bloody_rabbit 27.10.06, 21:37 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3708005.html Jak nisko trzeba upaść, żeby walczyć z czyimś grobem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benia_b Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 21:45 To barbarzyństwo, które staje się normą w obecnych, obrzydliwych czasach. Zawsze trapi mnie niepokój, gdy idę na grób swoich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 01:22 "Jak nisko trzeba upaść, żeby walczyć z czyimś grobem?" - Wystarczy być fanem PiSu i ślepo wsłuchiwać sie w głosy bliżniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 [...] 28.10.06, 01:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 19:51 To jest niespotykany dotychczas w Polsce skandal aby z tak glupiego powodu jak roznice pogladow politycznych czy tez pochodzenie niszczyc groby zmarlych.Jestem pelen wspolczucia dla Pana Adama Michnika za ten wyjatkowo nieludzki incydent pomimo, ze nie bylem jego fanem do czasu za przeczytalem jego wydane wspaniale madre ksiazki na temat polskiej geneaologi.Jestem z Panem i pozostane Panie Adamie. Odpowiedz Link Zgłoś
ami43 Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 19:35 Co sie dziwicie??? To efekt tasm i ataku PISiu .a potem robia wielkie oczy jak reaguja ludzie/przeciwnik PIS-ZYD.../Mam nadzieje ze odbije sie im to czkawka,ktora nie pozwoli juz nikogo zgnoic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: Michnik nie dbał o grób się przewrócił 29.10.06, 01:04 Oczywiście zaraz szkaluje Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re:Chorzy ludzie, nienawiść czyni koszmarne spusto 27.10.06, 21:48 szenia w człowieku. Ile jej w sobie trzeba mieć, jak bardzo zranioną duszę, zeby dopuszczać się takich aktów. Ciekawe, czy ktokolwiek ze szczujących ludzi i mediów poczuwa się do odpowiedzialności. Mam ochotę płakać, bo to co stało się z ludźmi w mojej ojczyźnie po odzyskaniu wolności podnosi mi włosy na głowie. Znalazłam się w przedwojennej, ksenofobicznej Polsce, której nie znałam i nie podejrzewałam, że istnieje. Jestem wstrząśnięta i osłupiała. Pana Adama Michnika proszę o przyjęcie najserdeczniejszych wyrazów wspólczucia i solidarności.Brak mi słów na wyrażenie żalu i ogromego bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 To byli "prawdziwie polscy" bohaterowie. Dostana 27.10.06, 21:59 pewno powiesc Giertycha w nagrode w swej okregowej komorce Giertych-jugend. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Człowieku,to byli wandale z ubecka legitymacją! Ni 27.10.06, 22:47 e bredź o Polakach. Właśnie o to im chodziło. O wywołanie takiego skandalu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Mowisz o tych z legitymacja z podpisem.... 27.10.06, 22:51 WASSERMANNA? Bo innych juz przeciez nie macie:) A na powaznie: czy ty naprawde oficera irlandzkich brygad antyterrorystycznych chcesz paranoi ala Kaczynscy uczyc? Powiem ci, kto to zrobil: Wszapolska holota. Albo jej sympatycy: mlodociani polscy nieudacznicy z zapiewem narodowym, ktorzy chciali "patriotycznie" komus dokopac. A ze tchorze, to oberwalo sie nagrobkowi, jak w lutym w Dublinie oberwalo sie od podobnych scumbags oknom i wystawom sklepowym: madmansnotes.blogspot.com/2006_09_07_madmansnotes_archive.html Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Mowisz o tych z legitymacja z podpisem.... 27.10.06, 22:55 Szkoda słów. Wyrazy wspołczucia dla Adama Michnika i wszystkich ofiar polskiego CIEMNOGRODU. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Człowieku,to byli wandale z ubecka legitymacj 27.10.06, 23:54 koniecbanialuki napisał: > e bredź o Polakach. > Właśnie o to im chodziło. O wywołanie takiego skandalu. > sPiSek ?? Czyj?? WSI rozwiązane... Czy nie lepiej powiedzieć, że WeszPolska czuwa i czuje wiatr w pupcię... do takich numerów ?? Przecież to efekt wypowiedzi i działań elit rządowych i nic więcej... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
nakazim Polityka szczucia przyniosła efekty! 27.10.06, 22:31 Niech nikt nie próbuje nam wmawiać, że to jest przypadek jakich wiele.Przesyłamy wyrazy współczucia i oburzenia> Panie Adamie, niech Pan znowu walczy, jeszcze nie jest za póżno. Zyczymy p-owodzenia, jesteśmy z Panem! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki To nie chorzy ludzie, to wynajęte zbiry. Dlatego 27.10.06, 23:28 nie przeżywaj tak, skarbie. Z Polakami nie jest tak źle. To tylko czerwone bojówki nie cofną sie nawet przed profanacja grobu, zeby mieszać. Tak zawsze robili w chwilach walki o władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
giertych.szatan [...] 28.10.06, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
coztojestprawda Tylko patrzec jak Tusk zgoni na Kaczynskiego 27.10.06, 21:50 Tylko patrzec jak Tusk zgoni wszystko na Jaroslawa Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Tylko patrzec 27.10.06, 21:56 nie sądzę, aby Tusk miał tyle złego smaku. Sam padł ofiarą zdziczenia. Bardzo mi przykro z powodu tego barbarzyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestes złym człowiekiem 27.10.06, 22:15 nie potrafisz sie nawet zachowac. A chcesz budowac 4 erpe. To ohyda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Wandale na grobie Dmowskiego- ok! 27.10.06, 22:09 Kiedy dewastuje sie grob Dmowskiego to "mlodziez sie bawi" teraz wielki skandal i szczyt pohanbieniea... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wandale na grobie Dmowskiego- ok! 27.10.06, 22:15 ???? Kiedy zniszczono grób Dmowskiego w ten sam sposób? I kiedy ktoś nazywał to "zabawą"? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Wandale na grobie Dmowskiego- ok! 27.10.06, 22:30 "A u was biją Murzynów" Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 A gdzie jest grob Dmowskiego? I kiedy zostal 27.10.06, 22:16 zdewastowany? Moze jakies szczegoly? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A gdzie jest grob Dmowskiego? I kiedy zostal 27.10.06, 22:19 Znalazłem www.mwslask.boo.pl/index.php?function=show_all&no=206 Jestem ciekaw skąd podejrzenie że dewastator nie robił tego dla metalu na złom. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Jasne, ze na zlom:) Nb. na Wyspach zaczely ginac 27.10.06, 22:27 i kable; wraz z rybami i labedziami - efekt uboczny najazdu Polakow:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jasne, ze na zlom:) Nb. na Wyspach zaczely gi 27.10.06, 22:47 Widziałem na Mazurach cały olbrzymi cmentarz bez krzyży. Pozczątkowo myślałem że to jakiś nie chrześcijański - ale żydowski rozpoznam od razu... Zagadka wyjaśniła się po przebyciu tak 3/4 jego długości. Krzyże się wreszcie pojawiły - były żeliwne - pozostałe zostały pracowicie wyłamane przez "biednych ludzi na chleb". To, że nie był to cmentarz polski, (to że leżeli tam ludzie o polskobrzmiacych nazwiskach, a więc dowód na polskość tych ziem) powodowało że nikt się tą dewastacją nie przejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Jasne, ze na zlom:) Nb. na Wyspach zaczely gi 27.10.06, 22:58 A jakie korzyści ktoś może mieć w rozstrzaskaniu pomnika (marmurowego bądź z lastriko)? Może weźmie gruz na budowe domu? Jeszcze jakieś pomysły? To ewidentny cios wymierzony w Michnika przez przybudówkę LPR i PiS, albo nadgorliwych ich zwolenników. Wstyd po prostu. Wstyd i hańba. A potem się dziwimy, że Polskę oskarża się o antysemityzm - wystarczy poczytać część komentarzy na forum Gazety o "polskojęzycznej" żydowskiej gazecie o talmudzistach, judejczykach - to już nie tylko nawiązanie do Tuwima, lecz czysta rasistkowska nienawiść zawiścią podszyta, dodatkowo podsycana przez najważniejsze (na dzień dzisiejszy) persony w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Temu to akurat cenzura GW jest winna: za takie 27.10.06, 23:02 posty, o jakich wspominasz, na obu Wyspach buli sie min 50 funciakow/100 euro w Sadzie Grodzkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Temu to akurat cenzura GW jest winna: za taki 27.10.06, 23:08 Skoro wkoło i tak wszystkim się knebluje usta - od TV po prywatne gazety i radia, to może warto zachęcić GW do namierzania takich "anonimowych" gostków, którym się wydaje, że a) są anonimowi; b) mogę bezkarnie każdego i wszystkich obrażać? Gdyby tak zrobić pokazowy proces i szczeniakowi dowalić karę finansową (rodzice musieliby zabulić, więc dostałby niezły op**dol), to może następnym razem zastanowiłby się 10 razy, zanim znów wysmarowałby coś bezmyślnie. W Niemczech już taki jeden siedział za to nazwał Holokaust żydowskim wymysłem - dziś tacy piastują w Polsce ważne fukncje i tylko patrzeć jak Giertych ze swoją Giertych-Jugend wprowadzą do szkół nie tylko kreacjonizm (wypierając teorię ewolucji), ale i wykreślą z podręczników wzmianki o eksterminacji Żydów. Wszystkiego można się spodziewać, skoro już się Dmowskiemu pomniki stawia... Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Temu to akurat cenzura GW jest winna: za taki 27.10.06, 23:18 Pierwsza byś była do tego niezłego op**dolu, pomówienia też są karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Temu to akurat cenzura GW jest winna: za taki 27.10.06, 23:23 Ciekawe co nazywasz pomówieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jasne, ze na zlom:) Nb. na Wyspach zaczely gi 27.10.06, 23:12 :) nie zauwazyłeś że tu mowa była o zniszczeniach na grobie Dmowskiego? Jednak ich charakteru nie można porównać do zniszczeń grobu rodziców Michnika. Te pierwsze wygladają na działania rabusiów (mimo starań MW uczynienia z tego politycznej sprawy) te drugie raczej trudno nazwać próbą kradzieży - nawet trudno by było nazwać wyczynem chuligańskim, bo wtedy więcej grobów zostało by zdewastowanych. Chociaż należy podkreślić, że każde zbeszczeszczenie grobu, choćby nawet dotyczyło człowieka, któremu za jego zycia z przyjemnością bym nakładł po buzi, jest szczytem chamstwa. No i bohaterstwem na miarę ostatniego tchórza... Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: A gdzie jest grob Dmowskiego? I kiedy zostal 27.10.06, 22:42 Nie wierzę w ani jedno słowo pochodzące od Młodzieży Wszechpolskiej - to są prawdziwi bandyci i zdrajcy polskiego narodu i za to ich rozliczymy :)))) Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal zbez.. 28.10.06, 16:33 ..czeszczony. Poprostu ktos pofatygowal sie w glab cmentarza specjalnie tam, zeby ukrasc troche metalu i wyciac krate. Co ciekawe nie zniszczono innych grobow w okolicy. Nie lubie MW, ale szkoda, ze nikt nie poruszy takiej kwestii jak demolowanie grobu Dmowskiego. Co by sie dzialo jakby ktos rzucil papier przed synagoga... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 28.10.06, 18:53 > ..czeszczony. Poprostu ktos pofatygowal sie w glab cmentarza specjalnie tam, > zeby ukrasc troche metalu i wyciac krate. Co ciekawe nie zniszczono innych > grobow w okolicy. Czyżbyś coś wiedział więcej na temat tej sprawy? > Nie lubie MW, Ciekawostka... zwłaszcza wobec wiedzy na temat grobu Dmowskiego i tego co piszesz dalej. > ale szkoda, ze nikt nie poruszy takiej kwestii jak demolowanie > grobu Dmowskiego. Właśnie szkoda. Bardziej szkoda, że się postów nie czyta. > Co by sie dzialo jakby ktos rzucil papier przed synagoga... Ciekawe gdzie Ty to jeszcze w Polsce czynną synagogę znajdziesz? I dlaczego akurat synagoga ci na myśl przyszła, a nie inna świątynia? Taka sobie lekka 'narodowe' odchyłka - wszędzie Żydów tropić? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 29.10.06, 21:50 Pokaz paluszkiem miejsce gdzie napisalem o czynnej synagodze? Jak Cie to interesuje to tu jest spis czynnych: Czynne polskie synagogi Oto niektóre z nich: Synagoga w Bobowej Synagoga w Legnicy Synagoga Reicherów w Łodzi Synagoga Chewra Nosim w Lublinie Synagoga Remuh w Krakowie Synagoga Tempel w Krakowie Synagoga Nożycka w Warszawie Nowa Synagoga w Gdańsku-Wrzeszcz Synagoga Pod Białym Bocianem we Wrocławiu Synagoga Chewra Lomdei Misznajot w Oświęcimiu Nie tropie wszedzie Zydow jak to napisales. Drazni mnie demolowanie grobow, jakichkolwiek. Drazni mnie tez, ze niektore mozna zdemolowac i przejdzie to bez echa bo ludzie w nich pochowanie sa nie po lini dla roznych mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 06:39 > Pokaz paluszkiem miejsce gdzie napisalem o czynnej synagodze? A ktoś kiedyś płakał o papierkach przed nieczynnymi? > Czynne polskie synagogi > Oto niektóre z nich: Jedną z nich z nam - stopień czynności jest raczej dyskusyjny... > Nie tropie wszedzie Zydow jak to napisales. Drazni mnie demolowanie grobow, > jakichkolwiek. Drazni mnie tez, ze niektore mozna zdemolowac i przejdzie to bez > echa bo ludzie w nich pochowanie sa nie po lini dla roznych mediow. No to po co pie... o jakiejś synagodze zamiast pisać o niszczeniu grobów i to jakichkolwiek? Dlaczego np ci żal grobu Dmowskiego, a nie żal grobów tysięcy innych Polaków, Niemców, Rosjan, Żydów leżących na polskiej ziemi? O nich też nikt się nie upominał - a akurat zniszczenie grobu Dmowskiego wyglada na działanie zwykłego wandala-złodzieja, a nie kogoś kto chciał grób zbeszcześcić. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 11:25 Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Z poprzedniej mojej wypowiedzi: "Drazni mnie demolowanie grobo w, jakichkolwiek." wiec po co pytasz czy nie zal mi innych grobow. Skoro napisalem, ze drazni mnie demolowanie "jakichkolwiek". Nikt nigdy upominal sie o zbezczeszczone Kirkuty? Nie rozsmieszaj mnie... Co do Synagog tu masz informacje, ktore sa otwarte: pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Synagogi ale pewnie wiesy lepiej i zadna z nich nie jest cyznna? Skad wiesz, ze byl to zwykly wandal zlodziej skor okradl tylko ten grob i celowo wycial dziure w kracie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 14:08 > Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Z poprzedniej mojej wypowiedzi: > "Drazni mnie demolowanie grobo w, jakichkolwiek." > wiec po co pytasz czy nie zal mi innych grobow. Skoro napisalem, ze drazni mnie > demolowanie "jakichkolwiek". > Nie rozsmieszaj mnie... Potrafię czytać i widziałem KIEDY to napisałeś. Dopiero PO idiotycznej uwadze o synagogach. > Nikt nigdy upominal sie o zbezczeszczone Kirkuty? Ciebie wśród nich jakoś nie było... Zreszta dalej są dewastowane i jakoś mało osób to interesuje poza wyjatkami... I dotyczy to WSZYSTKICH nie czynnych już cmentarzy. > Co do Synagog tu masz informacje, ktore sa otwarte: > pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Synagogi > ale pewnie wiesy lepiej i zadna z nich nie jest cyznna? To pozdrów równiez "Henryka Batutę" znanego polskiego antykomunistę :))) jak wikipedię uwazasz za nieomylne źródło wiedzy. Nie napisałem że rzadna - napisałem jedynie że mam watpliwości czy one wszystkie są w 100% czynne. Tzn. ta, która osobiście znam jest używana bardzo rzadko. > > Skad wiesz, ze byl to zwykly wandal zlodziej skor okradl tylko ten grob i > celowo wycial dziure w kracie? Skąd wiesz, że tylko ten? Skad wiesz że wycięty element nie został ukradziony? No i najwazniejsze sam to nazwałeś "okradzeniem" - wandalizm polega na czym innym - widziałeś przykład na grobie rodziców Michnika - zniszczenia, które nie dały rzadnego zysku materialnego niszczącemu poza satysfakcją. Zupełnie co innego gdyby została rozbita płyta nagrobna, pocieta krata i elementy jej zostały by na miejscu, czy tez grób był czymś zasmarowany... Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 14:36 "Potrafię czytać i widziałem KIEDY to napisałeś. Dopiero PO idiotycznej uwadze > o synagogach." A co bylo idiotycznego w tej uwadze? To, ze nie podoba mi sie stosowanie podwojnych standardow? "Ciebie wśród nich jakoś nie było..." Moglbys napisac skad to wiesz? "To pozdrów równiez "Henryka Batutę" znanego polskiego antykomunistę :))) jak > wikipedię uwazasz za nieomylne źródło wiedzy." Napewno wikipedia jest zla, ksenofobiczna i mowi nieprawde to fakt... "Nie napisałem że rzadna - napisałem jedynie że mam watpliwości czy one > wszystkie są w 100% czynne." oczywiscie nie napisales: "Ciekawe gdzie Ty to jeszcze w Polsce czynną synagogę znajdziesz?" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51140226 "Skąd wiesz, że tylko ten?" Skad wiesz, ze rowniez inne? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 15:45 > A co bylo idiotycznego w tej uwadze? To, ze nie podoba mi sie stosowanie > podwojnych standardow? Czy porównywanie krów i koni to dla ciebie normalna sprawa? Ja rozumiem jakbyś podał jako przykład podwójnych standardów zniszczenie grobu ze zbeszczeszczeniem jakiegoś prawicowego polityka i lewicowego, albo brak afer o rzucanie papierków przed kościołem katolickim i wielkie afery o rzucanie przed synagogom. Rozumiał bym tez protest że pobicie biskupa grekokatolickiego przechodzi niezauważone, a pobicie naczelnego rabina juz nie. Podwójne standardy to rózne podejście do PORÓWNYWALNYCH wydarzeń. Pisanie twoje o papierkach przed synagoga było idiotyczne bo nie było porównywalne z omawianymi sytuacjami. > Moglbys napisac skad to wiesz? A możesz udowodnić, ze nie mam racji? > "To pozdrów równiez "Henryka Batutę" znanego polskiego antykomunistę :))) jak > > wikipedię uwazasz za nieomylne źródło wiedzy." > > Napewno wikipedia jest zla, ksenofobiczna i mowi nieprawde to fakt... Widać nie bardzo rozumiesz ideę Wikipedii. Wikpiedia nie jest ani zła, ani dobra, ani ksenofobiczna, ani nie ksenofobiczna, ani 100% kłamliwa ani 100% prawdziwa. Nieprawdziwe moga być poszczególne hasła, moga być tez tylko nie precyzyjne. Zwykle dosyć szybko wypracowywany jest jakiś konesnsus. Jeżeli istnieje jakieś hasło, którym się interesuje mało osób może jednak długo wisieć taki kwiatek jak słynny patron warszawskiej ulicy niejaki Batuta. > "Nie napisałem że rzadna - napisałem jedynie że mam watpliwości czy one > > wszystkie są w 100% czynne." > > oczywiscie nie napisales: Jak zwykle żąglujesz chronologią... Mieszasz pytanie retoryczne postawione wcześniej za nim podałeś listę "czynnych" synagog, z moimi wątpliwościami dotyczącymi stopnia czynności obiektów podanych na tej liście. > Skad wiesz, ze rowniez inne? Dalej się pytam skąd wiesz, że tylko ten - bo na podstawie takiej przesłanki budowałeś teorię że jest to przejaw zbeszczeszczenia, a nie zwykłej kradzieży. Dla mnie jest obojętne, czy tylko ten czy jeszcze inne (dla oceny czy była to kradzież czy nie) - wg opisów zamieszczonych na stronie MW wygladało mi to raczej na kradzież niż celowe zbeszczeszczenie. Także kradzież mogła dotyczyć tylko jednego ozdobionego szczególnie cennymi ozdobami - przynajmniej cennymi dla złodzieja. Jeżeli zaś twierdzisz, że tylko ten był okradziony (o czym NIE napisano na stronie MW www.mwslask.boo.pl/index.php? function=show_all&no=206 ) widać posiadasz jakieś inne źródła informacji. Z jakiegoś powodu jednak nie chcesz ich podac. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 16:03 Chronologicznie: Ty: Ciekawe gdzie Ty to jeszcze w Polsce czynną synagogę znajdziesz? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51140226 Ja: spis synagog forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51195479 Ty: Nie napisałem że rzadna - napisałem jedynie że mam watpliwości czy one wszystkie są w 100% czynne. Tzn. ta, która osobiście znam jest używana bardzo rzadko. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51228134 Jak sie o cos pytasz i dostajesz odpowiedz to nie miej pretensji. Pytasz retorycznie o otworte, ale sa jeszcze otwarte i czynne synagogi. Moze nastepnym razem nie obracaj kotka przy pomocy mlotka (i sierpka). Moglbys napisac skad to wiesz? "A możesz udowodnić, ze nie mam racji?" Tak moge. Nie masz racji. Ja mam racje. Mozesz udowodnic, ze klamie? Mowisz, ze nie bylo mnie wsrod osob, ktore upominaly sie o zbeszczeszczone cmentarze zydowskie. Znasz moje zycie cale, ze to wiesz? Na tej zasadzie to ty mi wygladasz na kogos, kto niszczy groby polskich patriotow. Dlaczego? Bo tak! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 16:25 Ooo a zarzut główny czyli "synagoga" nie przypiął ni przyłatał do sprawy profanacji grobów gdzieś się rozmył w powietrzu... > Pytasz retorycznie o otworte, ale sa jeszcze otwarte i czynne synagogi. Moze > nastepnym razem nie obracaj kotka przy pomocy mlotka (i sierpka). ????? Są dwa zwroty "pie***enie kotka przy pomocy młotka" i "obracać kota ogonem" - takiego zwrótu jak napisałeś nie ma bo jest bez sensu. Chronologia... No cóż dalej manipulujesz wycinając tym razem część "dialogu". Po drodze była taka uwaga: Ja: Jedną z nich z nam - stopień czynności jest raczej dyskusyjny... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51204092 Ty: Co do Synagog tu masz informacje, ktore sa otwarte: pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Synagogi ale pewnie wiesy lepiej i zadna z nich nie jest cyznna? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=51104471&a=51217598 i nagle twierdzisz że napisałem coś czego nie napisałem Ty: > Nie napisałem że rzadna - napisałem jedynie że mam watpliwości czy one > wszystkie są w 100% czynne." oczywiscie nie napisales: "Ciekawe gdzie Ty to jeszcze w Polsce czynną synagogę znajdziesz?" Drobniutka manipulacja chronologia tekstu, wycięcie części wątku i sprawa od razu inaczej wygląda. Pretensję zaś mam, że wmawiasz mi, że znaczenie moich słów btyło zupełnie inne niż było - wystarczy pochachmęcić kontekstem. No i dalej jestem ciekaw skąd masz informacje na temat zniszczeń na Cmentarzu Bródnowskim... bo jakos unikasz tego tematu. Co w nim jest wstydliwego? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Tak, tak grob Dmowskiego napewno nie zostal z 30.10.06, 16:37 To napisz o co chodzilo ci w pytaniu: Ciekawe gdzie Ty to jeszcze w Polsce czynną synagogę znajdziesz? Ja rozumiem, ze pytasz o czynne synagogi w Polsce i chcesz, zebym ci pokazal, ze takie sa. A moze to "wielkie semantyczne nadurzycie"? Dlaczego nie odpowiedziales na pytanie czy znasz moje zycie, ze twierdzisz, ze nie bylo mnie wsrod osob, ktore upominaly sie o niszczone cmentarze zydowskie? I pozwole sobie na odpowiedz w podobnym do ciebie stylu: moze odpowiedz kryje dla ciebie cos wstydliwego? "Są dwa zwroty "pie***enie kotka przy pomocy młotka" i "obracać kota ogonem" - > takiego zwrótu jak napisałeś nie ma bo jest bez sensu." to juz jest zwykle czepianie wiec teraz ja... po co wpisales pustego posta pod moim? Masz klopoty z koordynacja ruchowa? To dopiero bez sensu wyslac pustego posta... Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_wojcik współczucie i niepokój 27.10.06, 22:11 Zrobiło mi się ogromnie przykro po przeczytaniu informacji o zdewastowaniu grobu rodziców pana Michnika. Po pierwsze chciałbym wyrazić mu wyrazy najszczerszego współczucia. Po drugie, jest mi potwornie wstyd, ponieważ ten czyn w jakiś sposób oddaje atmosferę nie tylko tego, co się ostatnio w Polsce (nie tylko w polityce) dzieje, ale również pokazuje zdziczenie ludzi, Polaków w ogóle. Po trzecie wreszcie, wszystko to, co się ostatnio dzieje w naszym kraju (choć nie tylko w naszym), coraz bardziej przypomina sytuację z dwudziestolecia międzywojennego. I każdy z nas powinien sobie odpowiedzieć na pytanie, czy można jakoś temu zdziczeniu, chamstwu i ksenofobii przeciwdziałać. Taki sposób prowadzenia walki z poglądami pana Michnika uważam za odrażający. A ludzie, którzy się tego dopuścili są osobami pozbawionymi honoru, czyli cnoty, o której niewielu już dzisiaj pamięta. Tak, było kiedyś coś takiego, co zwano honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: współczucie i niepokój 27.10.06, 23:08 Ładnie zatytułowałes post. To prawda. Ale nie martw się przedwczesnie. Polacy, a na już pewno katolicy - tego nie zrobili. To prowokacja. rafal_wojcik napisał: > Zrobiło mi się ogromnie przykro po przeczytaniu informacji o zdewastowaniu > grobu rodziców pana Michnika. Po pierwsze chciałbym wyrazić mu wyrazy > najszczerszego współczucia. Po drugie, jest mi potwornie wstyd, ponieważ ten > czyn w jakiś sposób oddaje atmosferę nie tylko tego, co się ostatnio w Polsce > (nie tylko w polityce) dzieje, ale również pokazuje zdziczenie ludzi, Polaków w > > ogóle. Po trzecie wreszcie, wszystko to, co się ostatnio dzieje w naszym kraju > (choć nie tylko w naszym), coraz bardziej przypomina sytuację z dwudziestolecia > > międzywojennego. I każdy z nas powinien sobie odpowiedzieć na pytanie, czy > można jakoś temu zdziczeniu, chamstwu i ksenofobii przeciwdziałać. Taki sposób > prowadzenia walki z poglądami pana Michnika uważam za odrażający. A ludzie, > którzy się tego dopuścili są osobami pozbawionymi honoru, czyli cnoty, o której > > niewielu już dzisiaj pamięta. Tak, było kiedyś coś takiego, co zwano honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: współczucie i niepokój 27.10.06, 23:11 Tak samo, jak nie Polacy zabili Żydów w Jedwabnym... bujać to my, a nie nas Odpowiedz Link Zgłoś
mcmar Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:19 Co mnie obchodzą rodzice Michnika i ich grób, pewnie są dumni z "synusia" i tyle. Nie jeden grób pewnie już wandale rozwalili na Powązkach. Znając wybiórczą oskarżą o to Gudzowatego i jego szefa ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:25 Tak. Piekna refleksja na zblizajacy sie Dzien Zmarlych ... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Piekna! A wypowiedzial sie "prawdziwy Polak i 27.10.06, 22:28 katolik". Z ktorego mamusia jest dumna, bo nigdy sie nie wychyla, tylka nie nadstawia i zawsze spiewa w zgodnym chorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:21 "Przypadkowo" wybrano na dewastację czas przed Wszystkich Świetych, gdy cała Polska duma nad grobami. Wiele milionów bedzie mogło pomysleć o Michniku jako o biednej ofierze. Michnik poprzez swoje media mial ogromny wplyw na ugruntowywanie w spoleczenstwie patologii III RP. Teraz sypie sie autorytet, więc postanowiono chwycić się brzytwy. Nacisnąć w czuły punkt Polaków: groby. Perfekcyjna ubecka prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:27 Każdy sądzi według siebie - czyżbyś sam miał na koncie jakieś prowokacje? A że info się pojawiło na GW. A co się dziwisz? To jak byś się dziwił, że w Naszym Dzienniku pojawiają się informacje na temat Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:35 Rydzyk jest jaki jest ale nie dopuscilby sie takiego czynu. To nie UBek, ktorych Michnik broni jak Paulini Częstochowy. Rydzyk uderza bezpośrednio, mówi o konkretnych sprawach. Lecz nie dopuszcza się takich socjotechnicznch sztuczek jak dewastacja grobu w przeddzień jakże waznego dla Polaków święta. Ludzie których bronił Michnik są zdolni do takich czynów. Jeśli ktoś przez lata donosi na kolegów, narażając ich na represje komunistyczne, to bez skrupułów zdewastuje grób. Przykre, że Salon chwyta się tak perfidnych sztuczek bezczeszcząc groby... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:38 Jeżeli zacząć od tego że obrona Częstochowy przez Paulinów była naprawdę lipą... Swoją szafę nie tylko Lesiak miał, na Kordeckiego też się znalazły papiery... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Polski katoliku: wytlumacz irlandzkiemu katolikowi 27.10.06, 23:48 jak sie maja groby zmarlych przodkow do katolickiego swieta Wszystkich Swietych? Bo mnie tego w jezuickiej szkole jakos nie uczyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 19:02 Paranoidalne teorie o spiskach, prowokacjach, układach zakorzeniły się już głęboko. Rządzący mogą być dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Kolejny? Te PiSuary polowe narodu wpakuja wam 27.10.06, 23:28 do psychiatryka:) A poza tym judaizm chyba ostro zabrania kultu zmarlych przodkow? Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:00 W przeciwienstwie do Rodzicow A.Michnika, twoi nie maja z czego byc dumni. Wyrosles na karla. Oni tez nimi byli? To chyba dziedziczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rychusa Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 03:45 Bez demagogii i polityki...wypowiedz policjanta zenujaca..(Podinspektor Leszek Ślązek, zastępca komendanta rejonowego, mówi: - Na sto procent nie powiem, że to dzieło wandali. Jest możliwe, że ktoś przypadkiem otarł się o pionową płytę i zrzucił ją na nagrobek. Ale to raczej mało prawdopodobne. Cale szczescie ze jestem 6500 km od tego gowna...przygladam sie tylko i serce boli...ale walczcie sami ja sie na to nie pisze.. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Jego Bog to ten sam, co twoj: Jahwe:) 27.10.06, 22:34 A moze jestes wyznawca kultu cargo? Albo jakiegos BALWANA? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Bandyci z ubeckich katowni -nie pierwszy to raz! 27.10.06, 22:44 dopuszczają sie profanacji. Takie prowokacje były nie raz w latach 80-tych na cmentarzach radzieckich żołnierzy, zeby zaszkodzic Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Bandyci z ubeckich katowni -nie pierwszy to r 27.10.06, 22:49 Milcz, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:45 Składam serdeczne wyrazy współczucia Admamowi Michnikowi, taki czyn to przykład na zezwierzęcenie obyczajów w naszym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ubeccy bandyci szaleją! Czego jeszcze sie imają? 27.10.06, 22:49 Strach pomyśleć, do czego są zdolni żeby rzucić cien na Polskę i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ubeccy bandyci szaleją! Czego jeszcze sie ima 27.10.06, 22:50 Milcz, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 To nie cham: to albo czlowiek psychicznie chory. 27.10.06, 22:55 Z mania przesladowcza i galopujaca paranoja. Albo - po prostu - zwykly glupiec: jego logika wrecz powala... Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Ubeccy bandyci szaleją! Czego jeszcze sie ima 27.10.06, 23:03 koniecbanialuki napisał: > Strach pomyśleć, do czego są zdolni żeby rzucić cien na Polskę i Polaków. ....tych swiętoje ..wych? Bydlo, nie polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:51 Wyrazy współczucia dla Adama Michnika - to strasznie przykre, że spotkał się z takim barbarzyństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ubecy profanowali groby radzieckich żołnierzy już 27.10.06, 22:54 w latach 80- tych, żeby rzucić cien na Polaków. To stare ich zagrywki. Ty, igraszko, jesteś za ubekami ? No i to "Milcz,chamie" - świadczy o chamstwie igraszki. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ubecy profanowali groby radzieckich żołnierzy 27.10.06, 23:01 Chamstwem jest nieuszanowanie czyjejś tragedii, a taka dotknęła pana Michnika, który dla wielu, w tym dla mnie, wielkim autorytetem jest i pozostanie. A tobie na pożegnanie znów rzucę: Milcz, chamie, bo widać rodzice nie zdołali cię dostatecznie wychować i nie wiesz co oznacza minimum przyzwoitości w obliczu czyjegoś nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Ubecy profanowali groby radzieckich żołnierzy 27.10.06, 23:14 Zorganizuj wśród swoich ściepkę na odnowienie tego grobu, chyba tylko dlatego to info się pojawiło w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ubecy profanowali groby radzieckich żołnierzy 27.10.06, 23:21 Jesteś jeszcze większym ignorantem i chamem, niż ci się dotąd zdawało. Życzę ci, aby w obliczu twojej własnej tragedii ktoś ci powiedział coś takiego jak ty teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ubecy profanowali groby radzieckich żołnierzy 27.10.06, 23:22 W tym wypadku popieram Giertycha - takich jak ty należałoby z normalnych szkół izolować. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:48 Pamiętaj, nie jesteś anonimowy, kolego, zwłaszcza kiedy piszesz na forum Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Hańba! 27.10.06, 22:48 Głęboko współczuję Panu Michnikowi. To, co się stało, to hańba. Niestety, w Polsce coraz bardziej rządzi nienawiść - szerzona w imie patriotyzmu i wartości chrześcijańskich. Także przez niektórych na tym forum. Kim trzeba być, by pisać na forum gazety Michnika i kpić z faktu, że znieważono grób jego rodziców? Chyba kimś, dla którego słowo "człowieczeństwo" nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 [...] 27.10.06, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Ten wyzej to nie katolik, to jakas nazi-szmata. 27.10.06, 22:54 Nie obrazaj mnie, katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: fundamentalizm katolicki podobny islamskiemu 27.10.06, 22:56 Każden jeden fundamentalizm daje te same owoce. Fundamentaliści islamscy na konferencji ONZ poświęconej rodzinie świetnie dogadywali z fundemantalistami chrześcijańskimi. Fundamentaliści - kreacjoniści - wersja polska Katolicka, czerpią swoją 'wiedzę' z 'prac' potestanckich fundamentalistów z USA... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki O to właśnie sprawcom chodziło.O takie opinie. Nie 27.10.06, 23:04 zawiedli sie na funkcjonariuszach forum. Tego było potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Czy w Polsce nie mozna zastosowac Mental Act 27.10.06, 23:07 gdy osobnik staje sie niebezpieczny dla siebie i otoczenia poprzez wniosek zbiorowy lub wezwanie policji? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Czy w Polsce nie mozna zastosowac Mental Act 27.10.06, 23:13 Obawiam się, że nie ma takiego przepisu, podobnie jak nie istnieje coś takiego jak kara za "hate crimes" - można lżyć, przezywać, ba! obrzucać kamieniami i jajkami każdego, kto się czymś wyróżnia i pozostaje się bezkarnym, a sąd orzeknie "niską szkodliwość społeczną"... Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Czy w Polsce nie mozna zastosowac Mental Act 27.10.06, 23:18 Niestety od słów do czynów droga jest bardzo krótka przykłady? Prezydent IV RP skrytykował panią sędzią Mojkowską za skandaliczny wyrok - nazajutrz, pani sędzia została zaatakowna i grożono jej. Pan Prezydent IV RP nazwał Rokitę zbrodniarzem na demokracji, pan Rokita otrzymuje pogróżki. Czy to jest normalny kraj? Nie dla mnie, ale nie wyjeżdżam, zostanę, żeby go zmieniać - na lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tghyt Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:52 No cóż, ..ten narodek upadł bardzo nisko.Tylko Talibowie maja szanse wziąść ten motłoch za mordę. Jak pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ubecka prowokacja uwielbia mordy, prowokacje - 27.10.06, 22:56 a ich klakierzy -jakże chetnie wypisują bzdety w rodzaju "ten narodek" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ubecka prowokacja uwielbia mordy, prowokacje 27.10.06, 23:21 Zniszczenie grobu Dmowskiego poprzez kradzież metalowego wyposażenia - "atak grupy upolitycznionych prostaków (lewicująca młodzież, anarchiści lub osoby ich pokroju)" www.mwslask.boo.pl/index.php?function=show_all&no=206 Zniszczenie grobu rodziców Michnika - UBecka prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Ubecka prowokacja uwielbia mordy, prowokacje 27.10.06, 23:58 Teraz ja dodam: Milcz, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
rumour Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:55 wyrazy wspolczucia. zal Polski i tego co z Nia sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Skad ta pewność,że zrobili to Polacy? 27.10.06, 23:02 O wiele bardziej prawdopodobne, ze zrobili to UBecy.Przecież juz to robili. Ich, rzecz jasna, nie uważam za Polaków, tylko beznarodową mierzwę, plugawe plemię. "Kulturalni" od razu są na stanowisku, jak trzeba rzucic inwektywą w Polaków (bez dania racji- na razie). Światli i kulturalni - skazujecie bez sądu.Tacy jestescie cywilizowani, ale usta od razu pełne prostackich lżen naszego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 A ja ci mowie, bys sie leczyl. Bo skonczysz w 27.10.06, 23:03 kaftaniku z bardzo dluuuugimi rekawami. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ubecka prowokacja - chwyt z rozbijaniem grobów. 27.10.06, 23:13 Łże - elito. Z tym czepianiem sie personalnie do uczestników forum - wyganianiem, wysyłaniem do psychiatryka, nie jesteś żadną, nawet łże-elitą, a zwykłym gburem. Nie moge wyrazic swoich pogladów? Jesteś ksenofobiczny, całkiem nieeuropejski, niepostępowy, po prostu chamski w sposób bolszewicki. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Czlowieku, powinienes sie leczyc - to zyczliwa 27.10.06, 23:20 rada. Bo ci z twoim schorzeniem koncza albo na sznurze, albo w rzece... Nie moga zniesc upiorow, co ich drecza. Znam sie na tym: mialem przyjaciela, szefa naszych narodowych linii lotniczych, nazywal sie O'Neill (gdybys chcial sprawdzic). Scigaly go podobne upiory, wszedzie szpiegow widzial. Przerwal lecznie w najlepszym w Dublinie psychiatryku St.John of God (po polsku chyba sw.Jan od Krzyza)i kilka dni pozniej skoczyl z O'Connell bridge do Liffey w bialy dzien, w samym centrum miasta, ludzie nie zdazyli go nawet za kapote zlapac... Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Re: Czlowieku, powinienes sie leczyc - to zyczliw 27.10.06, 23:27 lze_elita.071 napisała: > rada. Bo ci z twoim schorzeniem koncza albo na sznurze, albo w rzece... Nie > moga zniesc upiorow, co ich drecza. Znam sie na tym: mialem przyjaciela, szefa > naszych narodowych linii lotniczych, nazywal sie O'Neill (gdybys chcial > sprawdzic). Scigaly go podobne upiory, wszedzie szpiegow widzial. Przerwal > lecznie w najlepszym w Dublinie psychiatryku St.John of God (po polsku chyba > sw.Jan od Krzyza)i kilka dni pozniej skoczyl z O'Connell bridge do Liffey w > bialy dzien, w samym centrum miasta, ludzie nie zdazyli go nawet za kapote > zlapac... > 1. Skoro agentów nie ma, to czemu Michnik ich broni? 2. Czy Irlandia miała swojego Michnika? Nie. Bo i agentury brak. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Niestety Michnika nie miala. I zaluje. Dlatego sie 27.10.06, 23:35 go do nas na wyklady zaprasza:) A jesli chodzi o agentow i konfidentow? Czlowieku...Mozna by opowiadac calymi latami, bo chocby przy wielosci roznych IRA i sil specjalnych wychodzi ogromna ilosc agenckich permutacji. Wspomne tylko tyle, ze Irlandia pewnie do dzis bylaby w calosci niepodlegla, gdyby pewien pijanica nie sprzedal wojskom Cromwella informacji o planowanej operacji za butelke whisky. Mam nadzieje, ze choc dobra byla;) Patrzcie Polacy w przyszlosc, nie zas w przeszlosc, a bedzie wam wszystkim lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: Niestety Michnika nie miala. I zaluje. Dlateg 28.10.06, 02:16 lze_elita.071 napisała: > go do nas na wyklady zaprasza:) > Patrzcie Polacy w przyszlosc, nie zas w przeszlosc, a bedzie wam wszystkim > lepiej... Zamilcz żydzie !!! Nie pchaj palców między drzwi Nie o ciebie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Zydzie? Nizsza rasowo sie odezwala: jestem pol 28.10.06, 02:19 Irlandczykiem, pol Niemcem, moja ty....Unterfrau:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Zydzie? Nizsza rasowo sie odezwala: jestem po 28.10.06, 02:27 lze_elita.071 napisała: > Irlandczykiem, pol Niemcem, moja ty....Unterfrau:) ***************************************************************************** To co ty pol na pol, robisz na pelnym polskim forum? Musze cie pozegnac pieknym polskim powiedzenie: "Spieprzasj dziadu". Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Spieprze natychmiast, gdy ostatni polski dziad i 28.10.06, 02:35 baba zniknie mi z Zielonej Wyspy, ze o matczynych Niemczech juz nawet nie wspomne:) Polacy do Polski! Irlandia dla Irlandczykow! Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: Niestety Michnika nie miala. I zaluje. Dlateg 28.10.06, 02:35 hsawicka napisała: > lze_elita.071 napisała: > > > go do nas na wyklady zaprasza:) > > Patrzcie Polacy w przyszlosc, nie zas w przeszlosc, a bedzie wam wszystki > m > > lepiej... > > Zamilcz żydzie !!! > Nie pchaj palców między drzwi > Nie o ciebie idzie. <lze_elita> głąbie jeden, to był cytat z filmowej wersji "Pana Tadeusza", słowa wypowiedziane przez Gerwazego granego przez Olbrychskiego. Ale Twoja reakcja oraz Twoje wypociny wskazują jako bardzo prawdopodobne Twoje żydowskie pochodzenie. Skąd niby irlandzko-niemiecki kundel nauczył się języka polskiego, języka narodu, który non stop obraża i którym pogardza? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Skad? W szkole wywiadu, moja Commie: zaraz 28.10.06, 02:38 po rosyjskim. A u was w Polaczkowie to tylko Zydzi jezykami obcymi wladaja? Coz, sadzac po waszej holocie na Wyspach to chyba i fakt:) Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: Skad? W szkole wywiadu, moja Commie: zaraz 28.10.06, 02:53 lze_elita.071 napisała: > po rosyjskim. A u was w Polaczkowie to tylko Zydzi jezykami obcymi wladaja? > Coz, sadzac po waszej holocie na Wyspach to chyba i fakt:) > Bredzisz <lze_elita>, Ty i wywiad, ha, ha, ha. Może jeszcze irlandzki, który szkoli swoich agentów w polszczyźnie? Kiedy przez stulecia żydzi byli masowo tępieni w większości krajów europejskich, emigrowali do Polski, tu znajdowali schronienie, bezpieczeństwo, możliwości rozwoju, bogacenia się, tworzenia kultury. Stąd tak wielu rozsianych po całym świecie żydów zna polski. A jak się swoim dobrodziejom odpłacają najlepiej widać na przykładzie Kosińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 A chocby brytyjski, Bolshie! Sprawdz tez, 28.10.06, 03:05 czy nas aby do pracy w CIA nie przyjmuja (i vice versa - CIA wsadzala swe "wtyki" nawet w IRA). Nie kazdy jest, jak wy, gorszym rasowo RED:) A Kosinski wielkim pisarzem byl; dumb Poles zawisc zzera? I niech zzera... Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Ubecka prowokacja - chwyt z rozbijaniem grobó 27.10.06, 23:30 Sam jesteś chamski, skoro wchodzisz na forum gazety Michnika i w obelżywy sposób komentujesz tragedię, która go dotknęła. Demokracja i tolerancja nie polega na tym, że możesz wejść do prywatnego sklepu i komuś posadzić kupę na środku. Przemyśl to sobie, bo zachowujesz się jak ktoś, kto niewiele wie o wolności słowa, demokracji i podstawowych zasadach współżycia we współczesnym demokratycznym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rumour Re: Skad ta pewność,że zrobili to Polacy? 27.10.06, 23:11 "usta od razu pełne prostackich lżen naszego narodu" Ty nawet czytać nie potrafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Re: Skad ta pewność,że zrobili to Polacy? 27.10.06, 23:25 Cha, cha ! Rozczulające. nie ma to jak recenzja jakiegoś szczyla! Dziecko, jedną ze śmieszniejszych rzeczy jest to, jak sobie wyobraze, jak większosc przemądrzałków z forum naprawdę wygląda, jakie ma wykształcenie i co znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rumour Re: Skad ta pewność,że zrobili to Polacy? 28.10.06, 00:07 koniecbanialuki napisał: > > Cha, cha ! Rozczulające. nie ma to jak recenzja jakiegoś szczyla! > Dziecko, jedną ze śmieszniejszych rzeczy jest to, jak sobie wyobraze, jak > większosc przemądrzałków z forum naprawdę wygląda, jakie ma wykształcenie i co > znaczy. chcialbym wiedziec, kim Ty jestes i co osiągnales. chcialbym wiedziec, jakie Ty masz dokonania i w czym pomogles nam wszystkim. moze warto byś poznal tego, kogo traktujesz per "dziecko", a moze po prostu na to nie zaslugujesz. mi wiedza o Tobie jest juz zbedna. ot tak, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ky Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 22:57 szczerze współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Zdewastowano również Cmentarz Żołnierzy 27.10.06, 23:03 Radzieckich. Nawet w pytaniach do Putina mówili o tym oburzeni kombatanci. 20 lat wcześniej to by cała milicja łapała nieznanych sprawców. A teraz to już nikogo ani ziębi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Bydlo tego samego pokroju... 27.10.06, 23:04 Dewastowalo tablice na Dworcu Gdanskim, poswiecona emigrantom marcowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bogslu Kto naprawdę zyska na tym czynie? Gazeta Wyborcza. 27.10.06, 23:06 Pozdrawiam myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 I myslisz, ze od tego pozdrowienia pare szarych 27.10.06, 23:10 komorek i do twej pustej makowki splynie? Tak sie nie da, cudow nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Komu zależy na ponownej nagonce na Polakow? 27.10.06, 23:17 łże-mózgu - twój głos jest jak zwykle merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Komu? PiSuarom, jako agenturze KREMLA. 27.10.06, 23:39 Dotarlo? Glownym prosowieckim scierwem jest tu zreszta LPR z moherami z Radyja,choc i Samoobronie o handel z Ruskimi chodzi. Przypomniec ci, jak stary Giertych wzdychal do RWPG? Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:09 tu też wątek o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:10 Należy mieć tylko nadzieję że złapią sprawców, szczegolnie jeśli to był czyn rasistowski. Z napaścią na rabina się policja dosyć szybko się uwinęła. A nie ma nić gorszego niż bezkarność która tylko rozzuchwala, doświadczyła to samobójczyni z gimnazjum, przecież ci sprawcy wcześniej zdewastowali samochody nauczycieli z podstawówki. Czy żydzi mają swoje święto zmarłych? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:17 > Czy żydzi mają swoje święto zmarłych? Nie wiem, ale jeśli weźmie się pod uwagę, że typowo katolickie święto - Świeto Żmarłych/Wszystkich Swiętych+Dzień Zaduszny jest w Polsce 'obchodzone' również przez protestantów, a nawet muzułmanów, to możliwe,że i Żydzi jakoś go obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecbanialuki Ubecka bojówka siedzi teraz i wpatruje sie w efekt 27.10.06, 23:20 y na forach inetrnetowych. Można być pewnym. Jutro gazety w całej Europie beda sie rozpisywały.I o to chodziło, o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ubecka bojówka siedzi teraz i wpatruje sie w 27.10.06, 23:25 No cóż i po tym jak stałem się ZOMOwcem, jestem też UBecką bojówką. Jutro pewnie się dowiem że jestem hitlerowcem (bo bronię Żydów), wtyką ochrany (bo skrytykuję Kreml), i... wyobraźni mi już nie starcza. Co mogą jeszcze zrobić by białe nazwać czarnym, a czarne białym, wrogowie 'wykształciuchów' i 'łżeelity'. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Buhahaha! Polak nadety jak balonik:) Mysli, ze 27.10.06, 23:47 jest centrum swiata. A ktore to gazety w Europie sie rozpisywaly o niewatpliwie rasistowskim niszczeniu grobow zydowskich we Francji, czy muzulmanskich w Anglii? Jedno jest pewne: zawsze stoja za tym jakies NAZIOLE. I tym razem na polskich nazioli przyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Ubecka bojówka siedzi teraz i wpatruje sie w 28.10.06, 00:17 Zalosne, ze u nas jest tyle ludzi o mentalnosci wszechpolskiej, ktore z kazdego skandalu, najprawdopodobniej inspirowanego przez mentalnosc endecko-ONR'owska wykrecic i udawac, ze to prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Errata. 28.10.06, 00:19 Ze zdania, ktore napisalem wypadlo, oczywiscie, slowo "potrafi" (Potrafi wykrecic... A ci, ktorzy dpouszcili sie desakracji grobu, to hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 W Irlandii mamy od czasow druidow ...Haloween 27.10.06, 23:43 I nie mylimy , szczesliwie, tego poganstwa z chrzescijanstwem. Polski poganski kult zmarlych przodkow, zsynkretyzowany z katolickim i radosnym przeciez swietem (bo swietych obcowanie etc) jest swoistym ewenementem, podobnie jak oplatek i inne semi-poganskie rytualy Bozego Narodzenia i Wielkanocy. Nie krytykuje, nawet podoba mi sie, ale co poganskie to poganskie... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 27.10.06, 23:17 Hm, samego Boga się nie boisz? Mocny jesteś. A może tylko głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Gdzie jest Poszeklu i Trudny99? 28.10.06, 00:26 Chcialbym uslyszec ich komentarze na ten temat? A moze oni wiecej "wiedza" o tym? Nie zdziwilbym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 01:19 "Jak nisko trzeba upaść, żeby walczyć z czyimś grobem?" - Wystarczy być zwolennikiem PiSu i ślepo wsłuchiwać sie w głosy bliżniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 to na pewno "happening" Nieznalskiej.............. 28.10.06, 01:50 ona jest slynna od szkalowania uczuciami innych osob...tyle ze michnik jej przyklaskiwal ,jezeli chodzilo o JP II itd... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 A jakie kuku Nieznalska zrobila Janowi Pawlowi II? 28.10.06, 02:03 Moze przypomnisz? Bo ja twierdze, ze jak kazdy "prawdziwy Polak i katolik" nie jestes "wyksztalciuchem", i ze w przypadku Jana Pawla II (a nie: JPII)Dorote Nieznalska z Sinéad O'Connor tragicznie pomyliles:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Wandale na grobie rodziców Adama Michnika 28.10.06, 01:52 bloody_rabbit napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3708005.html > Jak nisko trzeba upaść, żeby walczyć z czyimś grobem? ******************************************************************************** Hmmm, napewno tak! Ale, ale ... czy nie pomyslales, ze moze to byc prowokacja! Jestem sklonna przyjac takie zalozenie! Ot co! Udowodnijcie mi, ze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Prowokacja Wszypolskiej? Alez oczywiscie - masz 28.10.06, 02:04 tu 100% racje:) Odpowiedz Link Zgłoś