Dodaj do ulubionych

Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce

05.01.07, 07:13
Nie ma to jak byc specjalista od wszystkiego, coz za wszechstronnie
uzdolniony czlowiek! Na prezydenta go!
Obserwuj wątek
    • kelowna Prezydent oczywiscie tez sie zna... 05.01.07, 07:22
      • darioo_b Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 05.01.07, 07:48
        • pirulo Re: Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 05.01.07, 08:00
          No i się zna jeszcze na balecie australijskim i seksie analnym... Niszczą układy
          i zakładają nowe w myśl hasła TKM...
          • sumienie.lk A Waltzowej zostawił w Warszawie śmierdzące jajo 05.01.07, 08:27
            Poczujemy jego smród, już niebawem
            • navaira Współczuję wyborcom Lecha Kaczyńskiego 05.01.07, 08:58
              "Ocenił, że wymóg doświadczenia w bankowości, stawiany kandydatom na prezesów
              banków "jest warunkiem typowo korporacyjnym"." Ciekawe, czy wymóg doświadczenia
              w medycynie, stawiany kandydatom na ordynatorów, jest warunkiem typowo
              korporacyjnym? Takiego TKM w życiu nie widziałem. Vivant rewolucja moralna!
              • zawi23 Re: Współczuję wyborcom Lecha Kaczyńskiego 05.01.07, 11:24
                "Ocenił, że wymóg doświadczenia w bankowości, stawiany kandydatom na prezesów
                banków jest warunkiem typowo korporacyjnym"

Boshe, większej głupoty ostatnio nie słyszałem, no może poza tym, że nasz pr.
                lubi czerwone małpki... Ale wracając do tematu... To weźmy stolarza na prezesa
                PKO BP, doświadczenie w bankowości nie wymagane,,,

Buuuahahahahahahahahaaaaaa
                • hiob102 ====Na wszystkim to się zna tylko J. Kaczyński==== 05.01.07, 12:34
                  Proponuję wszcząć proces kanonizacyjny J. Kaczyńskiego. To cudotwórca. Czego się
                  nie dotknie to w goowno zamienia.
                  • sumienie.lk Kto zna się na wszystkim nie zna się na niczym 05.01.07, 12:36

• almagus Re: Kto zna się na wszystkim nie zna się na niczy 05.01.07, 12:47
                      Praca to siła x przesunięcie, a Neron też fałszował!

Przecież nic nie zrobił i dalej nic nie robi.
                      Pajac i Ślimak, taki łżeukład!
                      Tropi układ!
                      Układ jest zamknięty w sejfie Banku Narodowego.

Niech pcha tę ścianę, może zawali się na układ!

Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło
                      przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe.

Coś dla zdrowia psychicznego.

Cieniasa cień!
                      Cienias na skutek braku przesunięcia,
                      jest nazbyt głośny za przyczyną wzdęcia.
                      Ten cienias co jak złodziej łap złodzieja
                      krzyczy do człeka, co w nim jest nadzieja,
                      że tylko da rozum do ziemi swojskiej
                      cienias „z ziemi polskiej do wolskiej”!
                      Ten cienias tak lewo hymn polski śpiewa,
                      że milkną ptaki i schną w deszczu drzewa.
                      Jego marionetkowicz z uśmiechem władzy,
                      czyni naszą przyszłość czarniejszą od sadzy!
                      Fizykę używał on do nauczania,
                      dlaczego nie nauczył jej stosowania?
                      Praca to siła razy przesunięcie,
                      lecz gdy pcha ścianę, jest tylko pierdnięcie.
                      Przyczyną tego głośnego pierdnięcia
                      jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia!
                      Nie łap przypadkiem od cieniasa cienia,
                      dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia.
                      Dostał on od Łokity plan rządzenia,
                      czy mu posłużył do ścian rozwalenia?
                      Na co Łokita, ja rozwalam ściany,
                      choćbym był z pchania po pachy posrany.

Nauka czy wiara, prawda stara!

Mam pytanie.
                      Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki,
                      skoczy do basenu czy też do gnojówki?
                      Na pusty basen nie trzeba złotówki,
                      więc może skoczą na te mądre główki?

Odpowiedź!

Jak już podaliśmy w Radiu Maryja,
                      Platforma z basenem z prawdą się mija.
                      PiSWadza mohera troską otoczy,
                      da mu szpitalny, do pełnego skoczy!

Dopadła mnie Szamboobrona i ambona!
                      W tym Marka Burka
                      i PiSdorna dwururka!
                      Przemykam się miedzą,
                      a niektórzy już siedzą!
                • sumienie.lk Marionetkiewicz najlepiej po palcu wchodzi w d... 05.01.07, 12:35

• prozzac Co za bzdura prezydencka... 05.01.07, 12:26
                Prezydent prawnik a takie pierdoły opowiada. Nie istnieje żadna ustawowa
                korporacja bankowców. Wystarczy spojrzeć w odpowiednie ustawy.

Ponadto sprzeciwiam się ocennemu sposobowi mówienia o korporacjach. Ktoś jeszcze
                gotów pomyśleć, że korporacje są immanentnymi skłądowymi układu.

Co do Kazika: niech poczeka na najbliższe konklawe. Taki specjalista od
                wszystkiego na pewno by się sprawdził.
            • stasi1 a jeśli był doradcą skrzypka to nadal nim nie mógł 05.01.07, 09:00
              być? Przecież to o wiele wieksza duma byc doradcą prezesa NBP niz jakiegoś tam
              banku
            • rozyk Ten artykuł powinien mieć inny tytuł 05.01.07, 09:01
              Ten artykuł powinien mieć tytuł:

"Kaczyński znalazł kolejny układ"

Żenada - jeszcze im się nie znudziło tłumaczenie swoich głupich decyzji
              wszechobecnym układem?

Nie pomyślał, że wymóg doświadczenia w bankowości dla prezesa banku został
              wprowadzony w celu ochrony pieniędzy klientów danego banku?

Ja z bankowością nie mam nic wspólnego poza tym, że jestem klientem kilku
              banków, ale naprawdę wolę, żeby bankami w których mam pieniądze zarządzali
              ludzie z doświadczeniem - bo jak bank padnie, to będę miał problem. To chyba
              logiczne

A swoją drogą ciekawe co na to galba? Pewnie zgodzi się z prezydentem, że całe
              środowisko bankowców to jedna zgnilizna.
              • stasi1 Ale skoro Kazio startuje w konkursie na prezesa 05.01.07, 09:17
                banku znaczy że już ten konkurs został rozstrzygnięty! Przecież nawet Kaczor
                nie zgodziłby się aby jego najbardziej medialny człowiek przegrał z jakims
                fachowcem! Inna sprawa że na tym stanowisku Kazio nie wykarze się swoimi
                umiejętnościami, bo w końcu kto bedzie codziennie filmował? A swoją drogą to
                jak już nim będzie to będzie prtezesował z Gorzowa tak jak był premierem?
                • util A gdyby tak w konkursie wystartował... 05.01.07, 09:32
                  ...jakiś uznany ekonom, doświadczony finansista i menager z sukcesami w jednym?
                  No chyba chętny by sie znalazł, chociaż żeby obnażyć obłudę PiSiorstwa.

I jaki byłby wynik starcia profesjonalnego bankowca z nauczyczycielem fizyki?
                  Ciekawe jak by się tłumaczyli, mi juz w tym momencie wyobraźni brakuje... :)
                  • yeellow Re: A gdyby tak w konkursie wystartował... 05.01.07, 09:49
                    nie tlumaczyliby sie wcale. Tego fachowca uwaliliby w przedbiegach, dodajac np.
                    malymi literkami wymog doswiadczenia nauczycielskiego, nazwisko na M, czy cos
                    podobnego. Malo to jest ustawianych konkursow?
                  • helmut.berlin Re: A gdyby tak w konkursie wystartował... 05.01.07, 09:51
                    > ...jakiś uznany ekonom, doświadczony finansista i menager z sukcesami w jednym?
                    > No chyba chętny by sie znalazł, chociaż żeby obnażyć obłudę PiSiorstwa.

O to chodzi, ze chyba nie wystartuje bo posada finansowo nie jest (na razie)
                    atrakcyjna. Poza tym mozliwosci rozwoju sa ograniczone. Dziwie sie, ze na tak
                    wazne stanowisko nie uzywa sie innych "normalnych" metod np. headhunterow.
                    Menedzerowie tej klasy nie wysylaja podan z zalacznikami.
                  • kolargolo Re: A gdyby tak w konkursie wystartował... 05.01.07, 11:13
                    chyba jednak nie wystartuje bo Kazik Cienias ma miejsce zaklepane. Niezle jest
                    to ze najpierw tlumaczyli ze jako prezes nie musi sie na niczym znac bo bedzie
                    mial doradcow, po czym wlasnie jego wyznaczyli na jednego z takich doradcow.
                  • stasi1 Ostatni Kuchciński tłumaczył w radio Zet że Kazik 06.01.07, 09:44
                    jest najlepszym kandydatem na stanowisko prezesa PKO bo jest najpopularniejszym
                    politykiem! A przecież takie referencje wszystko przeważą!

> ...jakiś uznany ekonom, doświadczony finansista i menager z sukcesami w
                    jednym?
                    >
                    > No chyba chętny by sie znalazł, chociaż żeby obnażyć obłudę PiSiorstwa.
                    >
                    > I jaki byłby wynik starcia profesjonalnego bankowca z nauczyczycielem fizyki?
                    > Ciekawe jak by się tłumaczyli, mi juz w tym momencie wyobraźni brakuje... :)
                    >
              • helmut.berlin Re: Ten artykuł powinien mieć inny tytuł 05.01.07, 09:44
                > "Kaczyński znalazł kolejny układ"

No jeszcze z "korporacjami" sie nie poklocilismy. Nie nalezy przy tym zapominac,
                ze niektore miedzynarodowe korporacje dzialajace w Polsce maja przychody wieksze
                niz PKB Polski.
          • gh83 Re: Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 05.01.07, 08:54
            Pewnie zna się też na piłce nożnej, więc wkrótce zastąpi Leo.
        • orcheystra Re: Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 05.01.07, 08:13
          rozumiem, że kardiochirurg przed operacją na otwartym sercu nie musi wykazać
          się praktyką szpitalną (nie mówiąc już o wykształceniu medycznym)? Że takie
          żądanie świadczy o "korporacyjnych" układach wokół zawodu lekarza, czy tak
          prezydencie?
          Natomiast manipulowanie przy największym banku 40-milionowego narodu nie wymaga
          żadnej wiedzy z tego zakresu.
        • megasceptyk Re: Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 05.01.07, 08:22
          Potwierdzam. Buahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
      • zdzislaw-dk Re: Prezydent oczywiscie tez sie zna... 05.01.07, 08:32
        Lechu, zrezygnuj z prezydentury i zrob z Kazia prezydenta. On jest naj....
        • stasi1 akurat Kazio byłby lepszym prezydentem niż Lech 05.01.07, 09:03
          przynajmniej medialnie nie robiłby nam Polakom obciachu

> Lechu, zrezygnuj z prezydentury i zrob z Kazia prezydenta. On jest naj....
          • util No lepszy by był... 05.01.07, 09:27
            ...ale obciachu narobił by chyba więcej tym swoim pseudoluzem. (Gracias,
            gracias, gracias - bleh!) Żart o aniołach opowiedziany w Brukseli czy
            Strasburgu reklamy by Polsce nie zrobił.

Chodząca pretensjonalność i niekompetencja - to jest Kazio.
            • stasi1 a to już lepszy jest sztywny Kaczor? 08.01.07, 13:51
              To już lepiej się śmiać z tego co żartuje niż z tego co jest poważny

> ...ale obciachu narobił by chyba więcej tym swoim pseudoluzem. (Gracias,
              > gracias, gracias - bleh!) Żart o aniołach opowiedziany w Brukseli czy
              > Strasburgu reklamy by Polsce nie zrobił.
              >
              > Chodząca pretensjonalność i niekompetencja - to jest Kazio.
              >
      • sebeek175 Re: Prezydent oczywiscie tez sie zna... 05.01.07, 11:58
        A ja mysle ze pan Kaziu bylby znakomitym Chirurgiem i znakomicie leczylby ludzi.
    • vincent02 Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 07:25
      I od samego poczatku gadka o ukladach i " no wiecie",a jak nie wiecie to my i
      tak zrobimy co chcemy!!!!!!!!!!!!!!!
      Robia co chca!, a moher przytakuje.
      • kelowna Nie tylko robia co chca, ponadto klamia bezczelnie 05.01.07, 07:27
        vincent02 napisał:

> I od samego poczatku gadka o ukladach i " no wiecie",a jak nie wiecie to my i
        > tak zrobimy co chcemy!!!!!!!!!!!!!!!
        > Robia co chca!, a moher przytakuje.
    • evaoko Ja też się znam i na wielu, wielu innych 05.01.07, 07:25
      dziedzinach, tylko mam w życiu pecha - nie należałam i nie należę do żadnej
      partii. A tacy jak ja, nie mieli i w dalszym ciągu nie mają żadnej szansy na
      pracę w administracji, w spółkach skarbu państwach itp., na ciepłą posadkę i
      dużą kasę za pierdzenie w stołek.
    • krzynia.c Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 07:28
      Jak świnia na gwiazdach,nic nie zrobił jako premier i tyle samo w
      Warszawie.Medialny fachowiec braci K.
      • puch4cz Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 07:32
        Najbardziej mnie smieszy dalsza proba sprzedazy M. ludziom jako specjaliste i
        fachowca. Przeciez pierwszy hycel z ulicy ma podobne kompetencje do niego.
    • jowita81 Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 07:31
      Z tego co wiem ,to każdy z nas zna się na polityce,medycynie i ekonomii.Więc nic
      w tym dziwnego ,że Pan Kazimierz jest znawcą gospodarki.Albowiem on to chyba zna
      się absolutnie na wszystkim.
      • ppiekut Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 07:34
        no i pewnie tez na piłce nożnej .....

to może jednak na selekcjonera go??

albo i to i to w końcu taki wszechstronyy...

• jakmi A mnie korporacja lekarzy nie pozwala leczyć ludzi 05.01.07, 07:38
      chociaż na ludziach też sie znam i jestem dyplomowanym elektronikiem - no układ
      poprostu.
      • 1zorro No tak, jest fizykiem aiec wie, ze "cialo zanuzone 05.01.07, 07:46
        w... gownie" zaczyna tak samo cuchnac! Rany, ale mamy "specjalistow" od
        gospodarki! Wystarczy popatrzec na rzad i ministerstwa! Lepper, Fotaga,Kalata
        itp. itd. A teraz sie biora za bankowosc... Bedzie SUPER!
        • stasi1 kalate chcą zdiąć z funkcji!Więc może ktoś 05.01.07, 09:08
          lepszy trafi na to stanowisko? Ale znając naszych rządzących to raczej nie
          sądze.

> w... gownie" zaczyna tak samo cuchnac! Rany, ale mamy "specjalistow" od
          > gospodarki! Wystarczy popatrzec na rzad i ministerstwa! Lepper, Fotaga,Kalata
          > itp. itd. A teraz sie biora za bankowosc... Bedzie SUPER!
        • megasceptyk "pustogłowie zanurzone w g.. pływa po powierzchni" 05.01.07, 09:31
          turururu
    • galba Marcinkiewicz przypomina mi Dutkiewicza 05.01.07, 07:43
      Nasz wrocławski prezydent też jest fachowcem od wszystkiego. Głównie od PRu.
      Tylko ma tę przewagę, że kontroluje wszystkie lokalne media.
      • ontos2 Ma pakiet większosciowy udziałów? 05.01.07, 07:47
        Ty rzeczywiscie bredzisz.
      • mike_ab z taka podstawowa roznica 05.01.07, 08:31
        ze dutkiewicz wygral wybory
        z miazdzaca przewaga
        i wybrali go sami zainteresowani

gdyby klienci pkobp mieli wybierac prezesa w powszechnym glosowaniu
        kaziu fizyk przepaldby z kretesem

dutkiewicz kolejna kadencje wywalczyl sobie sam
        kazikowie zalatwiaja dwaj kurduple
        ot taka roznica. etatyzm, BMW, TKM - naraz wszystko co kaczki kiedys krytykowaly
        coz, wladza psuje

galba napisał:

> Nasz wrocławski prezydent też jest fachowcem od wszystkiego. Głównie od PRu.
        > Tylko ma tę przewagę, że kontroluje wszystkie lokalne media.
        >
      • stasi1 Galba bez honoru się odezwał! 05.01.07, 09:09
      • rozyk Re: Marcinkiewicz przypomina mi Dutkiewicza 05.01.07, 09:12
        Oooooooo jest galba...

tylko za bardzo nie zrozumiałem - to popierasz tego Marcinkiewicza, czy nie?
        Mając Twoje poglądy to trudno się zdecydować no nie? Bo Kaczyńscy (Twoi idole)
        go nie lubią, ale jednak ma plakietkę Pisiorka w klapie i zaufanie (podobno) 70
        % ludzi.

Każdy temat potrafisz zamienić w gnojenie tych cuchnących liberałów i
        wykształciuchów...

Co ma kur... (bo juz nie wytrzymałem) Marcinkiewicz do Dutkiewicza? A
        kretyńskie wypowiedzi tego Twojego ducze Cię jakoś nie denerwują....
      • majofonez Re: Marcinkiewicz przypomina mi Dutkiewicza 05.01.07, 10:25
        Szkoda,że mieszkasz we Wrocławiu,myślałem,że moje miasto jest wolne od takich
        kretynów!!
        aAe nic straconego,podobno w Toruniu mieszkania są tańsze niż uwe Wro-polecam!!
      • macherfaker Re: Marcinkiewicz przypomina mi Dutkiewicza 05.01.07, 11:00
        Galba przypomina mi kretyna z Breslau.
      • kolargolo tez przegral wybory? 05.01.07, 11:08
        a moze tez startowal w nieswoim miescie? a moze tez trzeba bedzie nagiac prawo
        zeby mu znalezc prace w panstwowej firmie?
      • galba_xtrem Niech bedzie pochwalony, pan Marcinkiewcz 05.01.07, 12:41
        to wielki człowiek, jest fizykiem, a fizyka to matka nauk, jak ojciec rydzyk
        (oby zył wiecznie) jest ojcem Polaków.

szczesc Boze
        • adrianna1 Re: Niech bedzie pochwalony, pan Marcinkiewcz 05.01.07, 12:44
          nie fizyka tylko matematyka jest królową nauk, więc i tu Panu Marcinkiewiczowi
          nic nie pomoże
    • hobbitfrodo Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 07:57
      ja nie mogę dlaczego tym krajem mają rządzić elektrycy, ślusarze i
      fizycy????????????? mało mamy ekonomistów????????????
      • teszu Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 10:01
        Ekonomiści mogą pracować właśnie jako nauczyciele fizyki albo ślusarze,
        przełamując w ten sposób kolejne korporacyjne układy.
    • regis32 ... i na bankowości i na wszystkim w ogóle ... 05.01.07, 08:00
      więc dlaczego nie startuje na prezesa NBP?
    • rezydent.klamczynski Marcinkiewicz "zna się" na "gospodarce" n.t. 05.01.07, 08:00

• apoplaws W Polsce działa nie nieformalna 05.01.07, 08:02
      ale formalna, nie korporacja a partia polityczna, która nie tylko jest w stanie
      zniszczyć ale niszczy każdego kto jest spoza niej lub dwóch jej karłowatych
      przydupasów i jawnie głosi m.in. ustami swego zasiadającego na urzędzie
      prezydenckim aparatczyka, że stanowiska są dla niej zastrzeżone.

• wlodek31 Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 08:02
      "Nie ma to jak byc specjalista od wszystkiego, coz za wszechstronnie
      uzdolniony czlowiek! Na prezydenta go!"
      Zgadzam się. Na prezydenta go. Tam nie trzeba się na niczym znać.
      • wojtek45-1 Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 08:09
        Ja mam zdanie niestepujące:
        Pan prezydęt nie zna się na niczym, zatem dla niego K. M może być autorytetem w
        wielu kategoriach, toż to nauczyciel przecież i do tego taki popularny. A ja na
        wszelki wypadek konto w PKP BP zlikwiduję. Wolę swoje pieniądze trzymać z dala
        od Pisiowych łap.
    • rudex1 Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 08:16
      Nobla dla takiej głowy. No niczym Dyzma.
    • loppe Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarce 05.01.07, 08:19
      ta debata jest śmieszna - człowiek który kierował państwem jako premier może
      pokierować wszystkim
      • a.turowski Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 08:36
        Tak ???!!!!
        To może chciał/aby Pani/Pan, żeby Marcinkiewicz pokierował operacją
        chirurgiczną na Pani/Panu? Albo niech może pokieruje akcją straży pożarnej, gdy
        pali się Pani/Pana dom, a mieszkańcy są w środku ? Ewentualnie proszę się udać
        do Marcinkiewicza na wizytę stomatologiczną....

Uprzejmie proszę się najpierw zastanowić, a dopiero potem pisać !!!
      • wojtek45-1 Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 08:39
        jasne!!
        Już tow. lenin powiedział, że kucharka może kierować państwem!!!!
        a co dopiero jakimś tam bankiem.

Kazimierz obiecanka marcinkiewicz obiecywał mosty szkoły i cholera wie co jeszcze.
        jak na razie to przetarg na most północny okazał się spieprzony.
        Jestem ciekawy co obieca, żeby zostać prezesem PKO.
        odsetki wyższe od konkurencji?
        Kolejki w oddziałch zlikwiduje?
        I tak teraz PKO BP jest chyba najdroższym z banków jakie znam.
      • macherfaker Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 10:58
        loppe napisał:

> ta debata jest śmieszna - człowiek który kierował państwem jako premier może
        > pokierować wszystkim.

No to niech pokieruje wózkiem widłowym w supermarkecie.
        Ten człowiek nie kierował państwem , ten człowiek jedynie twarzował. Jak sobie
        pozwolił na samodzielną decyzję z Beatą Gilowską to z miejsca został wyautowany.
        Pan Kazimierz z swoimi kwalifikacjami i talentam jest w stanie obsadzić dowolną
        rolę w dowolnym serwilu telewizyjnym. Najbardziej mi pasuje do świata w/g
        Kiepskich ew. jako spiker w TV TRWAM.
    • nawrocony1 Jak w chinach za czasu Mao.... 05.01.07, 08:19
      Swego czasu sekretarz Mao zeby walczyc z ukladem - wysylal wyksztalciuchow do
      pracy na polach ryzowych a stanowiska obsadzal zaufanymi towarzyszami
    • eat.putsy A skad Pan Prezydent wie 05.01.07, 08:20
      sam sie zna czy co?
    • woytek99 Re: Prezydent: Marcinkiewicz zna się na gospodarc 05.01.07, 08:24
      Słowo "Supergeniusza" o "Geniuszu"... Co za wspaniali ludzie są w tym PiS-ie, po
      prostu ręce i nogi opadają
    • corradocatani Najśmieszniejszy tytuł miesiąca!!! 05.01.07, 08:28
      Dawno tak sie nie ubawiłem czytając sam tytuł artykułu :).
    • silvermad yes yes yes! 05.01.07, 08:28
      do nobla go nominowac!!
      • silesius.monachjiski22 Umie też odbierać porody i kible przepychać! 05.01.07, 08:31
    • radiomaryja1 yes, yes, yes.... 05.01.07, 08:28
      za tak wspaniałego bankowca kartoflom: gracias, gracias, gracias...
    • aja195 Dodatkowe pytanie do Pana prezydenta 05.01.07, 08:29
      Skoro chce walczyć z układami, korporacjami, czy jak to wczoraj nazwał,
      networkami, to - trzymając się przykładu fizyków - niech pozwoli im oferować
      usługi prawnicze, zwalczając własną korporację. Bo czemu nie, skoro tak się
      świetnie znają, a jedynym problemem jest nie dopuszczanie do niektórych zawodów
      nowych osób przez stary układ. Wspomniał nawet o jednym fizyku-senatorze, który
      jak nikt inny nie zna się na prawie...
    • aja195 Marcinkiewicz doradca odchodzącego prezesa 05.01.07, 08:31
      Czy najpopularniejszy ex-premier będzie musiał odejść z PKO BP, skoro p.o.
      prezes, któremu miał doradzać za kilka dni przeprowadza się do gabinetu prezesa
      NBP? Czy w konkursie na prezesa PKO BP zaliczą mu tygodniowy staż pracownika
      banku jako wystarczający? :)
      • azosiolek Oczywiście, że mu zaliczą 05.01.07, 12:48
        Ponieważ nowy prezes NBP będzie miał wpływ na decyzję nadzoru bankowego, który
        Kaziowi zgodę na prezesurę wydaje. Z pewnością doceni on swojego doradcę i
        przeszkód mu stawiać nie będzie - bo, jak mniemam, odpowiednie instrukcje w tej
        sprawie już dostał.
        I to jest przykład, dlaczego prezes NBP powinien być niezależny od polityki.
    • mmww1 Ta korporacja naztwa się PiS 05.01.07, 08:32
    • kore_k chirurdzy - kolejna zamknięta korporacja 05.01.07, 08:41
      która na pewno wzbraniałaby się przed przyjęciem Kazimierza M., czołowego
      fachowca jedynej słusznej partii - na przykład na ordynatora kliniki; wszędzie
      ten parszywy UKŁAD! ale PiS to zmieni,w PiSdu!
      • util Polska korporacjami stoi, to oczywiste. 05.01.07, 10:29
        Korporacja mechaników samochodowych (fizyka do kanału na pewno nie wpuszczą)
        Korporacja operatorów filmowych (bardzo hermetyczna kasta)
        Korporacja spawaczy (od lat nauczyciela fizyki nie przyjęli)
        Korporacja zegarmistrzów (formalny zakaz przynależności fizyków)
        Korporacja zawodowych bokserów (brutalna selekcja dyskryminująca fizyków)
        Korporacja kierowców autobusów (niesprawiedliwy wymów posiadania uprawnień)

Czy Kazio wraz z Jarkiem mają świadomość własnej śmieszności?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka