fraglesi67 22.12.06, 07:55 Jeszcze trochę wybryków naszej oszołomionej prawicy i taka partia będzie miała duże szanse! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamgotamgo Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 07:59 G.wno z tego wyjdzie ale niech się starają. Wałęsa też próbował i na to samo wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 09:16 A ja myślę, że dołączy do nich premier z Gorzowa. Bank już ma, więc PiS już nie jest mu potrzebny. rekin-2 napisał: > > ach, czerwono mi, czerwono mi.. > > Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:55 Pan Michnik nie nadaje się do polityki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feminista [...] 22.12.06, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 22.12.06, 10:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior -- objawy Michnikowszczyzny: 22.12.06, 10:23 Michnikowszczyzna – to nie tylko zespół głoszonych przez Michnika tez i postulowanych przez niego zachowań. To grono ludzi, współtworzących jego propagandową linię w „Wyborczej” i w innych, poddających się jej wpływowi mediach. To przede wszystkim liczne grono adresatów tej propagandy, związanych z Michnikiem emocjonalnie w stopniu nie mniejszym, niż wykpiwane na salonach moherowe babcie przepojone są podziwem dla księdza Rydzyka. To rzesza polskich inteligentów i jeszcze liczniejsza – półinteligentów, którzy ulegli graniczącemu z amokiem uwielbieniu dla redaktora naczelnego „Wyborczej” jako wyroczni etycznej, politycznej i intelektualnej”. Odpowiedz Link Zgłoś
util Ogląd Ziemkiewicza jest strasznie prymitywny. 22.12.06, 11:41 RAZ nadaje Michnikowi status spiritus movens, co z jednej strony ośmiesza jego analityczne zdolności, a z drugiej obnaża prawdziwy stosunek do redaktora, w którym zawiera się i podziw i szacunek - światu został on objawiony jako zapał polemiczny Ziemkiewicza, niech będzie i tak. Żeby cenić i bronić Michnika oraz jego poglądy, nie muszę go uwielbiać. Amok również jest mi obcy. I w redakcji GW wiele osób jest w stałym sporze z Michnikiem w kwestiach niemal zasadniczych, ale Ziemkiewicz woli wcisnąć tę postać w stereotyp, który będzie zjadliwy dla zwolenników ojca Rydzyka. Pogratulować targetu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: -- objawy Michnikowszczyzny: 22.12.06, 18:14 Jancioryzna jest jeszcze gorsza.Niewychodzenie z amoku i bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 10:42 taa...a berety zeby mialy z glodu zdychac, dalej beda na kosciol walic ostatni grosz, a kosciol wezmie,a jakze!... ktos ich musi z tej ciemnoty wyrwac, doopku! Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Bez chamstwa nie potrafisz prolu? 22.12.06, 11:29 Zydokomuna okradala ten kraj przez 60 lat a ty jedziesz na kosciol, oszolomie. Wez leki. Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 10:43 feminista, to do tamtego, Ciebie popieram Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul 1 stycznia dołączy do nich Balcerowicz 22.12.06, 11:16 Tylko niech się zajmą np. rewitalizacją Alaski a nie reformami gospodarczymi na Ukrainie, błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_rappaport I czołowe europejsy będą w kupie... 22.12.06, 11:36 Sytuacja stała się alarmowa, starzy towarzysze dobijają się o interwencję już od dawna - zagrożone zostały żywotne interesy beneficjentów Okrągłego Stołu! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Nowa Partia Nowe Oszustwo starzy działacze z PZPR 22.12.06, 14:11 To oczywista konsolidacja postkomunistycznej kliki. Założyciel PO znowu mąci jako agent SB ma w tym doświadczenie a i dawniejsi mocodawcy pomogą niewątpliwie. Zjednoczenie sił antynarodowych usiłujące za wszelką cenę rozbić koalicję kolejny raz przeszło do kontrnatarcia. Afery rozporkowe , ataki na PIS za domniemaną niekompetencję, pomawianie LPR o faszyzm to tylko przykrywka dla rzeczywistych działań,zmierzających do konserwacji wpływów i możliwości dalszego grabienia polaków. Demontaż układu SLD PO rozpoczęty lecz naiwnością jest sądzenie że antypolskie media Dziennik niemiecki,GW organ KPP,czy agenturalne TVN i Polsat. Poddadzą się bez walki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Michnik od dawna sie do polityki nie pcha, 22.12.06, 09:46 był posłem i teraz woli komentowac wydarzenia, niz uczestniczyć w nich Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a w co sie tak zaangazował? 22.12.06, 11:15 to raczej Ty bajki czytasz Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul W obrone honoru Kiszczaka i jemu podobnych UBekow 22.12.06, 11:19 Poczytaj zanim zaczniesz obszczekiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper nie szczekam, mogę cie najwyzej obsikać 22.12.06, 12:03 To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Nie watpie :) 22.12.06, 12:37 Argument o michniku jeczacym w kazamatach moza miedzy bajki wlozyc. Gomulka tez siedzial i co z tego. Ponadto bydlaki pokroju michnika czy kuronia to stara, walterowska gwardia z rodzin zydowsko- KPPowskich. Slyszales kiedys o koncesionowanej opozycji.? Pewnie nie. Co zas dotyczy kolportazu bibuly to ja to robilem a ty o tym slyszales, synku. > To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie > podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla > Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie > musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie > wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Nie watpie :) 22.12.06, 12:37 Argument o michniku jeczacym w kazamatach moza miedzy bajki wlozyc. Gomulka tez siedzial i co z tego. Ponadto bydlaki pokroju michnika czy kuronia to stara, walterowska gwardia z rodzin zydowsko- KPPowskich. Slyszales kiedys o koncesionowanej opozycji.? Pewnie nie. Co zas dotyczy kolportazu bibuly to ja to robilem a ty o tym slyszales, synku. > To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie > podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla > Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie > musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie > wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie moge byc Twoim synkiem, ja wtedy tez to robiłe 22.12.06, 13:15 masz swoje prawdy ja mam swoje, nie zamierzam sie sprzeczać, mamy inne doswiadczenia widocznie Odpowiedz Link Zgłoś
feminista [...] 22.12.06, 09:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Zegnaj Tusk 22.12.06, 09:48 No to Tuskowi juz dziekujemy a Rokita chyba wie co ma robic? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Żegnaj Tusk 22.12.06, 10:13 Tusk zmarginalizował Platformę. Jeszcze jej nie zatopił, ale jak stanie na niej Kwaśniewski razem z Olechowskim to zatonie. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ;) 22.12.06, 14:08 Bracia Kaczyńscy są polskimi patriotami i mam nadzieje, że doprowadzi swoją misję do końca Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ; 22.12.06, 16:27 romano33 napisała: > Bracia Kaczyńscy są polskimi patriotami i mam nadzieje, że doprowadzi swoją > misję do końca raczej zakapleksionymi kurduplami, a my stracimy 4 lata na ich XIX wiecznym patriotyzmie Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ; 22.12.06, 22:52 raczej kraj doprowadza do konca...jak znow w nas pieprznie rusko-niemiecki jakis pakt, przez tych kur...pli Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawcz02 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:23 rekin2 pragnie znow odgrzewac splesniale kotlety w dodatku zrobione z niepelnowartosciowego surowca.A może rekin 2 napisalby coś na temat nieruchomosci PC i PiS-u? A kolor czerwony to bardzo ladny kolor, używają go nawet dostojnicy kościoła katolickiego i nie wybrzydzają. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:34 stanislawcz02 napisał: > rekin2 pragnie znow odgrzewac splesniale kotlety w dodatku zrobione z > niepelnowartosciowego surowca.A może rekin 2 napisalby coś na temat > nieruchomosci PC i PiS-u? jeśli nieruchomości, to ekspertem jest Jolka Kwaśniewska i jej firma o typowo polskiej nazwie "Royal Wilanów". Jolka i ta jej firma są szarą eminencją afery przedstawionej na stronie www.upadloscian.org.pl dotyczącej próby przejęcia majątku o wartości kilkuset milionów złotych. Niestety się nie udało, i teraz Jolka dorabia sobie w TVN, który opiekuje się całym rodem Kwaśniewskich. Dla mnie to obciach zadawać się z kimś takim jak Kwaśniewska, ale może TVN ma jakieś powody z przeszłości, aby teraz opłacać Kwaśniewskich. Brawo! . Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:49 tylko, ze kudy Walesie do Kw. i Olech.! To przyglup. mamgotamgo napisał: > G.wno z tego wyjdzie ale niech się starają. Wałęsa też próbował i na to samo > wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Olech jest bezrobotny. Rozwiazali mu WSI 22.12.06, 11:33 Byly SBek Olech i zalkoholizowany Judejczyk o UBeckim rodowodzie, ktoremu depcze po pietach prokuratura - para spod samowara :))) Nad wszystkim bedzie unosic sie Jolka bez granic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
galba Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 07:59 Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych mieszkańców wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Wyjaśnij mi galba proszę 22.12.06, 08:44 jak wygląda "mieszczuch pełną gębą" i czym się różni od mieszkańca wsi Czy konsekwetnie sądzisz że tylko mieszkańcy wsi bywają zakompleksieni a długotrwałe przebywanie w mieście pozbawia ludzi kompleksów? A co z mieszkańcami miast którzy wyprowadzili się na wieś? Zamieszkali na wsi aby nabawić się kompleksów? Bez względu na to czy wyjaśnisz mi powyższe - Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Wyjaśnij mi galba proszę 22.12.06, 10:47 po co Ci wyjasnienie? Przeciez powinienes wiedziec. Popatrz na pana Leppera i pania Beger, albo chocby na pana Pawlaka i masz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
m1708 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 09:31 Ech, Galba - kiedyś mnie wkurzałeś, teraz po prostu mi Ciebie żal. "Liberalne partyjki"... Jasne, lepiej współpracować z hołotą i gwałcicielami, budować lotniska z woli pokurcza i namaszczać niewygodnego polityka na prezesa banku. Takiś prawicowy, a popierasz centralne sterowanie gospodarką? O ile w ogóle rozumiesz, o czym mówię. Bez wyrazów szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 09:39 galba napisał: > Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych mieszkańców > > wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały > pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie > będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia. > Aha , a ty to kto? Typowy wykształciuch - bo zdaje się ,żeś "mgr ekonomii" - twoi recenzenci pewnie nie mogą sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 10:54 a czy Ty przypadkiem punktow na studia nie miales za pochodzenie? Bo kiedys bralo sie pod uwage zdolnosci+ trudniejszy dostep do wiedzy..., "wyksztalciuch"? lepszy niz beret...sloneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 12:04 Nie dość że przygłupi komentarz, to jeszcze parapedofilski. Typowy przykład kogoś, kto chce coś napisać, a nie wie co. Z takim mysleniem i wyciąganiem wniosków po przeczytaniu tekstu, to już tylko do polityki, chyba, że jeszcze masz kwalifikacje żeby zostać prezesem, a może nawet samym Panem Bogiem. Jeśli piszesz o punktach za pochodzenie, to znaczy że korzystałeś z tego dobrodziejstwa? Ja nie znam tego typu praktyk, bo nie kończyłem studiów w systemie , który tak nauczył analizowac teksty (jakiekolwiek) Cieniutki jesteś pseudointelektualisto. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Mam dobrą nazwę dla nowej partii PA 22.12.06, 10:18 Czyli Partia Agentów. Mamy już PO, będziemy mieli PA. Pare dni temu powstała Partia Kobiet (PK) Migueli Gretkowskiej, która ostatnio często dostaje politycznego orgazmu. Podsumujmy, mamy starą poczciwą PO, PK,a teraz PA. Jaką nazwę będzie miała wielka prorozwojowa koalicja rządowa? No chyba PO-PA-KA? Lub KA-PA-PO (prawie jak KPP). To pocieszające,że Ukłd z rozpaczy dostaje juz pie..a. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 10:39 galba napisał: > Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych mieszkańców > > wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały > pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie > będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia. > aleś hojny,lekką ręką dajesz po 15 %,a oni- wzorem unii demokratycznej znajdą się pod kreską,tak kończą się wszelkie konszachty z ubecją Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buraczkach 22.12.06, 08:00 darujemy Ci nawet nawalenie sie w Charkowie i magistra, tylko wroc i ratuj nas przez kaczorami i IV RP !!! Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 08:10 Może jakieś nowe nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 08:56 orinus napisał: > Może jakieś nowe nazwiska? Czemu nie, ale znasz kogoś z taką charyzmą jak Kwach? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 09:17 taziuta napisał: > orinus napisał: > > > Może jakieś nowe nazwiska? > > Czemu nie, ale znasz kogoś z taką charyzmą jak Kwach? :-) Taka jego jechana charyzma z choroba goleniowa razem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 nowe nazwisko - Jolka Kwaśniewska 22.12.06, 08:56 orinus napisał: > Może jakieś nowe nazwiska? Jolka Jolka Kwaśniewska. Nawet niech tylko kseruje dokumenty, albo przynosi kawę.. Teraz siedzi w domu i dziczeje. Kiedyś stwierdziła w wywiadzie na żywo, że "Jej małżonek jest pomazańcem bożym".. albo Jolka kłamie, albo już mentalnie odleciała w kosmos. Słowem, nadaje się. Elektorat Kwaśniewskiego będzie zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: nowe nazwisko - Jolka Kwaśniewska 22.12.06, 10:58 no,i spoko, a Ty odmawiaj rozaniec, to wojny nie bedzie /wj zwiastowania jakiejs tam nawiedzonej/ Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Odbija? 22.12.06, 11:22 Co ma wspolnego fakt, ze komus nie podoba sie bydle pokroju Kwacha z wyznawaniem takiej czy innej religii??? Walnij sie w ten swoj zakuty leb, oszolomie. Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: Odbija? 22.12.06, 22:40 ano ma, bo ta Twoja nienawisc jest typowa dla oszolomstwa...przyganial kociol! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:01 A ten nowiutki kotlet bedzie sie skladal z Ryszarda Kalisza & co. i Wladyslawa Frasyniuka & co.? Juz widze te miliony czlonkow;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:12 Kaczyńscy to też odgrzewane kotlety, które jednak udało się udało odsmażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:36 może i sie udało ale cuchną strasznie. adas313 napisał: > Kaczyńscy to też odgrzewane kotlety, które jednak udało się udało odsmażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Olechowski wciela w życie groźby wobec PO 22.12.06, 12:36 chirlider napisał: > może i sie udało ale cuchną strasznie. > Może masz coś ad meritum. Bo jak nie, to po co zaśmiecasz serwer i moją uwagę. Olechowski już po wypaleniu afery "Beger" groził, że jeżeli PO dalej będzie tak nieskuteczna w obalaniu rządu, to "cofnie jej aktywa", czyli najkrócej: poparcie mediów. No i rzeczywiście - Platformie od tamtego czasu ze dwa razy nie udało się obalić rządu, nie wygrała wyborów do samorządów, więc Olechowski konsekwentnie wykonuje wyrok na PO. Ale Olechowski tylko stroszy się na takiego "ojca chrzestnego" mafii, bo w rzeczywistości jest tylko rozkapryszonym bachorem, co pokazał po przegranych wyborach na prezydenta Warszawy w 2002 r., kiedy to niemal wprost obraził się na Warszawiaków i "wycofał z polityki". Swoją drogą, ile to już takich frustratów się wycofywało? Najczęściej oczywiście wałęsa. Nie można też nie wspomnieć, że w parze z tym jego infantylizmem idzie również nieskuteczność. Nie wiem jakie miejsce w tej mafijnej hierarchi zajmuje Olechowski, ale jeżeli ma kogoś nad sobą, to ten ktoś w swoim interesie powinien zrezygnować z jego usług i kazać mu się zamknąć w tym swoim operetkowym "Klubie Bilderberg", bo tylko do takich zabaw ten wyrośnięty przedszkolak się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jumzagijn.cedenbal Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:04 Spotkało się dwóch fajnych chłopaków.Agent bezpieki,psudonim Must,i sekretarz kumitetu cyntralnego kompartii.I chcą zakładać nową partię.Dwóch tenorów,jeden mocno przepity. Odpowiedz Link Zgłoś
east5 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:12 Cedembał kochany,wyjąłeś mi to z ust. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Te niższy tenor to chyba mocno chrypi 22.12.06, 12:48 jumzagijn.cedenbal napisała: > Spotkało się dwóch fajnych chłopaków.Agent bezpieki,psudonim Must Ta bezpieka to straszecznie niekreatywna była - Olechowski wąsaty: nadali mu pseudo Must (czyli podobnie jak wąsy w języku ang.). Zygmunt d.Krok ob.Solorz - spojrzał na zegarek i już miał pseudo "Zeg". Jeżeli tą ich niekreatywność interpretować rozszerzająco, to rzeczywiście do d..py z takimi służbami i nawet odpowiedniki czechosłowackie były ich w stanie infiltrować. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiewski-uruk-hai Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:10 Kwaśniewski , Olechowski , Kalisz , Smoktunowicz - same kanalie..... Proponuje jeszcze dokooptowac Cimoszewicza. Powstanie wtedy prawdziwa , nowoczesna , europejska i postępowa lewacko-libertyńska nowa banda.... A już miałem nadzieje , że te postkomusze gnoje znikną na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:51 > A już miałem nadzieje , że te postkomusze gnoje znikną na zawsze. chyba nie ma sie co tym przejmować, na wałęsie się społeczeństwo poznało i w polityce obecnie nie ma szans ani na preziowanie ani na tworzenie partii (bo wiadomo ze będzie miała min. elektorat) podobnie będzie z "magistrem" i jego świtą Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 12:57 Wałęsa to zdaje się, że nawet sklepem GS-u nie potrafiłby zarządzać, a co dopiero jednym z największych krajów Europy. Magister jest z kolei takim "mężem stanu z trzeciego rzędu". Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:16 Super, mam tylko obawy że do nowej partii zaczną ściągać wszystkie kanalie. Bardzo lubię Olechowskiego, ale Kwaśniewski to taki lep na wszelkich czerwonawych gangsterów. Nie mam złego zdania o złym prezydencie, ale jego otoczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
pemo.m Może to i dobrze? 22.12.06, 08:23 Wydaje mi się że stworzenie nowej partii liberalno-lewicowej może całkiem nieźle wpłynąć na polską scenę polityczną, pod warunkiem, że zostaną w to wciągnięci również niektórzy politycy z obecnej koalicji samorządowej (Lewica i Demokraci). Słowo niektórzy jest tu dla mnie fundamentalne. Idealna była by sytuacja gdyby nowej partii Kwaśniewskiego udało by się przyciągnąć do siebie młodych działaczy SLD. W ten sposób stary partyjny SLD-owski beton związany z Millerem umarł by śmiercią naturalną. W nowej partii chętnie widział bym też Marka Borowskiego. Na koniec chciał bym zaznaczyć, że nie mam poglądy trochę bardziej na prawo, niż miejsce które zajmowała by nowo powstała partia. Ale według mnie powstanie takiej partii pozytywnie wpłynęło by na wygląd sejmu. Sejm bez LPR i Samoobrony, za to z PIS, PO i partią Kwaśniewiskiego był by OK. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda czas zeby Polska rzadzili normalni Polacy - porown 22.12.06, 08:26 ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale kurduple krecace sie wokol prawdziwych politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: czas zeby Polska rzadzili normalni Polacy - p 22.12.06, 09:08 cyndyndanda napisał: > ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale kurduple > > krecace sie wokol prawdziwych politykow. Jasne, porownujemy, agent WSI i parch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik No jakże to tak?! Olechowski kurduplem? 22.12.06, 13:00 > ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale kurduple > > krecace sie wokol prawdziwych politykow. Przecież Olechowski nie jest kurduplem! Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 08:27 ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 08:30 4krzych1 napisał: > ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny Ale śmieszne ha ha ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 11:01 to i tak delikatniej niz PiSsing... Odpowiedz Link Zgłoś
traviata1 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 11:08 chłe chłe, naiwny Ty, oj naiwny...Ty prawdziwa agenture dopiero poznasz,juz nawet Giertych sie szykuje na "wolne " dziennikarstwo;) Wesolych Swiat:) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie, proponuję inną nazwę. 22.12.06, 13:04 4krzych1 napisał: > ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny Partia Intelektualistów i Zjednoczonych Działaczy Agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Jeszcze jedna propozycja nazwy nowej partii. 22.12.06, 13:10 Albo inaczej: Centrowo-Intelektualna Odnowa Tradycyjnej Agentury, w skrócie hmmmm..., no mniejsza z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Trzecia propozycja nazwy nowej partii. 22.12.06, 13:15 Stronnictwo Zatwardziałych Młodszych Aparatczyków Tamtej Agentury, w skrócie .... znów mniejsza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Kolejne propozycje nazwy nowej partii. 22.12.06, 14:58 Centrodemokratyczna i Polska Agentura Polska Ochotnicza Chrześcijańska Wolna Agentura Wielka Amatorska Grupa Inteligentów Naszej Agentury Stronnictwo Reaktywacji Otumanionych Małp Stronnictwo Ekspertów Kulejących Seksoholików A ze skrótami mniejsza tym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza dosc tej konserwy!!! 22.12.06, 13:28 wrescie cos sie dzieje, mieczak Tusk mial szanse stac sie Wielkim opozjonista, mogl grac pierwsze skrzypce; a tu cisza. Dziekujemy prawicy, bo wiadac jak ladnie zapascila swoje szanse. a tej 30 % konserwy polskiej, ktorej marzy sie rowniez Krolestwo Jezusa.. tym ambitnym ale zaklapleksionym poslom prawicy jak rowniez politykierom niedoukom co tylko wystawiaja na posmiewisko nasz kraj mowimy DOSYC. Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:29 Moim zdaniem ta partia już ma wielkie szanse powodzenia.Następne wybory wygra na fali niezadowolenia z obecnego rządu i nieudolnośco PO jako opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
cgpoznan Re: miałem ochotę być złośliwy ale mnie wyręczono 22.12.06, 08:44 Politykom brak wyobraźni, są zadufani w swojej kosmicznej pysze i żądzy władzy. A myślę, że lepiej zrobiliby pisząc pamiętniki w których opisywaliby ze szczegółami jak to z całych sił pracowali "dla dobra" Polaków i Polski... A partię jak chcą niech założą - to kosztuje wiele pieniędzy i uszczupli majątki panów Krauze, Niemczyckich, Guzowatych, Michników, Kwiatkowskich i im podobnych, którzy natychmiast się zrzucą na tak szczytny cel aby utrzymać się w intratnych układach... Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:11 maria10344 napisała: > Moim zdaniem ta partia już ma wielkie szanse powodzenia.Następne wybory wygra > na fali niezadowolenia z obecnego rządu i nieudolnośco PO jako opozycji. Jasne, marysienko, czerwone ku.. wroca do wladzy. BUHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 13:39 Wróciły w 1993 (dzięki Wałęsie), wrócily w 2001 (dzięki AWS, dziś PiS), mogą wrócić w 2009 (dzięki dziadowskiej koalicji). Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 14:44 Raczej na fali konsekwentnego wpajania i indoktrynowania takiej percepcji przez silne wplywy ekip minonech na media. I totalnego najazdu na jakakolwiek probe odnowy i pruby zadbania o dobro karju. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 08:34 Używając ulubionego określenia redaktora Michalkiewicza dla określenia tych wszystkich obcych i dość aformicznych sił, które kręcą lody w kraju nad Wisłą. Wydaje się, że jeżeli coś łączy tych wszystkich panów to absolutna bezideowość i cynizm. A czy uda się stworzyć Platformę-bis, czy jedynie pogrzebać PO to się dopiero okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 08:41 jeśli łączy ich bezideowość i cynizm to będą raczej odbierać elektorat pisowi. co którzy głosowali na postkomuniste kwaśniewskiego mogą równie głosować na neosocjalistyczny pis. herr7 napisał: > Wydaje się, że jeżeli coś łączy tych wszystkich panów to absolutna bezideowość > i > cynizm. A czy uda się stworzyć Platformę-bis, czy jedynie pogrzebać PO to się > dopiero okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 09:06 chirlider napisał: nadaje ci imie jaszczomp A ja tobie nadaje imie palant. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 13:40 A co, źle mówi?? Przecież gros elektoratu Pis i SO to dawny elektorat SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
fezojr Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:35 No nareszcie coś się zaczyna dziać.Trzymam kciuki,oby tylko nie skończyło się na czwartkowych obiadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Toz to oksymoron 22.12.06, 08:39 Prawdziwa lewicowosc jest sprzeczna z liberalizmem ekonomicznym. Widac oni licza na oszusto-lewice, czyli uwlaszczona Polska nomenklature i esbecje. Przewiduje poparacie dla tej nowej partii ponizej 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
util Poszerzaj horyzonty! 22.12.06, 09:34 antithesis napisała: > Prawdziwa lewicowosc jest sprzeczna z liberalizmem ekonomicznym Prawdziwa lewicowość? A czymże ona jest? Masz na myśli Lenina, Castro czy może postulaty stanu trzeciego z okresu WRF? Socjalny liberalizm to uprawniony światopogląd, rozwijany jeszcze za czasów twych pradziadków. Lewicowość, tak jak i liberalizm, to pojęcia o wielu odcieniach i aspektach, niekoniecznie się wykluczających. Socjalny w kwetiach ekonomicznych jest np. obecny rząd. Dla ciebie to też nowość, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzontow 22.12.06, 11:39 A lewicowe poglady usprawiedliwial kazdy z drani, ktory potem w imie tychze mordowal miliony ludzi w Rosji, Chinach, Korei, Kambodzy, Etiopii, Zimbabwe, Kubie, Nikaragui, Hiszpanii, Polsce, na Wegrzech, w Czechach etc. Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To dla ciebie nowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzo 22.12.06, 11:44 wlelkl_srul napisał: > Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To dla > ciebie nowosc? To nie nowość, to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Re: Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzo 22.12.06, 12:39 Poczytaj troche, maly, zamiast zarzucac klamstwo w sprawach oczywistych. Zacznij od tego Maria Dąbrowska w zapiskach w swym dzienniku pisała pod datą 17 czerwca 1947 r.: "UB, sądownictwo są całkowicie w ręku Żydów. W ciągu tych przeszło dwu lat ani jeden Żyd nie miał procesu politycznego. Żydzi osądzają i na kaźń wydają Polaków". Niemal dziewięć lat później - 27 maja 1956 r. ta sama Dąbrowska pisała: "Ostatnimi tygodniami byłam w Nieborowie w towarzystwie samych Żydów oprócz Anny i Bogusia. Częste ich rozmowy o wzrastaniu antysemityzmu. Czemu dziś sami są częściowo winni - bo jak można było dać sobą obsadzić wszystkie 'kluczowe pozycje' życia Polski: prokuratury, wydawnictwa, ministerstwa, władze partii, redakcje, film, radio itp." Pod datą 18 października 1968 r. Kisielewski pisze: "Dwadzieścia lat temu powiedziałem Ważykowi, że to, co robią Żydzi, zemści się na nich srodze. Wprowadzili do Polski komunizm w okresie stalinowskim, kiedy mało kto chciał się tego podjąć z 'gojów' (...)". 4 listopada 1968 r. Kisielewski zapisał: "Po wojnie grupa przybyłych z Rosji Żydów-komunistów (Żydzi zawsze kochali komunizm) otrzymała pełnię władzy w UB, sądownictwie, wojsku, dlatego, że komunistów nie-Żydów prawie tu nie było, a jeśli byli, to Rosja się ich bała. Ci Żydzi robili terror, jak im Stalin kazał (...)". Józef M. Bocheński na łamach paryskiej "Kultury" (nr 7-8 z 1986 r.): "Jak wiadomo, władza leżała w dużej mierze w ich [Żydów] rękach po zajęciu Polski przez wojska sowieckie - w szczególności pewni Żydzi kierowali policją bezpieczeństwa. Otóż ta władza i ta policja jest odpowiedzialna za mord bardzo wielu spośród najlepszych Polaków. Polacy mają, moim zdaniem, znacznie większe prawo mówić o pogromie Polaków przez Żydów niż Żydzi o pogromach polskich" Miłosz mówiąc o żydowskich: "Oni zajęli wszystkie czołowe pozycje w Polsce i również w bardzo okrutnej policji bezpieczeństwa, ponieważ oni byli po prostu bardziej godni zaufania niż miejscowa ludność." util napisał: > wlelkl_srul napisał: > > > Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To d > la > > ciebie nowosc? > > To nie nowość, to kłamstwo. > Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Re: Poszerzaj horyzonty! 22.12.06, 15:00 lewicowosc to przede wszystkim uczciwosc i sprawiedliwosc spoleczna, wykluczajaca wszelkie formy wyzysku. wyzysk jest zas istota neoliberlanego modelu gospodarczego zakladajacego wolnosc wszelkich okolobyznesowych zlodziei do pasozytowania na pracownikach. Dlatego lewicowiec liberalny gospodarczo to oksymoron. Ewidetnie ta nowa partia bedzie przedstawiac sie jako lewicowa, zeby pozyskac lewicowy elektorat. Mysle, ze Polacy na tyle zmadrzeli po przekretach postPZPR-owskiej nomenktlatury i esbecji z SLD, AWS, PO etc., ze nie dadza sie na brac na falszywe slogany. Autentyczni lewicowcy to ludzie tacy jak R. Bugaj, A. Gwiazda czy P. Ikonowicz, a panowie Kwasniewski i Olechowski to post-PZPRowscy klasycy neoliberlanego wyzysku i przekretow. Odpowiedz Link Zgłoś
wlelkl_srul Lewicowosc i uczciwosc to sprzeczne pojecia. 22.12.06, 17:47 A ten krwawy kapitalista, ktory wyzyskuje wg ciebie biedne masy pracujace, w rzeczywistosci zapewnia im byt. Jesli sie nie podoba to masy moga sobie pozakladac wlasne firmy i zorganizowac sobie prace. Tylko to juz jest znacznei trudniejsze od powtarzania wyswiechtanych formulek rodem z michnika, kuronia czy innego idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:41 Obaj byli dobrze postrzegani i w kraju i za granicą. Głosowalem za POPISem, a potem za Tuskiem,ale to co pokazali K2 i im podobni zakopmleksieni kolesie mam dość.PO "bez" Rokity to też nie to.Więc może Oni. MOże Marcinkiewicz z Rokitą.Tedo Pisowskiego widzenia swiata nie da się już znosić.Wstyd i totalne ignorowanie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kwaśniewski wróć, bo senator Gowin z Rokitą.... 22.12.06, 08:41 ...będą chcieli wprowadzić inną odnowę moralną a co z Polską no i gdzie uciekać... Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:41 Naresci czerwona zlodziejska pijaczyna , spotkala godneg sbeka i dolacza do zdradzieckiej kliki : PO,PD, UW,i reszta choloty. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:56 Czemu to tak Cie irytuje, a nie czujesz wstydu i rozpaczy jak Twoi ptasi wodzowie wchodzą w koalicję z takimi elementami?Typuja,mianują ludzi z b.PZPR,z wyrokami.... o ktorych niewiele wiedzą. A tamtych znamy.Wiemy czego się po nich spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
fortisim Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:45 Jedyna szansa na jakiś porządek w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:48 fortisim napisał: > Jedyna szansa na jakiś porządek w tym kraju. Zgadza się, SB-ecy znowu będą mogli chodzić z podniesioną głową. bo dzisiaj takcy to nie mają lekko - lustracja, Kwaśniewski nie daje już medali, Gazetę Wyborczą i Trybunę czyta coraz mniej osób, etc. Ach, kiedyś to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:03 Jak dotąd kandydatami na agentow są ojcowie,księża i p.Zyta.Tamtym nikt tego nie zarzucił oprocz Ciebie. Ale wiem że za czasów pisu i Kurtyki ,kazdego możecie zalatwić-tu jesteście skuteczni.A może by tak na Swięta jakieś miłosierdzie ,przebaczenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:15 por1 napisał: > Jak dotąd kandydatami na agentow są ojcowie,księża i p.Zyta.Tamtym nikt tego > nie zarzucił oprocz Ciebie. Ale wiem że za czasów pisu i Kurtyki ,kazdego > możecie zalatwić-tu jesteście skuteczni.A może by tak na Swięta jakieś > miłosierdzie ,przebaczenie? Pozdrawiam. Przykro mi ale nawet na swieta nie ma milosierdzia dla ssynow, kij wam w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
m1708 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:45 Czy wy wszyscy, pisiory, potrafiecie tylko gadac głupoty? Może warto byłoby zadać sobie trudu i sprawdzić dane? A nie pieprzyć jak prezydent, premier i ich przydupas Kurski? Chcielibyście, żeby sprzedaż Wyborczej spadała, co? Ale niestety - jest zupełnie inaczej. I będzie rosła, bo nawet wasi powoli zaczunają dostrzegać, w co się wpakowali. Gryźcie, plujcie - to tylko utwierdza nas w przekonaniu, że tkwicie w gó..e po szyję, i wciąż się zanurzacie. A na drzewach, zamiast liści... Kaczyniści! Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:48 Po cholere ? malo juz jest idiotycznych malutkich ugrupowan. Niech dolacza do ZLD -zjednoczonej lewicy demokratycznej -be da mieli wieksze szanse. Po mojemu poeoniony pomysl. ale jyz po kaczorach -kartoflach oszolomkach nic nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 14:32 A nie czujesz, że przydałaby się świeża krew w polityce. Będzie to rzecz jasna krew przepompowana, ale odkąd w polityce brakuje Kwaśniewskiego, Mazowieckiego, Onyszkiewicza, a tacy ludzie jak Rosati, Olechowski, Borowski czy z drugiej strony Bielecki czy Hall nie mają nic do powiedzenia, nasza polityka strasznie zchamiała. Teraz rządzą nami i na czołówkach gazet są sami popaprańcy i nieudacznicy, Kuchciński, Putra, Gosiewski, Marcinkiewicz, Kaczyński, Tusk, Pitera, czy jako lider partii Olejniczak (o Samoobronie i LPR nie wspomnę bo oni pod popaprańców już nie podchodzą). PiS wpada na idiotyczne pomysły i wprowadza Gomułkowskie rządy, PO nie pasuje, że nie mogą sami prowadzić takiej polityki jak PiS, SLD uznaje reformowanie się za zakończone i nie jest żadną alternatywą. To oczywiście same skróty myślowe jak z targu warzywnego, ale myślę, że jest to trafny generalny zarys tego jaki pasztet mamy w sejmie, trzeba trochę normalnych ludzi w polityce. Jeśli ton dyskusji zaczną nadawać ludzie zdrowi na umyśle to i w PiSie i w PO z tylnych ław zaczną wyłaniać się rozsądni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt dogm 22.12.06, 09:22 atyczna coreczka PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt 22.12.06, 10:13 Te`z uważam, że taka partia jest potrzebna. PO jest liberalna tylko w sferze gospodarczej a ich światopogląd niczym nie różni sie od PiSu. W Polsce jest zapotrzebowanie na partię, która nie tylko wie, co to znaczy wolny rynek ale również nie zagląda ludziom w majtki i kobietom w macicę. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt 22.12.06, 13:44 Sęk w tym, że partia z udziałem kwacha i innych elementów z sld będzie socjalna, oni nie będą popierać wolnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 patrz - mają już hymn partyjny 22.12.06, 10:13 www.smog.pl/wideo/6376/jolka/ Olek śpiewa, Jolka tańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wegrzyn.andrzej Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:25 Witam wszystkich. Jak to sie dzieje ze kto chce to zaklada partie. Czy jest jakas instancja ktora akceptuje czy tez nie takowaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:30 Partie polityczne w Polsce okrzepły, stanowią o nich struktury terenowe. Eliminacja słabszych na tym rynku ciągle postępuje, stały się praktycznie tylko cztery. Spektrum jest szerokie - chadecja katolicka, centrum, lewica i włościanie. Spekulacje o nowych strukturach to jałowa dyskusja, kanapowe twory już się przeżyły. Nawet Rokita zdaje sobie z tego sprawę i nie próbuje już niczego dzielić ani tworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.tomaszewska Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:33 Tak bardzo im brakuje wladzy, ze nie wazne z kim, jak, byle znowu do koryta....w Polsce nigdy sie nic nie zmieni :( Odpowiedz Link Zgłoś
mczgdy Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:37 Czarno to widzę.Na razie każda reklamowana przez Olechowskiego partia "dawała ciała" a Platforma trwa tylko dzięki temu,że Olechowski jest tam niewidoczny.Biedny Kwach chyba nie rozumie,że dwie kadencje w pałacu prezydenckim zawdzięcza Wałęsie,gdyż został wybrany jako mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś