acid.jazz 21.12.06, 17:57 Porażające. A ja mam tam konto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pleszka Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:04 Nauczyciel fizyki prezesem najwiekszego banku w Polsce jak nic przypomina się DYZMA.Jak to dobrze że nie mam tam ani złotówki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:05 Dyzma to przynajmniej umiał grać na mandolinie! Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Żona Marcinkiewicza będzie mogła mówić, że jej 21.12.06, 18:15 mąż z zawodu jest prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Chwilowo ukradł Warszawę, dobiera się do banku 21.12.06, 18:40 Sylwetka Kazia i opis gtego, jak on ukradł Warszawę, pisane z okazji wyborów, ale nic nie straciła ze swej aktualności: www.skubi.net/komisarz.html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 A co w tym dziwnego??? 21.12.06, 18:59 Skądś będzie trzeba wziąć pożyczkę na lotniska im. Edgara w Kielcach. Skądś posłowie SamooBrony będą musieli brać kredyty (i w żadnym wypadku nie zwracać). Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 Dajcie mi też jakiś stołek 21.12.06, 19:15 Dajcie mi też jakiś stołek, ja też umiem mówić yes yes yes. Dajcie mi, pliiisss. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Wielcy tępiciele układów - budują własne układziki 21.12.06, 19:26 Brak doświadczenia ? no cóż - w praktyce pokaże na co go stać na realnych pieniądzach w realnych warunkach. Straszne, że za głowe za ten eksperyment podstawiają własciciele kont. --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Ludzie ?! Ale co w tym zlego ?! 21.12.06, 19:40 Jak to możliwe ze prezesem zostanie ktoś kto NIE MA ZAUFANIA rady nadzorczej ? Że nie wspomnę o braku wykształcenia ekonomicznego pana Marcinkiewicza, gdyż studiował on... fizykę. Patologia ! Niestety tego typu patologie praktykowane są w Polsce od 89 roku. Czekam z utęsknieniem na rząd w którym spółki skarbu państwa będą obsadzane wg. konkursu doświadczenia zawodowego i umiejętności a nie ze względu na polityczne znajomości. Niestety w tej kwestii PiS wzoruje sie na ekipie SLD w latach poprzednich. Tylu mamy zdolnych niepolitycznych ekonomistów w kraju którzy, byli by kompetentni na stanowisko prezesa PKO BP: np. elita zdrowej myśli ekonomicznej w postaci Centrum im. Adama Smitha. akcje.blox.pl/2006/12/21-grudnia.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 21.12.06, 19:50 Faktem jest przekwalifikowanie się z fizyka (lub matematyka) na bankowca jest dość proste, ale Marcinkiewicz fizykiem nigdy nie był (ani matematykiem). Skończyć studia to nie wszystko. Trzeba pracować w danej dziedzinie aby wiedza nie poszła w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
atees On ma lepsze kwalifikacje 21.12.06, 20:05 Panie Pietrek! Zupełnie nie masz Pan racji. Marcinkiewicz ma lepsze kwalifikacje niż jakiś tam pierwszy-lepszy fizyk. Jak go z kapelusza wyciągali, to tu, na tej gazecie było napisane, co cytuję po raz kolejny: : "ma doświadczenie administracyjne, doskonałe przygotowanie do rozwiązywania problemów gospodarczych, jest politykiem mającym dobrą opinię w sferze biznesu i był koordynatorem akcji przygotowania programu PiS. Politycznie niezły - był członkiem ZChN, następnie przeszedł do Przymierza Prawicy. Teraz jest członkiem ścisłego kierownictwa Prawa i Sprawiedliwości. Był szefem Gabinetu Politycznego premiera Jerzego Buzka, pełnił funkcję wiceministra edukacji narodowej w rządzie Hanny Suchockiej. Posiada tytuł kawalera maltańskiego. Odznaczony medalem za zasługi dla Archidiecezji Poznańskiej. Założył Instytut Środkowoeuropejski wydający dwumiesięcznik "Międzynarodowy Przegląd Polityczny". Starczy??? Na tej podstawie - panie Pietrek - całe państwo w zarząd mu dali a z bankiem se nie poradzi? Dyplom to się zdobywa, kwalifikacje się ma. Genetyczne - panie Pietrek - genetyczne, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
sierota.po.krasnoarmiejcu P_r_z_e_k_r_ę_t_y__Czerwonych Małp wyjdą na Jaw ! 21.12.06, 22:25 Marcinkiewicz zbada dokładnie jaki wpływ na PKO BP miał gangster finansjery - balcer :) Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Po republice czerwonych kolesi nastapila republika 21.12.06, 22:56 Po republice czerwonych kolesi nastapila republika czarnych kolesi. A mialo byc tak dobrze, przejrzyscie i sprawiedliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 SKOK na kase?! 21.12.06, 23:32 haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Prezes Marcinkiewicz zadba by kredyty dostawali 21.12.06, 23:38 tylko Prawdziwi Polacy, tacy jak członkowie Samoobory, którzy w zakresie pobierania kredytów mają wielkie osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Prezes Marcinkiewicz zadba by kredyty dostawa 21.12.06, 23:45 uchachany napisał: > tylko Prawdziwi Polacy, tacy jak członkowie Samoobory, którzy w zakresie > pobierania kredytów mają wielkie osiągnięcia. Ale też mają i wielkie potrzeby, godne życie kosztuje. A potrzeby bedą rosły, chocby na adwokatów potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W początkach III RP prezesi państwowych banków 22.12.06, 00:05 (innych wtedy nie było) też dbali o to, by kredyty dostawali głównie "swoi" - Zasłużeni Towarzysze :-)). Nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez P.O.P. Marcinkiewicz - robi chłop karierę 22.12.06, 09:26 Dobrze że Jarek był szybszy, podobno JP Morgan ostrzył sobie zęby na tego "fachowca" p.s. Mój mąż? Mój mąż z zawodu jest PEŁNIĄCYM OBOWIĄZKI prezesa - p.o.p." Ale żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Kaziu chce wszystkim udowodnić, że coś potrafi :)) 22.12.06, 10:27 kolejny zakompleksiony PiSowiec Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Niewazne ze niekompetentny. Wazne ze swoj ! 22.12.06, 11:47 Niewazne ze niekompetentny. Wazne ze swoj ! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez P.O.P. Marcinkiewicz - robi chłop karierę 22.12.06, 09:31 Dobrze że Jarek ma relfeks bo podobno już JP Morgan ostrzył sobie zęby na tego "fachowca" p.s. "Mój mąż? Mój mąż? Mój mąz z zawodu jest PEŁŁŁŁNIĄCYM OOOOOBOWIĄZKI prezesa - mój p.o.p." poparzona Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Powierzaja oszczednosci ludzi komus, kto nie ma zi 21.12.06, 23:45 Powierzaja oszczednosci ludzi komus, kto nie ma zielonego pojecia o tym co to jest bank.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.bielski a może ktoś pomyslałby o obniżeniu pensji 22.12.06, 00:51 kolesiom na stołkach panstwowych - m.in. w orlenie, pko i innych. Nie mogłem uwierzyć, jak przeczytałem o 3 miesiecznej odprawie prezesa Orlenu w wys. około 5-6 mln, pan Marcinkiewicz po uśmiechu sądząc jaki gości na jego twarzy w PKO biedy nie zazna, dlaczego więc mialby wracac do pracy jako nauczyciel, skoro w PKO dostanie miesiecznie tyle co w szkole przez 5 lat, albo kilkukrotnie wiecej anizeli w czasie pełnienia funkcji premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolska2 Re: a może ktoś pomyslałby o obniżeniu pensji 22.12.06, 09:54 Pacanie Orlen, jest spółką prywatną, a to że państwo w nim decyzuje to tylko efekt niezbyt licznej obecności mniejszowściowych akcjonariuszy na walnych spółki. Łopatologiczne W prywatnej firmie zarabiasz ile chcesz jeśli właściciele się na to godzą Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.bielski Re: a może ktoś pomyslałby o obniżeniu pensji 23.12.06, 09:38 sorki, nie sprecyzowałem- chodzi mi o posady z państwowego klucza... Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 >>>>>>>Obiecankiewicz Nikodem<< 22.12.06, 08:01 brawa dla tępęgo ludu (tłuszczy katolickiej) który głosował na uczciwych inaczej!!! Kazik powinien zmienić imię na NIKODEM!!! Ja też chcę na prezesa banku PKO - umiem wypełniac przelewy i wiem jak wygląda bank od środka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: P_r_z_e_k_r_ę_t_y__Czerwonych Małp wyjdą na J 22.12.06, 00:02 Przed chwilą ten "gangster" był w Polsacie u Lisa. Różnica intelektu, klasy, poziomu, kultury, a przede wszystkim WIEDZY, była wprost porażająca w porównaniu z tym rozjazgotanym stadem przekupek z PO, PiS, LPR i SLD. Myślę, że panowie politycy, słuchając go, bladego pojęcia nie mieli, o czym pan prezes prawi. Piszę to, mimo, że nigdy nie przepadałam za profesorem Balcerowiczem, bo nie lubię być pouczana, a ten facet chciałby pouczać świat cały. Lubiłam za to Marcinkiewicza, teraz już mniej. Sprzedał się za kasę i cieszę się, że nie mam w PKO BP ani złotówki. Teraz Kaczyńscy będa rządzić tym bankiem, a o tym strach nawet myśleć. A co do ciebie sierotko, to zapomnisz o "czerwonych małpach", rozliczeniach i gangsterach, kiedy twoja żonka przyjdzie ze sklepu i powie ci, że za stówę kupiła tyle, ile za 50 przed 3 tygodniami, a twoje oszczędności zaminia się w g.... Kaczyńscy za kilka lat będą tylko złym snem i odpowiedzą za grzech zaniechania, mam nadzieję, że przed Trybunałem Stanu. Polska ma szansę, jakiej nie miała od wieków. Fantastyczna koniunktura gospodarcza, będaca zasługą wielu rządów, jest przejadana i wykorzystywana do doraźnych celów politycznych przez bandę nieudaczników, którymi rządzą ich obsesje, niekompetencja, kompleksy i nienawiść, do tego klerykalizm, ktory nawet kościołowi zaczyna przeszkadzać. Świat pędzi naprzód, a my jeszcze za 20 lat będziemy się zastanawiać, kto 50 lat temu był agentem i czy jeszcze żyje, bo koniecznie trzeba mu wymierzyć karę. Festiwal bzdur i tylko Polski szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: P_r_z_e_k_r_ę_t_y__wikal 22.12.06, 00:42 wikal...tia. Mozgu jeszcze ci nie odjelo. Szwankuje Sumienie. No, ale tak bedzie. Jakas kara musi byc (to dla ciebie;-)) A po latach - takich Palantow ja Pan M. - obejmie Prawo i ... mam nadzieje. Bo co oni, w koncu, umieja -podpis zlozyc, zaakceptowac, przezyc. I za to ja mam placic?? PODAM ICH DO PRAWDZIWEGO SADU. DO STRASSBURGA. A u nas - do Trybunalu Konstytucyjnego ( ale juz bez "kaczoloooku") a z Banku -to juz spieprzam. Amen. Ten "Krzywousty" nie dla mnie. Niech sobie "dlugo zyje" - ale za Wlasne pieniadze. "Amen" Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: On ma lepsze kwalifikacje 22.12.06, 01:20 Drogi panie,dyplom,potocznie się robi.Kwalifikacje się zdobywa.Czy chciałby pan,żeby fizyk,który był dyrektorem biura projektów zaprojektował Panu dom,lub dyrektorem szpitala,który zrobi Panu operację?To sa kwalifikacje panaM.Gdyby pan M.po fizyce zatrudnił się w banku,przeszedł przez wszystkie stopnie hierarchii,to miałby kwalifikacje/prawdopobnie przy jego logicznym i ścisłym rozumowaniu najlepsze/A tak,to jest zgodnie z wierszykiem z czasów komuny-"nie matura,lecz chęć szczera,zrobi z ciebie oficera.Lub jak wolisz-"dobrymi checiami jest piekło wybrukowane.Pan M. jest niestety aparatczykiem,któremu się we łbie przewróciło i udaje omnibus-paliwa,znam się,bank,jeszcze lepiej,bo brałem udział w komisji 1,2,3,4,5.Zycze panu takich fachowców od kafelków,budowy,mebli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 21.12.06, 20:10 a czy ten bank nie miał prezesa ?, czy też jednego się usunie po to aby drugi dostał stołek, nic to, Marcinkiewicz i PKOBP pasują do siebie, dziadoski bank ma błazna prezesa, s ty kartoflu Kaczyński mam nadzieje że kiedyś bekniesz za ten protekcjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 22.12.06, 09:32 Usunie się tak samo, jak już się robi podchody pod wykopanie prezesa Orlenu. Jeden telefon z MSP do Rady Nadzorczej - i prezesa nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kagatora Re: Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 21.12.06, 20:54 Kaziutek nie jest z wykształcenia fizykiem,ale NAUCZYCIELEM fizyki i matematyki.Różnica pomiędzy jednym i drugim jest ogromna.Marcinkiewicz był szeregowym nauczycielem w gorzowskiej podstawówce,później na drodze kariery politycznej w ZCHN początku lat 90 otrzymał posadę vice dyrektora szkoły i w końcu kuratora oświaty. pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Marcinkiewicz#Wykszta.C5.82cenie Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 21.12.06, 21:09 wiecej w blogu Marcinkiewicza: kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/ ciekawe zdanie o pobycie w Londynie i "mauce" angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Cieszcie się, że nie Reńka Beger czy Ch..arska 21.12.06, 22:15 (w ramach parytetu dla koalicjantów)! helmut.berlin napisał: > wiecej w blogu Marcinkiewicza: > kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/ > ciekawe zdanie o pobycie w Londynie i "mauce" angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Cieszcie się, że nie Reńka Beger czy Ch..arsk 21.12.06, 22:18 Wszystko przed nami. Bo jeśli Kazio zostanie prezesem PKO BP, to na prezesa NBP Kaczory już chyba nikogo nie znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_rereredaktor Spoko, spoko. CZego sie nie chwyci obraca w złoto 21.12.06, 22:33 bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Członek wysunięty z ramienia Partii jest 21.12.06, 23:28 omnipotencjalny: można go rzucić do Paxu, do Śmaksu, na sprawy zagraniczne, na kolejnictwo itp.; można go rzucić również i na bankowość. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: Spoko, spoko. CZego sie nie chwyci obraca w z 23.12.06, 01:35 Pewnie dlatego przestał być premierem... Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Marcinkiewicz nigdy nie był fizykiem 21.12.06, 22:37 kagatora napisał: > Kaziutek nie jest z wykształcenia fizykiem,ale NAUCZYCIELEM fizyki i matematyki > .Różnica pomiędzy jednym i drugim jest ogromna.Marcinkiewicz był szeregowym nau > czycielem w gorzowskiej podstawówce,później na drodze kariery politycznej w ZCH > N początku lat 90 otrzymał posadę vice dyrektora szkoły i w końcu kuratora oświ Przynajmniej nie kłamał co do magistra tak jak Twój ulubiony Aleksander Kwaśniewski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
util Szkoda, że go szefen NBP nie zrobili!!! ABSURD! 21.12.06, 21:04 Kaziu zamęczy się tą prezesurą jeszcze szybciej niż zdoła zamęczyć bank. Przeciez to jakiś absurd - nauczyciel prezesem najwiekszego banku. Gdybym mial pieniądze w PKO BP rozsądek i przyzwoitość nie pozwalałyby mi ich tam trzymać choćby dzień w czasie prezesury Kazia. Myślę, że w ciągu kilkunastu miesięcy PKO BP może stracic nawet do 10% kientów detalicznych - ze względów jak najbardziej pozaekonomicznych. I niech się Kaziu dalej bawi w bankowca. IVRP - kraj frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Popracuje z tydzień, nabędzie doświadczenia - to 22.12.06, 00:09 i na NBP go rzucą :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: kaziu mówił ,że napięcia mu nie są obce 23.12.06, 18:41 zatem na fizyce musi sie znać! poza tym tylko prawnicy znaja sie na wszystkim. jak poptrzeć po obsadzie stanowisk to prawo od prawa do lewa i dlatego polska bęc. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Ludzie ?! Ale co w tym zlego ?! 21.12.06, 19:56 Takiego przypadku jeszcze nie było. Nigdy człowiek bez doświadczenia w pracy na kierowniczych stanowsikach w bankowości nie zostawał presesem Banku. Była próba obsadzenia na stanowisku Prezesa PKO byłego ministra finansów Bauca, ale zosatła od razu zastopowana przez NBP (Nadzór bankowy).Przykład prezesa Balcerowicza w NBP jest inny, bo to bank centralny i na tym stanowsku powołue się także ludzi nie będących bankowcami. Po drugie nigdy Premier nie decydował publicznie o takich stanowiskach.Czy pamiętacie Panstwo KOmisję Rywina i potępienie dla Premiera i Prezydenta, że może uczestniczycli w układance kadrowej w Orlenie? Okres rządów SLD zachowywał znacznie wyższe standardy, niż teraz PIS. Co pisałaby prasa, gdyby dla odchodzacego ministera, nie premiera, jawnie poszukiwano miejsca w spółkach skarbu państwa. Popsuły się standardy i nastąpiło przyzwyczajenie do nich. Dzisiaj nie ma już specjalnego oburzenia. PIS funkcjonuje na specjalnych prawach i uchodzi mu to bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prozzac Bye, bye PKO BP.... 21.12.06, 20:03 Likwiduję swój rachunek w tym dziadowskim banku. Już dawno miałem zamiar to zrobić a teraz mam dodatkowy powód. Nie to żebym osobiście miał coś do Atrakcyjnego Kazimierza. Po prostu uważam to za karygodne, że giełdowa spółka nie dba o interes swoich klientów i akcjonariuszy a tylko o inters polityczny kliki tych zbójów z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Ludzie ?! Ale co w tym zlego ?! 21.12.06, 22:02 A najlepsze, że PKO jest spółką akcyjną, do tego giełdową - więc podlega ścisłej kontroli. Takie działanie rady nadzorczej może zostać uznane za działanie na szkodę spółki :) Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Ludzie ?! Ale co w tym zlego ?! 21.12.06, 22:13 Kwalifikacje nie mają znaczenia, bo przecież motłoch lubi Kazia i tylko to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 Re: Jes, jes, jes !!!! 21.12.06, 20:49 O czym on będzie gadał z innymi prezesami? O balach maturalnych i tańcach z maturzystkami? Że chłopaki Leppera na to nie wpadli? Odpowiedz Link Zgłoś
varvar cenzura GW wycięla mi 4 rzeczowe wypowiedzi 21.12.06, 20:39 - bez zaznaczenia cenzorskiej ingerencji. Wolność słowa ala Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: tak działa geztapa wyborcza tnie ile sie da 23.12.06, 18:42 tam chyba scyzoryki jakieś pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Dajcie mi też jakiś stołek 21.12.06, 20:48 A dupę kaczorkom lizać umiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism balcerowicz i gronkiewicz tez nie mieli doświadcze 23.12.06, 18:38 balcerowicz zajmował się ekonomia polityczna a gronkiewicz była prawnikiem i jak widać oboje na matematyce sie nie znają a bakierami zostali. to jest wszystko pic na wodę dyrektorem banku przeciętny absolwent technikum zawodowego lub szkoły zawodowej ze stażem na bazarze może a nawet powinien zostać. np. pan kazio który na straganie owocami handluje umie dodawać odejmować i towaru za darmo nie dajeco więcej trzeba umieć. a ryzyko w każdym zawodzie występuje nawet ku.. może sie niezarazić. ba nawet polityk może przestac byc ku.. jest takie prawdopodobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Żona Marcinkiewicza będzie mogła mówić, że je 21.12.06, 19:09 Raczej wiecznym "pełniącym obowiązki". Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Brawo Marcinkiewicz ! 21.12.06, 19:40 Dorwal sie do koryta.. Jak to możliwe ze prezesem zostanie ktoś kto NIE MA ZAUFANIA rady nadzorczej ? Że nie wspomnę o braku wykształcenia ekonomicznego pana Marcinkiewicza, gdyż studiował on... fizykę. Patologia ! Niestety tego typu patologie praktykowane są w Polsce od 89 roku. Czekam z utęsknieniem na rząd w którym spółki skarbu państwa będą obsadzane wg. konkursu doświadczenia zawodowego i umiejętności a nie ze względu na polityczne znajomości. Niestety w tej kwestii PiS wzoruje sie na ekipie SLD w latach poprzednich. Tylu mamy zdolnych niepolitycznych ekonomistów w kraju którzy, byli by kompetentni na stanowisko prezesa PKO BP: np. elita zdrowej myśli ekonomicznej w postaci Centrum im. Adama Smitha. Odpowiedz Link Zgłoś
vibora Re: Żona Marcinkiewicza będzie mogła mówić, że je 22.12.06, 14:03 a to jezioro to się przestawi....;)) Niestety, ja mam w PKO BP kredyt.......Straszszszszzzzzzzzzzzzzzzzzneeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
parambol rany, palant z głupawo wytrzesz- 21.12.06, 21:47 czonymi gałami naprawdę uwierzył, że umie wszystko i nadaje się na każde stanowisko. Jeśli w tym Państwie jest możliwe, że gość, który swoją bezmyślność, niekompetencję i nieskuteczność wykazał jako premier i komisarz, zostaje prezesem największego banku, to naprawdę pora się stąd zwijać. A swoją drogą PKO BP ma pecha, najpierw komuch Podsiadło z najbardziej ułomnym rzecznikiem Kłucińskim, a teraz ten.. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Helmut Kohl poszedł do Deutsche Bank 21.12.06, 21:58 O ile pamiętam, to wieloletni kanclerz Niemiec Helmut Kohl po ustąpieniu (i to pod naciskiem po oskarżeniach o przyjmowanie nieewidencjonowanych wpłat na fundusz partii) poszedł do Deutsche Bank za siedmiokrotnie większe uposażenie... Piszę z pamięci, +/-, dokładni sprawdzą. JaC Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Helmut Kohl poszedł do Deutsche Bank 21.12.06, 21:59 jako doradca, a to cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re: Helmut Kohl poszedł do DB po kredyt? 23.12.06, 18:44 bo helmut ma wygląd bankiera wielki brzuch i wielka dupe z fotela nie spadnie a kazek ? chyba że pasy bezpieczeństwa zapnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:14 Takie rzeczy tylko mozliwe w 4RP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca123 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 21:37 Już to kiedyś pisałem, ale sytuacja zmusza do powtórzeń: Kaziu, "spieprzaj dziadu" do Gorzowa uczyć dzieci, bo skończysz jak inny pan nauczyciel Alot, którego dzisiaj pis ściga za zus. Ciebie też ktoś kiedys będzie ciągać po sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_jako_polak A kto twoim zdaniem byłby lepszy? 22.12.06, 10:11 Tylko nie mów, że absolwent marketingu i zarządzania. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:08 opowieść 1 pt: "Nabank" : ...choć kaziu ..no jaką tam chcesz posadkę? prezes .no dobrze to moze pko bp to taki duży bank, a ty nie wiesz nic o bankach ? to obejrzyj sobie vabank - zobaczysz co i jak po prostu siedzisz a kasa plynie, czasem ktos na nią skacze ale z fizyki jestes dobry to wiesz ze jak ktoś skacze to nozke moze złamac, poradzisz tam sobie, musisz sie tylko prawami fizyki przejmować inne to są takie ..wiesz umowne prawa na papierze tylko . no to pa kaziu. Odpowiedz Link Zgłoś
ob.laden Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:10 PKO raczej zyska jak takie matołki nie będą mu zawracać głowy swoim groszowymi oszczędnościami... Uciekajcie najlepiej do BPH albo Pekao SA; oba znane z olewania klientów i żenującego poziomu usług ale _prywatne_ Odpowiedz Link Zgłoś
dude.lebowski Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:38 Oooo taaaak PKO to najgenialniejszy na świecie bank! I wcale nie olewa klientów! I nie jego bankomaty nie są ciągle przeciążone. I nie czeka się tam w kolejkach po 2 godziny żeby coś załatwić! Jak likwidowałem tam konto po 5 latach męczarni, to siedziałem 1,5 godziny, a za mną była kolejka na 15 osób! Bo były AŻ 2 stanowiska obsługi czynne w gównej siedzibie. Marcinkiewicz tam pasuje jak ulał! Odpowiedz Link Zgłoś
jpet1 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:43 dude.lebowski napisał: > Oooo taaaak PKO to najgenialniejszy na świecie bank! I wcale nie olewa klientów > ! I nie jego bankomaty nie są ciągle przeciążone. I nie czeka się tam w kolejka > ch po 2 godziny żeby coś załatwić! Jak likwidowałem tam konto po 5 latach męcza > rni, to siedziałem 1,5 godziny, a za mną była kolejka na 15 osób! Bo były AŻ 2 > stanowiska obsługi czynne w gównej siedzibie. Marcinkiewicz tam pasuje jak ulał > ! Troszkę sie zorientuje i fru na prezesa NBP- klawo, no nie? Nie matura lecz .... Balcerowicz może NIE MOC ODEJSC! Kocham mój kraj1 Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 Marcinkiewicz do okienka!! Jak przeżyć do wyborów 21.12.06, 20:52 radźcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ed15081948 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 19:09 popieram - ja w Ketach zlikwidowałem 2 lata temu - bankomat jeden na 25 tys ludności i wiecznie popsuty koleji prze okienkiem po kilka metrow a kobieta na komputerze jednym paluszkiem stukała sobie pomalutku krew zalewała człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
noszfak Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:48 A jaki procent oferują! Na rachunku mam 0.1% a pobieraja 2.50 zł za prowadzenie i 1 zł za inteligo. Zdzierstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:40 Co innego PKO BP, prawdziwy wyznacznik jakosci:) Oprocentowanie rachunku na poziomie 0,1% i 4 zlote oplaty za prowadzenie. Wieczne kolejki w oddzialach i pracownice pilujace leniwie paznokcie w zamknietych okienkach. Ale za to polski i panstwowy! Niech zyje! Ciekawe czy bank rzeczywiscie by zyskal gdyby wszyscy "drobni ciulacze" zrezygnowali z jego uslug. Nie sadze... Odpowiedz Link Zgłoś
ob.laden Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:27 Koledzy przedmówcy ze wsi? To przepraszam... Ja używam Inteligo (oprócz MB) i jest b. zadowolony; Do banku nie chodzę od wielu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
knockout Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:13 Doskonala decyzja, proponuje jeszcze Lyzwinskiego na stolek szefa Komisji Moralnosci i jestesmy w domu! na szczescie wysprzeglilem sie z inteligo jakis czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:36 knockout napisał: > na szczescie wysprzeglilem sie z inteligo jakis czas temu. wypłacając całe 13,50 i jesteś bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:25 która zanim została szefową NBP była adiunktem na Wydziale Prawa Kanonicznego Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie... Jest duży postęp... Odpowiedz Link Zgłoś
pg20 Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:30 Ale wcześniej skończyła prawo i administrację na UW Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:37 > Ale wcześniej skończyła prawo i administrację na UW samodzielną pracownię Bankowości przy Katedrze Prawa Konstytucyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.buchacz Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:39 i specjalizuje sie w prawie bankowym! Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:43 marcin.buchacz napisał: > i specjalizuje sie w prawie bankowym! na Wydziale Prawa Kanonicznego Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie.? dość dziwna nazwa jak na Bankowość Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.buchacz Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 18:55 Od 1991 członek Komisji Kodyfikacyjnej Prawa Bankowego. Jest również profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego i pracownikiem Katedry Europejskiego Prawa Bankowego i Polityki Finansowej w Instytucie Politologii tejże uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:04 nie kwestionuję jej dzisiejszych kwalifikacji; ale jak zostawałą w 1992-2000, przewodniczącą Rady Polityki Pieniężnej, to były one dużo, dużo mniejsze, jeżeli w ogóle były. Jeżeli HGW wyszło, to czemu Kaziowi ma nie wyjść? Bo jest z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:12 O to nie jest prawda. Hanka była ekonomistą, a kolega Marcinkiewicz jest fizykiem, ona robiła kariere w bankowosci od stażystki, a to ten kolo jest partyjnym cwaniczkiem, ale ty jak reszta PiS - nie znacie takich słow jak doświadczenie, wykształcenie. Mógłby być kimkolwiek byle był lojalny. Tak Polska idzie na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:19 > O to nie jest prawda. Hanka była ekonomistą, a kolega Marcinkiewicz jest > fizykiem, ona robiła kariere w bankowosci od stażystki, Oficjalny życiorys z Wikipedii jest taki: Po ukończeniu studiów pracowała na Wydziale Prawa i Administracji UW. W latach 1990-1992 była adiunktem na Wydziale Prawa Kanonicznego Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie. Z tego co wiem, w PRL raczej się nie pracowało na uczelni i jeszcze gdzie indziej na pełnym etacie.... Tym bardziej ze dość szybko zrobiła doktorat i habilitację; BTW nie upieram się że mam rację, jak wiesz więcej podaj źródło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lusinek1 Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:27 "Oficjalny życiorys" z... Wikipedii?? Taaaaa... to baaaardzo oficjalny ;-))) "Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Po ukończeniu studiów pracownik naukowy w Zakładzie Prawa Administracyjnego Porównawczego i Zarządzania Gospodarką Narodową w Instytucie Nauk Prawno- Administracyjnych. Pracę doktorską obroniła w 1981 roku, a opublikowała w 1985 roku, uzyskując stopień doktora nauk prawnych. W 1989 roku była ekspertem sejmowym i senackim z zakresu prawa publicznego i gospodarczego, ze szczególnym uwzględnieniem prawa bankowego i jego kolejnych nowelizacji. W 1993 roku obroniła pracę habilitacyjną na temat "Bank centralny - od gospodarki centralnie sterowanej do gospodarki rynkowej. Zagadnienia prawne", zawierającą propozycje zmian polskiego prawa bankowego. W 1992 r. została powołana na prezesa NBP. W czasie pierwszej, sześcioletniej kadencji doprowadziła do wzmocnienia niezależności banku centralnego, dynamicznego rozwoju sektora bankowego, wypracowała klarowną politykę licencyjną. W 1995 r. dokonano dwóch historycznych reform systemu bankowego w Polsce: denominacji złotego i upłynnienia jego kursu wobec walut wymienialnych. W 1998 r. powołana na drugą kadencję. W grudnia 2000 r. Hanna Gronkiewicz - Waltz przestała pełnić funkcję Prezesa Narodowego Banku Polskiego w związku z powołaniem na stanowisko wiceprezesa Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju w Londynie. Autorka ponad 40 prac naukowych, w tym monografii; współautorka podręcznika z zakresu prawa administracyjnego i gospodarczego; od 1983 r. specjalizuje się w prawie bankowym, a zwłaszcza w pozycji prawnej banków centralnych. Laureatka wielu prestiżowych nagród zagranicznych i krajowych pism ekonomicznych; m.in. amerykański miesięcznik finansowy "Global Finance", czterokrotnie, w 1994, 1997, 1998 i 1999 r., zaliczył Hannę Gronkiewcz-Waltz do grona najlepszych prezesów banków centralnych na świecie; odznaczona medalem Ecclesiae populoque servitium praestanti - Zasłużony dla Kościoła i Narodu (1997 r.); w tym samym roku odznaczona za zasługi dla spółdzielczości bankowej; w 1998 roku uhonorowana przez Zarząd NBP Odznaką Zasłużony dla Bankowości RP." Te informacje przekleiłem ze strony NBP, jakby się ktoś pytał. W każdym razie - porównanie sytaucji Pana Marcinkiewicza teraz, do sytuacji Pani HGW wtedy, to nie tylko semantyczne nadużycie. To nadużycie w ogóle. Nie przepadam za HGW, ale kompetencji, ani teraz ani kiedy obejmowała funkcję Prezesa NBP, nie sposób jej odmówić. Natomiast co do "kompetencji" Pana Marcinkiewicza... przecież ta posada p.o. Prezesa PKO BP S.A. to TKM w najczystszej postaci... :-((( Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:37 > "Oficjalny życiorys" z... Wikipedii?? Taaaaa... to baaaardzo oficjalny ;-))) lepszego nie znalazłem, a ten z Wiki ... popraw:-) dzięki za oświecenie będę ją wyżej oceniał > Marcinkiewicza... przecież ta posada p.o. Prezesa PKO BP S.A. to TKM w > najczystszej postaci... :-((( Szkoda słów... teoretycznie masz rację, ale..., tak w świecie bywa (vide np. kanclerz Schroeder, na gazie/energii pewnie się nie zna); moralnie wątpliwa decyzja ale często praktykowana... Odpowiedz Link Zgłoś
iova Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:35 HGW habilitację zrobiła nie za PRL a w roku 2003 tytuł pracy habilitacyjnej: "Bank Centralny. Od gospodarki planowej do rynkowej. Zagadnienia administracyjnoprawne." Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:43 iova napisał: > HGW habilitację zrobiła nie za PRL a w roku 2003 > tytuł pracy habilitacyjnej: "Bank Centralny. Od gospodarki planowej do rynkowej > . Zagadnienia administracyjnoprawne." he, a przedmówca co mnie objechał za ignorancję (implicite) pisał że w . W 1993, i miał rację: bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/57000/o57942.htm Odpowiedz Link Zgłoś
korzkwy Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 19:55 Rozumiem, że każdy tu może pisać co zechce, lecz wypadałoby zachowywać jakiś minimalny poziom... Nie wiem skąd s.szechter ma takie informacje. Pamiętam, że p. G-W jest wybitnym, w skali europejskiej fachowcem od bankowości, co w żaden sposób nie koliduje z Jej postawą religijną. Ocena Jej działalności politycznej to odrębna sprawa, lecz trzeba tu oddać sprawiedliwość, a nie "lecieć schematem"... Powtarzanie stereotypów myślowych rodem z minionych epok nie przystoi użytkownikom komputerów w XXIw. aNDRZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 20:03 korzkwy napisał: > Nie wiem skąd s.szechter ma takie informacje. przeczytaj cały wątek to się dowiesz > Pamiętam, że > p. G-W jest wybitnym, w skali europejskiej fachowcem od bankowości takie stawianie sprawy mnie śmieszy: "w skali europejskiej". a dlaczego nie galaktycznej...? W przeciwieństwie do takich pierdów inni rozmówcy z tego wątku przekonali mnie _argumentami_. Na pewno jest kompetentna, a czy była w 1992 -- miałem wątpliwości tyle, że forumowicze mi wyjaśnili, że się myliłem. I już... Resztę sobie doczytaj zamiast się ciskać... Odpowiedz Link Zgłoś
12.2a1 Re: I tak jest lepszy niż HGW 22.12.06, 15:11 SZECHTER NIE STAWIAJ SPRAWY NA GłOWIE - OPOWIEDZ CO SKOńCZYł KAZIO WIDZE W TOBIE STARą SZKOłę SB Odpowiedz Link Zgłoś
magz_pl Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 20:09 Zanim stanęła na czele NBP, jej dorobek składał się głównie z wykładów z teorii bankowości i... teologii. Odrzucona została przy pierwszym głosowaniu w Sejmie. Wtedy rozzłoszczony Wałęsa powiedział: „utrąciliście najlepszą kobietę”. Uparł się jednak przy popieraniu swojej faworytki na prezesa NBP i w styczniu 1992 roku ponowił starania o wybór Gronkiewicz-Waltz. Komisja budżetowa Sejmu odmówiła kolejnego przesłuchania, uznając jej ponowne kandydowanie za kpiny z parlamentu. Członkowie komisji mówili potem dziennikarzom: „nie można bankowości nauczyć się w dwa miesiące”. Wałęsie jednak, dzięki różnym naciskom na posłów i szantażom, udało się po miesiącu przeforsować wybór Gronkiewicz-Waltz na prezesa NBP. Warto pamiętać, że okres, w którym kierowała bankiem centralnym, był kluczowy dla ewolucji polskiego rynku finansowego. Bankowcy nie chcieli jej na tym stanowisku, kwestionując jej umiejętności. Uważali, że choć dobrze zna się na prawie bankowym, to nie rozumie w skali mikro i makro systemu funkcjonowania banków. Tym bardziej, że nigdy nie była szefem choćby bankowego oddziału. www.prawy.pl/?dz=felietony&id=16741&subdz= Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 20:18 magz_pl napisał: > Zanim stanęła na czele NBP, jej dorobek składał się głównie z wykładów z teorii > bankowości i... teologii. Nie dzielmy włosa na czworo; to można zarzucic większości z tych co wtedy robili kariery. Jakie kwalifikacje miał np. leszek b.? 1 rok stypendium w USA (znowu się okaże że o czymś nie wiem)? Takie były czasy. Formalnie była kompetentna a Kaziu nie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 20:25 Jeśli pamiętacie kto to był Falandysz, to powinniście zrozumieć jakie znaczenie dla kariery "Hani" miało to, że była jego kochanką. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Hanna Gronkiewicz i Falandysz 21.12.06, 20:27 Zreflektowałem się, że powinienem zmienić temat, jeśli post powyższy ma byc zauważony Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: I tak jest lepszy niż HGW 21.12.06, 20:31 wj_2000 napisał: > Jeśli pamiętacie kto to był Falandysz, to powinniście zrozumieć jakie znaczenie > > dla kariery "Hani" miało to, że była jego kochanką. kolego, z tymi rewelacjami to może pisz w wątkach dotyczących łyżwińskiego, anety k. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mavro HGW ma habilitację nt. banku centralnego! 22.12.06, 07:55 i to jest drobna roznica z tym wazeliniarzem. niestety blizniaki nie odpiedza za ten skandal, wczesniej zadbali aby konkursy nie byly obowiazkowe. teraz kolesiostwo jest legalne. takiej kaszany nie bylo ani za SLD ani za AWS. natomiast beknie ktos z nadzoru bankowego, poniewaz ten koles nie spelnia elementarnych kryteriow. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:47 to się Zbyszek Derdziuk ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Prezesi wielkich spółek, którzy rzeczywiście 22.12.06, 00:21 podejmują strategiczne decyzje dla nich i rzeczywiście zarządzają przedsiębiorstwem to raczej rzadkość (a zwłaszcza w quasi państwowych molochach) więc raczej na wyniki grupy PKO BP to nie wpłynie zbytnio, gorzej z utratą zaufania instytucji państwowych. To, że politykiem może być każdy, a zwłaszcza przestępca i prymityw już wiemy (vide chociażby samoobrona, a także Lotnicze Pogotowie Ratunkowe i Populizm i Socjalizm) tak natura demokracji i sami możemy sobie pluć w brodę jeżeli oddaliśmy głos na takiego delikwenta. Niepisaną zasadą było do niedawna to, że pewne strategiczne dla państwa obszary są zarezerwowane dla fachowców - i nie podlegają rozdawnictwu, na zasadzie łupu powyborczego. Najpierw zaczęło się od polityki zagranicznej, która trafiła do rąk kompletnie nieprzygotowanych do tej roli przygłupów. Nie oszukujmy się Fotyga na tym fotelu czy brak MSZu to to samo, a może nawet to drugie to mniejsza kompromitacja. Na marginesie; Wałęsa może prezentował podobny do kaczyńskiego poziom intelektulany i ciut gorszy (ale nie wiele) lingwistyczny ;) ale przynajmniej umiał wsłuchac się w głos swoich doradców od etykiety i nie siał aż takiej wiochy. (jak płakałem ze śmiechu za prezydentury Wałęsy, to tym ręce mi opadają) Teraz rozdawanie miejsc w zarządach strategicznych spółek skarbu państwa dla swoich znajomych, którzy kompletnie są do ich objęcia nieprzygotowani i trzeba pod nich manipulować przy przepisach (patrz bliżej nieznany adwokat Netzel w PZU a teraz marionetka Kaczyńskich w PKO) Jezus królem Polski, nauczyciel fizyki z gorzowskiego gimnazjum prezesem PKO BP - to Polska właśnie (w latach 2005-2009 umownie nazywana IV Rzeczypospolitą, żeby było śmieszniej) Odpowiedz Link Zgłoś
genocidezionism Re:może na prezesem pko bp jakiegoś chińczyka? 23.12.06, 18:49 będzie mówił po chińsku przynjmniej nikt nie będzie miał pretensji że niewiele rozumie. ekonomia jak narazie to nie jest nauka tylko wrózenie z fusów nawet nie potrafia ekonomiści przewidzieć co sie stanie z gospodarka za jeden dzień , jakie będa kursy walut i cały szereg prostych pytań bez odpowiedzi jest. po co nam ekonmia , bankierzy. każdy normalny człowiek może to robić, być bankierem , ekonomistom ,prezydentem , premierem to jest jak los na loterii nie ma żadnego znaczenia dla naszej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Który bank udzieli pożyczki członkom Samoobrony? 22.12.06, 00:23 teraz pewnie PKO BP Odpowiedz Link Zgłoś
odra77 wystarczy mieć tylko odrobine poczucia humoru:)))) 21.12.06, 18:04 niestety za nasze pieniadze heh stacza sie ten kraj PiS tak nagina prawo że głowa mała byle tylko synekury znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
lech66 jak obchodzić przepisy 21.12.06, 18:04 to się nazywa: Prawo i Sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
kimono.franek Re: jak obchodzić przepisy 21.12.06, 18:14 Szara siec :D " W dwóch wystapieniach - prezydenta Kaczynskiego wczoraj w Szczecinie i premiera w srodowym oredziu telewizyjnym - pojawily sie nowe okreslenia szara siec (Jaroslaw Kaczynski): Bardzo osobliwe polaczenie. Szare oznacza cos niedobrego, nieokreslonego. Mozna powiedziec, ze szare jest jeszcze gorsze niz czarne. Slowo „siec” zas oznacza powiazania i podejrzenia. Szara siec zatem moze znaczyc tajny uklad, w który latwo wpasc." Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Popieram Pana Kaczynskiego ! 21.12.06, 19:41 ;) Jak to możliwe ze prezesem zostanie ktoś kto NIE MA ZAUFANIA rady nadzorczej ? Że nie wspomnę o braku wykształcenia ekonomicznego pana Marcinkiewicza, gdyż studiował on... fizykę. Patologia ! Niestety tego typu patologie praktykowane są w Polsce od 89 roku. Czekam z utęsknieniem na rząd w którym spółki skarbu państwa będą obsadzane wg. konkursu doświadczenia zawodowego i umiejętności a nie ze względu na polityczne znajomości. Niestety w tej kwestii PiS wzoruje sie na ekipie SLD w latach poprzednich. Tylu mamy zdolnych niepolitycznych ekonomistów w kraju którzy, byli by kompetentni na stanowisko prezesa PKO BP: np. elita zdrowej myśli ekonomicznej w postaci Centrum im. Adama Smitha. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Deja vu jakieś, czy co? 21.12.06, 18:04 No to dostał chłopina cukierka na otarcie łez "na odcinku bankowości".Jak się nie sprawdzi to "rzucą go na inne, odpowiedzialne stanowisko". Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Tralala, bumcykcyk proszę Pana, ja nie jestem 21.12.06, 18:07 wcale taka zwykła Ania :))) Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Tralala, bumcykcyk proszę Pana, ja nie jestem 21.12.06, 18:11 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A co, gdyby, tak np. babcia klozetowa? Katastrofa 21.12.06, 18:04 razu ? Eeee ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:05 Rotfl - nauczyciel szefem najwiekszego banku bo... tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Swietnie ! Brawo Marcinkiewicz i PiS ! 21.12.06, 19:43 Jak to możliwe ze prezesem zostanie ktoś kto NIE MA ZAUFANIA rady nadzorczej ? Że nie wspomnę o braku wykształcenia ekonomicznego pana Marcinkiewicza, gdyż studiował on... fizykę. Patologia ! Niestety tego typu patologie praktykowane są w Polsce od 89 roku. Czekam z utęsknieniem na rząd w którym spółki skarbu państwa będą obsadzane wg. konkursu doświadczenia zawodowego i umiejętności a nie ze względu na polityczne znajomości. Niestety w tej kwestii PiS wzoruje sie na ekipie SLD w latach poprzednich. Tylu mamy zdolnych niepolitycznych ekonomistów w kraju którzy, byli by kompetentni na stanowisko prezesa PKO BP: np. elita zdrowej myśli ekonomicznej w postaci Centrum im. Adama Smitha. Odpowiedz Link Zgłoś
guma123 PIS nie tylko bierze przykład z SLD... 22.12.06, 09:45 niestety uczeń (PIS) przerósł mistrza (SLD). Odpowiedz Link Zgłoś
leloo5 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:05 pięknie kurczę pieknie, oh, sorry, pięknie kaczuszko pięknie, źle się dzieje w państwie .... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowanego, 21.12.06, 18:05 PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowanego, dlatego obawiam sie czy K. Marcinkiewicz, ktory w wielu sytuacjach jest czlowiekiem dosc wzglednym i starajacym sie unikac radykalnych rozwiazan, podola temu zadaniu. W kazdym razie powinien wspolpracowac z osobami, ktore calkowicie oczyszcza ten bank z wplywow komunistycznej i postkomunistycznej agentury i nomenklatury. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania [...] 21.12.06, 18:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 18:12 Sam jestes idiota. Bank potrzebuje fachowcow na poziomie operacyjnym. Natomiast jest to bank panstwowy, rozumiesz, panstwowy w 52% o ile pamietam, i to Skarb Panstwa ma wplyw mianowanie prezesa. Trudno zeby minister z PiS mianowal jakiegos kolejnego Prezesa z ukladu, z SBeckiej agentury czy zamieszanego w tuszowanie sprawy zabicia kilku osob w wypadku samochodowym, jak to sie juz kilku "wybitnym managerom" skompromitowanej III RP przydarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
seret2 [...] 21.12.06, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 21:24 Racja junkier, racja. Szacuneczek dla inteligentnego inaczej. Zapomniałeś dopisać, że kwestionowanie kwalifikacji Bankiera z Gorzowa jest zupełnie nie na miejscu. Przecież nauczyciel to urodzony menadżer do zarządzania dużą kasą. Taki np. Alot nauczycielem przecież był. I poradził sobie. Parę milardów w obligacjach do dzisiaj niespłaconych to kosztowało, ale facet pokazał jak twardym być (a nie miętkim): jak trzeba było defraudować pieniądze ze składek II filara na bieżące wypłaty to nie wymiękł, a jak kto się czepiał to twardo szedł w zaparte. Po prostu drugi Rotszyld. I tak dochodzimy do sedna: kwestionowanie kwalifikacji nauczycieli w zarządzaniu wielkimi instytucjami finansowymi jest bezzasadne. Poziom edukacji młodzieży dobitnie wszak świadczy, że wciskanie rzadkiego kitu mają obcykane na blachę. A depozyty są ubezpieczone, tak że parę miliardów rezerw na nieściągalne aktywa (kredyty dla znajomych kurdupla) nikogo specjalnie nie obejdzie, no może poza bankami zachodnich kapitalistów, które zrobią zrzutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przeciez junkier tego nie zrozumie, jego idole 22.12.06, 07:36 mówia i pisza co innego, a jak wykuje na blachę to nic mu nie zamąci. My wyznajemy logike układu. Dla nich jedyny argument to wziac za pysk,jak role się odwróca będzie smród i płacz bo to tchórze i nieudacznicy, teraz sa w grupie i jeden drugiego nakręca, poczekamy, widzieliśmy juz lepszych i cisza o nich Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 22:13 Ale jest to także spółka akcyjna notowana na giełdzie - 52% nie oznacza, że można działać na szkodę spółki i pozostałych 48% akcjonariuszy. A mianowanie niekompetentnego człowieka na stanowisko Prezesa jest takim posunięciem. Dodatkowo jest to złamanie prawa bankowego - rozumiesz co to prawo Junkier?? Przez małe "p", bo przez wielkie, to już od roku wiemy co oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 22:18 48 % kapitału akcjonariuszy to pikuś. Mnie tam bardziej obchodzi to, co się stanie z depozytami (nie znam dokładnych proporcji, ale przypuszczam, że na każdą złotówkę kapitału SP przypada ze 20 zeta z depozytów). Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 09:46 Tak, masz rację. Tylko tym 48% jako współwłaścicielom przysługują pewne prawa z tytułu współwłasności. A dodatkowo: prawo zawsze chroni spółkę - jeśli właściciel działa na szkodę swojej spółki, to będzie ścigany. Tzn. w państwie prawa - nasz kraj od roku coraz mniej jest państwem prawa - zobacz ile się namnożyło stanowisk "p.o.", żeby ominąć wymagania stawiane przez przepisy. Dobre prawo na krótką metę zawsze przegra z butą i determinacją władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 11:43 Miałbyś rację, gdyby to bylo państwo prawa. Na razie mamy tylko sprawiedliwość przymiotnikową tzn. społeczną. Ktoś, kto posiada akcje, to osoba podejrzana, no bo skąd niby miał pieniądze - pewnie z układu, wyzysku, złodziejstwa itp. No więc jeśli straci te nieuczciwie uzyskane korzyści, to będzie sprawiedliwie. Ps. Twierdząc, że 48% kapitału prywatnego w PKO BP to pikuś w żadnym razie nie chciałem umniejszać znaczenia praw akcjonariuszy nie będących SP. Chodziło mi tylko o wskazanie potencjalnie znacznie większej bomby zegarowej, jaką jest naderwanie zaufania depozytariuszy do banku. Jeżeli zacznie się run na kasy to nie miej złudzeń - interes akcjonariuszy mniejszościowych nie będzie miał żadnego znaczenia. W myśl zasady: Kowal zawinił, Cygana powiesili. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 00:46 Bank państwowy (niestety), ale kasa w nim jak najbardziej prywatna, nie jest własnością PiS-u ani żadnej innej partyjki. Dlatego od niekompetentnego banku i jego prezesa będą wiać ludzie i ich gotówka. Prywatnie Kazia bardzo lubię, był niezłym premierem, ma klasę, której brakuje politykom PiS, ale bankier z niego taki, jak ze mnie księżniczka perska. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Bardzo sluszna uwaga 22.12.06, 00:53 > Bank państwowy (niestety), ale kasa w nim jak najbardziej prywatna, nie jest > własnością PiS-u ani żadnej innej partyjki. Zapomniano o tym w ferworze dyskusji. Chyba, ze wracamy do czasow PRL, kiedy wszystko nalezalo rzekomo do "narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 05:23 Ja jednak mam intuicję że wycofałem stamtąd pieniądze jakiś czas temu! Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 08:19 Wolę byłego SBka specjalistę od kolejnego Alota. Temat wstrzymania wypłacania emerytur już przerabialiśmy. Nie po to pracowałem tyle lat aby ktoś mi moje ciężko zarobione pieniądze pieniądze zabrał. Odpowiedz Link Zgłoś
milestone Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 18:13 Drogi Kolego, antonimem bezwzględności nie jest względność. Proszę skonsultować się ze słownikiem. Pozdrawiam, Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 18:15 Nie dysponuje niestety slownikiem antonimow ale sens sens oddalem prawidlowo, K. Marcinkiewicz w niektorych sytuacjach miewa skrupuly a w polityce potrzeba przede wszystkim zasad i ich bezwzglednego wdrazania w zycie w maksymalnym mozliwym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Junkier prawidłowo oddał sens 21.12.06, 19:12 Zamiast zaglądania do "Słownika antonimów", proponuję przyjrzeć się kilku synonimom słowa "względny": "relatywny" w złożeniu z "człowiek" raczej odpada, pozostaje więc "nie najgorszy", "znośny" - to chyba dwa największe komplementy, jakie można sprawić byłemu po premiera/ przyszłemu po prezesa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Junkier, to co napisales to czysta propaganda i 21.12.06, 18:16 zwykle, prymitywne usprawiedliwienia dla PiS-u. Osoby bez kwalifikacji obejmuja wysokie stanowiska w spolkach Skarbu Panstwa. Partia rzadzi, PRL-bis w calej swojej glorii. Nie wiem ile lat jeszcze trzeba bedzie czekac, aby w Polsce nie uklady polityczne decydowaly o stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowanego, 21.12.06, 18:18 Nie no, przepraszam, a historie prezesow i wiceprezesow tego banku ktorych zaswiadczenia lustracyjne zostaly zakwestionowane albo po prostu odmowili ich zlozenia? Nie przypuszczam zeby K. Marcinkiewicz nie poradzil sobie z kierowaniem tym bankiem, to po prostu dosc dobrze funkcjonujacy mechanizm aczkolwiek uprawiaja coraz wieksze zdzierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 21.12.06, 20:46 To co, kaczorki nie mają do dyspozycji żadnego fachowca o niekomuszej przeszłości, że do kierowania bankiem dają byle kogo?? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Musi byc cos na rzeczy skoro w PKO rządził SS PRL 21.12.06, 21:18 wg listy A.Macierewicza Pan Podsiadło ps. "Bułgar" były prezes PKO współpracował z wywiadem PRL Zobaczcie nr 57 www.glos.com.pl/Archiwum_nowe/Rok%202005/003/ListaM/lista.htm Jakoś to ludzion nie przeszkadzało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 06:46 "odkomuszyc" nalezy junkra. To forumowy bolszewik wyznajacy zasade "partia z narodem narod z partia" On tzn junkier podstawil sobie zamiast PZPR, PiS i juz mu tak zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Junkier, to co napisales to czysta propaganda 21.12.06, 18:22 Doputy nie zostane sprywatyzowane spolki skarbu panstwa i wtedy osobnicy w stylu J.K nie beda mogli w nich mieszac !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier, to co napisales to czysta propaganda 21.12.06, 18:23 Prywatyzacja powinna byc polaczona z demonopolizacja, radze o tym pamietac. Inaczej z punktu widzenia konsumenta nie ma znaczenia czy doi go monopol panstwowy czy prywatny, jeden czort. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah [...] 21.12.06, 18:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio szacunek na forum 21.12.06, 20:41 Mozna nie zgadzac się z junkierem, w zasadzie w zadnej kwestii. Nie zgadza sie z nim niemal cale to forum. Jednak mysle, ze nie powinno sie uzywac inwektyw. Osmieszanie junkiera i PiSu, lepiej pozostawic jemu samemu, pozwalajac mu sie wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Moje pieniadze nie wymagaja odkomuszenia 22.12.06, 07:30 Potrzebny im spokój i dbałość o nie. Marcinkiewicz nie ma doswiadczenia w tej branży, nie ma wykształcenia w tm kierunku, nie znam stopnia znajomosci angielskiego, przydaje sie na spotkanich szefów banków centralnych, tam tłumacze nie sa mile widziani. A tak prywatnie to PIS i s-ka niech się trzyma z daleka od moich pieniazków bo moga trzonowe zazgrzytac i nie bede patrzył ze mniejszy tylko kopa zasunę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: PKO BP wymaga odkomuszenia, i to zdecydowaneg 22.12.06, 18:13 Junkier, Przypominacie bolszewików i mentalnie i w metodach działania. Tamci "odkułaczali", wy "odkomuszacie". Przy czym stosujecie zasadę Georinga : "to my określamy kto jest komunistą..." Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmich TKM - Kaczyńscy 21.12.06, 18:06 Prawo i Sprawiedliwość. To jest IV RP. Falandyzacja prawa - tak to się kiedyś nazywało :) SLD wstawiało swoich, ale to co robi PiS to już przesada. I jeszcze nie widzi w tym nic złego. Przykro mi to stwierdzić, ale były premier stracił (mam nadzieję, że nie tylko w moich oczach) wiele. Czyzby gorycz porażki po wyborach samorządowych. A tak się śmiali z Tuska po wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: TKM - Kaczyńscy 21.12.06, 18:08 qrwa. szoookkk... Kaziu... Sorki chłopie ale sprzedałeś się za kasę. Likwiduję konto a już dziś sprzedaję akcje. To jest jakiś skandal. Jutro akcje lecą w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
pleszka Re: TKM - Kaczyńscy 21.12.06, 18:09 Przykro mi to stwierdzić, ale były premier stracił > (mam nadzieję, że nie tylko w moich oczach) wiele. Czyzby gorycz porażki po wy > borach samorządowych. A tak się śmiali z Tuska po wyborach prezydenckich. Przecież to jego wina tylko Jarusia Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:08 nie Ty jeden masz tam konto! Ja też, ale na szczęście mam też drugie w innym banku, a tam Kaziu ani żadna kaczka prezesem na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
benia225 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:13 Może pan Marcinkiewicz jest dobrym nauczycielem fizyki , ale chyba z ekonomią nie miał do czynienia. Niech każdy robi to czego go nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:08 Zastanawiam się czy nie zamknąc tam konta - mam jeszcze w innym banku. Ale cholera PKO BP ma dobrze rozbudowaną sieć bankomatów, także na prowincji i to jest +. A teraz po tym idiocie Skrzypku [przydu....pas kaczki prezydenckiej] przychodzi szołmen Kazio.... Lucjan Motyka IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
mucja Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:09 gorzej, ja tam pracuje, ale konta nie mam .... Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Specjalista.... 21.12.06, 18:10 ....smiech ze trzymam sie za brzuch. PiS Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:11 "Historia Polska" czyli jak z abnegata zrobić specjalistę a z wieśniaka męża stanu. CHAMY HONORU NIE MAJĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:11 Dawno,dawno temu,gdy mielismy PRL (a ja wtedy bylem mlody)- istniala tzw.,nomenklatura.Panowie z PZPR obejmowali wysokie stanowiska,niezaleznie od tego czy konczyli WUML,czy wyzsza szkole przy KC PZPR i - niezaleznie od tego,czy posiadali odpowiednie umiejetnosci do sprawowania zajmowanych stanowisk. Zasmucilem sie tym,ze pan Marcinkiewicz bedzie szefem banku PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 NIE !!! fizyk ma liczyć moja kase ?? 21.12.06, 18:12 stołek juz ma !! s....y z PISu Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Re: NIE !!! fizyk ma liczyć moja kase ?? 21.12.06, 18:15 Jes! Jes! Jes! A raczej był sobiwe bank ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:13 Porzadny chlop wiec na pewno bedzie swietnym szefem. Dal sobie rade jako premier to i da rade jak szef banku. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
knockout Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:17 hmmm ciekawe z czego wnosisz, ze dal sobie rade jako premier? jesli dal sobie rade, to dlaczego juz tym premierem nie jest? uklad go zniszczyl czy przyszly instrukcje od Pisoprezesa? Ogolnie zenada, nawet czerwoni za swoich najgorszych czasow tak sie nie zabawiali. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:37 knockout napisał: > hmmm ciekawe z czego wnosisz, ze dal sobie rade jako premier? jesli dal sobie > rade, to dlaczego juz tym premierem nie jest? uklad go zniszczyl czy przyszly > instrukcje od Pisoprezesa? dal sobie rade przez ok 6-miesiecy, pomimo zacieklych atakow PO rzad funcjonowal. rzad to nie widowisko, spektakularny nie musi byc. > Ogolnie zenada, nawet czerwoni za swoich najgorszych czasow tak sie nie > zabawiali. Czy aby? Wlasnie mozna przeczytac w dzisiejszym Naszym Dzienniku jak czerwoni narazili Skarb Panstwa na kilkadziesiąt milionów złotych strat na nieukończonej budowie Laboratorium Frakcjonowania Osocza w Mielcu, wlasnie Aleksander Kwasniewski byl w tej sprawie przesluchiwany przez prokurature. www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20061221&id=po52.txt A tylko jest tylko kropla w morzu czerwonych afer. A tak nawiasem mowiac, co w tym zdroznego ze Marcinkiewicz zostal szefem banku? Jesli potrafil zarzadzac rzadem i panstwem to i potrafi zarzadzac bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:58 "Wlasnie mozna przeczytac w dzisiejszym Naszym Dzienniku..." haha ale z ciebie kabareciarz... Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 19:17 Gdzie dziecino? W "Naszym dzienniku"? Aha. No to pa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 22.12.06, 03:36 takajednaania napisała: > Gdzie dziecino? W "Naszym dzienniku"? Aha. No to pa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 22.12.06, 03:41 > Gdzie dziecino? W "Naszym dzienniku"? Aha. No to pa. takajedna, to uwazasz ze jak cos jest opisane w GazWybie to zaistnialo a jak w Naszym Dzienniku to nie? Dawniej to Trybuna Ludu podawala wam prawde do wierzenia, teraz GazWyb. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 22.12.06, 04:05 szkoda ze twoje "argumenty" brzmia w stylu "a u was bija murzynow". A ja slyszalem jak w TV mowili ze PiS jest lepszy i ze ma byc wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatornr1 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 19:13 A w czym on taki porządny ? Nauczyciel - działacz - premier - aut - komisarz - aut - wybory na prezydenta - aut - bank - nasze pieniądze - aut. Zero kwalifikacji bankowca. NADAL PORZĄDNY ? Bo z pisu ? Trzeba pomyśleć o łańcuchu....... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:13 Koszmar. Dlaczego nie mianować go neurochirurgiem w jakimś modnym szpitalu? A może inżynierem, niech mosty buduje? A miały być rządy ekspertów... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ob.laden Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:20 nessie-jp napisała: > Koszmar. Dlaczego nie mianować go neurochirurgiem w jakimś modnym szpitalu? A > może inżynierem, niech mosty buduje? > > A miały być rządy ekspertów... :( Najgorsi są nuworysze (mowa o tobie). Wiesz kim z zawodu jest Ingvar Kamprad (Ikea) Odpowiedz Link Zgłoś
jpet1 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:23 Dla banku państwowego nie ma złych wiadomości. Złre wiadomosci są dla klientów detalicznych.Kocham mój kraj! jpet1 Odpowiedz Link Zgłoś
ob.laden Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:28 jpet1 napisała: > Dla banku państwowego nie ma złych wiadomości. Złre wiadomosci są dla klientów > detalicznych.Kocham mój kraj! > jpet1 1) jakie są te złe wiadomości? 2) dlaczego niby poprzedni prezes był lepszy? ja nawet nie wiem kto to był, a mam (spore) konto w intelligo więc teoretycznie mi to nie wisi Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:17 Człowieku ale różnica jest taka że Prezes IKEi stworzył tę firmę zaczynając od podstaw, a Marcinkiewicz zaczyna od funkcji Prezesa. Bankowiec nie musi mieć wyłącznie ekonomicznego wykształcenia. Są bankowcy z wykształceniem prawniczym, są też inżynierowie. Ale do stanowisk w Zarządzie dochodzili latami skutecznej pracy na niższych stanowiskach. Oczywiście, że tak dużą instytucja jak PKO nie padnie z powodu niekompetentnego Prezesa. Taki bank działa z rozpędu, są kadry dyrektorski, obowiązują procedury. Ale Prezes jest potrzebny, żeby przyniósł nowe kompetencje bankowe, wytyczył nowe kierunki rozwoju, a nie aby trwał na stanowisku i udzielał wywiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:26 Oprocz obecnego "politycznego" prezesa, wszyscy w zarzadzie wydaja sie miec dostateczne doswiadczenie w bankowosci, niektorzy zaczynali na najnizszych stanowiskach. Masz racje, ze taki duwy twor dziala z rozpedu, ale prezes musi byc strategiem, co szczegolnie w bankowosci nie jest mozliwe bez doskonalej znajomowsci rzemiosla. Tak wiec bankiem bedzie de fakto zarzadzal inny "niefachowiec", czyli premier. Dlugoterminowo moze to sie okazac bardzo niekorzystne, znane sa przyklady bankow niemieckich, ktore strasznie ucierpialy bo zarzady byly niekompetentne. www.pkobp.pl/index.php/id=wladze02/zone=-1/section=ogol Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:52 Ingvar Kamprad zalożył firmę i doprowadził ją do potęgi. Jakoś nie kojażę, by PKO BP był zakładany przez marionetkiewicza, ani by był jego własnością. I jeszcze to - "Marcinkiewicz sprawdził się jako menager". Ja się pytam gdzie i kiedy?? Bo na razie od kilkunastu lat "sprawdza się" jako członek rządu (ostatnio nawet jego prezes) - a do tgo wystarczą odpowiednie koneksje. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 22.12.06, 10:04 Ok. To powiedz mi w jakim przedsiębiorstwie pracował jako manager? Już nie musi być wysokiego szczebla, wystarczy mi kilka spółek, gdzie pracował na niższym stanowisku menedżerskim. Nie ma??? Oj, jaka szkoda. To może piastował wiele lat stanowiska dyrektorskie?? Nie??? przykre, ale nie zrażajmy się jeszcze. A może miał własną firmę? Też nie??? ojej, no to przykre. Na jakiej podstawie twierdzisz, że Marcinkiewicz ma jakiekolwiek doświadczenie menedżerskie??? Bo moim zdaniem setki menedżerów w setkach firm w Polsce i setkach tysięcy na świecie mogą czuć się obrażeni. Wbrew pozorom osoby z wykształceniem fizycznym i matematycznym znakomicie sprawdzają się na stanowiskach analitycznych w bankowości, ponieważ potrafią modelować złożone procesy. Niemniej Kazimierz Marcinkiewicz jest nauczycielem fizyki, a nie stricte fizykiem, nie skończył żadnego kierunku prawniczego, administracyjnego czy ekonomicznego. Nie pracował na stanowisku kierowniczym ani nie prowadził własnego biznesu. Nigdy nie odpowiadał za swoje decyzje - na tym polega biznes, że ryzykuje się także własne pieniądze. A polityka, bo w tym kandydat PiSu ma doświadczenie - to zero odpowiedzialności. Zatem nie nadaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatornr1 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 19:26 Pięknie powiedziane. Przykład z Wrocławia na "państwo prawa i sprawiedliwości" oraz pełnię kwalifikacji ; we Wrocławskim Parku Przemysłowym (głównie przemysł maszynowy) jednym z rządzocych jest lekarz........... Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 20:09 obserwatornr1 napisał: > Pięknie powiedziane. Przykład z Wrocławia na "państwo prawa i sprawiedliwości" > oraz pełnię kwalifikacji ; we Wrocławskim Parku Przemysłowym (głównie przemysł > maszynowy) jednym z rządzocych jest lekarz........... tak, a przecież ty skończyłeś "Zarzynanie i Marketing" i jesteś bardziej kompetenty, mimo, że g... umiesz, nie? Myślenie jak w PRL... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Żałosny bantustan: polityka furtką do kasy = 21.12.06, 18:14 I to jest właśnie UKŁAD. Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:16 załapał się kaziu na krzywy ryj i w przenośni i dosłownie. szmaciarz... i oni mówią o praworządnosci. Prawo jest ale tylko w logo PIS Odpowiedz Link Zgłoś
jpet1 Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:32 Yes, Yes, Yes! -to była odpowiedz na maila " trzeba zwiewać do MBanku" Kocham mój kraj! jpet1 Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 dobrze, ze mam kasę w BZ WBK, uff! 21.12.06, 18:15 kazik jak jakis Einstein Orlen? spoko! bank? spoko! firma konsultingowa? spoko! zna sie facet na wszystkim a gó.. prawda, że się zna ! to zwykły mistrz autolanserki! nikt tak, jak on nie umiał sie wypromować, kompletnie nic samemu nie osiągając ja tez moge być szefem PKO... tez mam wyższe... znam 2 obce jezyki, kierowalem zespolami ludzi... spoko, dam rade nie mam pojecia o bankowosci i ekonomii, ale kaziu obiecankiewicz też o tym nie ma pojecia ;) załość, żałość, po trzykroć żałość polak-ateista ps. podobno jak kaczuszki dochodziły do koryta, to na kazde stanowisko kierownicze w firmie skarbu panstwa mialy być konkursy, kaziu-pacynkiewicz sam wiele razy o tym mowił... jaki konkurs się odbył, ze kaziu wygrał? kto przegrał w tym konkursie? bo absolwent bankowosci lub ekonomii z 2-3 letnim stażem na pewno by z kaziem marionetkiewiczem nie przegrał oczywiscie w uczciwym konkursie... no ale o czym ja tu bredze... rząd kaczek i uczciwe mianowanie kompetentnych osób? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Marcinkiewicz szefem PKO BP 21.12.06, 18:16 hehe w Orlenie nie dalo sie wiec wolny byl wakat w PKO no to sruuu jarek wstawil go na kierownika. No niezle Fizyk - Troche Premier - Prawie Prezydent stolicy a teraz szefo banku. Nie ma to jak "odpowiednia" osoba na "odpowiednim" miejscu. Az sie slabo robi, bank to nie Eurobiznes czy tam Monopoly no ale PiS uwaza ze milemu reprezentacyjnemu czlowiekowi nalezy sie takie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk prezes na 4 lata? :)) 21.12.06, 18:16 Nie dal sobie rady jako premier i komisarz Warszawy, to Partia rzuca go na inny odcinek. F. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Nieudolni ekspremierzy upychani w bankach 21.12.06, 18:18 Z Kaziczka jeszcze "większy fachowiec" niż z Bieleckiego, hahaha. Robić będą za niego inni, ale on będzie pobierać kasę i słać wilgotne uśmieszki do kamer. Odpowiedz Link Zgłoś