Dodaj do ulubionych

Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany

11.01.07, 16:29
Słubiczanie, jestem z Wami!!
Obserwuj wątek
    • pirulo Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:42
      Całą polska ze Słubiczanami odbudowywującymi targ!

Polityka Kultura Gospodarka przystępnie iciekawie
      • mike-great Porządek po polsku - ciekawe, czy ci sami dostaną 11.01.07, 17:19
        Porządek po polsku - ciekawe, czy ci sami dostaną te same stragany/miejsca? Ja sądzę, że komuś bardzo zależało aby się duuużo spaliło, i że te hydranty to tak nie przypadkiem były nie-działające. No bo jak lepiej zacząć nowe porządki jeśli nie po totalnym pożarze ???
    • maskazorro Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:44
      Współczuje wszystkim, którzy ucierpieli w tym pożarze.

Nie da się jednak nie zauważyć, że jest trochę nieroztropne nie ubezpieczanie
      majątku, tym bardziej, że ubezpieczenia nie są wcale takie drogie.
      • michr Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:55
        Kto pozwolił na instalowanie butli gazowych. Czy nie ma sposobu innego na
        dogrzanie straganu. Wystarczyła jedna butla która eksplodowała. Efekt domina.
    • helmut.berlin Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 16:57
      > Słubiczanie, jestem z Wami!!

Podpisuje sie pod tym. Pamietam jednak dyskusje, ze chciano zbudowac nowy bazar
      ale kupcy byli temu przeciwni. O ile pamietam bazar jest zarzadzany przez
      slubicki OSIR bo znajduje sie na jego terenach.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:00
      Bez obaw - przecież ubezpieczalni wypłaci odszkodowanie.
      • michr Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:06
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Bez obaw - przecież ubezpieczalni wypłaci odszkodowanie.
        Właśnie jest problem że większość z nich była nieubezpieczona
    • anders76 Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 11.01.07, 17:30
      Przeciez kazde takie skupisko materialow latwopalnych musi sie przedzej czy
      pozniej zapalic. Czy bazar nie podlega inspektorom strazy pozarnej ?
      No a gdyby ktokolwiek zachecal do takiej inspekcji i ubezpieczen chocby godzine
      przed pozarem to byloby polityczne wtracanie sie i ograniczanie wolnosci.
      Kiedy sie nauczymy, ze snieg z dachu trzeba sprzatac a na pozar byc przygotowanym ?
      • gwiazda_polarna Zbulwersowana 12.01.07, 10:10
        Mieszkam niedaleko Słubic i bulwersuje mnie ogólna kwesta na rzecz
        poszkodowanych.
        Przede wszystkim dlatego, że w okolicy najładniejsze z wybudowanych domów
        należą właśnie do osób, które dorobiły się na tym bazarze. Skoro mieli środki -
        dlaczego nie ubezpieczyli straganów.
        Nie chce uogólniać ale pewnie niewielki procent poszkodowanych rzeczywiście
        zasługuje na wsparcie - szkoda mi ludzi, którzy byli tam tylko sprzedawcami a
        nie włascicielami stoisk.
    • gosciu_z_niemiec Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 17:32
      Bywalem czasami na tym bazarze. Skandaliczna beztroska, praktycznie zadnych
      zabiezbieczen przeciwpozarowych, dziesiatki ton latwopalnych towarow. Strefa
      bezprawia.

A przy okazji warto, aby po odbudowie zwrocono uwage rowniez na oferowane
      towary pod katem ich legalnosci. Nazistowskie odznaki, literatura, muzyka.
      Falszowane towary, odziez, zegarki... Rolexy czy Breitlingi produkowane gdzies
      na Dalekim Wschodzie. Muzyka, filmy kopiowane spod lady.
      Zywnosc walajaca sie po odkrytych, wystawionych na slonce i cieplo stolach.
      Spocone poledwice i sery. Podeschniete, wysuszone kroliki i drob.
      Niech uczciwi sprzedawcy przy okazji odbudowy przypilnuja, aby ta nieuczciwy
      czesc juz nie znalazla miejsca na straganach. Trzymam kciuki za tych, ktorzy
      uczciwie zarabiaja na chleb handlem.
      • stolat3 Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 17:43
        U nas jak awykle akcyjność. Ja rozumię tragedię tych ludzi , ale jednocześnie
        nie mam litości dla beztroski i głupoty . Brak ubezpieczenia bo co? Brak tych
        100 zł czy też wyjątkowa pazerność. A teraz lament i płacz na cały kraj . I co
        najważniejsze nr konta bankowego gdzie można przesyłać pieniądze . To jest
        żebractwo.
        • zdartaplyta Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 18:49
          Brak ubezpieczenia,bo .... żaden ubezpieczyciel nie ubezpieczy blaszanego
          straganu,który nie spełnia minimalnych wymogów bezpieczeństwa.....I ktos jest
          winny????
          Stwiałabym raczej na zarządcę bazaru...
          • helmut.berlin Re: Przy okazji odbudowy..... 11.01.07, 18:52
            www.osirslubice.pnet.pl/bazar/pol.html
    • rogue.team dochodzenie 11.01.07, 18:19
      Wielka tragedia, ale niezły będzie numer, jak już specjaliści dojdą co było
      powodem pożaru i gdy okazałoby się, że to jakiś piecyk elektryczny w stoisku
      powiedzmy nr 150, i gdy sprawdzą czyje to stoisko i właściciel poda dane swojej
      pracownicy powiedzmy pani Krysi jakiejś tam. Wszyscy na pewno będą jej wdzięczni
      i na pewno będzie jej się dobrze mieszkało w spokoju i życzliwości.
    • gwiazda_polarna Re: Słubice: Spalony bazar ma być odbudowany 12.01.07, 10:13

Mieszkam niedaleko Słubic i bulwersuje mnie ogólna kwesta na rzecz
      poszkodowanych.
      Przede wszystkim dlatego, że w okolicy najładniejsze z wybudowanych domów
      należą właśnie do osób, które dorobiły się na tym bazarze. Skoro mieli środki -
      dlaczego nie ubezpieczyli straganów.
      Nie chce uogólniać ale pewnie niewielki procent poszkodowanych rzeczywiście
      zasługuje na wsparcie - szkoda mi ludzi, którzy byli tam tylko sprzedawcami a
      nie włascicielami stoisk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka