Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię?

22.12.06, 07:55
Jeszcze trochę wybryków naszej oszołomionej prawicy i taka partia będzie
miała duże szanse!
Obserwuj wątek
    • mamgotamgo Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 07:59
      G.wno z tego wyjdzie ale niech się starają. Wałęsa też próbował i na to samo
      wyszło.
      • rekin-2 Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 08:42

ach, czerwono mi, czerwono mi..
        • baby1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 09:16
          A ja myślę, że dołączy do nich premier z Gorzowa. Bank już ma, więc PiS już nie
          jest mu potrzebny.

rekin-2 napisał:

>
          > ach, czerwono mi, czerwono mi..
          >
          >
          • romano33 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:55
            Pan Michnik nie nadaje się do polityki ;)
        • feminista [...] 22.12.06, 09:44
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • m15 [...] 22.12.06, 10:19
          • jancior -- objawy Michnikowszczyzny: 22.12.06, 10:23
            Michnikowszczyzna – to nie tylko zespół głoszonych przez Michnika tez i
            postulowanych przez niego zachowań. To grono ludzi, współtworzących jego
            propagandową linię w „Wyborczej” i w innych, poddających się jej wpływowi
            mediach. To przede wszystkim liczne grono adresatów tej propagandy, związanych
            z Michnikiem emocjonalnie w stopniu nie mniejszym, niż wykpiwane na salonach
            moherowe babcie przepojone są podziwem dla księdza Rydzyka. To rzesza polskich
            inteligentów i jeszcze liczniejsza – półinteligentów, którzy ulegli
            graniczącemu z amokiem uwielbieniu dla redaktora naczelnego „Wyborczej” jako
            wyroczni etycznej, politycznej i intelektualnej”.

• util Ogląd Ziemkiewicza jest strasznie prymitywny. 22.12.06, 11:41
              RAZ nadaje Michnikowi status spiritus movens, co z jednej strony ośmiesza jego
              analityczne zdolności, a z drugiej obnaża prawdziwy stosunek do redaktora, w
              którym zawiera się i podziw i szacunek - światu został on objawiony jako zapał
              polemiczny Ziemkiewicza, niech będzie i tak.

Żeby cenić i bronić Michnika oraz jego poglądy, nie muszę go uwielbiać. Amok
              również jest mi obcy. I w redakcji GW wiele osób jest w stałym sporze z
              Michnikiem w kwestiach niemal zasadniczych, ale Ziemkiewicz woli wcisnąć tę
              postać w stereotyp, który będzie zjadliwy dla zwolenników ojca Rydzyka.
              Pogratulować targetu.
            • uniaeuropejska1 Re: -- objawy Michnikowszczyzny: 22.12.06, 18:14
              Jancioryzna jest jeszcze gorsza.Niewychodzenie z amoku i bełkotu.
          • traviata1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 10:42
            taa...a berety zeby mialy z glodu zdychac, dalej beda na kosciol walic ostatni grosz, a kosciol wezmie,a jakze!... ktos ich musi z tej ciemnoty wyrwac, doopku!
            • wlelkl_srul Bez chamstwa nie potrafisz prolu? 22.12.06, 11:29
              Zydokomuna okradala ten kraj przez 60 lat a ty jedziesz na kosciol, oszolomie. Wez leki.
          • traviata1 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 10:43
            feminista, to do tamtego, Ciebie popieram
          • pawlozsiul 1 stycznia dołączy do nich Balcerowicz 22.12.06, 11:16
            Tylko niech się zajmą np. rewitalizacją Alaski a nie reformami gospodarczymi na
            Ukrainie, błagam.
            • kuba_rappaport I czołowe europejsy będą w kupie... 22.12.06, 11:36
              Sytuacja stała się alarmowa, starzy towarzysze dobijają się o interwencję już od
              dawna - zagrożone zostały żywotne interesy beneficjentów Okrągłego Stołu!
              • jola_z_dywit6 Nowa Partia Nowe Oszustwo starzy działacze z PZPR 22.12.06, 14:11
                To oczywista konsolidacja postkomunistycznej kliki.
                Założyciel PO znowu mąci jako agent SB ma w tym doświadczenie a i dawniejsi
                mocodawcy pomogą niewątpliwie.
                Zjednoczenie sił antynarodowych usiłujące za wszelką cenę rozbić koalicję
                kolejny raz przeszło do kontrnatarcia.
                Afery rozporkowe , ataki na PIS za domniemaną niekompetencję, pomawianie LPR o
                faszyzm to tylko przykrywka dla rzeczywistych działań,zmierzających do
                konserwacji wpływów i możliwości dalszego grabienia polaków.

Demontaż układu SLD PO rozpoczęty lecz naiwnością jest sądzenie że antypolskie
                media Dziennik niemiecki,GW organ KPP,czy agenturalne TVN i Polsat.

Poddadzą się bez walki.
            • romano33 Jeszcze Bielecki i Oleksy 22.12.06, 14:02
              ;)
          • rrj Nazwą się "Sieroty po Stalinie" 22.12.06, 13:50
        • a.k.traper Michnik od dawna sie do polityki nie pcha, 22.12.06, 09:46
          był posłem i teraz woli komentowac wydarzenia, niz uczestniczyć w nich
          • wlelkl_srul Co ty, wujek, w bajki wierzysz czy bajki piszesz? 22.12.06, 11:13
            • a.k.traper a w co sie tak zaangazował? 22.12.06, 11:15
              to raczej Ty bajki czytasz
              • wlelkl_srul W obrone honoru Kiszczaka i jemu podobnych UBekow 22.12.06, 11:19
                Poczytaj zanim zaczniesz obszczekiwac.
                • a.k.traper nie szczekam, mogę cie najwyzej obsikać 22.12.06, 12:03
                  To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie
                  podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla
                  Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie
                  musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie
                  wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna.
                  • wlelkl_srul Nie watpie :) 22.12.06, 12:37
                    Argument o michniku jeczacym w kazamatach moza miedzy bajki wlozyc. Gomulka tez siedzial i co z
                    tego. Ponadto bydlaki pokroju michnika czy kuronia to stara, walterowska gwardia z rodzin zydowsko-
                    KPPowskich. Slyszales kiedys o koncesionowanej opozycji.? Pewnie nie.

Co zas dotyczy kolportazu bibuly to ja to robilem a ty o tym slyszales, synku.

> To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie
                    > podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla
                    > Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie
                    > musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie
                    > wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna.
                  • wlelkl_srul Nie watpie :) 22.12.06, 12:37
                    Argument o michniku jeczacym w kazamatach moza miedzy bajki wlozyc. Gomulka tez siedzial i co z
                    tego. Ponadto bydlaki pokroju michnika czy kuronia to stara, walterowska gwardia z rodzin zydowsko-
                    KPPowskich. Slyszales kiedys o koncesionowanej opozycji.? Pewnie nie.

Co zas dotyczy kolportazu bibuly to ja to robilem a ty o tym slyszales, synku.

> To jego sprawa kogo tłumaczy, ja nie musze podzielac jego argumentów i nie
                    > podzielam, poza tym uwazam go za człowieka duzego formatu, zrobił wiele dla
                    > Polski nie majac w perspektywie nic oprócz wiezienia, ja to wiem, ty nie
                    > musisz. W końcu wielu nam groziło 3 latka za kolportaz, Tobie pewnie nie. Nie
                    > wierzysz że mozna cos robic bezinteresownie, mozna.
                    • a.k.traper Nie moge byc Twoim synkiem, ja wtedy tez to robiłe 22.12.06, 13:15
                      masz swoje prawdy ja mam swoje, nie zamierzam sie sprzeczać, mamy inne
                      doswiadczenia widocznie
                      • romano33 Pan Michnik jest bardzo kontrowersyjną postacią 22.12.06, 14:06
                        jw
                        • wlelkl_srul Bardzo delikatnie mowiac 22.12.06, 17:43
        • feminista [...] 22.12.06, 09:47
        • geralt9 Zegnaj Tusk 22.12.06, 09:48
          No to Tuskowi juz dziekujemy a Rokita chyba wie co ma robic?
          • norton2005 Żegnaj Tusk 22.12.06, 10:13
            Tusk zmarginalizował Platformę. Jeszcze jej nie zatopił, ale jak stanie na niej
            Kwaśniewski razem z Olechowskim to zatonie.
            • romano33 Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ;) 22.12.06, 14:08
              Bracia Kaczyńscy są polskimi patriotami i mam nadzieje, że doprowadzi swoją
              misję do końca
              • malpa-z-paryza Re: Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ; 22.12.06, 16:27
                romano33 napisała:

> Bracia Kaczyńscy są polskimi patriotami i mam nadzieje, że doprowadzi swoją
                > misję do końca

raczej zakapleksionymi kurduplami, a my stracimy 4 lata na ich XIX wiecznym patriotyzmie
              • traviata1 Re: Żegnaj Tusk i Olejniczak witamy Kaczynskich ; 22.12.06, 22:52
                raczej kraj doprowadza do konca...jak znow w nas pieprznie rusko-niemiecki jakis pakt, przez tych kur...pli
        • stanislawcz02 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:23
          rekin2 pragnie znow odgrzewac splesniale kotlety w dodatku zrobione z
          niepelnowartosciowego surowca.A może rekin 2 napisalby coś na temat
          nieruchomosci PC i PiS-u? A kolor czerwony to bardzo ladny kolor, używają go
          nawet dostojnicy kościoła katolickiego i nie wybrzydzają.
          • rekin-2 Re: Brakuje tylko Michnika 22.12.06, 13:34
            stanislawcz02 napisał:

> rekin2 pragnie znow odgrzewac splesniale kotlety w dodatku zrobione z
            > niepelnowartosciowego surowca.A może rekin 2 napisalby coś na temat
            > nieruchomosci PC i PiS-u?

jeśli nieruchomości, to ekspertem jest Jolka Kwaśniewska i jej firma o typowo
            polskiej nazwie "Royal Wilanów". Jolka i ta jej firma są szarą eminencją afery
            przedstawionej na stronie www.upadloscian.org.pl dotyczącej próby
            przejęcia majątku o wartości kilkuset milionów złotych. Niestety się nie udało,
            i teraz Jolka dorabia sobie w TVN, który opiekuje się całym rodem
            Kwaśniewskich. Dla mnie to obciach zadawać się z kimś takim jak Kwaśniewska,
            ale może TVN ma jakieś powody z przeszłości, aby teraz opłacać Kwaśniewskich.
            Brawo! .
      • traviata1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:49
        tylko, ze kudy Walesie do Kw. i Olech.! To przyglup.

mamgotamgo napisał:

> G.wno z tego wyjdzie ale niech się starają. Wałęsa też próbował i na to samo
        > wyszło.
        • wlelkl_srul Olech jest bezrobotny. Rozwiazali mu WSI 22.12.06, 11:33
          Byly SBek Olech i zalkoholizowany Judejczyk o UBeckim rodowodzie, ktoremu depcze po pietach
          prokuratura - para spod samowara :))) Nad wszystkim bedzie unosic sie Jolka bez granic :)))
    • galba Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 07:59
      Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych mieszkańców
      wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały
      pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie
      będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia.
      • kropka9991 Wyjaśnij mi galba proszę 22.12.06, 08:44
        jak wygląda "mieszczuch pełną gębą" i czym się różni od mieszkańca wsi
        Czy konsekwetnie sądzisz że tylko mieszkańcy wsi bywają zakompleksieni a
        długotrwałe przebywanie w mieście pozbawia ludzi kompleksów?
        A co z mieszkańcami miast którzy wyprowadzili się na wieś? Zamieszkali na wsi
        aby nabawić się kompleksów?
        Bez względu na to czy wyjaśnisz mi powyższe - Wesołych Świąt!
        • traviata1 Re: Wyjaśnij mi galba proszę 22.12.06, 10:47
          po co Ci wyjasnienie? Przeciez powinienes wiedziec. Popatrz na pana Leppera i pania Beger, albo chocby na pana Pawlaka i masz odpowiedz.
      • m1708 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 09:31
        Ech, Galba - kiedyś mnie wkurzałeś, teraz po prostu mi Ciebie żal. "Liberalne
        partyjki"... Jasne, lepiej współpracować z hołotą i gwałcicielami, budować
        lotniska z woli pokurcza i namaszczać niewygodnego polityka na prezesa banku.
        Takiś prawicowy, a popierasz centralne sterowanie gospodarką? O ile w ogóle
        rozumiesz, o czym mówię.
        Bez wyrazów szacunku.
      • tomasz10012 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 09:39
        galba napisał:

> Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych
        mieszkańców
        >
        > wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały
        > pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie
        > będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia.
        >
        Aha , a ty to kto? Typowy wykształciuch - bo zdaje się ,żeś "mgr ekonomii" -
        twoi recenzenci pewnie nie mogą sobie darować.
        • traviata1 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 10:54
          a czy Ty przypadkiem punktow na studia nie miales za pochodzenie? Bo kiedys bralo sie pod uwage zdolnosci+ trudniejszy dostep do wiedzy..., "wyksztalciuch"? lepszy niz beret...sloneczko.
          • tomasz10012 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 12:04
            Nie dość że przygłupi komentarz, to jeszcze parapedofilski.
            Typowy przykład kogoś, kto chce coś napisać, a nie wie co.
            Z takim mysleniem i wyciąganiem wniosków po przeczytaniu tekstu, to już tylko
            do polityki, chyba, że jeszcze masz kwalifikacje żeby zostać prezesem, a może
            nawet samym Panem Bogiem.
            Jeśli piszesz o punktach za pochodzenie, to znaczy że korzystałeś z tego
            dobrodziejstwa?
            Ja nie znam tego typu praktyk, bo nie kończyłem studiów w systemie , który tak
            nauczył analizowac teksty (jakiekolwiek)
            Cieniutki jesteś pseudointelektualisto.
      • renifer_lopez Mam dobrą nazwę dla nowej partii PA 22.12.06, 10:18
        Czyli Partia Agentów. Mamy już PO, będziemy mieli PA. Pare dni temu powstała
        Partia Kobiet (PK) Migueli Gretkowskiej, która ostatnio często dostaje
        politycznego orgazmu. Podsumujmy, mamy starą poczciwą PO, PK,a teraz PA. Jaką
        nazwę będzie miała wielka prorozwojowa koalicja rządowa? No chyba PO-PA-KA?
        Lub KA-PA-PO (prawie jak KPP). To pocieszające,że Ukłd z rozpaczy dostaje juz
        pie..a.
      • m15 Re: Popieram nową inicjatywę z całego serca! 22.12.06, 10:39
        galba napisał:

> Partia będąca ofertą dla SBeków, wykształciuchów i zakompleksionych
        mieszkańców
        >
        > wsi, którzy uciekli do miasta i udają mieszczuchów pełną gębą to wspaniały
        > pomysł... Zwłaszcza, że do tego samego elektoratu odwołuje się PO. W efekcie
        > będziemy mieli dwie partryjki łże-liberalne po 15 % poparcia.
        >
        aleś hojny,lekką ręką dajesz po 15 %,a oni- wzorem unii demokratycznej znajdą
        się pod kreską,tak kończą się wszelkie konszachty z ubecją
    • malgoska_k Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buraczkach 22.12.06, 08:00
      darujemy Ci nawet nawalenie sie w Charkowie i magistra, tylko wroc i ratuj
      nas przez kaczorami i IV RP !!!
      • orinus Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 08:10
        Może jakieś nowe nazwiska?
        • taziuta Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 08:56
          orinus napisał:

> Może jakieś nowe nazwiska?

Czemu nie, ale znasz kogoś z taką charyzmą jak Kwach? :-)
          • taras.bulba Re: Kwaśniewski wroc !!! starczy kaczek w buracz 22.12.06, 09:17
            taziuta napisał:

> orinus napisał:
            >
            > > Może jakieś nowe nazwiska?
            >
            > Czemu nie, ale znasz kogoś z taką charyzmą jak Kwach? :-)
            Taka jego jechana charyzma z choroba goleniowa razem!!!
        • rekin-2 nowe nazwisko - Jolka Kwaśniewska 22.12.06, 08:56
          orinus napisał:

> Może jakieś nowe nazwiska?

Jolka Jolka Kwaśniewska. Nawet niech tylko kseruje dokumenty, albo przynosi
          kawę.. Teraz siedzi w domu i dziczeje. Kiedyś stwierdziła w wywiadzie na żywo,
          że "Jej małżonek jest pomazańcem bożym".. albo Jolka kłamie, albo już mentalnie
          odleciała w kosmos. Słowem, nadaje się. Elektorat Kwaśniewskiego będzie
          zachwycony.
          • traviata1 Re: nowe nazwisko - Jolka Kwaśniewska 22.12.06, 10:58
            no,i spoko, a Ty odmawiaj rozaniec, to wojny nie bedzie /wj zwiastowania jakiejs tam nawiedzonej/
            • wlelkl_srul Odbija? 22.12.06, 11:22
              Co ma wspolnego fakt, ze komus nie podoba sie bydle pokroju Kwacha z wyznawaniem takiej czy innej
              religii??? Walnij sie w ten swoj zakuty leb, oszolomie.
              • traviata1 Re: Odbija? 22.12.06, 22:40
                ano ma, bo ta Twoja nienawisc jest typowa dla oszolomstwa...przyganial kociol!
    • patience Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:01
      A ten nowiutki kotlet bedzie sie skladal z Ryszarda Kalisza & co. i Wladyslawa
      Frasyniuka & co.? Juz widze te miliony czlonkow;)
      • adas313 Re: Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:12
        Kaczyńscy to też odgrzewane kotlety, które jednak udało się udało odsmażyć.

• chirlider Re: Z 2 odgrzewanych kotletów jeden nowiutki? 22.12.06, 08:36
          może i sie udało ale cuchną strasznie.

adas313 napisał:
          > Kaczyńscy to też odgrzewane kotlety, które jednak udało się udało odsmażyć.
          • niestaly_czytelnik Olechowski wciela w życie groźby wobec PO 22.12.06, 12:36
            chirlider napisał:

> może i sie udało ale cuchną strasznie.
            >

Może masz coś ad meritum. Bo jak nie, to po co zaśmiecasz serwer i moją uwagę.

Olechowski już po wypaleniu afery "Beger" groził, że jeżeli PO dalej będzie tak
            nieskuteczna w obalaniu rządu, to "cofnie jej aktywa", czyli najkrócej:
            poparcie mediów. No i rzeczywiście - Platformie od tamtego czasu ze dwa razy
            nie udało się obalić rządu, nie wygrała wyborów do samorządów, więc Olechowski
            konsekwentnie wykonuje wyrok na PO. Ale Olechowski tylko stroszy się na
            takiego "ojca chrzestnego" mafii, bo w rzeczywistości jest tylko rozkapryszonym
            bachorem, co pokazał po przegranych wyborach na prezydenta Warszawy w 2002 r.,
            kiedy to niemal wprost obraził się na Warszawiaków i "wycofał z polityki".
            Swoją drogą, ile to już takich frustratów się wycofywało? Najczęściej
            oczywiście wałęsa. Nie można też nie wspomnieć, że w parze z tym jego
            infantylizmem idzie również nieskuteczność. Nie wiem jakie miejsce w tej
            mafijnej hierarchi zajmuje Olechowski, ale jeżeli ma kogoś nad sobą, to ten
            ktoś w swoim interesie powinien zrezygnować z jego usług i kazać mu się zamknąć
            w tym swoim operetkowym "Klubie Bilderberg", bo tylko do takich zabaw ten
            wyrośnięty przedszkolak się nadaje.
      • a.k.traper Wątpie w sukces takiego układu, moze za 15 lat? 22.12.06, 11:16
    • jumzagijn.cedenbal Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:04
      Spotkało się dwóch fajnych chłopaków.Agent bezpieki,psudonim Must,i sekretarz kumitetu cyntralnego kompartii.I chcą zakładać nową partię.Dwóch tenorów,jeden mocno przepity.
      • east5 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:12
        Cedembał kochany,wyjąłeś mi to z ust.
      • niestaly_czytelnik Te niższy tenor to chyba mocno chrypi 22.12.06, 12:48
        jumzagijn.cedenbal napisała:

> Spotkało się dwóch fajnych chłopaków.Agent bezpieki,psudonim Must

Ta bezpieka to straszecznie niekreatywna była - Olechowski wąsaty: nadali mu
        pseudo Must (czyli podobnie jak wąsy w języku ang.). Zygmunt d.Krok ob.Solorz -
        spojrzał na zegarek i już miał pseudo "Zeg". Jeżeli tą ich niekreatywność
        interpretować rozszerzająco, to rzeczywiście do d..py z takimi służbami i nawet
        odpowiedniki czechosłowackie były ich w stanie infiltrować.
    • gosiewski-uruk-hai Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:10
      Kwaśniewski , Olechowski , Kalisz , Smoktunowicz - same kanalie.....
      Proponuje jeszcze dokooptowac Cimoszewicza. Powstanie wtedy prawdziwa ,
      nowoczesna , europejska i postępowa lewacko-libertyńska nowa banda....

A już miałem nadzieje , że te postkomusze gnoje znikną na zawsze.
      • wogrodrycha Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:51
        > A już miałem nadzieje , że te postkomusze gnoje znikną na zawsze.

chyba nie ma sie co tym przejmować, na wałęsie się społeczeństwo poznało i w
        polityce obecnie nie ma szans ani na preziowanie ani na tworzenie partii (bo
        wiadomo ze będzie miała min. elektorat) podobnie będzie z "magistrem" i jego
        świtą
        • niestaly_czytelnik Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 12:57
          Wałęsa to zdaje się, że nawet sklepem GS-u nie potrafiłby zarządzać, a co
          dopiero jednym z największych krajów Europy. Magister jest z kolei takim "mężem
          stanu z trzeciego rzędu".
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:16
      Super, mam tylko obawy że do nowej partii zaczną ściągać wszystkie kanalie.
      Bardzo lubię Olechowskiego, ale Kwaśniewski to taki lep na wszelkich
      czerwonawych gangsterów. Nie mam złego zdania o złym prezydencie, ale jego
      otoczenie...
    • pemo.m Może to i dobrze? 22.12.06, 08:23
      Wydaje mi się że stworzenie nowej partii liberalno-lewicowej może całkiem nieźle
      wpłynąć na polską scenę polityczną, pod warunkiem, że zostaną w to wciągnięci
      również niektórzy politycy z obecnej koalicji samorządowej (Lewica i Demokraci).
      Słowo niektórzy jest tu dla mnie fundamentalne. Idealna była by sytuacja gdyby
      nowej partii Kwaśniewskiego udało by się przyciągnąć do siebie młodych działaczy
      SLD. W ten sposób stary partyjny SLD-owski beton związany z Millerem umarł by
      śmiercią naturalną. W nowej partii chętnie widział bym też Marka Borowskiego. Na
      koniec chciał bym zaznaczyć, że nie mam poglądy trochę bardziej na prawo, niż
      miejsce które zajmowała by nowo powstała partia. Ale według mnie powstanie
      takiej partii pozytywnie wpłynęło by na wygląd sejmu. Sejm bez LPR i Samoobrony,
      za to z PIS, PO i partią Kwaśniewiskiego był by OK.
    • cyndyndanda czas zeby Polska rzadzili normalni Polacy - porown 22.12.06, 08:26
      ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale kurduple
      krecace sie wokol prawdziwych politykow.
      • taras.bulba Re: czas zeby Polska rzadzili normalni Polacy - p 22.12.06, 09:08
        cyndyndanda napisał:

> ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale
        kurduple
        >
        > krecace sie wokol prawdziwych politykow.
        Jasne, porownujemy, agent WSI i parch!!!
      • niestaly_czytelnik No jakże to tak?! Olechowski kurduplem? 22.12.06, 13:00
        > ajcie sobie kaczorkow do Kwasniewskiego albo Olechowskiego - zapyziale
        kurduple
        >
        > krecace sie wokol prawdziwych politykow.

Przecież Olechowski nie jest kurduplem!
    • 4krzych1 powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 08:27
      ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny
      • maria10344 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 08:30
        4krzych1 napisał:

> ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny
        Ale śmieszne ha ha ha !
      • traviata1 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 11:01
        to i tak delikatniej niz PiSsing...
      • traviata1 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 11:03
        kolejne obssession
      • traviata1 Re: powinna się nazywać "PUPA" 22.12.06, 11:08
        chłe chłe, naiwny Ty, oj naiwny...Ty prawdziwa agenture dopiero poznasz,juz nawet Giertych sie szykuje na "wolne " dziennikarstwo;) Wesolych Swiat:)
      • niestaly_czytelnik Nie, proponuję inną nazwę. 22.12.06, 13:04
        4krzych1 napisał:

> ... czyli Polski Układ Partyjno-Agenturalny

Partia Intelektualistów i Zjednoczonych Działaczy Agentury.
        • niestaly_czytelnik Jeszcze jedna propozycja nazwy nowej partii. 22.12.06, 13:10
          Albo inaczej:

Centrowo-Intelektualna Odnowa Tradycyjnej Agentury,

w skrócie hmmmm..., no mniejsza z tym.
          • niestaly_czytelnik Trzecia propozycja nazwy nowej partii. 22.12.06, 13:15
            Stronnictwo Zatwardziałych Młodszych Aparatczyków Tamtej Agentury,

w skrócie .... znów mniejsza tym.
            • romano33 Kolejne propozycje nazwy nowej partii. 22.12.06, 14:58
              Centrodemokratyczna i Polska Agentura

Polska Ochotnicza Chrześcijańska Wolna Agentura

Wielka Amatorska Grupa Inteligentów Naszej Agentury

Stronnictwo Reaktywacji Otumanionych Małp

Stronnictwo Ekspertów Kulejących Seksoholików

A ze skrótami mniejsza tym ;)
          • malpa-z-paryza dosc tej konserwy!!! 22.12.06, 13:28
            wrescie cos sie dzieje, mieczak Tusk mial szanse stac sie Wielkim opozjonista, mogl grac pierwsze
            skrzypce; a tu cisza. Dziekujemy prawicy, bo wiadac jak ladnie zapascila swoje szanse.
            a tej 30 % konserwy polskiej, ktorej marzy sie rowniez Krolestwo Jezusa.. tym ambitnym ale
            zaklapleksionym poslom prawicy jak rowniez politykierom niedoukom co tylko wystawiaja na
            posmiewisko nasz kraj mowimy DOSYC.
    • maria10344 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:29
      Moim zdaniem ta partia już ma wielkie szanse powodzenia.Następne wybory wygra
      na fali niezadowolenia z obecnego rządu i nieudolnośco PO jako opozycji.
      • cgpoznan Re: miałem ochotę być złośliwy ale mnie wyręczono 22.12.06, 08:44
        Politykom brak wyobraźni, są zadufani w swojej kosmicznej pysze i żądzy władzy.
        A myślę, że lepiej zrobiliby pisząc pamiętniki w których opisywaliby ze
        szczegółami jak to z całych sił pracowali "dla dobra" Polaków i Polski...
        A partię jak chcą niech założą - to kosztuje wiele pieniędzy i uszczupli majątki
        panów Krauze, Niemczyckich, Guzowatych, Michników, Kwiatkowskich i im podobnych,
        którzy natychmiast się zrzucą na tak szczytny cel aby utrzymać się w intratnych
        układach...
      • taras.bulba Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:11
        maria10344 napisała:

> Moim zdaniem ta partia już ma wielkie szanse powodzenia.Następne wybory wygra
        > na fali niezadowolenia z obecnego rządu i nieudolnośco PO jako opozycji.
        Jasne, marysienko, czerwone ku.. wroca do wladzy. BUHAHAHA
        • swoboda_t Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 13:39
          Wróciły w 1993 (dzięki Wałęsie), wrócily w 2001 (dzięki AWS, dziś PiS), mogą
          wrócić w 2009 (dzięki dziadowskiej koalicji).
      • kakonek1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 14:44
        Raczej na fali konsekwentnego wpajania i indoktrynowania
        takiej percepcji przez silne wplywy ekip minonech na media.
        I totalnego najazdu na jakakolwiek probe odnowy i pruby zadbania o
        dobro karju.

Kak
    • herr7 "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 08:34
      Używając ulubionego określenia redaktora Michalkiewicza dla określenia tych
      wszystkich obcych i dość aformicznych sił, które kręcą lody w kraju nad Wisłą.

Wydaje się, że jeżeli coś łączy tych wszystkich panów to absolutna bezideowość i
      cynizm. A czy uda się stworzyć Platformę-bis, czy jedynie pogrzebać PO to się
      dopiero okaże.
      • chirlider Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 08:41
        jeśli łączy ich bezideowość i cynizm to będą raczej odbierać elektorat pisowi.
        co którzy głosowali na postkomuniste kwaśniewskiego mogą równie głosować na
        neosocjalistyczny pis.

herr7 napisał:
        > Wydaje się, że jeżeli coś łączy tych wszystkich panów to absolutna
        bezideowość
        > i
        > cynizm. A czy uda się stworzyć Platformę-bis, czy jedynie pogrzebać PO to się
        > dopiero okaże.
        • taras.bulba Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 09:06
          chirlider napisał:

nadaje ci imie jaszczomp
          A ja tobie nadaje imie palant.
          • swoboda_t Re: "razwiedka" zakłada nową partię? 22.12.06, 13:40
            A co, źle mówi?? Przecież gros elektoratu Pis i SO to dawny elektorat SLD.
    • fezojr Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:35
      No nareszcie coś się zaczyna dziać.Trzymam kciuki,oby tylko nie skończyło się na
      czwartkowych obiadkach.
    • antithesis Toz to oksymoron 22.12.06, 08:39
      Prawdziwa lewicowosc jest sprzeczna z liberalizmem ekonomicznym. Widac oni
      licza na oszusto-lewice, czyli uwlaszczona Polska nomenklature i esbecje.
      Przewiduje poparacie dla tej nowej partii ponizej 1%.
      • util Poszerzaj horyzonty! 22.12.06, 09:34
        antithesis napisała:

> Prawdziwa lewicowosc jest sprzeczna z liberalizmem ekonomicznym

Prawdziwa lewicowość? A czymże ona jest? Masz na myśli Lenina, Castro czy może
        postulaty stanu trzeciego z okresu WRF? Socjalny liberalizm to uprawniony
        światopogląd, rozwijany jeszcze za czasów twych pradziadków. Lewicowość, tak
        jak i liberalizm, to pojęcia o wielu odcieniach i aspektach, niekoniecznie się
        wykluczających.

Socjalny w kwetiach ekonomicznych jest np. obecny rząd. Dla ciebie to też
        nowość, prawda?
        • wlelkl_srul Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzontow 22.12.06, 11:39
          A lewicowe poglady usprawiedliwial kazdy z drani, ktory potem w imie tychze mordowal miliony ludzi w
          Rosji, Chinach, Korei, Kambodzy, Etiopii, Zimbabwe, Kubie, Nikaragui, Hiszpanii, Polsce, na Wegrzech, w
          Czechach etc. Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To dla ciebie
          nowosc?
          • util Re: Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzo 22.12.06, 11:44
            wlelkl_srul napisał:

> Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To dla
            > ciebie nowosc?

To nie nowość, to kłamstwo.
            • wlelkl_srul Re: Akceptacja dranstwa to nie poszerzanie horyzo 22.12.06, 12:39
              Poczytaj troche, maly, zamiast zarzucac klamstwo w sprawach oczywistych. Zacznij od tego

Maria Dąbrowska w zapiskach w swym dzienniku pisała pod datą 17 czerwca 1947 r.: "UB, sądownictwo
              są całkowicie w ręku Żydów. W ciągu tych przeszło dwu lat ani jeden Żyd nie miał procesu politycznego.
              Żydzi osądzają i na kaźń wydają Polaków". Niemal dziewięć lat później - 27 maja 1956 r. ta sama
              Dąbrowska pisała: "Ostatnimi tygodniami byłam w Nieborowie w towarzystwie samych Żydów oprócz
              Anny i Bogusia. Częste ich rozmowy o wzrastaniu antysemityzmu. Czemu dziś sami są częściowo winni
              - bo jak można było dać sobą obsadzić wszystkie 'kluczowe pozycje' życia Polski: prokuratury,
              wydawnictwa, ministerstwa, władze partii, redakcje, film, radio itp."  Pod datą 18 października 1968 r.
              Kisielewski pisze: "Dwadzieścia lat temu powiedziałem Ważykowi, że to, co robią Żydzi, zemści się na
              nich srodze. Wprowadzili do Polski komunizm w okresie stalinowskim, kiedy mało kto chciał się tego
              podjąć z 'gojów' (...)".  4 listopada 1968 r. Kisielewski zapisał: "Po wojnie grupa przybyłych z Rosji
              Żydów-komunistów (Żydzi zawsze kochali komunizm) otrzymała pełnię władzy w UB, sądownictwie,
              wojsku, dlatego, że komunistów nie-Żydów prawie tu nie było, a jeśli byli, to Rosja się ich bała. Ci Żydzi
              robili terror, jak im Stalin kazał (...)".  Józef M. Bocheński  na łamach paryskiej "Kultury" (nr 7-8 z 1986
              r.): "Jak wiadomo, władza leżała w dużej mierze w ich [Żydów] rękach po zajęciu Polski przez wojska
              sowieckie - w szczególności pewni Żydzi kierowali policją bezpieczeństwa. Otóż ta władza i ta policja
              jest odpowiedzialna za mord bardzo wielu spośród najlepszych Polaków. Polacy mają, moim zdaniem,
              znacznie większe prawo mówić o pogromie Polaków przez Żydów niż Żydzi o pogromach polskich"
              Miłosz  mówiąc o żydowskich: "Oni zajęli wszystkie czołowe pozycje w Polsce i również w bardzo
              okrutnej policji bezpieczeństwa, ponieważ oni byli po prostu bardziej godni zaufania niż miejscowa
              ludność."

util napisał:

> wlelkl_srul napisał:
              >
              > > Tylko u nas w latach 44-56 zydowscy UBecy zamordowali 500 tys ludzi. To d
              > la
              > > ciebie nowosc?
              >
              > To nie nowość, to kłamstwo.
              >
        • antithesis Re: Poszerzaj horyzonty! 22.12.06, 15:00
          lewicowosc to przede wszystkim uczciwosc i sprawiedliwosc spoleczna,
          wykluczajaca wszelkie formy wyzysku. wyzysk jest zas istota neoliberlanego
          modelu gospodarczego zakladajacego wolnosc wszelkich okolobyznesowych zlodziei
          do pasozytowania na pracownikach. Dlatego lewicowiec liberalny gospodarczo to
          oksymoron. Ewidetnie ta nowa partia bedzie przedstawiac sie jako lewicowa, zeby
          pozyskac lewicowy elektorat. Mysle, ze Polacy na tyle zmadrzeli po przekretach
          postPZPR-owskiej nomenktlatury i esbecji z SLD, AWS, PO etc., ze nie dadza sie
          na brac na falszywe slogany.
          Autentyczni lewicowcy to ludzie tacy jak R. Bugaj, A. Gwiazda czy P. Ikonowicz,
          a panowie Kwasniewski i Olechowski to post-PZPRowscy klasycy neoliberlanego
          wyzysku i przekretow.
          • wlelkl_srul Lewicowosc i uczciwosc to sprzeczne pojecia. 22.12.06, 17:47
            A ten krwawy kapitalista, ktory wyzyskuje wg ciebie biedne masy pracujace, w rzeczywistosci zapewnia im
            byt. Jesli sie nie podoba to masy moga sobie pozakladac wlasne firmy i zorganizowac sobie prace. Tylko
            to juz jest znacznei trudniejsze od powtarzania wyswiechtanych formulek rodem z michnika, kuronia czy
            innego idioty.
    • por1 Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:41
      Obaj byli dobrze postrzegani i w kraju i za granicą. Głosowalem za POPISem, a
      potem za Tuskiem,ale to co pokazali K2 i im podobni zakopmleksieni kolesie mam
      dość.PO "bez" Rokity to też nie to.Więc może Oni. MOże Marcinkiewicz z
      Rokitą.Tedo Pisowskiego widzenia swiata nie da się już znosić.Wstyd i totalne
      ignorowanie Polski.
    • chris12 Kwaśniewski wróć, bo senator Gowin z Rokitą.... 22.12.06, 08:41
      ...będą chcieli wprowadzić inną odnowę moralną a co z Polską no i gdzie
      uciekać...
    • barwro5 Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:41
      Naresci czerwona zlodziejska pijaczyna , spotkala godneg sbeka i dolacza do
      zdradzieckiej kliki : PO,PD, UW,i reszta choloty.
      • por1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:56
        Czemu to tak Cie irytuje, a nie czujesz wstydu i rozpaczy jak Twoi ptasi
        wodzowie wchodzą w koalicję z takimi elementami?Typuja,mianują ludzi z b.PZPR,z
        wyrokami.... o ktorych niewiele wiedzą. A tamtych znamy.Wiemy czego się po nich
        spodziewać.
    • fortisim Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:45
      Jedyna szansa na jakiś porządek w tym kraju.
      • rekin-2 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:48
        fortisim napisał:

> Jedyna szansa na jakiś porządek w tym kraju.

Zgadza się, SB-ecy znowu będą mogli chodzić z podniesioną głową. bo dzisiaj
        takcy to nie mają lekko - lustracja, Kwaśniewski nie daje już medali, Gazetę
        Wyborczą i Trybunę czyta coraz mniej osób, etc. Ach, kiedyś to były czasy...
        • por1 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:03
          Jak dotąd kandydatami na agentow są ojcowie,księża i p.Zyta.Tamtym nikt tego
          nie zarzucił oprocz Ciebie. Ale wiem że za czasów pisu i Kurtyki ,kazdego
          możecie zalatwić-tu jesteście skuteczni.A może by tak na Swięta jakieś
          miłosierdzie ,przebaczenie? Pozdrawiam.
          • taras.bulba Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:15
            por1 napisał:

> Jak dotąd kandydatami na agentow są ojcowie,księża i p.Zyta.Tamtym nikt tego
            > nie zarzucił oprocz Ciebie. Ale wiem że za czasów pisu i Kurtyki ,kazdego
            > możecie zalatwić-tu jesteście skuteczni.A może by tak na Swięta jakieś
            > miłosierdzie ,przebaczenie? Pozdrawiam.
            Przykro mi ale nawet na swieta nie ma milosierdzia dla ssynow, kij wam w plecy.
        • m1708 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:45
          Czy wy wszyscy, pisiory, potrafiecie tylko gadac głupoty? Może warto byłoby
          zadać sobie trudu i sprawdzić dane? A nie pieprzyć jak prezydent, premier i ich
          przydupas Kurski? Chcielibyście, żeby sprzedaż Wyborczej spadała, co? Ale
          niestety - jest zupełnie inaczej. I będzie rosła, bo nawet wasi powoli
          zaczunają dostrzegać, w co się wpakowali. Gryźcie, plujcie - to tylko utwierdza
          nas w przekonaniu, że tkwicie w gó..e po szyję, i wciąż się zanurzacie.
          A na drzewach, zamiast liści... Kaczyniści!
    • slmako Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 08:48
      Po cholere ? malo juz jest idiotycznych malutkich ugrupowan. Niech dolacza do
      ZLD -zjednoczonej lewicy demokratycznej -be da mieli wieksze szanse. Po mojemu
      poeoniony pomysl. ale jyz po kaczorach -kartoflach oszolomkach nic nie dziwi
      • scofield Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 14:32
        A nie czujesz, że przydałaby się świeża krew w polityce. Będzie to rzecz jasna
        krew przepompowana, ale odkąd w polityce brakuje Kwaśniewskiego, Mazowieckiego,
        Onyszkiewicza, a tacy ludzie jak Rosati, Olechowski, Borowski czy z drugiej
        strony Bielecki czy Hall nie mają nic do powiedzenia, nasza polityka strasznie
        zchamiała. Teraz rządzą nami i na czołówkach gazet są sami popaprańcy i
        nieudacznicy, Kuchciński, Putra, Gosiewski, Marcinkiewicz, Kaczyński, Tusk,
        Pitera, czy jako lider partii Olejniczak (o Samoobronie i LPR nie wspomnę bo oni
        pod popaprańców już nie podchodzą). PiS wpada na idiotyczne pomysły i wprowadza
        Gomułkowskie rządy, PO nie pasuje, że nie mogą sami prowadzić takiej polityki
        jak PiS, SLD uznaje reformowanie się za zakończone i nie jest żadną alternatywą.
        To oczywiście same skróty myślowe jak z targu warzywnego, ale myślę, że jest to
        trafny generalny zarys tego jaki pasztet mamy w sejmie, trzeba trochę normalnych
        ludzi w polityce. Jeśli ton dyskusji zaczną nadawać ludzie zdrowi na umyśle to i
        w PiSie i w PO z tylnych ław zaczną wyłaniać się rozsądni ludzie.
    • jacek230 Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt dogm 22.12.06, 09:22
      atyczna coreczka PiSu.
      • mat25 Re: Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt 22.12.06, 10:13
        Te`z uważam, że taka partia jest potrzebna. PO jest liberalna tylko w sferze
        gospodarczej a ich światopogląd niczym nie różni sie od PiSu. W Polsce jest
        zapotrzebowanie na partię, która nie tylko wie, co to znaczy wolny rynek ale
        również nie zagląda ludziom w majtki i kobietom w macicę.
        • swoboda_t Re: Swietny pomysl. Ja sie zapisuje! PO jest zbyt 22.12.06, 13:44
          Sęk w tym, że partia z udziałem kwacha i innych elementów z sld będzie
          socjalna, oni nie będą popierać wolnego rynku.
      • rekin-2 patrz - mają już hymn partyjny 22.12.06, 10:13

www.smog.pl/wideo/6376/jolka/
        Olek śpiewa, Jolka tańczy.

• wegrzyn.andrzej Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:25
      Witam wszystkich.
      Jak to sie dzieje ze kto chce to zaklada partie.
      Czy jest jakas instancja ktora akceptuje czy tez nie takowaz ?
    • haen1950 Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:30
      Partie polityczne w Polsce okrzepły, stanowią o nich struktury terenowe.
      Eliminacja słabszych na tym rynku ciągle postępuje, stały się praktycznie tylko
      cztery. Spektrum jest szerokie - chadecja katolicka, centrum, lewica i
      włościanie.
      Spekulacje o nowych strukturach to jałowa dyskusja, kanapowe twory już się
      przeżyły. Nawet Rokita zdaje sobie z tego sprawę i nie próbuje już niczego
      dzielić ani tworzyć.
    • a.tomaszewska Re: Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:33
      Tak bardzo im brakuje wladzy, ze nie wazne z kim, jak, byle znowu do
      koryta....w Polsce nigdy sie nic nie zmieni :(
    • mczgdy Kwaśniewski i Olechowski założą nową partię? 22.12.06, 09:37
      Czarno to widzę.Na razie każda reklamowana przez Olechowskiego partia "dawała ciała" a Platforma trwa tylko dzięki temu,że Olechowski jest tam niewidoczny.Biedny Kwach chyba nie rozumie,że dwie kadencje w pałacu prezydenckim zawdzięcza Wałęsie,gdyż został wybrany jako mniejsze zło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka