Dodaj do ulubionych

Trybunał dla koalicji?

02.11.06, 09:59
To są kpiny!
Facet nigdy nie wykonywał żadnego zawodu prawniczego, nigdy nie zajmował się
prawem naukowo. Kompromitacja.
Obserwuj wątek
    • tmkmk TKT 02.11.06, 11:27
      Teraz K_rw_ Trybunal

ciekawe ktory z kandydatow koalicji ma rekomendacje Rydzyka,
      a ktory Kobylinskiego
      • krwawy.zenek "no i co nam zrobicie?" 02.11.06, 14:33
        Bezwzględnie najlepszym kandydatem był w poprzednim głosowaniu Biernat. Teraz
        też jest bezapelacyjnie najlepszy. I też nie ma żadnych szans. Za to sędziami
        TK zostaną: bliżej nieznany adwokat z Poznania i histotyk idei, który z prawem
        ma tyle wspólnego, że kiedyś studiował prawo, ale później się już nim w żaden
        sposób nie zajmował.
        Nikt już nawet tego nie komentuje. Już nawet najskorsi do dyskusji
        przyzwyczaili się do pisowskiego bezstydu i kolejnych wyczynów, po których
        kreatury w rodzaju Girzyńskiego i Edgara śmieją się ludziom w nos z cwaniacką
        miną i słowami "no i co nam zrobicie?".
        • marek10004 Re: do krwawego Zenka 02.11.06, 15:05
          Ale cie Zenus krew zalala. Niestety, nic innego ci nie pozostaje.
          Proponuje jak w tej piosence; " rusz sie Zenek, snieg na dworze".
          • krwawy.zenek Re: do krwawego Zenka 02.11.06, 15:08
            Jak widać do Edgara i Girzyńskiego trzeba jeszcze dopisać marka10004. Ten sam
            poziom intelektualny, ta sama bezczelność, ten sam bezwstyd.
            • marek10004 Re: do krwawego Zenka 02.11.06, 15:25
              Dopisuj sobie Zenus do swojej ubeckiej listy kogo chcesz. Ani mnie to ziebi,
              ani parzy.
              Ale na razie moze wytlumaczysz mi na czym polega moj bezwstyd, bezczelnosc i
              jaki jest wlasciwie moj poziom intelektualny.
              Bo ty ze swoim slowniczkiem juz sie we wlasciwej grupie umiesciles.
              Nic z tego Zenus, to se ne wratim. Przyszedl tzw. " Wind of change"
              • orcheystra Re: do krwawego Zenka 02.11.06, 20:57
                jeszcze kilku ministrantów, jakąś zakonnicę i będzie OK.
    • lze_elita.073 No i teraz mozecie ich w nos pocalowac. Przed 02.11.06, 15:09
      wyborami ostrzegalem znajac przelotnie acz osobiscie Kaczory - od tej stajni
      trzymac sie z dala: szefowie chorzy na wladze, z kompleksami i paranoja, a wiec
      otoczone przez sprzyjajace im miernoty, ktore mysla tylko o tym, jak sie
      poprzez polityke w zyciu "ustawic". Okropne towarzystwo i - choc byc moze w
      Polsce lepszego nie ma - nalezalo sie trzymac od niego z dala. Ale nie: "lud
      ciemny" polecial do urn i zaglosowal, bo paru klamstwami i pochlebstwami "lud
      ciemny" wzieto pod wlos.
    • abba15 Trybunał dla koalicji! a dla kogo miałby być? 02.11.06, 16:00
      UBowców to tam jest już dosyć
    • rmstemero Nie wiem o co Ci chodzi 02.11.06, 16:08
      mn7 napisała:

> To są kpiny!
      > Facet nigdy nie wykonywał żadnego zawodu prawniczego, nigdy nie zajmował się
      > prawem naukowo. Kompromitacja.

Niby dlaczego? Skoro pozwolilismy aby zastapiono prezydenta kukielka,
      niezaleznosc mediow publicznych (przynajmniej na papierze) ich partyjna
      dyspozycyjnoscia, polityke rozumiana jako sztuka osiagania celow droga mediacji
      maglem w sprawie agentow i teczek, administracje publiczna niezalezna od partii
      jakims partyjnie sterowanym zasobem to dlaczego nie mozna zastapic nagle
      prawnikow konstytucjonalistow z wieloletnim doswiadczeniem radcami prawnymi
      lub/i homofobami z partyjnego nadania? Przeciez byloby to niekonsekwentne!
      • krwawy.zenek Re: Nie wiem o co Ci chodzi 02.11.06, 16:16
        Doceniając ironię w Twoich słowach pozwolę sobie wtrącić się do tej dyskusji i
        nieśmiało zauważyć, że między radcą prawnym a osobnikiem, który podobno w ogóle
        z prawem nie miał styczności jest jednak pewna różnica. Dodam, że na korzyść
        tego pierwszego. Co by złego nie mówić o radcy prawnym (od niedawna również
        adwokacie) Kotlinowskim, to pismo procesowe raczej napisać potrafi i wyrok też
        potrafiłby bez większego problemu sformułować. A historyk (nawet nie historyk
        prawa!) - prof. Szlachta? Miejmy nadzieję, że się przynajmniej potrafi szybko
        uczyć.
    • kubomir PiS mi zaimponował... 02.11.06, 19:47
      Partia Kaczyńskich mi zaimponowała... pewnie niewiele to zmieni mój negatywny stosunek do tej partii, ale popieranie prof. Szlachty to duży plus. Profesor Szlachta to wybitny intelektualista. Jego wykłady, niezależnie od przedmiotu, słucha się z zapartym tchem i jest on w ogóle fantastycznym człowiekiem. Mówię to ja, który miałem u niego kampanię wrześniową :-)
      • tmkmk Re: PiS mi zaimponował... 02.11.06, 21:56
        jest dobrym wykladowca, swietnie,
        ale co to ma wspolnego z TK?
        • krwawy.zenek Re: PiS mi zaimponował... 03.11.06, 11:21
          Moja teściowa jest bardzo miła i świetnie gotuje. Dlaczego jeszcze nikt jej nie
          zgłosił do TK?
          • gringo_w66 pyrrusowe to może być zwycięstwo 03.11.06, 11:28
            ...nawet, jeżeli Trybunał zakwestionuje ordynację, to gorzej dla PO-li
            (poniewaz ciągle krzywa im spada, PiS owi zaś rośnie.)
            Nie ma Trybunał łatwego zadania, żeby usatysfakcjonować PO-li, oj nie ma. Każde
            orzeczenie będzie dla PO-li niekorzystne. Impas, dobry ruch Jarka, brawo!

• krwawy.zenek problem w tym 03.11.06, 11:32
              że robienie komukolwiek przyjemności w ogóle nie jest i nigdy dotąd nie było
              kryterium orzekania TK. Jaki wyrok dzisiaj zapadnie, taki zapadnie, ale na
              pewno nie będzie on motywowawany sympatią do kogokolwiek.
              Co innego za kilka lat. Jeżeli PiS zrealizuje swe obietnice "odzyskania" TK, to
              TK będzie orzekał na jego życzenie.
              Chyba, że nominaci PiS "urwa się ze smyczy". I myślę, że tak właśnie się
              stanie.
          • kubomir Re: PiS mi zaimponował... 03.11.06, 15:25
            Widocznie nie zna się na prawie i nie jest takim umysłem jak prof. Szlachta ;) pozdrowienia dla teściowej
        • kubomir Re: PiS mi zaimponował... 03.11.06, 15:24
          Napisałem również, że jest wybitnym intelektualistą. Znawcą prawa. Bardzo mądrym człowiekiem... dla mnie to wystarczy.
    • elka1021 [...] 02.11.06, 20:38
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • drojb No, nie, Elka -tak nie można! 02.11.06, 20:56
        Abba i galba to mało rozgarnięte oszołomy, ja też uważam, że lepiej im nie
        odpowiadać i ich ignorować. Ale nie można takimi wyzwiskami ich obrzucać, tym
        bardziej, że obrażasz panny lekkich obyczjów oraz całkiem przydatne w kuchni i
        łazience ścierki oraz szmaty. Nie można też zakazawyć innym na polemikę z tymi
        trollami (choć czasem wypaczają wątek i dyskusja zbacza na mało istotne dla
        meritum kierunki). Jest jednak pewien postęp u obu trolli: od dłuższego czasu
        nie poslugują się antysemicką argumentacją. Znaczy się - powoli, ale się uczą,
        w miarę swoich intelektualnych możliwości. Może za rok dojdrzeją do myśli, że
        ziemia nie jest płaska, a za dwa lata - kto wie, może zgodzą się z teorią
        Darwina. Dajmy im czas, chłopcy wolno dojrzewają, ale może w końcu dojrzeją. I
        może wtedy nawet który gumkę założy?
        • intel-e-gent Re: No, nie, Elka -tak nie można! 02.11.06, 21:00
          Dołączam się do twierdzenia, że tak nie można.
          Pamiętaj Elka - noblesse oblige. Walcząc z oszołomami lepiej nie używać ich
          języka. :)
          • marek10004 Re: No, nie, Elka -tak nie można! 02.11.06, 21:09
            Tym bardziej jak sie samej nalezy do tej grupy spolecznej.
            Elce czas wracac na rure.
            • gringo_w66 Teraz TK nie będzie stronniczy, bo... 02.11.06, 21:30
              ...już nie ma mocodawców - WSI rozwiązane!a ich ludzie odchodzą w nicość
    • katrina_bush TKM !!! Polska sie szmaci. 02.11.06, 20:52
      TKM !!! Polska sie szmaci.
    • maria-anna Trybunał dla koalicji? 03.11.06, 11:31
      Nie ważne czy to znane i uznane 'nazwiska',ważne,że 'nasi':(
      • gringo_w66 jacy wy naiwni 03.11.06, 12:01
        nie ma bezstonnych, niezawisłych, czy jakby ich nie nazwać sądów.
        Jest tylko kwestia ZA ILE? albo CO przez to osiągmie moja grupa (kasta).
        Tacy są sędziowie (w większości)
        Teraz popierasz decyzje Trybunału, dobrze!, to dlaczego za chwilę będziesz
        przeciw Trybunałowi???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka