polonus3 28.09.06, 07:41 Nie ma dymu bez ognia! Beata tez byla swieta i nie donosila, Bolek tez nie donosil, pokazcie takiego co powiedzial, tak donosilem. No jest taki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atomm Jankowski sie msci... 28.09.06, 07:45 Jankowski sie chyba msci za nazwanie go niezrownowazonym... Trudno go teraz nazwac ksiedzem... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Fajni ci wszyscy kapusie, 28.09.06, 07:51 i zawsze ta typowo lewacka retoryka; mowil, ale nic waznego, palil, ale sie nie zaciagal. Monike Levi tez posunal, ale cygarem.I teraz sie bronia, i powtorke z lewego czerwcowego probuja urzadzic. Kolezkowie z WSI 600 zl emeryturki i reszte dorobicie na parkingach strzezonych.Do budy burki! Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Prałatowi miesz się na stare lata 28.09.06, 08:06 Przecież on nie potrafi nawet przeczytać prostego tekstu który ma przed sobą.Jeżeli z wnioskowaniem u niego tak jak z czytaniem to powinien nim zająć się jakiś dobry geriatra albo neurolog Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 Ja tylko informowałem 28.09.06, 11:28 Pieniędzy nie brałem. Nic nie podpisywałem. No ale bolek brał i jest super czysty. więc o co chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin [...] 28.09.06, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Ja tylko informowałem 28.09.06, 14:01 jola_z_dywit4 napisała: > Pieniędzy nie brałem. > Nic nie podpisywałem. > No ale bolek brał i jest super czysty. > więc o co chodzi?? A ty jolcia o czym chcesz teraz informowac? Za pieniadze tego nie robisz? Czysta amatorszczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Fajni ci wszyscy kapusie, 28.09.06, 10:25 grisza14 napisał: > i zawsze ta typowo lewacka retoryka; mowil, ale nic waznego, palil, ale sie nie > > zaciagal. Monike Levi tez posunal, ale cygarem.I teraz sie bronia, i powtorke z > > lewego czerwcowego probuja urzadzic. Kolezkowie z WSI 600 zl emeryturki i > reszte dorobicie na parkingach strzezonych.Do budy burki - od razu widać że pisze "PSi arystokrata" Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Fajni ci wszyscy kapusie, 28.09.06, 11:55 "ja nie donosiłem; ja tylko się z nimi dzieliłem swoją radością" - x. Maliński Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Fajni ci wszyscy kapusie, 28.09.06, 14:22 Na wszystkich naraz chcesz zakapowac, faszysto? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 08:29 "Wielebne głupstwo" bierze się za łby i dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Mea culpa 28.09.06, 08:40 Powinno się mieć trochę odwagi cywilnej jak np. ks. Czajkowski. Niestety takie były czasy i ludzie popełniali błędy. Teraz też je robią. Nikt nie jest święty, księża również. Jak można spowiadać ludzi, samemu siedząc w konfesjonale z takim garbem. Pójście w zaparte to najgorsze rozwiązanie i dla nich i dla kościoła. Jankowski ma wielkie zasługi dla Polski, dzisiejsi ludzie nie są w stanie tego zrozumieć, za duża jest u nich ciasnota umysłowa. To że na starość jest ekscentrycznym człowiekiem nie można wykorzystywać do rozgrzeszania swojej przeszłości a już zwłaszcza będąc księdzem. Odpowiedz Link Zgłoś
galba kapuś Czajkowski wzorem odwagi?! 28.09.06, 09:06 stemp10 napisał: > Powinno się mieć trochę odwagi cywilnej jak np. ks. Czajkowski. Nie bądź śmieszny - fałszywe oświadczenie, że nigdy nie był TW nazywasz aktem odwagi cywilnej?! Przyznał się tak jak wszyscy z nich dopiero gdy zobaczył, że dokumenty są naprawdę mocne a dalsze kłamstwa mogą skłonić jego oskarżycieli do ujawnienia wszystkiego jak leci, włącznie z seksualnym hakiem (nie jakaś kochanka na boku tylko coś za co i wtedy i dziś szło się do więzienia) jaki pozwolił SB go przekonać do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: galba.. SB-cki obrońca "Delegata" ! 28.09.06, 10:58 Galba sam byl esbekiem, dlatego jest teraz mianowany przez PiS na szmate internetowa ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: kapuś Czajkowski wzorem odwagi?! 28.09.06, 14:34 galba napisał: > stemp10 napisał: > > > Powinno się mieć trochę odwagi cywilnej jak np. ks. Czajkowski. > > Nie bądź śmieszny - fałszywe oświadczenie, że nigdy nie był TW nazywasz aktem > odwagi cywilnej?! > > Przyznał się tak jak wszyscy z nich dopiero gdy zobaczył, że dokumenty są > naprawdę mocne a dalsze kłamstwa mogą skłonić jego oskarżycieli do ujawnienia > wszystkiego jak leci, włącznie z seksualnym hakiem (nie jakaś kochanka na boku > tylko coś za co i wtedy i dziś szło się do więzienia) jaki pozwolił SB go > przekonać do współpracy. > Skoro nie podoba ci sie odwaga innych opowiedz cos o swojej, gieroju. Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy galba wrócił...H_U_R_R_A-a skąd wziął swój nick? 28.09.06, 15:03 Rzymski władca o imieniu Galba był pederastą. Pisze Swetoniusz, (dzieło "De Vita Caesarum-Galba", rozdz XXII): ".He was more inclined to unnatural desire, and in gratifying it preferred full-grown, strong men. They say that when Icelus, one of his old-time favorites, brought him news in Hispania of Nero's death, he not only received him openly with the fondest kisses, but begged him to prepare himself without delay and took him one side." Odpowiedz Link Zgłoś
t.g Przecież wszyscy wiedzą, że galba to pederasta 28.09.06, 15:20 wcale się z tym nie krył, wręcz był z tego dumny. Zresztą podobno zwiezrątka też lubił To oczywiście taki skrót myślowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kila1997 Re: Mea culpa 28.09.06, 13:38 stemp10 napisał: > Powinno się mieć trochę odwagi cywilnej jak np. ks. Czajkowski. Niestety takie > były czasy i ludzie popełniali błędy. Teraz też je robią. Nikt nie jest święty, > > księża również. Jak można spowiadać ludzi, samemu siedząc w konfesjonale z > takim garbem. Pójście w zaparte to najgorsze rozwiązanie i dla nich i dla > kościoła. Jankowski ma wielkie zasługi dla Polski, dzisiejsi ludzie nie są w > stanie tego zrozumieć, za duża jest u nich ciasnota umysłowa. To że na starość > jest ekscentrycznym człowiekiem nie można wykorzystywać do rozgrzeszania swojej > > przeszłości a już zwłaszcza będąc księdzem. Co za bzdury. Jankowski zniknal ze sceny to na sile probuje jeszcze troche zaistniec. Czy to jest ksiadz? To biznesmen, pozal sie Boze, mercedesy, produkcja wina i wody (chyba zamienia wino w wode, cos mu sie pomieszalo), te jego biale garnitury, jak Kadafi, zapomnial tylko biedak, ze powinien glownie sie modlic i sluzyc ludziom, a nie calowac sie z ministrantami i gromadzic kapuche wszelkimi sposobami. Wiecej takich "księży" a Kosciół calkiemw Polsce sie rozleci Odpowiedz Link Zgłoś
galba Czekam na ujawnienie przez IPN nazwiska Bolka 28.09.06, 09:03 Jest wśród donosicieli, którzy kapowali na Jankowskiego. Ciekawe kto to taki? No i czy tym razem Nocna Zmiana nastąpi zanim prawda wyjdzie na jaw... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 galba..Bolek?, to jeden z bliżniaków! 28.09.06, 10:09 drugi z nich to Lolek! Odpowiedz Link Zgłoś
oracz_prawdziwy Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 09:42 Prałat i jego ofiary nie wiele mnie obchodzą ale poraża mnie głupota wszystkich tu się produkujących. A wszystkiemu winne zakłamanie okresu PRL. Co wy o tym dzieciaczki wiecie. Można było nie chcieć ale jak oficer SB prosił na rozmowę to nie było możliwości powiedzieć: nie, dziękuje. Przychodził taki do pracy i rozmawiał w cztery oczy, czasem o d... Maryny, że człowiek zachodził w głowę o co chodzi. Wyjeżdżałeś za granicę to albo przed albo po była rozmowa. Księża byli pod szczególnym "obstrzałem". Z tego wszystkiego były notatki o których delikwent nic nie wiedział. Tak się to tworzyło. A dzisiaj w świątyniach IPNu kapłani-historycy modlą się do kilometrów teczek i wydają wyroki. Nie twierdze ze nie bylo donosów, kapusiów. Ale zastanówcie się, to już dawno minęlo. Spalić tą cała hańbę narodową i brać się do roboty bo inni nas przeganiają. Ale widać po tej całej IV RP i jej twórcach że jeszcze długo będziemy pośmiewiskiem i ku uciesze naszych wrogów zagryziemy sie wszyscy nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Kolega ma z tym jakis klopot osobisty? 28.09.06, 09:56 byli pod szczególnym "obstrzałem". Z tego wszystkiego były notatki o których > delikwent nic nie wiedział. Tak się to tworzyło. A dzisiaj w świątyniach IPNu > kapłani-historycy modlą się do kilometrów teczek i wydają wyroki. Nie twierdze > ze nie bylo donosów, kapusiów Bo ja osobiscie pamietam, jak mi taki kurdupel w Biurze Paszportowym oswiadczyl, ze nie wyjde z Kruczej, dopoki mu nie powiem, co robilem i z kim sie kontaktowalem za granica.I co, gowno! Po czterech godzinach przekomarzania, powiedzial, ze tym razem to mi jeszcze daruje.I co, i nie spisal z tego falszywki.sranie w banie. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kolega ma z tym jakis klopot osobisty? 28.09.06, 10:14 grisza14 napisał: > Bo ja osobiscie pamietam, jak mi taki kurdupel w Biurze Paszportowym > oswiadczyl, ze nie wyjde z Kruczej, dopoki mu nie powiem, co robilem i z kim > sie kontaktowalem za granica.I co, gowno! Po czterech godzinach przekomarzania, > > powiedzial, ze tym razem to mi jeszcze daruje.I co, i nie spisal z tego > falszywki.sranie w banie. Ale powiedz to tym, którym nie darowano. A swoją drogą, skąd wiesz, że z tego "przekomarzania" ten SBek nie sporządził później jakiejś notatki, która bądź spoczywa sobie w IPN, a może została już przerobiona na papier toaletowy? Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 14:33 oracz_prawdziwy napisał: > Prałat i jego ofiary nie wiele mnie obchodzą ale poraża mnie głupota wszystkich > > tu się produkujących. A wszystkiemu winne zakłamanie okresu PRL. Co wy o tym > dzieciaczki wiecie. To idioci. Korzystaja z dobrodziejstwa retrospekcji i wydaje im sie, ze SB-ckie papiery to rzeczywistosc a nie jej marne strzepki. Tyle o tym wiedza co o tym co bedzie po ich smierci. Przekonaja sie za jakies 10 lat gdy dzisiejsi 10-latkowie beda sie wymadrzac na temat Kaczynskich i Beger. Nie beda wierzyc w to co uslysza. Tylko, ze dzisiaj mozna smarka skarcic a za 10 lat to on bedzie juz wielki dorosly madrala. Nie zdaja sobie sprawy z tego, ze kazdy ma taka perspektywe tego co oglada i slucha jaki ma umysl. Nie zdaja sobie sprawy jakimi tepymi kreaturami byli SB-cy i jak funkcjonowaly ich umysly, ktore filtrowaly wszystko przez filtr swojej SB-ckiej mentalnosci, a takze potrzeb. Teraz te dzieciaczki karmia sie plodami SB-czych umyslow i nasiakaja, nasiakaja. > Można było nie chcieć ale jak oficer SB prosił na rozmowę > to nie było możliwości powiedzieć: nie, dziękuje. Przychodził taki do pracy i > rozmawiał w cztery oczy, czasem o d... Maryny, że człowiek zachodził w głowę o > co chodzi. Wyjeżdżałeś za granicę to albo przed albo po była rozmowa. Księża > byli pod szczególnym "obstrzałem". Z tego wszystkiego były notatki o których > delikwent nic nie wiedział. Tak się to tworzyło. A dzisiaj w świątyniach IPNu > kapłani-historycy modlą się do kilometrów teczek i wydają wyroki. Nie twierdze > ze nie bylo donosów, kapusiów. Ale zastanówcie się, to już dawno minęlo. Spalić > > tą cała hańbę narodową i brać się do roboty bo inni nas przeganiają. Ale widać > po tej całej IV RP i jej twórcach że jeszcze długo będziemy pośmiewiskiem i ku > uciesze naszych wrogów zagryziemy sie wszyscy nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf porponuję kolejną komisję śledczą 28.09.06, 09:42 komisja śledcza to przecież najbardziej ulubiona forma obecnych polityków rozstrzygania Prawa i Sprawiedliwości najfajniejsze e-kartki na www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 09:42 Przed jaki trybunał, chyba izraelski? Odpowiedz Link Zgłoś
chloppolski1 ...gdyby ks.profesor... 28.09.06, 09:47 ...nie byl agentem SB toby nie udzielal wywiadu Gazecie Wyborczej!... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Dobry sobie i ten Goclowski, 28.09.06, 09:52 jak GWno atakowowalo Jankowskiego, to nie wychylil sie, aby go bronic. Teraz za to bierze pod sutanne swoich kapusiow i atakuje Jankowskiego.Wszyscy juz zapomnieli, jakie zaslugi wniosl Jankowski. Teraz msci sie na nim ubecja wszelkiej masci.Koledzy, nie damy sie.Slusznie zauwazono, ze dzis z innym gospodarzem Palacu Prezydenckiego powtorka z polskiego wydania Nocy Dlugich Nozy nie jest juz taka latwa, jak za Walesy. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 grisza.. przylazła SB-cja na forum! 28.09.06, 10:07 by wspomóc "Delegata" Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Tow.Bp.Goclowski, zawsze trzyma stronę agentów 28.09.06, 14:27 Na tow.bpa.Gocłowskiego agentura zawsza może liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Coraz ciekawiej w państwie duńskim. 28.09.06, 09:55 Na Delegata z dwoma funkcjonariuszami SB na plebani, donosiło przeszło trzydzieści osób, w tym takie herezje, że był niezrównoważony psychicznie. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Koniecznie po wcześniejszych wyborach... 28.09.06, 09:56 Koniecznie trzeba utworzyć specjalny oddział psychiatryczny, w którym zamknie się wszystkich oszołomów od rozliczania pokomunistycznego gów.a. Znajdzie się tam miejsce i dla Macierewicza i dla Kaczyńskich wraz z ich wszystkimi wspolnikami, a także dla Jankowskiego, Zaleskiego i innych takich oszołomiastych. Najlepiej żeby taki oddział powstał w siedzibie IPN i niech tam do końca swoich dni wszyscy ci stuknięci siedzą i czytają te wyprodukowane przez ubecję "rewelacje", które już nikogo z normalnie myślących ludzi nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Koniecznie po wcześniejszych wyborach... 28.09.06, 09:58 Tacy jestescie pewni, ze wygracie.A co bedzie jak i tym razem z Boza pomoca przerabiecie wybory? Chyba sie odwolacie do ambasadora rosyjskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk I jeszcze jedno... 28.09.06, 09:58 Do towarzystwa należy też im dodać wszystkie galby, fritze, silesiusy... I niech w tym kotle mieszają i wzajemnie nad kadzią gów.a podniecają. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Bumerang lustracji... 28.09.06, 09:57 Sprawa powracajaca jak bumerang historii krecacej sie w kolo jest lustracja "na dziko". Nalezy wziac przyklad z innych krajów, jak np. ex-DDR, gdzie otworzono cale archiwa i ujawniono cala prawde. Polska jest spózniona o ok. 15 lat w ujawnianiu swojej "nieslubnej historii" (czytaj: wspolpracy niektorych jej obywateli z obca wladza jaka byl komunizm w Polsce w okresie "jedynie slusznej linji" por. lata: 1945 - 1989). Nalezy zrobic porzadek w tej sprawie. To jest potrzebne do normalnego funkcjonowania panstwa. Nie moze tu byc mowy o "swietych krowach" nawet jeslibylyby one koscielne lub sejmowe... Nalezy przyjac, ze czlowiek jest istota niedoskonala nawet jesli nosi spodniczke bikupia lub ubranko á la lepper... Aby prawdziwi bohaterowie i moralne autorytety mogli wrocic na pomniki - trzeba powiedziec kto nieslusznie stoi dzis na pomnikach - i to im szybciej tym lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 "Delegat" Jankowski i jego SB-ckie metody ! 28.09.06, 10:06 widać,że odrobił lekcje, zadane przez SB-cje! Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Bumerang lustracji... 28.09.06, 14:38 ja-polak napisał: > Sprawa powracajaca jak bumerang historii krecacej sie w kolo jest lustracja "na > > dziko". Nalezy wziac przyklad z innych krajów, jak np. ex-DDR, gdzie otworzono > cale archiwa i ujawniono cala prawde. > Nie ma takiego kraju jak ex-DDR. Nie wiadomo jakby funkcjonowal gdyby byl samodzielny i co by otworzyl a co nie. Przestal istniec, archiwa otworzyl inny kraj, ktory go do siebie przylaczyl. Polska musi funkcjonowac samodzielnie chyba, ze chce by ja ktos przylaczyl i otworzyl jej archiwa. Odpowiedz Link Zgłoś
t-1984 Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 10:06 Odnoszę wrazenie że wszyscy sikają do jednego ogródka.Ksiądz Jankowski ujawnił listę nazwisk wystepujących w jego teczkach jako agenci.nie mówił ze to Tajni współpracownicy,ktorzy podpisali czy nie podpisali zobowiazań nie mówił także ze brali pieniadze.Powiedział ze w jego teczce tacy występuja, zaewidencjonowani jako TW. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 10:17 t-1984 napisał: > Odnoszę wrazenie że wszyscy sikają do jednego ogródka.Ksiądz Jankowski ujawnił > listę nazwisk wystepujących w jego teczkach jako agenci.nie mówił ze to Tajni > współpracownicy,ktorzy podpisali czy nie podpisali zobowiazań nie mówił także z > e > brali pieniadze.Powiedział ze w jego teczce tacy występuja, zaewidencjonowani > jako TW. Tak, tylko ludzie nie rozumieją takich niuansów (no bo niby skąd), jak "zarejestrowany jako...", OZI, "kontakt operacyjny" i innych terminów z bezpieczniackiego bełkotu, używanych zresztą, nie czrujmy się, i w dzisiejszych, "słusznych" służbach specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 a to przepraszam 28.09.06, 11:03 To wcale nie był jakiś "tajny współpracownik" czy inne "osobowe źródło informacji" tylko uczciwy, etatowy pracownik w wiadomej firmie :) (zawód wykonywany - szpiegostwo przemysłowe). Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir I to jest wlasnie lustracja w polskim wydaniu... 28.09.06, 10:29 Skoro nawet ksieza potrafia kogos nazwac agentem nie przedstawiajac dowodow... W taki sposob to kazdego mozna tak nazwac. Bez sensu. A robia to ludzie ponoc szanowani. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: I to jest wlasnie lustracja w polskim wydaniu 28.09.06, 14:39 czaromir napisał: > Skoro nawet ksieza potrafia kogos nazwac agentem nie przedstawiajac dowodow... > W taki sposob to kazdego mozna tak nazwac. Bez sensu. A robia to ludzie ponoc > szanowani. :( Ale "madrzy" po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: I to jest wlasnie lustracja w polskim wydaniu 28.09.06, 14:40 czaromir napisał: > Skoro nawet ksieza potrafia kogos nazwac agentem nie przedstawiajac dowodow... > W taki sposob to kazdego mozna tak nazwac. Bez sensu. A robia to ludzie ponoc > szanowani. :( Dla mnie ksiadz biegajacy w bialym garniturze jest raczej smiechu wart niz to co on mowi uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 10:45 Prałat Jankowski, odkąd został odsunięty w cień, przestał być proboszczem i nie może zbyt często szokować swoimi antysemickimi poglądami, zaczął cierpieć z powodu braku zainteresowania mediów jego osobą. Jak myślicie, dlaczego te listy agentów ujawnia etapami, dziś tyle nazwisk, kolejna porcja za tydzień? Żeby media za szybko o nim nie zapomniały. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 10:55 polonus3 napisał: > Nie ma dymu bez ognia! Beata tez byla swieta i nie donosila, Bolek tez nie > donosil, pokazcie takiego co powiedzial, tak donosilem. No jest taki? No, a Jaro nawet powiedzial, ze jego lojalka byla podrobiona...!!! :-o Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 11:02 No cóz przecież cały ten zamęt zawdzięczają swoim przyjacilom z PISu.Chcieli lustrację to ją mają. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo A czy dyżurny ałtorytet, niedoszły agent Boniecki 28.09.06, 14:29 ...już wypowiadał się w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 10:58 Niestety Szanowny ks.Prałacie w PRL, wielu duchownych było zmuszonych do kontaktów z SB. Kościół jest (i wtedy również był) także organizacją administrującą nie tylko naszymi duszami (przepraszam za to określenie),ale także wszelkim dobrem ziemskim, jak chociażby budynki kościelne wymagające remontów. Ponadto wielu księży chciało studiować poza granicami kraju. To jak sobie Ksiądz Prałat wyobraża prowadzenie powyższej działalności bez tych kontaktów? W tej sytuacji po kontakcie z SB, złożenie meldunku o tym fakcie zwierzchnikowi, moim zdaniem rzecz całkowicie wyjaśnia i co najważniejsze - USPRAWIEDLIWIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 11:03 Wiadomo mniej wiecej jak powstawały notatki i wpisy esbeckie. Pomówieni maja prawo do obrony. Trybunał jest dobrym miejscem,aby postawić przed nim prominentnych działaczy i doradców...Najgorsze to,to,ze będzie Trybunał, jak w czasach rew.francuskiej, musiał pracować w dzień i noc. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Delegat - Jankowski odwraca kota ogonem, zeby... 28.09.06, 11:05 jemu sie nikt do d.... nie dobral? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus strzał w dziesiątkę 28.09.06, 11:08 Udostępnienie takich materiałów osobie pokroju Jankowskiego to znakomity pomysł na skompromitowanie lustracji. Słowem - "układ" znów trafił w dziesiątkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamm5 Był Taki! 28.09.06, 11:13 "Polonus3" zapytał: pokazcie takiego co powiedzial, tak donosilem. No jest taki? - Odpowiadam: Jest! Był nim Andrzej Olechowski. I co? przegral na tym? W opinii społecznej nie, ale przegrał z Tuskiem, który wyeliminował go z grona przywódców Platformy! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 adamm5.. a dla kogo pracował Olechowski? 28.09.06, 11:52 dla Amerykanów,jak bohater PIS-u, Kukliński!...czym gorszy był Olechowski? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: adamm5.. a dla kogo pracował Olechowski? 28.09.06, 12:19 Przeczytaj komentowany artykuł » stemp10 28.09.06, 08:40 + odpowiedz >Powinno się mieć trochę odwagi cywilnej jak np. ks. Czajkowski. Niestety takie >były czasy i ludzie popełniali błędy. Teraz też je robią. Nikt nie jest >święty, >księża również. Jak można spowiadać ludzi, samemu siedząc w konfesjonale z >takim garbem. Pójście w zaparte to najgorsze rozwiązanie i dla nich i dla >kościoła. Jankowski ma wielkie zasługi dla Polski, dzisiejsi ludzie nie są w >stanie tego zrozumieć, za duża jest u nich ciasnota umysłowa. To że na starość >jest ekscentrycznym człowiekiem nie można wykorzystywać do rozgrzeszania >swojej >przeszłości a już zwłaszcza będąc księdzem. pewnie błednie zakładasz ze to co robili było błedem młodosci U mnie w wojsku sierzant mowił ..kto sie chu..m urodził kanarkiem nie zdechnie Nikt nie donosił nikt nie wspołpracował a komuna tyle lat trwała i SB o wszystkim wiedziała Poznanie prawdy nalezy sie tym ofiarom co zycie oddasli w walce i czesto pewnie przez takie "niewiniatka " Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Był Taki! 28.09.06, 13:59 adamm5 napisał: > "Polonus3" zapytał: pokazcie takiego co powiedzial, tak donosilem. No jest taki > ? > - Odpowiadam: Jest! Był nim Andrzej Olechowski. I co? przegral na tym? W opinii > > społecznej nie, ale przegrał z Tuskiem, który wyeliminował go z grona > przywódców Platformy! To przykład najbardziej znany, ale było też paru (naprawdę niewielu), którzy jako kandydaci do Sejmu przyznali się, że byli tajnymi, świadomymi, itd. Kilku nawet znalazło się w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Był Taki! 28.09.06, 15:16 "adamm5" Olechowski nie byl TW SB (kapusiem) jak ci ksieza czy taki Bolek tylko byl agentem wywiadu i przyznal sie bo w oczach ludzi chcial uchodzic za "asa". Odpowiedz Link Zgłoś
chocio Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 12:35 Spotykał się z oficerem SB przeszło 10 lat!?! I On twierdzi, że nie donosił???? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 14:01 chocio napisał: > Spotykał się z oficerem SB przeszło 10 lat!?! I On twierdzi, że nie donosił???? No właśnie, gdyby oficerowie SB nie spodziewali się, że się czegoś ciekawego dowiedzą, z pewnością by sobie odpuścili te wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Bełkot.. Podam prałata Jankowskiego przed trybunał 28.09.06, 12:43 Tak, bełkot Ksiądza profesora Antoniego Misiaszeka. Już proces pani Zyty Gilowskiej pokazał, że nawet ktoś, kto nie był świadomym i płatnym współpracownikiem SB, mógł być traktowany i zarejestrowany, jako osobowe źródło informacji. Ksiądz profesor mógł być właśnie bardzo cennym źródłem informacji dla SB. Dodam, że ks. Jankowski powiedział, że nie mógł przdstawić zasobów teczek osób, które na niego donosiły. Odesłał te wszystkie osoby do IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
lewak4 Prosiaczek przed trybunał ! 28.09.06, 13:14 Misiaczek spozywal z SB-ami sute obiady z kawiorem podlewane gruzinskim koniakiem i mu sie zdawalo, ze Jankowski i cala Solidarnosc to banda nawiedzonych glupcow. Z perspektywy SB-ckiego kapusia wszyscy w opozycji moglismy wydawac sie prosiaczkowi psycholami, walczacymi z wiatrakami. Misiaczek, Twoj czas minal. Powinienes stanac przed koscielnym i narodowym trybunalem. Zloz juz dzis dymisje z wszystkich kaplanskich funkcji i przestan deprawowac mlodziez w seminarium. Reszte zycia spedz na pokucie, szubrawco! Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 PANIE nasz - polski kościół sięgnął dna. 28.09.06, 13:41 Jak patrzę na "promieniujące pokojem i przebaczeniem" sługi Boże jak Gocłowski (aż kipi od nienawiści do Jankowskiego), Isakowicz (okaz zawziętości i rewanżu), Jankowskiego (bez komentarza)itd stu innych to myśle że tyle w nich "Naszego Pana" co wody na pustyni. Jak mamy PANIE byc lepsi skoro nasi nasi "przewodnicy zaraz pozabijąją się nawzajem" - a może to włąśnie biblijny początek końca? AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: Prosiaczek przed trybunał ! 28.09.06, 14:45 lewak4 napisał: > Misiaczek spozywal z SB-ami sute obiady z kawiorem podlewane gruzinskim > koniakiem i mu sie zdawalo, ze Jankowski i cala Solidarnosc to banda > nawiedzonych glupcow. Co ty idioto wypisujesz? Przeciez twoje brednie o "kawiorze i gruzinskich" obiadach to standardowa SB-cka amunicja. > Z perspektywy SB-ckiego kapusia wszyscy w opozycji > moglismy wydawac sie prosiaczkowi psycholami, Przestan bo komuna od ciebie cuchnie a nie "opozycja". Po co jakiejs opozycji kapusie skoro miala komunistow "opozycjonistow"? Lykali SB-cka propagande wtedy i lykaja teraz a byc moze sami ja produkuja. > walczacymi z wiatrakami. > Misiaczek, Twoj czas minal. Powinienes stanac przed koscielnym i narodowym > trybunalem. Zloz juz dzis dymisje z wszystkich kaplanskich funkcji i przestan > deprawowac mlodziez w seminarium. Reszte zycia spedz na pokucie, szubrawco! Odpowiedz Link Zgłoś