talibanek_talibanek 11.01.07, 16:29 Słubiczanie, jestem z Wami!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirulo Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:42 Całą polska ze Słubiczanami odbudowywującymi targ! Polityka Kultura Gospodarka przystępnie iciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Porządek po polsku - ciekawe, czy ci sami dostaną 11.01.07, 17:19 Porządek po polsku - ciekawe, czy ci sami dostaną te same stragany/miejsca? Ja sądzę, że komuś bardzo zależało aby się duuużo spaliło, i że te hydranty to tak nie przypadkiem były nie-działające. No bo jak lepiej zacząć nowe porządki jeśli nie po totalnym pożarze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:44 Współczuje wszystkim, którzy ucierpieli w tym pożarze. Nie da się jednak nie zauważyć, że jest trochę nieroztropne nie ubezpieczanie majątku, tym bardziej, że ubezpieczenia nie są wcale takie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:55 Kto pozwolił na instalowanie butli gazowych. Czy nie ma sposobu innego na dogrzanie straganu. Wystarczyła jedna butla która eksplodowała. Efekt domina. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:57 > Słubiczanie, jestem z Wami!! Podpisuje sie pod tym. Pamietam jednak dyskusje, ze chciano zbudowac nowy bazar ale kupcy byli temu przeciwni. O ile pamietam bazar jest zarzadzany przez slubicki OSIR bo znajduje sie na jego terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:00 Bez obaw - przecież ubezpieczalni wypłaci odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:06 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > Bez obaw - przecież ubezpieczalni wypłaci odszkodowanie. Właśnie jest problem że większość z nich była nieubezpieczona Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:30 Przeciez kazde takie skupisko materialow latwopalnych musi sie przedzej czy pozniej zapalic. Czy bazar nie podlega inspektorom strazy pozarnej ? No a gdyby ktokolwiek zachecal do takiej inspekcji i ubezpieczen chocby godzine przed pozarem to byloby polityczne wtracanie sie i ograniczanie wolnosci. Kiedy sie nauczymy, ze snieg z dachu trzeba sprzatac a na pozar byc przygotowanym ? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_polarna Zbulwersowana 12.01.07, 10:10 Mieszkam niedaleko Słubic i bulwersuje mnie ogólna kwesta na rzecz poszkodowanych. Przede wszystkim dlatego, że w okolicy najładniejsze z wybudowanych domów należą właśnie do osób, które dorobiły się na tym bazarze. Skoro mieli środki - dlaczego nie ubezpieczyli straganów. Nie chce uogólniać ale pewnie niewielki procent poszkodowanych rzeczywiście zasługuje na wsparcie - szkoda mi ludzi, którzy byli tam tylko sprzedawcami a nie włascicielami stoisk. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 17:32 Bywalem czasami na tym bazarze. Skandaliczna beztroska, praktycznie zadnych zabiezbieczen przeciwpozarowych, dziesiatki ton latwopalnych towarow. Strefa bezprawia. A przy okazji warto, aby po odbudowie zwrocono uwage rowniez na oferowane towary pod katem ich legalnosci. Nazistowskie odznaki, literatura, muzyka. Falszowane towary, odziez, zegarki... Rolexy czy Breitlingi produkowane gdzies na Dalekim Wschodzie. Muzyka, filmy kopiowane spod lady. Zywnosc walajaca sie po odkrytych, wystawionych na slonce i cieplo stolach. Spocone poledwice i sery. Podeschniete, wysuszone kroliki i drob. Niech uczciwi sprzedawcy przy okazji odbudowy przypilnuja, aby ta nieuczciwy czesc juz nie znalazla miejsca na straganach. Trzymam kciuki za tych, ktorzy uczciwie zarabiaja na chleb handlem. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 17:43 U nas jak awykle akcyjność. Ja rozumię tragedię tych ludzi , ale jednocześnie nie mam litości dla beztroski i głupoty . Brak ubezpieczenia bo co? Brak tych 100 zł czy też wyjątkowa pazerność. A teraz lament i płacz na cały kraj . I co najważniejsze nr konta bankowego gdzie można przesyłać pieniądze . To jest żebractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zdartaplyta Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 18:49 Brak ubezpieczenia,bo .... żaden ubezpieczyciel nie ubezpieczy blaszanego straganu,który nie spełnia minimalnych wymogów bezpieczeństwa.....I ktos jest winny???? Stwiałabym raczej na zarządcę bazaru... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 18:52 www.osirslubice.pnet.pl/bazar/pol.html Odpowiedz Link Zgłoś
rogue.team dochodzenie 11.01.07, 18:19 Wielka tragedia, ale niezły będzie numer, jak już specjaliści dojdą co było powodem pożaru i gdy okazałoby się, że to jakiś piecyk elektryczny w stoisku powiedzmy nr 150, i gdy sprawdzą czyje to stoisko i właściciel poda dane swojej pracownicy powiedzmy pani Krysi jakiejś tam. Wszyscy na pewno będą jej wdzięczni i na pewno będzie jej się dobrze mieszkało w spokoju i życzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_polarna Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 12.01.07, 10:13 Mieszkam niedaleko Słubic i bulwersuje mnie ogólna kwesta na rzecz poszkodowanych. Przede wszystkim dlatego, że w okolicy najładniejsze z wybudowanych domów należą właśnie do osób, które dorobiły się na tym bazarze. Skoro mieli środki - dlaczego nie ubezpieczyli straganów. Nie chce uogólniać ale pewnie niewielki procent poszkodowanych rzeczywiście zasługuje na wsparcie - szkoda mi ludzi, którzy byli tam tylko sprzedawcami a nie włascicielami stoisk. Odpowiedz Link Zgłoś