo. Tylko dlaczego mówi to sowiecki szpicel, który w czasie gdy Gajka Kuroniowa konała na raka i ubecy nie dopuszczali do jej widzenia sie z mężem, pracował dla warszawskiego oddziału agencji "Nowosti"? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Nie modyfikuj moich wypowiedzi !!! Zyta wróć 06.09.06, 21:59 anna-dark napisała: > Nie modyfikuj moich wypowiedzi !!! > > Zyta wróć !!! KaczymenGeLe. Kto to jest w naszym narodzie KaczymenGele? To gospodarcze i ekonomiczne ciele! To ten co za Buzka hamulcowym w AWueSie będąc, cierpiał za władzą siedząc na sedesie. Ten co utorował drogę rządom Millera. Ten co krzyczał ,że pan Be schładza i zabiera! Wszystko tak kombinował ten KaczymenGeLe, by Polska przy komuchach albo przy kościele! Miał program, Be ma odejść z tymi reformami, krzyczał z wrogami Polski, razem z komuchami. Próżno pan Be ostrzegał potrzebne reformy, percepcją KaczymenGeLe nie osiąga normy. Normą jest służyć ludziom gospodarki rozwojem, oszołom chce władzy, wejść w salon w butach z gnojem. Zwidami jak Kwachu głuchy na ostrzeżenie, że przez podpis młodzież naraża na cierpienie. Traumę emigracji, przecięcie narodu żył, niech Polska krwawi, byle tuman u władzy był! Jak zaleczyć ranę, już u schyłku komuny znalazły sposób na bum światlejsze rozumy, lecz wszaka, rydzola, buraka KaczymenGeLe fałszem, zdradą usadził na młodzieży ciele. Won trzy razy piętnaście, pokazał pluszaka, niech rośnie łżekołtun, zahoduj rydzowszaka! KaczymenGeLe, układ nazikatolicji co ma opium kościoła i siłę policji! Nasz towar eksportowy, młodzi kanonicy. Pusto jest na biochemii, ucichli fizycy. On ma pełną lodówkę, pokaże pajaca. Chleje w Ogrodzie Saskim, ale ty masz kaca! Chleje za swoje zdrowie razem z tym burakiem, wchłania rydzomoheroinę wydzielaną wszakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 13:41 Tytuł powinien brzmieć: "Zyta Gilowska uniewinniona z braku wystarczających dowodów" n.p. Sąd dowodzi, że Z.G. przekazaywała informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 14:18 anna-dark napisała: > Zyta wróć !!! Zyta wracaj bo już pora, Lepszy TW od pisiora. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Sąd: Oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j... 06.09.06, 13:09 POkonani komuniści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:SB sprzyja PiS, nieujawnione istotne dokumenty 06.09.06, 13:12 Czy SB sprzyja PiS, czy nieujawnione istotne dokumenty stanowią haki na skończenie domniemania niewinności? Można zlikwidować to szambo przez Platformę Oczyszczającą! Parazytologia rządowa. Prawo i Sprawiedliwość, i gospodarka, która toczy się, para-Zyta Gilowska. Niewiele może premier i sekretarka, tak ma się parazytologia PiSowska. Parazyta gilowska pewnie choroba, co zaatakuje przewód pokarmowy, obżartucha, złodzieja, osła nieroba, choćby od dolnej połowy był rządowy. Władzunia się głowi, bo finansów słupki, parazytą gilowską zainfekowane im wciąż wychodzą jak soliter z pupki takie cieniutkie i kawałkowane. Tak w podebranej wadzy terminologii, dobro zależne od parazytologii, czyli prościej, tyle wam ciemniaki damy, co my wadza wam z łaski w życie nasr… Zyta wezmę ciebie, nawet od zaraz, a ona nie chce i chce, pewnie on na tym nie zna się. Tego tematu nie poruszyłeś. Dla mnie to parazytologia. Pośmiej się, wszyscy się śmiejmy, ostatecznie więcej jest Polaków niż tych rydzykowych nazibydlaków. Zabijmy ich śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Ciekawe, który z nich i kiedy za to beknie (n.t.) 06.09.06, 13:10 Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Sąd: Oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j... 06.09.06, 13:11 Wierzyłam w Panią! Na miłość boską, niech się Pani nie wdaje więcej z tymi oszołomami! Pracować w TAKIM (nie)rządzie to więcej niż grzech... Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka :-(( ech Zyta ['] ['] ['] i coś Ty robiła? 06.09.06, 14:13 Niby wyrok dla niej korzystny, ale uzasadnienie zabija ją politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_tlenu Re: Sąd: Oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 14:44 aleksandra991 napisała: > Wierzyłam w Panią! Na miłość boską, niech się Pani nie wdaje więcej z tymi > oszołomami! Pracować w TAKIM (nie)rządzie to więcej niż grzech... To, że sąd nie uznał Zytę za winną jeszcze nic nie znaczy... Za moment hieny będą chciały ją dopaść..."w świetle nowej ustawy". Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Sąd: Oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 15:58 Byłam kiedyś fanką Pani Profesor.Przeszło mi gdy podjęła się "misji" w rządzie PIS.Straciła twarz.A co do rzekomej współpracy z SB to nie wierzę,ze tak inteligentna osoba nie wiedziała z kim przystaje.Każdy szary człowiek PRL wiedział kto jest w SB i jak miał odrobinę przyzwoitości to omijał ich szerokim łukiem.Wprawdzie jestem pewna,ze nie podpisywała żadnych papierów ale wiedziała z kim się dzieli swoimi spostrzeżeniami.Wtedy też była ambitna i robiła wszystko dla swojej kariery.Czy za 20 lat tez powie,ze nie wiedziała do czego zmierza PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Sąd: Oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 17:34 A do czego zmierza??? Odpowiedz Link Zgłoś
aldonix Kolejne bicie piany zamiast prawdziwych problemow 06.09.06, 13:11 Zenada, no ale jak nie ma chleba zostaja igrzyska... Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j.. 06.09.06, 13:12 Sprawa poniekąd zakończona,ale niesmak pozostał. Ciekawe,jaki ruch wykona p.prof.Gilowska - czy powróci do rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 13:17 mam mieszane ucucia! Mysle,ze minster zachowujaca sie jak gwiazda filmowa wroci do rzaduI obym sie mylila! Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 16:00 mariola9915 napisał: > mam mieszane ucucia! Mysle,ze minster zachowujaca sie jak gwiazda filmowa wroci > > do rzaduI obym sie mylila! Wróci,wróci.Ambicje i kasa ponad wszystko.Ideały poszły dawno w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 no i kto kłamie 06.09.06, 13:16 Okazuje się, że nie tylko teczka Jarosława K. jest nieprawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita21 Re: no i kto kłamie 06.09.06, 13:22 Pani Zyto ! Od początku wierzyłam w Panią i Pani oświadczenie. Uważam też, że jeszcze wielu Polaków przekona się, że ich "teczki" są nieprawdziwe. Ogromnie się cieszę, że moja "teczka" nie istnieje, bo ... po prostu jestem zbyt młoda i nikt nie zdążył mi jej założyć. Chociaż ... kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 sopel155..Zartujesz? Jareczek miał dostęp do swoje 06.09.06, 13:24 swojej teczuszki!...golono-strzyżono-wyczyszczono! Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa słuchałeś uzasadnienia czy tylko tak bredzisz? 06.09.06, 14:06 Sąd wyraźnie przez 40 minut mówił że Gilowska była współpracownikiem tylko w świetle orzeczenia Trybunału nie mógł uznać jej za TW. Sad stwierdził że teczka jest prawdziwa. sopel55 napisał: > Okazuje się, że nie tylko teczka Jarosława K. jest nieprawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sopel55 Re: słuchałeś uzasadnienia czy tylko tak bredzisz 06.09.06, 18:52 premier.z.krakowa napisał: > Sąd wyraźnie przez 40 minut mówił że Gilowska była współpracownikiem tylko w św > ietle orzeczenia Trybunału nie mógł uznać jej za TW. > Sad stwierdził że teczka jest prawdziwa. Przyznaję, nie słuchałem uzasadnienia sądu. Miałem na myśli zawartość teczki. Lecz swoim postem chciałem powiedzieć, że w archiwach IPN może być dużo takich teczek, gdzie osoba która teoretycznie była "TW" nawet o tym nie wiedziała. W całej teorii teczkowej chodzi o to, że w pewnych sytuacjach są one niewiarygodne. I wcale nie trzeba posuwać się tu do fałszerstw. Przykładem niech będą teczki Herberta czy Kuronia. Podzielam zdanie Kardynała Dziwisza, do zawartości teczek należy podchodzić bardzo ostrożnie, ich zawartość nie jest pewnikiem. Nie mogą one służyć do oceny czyjejś moralności. Problem lustracji jest bardzo złożony i nie wiem czy uda nam się go rozwiązać do końca. Ponieważ z przepastnych zasobów IPN trudno będzie wyłowić używając okupacyjnego języka "zwykłych szmalcowników", na podwórku mówiło się po prostu "gnida". Każda z teczek ma swoją historię i często są to dramaty ludzi. To właśnie tacy "szmalcownicy" są osobami godnymi największej pogardy. Najgorsze jest jednak to, że gra teczkami staje się coraz bardziej bezwzględna, poniżająca i ochydna. Łatwo kogoś publicznie obrzucić błotem, a potem po cichu w kąciku mruknąć "przepraszam". Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: no i kto kłamie 06.09.06, 16:01 sopel55 napisał: > Okazuje się, że nie tylko teczka Jarosława K. jest nieprawdziwa. Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:17 Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:20 prokto napisała: > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! przeciez to jest tylko proces poszlakowy! TUSK matole nie ma sie czego wstydzic ,nie chodzil na imieniny do ubekow! Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:22 mariola9915 napisał: > prokto napisała: > > > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! > przeciez to jest tylko proces poszlakowy! > TUSK matole nie ma sie czego wstydzic ,nie chodzil na imieniny do ubekow! Jak to nie chodził ?! U mnie był dwa razy głupia krowo. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:45 Chcerz powiedzieć, że byłeś ubekiem? To w takim razie powiedz, kto jeszcze u ciebie bywał. Tak będzie uczciwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:50 roosevelt5 napisał: > Chcerz powiedzieć, że byłeś ubekiem? > To w takim razie powiedz, kto jeszcze u ciebie bywał. > Tak będzie uczciwiej. Ja nie byłem , ja jestem ! Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 13:59 prokto napisała: > roosevelt5 napisał: > > > Chcerz powiedzieć, że byłeś ubekiem? > > To w takim razie powiedz, kto jeszcze u ciebie bywał. > > Tak będzie uczciwiej. > > Ja nie byłem , ja jestem ! > Więc kto jeszcze bywał ubeku? > Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 15:00 Jeśli mówisz oficjalnie o Tusku, to powiedz o innych. Jeśli nie chcerz, to oznacza, że o Tusku to bujda. No chyba, że nazywasz się Kurski, to wszystko rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 14:41 roosevelt5 napisał: > prokto napisała: > > > roosevelt5 napisał: > > > > > Chcerz powiedzieć, że byłeś ubekiem? > > > To w takim razie powiedz, kto jeszcze u ciebie bywał. > > > Tak będzie uczciwiej. > > > > Ja nie byłem , ja jestem ! > > > > Więc kto jeszcze bywał ubeku? > > ktoś zostawił u mnie termos.Nie wiecie kto to był? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Ja wohl !!! Alles unter kontrol !!! 06.09.06, 13:36 Ja wohl !!! Alles unter kontrol !!! mariola9915 napisał: > prokto napisała: > > > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! > przeciez to jest tylko proces poszlakowy! > TUSK matole nie ma sie czego wstydzic ,nie chodzil na imieniny do ubekow! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Chodzi do TW np.Bolka. 06.09.06, 14:22 mariola9915 napisał: > prokto napisała: > > > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! > przeciez to jest tylko proces poszlakowy! > TUSK matole nie ma sie czego wstydzic ,nie chodzil na imieniny do ubekow! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To teraz lustrujmy Człowieka z Plasteliny... 06.09.06, 13:33 To teraz lustrujmy Człowieka z Plasteliny... prokto napisała: > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1martina Re: Kto za tym stoi ? 06.09.06, 16:05 prokto napisała: > Cieniasy z PO i lewatywy z SLD. Tusek wstydź się!!! Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.Jakaś niespodziewana erupcja erudycji? Odpowiedz Link Zgłoś
galba No i cała prowokacja PO-SLD na nic 06.09.06, 13:19 Teraz wypadałoby wyjaśnić korzenie tej afery. Palikocik pierwszy do przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Galba - prawie jak homo sapiens. 06.09.06, 13:22 Widać Jarek dał ci wolne i nie musisz już dziś robić dla niego jako podnóżek. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze korzenie afery - kaczyński wziął TW Beatę do 06.09.06, 14:20 rządu Marcinkiewicza, mimo że pół internetu wiedziało o jej agenturalnej przeszłości. Rzecznik Interesu Publicznego musiał złożyć pozew do sądu, bo miał dowody na jej współpracę z SB. Dowody nie były na tyle mocne, żeby sąd mógł ją skazać za "kłamstwo lustracyjne" ale jednocześnie sąd nie wykluczył tej współpracy. Teraz TW Beata zostanie znowu wicepremierem w "rządzie" kaczyńskiego, w którym jest już TW Mirosław. PS. A problem lustracji jest nadal nierozwiązany po 9 miesiącach "rządów" PiSuaru Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa co to jest "pól internetu'? 06.09.06, 14:36 Wiem ze w PO niektórzy wiedzieli i ukrywali to publicznie. Taki np. Palikot uzywał tej wiedzy do swoich gierek. Ale co do tego ma PIS. Przecież to Rokita był z Gilowską w IPN. To Rokita publicznie wszystkich piętnował a jednoczesnie milczał na temat Gilowskiej chociaz miał pełna wiedzę. A uzasadnienie no cóż miażdzące dla Gilowskiej. idiotyzmy-kacze napisał: > rządu Marcinkiewicza, mimo że pół internetu wiedziało o jej agenturalnej przesz > łości. Rzecznik Interesu Publicznego musiał złożyć pozew do sądu, bo miał dowod > y na jej współpracę z SB. Dowody nie były na tyle mocne, żeby sąd mógł ją skaza > ć za "kłamstwo lustracyjne" ale jednocześnie sąd nie wykluczył tej współpracy. > Teraz TW Beata zostanie znowu wicepremierem w "rządzie" kaczyńskiego, w którym > jest już TW Mirosław. > > PS. A problem lustracji jest nadal nierozwiązany po 9 miesiącach "rządów" PiSua > ru > Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: co to jest "pól internetu'? 06.09.06, 15:20 www.ojczyzna.pl/ARTYKULY/Lista_Nizienskiego_tyg-GLOS.htm Ta lista została opublikowana podczas trwania poprzedniej kadencji sejmu i przed odejściem Gilowskiej z PO - jak zresztą widać. Dyskusje na temat przeszłości Gilowskiej toczyły się na forum kraj przed jej powołaniem do "rządu" Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
khkw Re: korzenie afery - kaczyński wziął TW Beatę do 06.09.06, 20:34 przepraszam, a jaki i czy jakiś w ogóle problem został rozwiązany w ciągu 9 miesiecy rządów PiSu? W sprawie Gilowskiej sprawdza się zasada, że kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Niech przeprowadzą zaplanowaną reforme ustawy lustracyjnej. Zobaczymy ilu PiSuarów sie na tym poparzy. I czy Jarosław K. nie bedzie jednym z nich Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j.. 06.09.06, 13:19 Szczytem draństwa byłoby uznanie jej za kłamcę lustracyjnego na podstawie zapisków chorego na ambicję durnia z ESBECJI. Widziałam wypowiedź obrońcy Zyty - nawet mnie laikowi prawniczemu wiele elementów wydało się kompletną bzdurą - a ponieważ w czasach komuny studiowałam i strajkowałam, wiem co nieco o prowokacjach ponurych i tępych, ale cwanych i podstępnych SB-ków. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 a co z kłamliwymi SB-kami? 06.09.06, 13:22 i kłamliwymi lustratorami z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Po co IPN ? Wszystko do internetu ! Już !!! 06.09.06, 13:38 Po co IPN ? Wszystko do internetu ! Już !!! tles01 napisał: > i kłamliwymi lustratorami z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: a co z kłamliwymi SB-kami? 06.09.06, 13:56 tles01 napisał: > i kłamliwymi lustratorami z IPN? Zaproś ich na kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 15:16 lexis2 pamiętam jak strajkowałaś ,nie zakładałaś wtedy majtek kociu. Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 07.09.06, 09:42 lwowiak5 napisał: > lexis2 pamiętam jak strajkowałaś ,nie zakładałaś wtedy majtek kociu. Dzięki za komplement, ale ja naprawdę taka młoda to nie jestem.....A strajki były nie gdzie indziej tylko na UŚ i to na filologiii w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Pani Zyta Gilowska ma te szczescie..... 06.09.06, 13:21 ... zo mogla sie bronic. Kuron nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Pani Zyta Gilowska ma te szczescie..... 06.09.06, 13:25 grogreg napisał: > ... zo mogla sie bronic. > > Kuron nie moze. Zyta mogla sie bronic dlatego,ze tak chcial premier! jesli czegos chce premier to po trupach a dostanie Nie twierdze ,ze Zyta sklamal w oswiadczeniu lustracyjnym! Odpowiedz Link Zgłoś
fix11 Re: Za ile procesów będziemy musieli jeszcze 06.09.06, 13:26 zapłacić? Bo kaczory potrzebują igrzysk? Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Pani Zyta Gilowska ma te szczescie..... 06.09.06, 13:30 grogreg napisał: > ... zo mogla sie bronic. > > Kuron nie moze. Co ma piernik do wiatraka? Weź se człowieku usiądź i zapłacz. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Wybiorcza moralnosc IV RP - sady kapturowe 06.09.06, 13:43 Kuron, Herbert, oni chociaz sa bronieni przez opinie publiczna, srodki masowego przekazu. Co bedzie z ludzmi ktorzy nie byli na tyle znani aby caly kraj sie nimi zajmowal, nie maja poparcia premiera, itp? Te pseudonaukowcy z IPN z Kurtyka na czele moga oskarzyc kogo chca z im tylko znanych powodow. Przecietny czlowiek nie bedzie mial obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Pani profesor, cieszę się 06.09.06, 13:28 razem z pania. Teraz trochę niech pani odsapnie i do roboty. Ojczyzna czeka a my razem z nią. W Lublinie porządek też trzeba zobić, wie pani z kim. Na mnie może pani liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
brudne_buty_jarka Zyta jako osobowe źródło informacji 06.09.06, 14:18 zostanie nim w myśl przepisów nowej ustawy lustracyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
olias bezsensowna głupia sprawa 06.09.06, 13:28 nie potrzebuję wyroku sądów by wiedzieć że pani Gilowska nie ma takiej plamy w życiorysie. Z jej charakterem? Przecież ubowiec który zbliżyłby się z TAKĄ propozycją zostałby opluty, opier...ny i skopany. Jednak ... gratuluję Pani szczęśliwego zakończenia koszmaru. A rzecznika czegoś tam publicznego proszę by dał se spokój z kretyństwami typu apelacje. Spadaj na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j.. 06.09.06, 13:33 Niech sie jeszcze nie cieszy , bo Oleksy byl 2 razy lustrowany. Jak K2 zechce to będzie winna. Najgorsze w tej IV RP jest to że mozna bezkarnie kogos załatwic Na dobre i to za nasze pieniadze.(ptasia sprawiedliwość) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiadomo! 06.09.06, 13:39 Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiadomo! por1 napisał: > Niech sie jeszcze nie cieszy , bo Oleksy byl 2 razy lustrowany. Jak K2 zechce > to będzie winna. Najgorsze w tej IV RP jest to że mozna bezkarnie kogos > załatwic Na dobre i to za nasze pieniadze.(ptasia sprawiedliwość) Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiad 06.09.06, 13:42 anna-dark napisała: > Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiadomo! > > por1 napisał: > > > Niech sie jeszcze nie cieszy , bo Oleksy byl 2 razy lustrowany. Jak K2 ze > chce > > to będzie winna. Najgorsze w tej IV RP jest to że mozna bezkarnie kogos > > załatwic Na dobre i to za nasze pieniadze.(ptasia sprawiedliwość) no prosze sedzina powiedziala,ze pani minister dobrze wiedziala jaka prace wykonuje Wieczorek! Odpowiedz Link Zgłoś
20071977dd Re: Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiad 06.09.06, 21:20 Nie siędzina tylko pani sędzia. Sędzina to żona sędziego. Poza tym nie rozumiem czemu tyle hałasu o nic? Nie ma ludzi nie zastąpionych, zwlaszcza, że Pani Gilowska nie jest kimś wyjątkowym, czyimkolwiek autorytetem. Poza tym jest niemiła, wręcz agresywna w stosunku do swoich rozmówców. no ale ważne, że Naród ma Igrzyska. Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiad 06.09.06, 13:43 Pani Profesor - błagam i proszę, żeby się z tymi polityczntmi oszolomami nie zadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiad 06.09.06, 13:57 słusznie, niech wraca znów do roboty jako TW, oni zawsze potrzebują takich ptaszków. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Po co ta sędzina tyle gada? Już wszystko wiad 06.09.06, 15:23 Pani Profesor błagam panią proszę sobie otworzyć kramik z marchewką na placu w Krakowie będzie miała pani bardzo dużo wolnych słuchaczy,bo na ministra pani się całkowicie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 13:58 To taka taktyka polityczna. Więc czemu się dziwić. Najgorsze jest to, że są ludzie w naszym społeczeństwie, którzy kupują w ciemno takie pomyje i nie potrafią odrobine zastanowić się nad logiką produkowanych oskarżeń. Potrzeba nam mądrego społeczeństwa, to i nie będzie u władzy lub blisko niej ludzi z małym autorytetem społecznym i o skrajnych poglądach. Sprawiedliwość trzeba tworzyć a nie narzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Obrona Gilowskiej przez eSBeków była tak... 06.09.06, 13:43 niewiarygodna, że głowa boli... --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Islam-kontra-Chrzescijanstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Ciekawe czy Zyta dolaczy do swoich kolegow wice- 06.09.06, 13:45 premierow Giertycha i Leppera (oczywiscie dla dobra Polski !!!). Toz to wszystko lze-politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kolczynski W Polsce nie jest złodziejem ten, kto kradnie ... 06.09.06, 13:45 ale ten, kto zostanie uznany za złodzieja przez sąd! Pani Gilowska może chodzić z podniesionym czołem. Że czoło jest miedziane - to i co z tego! Przecież świadkowie kłamali, to także opinia sądu, ... z tym, że na korzyść pani premier. A to Polska właśnie. Oczywiście wyroków sądów nie komentuje się. Korporacja sędziów winna jest, temu kto to wymyślił, konia z rzędedem a może nawet z Rzędzianem. A propos jak odróżnić oportunizm od korupcji politycznej? Andrzej Kołczyński Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kolczynski W Polsce nie jest złodziejem ten, kto kradnie ... 06.09.06, 13:49 ale ten, kto zostanie uznany za złodzieja przez sąd! Pani Gilowska może chodzić z podniesionym czołem. Że czoło jest miedziane? - to i co z tego! Przecież świadkowie kłamali, to także opinia sądu, ... z tym, że na korzyść pani premier. A to Polska właśnie. Oczywiście wyroków sądów nie komentuje się. Korporacja sędziów winna jest, temu kto to wymyślił, konia z rzędem a może nawet z Rzędzianem. A propos jak odróżnić oportunizm od korupcji politycznej? Andrzej Kołczyński Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: W Polsce nie jest złodziejem ten, kto kradnie 06.09.06, 13:59 andrzej.kolczynski napisał: > ale ten, kto zostanie uznany za złodzieja przez sąd! > > Pani Gilowska może chodzić z podniesionym czołem. Że czoło jest miedziane - to > i co z tego! Przecież świadkowie kłamali, to także opinia sądu, ... z tym, że > na korzyść pani premier. A to Polska właśnie. > > Oczywiście wyroków sądów nie komentuje się. Korporacja sędziów winna jest, temu > > kto to wymyślił, konia z rzędedem a może nawet z Rzędzianem. > > A propos jak odróżnić oportunizm od korupcji politycznej? > > Andrzej Kołczyński Tylko,ze Jej sprawa byla w sądzie(zgadzam się w jakim), a Jarek sam się uniewinnil. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j.. 06.09.06, 13:49 Tere fere kuku, wszyscy jak na zawołanie byli pewni i pan Kwa/kwa i panowie (porządni) SBcy i wreszcie udało się przekonać sąd. Pełna władza w rękach Rad, wszystko przewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
skrot_myslowy Zyty Gilowskiej jest skończona 06.09.06, 13:49 Wprawdzie wg. sądu nie skłamała jednak warto posłuchać uzasadnienia wyroku .... .... niefrasobliwe gadulstowo .... + .... domniemanie niewinności .... formalnie OK ale pozostaje niezmywalna plama. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 [...] 06.09.06, 14:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 13:51 Sąd orzekł w skrócie, że Gilowska to TW "Beata", że wiedziała o tym, że Wieczorek to oficer SB, w towarzyskich spotkaniach przekazywała mu bardzo wiele informacji (była wręcz gadatliwa), a "operacyjnym sposobem uzyskiwania informacji" od niej była "słuchanie" tego co mówi Gilowska. Sąd uznał jednak, że jej współpraca nie spełnia jednej przesłanki, nie miała charakteru oficjalnej, świadomej współpracy, gdyż jej spotkania z Wieczorkiem miały charakter towarzyski. Ot i cała historia. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 13:54 scofield napisał: > Sąd orzekł w skrócie, że Gilowska to TW "Beata", że wiedziała o tym, że > Wieczorek to oficer SB, w towarzyskich spotkaniach przekazywała mu bardzo wiele > informacji (była wręcz gadatliwa), a "operacyjnym sposobem uzyskiwania > informacji" od niej była "słuchanie" tego co mówi Gilowska. Sąd uznał jednak, ż > e > jej współpraca nie spełnia jednej przesłanki, nie miała charakteru oficjalnej, > świadomej współpracy, gdyż jej spotkania z Wieczorkiem miały charakter > towarzyski. Ot i cała historia. Brawo.Weź się za pisanie bajek dla potłuczonych. Masz tu paru pewnych czytelników z marilką na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 13:56 A czy gdzieś w moim wywodzie znajduje się nieprawda? Gilowska się skompromitowała, na dodatek sędzia słusznie ją zrugała za idiotyczne wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 14:00 Nie dziwota, że komuna padła, kto podpiera się takimi idiotkami, nawet gdy są tylko TW. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 14:04 bodzanta_pan napisał: > Nie dziwota, że komuna padła, kto podpiera się takimi idiotkami, nawet gdy są > tylko TW. A świeczkę Kuroniowi zapaliłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 14:06 prokto napisała: > bodzanta_pan napisał: > > > Nie dziwota, że komuna padła, kto podpiera się takimi idiotkami, nawet gd > y są > > tylko TW. > > A świeczkę Kuroniowi zapaliłeś ? Ty cholerny faszysto! Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 14:08 mariola9915 napisał: > prokto napisała: > > > bodzanta_pan napisał: > > > > > Nie dziwota, że komuna padła, kto podpiera się takimi idiotkami, na > wet gd > > y są > > > tylko TW. > > > > A świeczkę Kuroniowi zapaliłeś ? > Ty cholerny faszysto! mariolka do gazu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk A dla mnie to wyszło, że -> 06.09.06, 14:05 była kompletną idiotką w tym czasie. Nic się nie mówiło w owych czasach gdy w pobliżu był jakiś typ (znajomy, obcy czy nawet brat) pracujący w wojsku, milicji, czy gdziekolwiek w miejscu związanym z prlowską władzą. Bezmyślnie chlapała jak "szczeniotka" nie myśląc co robi. To nienajlepiej właśnie o niej świadczy. Bo to, że nie była świadomym agentem to eaxczej oczywiste, ale głupota ma tu ciężar gatunkowy wymowny. Przez głupotę można kogoś na śmietćteż skazać. Niechby chlapała o kimś, a oni go xap i po gaedke to co? Nieumyślne spowodowanie śmierci.... Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: A dla mnie to wyszło, że -> 06.09.06, 14:12 zhk napisał: > była kompletną idiotką w tym czasie. Nic się nie mówiło w owych czasach gdy w > pobliżu był jakiś typ (znajomy, obcy czy nawet brat) pracujący w wojsku, > milicji, czy gdziekolwiek w miejscu związanym z prlowską władzą. > Bezmyślnie chlapała jak "szczeniotka" nie myśląc co robi. > To nienajlepiej właśnie o niej świadczy. Bo to, że nie była świadomym agentem > to eaxczej oczywiste, ale głupota ma tu ciężar gatunkowy wymowny. Przez głupotę > > można kogoś na śmietćteż skazać. Niechby chlapała o kimś, a oni go xap i po > gaedke to co? Nieumyślne spowodowanie śmierci.... Wyjść to ci może tylko słoma z butów.He , he... Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: słuchałeś uzasadnienia 06.09.06, 14:01 scofield napisał: > ? Nie .Jestem pewien że to wszystko jest prowokacją PO.Chcieli panią profesor załatwić tak jak to zrobili z gajowym Cimoszką. Odpowiedz Link Zgłoś
gacek1956 Pani Premier Zyto Gilowska prosze wracać na....... 06.09.06, 17:25 Pani Premier Zyto Gilowska prosze wracać na stanowisko nawet po to żeby pogrobowcy SB i inne szuje nie czuli się zwyciężcami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud a eSBecka linia obrony... 06.09.06, 13:59 tj. chronienie Gilowskiej była żałosna... --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Islam-kontra-Chrzescijanstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: a eSBecka linia obrony... 06.09.06, 14:10 Akurat właśnie esbecy nie bardzo ją chronili ich zeznania raczej ją pogrążały, bo stwierdzili, że nie było takich fikcyjnych rejestracji, że dostarczała informacji, Wieczorek też mimo, że się starał to raczej ją pognębił. To jest wyrok taki jak by uznali kogoś za niewinnego mordesrstwa bo jest niepoczytalny, ale zabił. Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: a eSBecka linia obrony... 06.09.06, 16:33 Oczywiście, że tak ale wystarczy spojrzeć na przesłanki, które muszą być spełnione aby uznać kogoś za TW, żeby dojść do wniosku, że Gilowska była tylko o mały kroczek od skazania. Tak jak mówię kontaktowała się z oficerem SB świadomie, przekazując mu informacje w sporych ilościach, choć nie było dowodów na to, że była świadoma, że on je wykorzystuje, tak samo jak nie było dowodów, że była to w ogóle świadoma współpraca czy raczej jak to określił sąd "niefrasobliwość". Ja ciesze się , że w tym kraju wciąż jeszcze działają standardy prawa karnego procesowego i, że ponieważ były wątpliwości Gilowska została uniewinniona, tak powinno być i dobrze, że się tak stało, nie pozostaje jendak dla mnieobojętne zachowanie Glowskiej podczas procesu, gdzie wielokrotnie kłamała i zaprzeczała wszystkiemu w czambuł, podobnie jak jej skandaliczne wypowiedzi o sądzie. Dała wyraźnie do zrozumienia, że SB trafnie ją sklasyfikowało jako gadatliwą. Ale już tak zupełnie poważnie, to ja widziałem to już od dawna, że ona jest głupiutka i tylko gada jak katarynka, i nie musiałem czekać na proces, żeby się tego dowiedzieć. Bo tak prawdę mówiąc to wali mnie to czy ona gadała z SB o jakiś pierdołach czy nie, cała ta lustracja mnie pie.., i śmiech by był dopiero gdyby sie okazało, że kobiecina dostanie wyrok za to, że dawno temu (już by jej nawet za rozbój z tamtych lat nie ścigali), gadała pewnie po pijoku z kolegą esbekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Kompromitacja Gilowskiej 06.09.06, 22:38 > jej współpraca nie spełnia jednej przesłanki, nie miała charakteru oficjalnej, > świadomej współpracy, gdyż jej spotkania z Wieczorkiem miały charakter > towarzyski. Ot i cała historia. Nie dokładnie tak. Sąd stwierdził, że większość materiałów zaginęła i brak silnych dowodów na stwierdzenie że Gilowska była świadomym współpracownikiem. Czyli teza o gadulstwie, to tylko interpretacja wątpliwości na korzyść oskarżonego. Bo Gilowska kapusiem była. Wiedziała że Wieczorek to sbek, więc w długi zimowe wieczory nie plotkowała tylko zwyczajnie kablowała. Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Bezdenna głupota. 07.09.06, 08:59 Aż strach pomyśleć, że człowiek którego cechuje taka nieodpowiedzialność a wręcz głupota sprawował i jednąz najważniejszych funkcji w państwie. Mam nadzieję że do rządu już nie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
chimolek Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 13:54 Zyta nie wracaj do tego parszywego rzadu tylko....niech sami sie utopia w tym bagnie ktore tworza... Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 14:02 Bezwzględnie, wystarczy już kabotynów i pseudo profesorków. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej 06.09.06, 14:07 bodzanta_pan napisał: > Bezwzględnie, wystarczy już kabotynów i pseudo profesorków. Tak jest popieram.Domagajmy się powrotu pseudo magistrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Sąd: oświadczenie lustracyjne Zyty Gilowskiej j.. 06.09.06, 14:03 Niewazne. I tak jest skonczona. Sadze jednak, ze szykuja jej fotel NPB po Balcerowiczu. W tej sytuacji (za ten wyrok) Gilowska jest zobowiazana do powrotu w rzadowe lawy... Odpowiedz Link Zgłoś