Dodaj do ulubionych

Sieć kontra Centrum Wypędzonych

28.10.06, 07:24
Tylko strach przed prawda ze polska nie tylko byla ofiara wojny ale tez
mordowala,gwalcila,wypedzala doprowadza do takiej reakcji na ta wystawe albo
na budowe pomnika upamietniajacego nasze ofiary pomordowane przez
polakow.Nikt w Niemczech nie kwestionuje i zaprzecza ze w wojnie Niemcy
mordowali to dlaczego polska zaprzecza ze po wojnie i w czasie pokoju
mordowala,wypedzala i okradala ludnosc NIEMIECKA z ich dubr i ziem.To
poprostu wstyd dla kraju ktory lezy w EU by sie do tego przyznac robi tyle
zamieszania.
Obserwuj wątek
    • borrka [...] 28.10.06, 10:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • andre_kuba Re: Sieć kontra Centrum Wypędzonych 28.10.06, 11:02
      Ja to sobie mysle,ze Polacy tez powinni cos zrobic w tym kierunku a nie tylko
      odnosic sie do tego ,ze sa biedni i poszkodowani przez Niemcow !!
      Ja tosobie mysle ,ze najwyzszy czas zaczac cos robic w kierunku pojednania
      a przynajmniej dogadywania sie ,przeciez Oni sa sasiadami Polski!
      • bismarkhitesv99 Bardzo sluszna idea,oddac kradzione i jest pojedna 28.10.06, 21:24
        nie.Nienawisc jest tam gdzie ktos komus jest winny i nie oddaje.A jezeli juz
        ktos taki tu wspomnial ze to ruski ze to alianci nam nasze ziemie odebrali to
        jaka by nyla radosc i milosc miendzy naszymi narodami jak by polska oddala nam
        to co dostala i napewno by na tym tez skorzystala.
        • stix Niemcy w 1945 roku oddali to co wcześniej ukradli. 28.10.06, 21:33
          Niemiecka pycha i buta zostały ukarane.
          • polonski Ukradli bardzo duzo i do dzisiaj nie oddali.. 30.10.06, 01:07
            nawet polowy. Ale jak im wsadzisz stix do du..y, to jestem pewny, ze oddadza
            troche wiecej.
          • lze_elita.072 To akurat bzdura. Powtorz sobie historie Slaska i 30.10.06, 04:54
            Pomorza. Tudziez Prus Wschodnich. Niemniej Polsce od Niemiec naleza sie
            odszkodowania wojenne, a wiec mozna potraktowac zajecie przez Polske pewnych
            ziem jako zadatek a conto;)
        • linke1 Re: Bardzo sluszna idea,oddac kradzione i jest po 29.10.06, 20:16
          bismarkhitesv99 napisał:

> Tej chwili wolnosci i wygnamy okupantow z naszych ziem.Polaczkoland tez byl
          pod
          >
          > zaborami przez ladnych kilkadziesiat lat i co ludzie tam byli i zyli i
          tesknili
          ==========
          Ten wyraz "Sieczkobrzęku" bardzo mi się spodobał, jak żyję to takiego
          określenia, chyba nie słyszałem.
          Zrobiło mi się zaraz tak :-))))))
          Wiesz Bismarck powiedził coś takiego: "Chcąc ukarać Polaków, to pozwolić się im
          samym rządzić."
          Określenie twoje jakoby pod tzw. zaborami było obecne terytorium Polski, jest
          nie adekwatne do ówczesnej sytuacji, ponieważ ludzie takich rejonów, jak Śląsk
          czy Galicja, już w tym czasie czuli się Europejczykami i było im na tych
          regionach całkiem dobrze i wcale za Polską w większości nie tęsknili.
          A że historia lubi się powtarzać, to mam nadzieję że doczekam takiej chwili, że
          i w czasach obecnych i to bez żadnej rewolucji, będą samodzielne (autonomiczne)
          regiony, nawet w tym kraju w którym przytszło nam żyć.
          • polonski Skad ja znam ten styl...znam cie bydle z poprzedni 30.10.06, 01:11
            ch twoich bredni na tym forum.
            Co, bierzesz wiekszy "fertriebene socjal" niz zapomoge w Polsce?
            • lze_elita.072 Ty, polonski, myslisz ze twoim wzorem kazdy z 30.10.06, 04:56
              zasilkow socjalnych zyje. Coz, wyobraz sobie, ze niektorzy zyja albo z pracy,
              albo z kapitalu. Naprawde!
            • linke1 Re: Skad ja znam ten styl...znam cie bydle z popr 30.10.06, 20:12
              polonski napisał: Skad ja znam ten styl...znam cie bydle z poprzedni
              ========
              Zapewne do mnie kierujesz powyższe epitety, zawsze tak jest że jak brak
              argumentów, to żaczynają się tego typu elokwencje prawdziwego Polaka.
              Emanacja tego typu twoich epitetów, nie jest chyba jedyną, wierzę że stać cię
              na więcej w prezentowaniu swoich WARTOŚCI.
              W jednym z twoich postów poniżej coś bredzisz że będziesz odzyskiwał tereny na
              wschód od granic obecnej Polski. Nic prostszego SZABLE w dłoń i na koń, pogonić
              sąsiadow, tylko mi potem nie płakać jak znowu otrzymasz na co zasługujesz i nie
              skarżyć się wszystkim dookoła jak cię to potraktowali sąsiedzi.
        • polonski Kapusciana glowa nigdy nie pojmie, ze Polska.. 30.10.06, 04:41
          odzyskala dopiero czesc na zachodzie slowianskiej ziemi. Jeszcze przyjdzie czas
          na wschodnia ziemie, "do not worry " folksdojcz_pikusiu.

A jak doliczysz niemiecka zaplate za straty moralne i materialne Polskich
          Ludzi, to moze wtedy ci japa oklapnie.

Nie zapomnij polonskiego 5mln euro za ojca, ktory spedzil 5 lat urlopu w
          mathalzen.
          Na razie otrzymal zwrot 5 tys. zlotych, a syna scigaja w kaliforni, bo chca
          wcisnac mu jalmuzne w postaci nastepnego 1 tys. polskich zlotych po smierci
          ojca.
          Odpisalem im zeby sobie wetkneli to w niemiecka oblepiona tatuazami w postaci
          swastyk d..e.
        • lze_elita.072 Potraktujcie utrate tychze dobr jako nalezne 30.10.06, 04:51
          prawem miedzynarodowym reparacje wojenne dla Polski - przeciez nie ona na
          Niemcy w 1939 napadla:)
          A odszkodowania poszkodowanym z powyzszego powodu osobom indywidualnym niech
          placi panstwo niemieckie - jesli sie za kontynuatora III Reich uwaza. A jesli
          nie? Coz, kara za wybor w demokratycznych wyborach niejakiego Adolfa Hitlera:)
          • polonski Re:Trzeba bylo predzej tak.. 30.10.06, 04:54
            to bym cie tak "strasznie" nie potraktowal.
    • lze_elita.072 Re: Sieć kontra Centrum Wypędzonych 30.10.06, 04:47

• polonski Wydus zesz wreszcie z lze_tuby.. 30.10.06, 04:53
        czy moze tuba z j..elita grubego zatkala ci sie. Zawolaj hydraulika z Polski i
        jak zaplacisz dobrze z reszty pozyczki bankowej, to moze zgodzi sie ci przetkac.
        • lze_elita.072 A psik - zle kliknalem, nie w ten post i dlatego z 30.10.06, 05:08
          napisania go zrezygnowalem.
          A skoro sie godzimy, to o rurze: mialem wadliwy wodomiar od chwili kupna tego
          domu; nekalem wodociagi, ze zly, a te mi tylko coraz to wyzsze "estimated"
          rachunki za wode przysylal. Poltora roku temu przyslali fachowca, ktory
          stwierdzil wadliwosc wodomiaru i wodociagi chcialy mi ten wodomiar zaraz
          wymienic. Czujac przez skore wysoka nadplate zazadalem wymiany i zbadania mego
          wodomiaru pod kontrola wodnego "watchdoga" (tu jest taki). Poltora roku bylo
          cicho, ni rachunkow, ni wodomiaru, ale miesiac temu rura pekla na ulicy przy
          posesji sasiadow. Zaczeli to naprawiac, przy okazji - ku memu zdziwieniu - rure
          do mojej posesji mi za darmo wymienili (tu sie placi od rury glownej do domowej
          z wlasnej kieszeni, i to slono, bo u mnie sporo yardow jest). Niemniej nim sie
          obejrzalem,to nie tylko rura zostala wymieniona, ale i wodomiar "wzial i
          znikl". Teraz jestem bez wodomiaru, co mi sie oplaca - zuzywam wiecej,
          nizli "krajowa norma na lebka". I tyle. Hydraulika nie potrzebuje:)
          • polonski Re: No to moze wreszcie bedziesz czesciej przemywa 30.10.06, 05:20
            te lze_rure i nie bede musial pluc na siebie za to co wypisuje natchniety
            twoja "poezja" z lze_tuby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka