Dodaj do ulubionych

Woodward oskarża Busha o oszukiwanie rodaków

28.09.06, 19:24
Stany Zjednoczone są najbardziej podatne na technototlaitaryzm. Wynika to z
faktu, że są jednym z najbardziej technologicznie rozwiniętych państw.
Istotne jest także to, że Stany posiadają wielu specjalistów z dziedzin PR i
marketingu, a także niesamoicie rozbudowane struktury marketingu
politycznego. To sprawia, że jeśli gdzieś na świecie ma się rozwinąć
technototalitaryzm to właśnie tam - służby specjalne już obecnie gromadzą
zapisy nagrań rozmów obywateli, ich korespondencję elektroniczną itd. To, w
połączeniu ze zorganizowaną polityką informacyjną pozoli na manipulowanie
społeczeństwem oraz dyskredytowanie wrogów politycznyh.
Polska także wejdzie niebawem w posiadanie odpowiedniej technologii, gdyż ta
tanieje na skutek upowszechniania się i umasowienia produkcji - dzięki czemu
również będzie miała otwartą drogę do technototalitaryzmu. Zacznijmy działac.
Uczyńmy demokrację doskonalszą. Sprawmy, by nasz głos był ważny. Przyłączcie
się do Polskiego Ruchu CYBERDEMOKRACJA !!!
Obserwuj wątek
    • konradmol To jeszce nic jest wiecej zlego 28.09.06, 19:27
      Bush zrobil huragan
      Podsluchuje terorystow
      a pozatym jak pisze inny artykul jest glupi bo.

1. Mowi w sposob zrozumialy dla wyborcow
      2. Bo mowi plynnie po hiszpansku (nie duka jak Clinton)
      3. Bo byl w stanie wyrolowac Demokratke Gubernatora bez przewagi w kasie
      4. Bo dobiera na doradztwo ludzi od siebie lepszych i ich slucha
      5. Bo nie wierzy akademickim ekspertom ze socjalizm jest lepszy od wolnego rynku
      6. Bo wierzy w Boga
      7. Bo wygrywa wybory wbrew sondazom na ktore nie zwraca uwagi
      8. Bo nie lubi Castra and Chaveza
      9. Bo popiera Tajwan Polske i Izreal a nie Chiny Rosje i Iran
      10. Bo jest republikaninem

Slowem idiota idiota idiota
      Idiota i jak Balcerowicz musi odejsc!!!!!!!!!!!!!

PS I jeszcze ma bezszczelnosc podsluchiwac terorystow
      • katrina_bush Ciekawe, co jeszcze wymyslisz ?! 28.09.06, 19:33
        Ciekawe, co jeszcze wymyslisz ?!

Gdyby wierzyc Bushowi wojny w Iraku juz dawno nie powinno byc !

I tyle.
        • konradmol prawde mowisz Busha wina 28.09.06, 19:48
          Zgadzam sie z Toba kawal swini z Busha. Jak mozna byc bezczelnym i zatrzymac
          rzez ponad 600 000 ludzi w Iraku. Kazdy panstwo tak jak Irak za Sadama Sowiety
          za Stalina maja swiete prawo mordowac swoich ludzi a czase sasiadow ( jezeli sa
          reakcjonistami tal II RP )
          A ta swinia Busha zatrzymal mordowanie i teraz ginie tylko okolo 5000 cywilow na
          rok a nie jak za Sadama do 50,000 z kul 100 000 z glodu NIE WOLNO sie mieszac w
          cudze sprawy trzeba jak Clinton pozwlac 600 000 zabitych w Rwandzie bo
          wprowadzenie piechoty morskiej mogla by kosztow 200 istnien
          • cyberdemokracja USA to póki co kraj demokratyczny, więc władze 28.09.06, 20:01
            powinny zabiegać o poparcie swoich planów zgodnie z demokratycznymi regułami.
            Jeśli pozwolisz na tłamszenie demokracji, przez sankcjonowanie działan
            patologicznych i manipulacyjnych - nie będziesz mógł się czuć bezpiecnie we
            własnym kraju. Co do interwencji to się zgadzam - ale jak widzisz narzucanie
            demokracji iłą jeszcze nigdzie nie wyszo - ani na Bliskim Wschodzie, ani w
            Afryce. Trzeba szukać lternatywnych rozwiązań, np. aktywizować umiarkowanych
            wyznawców Wielkiego Proroka, a nie prowadzić działania prowadzące do
            przechodzenia ich na stronę ekstremistów.
          • guinness2 Re: prawde mowisz Busha wina 28.09.06, 20:05
            Oj, konradmol - ty chyba nalezysz do tych, co sie urodzili na kamieniu.
            Takich banialukow juz od paru dobrych lat nikt nawet nie pamieta. Bush wszedl
            do Iraku aby obalic tyrana? Byla to teoria zbyt naiwna, zeby przetrwac i nawet
            Bialy Dom nie powtarza juz tych bzdetow.

• konradmol Macie racje Pani guiness 28.09.06, 20:09
              Wiadom ze weszli po rope!!!
              I tylko tak dla zmylanie przeciwnika ropy nie wzieli a i jeszcze doplacili ale
              nie boj zaby, jakos odbija sobie 400 milliardow+ to znaczy 20 lat produkcji
              Iraku ale ci cwani choch glupi amerykanie cos wymysla
              • cyberdemokracja Nie dla ameryki - dla prywatnych inwestorów :) 28.09.06, 20:11
                konradmol napisał:

> Wiadom ze weszli po rope!!!
                > I tylko tak dla zmylanie przeciwnika ropy nie wzieli a i jeszcze doplacili ale
                > nie boj zaby, jakos odbija sobie 400 milliardow+ to znaczy 20 lat produkcji
                > Iraku ale ci cwani choch glupi amerykanie cos wymysla
              • cyberdemokracja Po za tym przeliczyli się 28.09.06, 20:12
                weszli po ropę i mialo być tak pięknie - 2 latka, i zostawiamy dwóch marines,
                będą porządku pilnować, taki spokojny kraj miał być :-D
              • guinness2 Re: Macie racje Pani guiness 28.09.06, 20:42
                A kto ci powiedzial, ze tej ropy nie biora? Biora, spokojnie. I to w sposob
                rabunkowy. Faktem jest, ze Irakczycy nie korzystaja z tego, tylko glownie -
                California. Te wiadomosci sa dostepne, nie ukrywane, tylko trzeba czytac!
                • konradmol Rabunek 29.09.06, 05:07
                  A moze jakies linki bo uwielbiam czytac konspiracyjne teorie z lewej strony
              • przesmiewca2 Wciskaj banialuki 28.09.06, 21:24
                ciemnemu ludowi on łyka wszystko.
              • mooomin Musimy uważać żeby nie zajęli nas czym innym 28.09.06, 22:28
                prosze was bardzo. uwazajcie. teraz PiS bedzie robil wiele rzeczy zeby odwrocic
                uwage od tego syfu ktory zrobili. Na kazdym kroku musimy pamietac, ze to juz nie
                jest ich czas. Niech sie zapisza w historii jako najmroczniejszy okre IIIRP.
                Jako przestroga dla budowniczych V i VI RP> Bo tacy sie na pewno znajda. Zawsze
                sie znajduja. Tak jest ze wladza przyciaga scierwo
            • cyberdemokracja Ropa ropa i jeszcze raz ropa... 28.09.06, 20:10
              ale ludobójstom zapobiegli. na chwilę. ale konrad jest idealistą :) nie
              wytłumaczysz..
              • guinness2 Re: Ropa ropa i jeszcze raz ropa... 28.09.06, 20:48
                nie zapobiegli. wiecej jest teraz ofiar, niz wczesniej. al kaidy tez przed
                wojna w iraku nie bylo, teraz jest. dziwnie jakos irakczycy tacy niewdzieczni
                i nie chca amerykanow dluzej...
          • blue911 Re: prawde mowisz Busha wina 29.09.06, 02:25
            konradmol:widac ,jak Ci mozg wyprali skoro Ty wierzysz ,ze Bush napadl an Irak
            kierowany troska o biednych Irakczykow. Wracaj do szopy z narzedziami>Mam
            nadzieje,ze nie ma tam okna ,bo i tak Ci niepotrzebne??
      • cyberdemokracja nie wiem skąd ten cynizm 28.09.06, 19:41
        Faktycznie - pozazdrościć prezydenta który potrafi słuchać. Ale ja uważam że
        demokracja jest najdoskonalszym z systemów choć do doskonałości jej do wiele
        brakuje. Dlatego proponuję cyberdemokrację, aby zlikwidować najważniejsze wady
        demokracji. Wracając do Busha

1. słyszałes, o 15-letniej pielęgniarce która przed komisją senacką opowiada o
        strasznych praktykach - iraccy żołnieże wyrzucają noworodki z inkubatorów w
        kuwejckich szpitalach itd. społeczeństwo amerykańskie godzisię wobec tak
        nieludzkich praktyk na interwencję w iraku. Po kilku latach okazuje się że była
        to mistyfikacja PR-owskiej agencji na zlecenie rządu USA, a kuwejcka
        pielęgniarka była córką konsula czy ambasadora kuwejtu.
        2. Szef tej agencji PR mówi do ciemnego ludu - "nigdy nie zastanawialiście się
        jak do tego doszlo, że uciśnieni 7-miesięczną okupacją kuwejtczycy nagle witają
        wyzwalających amerykanów wymachując tyiącmi amerykańskich flag> Skąd je
        wzięli?" - była to jego kolejna manipulacja. Kuwejtczycy i tk się cieszyli, ale
        on zadbał o to , żeby nagrania z kuwejtu wywarły silne wrażenie na opinii
        publicznej. Znaczna część z nich była reżyserowana, planowana a w niektórych
        przypadkach nawet nagrywana przez ową agencję PR.

Uważasz, że takie manipulacje są w demokracji OK? Bo ja nie. Kontrola,
        inwiglacja, monitoring - jako środki służące zwiększaniu bezpieczeństwa
        obywateli - ZDECYDOWANIE TAK!!! Ale tylko przy równoczesnym zwiększeniu
        kontroli społecznej nad władzą. Dlatego CYBERDEMOKRACJA jest rozwiązaiem które
        promuję. A co do Busha - zgodzę się ze ma wiele zalet, których brakuje
        większości naszej klasy politycznej.
      • guinness2 Re: To jeszce nic jest wiecej zlego 28.09.06, 19:45
        Bush dostaje w d... w Iraku i ten jego "huragan" zmiecie go szybciej niz go
        wyniosl.

Zaprzeczasz faktom oczywistym.

Ale - podoba mi sie twoj entuzjazm. Widac, ze zyjesz marzeniami.
    • konradmol Woodward glos sumienia 28.09.06, 19:30
      Glos sumienia Demcratow

Broniacyh praw takich swietalnych postaci jak Stalin Mao Castro Chavez

Mowmy glosno Nie dla faszyzmu!!!
      Nie dla Kapitalizmu
      Nie dla klamstw
      Tak dla uciskanych w trzem swiecie muzulmanow
      Tak dla Rosjan i nie dla Polskich Panow

• boston911 Re: Woodward glos sumienia 29.09.06, 04:45
        konradmol napisał:

> Glos sumienia Demcratow
        >
        > Broniacyh praw takich swietalnych postaci jak Stalin Mao Castro Chavez
        >
        > Mowmy glosno Nie dla faszyzmu!!!
        > Nie dla Kapitalizmu
        > Nie dla klamstw
        > Tak dla uciskanych w trzem swiecie muzulmanow
        > Tak dla Rosjan i nie dla Polskich Panow
        >

Kondramol, to jest bardzo mylne zrozumienie programu demokratow. Mylne i...
        bardzo dziecinne.
    • konradmol cyberdemkracja jest niebezpieczna 28.09.06, 19:36
      Alan Dershowitz przywodca Lewicy na Harvardzie i przyjacie Woodwarda jest
      przeciwny cyberdemokracji

Bo to pozwala durnym ludziom sprawdzac bez nadzoru oswieconego aktywu to co
      pisze prasa np NYT czy Washington Post. I pitem taki duren czyta o gulagu i
      przestaje wierzyc w swiete dogmaty ze prawica jest wszystkiemu winna.
      Albo czyta o tym ze w to co jest klasyfikowane jako nedza w USA jest klasa
      srednia w Uni

Jak juz Lenin pisal nie mozna dac glupkom dostepu do wiedzy
      • cyberdemokracja Re: cyberdemkracja jest niebezpieczna 28.09.06, 19:45
        Bo nie wiesz czym jest prawdziwa cyberdemokracja - zal mi takich jak ty -
        którzy pojmują ją tylko jako głosowanie "intermetem" "imajlem" i "komórą". To
        zorganizowany system "czystej informacji", który ułatwia podejmowanie decyzji.
        Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga po 6 września- choć ju teraz znajdziesz
        ciekawe informacje w zakładce działalność i cyberdemokracja.
        I nikt nie mówi, że cyberdemokracja oznacza pełnię władz w ręku niebezpiecznego
        ludu głosującego na PiS.
        • konradmol Re: cyberdemkracja jest niebezpieczna 28.09.06, 19:52
          No nie tak nie mozna!!!
          Sam pokazujesz ze cyberdemokracja nie pozwala na propagande.
          A bez propagandy nie bedzie rewolucji partie Demokratyczna zniknie w USA i
          republikanska bedzie musiala odejsc od populistycznych pomyslow
          Tak nie moze byc!!!!
          • cyberdemokracja Aż takim idealistą nie jestem... 28.09.06, 19:56
            Propaganda i populizm będą zawsze. Znikną stare problemy, pojawią się nowe -
            ale póki co drażni mnie to, że mój kraj jest rujnowany przez polityków, a ja
            mam cholerne problemy, żeby przebrrnąć przez biurokrację w trakcie zakładania
            działalności gospodarczej i ubiegania się o dotację. Czechy już dawno się z tym
            uporały. Jeśli władza nie potrafi sam to zrobię. A tak poważnie, to nie wierzę
            w cyberdemokrację z dnia na dzien. Ale żeby stworzyć dobrą CYBERDEMOKRACJĘ,
            trzeba zacząć budować ją już teraz.
      • cyberdemokracja A można pozwolić głupkom rządzić? 28.09.06, 19:47
        Patrz jaki syf mmy teraz w Polsce - a ty siedzisz bezradnie. Bo twoim zdaniem
        przeciętny głupek wyborca nie może głosowac zbyt często, ale głupek może
        sprawować władzę? nie wydaje mi ię to dobrym rozwiązaniem ;-)
        • konradmol Ah wlasnie Cynizm 28.09.06, 19:58
          W Polsce sa problemy mnie mniej boli jestem w USA. Tu lepiej choc nie idealnie
          Jezeli naprawde interesuje Cie cyberdemokracja to zalecam poczytanie
          Arystotelesa, Platona, Hobbsa, Spinoze, Tomasza z Akwinu Kanta i Kolakowskiego

Wbrew pozorem wiekszosc probelmow byla przerabiana wiele razy i co cie moze
          zdzwic jezeli jestes ciekawym wiedzy ze internet dal kopa przyspiejszacego
          rozwojowi polityki ale o wiele mniejszego Gutenberg - i dynamika zdarzen sie juz
          powtarza - choc nie wszytkie cykle sa takie same
          • cyberdemokracja Nie dziwi mnie to - pisałem pracę mgr 28.09.06, 20:09
            na temat politycznych konsekwencji rozwoju techniki. Ale dotychczasowe
            koncepcje cyberdemokracji to stek bzdur opartych na nieuzasadionej wierze w
            umiejętność decydowania każdego obywatela o własnym losie.
            Zauważ, że owszem - może i pojawiają się pewne cykle, ale mamy tez okresy
            historyczne, które doprowadziły do dynamizowania się życia społecznego,
            gospodarczego i politycznego. Gutenberg i jego wpływ były rozciągnięte w
            czasie. Reolucja przemysłowa spowodowała potężny wzrost tempa dynamiki we
            wszelkich dziedzinach. Podobnie internet. A demokracja pod postacią
            cyberdemokracji ma niepowtarzalną istorycznie szansę. Do tej pory demokracja
            najbliższa ideału to demokracja Grecka, ale trochę czasu już minęło :) i
            demokracja Szwajcarska - współczesna. Dlaczego? Bo współdecydowali wszyscy, wal
            w małych współnotach Obecnie jest to możliwe w każdym państwie - gdyż istnieją
            techniczne możliwości.
            • konradmol Zaraz zaraz nie tak madrze 28.09.06, 20:15
              Panie Magistrze co Pan robi na tym forum to sie rzuca miesem i powtarza snipetki
              komiternu a Pan tu tak nagle z analiza i bez swirowania?

Nie to nie tutaj ja tutaj pisze zeby pogradlowac i przygladac sie glupkom bo
              czasami wsrod idiotycznych powtarzan widze pewne trendy.

A na powaznie to mamy to grupe w intelektulistow ktora dziala na temat tego co
              nazywasz cyberdemokracja i ile wygladalo to obiecjaca to dynamika spada

• cyberdemokracja Co za grupa? Jakiś kontakt z nimi? 28.09.06, 20:18
                I proszę nie wyśmiewaćmojego magistra !!! ;-P
                • konradmol Re: Co za grupa? Jakiś kontakt z nimi? 28.09.06, 20:28
                  Bron Cie Boze nigdy sie nie wysmiewam z wykszatalcenia.

My dzialamy w USA tu jest wiele tego typu instytucjii (Think Tanks) ( w Polsce
                  tylko 4-)

Przylaczenie sie bez obywatelstwa USA i obecnosci w USA nie jest mozliwe zycze
                  jednak szczescia
                  • cyberdemokracja Ehh... Myślałem żę Polska 28.09.06, 20:36
                    grupa działająca w yberprzestrzeni. A co do think tanków to nie słyszałem że są
                    też takie które zajmują się cyberdemokracją... To musi by jakiś margines - z
                    tego co mi wiadomo żaden duży think tank nie podejmuje tej tematyki. Zresztą
                    także literetura w USA nba ten temat jest uboga..
                    • konradmol Nie taki margines choc na starcie 28.09.06, 20:54
                      Obie strony maja kilku dziesieciu ludzi na wierchuszcze na pelnych etatach i
                      kilkuset aktywistow woluntariuszy. Proba wyjscia w czysta cyberprzestrzen nie
                      wypalila juz kilkanascie razy ale to nie znaczy ze kiedys nie wyjdzie

moveon.org jest ciekawym eksperymentem Sorosa za 20 millionow alke sie obrocila
                      przeciw mocodowacom i tu jest problem stary jak swiat z demokrakcja i swietni
                      opisany przez arystotelesa
                  • rolf5 Re: Co za grupa? Jakiś kontakt z nimi? 28.09.06, 20:40
                    konradmol napisał:
                    My dzialamy w USA tu jest wiele tego typu instytucjii (Think Tanks) ( w Polsce
                    > tylko 4-)
                    >
                    > Przylaczenie sie bez obywatelstwa USA i obecnosci w USA nie jest mozliwe zycze
                    > jednak szczescia
                    Gościu !!!
                    1.My działamy w USA. Ok !
                    Chwali się bardzo dla "Oświecenia", wykształcenia "Elit"
                    2.Równi-Równiejsi, Chłop-Inteligent.
                    To już wiem dlaczego spora liczba państw.
                    Nie pragnie "Amerykańskiej Demokracji".
                    Smutne, ale prawdziwe !!!
                    Ale nie zapominaj,że następnym razem.
                    Gdy,napadną USA "Niewidzialne Ufoludki".
                    To, może zabraknąc, ch ętnych Za wasza, i naszą wolność.
                    cześć.
                    • konradmol Nie wszyscy chca amerykanskiej demokracji 28.09.06, 20:49
                      Swieta prawda

Elity w Europie nie chca ja tez bym niechcial gdybym byl na gorce w Europie, ani
                      Ci co rzadza krajami bez demokracji. Ludzie na dole nie maja nic do powiedzenia
                      ale dostaja wize immigracyjna to nie wracaja choc powinni zobaczyc nizszosc
                      systemu w USA. 100 000 emigrantow z bogatej europy na rok. mniej niz 1000 z USA
                      do europy (glownie malzenstwa)

• aferal.z.so Praca magisterska??? Cóś jak kwach!!! 29.09.06, 03:58
              cyberdemokracja napisał:

> na temat politycznych konsekwencji rozwoju techniki. Ale dotychczasowe
              > koncepcje cyberdemokracji to stek bzdur opartych na nieuzasadionej wierze w
              > umiejętność decydowania każdego obywatela o własnym losie.
              > Zauważ, że owszem - może i pojawiają się pewne cykle, ale mamy tez okresy
              > historyczne, które doprowadziły do dynamizowania się życia społecznego,
              > gospodarczego i politycznego. Gutenberg i jego wpływ były rozciągnięte w
              > czasie. Reolucja przemysłowa spowodowała potężny wzrost tempa dynamiki we
              > wszelkich dziedzinach. Podobnie internet. A demokracja pod postacią
              > cyberdemokracji ma niepowtarzalną istorycznie szansę. Do tej pory demokracja
              > najbliższa ideału to demokracja Grecka, ale trochę czasu już minęło :) i
              > demokracja Szwajcarska - współczesna. Dlaczego? Bo współdecydowali wszyscy,
              wal
              >
              > w małych współnotach Obecnie jest to możliwe w każdym państwie - gdyż
              istnieją
              > techniczne możliwości.
          • rolf5 Re: Ah wlasnie Cynizm 28.09.06, 20:25
            konradmol napisał:

> W Polsce sa problemy mnie mniej boli jestem w USA.
            Gościu !!!
            Widac jak jestes podatny na propagandę i mydlenie oczu (zabieg soctechniczny)co
            do "Celu" działań Polityki zagranicznej USA.
            Czyli, podporzadkowanie terenów, transportu/przesyłu bogatych w strategiczne
            surowce materialne.
            Jak, również manipulacja tymi surowcami i uzależnienie, podobnie jak Rosja
            z(gazem, ropą), w stosunku do państw europy środkowowschodniej.
            Ukraina, Polska itd...
            A wszystko w imię wojny o "demokrację"
            A, może tamte państwa nie chcą "demokracji" vel USA.
            cześć.
            PS. polecam, zimną wodę na otrzeżwienie.
            • guinness2 Re: Ah wlasnie Cynizm 28.09.06, 20:55
              rolf, teraz to sie nazywa "wojna z terroryzmem". "wojna o demokracje" to
              przeszlosc (nawet nie pamietam - Kuba chyba). chodzi jeszcze tez "wojna z
              narkotykami", mniej wiecej te same zasady - lepiej sprzedawane, bo kto (poza
              narkomanami i dilerami) lubi narkotyki? po prostu - totalna hipokryzja.
              • rolf5 Re: Ah wlasnie Cynizm 28.09.06, 21:06
                guinness2 napisała:

> rolf, teraz to sie nazywa "wojna z terroryzmem"
                Dzięki!!!
                Widać, że nie wszyscy dają się omamić Propagandzie USA.
                Co do ich intencji.
                Nazwijmy to "Neokolonizacją" i N. podziałem wpływów od zakończenia "Zimnej Wojny"
                Dzięki Bogu, bo już myślałem,że jak to się mówi;
                "Normalny, wśród wariatów To Wariat"
                Toznaczy, że sa jeszcze normalni ludzie Hurra!!!!!!!!!!!
                papa.
                • guinness2 Re: Ah wlasnie Cynizm 28.09.06, 21:17
                  papa, rolf - ja sie tez od razu lepiej czuje... jak to sie u mnie w
                  anglojezycznym domu mowi (boze, jak ja tesknie za mowieniem po polsku!) - you
                  made my day.

Cheers!
              • konradmol Ah wlasnie Cynizm i te wojny 28.09.06, 21:07
                Fakt to jest hipokryzja nie totalna ale klasyczna
                Nie ma wojny z teroryzmem ani z narkotykami i nie bylo
                Inwazja na Irak tez nie byla ze wzgledu na terroyzm per se.
                Tu chodzilo o cos trzeba robic a nikt niechce sie dotego przyznac
                Jak sie jest Imperium to panstwa niesprzymierzone musza sie bac. Jak ktos
                podskakuje musi byc z pobity i upokorzony bo inni pojda za nim a jezeli tez ktos
                jestw dodatek sqwsynem i to w stratigicznym miejscu to jest bonus.
                Rzymanie Dusili w Swiatyni Marsa, Persowie nabijali na pale, Amerykanie wsadzaja
                do specjalnych sadow
                Pax Americana ma cene ale i tez przytlaczajace korzysci dla swiata

• guinness2 Re: Ah wlasnie Cynizm i te wojny 28.09.06, 21:57
                  Konradzie,

Wydaje mi sie - i nie traktuj tego jako ataku na ciebie - ze po prostu chcesz
                  wierzyc w to, co mowisz. I ze myslisz, jesli swoje opinie bedziesz wyglaszal
                  dobitnie, zyskaja one na znaczeniu - rowniez w twoich wlasnych oczach
                  (uszach). Wierzysz w PaxAmericana, bo w cos wierzyc trzeba. W koncu - jakies
                  wartosci istnieja, to prawda. Trudno uwierzyc w najdalej idaca hipokryzje,
                  hipokryzje, za ktora kryje sie nic innego jak dazenie do wladzy. Nie czytaj
                  tego w tej chwili jako swego rodzaju wymadrzanie sie. To nie jest moja
                  intencja. PaxAmericana jest niczym innym (moim zdaniem) jak inna twarza
                  totalitaryzmu. Bardzo brzydka twarza. Oczywiscie, nie musisz sie zgadzac.
                  Kto wie jednak - za kilka lat mozesz swoje opinie zmienic. Nikt nie ma patentu
                  na nieomylnosc.

Pozdrawiam.
                  • konradmol Totalitaryzm 28.09.06, 23:38
                    Ta analiza moze byc sluszna w zaleznosci od definicji totalitaryzmu
                    Jezeli totalitaryzmem definijujemy system liberalnej demokracji opartych o pewne
                    prawa czlowieka i prawo do konsumeryzmu do maxa to jest to niewatpliwe ze Pax
                    America jest totalitaryzmem w tej definicji. Jezeli chodzi o brzydkosc to jako
                    czlowiek ktory zyl pracowal na 4 kontynentach owdiedzil ponad 40 krajow i ma
                    wszystkie rasy w bliskiej rodzine ( 27 roznych narodowosci posrod czlonkow mojej
                    familii - bliskiej to jest tej z ktorymi jedalem lub bylem w odwiedzinach )to
                    jak dotad ladniejszej twarzy nie znalazlem a o wredniejszych moge napisac ksiazki
                    Kazde imperium jest wredne ale to jest najmniej wredne w historii.
                    Moja krytyka jest nastepujaca to ze USA ma wiele wad i wiele grzechow nie jest
                    dowodem ze ktos jest lepszy - ale jest to tez klasyczna dialektyka marksistowska
                    Czy Ameryke mozna krytykowac oczywiscie i trzeba ale klamswtem jest mowic ze
                    jest coz leprzego dla tego ze dana postawa ma wady
    • olex5 CIA przygotuje mu jakies "zejscie". 28.09.06, 20:19
      facet moze byc wkoncu niewygodny dla propagandy sukcesu USA i CIA przygotuje mu jakies "zejscie".Oni maja w tym duze doswiadczenie.
      • mniklas5 Re: bzdury polskich amerykanistow 28.09.06, 20:26
        na tym forum porazaja przecietnie inteligentnego amerykanskiego wyborcy
        • konradmol Prawda Prawde macie racje 28.09.06, 20:35
          Kto sie nie zgadza z lewica jest i musi idiota lub agentem CIA!!!

A tak nota bene szanowne glupki jakbysta poczytali to bysta wiedziel ze od
          Regeana prawa strona walczy z biurokracja CIA ( przesuwajac budzeti funkcje
          NSI i DD ) bo wiekszosc w CIA jest z rozdania demokratow oj przepraszam w
          podrecznikach lewkow jest napisane Bij USA bij CIA bo byly pisane w latach
          60tych kiedy demokraci rzadzili
          Powtarzajac - wiec matolki - jak sie kogos likwiduje to nie CIA ale raz jeszcze
          przy tablicy DD - special forces
          • dobry11 Re: Prawda Prawde macie racje 28.09.06, 21:06
            konradmol,
            Cos sie zaperzyliscie jak jakis lewak. Trzeba spoko, jak w jakims Think Tank. Kolego, badzcie jak Sowell,
            nie jak Ann Coulter. To dobrze zrobi Sprawie.
            • konradmol Ann Coulter 28.09.06, 21:13
              Osoba notabene bardzo mila w zyciu prywatnym.
              Wykonuje wazna funkcje. wbrew pozorom w wojnie ideologicznej jak to
              zadenstrowal towarzysz Lenin nie mozna wygrac tylko merytoryczna sila argumentu
              trzeba rzucac miesem ale nie zawsze.
              Gdyby argumenty merytoryczne byly wystarczajace Komunizm rozpadl by sie po
              pieciu latach dwoch glodach i lagrach a tu USA Stalin i Trotsky wciaz maja
              apologetow
              • boston911 Re: Ann Coulter 29.09.06, 04:49
                konradmol napisał:

> Osoba notabene bardzo mila w zyciu prywatnym.
                > Wykonuje wazna funkcje. wbrew pozorom w wojnie ideologicznej jak to
                > zadenstrowal towarzysz Lenin nie mozna wygrac tylko merytoryczna sila
                argumentu
                > trzeba rzucac miesem ale nie zawsze.
                > Gdyby argumenty merytoryczne byly wystarczajace Komunizm rozpadl by sie po
                > pieciu latach dwoch glodach i lagrach a tu USA Stalin i Trotsky wciaz maja
                > apologetow

Co paliles?
          • zuzanka101 Re: Prawda Prawde macie racje 29.09.06, 01:31
            Konradzie! przeginasz. Spójrz na twoją Amerykę przez zwykłe okulary, nie różowe.
            Siła miłości emigrantów do Ameryki mierzy się siłą pieniądza, możliwością jego
            uzyskania. Dla większości emigrantów status finansowy jaki uzyskują w Ameryce i
            wiara, że się tam odkują jest motorem działań. Nie wolno przy tym zapominać, że
            emigranci w znakomitej większości to ludzie prości, u których nie doszukasz się
            intelektualnych fanaberii. Ameryka to kraj gdzie pieniądz jest największą
            wartością i jemu podporządkowane są działania. Mając dużo, zawsze chcemy więcej
            i tak myśli większość ludzi. Jest oczywiste, że to stanowi o sile postępu z
            którego potem korzystają wszyscy. Pod tym względem Ameryka nie ma sobie równych.
            Totalitaryzm amerykański jest faktem i nie ma o co się kłócić. Totalitaryzm
            amerykański rodził się po II wojnie, stopniowo i teraz pokazuje swą siłę.
            Stawiam dolara do orzecha, że Ameryka polegnie. To kwestia czasu, zbyt wielu jej
            nie lubi. Ludzie na ogół nie lubią tych co wyrastają ponad przeciętną, bogatych,
            silnych, mądrych. Świat jest zbyt duży aby Ameryka mogła nad nim zapanować.
            Konrad - dlaczego jesteś tak zagorzałym fanem prawej strony? Ta strona nigdy nie
            miała patentu na rozum, zbyt dużo w niej religii.
            • konradmol Sz. Pani Zuzanko 29.09.06, 02:58
              Kilka wyjasnien. zgadzamy sie w faktach inaczej w interpretacji To ze prosci
              czyli wiekszosc ludzi ameryke to jest dowodem ze nie jest elitarna. Jezeli
              chodzi o kult pieniadza to jest jeden z tych mitow Eisensztajna z lat 20tych.
              Amerykanie sa uczciwi na temat pieniadza a zaklamani na temat np seksu W europie
              jest na odwrot. Moge udowodnic ze sa mniej materialistyczni niz Polacy czy
              Niemcy czy fracuzi. bo sa mniej zawistni, bradziej chojni dla innych i w skalach
              procentowych i absolutnych, daja wiecej na fundacje w miliardach, nie maja
              dziedziczenia majtkow w takiej skali jak europa, malzenstwa dla pieniedzy ktore
              stanowily 95% w europie i w usa w XIX wieku skonczyly sie w ameryce o 20 lat
              wczesniej itd itd w ogole bylo juz kilka ksiazek i setki prac doktorskich na ten
              temat i oprocz oszolomow nikt tego mitu nie byl w stanie udekumentowac empirycznie

Jezli chodzi o upadek imperia to napewno bedzie. Zadne drzewo nie rosnie do
              nieba. ale na razie nie ma konkurenta i w tym jest problem bo Ameryka jest
              oparta o prawdziwa konkurencje a teraz jest taka na niby z terorem cokowielk to
              znaczy

Jezeli chodzi o religie to to jest najwieksza i glowna podwalina sily tego
              imperium. Tu religia jest zywa goraca i konkurujaca zarowno miedzy wyznaniami i
              jak i wewnatrz danego wyznania. Jako czlowiek slabo wierzacy - bardzo
              agnostyczny ale myslacy i wyksztalcony o mozna powiedz odksztalcony od
              zaklamania tzw progresiwistow mam wielku szacunek to zycia religijnego w USA
              choc nigdy nie bede jego czescia
              Przepraszam ze zabrzmnie arogancko ale im wyzej sie pialem im bardziej
              docieralem do ludzi z super wyksztalconych tym mniej bylo tam anty religijnych
              lewakow. W Polsce z ludzi ktorymi mialem kontakt na tyle zeby moc ocenic
              inteligencje praktycznie nie bylo ludzi wierzacych w dogmaty lewicy choc wielu z
              nich np jak Borowski Kalisz czy Ungier w dyskursie otwarcie przyznawali sie do
              hipokryzji pro publico bono. Ani Balcerowicz ani Tusk czy Bielecki nie musieli
              byc hipokrytami i jedyny matolek ktorego spotaklem w Polsce po prawej stronie to
              byla Hanka Gronkiewicz W USA nie otarlem sie hipokrytow wsrod demokratow ale
              inteligencja wiedza ani madrosc byli o pol klasy do tylu.
              Jak sie pomysli to ma sens przez 40 lat konserwatywny rych byl szykanowany na
              uniwersytetach i mediach do polowy lat 1980 nic tak nie wzamacnie intelektualnie
              jak walk zwlaszcza jak sie startuje pod wiatr. Jezeli jest pani osoba myslaca i
              ciekawa to za dwadziescie lat zmieni Pani zdanie.
    • heraldek Polskich koalicjantow jakos nie atakuja czesto... 28.09.06, 22:27
      ....bo siedza w bunkrze 5 metrow pod ziemia....
    • bezportek Woodward oskarża Busha, Bush go olewa 29.09.06, 00:53
      Nie tylko w Ameryce wielu zawiedzionych wyznawcow multi-kulti, lewatywy dla mas
      i obowiazkowej tolerancji dla wlasnych slabosci ma od lat przerypane. Zawalily
      sie z hukiem wymyslne konstrukcje poprawnosci politycznej, doplacania
      niedorozwojom, promowania mutantow kosztem ludzi i asymilacji muzulmanow przez
      poblazanie ich ksenofobii. Lewica znajduje sie w dolku od upadku centrali w
      sojuzie; nawet czerwone Chiny buduja kapitalizm, dewotkom rewolucji zostaly
      takie enklawy jak Kuba czy Wenezuela. Gorycz, pieczenie w zadku i wstyd, ze sie
      tak dali wyrolowac, to powody, dla ktorych liczne niedorozwoje z lewicowatym
      zboczeniem probuja nadac sobie znaczenia obsikujac podeszwy elit, ktorym juz
      nawet do nogawki nie siegaja.
      • zuzanka101 Re: bezportek - w kufę lub w mordę - 29.09.06, 02:02
        Tak mówił stangret z Przedwiośnia. Bezportek, pracuj nad sobą. Masz szanse
        dogonić intelektualnie stangreta. Chyba przemawia przez Ciebie ideologia
        Młodzieży Wesz Polskiej. Pogratulować! W twojej wypowiedzi brakuje tylko
        zawołania o tworzenie koncentraków dla "niedorozwojów". A propos lewicy - ona
        powstaje wszędzie jako przeciwwaga dla prawicowych matołów.
        • konradmol Prawicowe Matolki 29.09.06, 03:13
          Pani Zuzanko
          Tak z ciekowasci przyklad filozofa lewicy ktory byl geniuszem i nie opieral sie
          na klamstwach tak jak Marks ktory statystyczne dane odwaracal zeby pokazac
          upadek klasy sredniej Czy Voltaira ktory przerznal wszystkie debaty z kosciolem
          i to 200 lat temu kiedy kosciol mial prawdziwych mlotkow. A moze Russeau ktro
          twierdzil ze ludzi prymitywni sa szlachetniejsi od wyksztalconych. Czy Hegel
          Czy Nitstzhe ojciec nazizmu. Wsrod filozofow lewicy od Platona do Ann Ryan i
          Naoma Chomskiego same karly. Powtarzajace schematy obalone merytoryczni przez
          scholastykow 13 tym wieku(nota bene to glowny powod dlaczeg Oswiecenie kocha
          technologie i nieznosi Metafizyki)
          Jezeli Chodzi o Polityke to wspaniale pomysly lewych geniuszy

60 milionow ofiar chinach
          30 w sowietach
          20 przez nazistow(narodowych SOCJALISTOW!)
          3 Milliony Kambodza

Z prawej strony?
          Hiszpania Grecja Argentyna Chile nawet nie moga sie raz dokuc miliona ofiar
          Pomijajac fakt ze czesc z nich nie byla prawicowa tylko Faszystowska

Moze jednak ma PAni racje prawica jest glupsza bo morduje o 95% mniej wydajniej
          od lewicy i 95% mniej wydajniej niszczy srodowisko ( Sowity zniszczyly
          kilkadziesiat razy wieksze obszary ale bez zysku)

• cfl2 Woodward oskarża Busha o oszukiwanie rodaków 29.09.06, 03:05
      Pare godzin temu wlyszalem na CNN wypowiedz, ktora komentowal Woodwarda (to ten
      ktory przyczynil sie do ujawnienia Watergate). To jasne, ze natezenie walki
      wzrasta, tak jak wzroslo po ataku Japonczykow na Pear Harbor. Ameryka wtedy tez
      mogla siedziec cicho i nic nie robic, i byloby mniej walki. Damn it; albo
      uznajemy, ze jest wojna z terroryzmem, albo jej nie ma. Tylko, ze ja pare dni
      temu lecialem do USA, i te kontrole na lotniskach, zwlaszcza we Frankfurcie,
      uswiadomily mi, gdzie my jestesmy. Albo ta wojna jest lub jej nie ma. A Bush
      popelnil wiele bledow, ale probuje cos robic. Czy lepiej chowac glowe w piasek?
      • konradmol Je mysle ze lepiej w glowe w piasek 29.09.06, 03:16
        Glowe w piasek, majtki w dol moze przeleca ale nie zabija choc im religia tego
        nakazuje ( mialem namysli interpretacja religii choc ci ktorzy sie bawia w teror
        sa przekonani ze jest jedyna inerpretacja )
    • werbus Żarcie hamburgerów i picie polskiej wódki odbiera 29.09.06, 06:49
      wielu piszącym tu na forum zdolność samodzielnego myślenia.Teroryzm ,Al
      Kaida,talibowie to pokłosie yankesko-żydowskiej polityki.Pożyjemy zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka