Dodaj do ulubionych

Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne

09.10.06, 10:04
A co to KACZYŃSKICH obchodzi? Jakbyś się nie bronił i tak się trochę błotka
zawsze przyklei!
Obserwuj wątek
    • cyberdemokracja Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i Rokitę 09.10.06, 10:06
      widzą. Powiedziałbym, że należy ich leczyć, bo to jakaś niebezpieczna mania
      prześladowcza, gdybym nie wiedział, że to świadoma taktyka PiSiorów -
      potwierdzanie zarzutów zarzutami i wkomponowanie Tuska i Rokity, jako
      największej konkurencji politycznej we wszystkie prawdziwe i wyimaginowane
      afery III RP.
      • mooomin NIe komentujmy!!! 09.10.06, 10:13
        Nawołuje do wszytskich żeby przestali interesować się polityką. Może to coś
        zmieni...
        • cyberdemokracja Psy Kurskiego i tak będa zawsze siały 09.10.06, 10:16
          ferment w mediach. Jeśli my się uciszymy to tylko dzieci propagandy będą miały
          głos. NIE możemy do tego dopuścić...
          • moher75 Zakłamana cyberdemokracja 09.10.06, 11:04
            cyberdemokracja napisał:

> ferment w mediach. Jeśli my się uciszymy to tylko dzieci propagandy będą
            miały
            > głos. NIE możemy do tego dopuścić...

Przecież ty jesteś naczelnym dzieckiem propagandy - zawsze pierwszy, bardzo
            skrajny, ślepy i wulgarny... Zamykasz oczy, zasłaniasz uszy i jak dziecko
            wierzysz, że skoro czegoś nie widzisz to tego nie ma...
            • akermanski Re: Zakłamana cyberdemokracja 09.10.06, 12:06
              Niestety polityką należy się interesować, krytycznie słuchać tego, co ma do
              powiedzenia i jedna i druga strona, ponieważ co jakiś czas są wybory i należy
              zawczasu mieć już ustalone preferencje. Sporo u nas w polityce zamentu, przez co
              trudno oceniać polityków według kryteriów merytorycznych. Mawia się, że po
              zmroku wszystkie koty szare. Wydaje mi się, że wszyscy politycy, od prawej do
              lewej, są bardzo socjalni.

Chciałbym by rozmawiało się np. o pomysłach na problemy finansowe służby
              zdrowia, jak ukrócić złodziejstwo w służbie zdrowia lub jak skończyć z
              deficytami kopalnii...

Wiem, że to może tematy drażliwe, ale trzeba je podejmować. Rząd Irlandii zaczął
              się zajmować problemami praktycznymi i teraz mają tam dobrze. Młodzi Polacy
              wybierają rząd Irlandzki.

.......................
              Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
              • po_co_komu_komunisci_z_pis Kaczyński kłamie gdzie jest prawda ? niespójność 09.10.06, 13:18
                PISiorkom tylko zalezy na wygranej w wyborach samorządowych - dla tego celu
                zrobi wszystko. (odpowiednio dobrane daty likwidacji WSI i wyborów samorządowych)
                w wypowiedziach Kaczyńskiego pełno jest sprzeczności po jesli pojść jego tokiem
                rozumowania - oszkarzenia wobec Rokity - to można wyciągnąć wniosek ze sam na
                PISiorków przygotował "aferę taśmową" lub z Macierewiczem bo musiał wiedzieć co
                wykonują jego pracownicy !!! - to jest dla mnie bez sensu po prostu chcą mieć
                wiecej stolków i obsadzić ludzmi nie mającymi przygotowania do wykonywania
                takich obowiązków ale w imie "poprawności politycznej"
                to co PISiorki mowia wogle sie nie trzyma nie ma zadnej spojnosci.
                tylko kłamią i to tak dlugo az lucie nie zaczna wierzyć w kłamstwa PIS
              • poszeklu Rokita sie cieszy ze o nim mowia 09.10.06, 13:18
                Obojetnie, dobrze, czy zle, ale mowia. Poki to, jeszcze nie znikl
                z powierzchni polityki. Niech sie cieszy. No i to zawolanie
                premiera Kaczynskiego: "Precz z postkomuna" dokucza wyobrazeniu
                Rokity o sobie samym i dodaje bodzca do protestowania.
                • pantanal Rokita sie cieszy ze o nim mowia???!!! 09.10.06, 14:55
            • cyberdemokracja Re: Zakłamana cyberdemokracja 09.10.06, 12:07
              Nie opowiadam się po rzadnej ze stron! Chciałbym móc krytykować Platformę,
              którą uważam za nieudolną, niezorganizowaną i z pomysłem na rządzenie, ale bez
              pomysłu na konflikty polityczne - będące integralną częścią polityki na całym
              świecie. ALE NIE MOGĘ!!! PiS mi nie pozwala - szarga demokrację, propaguje
              autorytaryzm. Na grzeszki Platformy szkoda mi czasu. Bo każdej sile politycznej
              można coś zarzucić, jednak żadna nie deprawuje społeczeństwa Polskiego tak jak
              PiS - jeśli złapani za rękę mówią "tak się dzieje we wszystkich demokracjach" -
              oswajają społeczeństwo z patologią.

Chciałbym, aby każdy miał możliwość wypowiedzenia się w konkretnej sprawie.
              Dlatego marzy mi się cyberdemokracja, w której możliwości decydowania będą
              miały i mohery i zafajdani liberałowie do których się zaliczam. Aby dyskusja
              polityków, których wybraliśmy nie toczyła się obok nas, bezsilnych obywateli,
              ktorzy mogą się tylko przyglądać i pokrzykiwać. Ale nie mogę propagować
              cyberdemokracji - kiedy PiS gwałci mi demokratyczne fundamenty
              cyberdemokracji...
              • cyberdemokracja żadnej ;) 09.10.06, 12:08

• almagus Re: Odrosła hydra! 09.10.06, 13:05
                  Odrosła hydra!
                  To dlaczego upadł rząd Suchockiej?
                  Czyżby tylko przez Alojzego Pietrzyka?
                  To dlaczego SDRP przyjęło władzę , legalnie w wyborach, po tańcach oszołomów
                  nad aborcją , konkordatem, przydziale mediów, zwrotu majątku (jedynie
                  kościelnego)?
                  Kto grał na obalenie Lecha Wałęsy?
                  Kogo sprawdzał Lesiak jako lojalnego oszołoma?
                  Te materiały jak twierdzi Siemiątkowski, są inicjatywą Lesiaka, ale Lesiak to
                  ich człowiek!
                  Proszę mi udowodnić, że Kaczyńscy w pędzie po władzę nie byli manipulowani
                  przez lewicę?
                  Przecież udowodnili, że dla władzy posłużą się kłamstwem i oszczerstwem:
                  www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk
                  z dziadkiem Tuskiem,
                  z teczkami Macierewicza, w których oskarżono czołowych uczestników przemian,
                  -deskrydytacja tych ludzi posłużyła lewicy!!!!!!
                  - kto wziął faszystów do rządu, tko się skumał z Samoobroną?
                  To jest następna manipulacja Kaczyńskich!

Wielogłowy KaczymenGeLe.

Kto to jest w naszym narodzie KaczymenGeLe?
                  To gospodarcze i ekonomiczne ciele!
                  To ten co za Buzka hamulcowym w AWueSie
                  będąc, cierpiał za władzą siedząc na sedesie.
                  Ten co utorował drogę rządom Millera.
                  Ten co krzyczał ,że pan Be schładza i zabiera!
                  Wszystko tak kombinował ten KaczymenGeLe,
                  by Polska przy komuchach albo przy kościele!
                  Miał program, Be ma odejść z tymi reformami,
                  krzyczał z wrogami Polski, razem z komuchami.
                  Próżno pan Be ostrzegał potrzebne reformy,
                  percepcją KaczymenGeLe nie osiąga normy.
                  Normą jest służyć ludziom gospodarki rozwojem,
                  oszołom chce władzy, wejść w salon w butach z gnojem.
                  Zwidami jak Kwachu głuchy na ostrzeżenie,
                  że przez podpis młodzież naraża na cierpienie.
                  Traumę emigracji, przecięcie narodu żył,
                  niech Polska krwawi, byle tuman u władzy był!
                  Jak zaleczyć ranę, już u schyłku komuny
                  znalazły sposób na bum światlejsze rozumy,
                  lecz wszaka, rydzola, buraka KaczymenGeLe
                  fałszem, zdradą usadził na młodzieży ciele.
                  Won trzy razy piętnaście, pokazał pluszaka,
                  niech rośnie łżekołtun, zahoduj rydzowszaka!
                  KaczymenGeLe, układ nazikatolicji
                  co ma opium kościoła i siłę policji!
                  Wyrabia raporty, zbiera oszczercze haki,
                  to oszołoma władzy jadowite znaki.
                  Nasz towar eksportowy, młodzi kanonicy.
                  Pusto jest na biochemii, ucichli fizycy.
                  On ma pełną lodówkę, pokaże pajaca.
                  Chleje w Ogrodzie Saskim, ale ty masz kaca!
                  Chleje za swoje zdrowie razem z tym burakiem,
                  wchłania rydzomoheroinę wydzielaną wszakiem!

Prof. Leszek Balcerowicz ostrzegał, młodzież będzie bez pracy, jak nie będzie
                  reform i co Kwaśniewski nie podpisał, a hamulcowi nie podjęli?

Smerfy Kaczymena, Gorzejtycha i Leppieja, niech wśród pingwinów tworzą tę swoją
                  Jezuitopolonię!
                  Może się od pingwinów nauczą, że litości nie ma jak tyłek marznie i trzeba się
                  zamienić na miejsca.
                  Nie można wystawiać wszystkich do wiatru, a sami sterczeć w ciepełku stworzonym
                  przez innych!
                  To ciepełko to też od Leszka Balcerowicza!
                  Kiedy z PZPR światli ludzie przechodzili do Solidarności, to była odnowa
                  moralna.
                  Teraz pora na przejście światłych z PiS do opozycji, niech ci co przechodzą z
                  Samoobrony i LPR pozostaną w PiS.

• ted-47 Re: Zakłamana cyberdemokracja 09.10.06, 12:16
                Zakłamana, fałszywa, idiotyczna, prymitywna cyberprofanacja demokracji.
                • frant3 Re: Zakłamana PiSdemokracja 09.10.06, 14:27
                  IV RP - zakłamana, fałszywa, idiotyczna, prymitywna namiastka demokracji.

--
                  Frant - humor, satyra, krytyka
              • fritz.fritz Idiotyzm. Dobry przeglad dokumentow w Rzepie 09.10.06, 12:29
                Przyczytaj. Nie mozna porownac z belkotem GW.

Link do krociutkiego podsumowania.
                Ponizej podsumowania w Rzepie podane sa linki do pojedynczych opublikowanych
                dokumentow, bez komentarzy i jazgotu.

www.rzeczpospolita.pl/wydarzenia/061009_2.html
                • fritz.fritz Inny link do Rzepy chcialem podac: 09.10.06, 12:46
                  www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061009/kraj/kraj_a_1.html
                  • pantanal Rzepa pdo wodzą Lisickiego jest "obiektywna" 09.10.06, 14:59
                    jak fritz.fritz
                    • fritz.fritz Re: Rzepa pdo wodzą Lisickiego jest "obiektywna" 09.10.06, 23:21
                      pantanal napisał:

> jak fritz.fritz

Zgadza sie. Rzepa jest w tej chwili inna gazeta. Nie jest jeszcze tym, czym
                      byla pod za czasow Lukasiewicza ale zbliza sie w tym kierunku.
                      Rzepa byla wspaniala gazeta, wedlug mnie jedna z najlepszych na swiecie.

Po przejeciu przez Gaudane zaczela szmaciec i to blyskawicznie. Gwiazda stal
                      sie psychopata Majcherek.

Lisicki wraca do starego profilu, konserwatywny, prawicowy (przy czym w Polsce
                      to konserwatywna prawica reformuje, a lewice jest ekstremalnie destruktywna i
                      blokuje zmiany) i polska umozliwiajaca rowniez drugiej stronie przedstawienia
                      swojej opini.

Artykuly staja sie znowu dobre to znaczy, jasny podzial miedzy informacja i
                      komentarzem.

Za Gaudena Rzepa stala sie lepsza GW. Naprawde, to byl paskudny widok marnowana
                      tak dobrej gazety. Czytelnic uhonorowali to rowniez odpowiednio: naklad spadl
                      o okolo 2/5.

Polska ma znowu doskonala gazete.

• ekosla Re: Zakłamana cyberdemokracja 09.10.06, 15:38
              a Tobie mocher przyslonił rzeczywistość
          • maciejtakitam SLD w sieci... 09.10.06, 14:51
            czyli syf
        • pies_na_lewizne Re: NIe komentujmy!!! 09.10.06, 10:16
          mooomin napisał:

> Nawołuje do wszytskich żeby przestali interesować się polityką. Może to coś
          > zmieni...

a moze po prostu zabraklo argumentow?

no bo chyba nie mozemy na to liczyc aby Wam sie wstyd zrobilo ;)?
          • jola_z_dywit4 Neo SBek Rokita filar POowskiej Neodemokracji 09.10.06, 10:32
            Inwigilacja PIS jest faktem.
            Nocna zmiana też.
            Rewelacje o Samoobronie to samo.

A majątek milionów przeszedł w ręce garstki PO SLD owskich kombinatorów.
            • cyberdemokracja Jolka znów coś brałaś? Czy miałaś Radio Maryja 09.10.06, 10:37
              włączone w trakcie audycji działającej na podświadomość "NOCNE PRANIE MÓZGU"?
              • milet_z_sedesu A może to efekt zatrucia środkami ochrony roślin 09.10.06, 10:50
                • akermanski Re: A może to efekt zatrucia środkami ochrony ro 09.10.06, 12:10
                  Jola z Dywit to bardzo urocza osoba ;-) Jej posty zawsze wywołują żywe reakcje.
                  Są boskie, takie surrealistyczne!

...........................
                  Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
              • moher75 Re: Jolka znów coś brałaś? Czy miałaś Radio Maryj 09.10.06, 11:06
                cyberdemokracja napisał:

> włączone w trakcie audycji działającej na podświadomość "NOCNE PRANIE MÓZGU"?

A co Ty masz do RM pusty dzieciaku TVN-u ?
            • skubi6 Renata Beger zostanie vicepremierem 09.10.06, 11:05
              Jola znowu broni PiSu, znaczy koalicja PiS-brona znowu bedzie !!!

Radujmy sie: bedzie 3 mln mieszkan, 800 zl zasilku dla wszystkich bezrobotnych,
              pelno teczek wszedzie, zwalczanie pedalstwa bo "biale jest czarne", tanie
              podreczniki zamiast szarej sieci i polityka prorodzinna. Ciag dalszy tu:
              www.skubi.net/pis.html
            • czuk1 Re: Neo SBek Rokita filar POowskiej Neodemokracji 09.10.06, 11:22

Puknij sie Jolu.
          • faren100 a jak kontrargumentować na pomówienia? 09.10.06, 10:33
            przecież twój Wielki Wódz nie miał ani jednego argumentu na poparcie swoich
            tez... jego "przekonanie" nie przekonuje nikogo, poza takimi jak ty...
            a za pomówienia może wylądować w sądzie - i to byłoby właściwe.
            • jola_z_dywit4 Re: a jak kontrargumentować na pomówienia? 09.10.06, 10:51
              faren100 napisał:

> przecież twój Wielki Wódz nie miał ani jednego argumentu na poparcie swoich
              > tez... jego "przekonanie" nie przekonuje nikogo, poza takimi jak ty...
              > a za pomówienia może wylądować w sądzie - i to byłoby właściwe.

Lesiak o ile mi wiadomo? Wasz POwski nawrócony SBek w sądzie jest.
              Ciekawe kiedy założyciel PO agent SB tam się znajdzie wraz z Bolkowym lewym odnóżem?
            • trollskog Marcinkiewicz w ukladzie ? 09.10.06, 11:08

Tajemnica pozostaje dlaczego Marcinkiewicz tak bardzo chcial
              tego wrednego pokemona i aktywnego inwigilatora do rzadu.

Mam takie niesmiale uczucie pewnosci, zr gdyby Rokita byl teraz
              w rzadzie to bylby rowny chlop i wcale za ta inwigilacje winny
              by nie byl. Za to Samoobrona juz dawno lezala by na deskach
              i kwiczala.
              To naprawde zadziwiajace jak PRAWDA ("my sie prawdy nie boimy")
              zalezy od tego, czy dany osobnik jest swoj czy nie.

I to ma mnie przekonac do popierania PiSu ?

TS
              • rzabba Re: Marcinkiewicz w ukladzie ? trolskok 09.10.06, 14:47
                trollskog napisał:

...
                > Mam takie niesmiale uczucie pewnosci, zr gdyby Rokita byl teraz
                > w rzadzie to bylby rowny chlop ...
                > I to ma mnie przekonac do popierania PiSu ?
                -----
                odpowiedz prostsza niz rozumowanie

• australopitecus Re: NIe komentujmy!!! 09.10.06, 10:33
            Kiedy sie wreszcie nauczysz czym sie lewica rozni od prawicy. Ponizej "sciaga"

promowanie idei równości i sprawiedliwości społecznej (socjalizm),
            solidaryzm społeczny,
            ochrona jednostki przez państwo,
            dobro ogółu ponad dobrem jednostki,
            Ingerencja w rózne dzieciny zycia(np wychowywanie dzieci,ustalanie odgórnych
            wartości)
            rozbudowane przywileje socjalne,
            idea państwa opiekuńczego,
            państwowy system edukacji, medycyny,
            rozbudowany system zasiłków i pomocy państwa,
            interwencjonizmem państwowy w gospodarkę (rozbudowany system kontroli,
            regulacji, norm, urzędów),
            duża progresja podatkowa (uzależnionej od wysokości zarobków podatników),
            • a.barbarus cenię w prawicy... 09.10.06, 12:39
              "Ingerencja w rózne dzieciny zycia(np wychowywanie dzieci,ustalanie odgórnych
              wartości)"
              ..............................
              najbardziej w prawicy cenię to, że nie ustala "odgórnych wartości" i nie
              ingeruje w inne dziedziny życia ;)
          • mooomin ........:::::::tak, zabrakło argumentów::::::::... 09.10.06, 13:57
            Nie mam już siły odpowiadać na ciągłe zaczepki ludzi owładnietych manią
            prześladowczą i spiskową teorią dziejów. Nie mam też siły na komentowanie
            posunięć politykó, którzy każdy swój ruch analizują nie pod kątem dobrego
            efektu jaki ma przynieść Polsce, ale jak wpłynie na pozbawiony krytycznego
            podejscia elektorat. Nawoływanie do nie komentowanie jest apelem do
            spoleczenstwa zeby nie reagowalo na polityczne gerki. jesli nie beda mialy
            publicznosci nie beda sie skupiac na ich emocjonalnych reakcjach, a zajma sie
            tym czym maja: wprowadzaniem euro, styumlowaniem gospodarki i aktywnym udziałem
            w polityce miedzynarodowej. I te ich dzialania ocenia wyborcy, a nie krzykacze
            z forów, których poziom wiedzy z dziedziny politologii, ekonomii i innych nauk
            społecznych, niezbednych do obiektywnego oceniania zycia publicznego, jest
            nizszy niz szeregowych PRLowskich aparatczyków. Ciekaw jestem jak
            zareagujecie??? Wyzwiskami? Oskarzeniami? czy moze argumentami, ktorcyh mi
            brakuje. A moze oskarzycie mnie o bycie dzieckiem TVN. Kolejna linia podziału
            Polaków? Polska Liberalna i Socjalna nie wystarcza wiec teraz bedzie Polska RM
            i Polska TVN. Czy moze Polska Prawdziwej prawdy i Polska Łże Prawdy??? Wszystko
            czego bym chciał to odrobina rozsądku. Aha jeszcze jedno. PO nie lubie tak samo
            jak PiS. I co teraz? jestem komuchem wtakim wypdaku? Ciekawe czy bedzie takie
            oskarzenie
          • a.k.traper Niech wyjdą na udeptane pole i sobie wytłumaczą 09.10.06, 14:03
            Ciekawe jak wtedy krzykacze beda wygladać czy machac łapkami w powietrzu i
            robic wiatr? A może my ich wyzwiemy zeby dali sobie spokój z polityką?
      • cokebottle Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 10:38
        Załosne jest to , że pan Rokita wszędzie był i za nic nie jest odpowiedzialny.
        Był jak ubecja inwigilowała prawicę, był jak AWS sprzedawał PZU Eureko, był jak
        Platforma za pomocą Jaruckiej wykańczała Cimoszewicza i jest teraz jak WSIowa
        telewizja TVN chciała obalać rząd Kaczyńskiego. Zresztą ONI z Platformy są
        właśnie tacy, wszędzie są tylko, że niczemu niewinni, biali i puszyści.
        To są ludzie bez WŁAŚCIWOŚCI.
        • zula2006 Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 10:48
          Masz rację. Nieładnie PO postąpiło z Cimoszewiczem. Ale PO ma honor i o
          Miodowiczu słuch zaginął- zniknął ze sceny politycznej od tamtej akcji. Nie
          pokazuje się w szeregach PO. PO wyciągnęła wnioski. Natomiast PIS ma w dupie
          tego typu afery. Buldog Kurski pluje i pomawia na prawo i lewo, obłąkany
          Macierewicz pomawia ministrów MSZ, Lipiński kupczy w sypialni p. Beger i
          żadnemu z nich włos z głowy nie spadł- nie mówiąc od odsunieciu z partii. I co
          ty na to. Chwała Bogu że Trybunał Konstytucyjny wydał taki a nie inny wyrok w
          sprawie Komisji bankowej. Zawisza może na klęczkach iść do Częstochowy w
          podzięce. Inaczej facet byłby już skończony. I on dobrze o tym wie.
        • ubu_roy Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 10:51
          cokebottle napisał:

> Załosne jest to , że pan Rokita wszędzie był i za nic nie jest odpowiedzialny.
          > Był jak ubecja inwigilowała prawicę, był jak AWS sprzedawał PZU Eureko, był
          jak Platforma za pomocą Jaruckiej wykańczała Cimoszewicza i jest teraz jak WSIowa
          > telewizja TVN chciała obalać rząd Kaczyńskiego. Zresztą ONI z Platformy są
          > właśnie tacy, wszędzie są tylko, że niczemu niewinni, biali i puszyści.
          > To są ludzie bez WŁAŚCIWOŚCI.

MARYSIA TO PIEKNA MEZCZYZNA KTORA TRZEBA KOCHAC ZA TO JAKA JEST. Pieknie mowi i
          cudownie przebiera ustami. Kochaja ja wszystkie kucharki i pracownice pralni.
          • lmark Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 11:02
            I to TVN prowadzł korupcję polityczną
            To TVN i PO dawała łapówki rękoma PiS by oderwać pOsłów od ich wyborców i by
            oddawali głos za PiS czyli TAJNYM Programem co go nikt poza PiS nie zna a to co
            znają wyborcy i Polacy nie jest realizowane z winy PiS.
            Nawet jak platforma zgłosi projekty PiS to PiS je blokuje - Skandal.
            Zakończyć proces Fałszu i Obłudy Polski i Polaków gdzie PiS słowa Prawda i
            Sprawiedliwość są tylko Semantyką słowną a IV RP i jej zmiany to okradanie
            Polski, Polaków i wpędzanie Polski w ubóstwo, niesprawiedliwość i...kaczą srakę.
            Zakończmy ten Cyrk za nasze pieniądze i nerwy i dokonajmy właściwego wyboru
            gdzie słowa odzyskają swą WARTOŚĆ a nie będą sraną semantyką znaczeń
            najważniejszych słów.
        • ferrment Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 11:39
          No... był bo sie urodził dostatecznie wcześnie. Tak jak parę miliardów ludzi. Ale żeby zaraz wszędzie? U mnie na podwórku go nie było na przykład.
      • gigantwro POkemony to antypolskie nasienie!Won! 09.10.06, 11:00
        za wyjątkiem Pikachu...
      • jardo-g Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 11:40
        hm - podobno na TOK FM dzisiaj mówili, że Macierewicz się leczył
        psychiatrycznie, czy ktoś ma infomracje na ten temat?
      • gigantwro Cyberdemokracja,cyber-dno,forum frustratów 09.10.06, 11:58
        dobre jak Fakt,Der Dziennik,Fakty i Mity...For loosers
      • k.jurek Re: Żałosne jest to, że Kaczki wszędzie Tuska i R 09.10.06, 14:46
        Nad tym nie ma, co dyskutować, ponieważ wszelkie dotychczasowe opinie są
        inspirowane przez media. Media potrafią dużo w kwestii robienia dymu
        medialnego. Takie przypadki niech rozpatrują właściwe sądy, które zweryfikują
        przede wszystkim dowody.
    • zwolennik2 tylko winny się broni! 09.10.06, 10:08
      • milet_z_sedesu Niewiele wiesz o życiu młody człowieku 09.10.06, 10:13
        Milcz, słuchaj i ucz się.
      • tomasz10012 Re: tylko winny się broni! 09.10.06, 10:29
        Kolego nie stosuj zasad y Ocja Dyrektora
        "jeśli mówi nieprawdę, niech mu to udowodnią" - O.T Rydzyk
      • evident gdzie jest Rokita, czemu nic nie mówi 09.10.06, 10:31
        tylko winny się ukrywa
        • faren100 jest i mówi... tylko ty nie chcesz słuchać... 09.10.06, 10:34
          • thorgallpl Mowi duzo, do tego bez sensu 09.10.06, 12:54
            Rokita to taki pokemon, ktorego wytrenowal w dodatku jakis kiepski trener.
        • ferrment podobno jest wszędzie 09.10.06, 11:42
    • cyberdemokracja Konkurs: dopisz resztę Nowej R*O*T*Y 09.10.06, 10:09
      Konkurs: dokończ Nową Rotę

Idźmy do ziemi gdzie siana w bród,

choćby tam kopać rowy,

w IV RP nas czeka tylko głód,

i beret moherowy.

Czy lepiej by niemiec pluł nam w twarz,

czy by wszechpolak ganił...

szczegóły na stronie cyberdemokracja.blox.pl/html
    • evident Ja też jestem winny 09.10.06, 10:10
      w 92 byłem prtierem w ministerstwie
    • antysalon Trup z szafy Lesiaka mocno cuchnie,Oj Rokito, Roki 09.10.06, 10:10
      Szafa plk Lesiaka a rola Rokity! Ale sie narobilo!Jedynie mlodoscia i
      brakiem rozwagi uzasadnialem zachowanie Rokity w czasie zwalczania prawicowej
      opozycji w czasach gdy Rokita byl szefem URM za rzadow Suchockiej!Oczywsicie
      nie znalem zawartosci dzisiaj ujawnionych szczatkowych informacji z szafy
      Lesiaka!No to masmy chyba juz ???po karierze zdolnego krasomowcy!Ale nie
      szkodzi jest jeszcze Piwnica pod Baranami!tam tez potrzebny jest zdolny
      intrygant po zdemaskowaniu Ronikiera!Jak to chlopcy z PO brzydko lubia sie
      bawic.Rokita nazywal wr. 1993 sdrp konstruktywna opozycja a tych spod znaku
      PC, RdR oszolomami i
      zwalczal rekoma UOP!Prz\ed wyborami prezydenckim w 2005 r wladze PO
      skorzystaly z prezentu b. asystentki
      Cimoszewicza Przygotowanej przez niejakiego Brochwicza./ rola kostka
      Miodowicza?!/Nastepnie w obliczu likwidacji wsi zbratanie
      sie Tuska z Leperem i posluzenie sie Mata Hari-Renate Beger przy udziale
      innego specjalisty od sluzb specjalnych Maksymiuka i pomoca <chlopcow
      walterowcow> z tvn...A swoja droga udzial w tym wszystkim jakze naszego
      ukochanego bylego prezydenta Lecha Walesy, ktorego goracy komentarz do
      ujawnionych przez pap czesciowo odtajnionych akt w tej sprawie dowodzi ze kto
      wie czy operacja byla na sercu, gdzyz bredzi gorzej niz przed operacja...
      • warmajster Antysalon - Jesteś chorym człowiekiem 09.10.06, 10:52
        Nie dziwi cię, że dokumenty ujawniane są w wybranych fragmentach i w wybranym
        czasie? Przecież PIS ma dostęp do szafy Lesiaka i archiwów UOP i WSI od roku!
        Dawno nie widziałem partii, która tak by manipulowała opinią publiczną
        (ostatnio - jakoś tak 16 lat temu). Precz z prawdziwą komuną, czyli PIS!
        Zostawcie postkomunę, wykształciuchów, ciemny naród, dziadów i ubeków w
        spokoju! JEŻELI WSZYSCY CI MÓWIĄ, ŻE JESTEŚ PIJANY, TO CHOĆBYŚ BYŁ TRZEŹWY,
        POŁÓŻ SIĘ SPAĆ. NORMĄ JEST OGÓŁ A NIE MARGINES.
        • te_komputer Re: Antysalon - Jesteś chorym człowiekiem 09.10.06, 11:32
          > Nie dziwi cię, że dokumenty ujawniane są w wybranych fragmentach i w wybranym
          > czasie? Przecież PIS ma dostęp do szafy Lesiaka i archiwów UOP i WSI od roku!

To sąd odtajnił akta na prośbę PAP i od sądu zależy termin.
          O to samo mógły wystapić Gazeta Wyborcza, Fakt, TVN, Nasz Dziennik, Gazeta
          Polska czy ktokolwiek inny.
          PiS nie mógł odtajnić, bo prawo na to nie pozwalało. Ponadto nie wystapił w
          sejmien o to, bo już mówiono, że tworzyłby prawo pod siebie. Pan Jan M.W.
          Rokita mógł wystapić razem z klubem PO i SLD o zmianę prawa i odtajnić akta.

> Dawno nie widziałem partii, która tak by manipulowała opinią publiczną
          > (ostatnio - jakoś tak 16 lat temu). Precz z prawdziwą komuną, czyli PIS!
          > Zostawcie postkomunę, wykształciuchów, ciemny naród, dziadów i ubeków w
          > spokoju! .

Postkomuna to SLD i to oczywiste, bo większość działaczy była działaczami
          komitetów PZPR.
          Wykształciuchy, to określenie Sołżenicyna, więc może najpierw poznać znaczenie
          tego słowa, a potem ewentualnie się obrazać. Dorn czytał Sołżenicyna.
          Ciemny naród? Część jest ciemna, bo nie widzi jak przez 16 lat ich kołowano.
          Dziady? Niektórzy są dziadami, ale nie z powodu ubóstwa, a cech charakteru,
          czyli reprezentują dziadostwo, co oznacza brak jakichkolwiek zasad.
          Ubecy? Są tacy, a raczej byli, bo potem niby przeszli ze złej strony mocy na tę
          dobrą, mimo że wykonywali to co kiedyś w UB (SB), czego przykładem jest tow.
          Lesiak.

JEŻELI WSZYSCY CI MÓWIĄ, ŻE JESTEŚ PIJANY, TO CHOĆBYŚ BYŁ TRZEŹWY,
          > POŁÓŻ SIĘ SPAĆ. NORMĄ JEST OGÓŁ A NIE MARGINES

Tak mówią elyty PO, SLD, oraz paru innych dziwnych organizacji wzajemnie się
          wspierających.

• warmajster Re: Antysalon - Jesteś chorym człowiekiem 09.10.06, 12:16
            > PiS nie mógł odtajnić, bo prawo na to nie pozwalało.
            Wydaje mi się, że to PIS przez ostatni rok stanowi prawo w Polsce. Ponadto, jak
            wykazały "taśmy Beger", sądy posłusznie wypełniają wolę ministra Ziobry ("te
            sprawy, ja porozmawiam z ministrem Ziobro, może pani uznać za załatwione").

> że tworzyłby prawo pod siebie
            Oczywiście, że PIS tworzy prawo pod siebie. vide zmiana ordynacji wyborczej,
            tryb powoływania członków Trybukału Konstytucyjnego i inne

> Dorn czytał Sołżenicyna
            Jakoś nie wydaje mi się, żeby Dorn pił do bohaterów Sołżenicyna mówiąc o PO
            (chyba, że Sołżenicyn przewidywał powstanie PO i też jest częścią układu). A
            może znowu nadużycie semantyczne?

Okrągły stół, który tak bardzo uwiera PIS doprowadził do bezkrwawej zamiany
            ustroju kosztem nierozliczania starej ekipy. Gdzie był wtedy PISoukład,
            dlaczego nie powstał na barykadach? Fajnie się teraz krzyczy, kiedy już nikt
            nie strzela do robotników.

> Tak mówią elyty PO, SLD,
            Tak mówi już ponad 50% społeczeństwa. I, niestety, nie da się ich wszystkich
            wysłać w kamasze. Wybory byłyby najbardziej wiarygodnym tego wyrazem, ale
            stołków PIC już nie odda.
    • pies_na_lewizne Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 10:10
      > [JM Rokita: -] "Ja oczywiście nie byłem nigdy człowiekiem odpowiedzialnym
      > ani za służby specjalne, ani za Urząd Ochrony Państwa, toteż z pewną
      > przykrością przyjąłem tę kolejną falę oskarżeń pod moim adresem ze strony
      > Jarosława Kaczyńskiego, o przestępstwo i nikczemność"

Gdyby skonczyl zdanie na "odpowiedzialnym" i postawil kropke, wielu by sie z
      nim zgodzilo ;)
      • cyberdemokracja Wara PiSie pomioty od GW- co wy tu robicie. Ojciec 09.10.06, 10:15
        inwestor nie ma jeszcze własnego portalu??? To was pchnęło na łże-portal :) Czy
        po prostu jesteście na pensji Kurskiego lub działacie w nowych służbach lub
        nowym Kaczym układzie?
        • pies_na_lewizne Re: Wara PiSie pomioty od GW- co wy tu robicie. O 09.10.06, 10:19
          cyberdemokracja napisał:

> inwestor nie ma jeszcze własnego portalu??? To was pchnęło na łże-portal :)
          > Czy po prostu jesteście na pensji Kurskiego lub działacie w nowych służbach
          > lub nowym Kaczym układzie?

dlaczego tak histeryzujesz? bo kaczory sie ukladowi rzeczywiscie do du..
          zaczely dobierac?

alez przeciez to dopiero poczatek! a Ty juz panowanie nad soba straciles ;)
          • cyberdemokracja Re: Wara PiSie pomioty od GW- co wy tu robicie. O 09.10.06, 10:34
            Żal mi Ciebie, jeśli jesteś zadowolony z faktu, że w Polsce rządzi partia,
            która chce czystek politycznych opartych na pomówieniach, która walczy z
            wolnością słowa, nie szanuje niezawisłości sądów i atakuje niezależność banku
            centralnego (nie pamiętasz jak Kaczory krzyczały jak SLD atakowało RPP?)...
            Życzę Ci, abyś dożył dnia, w którym zrozumiesz, że przykrywanie afery taśmowej
            pomówieniami pod adresem Rokity i Tuska to pic na wodę - fotomontaż. Nie
            zastanawiało Cię nigdy, dlaczego to akurat Tusk i Rokita są zamieszani we
            wszystkie możliwe afery w Polsce wg PiS? To zupełny przypadek pewnie że
            Platforma jest jedyną silniejszą od PiS partią wg sondaży... Gratuluje
            podatności na manipulację...
            • moher75 Re: Wara PiSie pomioty od GW- co wy tu robicie. O 09.10.06, 11:13
              cyberdemokracja napisał:

> Żal mi Ciebie, jeśli jesteś zadowolony z faktu, że w Polsce rządzi partia,
              > która chce czystek politycznych opartych na pomówieniach[...]

Jeszcze nie rządzi ale bardzo się stara... No ale jak to powiedział Śpiewak
              (PO) kilka dni po przegranych wyborach 2005 - "Ale mamy jeszcze NASZĄ telewizję
              TVN"...
              • cyberdemokracja Moherowa taktyka - wyciąganie słów z kontekstu 09.10.06, 12:42
                Zamieścisz to później w materiale propagandowym, zmontowanym tendencyjnie jak
                filmik "Przed i PO"? I to oni nami rządzą, ludzie którzy stoją za taką plugawą
                produkcją, w której jedynie głowni bohaterowie są ok? :-)))
      • rzabba prawdziwy z pana rokita 09.10.06, 14:40

• wisnia zaraz powie, że to nie tusk i wałęsa obalili rząd 09.10.06, 10:11
      olszewskiego
      • maaac Bo i nikt nie "obalał" 09.10.06, 10:15
        Nie Wałęsa i Tusk bo:
        1. Nikt nie obalał - normalnie go odwołano w głosowaniu, zresztą chwiał się od
        dawna i próbował przez "noc długich teczek" zastraszyć opozycję by dłużej "na
        stołkach" i "u koryta" się utrzymać.
        2. Nie tylko Wałesa i Tusk ale cała opozycja, która jak się okazało miała
        większość w Sejmie, miała już dość osobników, którzy swą niekompetencję
        próbowali ukryć za atakiem przy pomocy tajnych służb...
        • milet_z_sedesu Re: Bo i nikt nie "obalał" 09.10.06, 10:53
          Bo wtedy jeszcze obowiązywały zasady i rząd lustracyjnych obłakanców został
          odwołany. O innych ich "dokonaniach" zmilczę
          • zula2006 A ja wierze w słowa Kuronia 09.10.06, 10:55
            Na koniec filmu "Nocna Zmiana" powiedział, że jeżeli uwierzymy w to co mówią
            Kaczory i ta cała ich banda- to bedzie już koniec demokracji, a początek
            dyktatury
        • moher75 Re: Bo i nikt nie "obalał" 09.10.06, 11:16
          maaac napisał:

> Nie Wałęsa i Tusk bo:
          > 1. Nikt nie obalał - normalnie go odwołano w głosowaniu, zresztą chwiał się
          od
          > dawna i próbował przez "noc długich teczek" zastraszyć opozycję by dłużej "na
          > stołkach" i "u koryta" się utrzymać.
          > 2. Nie tylko Wałesa i Tusk ale cała opozycja, która jak się okazało miała
          > większość w Sejmie, miała już dość osobników, którzy swą niekompetencję
          > próbowali ukryć za atakiem przy pomocy tajnych służb...

Od kiedy rządy "normalnie" odwołuje się w nocnym głosowaniu aby "rano nie
          podeszli do biurek" ??!
          Mylisz się - Nie cała opozycja sku...iła się głosując za odwołaniem...
          • softeam Re: Bo i nikt nie "obalał" 09.10.06, 13:20
            moher75 napisał:

> Od kiedy rządy "normalnie" odwołuje się w nocnym głosowaniu aby "rano nie
            > podeszli do biurek" ??!

Rżniesz głupa? To może napisz, że Sejm był nielegalny, skoro miał śmiałość
            głosować!
            A mało to nocnych głosowań nawet w tej kadencji?
    • faren100 to już jest nudne.. 09.10.06, 10:29
      wyciąga się kilka kartek z "szafy Lesiaka" i używa jako pretekstu do aluzji i
      pomówień... a podstawą do takich pomówień jest "przekonanie" Wielkiego Wodza...
      żenada...
      a tak naprawdę chodzi o odwrócenie uwagi społeczeństwa od reaktywacji
      porozumienia "chama" z "warchołem"...
      normalnie matrix.
      • moher75 Re: to już jest nudne.. 09.10.06, 11:18
        faren100 napisał:

> a tak naprawdę chodzi o odwrócenie uwagi społeczeństwa od reaktywacji
        > porozumienia "chama" z "warchołem"...
        > normalnie matrix.

Piszesz o niedzielnym aliansie PO-PSL ?
        Jaka szkoda że nie było tam kamer WSI-TVN...
    • szasza7 Szafa pokazuje,że Kaczory mieli zawsze kota.I tak 09.10.06, 10:31
      już pozostanie.Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci.Bije im
      pod deklem na okrągło.Mają na punkcie "służb specjalnych" hopla czyli
      zajob.Władza tylko przyśpiesza ich zaburzenia umysłowe.To widać.Za nimi ciągną
      podobnie ukształtowane osobniki.Zle to wróży krajowi.Trzeba to
      przetrzymać.Glupota jest samoniszcząca.
    • warmajster Panie Janie - popieramy Pana 09.10.06, 10:35
      Pan Jarosław K. egzystuje w brodziku intelektualnym ze swoją manią
      prześladowczą i kompleksami. Pomówienia, oszczerstwa, kłamstwa - tego już nikt
      rozsądny nie słucha. Panie Janie, proszę nie zniżać się do poziomu urzędującego
      premiera, bo nie warto. PIS sam się załatwi, wystarczy poczekać.
      Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi w tym kraju.
      • cyberdemokracja Dzięki za pozdrowienia ;) 09.10.06, 10:39
        Pozdrawiam również, zanim PSY KURSKIEGO (psa Kaczyńskich) Tobie odpowiedzą...
        • amanasunta53 Hau hau hau..idziemy do Ciebie hau hau hau 09.10.06, 10:45
      • lmark Re Panie Janie - popieramy Pana i Normalnych ludzi 09.10.06, 11:22
        Te paronoikalne kartofle o prześladowczej manni Rujnują wszystko a nic
        sensownego nie robią , Niedość że Rujnują ale robią to dzieło zniszczenia za
        NASZE PIENIĄDZE.
        Jak pozostanie po nich tylko SMRÓD nie do zniesienia zza grobu Ci
        zdeskrydytowani pogrobowcy fałszy obłudy i plujstwa oraz rozkradania znów będą
        cienko skrzeczeć ....winna PO i opozycja my chcieliśmy tylko IV RP -
        dzierżymordstwa i atmosfery kaczego smrodku oraz PIENIĘDZY wszystkich polaków
        oraz zatracenia Polski.
        Widać to wyraźnie dlatego chcemy.... mieć możliwość weryfikacji i rozliczenia
        kaczek
        Dokonując wyboru.
        Czy wyborcy Polscy po roku nieudactwa kaczego mają Prawo by wyrazić swą opinię
        że nie na takie kaczki i nie na taką Polskę głosowali a najczarniejsze ich OBAWY
        się w kaczym sraju spełniły.
        Odspawajcie się fałszywcy od stołków i naszych pieniędzy.
        Chcemy was rozliczyć w wyborach i mieć POWAŻNYCH przedstawicieli którzy mają
        jasny program i go będą realizować w świetle KAMER a nie 100 m pod ziemią w
        bunkrze by uprawiać matactwa i korupcję za nasze pieniądze i wbrew woli wyborców
        i Polaków.
        Nigdy więcej sraki Fałszywców i Obłudników.
    • liber444 w tym wszystkim jest niezrozumiałe: 09.10.06, 10:41
      1. Szef MSW podlegał ówcześnie Prezydentowi (mała Konstytucja)
      2. Prezydentem był Wałęsa (fakt)
      3. Wałęsę wyniosły na stołek kaczory, na fali hasła przyśpieszenia po
      półrocznych rządach T. Mazowieckiego (ciekawe co oni takiego zrobili po roku
      rządów, ale to już inna historia)
      4. Wałęsa odstawił od koryta kaczorów, co wywołało ich wściekłość (przemarsze,
      palenie kukły Prezydenta RP)
      5. Cała ta inwigilacja to była wewnętrzna rozgrywka obozu Wałęsowskiego (wniosek)
      • moher75 Re: w tym wszystkim jest niezrozumiałe: 09.10.06, 11:22
        liber444 napisał:

> 1. Szef MSW podlegał ówcześnie Prezydentowi (mała Konstytucja)
        > 2. Prezydentem był Wałęsa (fakt)
        > 3. Wałęsę wyniosły na stołek kaczory, na fali hasła przyśpieszenia po
        > półrocznych rządach T. Mazowieckiego (ciekawe co oni takiego zrobili po roku
        > rządów, ale to już inna historia)
        > 4. Wałęsa odstawił od koryta kaczorów, co wywołało ich wściekłość (przemarsze,
        > palenie kukły Prezydenta RP)
        > 5. Cała ta inwigilacja to była wewnętrzna rozgrywka obozu Wałęsowskiego
        (wniose
        > k)

Rokita wlazł na stołek wkrótce po rozwaleniu przez Wałęsę Tuska i kilku
        komuchów rządu...
        Wałęsa rozwiązał Parlament aby Rokita jeszcze chwilę pobył na stołku...
        Jakieś wnioski ?
      • oszolom3 Re: w tym wszystkim jest niezrozumiałe: 09.10.06, 11:56
        > 5. Cała ta inwigilacja to była wewnętrzna rozgrywka obozu Wałęsowskiego (wniosek)

Dowod: w odtajnionej "notatce" jest fragment, ze wtyczka UOP w RdR byla najpierw
        wykorzystywana przez Kaczynskiego, w wiec to on umiescil ja u konkurencji!
        Zapmnieli wyczernic?

• amanasunta53 Jasiu Marysio Władku zwal na Wachowskiego... 09.10.06, 10:42
      albo na Lecha Wałęsę.Jasiu Marysiu Władku nigdy nie ubabrałeś sie w
      błotku?Amnezja czy co? A np.,,nocna zmiana''w 1992.Okrzyki aby głosować jak
      najszybciej, sprzeciw wobec,,obstrukcji'' (nie było wtedy jeszcze activi,biedny
      Jasiu Marysia Władzio ciągłe kłopoty z brzuszkiem).
      • milet_z_sedesu Re: Jasiu Marysio Władku zwal na Wachowskiego... 09.10.06, 10:51
        A skąd tak dobrze pamiętasz 92 rok?
        • amanasunta53 Re: Jasiu Marysio Władku zwal na Wachowskiego... 09.10.06, 11:35
          Nie pamiętam ,ale oglądałam film Kurskiego i po filmie rozmawiałam z tymi co
          pamiętali i to dobrze:rodzicami,dziadkami,znajomymi rodziców.
          Oczywiście.... film był tendencyjny jak wszystkio co zrobił Kurski(z tym
          Wehrmachtem też mówił prawdę, ale co tam prawda).
          Oczywiście.... moi rodzice,dziadkowie i ich znajomi nie maja racji.Racje mieli
          Tusk,Mzowiecki,Kwaśniewski,Rokita ect ect..tylko dlaczego ja mam im wierzyć?
          • kuznica23 Re: Jasiu Marysio Władku zwal na Wachowskiego... 09.10.06, 12:03
            Masz rację ojciec wszystkich moherów tak mówił w jedynym obiektywnym medium.

W 1980 zaczynałem liceum i najnowszą historię wchłaniałem przez skórę.Z
            szacunkiem do Twoich rodziców rację mogą mieć lub nie i jeśli chcą wierzyć to
            ich sprawa. Ja nie wierzę Kurskiemu facetowi, który ściągał majtki przed
            kumplami z LPR aby udowodnić, że nie jest Żydem.
          • r306 Czyli w basn o Popielu tez wierzysz, bo... 09.10.06, 12:30
            ... bo czytali Ci ja rodzice do snu?
            :)

O naiwnosci, jestes matka tak wielu.... :)
            • milet_z_sedesu ****jak dla Ciebie Jacek Kurski jest autorytetem 09.10.06, 13:05
              to współczuję...Ale mało, bo sam jesteś sobie winny
          • milet_z_sedesu Re: Jasiu Marysio Władku zwal na Wachowskiego... 09.10.06, 13:02
            A ja pamiętam.
            amanasunta53 napisała:

> Nie pamiętam ,ale oglądałam film Kurskiego i po filmie rozmawiałam z tymi co
            > pamiętali i to dobrze:rodzicami,dziadkami,znajomymi rodziców.
            > Oczywiście.... film był tendencyjny jak wszystkio co zrobił Kurski(z tym
            > Wehrmachtem też mówił prawdę, ale co tam prawda).
            > Oczywiście.... moi rodzice,dziadkowie i ich znajomi nie maja racji.Racje mieli
            > Tusk,Mzowiecki,Kwaśniewski,Rokita ect ect..tylko dlaczego ja mam im wierzyć?
      • tles01 talesik!.. Kaczyńscy chcą przykryć swoje afery!. 09.10.06, 11:16
        Kaczyński, jak zwykle,kłamie i pomawia!
        • amanasunta53 Re: talesik!.. Kaczyńscy chcą przykryć swoje afer 09.10.06, 11:36
          tles01 napisał:

> Kaczyński, jak zwykle,kłamie i pomawia!
          Hau hau hau ,jestem bulterierem hau hau hau .Tles01 uciekaj bo cię pogryzę hau
          hau hau.
    • tales1 Nie odpowiadałeś Jasiu?To za co forsę brałeś? 09.10.06, 10:56
      Za nic? Leżycho było, co? A teraz nici, a właściwie ... guzik z pętelką
      (zaciskającą się coraz mocniej na spoconej ze strachu szyjce)?
      • zula2006 Re: Nie odpowiadałeś Jasiu?To za co forsę brałeś? 09.10.06, 10:57
        Jak się nazywa ta choroba, gdy obłąkany gada sam ze sobą, niech mi ktoś
        przypomni :-)

tales1 napisał:

> Za nic? Leżycho było, co? A teraz nici, a właściwie ... guzik z pętelką
        > (zaciskającą się coraz mocniej na spoconej ze strachu szyjce)?
        • m15 nixon też nic nie wiedział o inwigilacji demokrató 09.10.06, 11:04
          w ,też niczego nie podpisywał i niczego nie zlecał,nawet pamięć mu szwankowała
          i za cholere nie mógł sobie przypomnieć faktów z nielegalnej działalności
          • arjuna1 To Kaczyńskiemu nawalają oczy i uszy po taśmie pra 09.10.06, 12:52
            wdy. Widzi ale nie widzi, slyszy ale nie słyszy.

m15 napisał:

> w ,też niczego nie podpisywał i niczego nie zlecał,nawet pamięć mu
            szwankowała
            > i za cholere nie mógł sobie przypomnieć faktów z nielegalnej działalności
        • moher75 Re: Nie odpowiadałeś Jasiu?To za co forsę brałeś? 09.10.06, 11:24
          zula2006 napisała:

> Jak się nazywa ta choroba, gdy obłąkany gada sam ze sobą, niech mi ktoś
          > przypomni :-)

Tuskofilia ?
    • zygfryd.okrutny Rokita UOP - symbol III RP 09.10.06, 10:59
      jakzesz rozczarowuje nas ten czlowiek, z wywinieta warga? Niestety w polityce III RP dla sie skusic, przeszedl i zdradzil. Popieral akcje niszczenia demokratycznej prawic, a wiec jest odpowiedzialny za lamanie Konstytucji RP: To ciezkie podejrzenie, dla pana Rokity, chyba konczace jego blado-lysa kariere.
    • moher75 Jan Kłamca Rokita 09.10.06, 11:00
      "Nadminister" w rządzie Suchockiej nic nie widział... Trafił na stołek dzięki
      rozwaleniu rządu Olszewskiego, dla ratowania stołka Rokity Wałęsa rozwalił
      sejm... No ale Rokita nic nie wiedział, nie widział, nie przypuszczał na temat
      inwigilacji przez UOP legalnie działającego Porozumienia Centrum.
      • stara_twojej_starej Re: Jan Kłamca Rokita 09.10.06, 11:54
        moher75 napisał:

> "Nadminister" w rządzie Suchockiej nic nie widział... Trafił na stołek dzięki
        > rozwaleniu rządu Olszewskiego, dla ratowania stołka Rokity Wałęsa rozwalił
        > sejm... No ale Rokita nic nie wiedział, nie widział, nie przypuszczał na temat
        >
        > inwigilacji przez UOP legalnie działającego Porozumienia Centrum.

jesteś debilem sam z siebie, czy ktoś ci za to płaci, śmieciu?
        • michalparadowski Re: Jan Kłamca Rokita 09.10.06, 12:15
          Zajrzyj do SZAFY o "staro_mojej_starej". No cóż, głupków w naszej Ojczyźnie
          dostatek. A takimi łatwo rządzić!
    • polakozerca1 Rokita, Suchocka, Kozlowski, Widacki, Konieczny 09.10.06, 11:08
      Galeria zdrajcow i gnebicieli narodu.
      Dlaczego jednak az tylu sposród nich jest zwiazanych z PO?
      Jaka jest prawdziwa rola Tuska, Waltz-Grundbaum, Balcerowicza-Bucholtza?
      Bez doglebnej lustracji nie bedzie nigdy wiadomo KTO JEST KIM W POLSCE.
    • pw2221 prawda ! pokemon za nic nie odpowiada, nic nie wie 09.10.06, 11:08
      nie widział, nie słyszał ... i ja mu wierzę wiecie dlazcego ? bo to był dupa
      nie minister !
      • tles01 Kaczyński to denny Klamca!!! 09.10.06, 11:17
        jego kot, też !
    • michalparadowski Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:10
      Panie Prezesie PO!
      Proszę się nie tłumaczyć, bo ujawnione częściowo dokumenty, nie świadczą
      przeciwka Panu, ale wprost przeciwnie, bo przeciwko szanownemu adwersażowi.
      Raport ujawnia piękne cytaty dotyczące Woda PIS, jak np:
      "duża skuteczność i bezwzględność",
      "otwarta walka z Wałęsą",
      "dzika złość za rezygnację ze współpracy" (z Wałęsą).
      Ponadto polecam, wspaniałą działalność byznesową p.dr Glapińskiego.
      No cóż, wtedy się Wodzowi nie udało, to próbuje dzisiaj!
      • moher75 Re: Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:31
        michalparadowski napisał:

> Panie Prezesie PO!

Rokita nie jest prezesem, wiceprezesem, szefem klubu... PO
        Jest nikim.
        W PO za miejsca na liście i za stanowiska się płaci...
        Przekonała się o tym Zyta którą "przyjaciel" sprzedał Palikotowi
        • sothis666 przekonałeś mnie moherku :) 09.10.06, 12:02
          > W PO za miejsca na liście i za stanowiska się płaci...

PO rzeczywiście musi być be.
          W tej sytuacji chciałbym wstąpić do PiS'u, w grupie kilku osób.
          Słyszałem że "macie dużo wolnych stanowisk i nie ma żadnego probemu z tym":)
          • kuznica23 Re: przekonałeś mnie moherku :) 09.10.06, 12:15
            Miejsca są już zabukowane, ponieważ w przypadku fiaska rozmów z PSL i nieudanym
            rozbiciem tej parti, które nastąpi zaraz potem nastąpi nawiązanie rozmów z SLD,
            jako jedynego gwaranta przeprowadzenia rewolucji moralnej w Polsce.Bronek już
            na wylocie, a Rywin niedługo wychodzi.Rydzyk na wspólnej konferencji pogodzi
            Ziobrę z Milerem i bedziemy mieli Alleluja i do grobu.
            Dzisiaj tanie bilety w Locie.
            • sothis666 Re: przekonałeś mnie moherku :) 09.10.06, 12:51
              :)
              polecam tez:
              www.norwegian.no
              -normalne kraje dla normalnych ludzi!
    • silesius.monachijski0 Zal mi Jasia Maryski; w tak mlodym wieku cierpi 09.10.06, 11:20
      na amnezje (a moze to juz Alzheimer?); dyby jenak mialo byc prawda, ze nic nie
      wiedzial, to oczekuje, ze J.M. Rokita odda cale uposazenie, ktore pobieral
      wowczas jako szef URM-u, gdyz zle wykonywal swoja robote
    • zib11 Rokita: Pamięć wybiórcza/wyborcza? 09.10.06, 11:26
      Krótka pamięć się przydaje,lepiej mówić o odpowiedzialności bolka,niż pamiętać
      że bolek tylko wybierał spośród przedstawionych mu przez premiera kandydatów
      ministra msw i jak to jest teraz minister podlegał premierowi.
      A jaki był zakres obowiązków marysi-parzenie kawy na posiedzeniach rzadu?Przy
      takim podawaniu kawy też można coś usłyszeć.
    • posik Rokita: POkemony ie odpowiadły za służby specjalne 09.10.06, 11:30
      Skoro POkemony nic nie wiedziały o działaniach własnych służb i nie wiedziały
      co podpisują na notatkach służbowych to po co pchały się do rządu???
      Najlepiej ujął to bolek: Kaczyńscy sami kazali się śledzić żeby przy okazji
      reaktywować "wronę", "zomo", zrobić stan wojenny i internować "bolka". POkemony
      walczyły po stronie dobra pod przwodnictwem smoka wawelskiego ps. "premier z
      krakowa". bolek nagrodę rozdał na cele społeczne (własnym dzieciom). Jarosław
      K. jest niedobry bo nie ma samochodu a na dodatek lubi zwierzęta.
      • tles01 dlaczego Kaczyński nie był internowany? 09.10.06, 11:38
        taki"bohaterski" opozycjonista, i nie internowany?..ciekawe...
      • por1 Re: Rokita: POkemony ie odpowiadły za służby spec 09.10.06, 11:51
        posik napisał:

> Skoro POkemony nic nie wiedziały o działaniach własnych służb i nie wiedziały
        > co podpisują na notatkach służbowych to po co pchały się do rządu???
        > Najlepiej ujął to bolek: Kaczyńscy sami kazali się śledzić żeby przy okazji
        > reaktywować "wronę", "zomo", zrobić stan wojenny i internować "bolka".
        POkemony
        >
        > walczyły po stronie dobra pod przwodnictwem smoka wawelskiego ps. "premier z
        > krakowa". bolek nagrodę rozdał na cele społeczne (własnym dzieciom). Jarosław
        > K. jest niedobry bo nie ma samochodu a na dodatek lubi zwierzęta.
        Jarek tak lubi zwierzeta że z milości do nich ,kazał zniszczyc Dolinę Rospudy,
        żeby się biedaki nie męczyly w kraju sporządzonym na obraz i podobieństwo K2.

A kto straszy nas reaktywowaniem, wrony i stanem wojennym ,przypomnij sobie
        slowa premiera(he, he premiera) "jestesmy w stanie użyć innych
        środków"(skutecznych)- widzisz inną alternatywę.

Idąc takim rozumowaniem to kazdy możebyc umoczony ,bo byl już w innym rzadzie,
        z kims siespotykal, gdziesgo sfotografowali.... A przecież K2 o tej sprawie
        wiedzieli, skąd wiesz ,ze nie uczestniczyli dla "wyzszego dobra", czemu nie
        reagowali. Gdzie honor,przyzwoitość,że potrafią oczerniać i pomawiać tych ludzi
        z którymi kiedyś współpracowali i walczyli i to w imię swoich
        zakompleksionych ,jedynie słusznych racji.Metody i sposób PL ,chcesz powrotu
        jedynie słusznej racji i prawdy?
    • por1 Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:35
      W ten sposób to każdemu można przypisac jakieś przewinienia czy kontakty.Wg
      Wałęsy to sami bracia(a nawet bliniacy) byli inicjatorami tych prowokacji. I
      komu mam wierzyć ,uznanemu w świecie politykowi czy jakiemuś Lesiakowi,ubranemu
      w kacze pióra?
      • amanasunta53 Re: Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:40
        por1 napisał:

> W ten sposób to każdemu można przypisac jakieś przewinienia czy kontakty.Wg
        > Wałęsy to sami bracia(a nawet bliniacy) byli inicjatorami tych prowokacji. I
        > komu mam wierzyć ,uznanemu w świecie politykowi czy jakiemuś Lesiakowi,ubranemu
        >
        > w kacze pióra?
        Jasio Maria Władek to uznany w świecie polityk?A może Lech Wielki Wałęsa?Ten
        ostatni miał swoje 5 minut i je przegadał.Już nikt w świecie o błaźnie nie pamięta.
        • 123zly Re: Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:43
          amanasunta53 napisała:

A może Lech Wielki Wałęsa?Ten
          > ostatni miał swoje 5 minut i je przegadał.Już nikt w świecie o błaźnie nie pami
          > ęta.
          gdy Wałęsa to błazen to jak nazwiesz bliźniaków ?
        • pierot6 amanasunta53 .vel tales1... te twoje wywody... 09.10.06, 11:55
          w bolszewickim stylu,.. nic z tego!..Kaczyńscy,są juz na dnie PIS-uaru,tam
          zostana..Amen!
        • arjuna1 Jeśli Wałęsa miał swoje 5min to Kaczyński ma 2sek 09.10.06, 12:49
          kundy i w piękny sposób jak zwykle spierd....ale czego można oczekiwać po
          cham...Zacytujmy klasyka...miałeś chamie złoty róg.....

amanasunta53 napisała:

> por1 napisał:
          >
          > > W ten sposób to każdemu można przypisac jakieś przewinienia czy kontakty.
          > Wg
          > > Wałęsy to sami bracia(a nawet bliniacy) byli inicjatorami tych prowokacji
          > . I
          > > komu mam wierzyć ,uznanemu w świecie politykowi czy jakiemuś Lesiakowi,ub
          > ranemu
          > >
          > > w kacze pióra?
          > Jasio Maria Władek to uznany w świecie polityk?A może Lech Wielki Wałęsa?Ten
          > ostatni miał swoje 5 minut i je przegadał.Już nikt w świecie o błaźnie nie
          pami
          > ęta.
        • milet_z_sedesu Re: Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 13:09
          amanasunta53 napisała:

> por1 napisał:
          >
          > > W ten sposób to każdemu można przypisac jakieś przewinienia czy kontakty.
          > Wg
          > > Wałęsy to sami bracia(a nawet bliniacy) byli inicjatorami tych prowokacji
          > . I
          > > komu mam wierzyć ,uznanemu w świecie politykowi czy jakiemuś Lesiakowi,ub
          > ranemu
          > >
          > > w kacze pióra?
          > Jasio Maria Władek to uznany w świecie polityk?A może Lech Wielki Wałęsa?Ten
          > ostatni miał swoje 5 minut i je przegadał.Już nikt w świecie o błaźnie nie
          pami
          > ęta.
          A skąd wiesz? Znów powtarzasz obiegowe "mądrości". Rusz się za opłotki to się
          przekonasz.
    • hlim Re: Rokita: Nie odpowiadałem za służby specjalne 09.10.06, 11:39
      No i mamy nową sensację, z której nic nie wynika.
      To co ujawniono było wcześniej wiadome. Mnie interesują konkrety a nie mówienie
      że pan Rokita musiał wiedzieć. Skąd ta pewność.
      Jak zwykle pan premier wie wszystko. Tylko ja w to nie wierzę.
    • oszolom3 To byl pomysl Kaczynskiego! 09.10.06, 11:47
      Z wlasnie odtajnionej "notatki" czytam:

"Równolegle z działaniami dezintegracyjnymi w kierownictwie RdR-u zorganizowano
      kontrolowany kanał przepływu informacji między RdR- em a UOP-em. W pierwszej
      fazie jego funkcjonowania wykorzystywany był przez J. KACZYŃSKIEGO oraz byłego
      wiceministra spraw wewnętrznych Andrzeja ZALEWSKIEGO."

Co oznacza, ze albo te "odtajnione" materialy sa calkowicie/czesciowo
      niewiarygodne albo pierwszy wtyczke UOP u konkurencji umiescil wlasnie
      Kaczynski, wykorzystujac wplyw kancelarii prezydenta na MSW. Brawo. Zapomnieli
      wyczernic?

• r306 Hehehehe i Walesa znow mial racje :) n/t 09.10.06, 13:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka