mniejwiecej 03.02.07, 12:35 a co robi rzad? kluci sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitabravo A może lepiej dać po kulach Komornikowi? 03.02.07, 12:37 Cóż on takiego wielkiego zrobił, że otrzyma za to prawie milion złotych wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo A może dać po kulach zarządzającym szpitalem? 03.02.07, 12:43 Za nieudolność w zarządzaniu, przecież to oni doprowadzili szpital do bankructwa.Jest przecież paragraf o działaniu na szkodę firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Świątynie czy Szpitale? wybór należał do Ciebie 03.02.07, 12:44 (rok temu) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus A co robi komornik ? 03.02.07, 12:51 Liczy kase a im wiecej dzieci umrze tym lepiej dla komornika Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Niech lepiej na Świątynię Opatrzności Bożej wpłacą 03.02.07, 13:06 Pieniądze na szpital to marnowanie funduszy i grzech. Jeśli Pan Bóg chce, żeby chorzy wyzdrowieli, to ich uleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek [...] 03.02.07, 14:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 14:46 moniczka powiedziala co wiedziala :) >...Kwasniewski wroc!! ... < Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 14:54 Tez mi się wydaje, że obrzucanie tu błotem Kwasniewskiego jest co najmniej dziwne. Tak już jest na całym świecie, że długi sie płaci i od tego sa komornicy. Nalezy się więc zastanowic, jak długów unikać, albo jak takim zadłużonym instytucjom pomóc. Gdyby rząd zajmował się mniej teczkami, naprawianiem mojej moralności i obsadzaniem gdzie tylko można klonów macierewicza, to miałby może czas na powazna pracę. Już nie wspominam, że dla tego rządu finansowanie świątyń jest wazniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 15:04 PIS bardzo dobrze szuka pieniążków, wyłąpuje po kolei aferzystów z UW, PO i SLD, pana Pęczaka (zajęli mu dom, konto w banku na poczet przyszłych wyroków sądowych), szukają pana Stokłosy, który za łapówki miał umarzane podatki, pan Piskorski mataczył w Warszawie jak i cała PO. Wytłumacz mi prosze jak rząd ma pracować aby zrobić pieniązki, wydrukować? Najpierw przyjacielu należy zikwidować aferzystów, kórzy na wszelkie możliwe sposoby wykorzystują luki w prawie, znajomości aby broń Boże nie zapłacić Państwu polskiemu co cesarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 15:09 moniczka: wiec dlaczego PIS nie zajmie aferzysta lepperem i cala samoobrona?? dlaczego sciga tylko tych ktorzy sa mu nie na reke?? dlaczego dziala wybiorczo?? tego nie jestem w stanie zrozumiec...ale jesli powiesz mi jeszcze ze lepper i samoobrona sa cacy to nie pozostaje mi nic innego jak tylko Ci wspolczuc takiego rozumowania...ech ludzie...opamietajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna a ile rolnicy dostali na skup świń? 300 mln... 03.02.07, 15:10 tak trzymac pisuary! Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek wyobraź sobie Polaku 03.02.07, 15:20 że te 300mln złotych nie dostaną Niemcy, Francuzi czy Marsjanie. Dostaną je Polacy, twoi rodacy. Na wsi też potrzebują pieniędzy żeby zjeść, ubrac dzieci, mieć pieniądze na ich wykształcenie, pieniądze na leki. Zajmij się rolnictwem i oblukaj że tak łatwo i prosto się nie żyje z roli. Idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: wyobraź sobie Polaku 03.02.07, 15:46 A te szpitale to sa jakie? chińskie? Francuskie czy księżycowe? I czyje dzieci tam leżą? Jak ktoś nie chce żyć z roli to niech zarabia w mieście. Tyle. PS Ktoś kto na prawo i lewo nazywa wszystkich z nim (nią) rozmawiającyvch idiotami i tym podobnymi jest nędznym człowieczkiem bardzo małego formatu, zeby nie powiedzieć zwykłym palantem. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek wyobrażasz sobie 03.02.07, 15:51 kretynko jak wszyscy ze wsi przeniosa się do miasta? Mózg ci się zlasował skoro gadasz takie bzdury. Wyobrazasz sobie żeby mieli zarabiać w mieście, a co by mieli robić? Jakieś propozycje? Widzę takie idiotki w środkach komunikacji miejskiej jak czytaja Newsweek czy Wyborczą, we łbie pusto, światopogląd narzucony i pieprzy się taka z czarnym bo poezję lubi czytać i się wzrusza losem czarnego a nie rolnika, któremu się grunt pod nogami pali. Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: wyobrażasz sobie 03.02.07, 16:00 widze ze brakuje Ci slownictwa bo naduzywasz strasznie slow: idiotka, kretynka, debilka...moze czas wrocic do szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek nie poprawiaj mnie 03.02.07, 16:08 tylko napisz w jaki sposób znalazłabyś pracę w mieście dla wszystkich ze wsi uprawiających teraz rolę, bo twoja koleżanka idiotka napisała, że jak ktoś nie może wyżyć z rolnictwa to niech idzie do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna 1 mln wyjechal do Anglii, niech rolnicy tez wyjada 03.02.07, 16:12 albo zastapia budowlancow ktorzy wyjechali. a nie doją reszte spoleczenstwa na 10 sposobow. kazdy rolnik ma samochod, ciagnik, dom, gospodarstwo, sad, etc. a przecietny nauczyciel nie ma nic, placi za wynajem mieszkania i wydaje reszte pensji na jedzenie. nie ma ani samochodu, ani ciagnika, ani domu, ani sadu Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa wiecie, ze rolnik dostaje 4 razy wieksze becikowe? 03.02.07, 16:26 i to tez z naszej kasy, bo przeciez na KRUS placi grosze Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: nie poprawiaj mnie 03.02.07, 16:13 ja Cie nie poprawiam tylko zwracam uwage ze jestes chamska...mozna normalnie i kulturalnie dyskutowac a nie wyzywac ludzi...a co do pracy - jesli ktos chce pracowac - naprawde pracowac to znajdzie jakakolwiek prace...za najnizsza stawke ale znajdzie...a to ze stawki sa jakie sa to juz chyba nie moja wina ani kolezanki ktora wyzywasz od idiotek... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.dorna mam dosc tego, ze 70% mojej pensji zabiera panstwo 03.02.07, 16:10 w postaci PIT, VAT, ZUS, itp., a rolnicy nie placa ani podatku dochodowego, ani ZUS'u, maja doplaty do paliwa etc. Jak to jest ze panstwo sciaga kase z kiepskich pensji nauczycieli czy pielegniarek i daje rolnikom niezaleznie od tego, czy sa hektarowcami, maja stada swin czy bizonow. i jeszcze z unii idzie kasa dla nich. rolnicy nie placa podatku dochodowego nawet jesli zarabiaja miliony! a nauczyciel czy spawacz nawet jak ma 1 tys pensji to musi placic podatek, ZUS i inne haracze, ktore pozniaj trafiaja do kieszeni darmozjadow takich jak rolnicy. taki Owsiak zbiera 40 mln zl przez rok na sprzet medyczny, a tutaj okazuje sie, ze jednorazowo rzad daje hodowcom trzody tyle, ile Owsiak w 8 lat zebral kasy na ratowanie najmlodszych. GDZIE TU SENS??? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 15:18 Rzad mial 4oo mln. Ale dal je Lepperowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 14:47 Uważasz że szpitale mogą zaciągać pożyczki i ich nie spłacać? To dopiero byłoby państwo prawa hehehe. Domyślam się ze PiS w swojej konstytucji na pewno coś takiego wprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lukahol Re: gdzie tu widzisz 03.02.07, 15:29 szpitale zaciagaja pozyczki bo narodowy fundusz zdrowia(czyli nasz kochany rzad) daje im takie pieniadze, za ktore sa wstanie funkcjonowac maksymalnie przez pol roku.dlatego niech rzad splaca te pozyczki, bo chyba sie zgodzicie, ze szpitale nie zaciagaja pozyczek zeby przy.. kaczynskim , tylko zeby przezyc. a ja jako osoba mloda, niestety chora jestem skazany na staroswieckie metody leczenia,, bo o nowoczesnych w naszym kraju nie ma mowy, z chronicznego braku pieniedzy.dlatego marzenia ze kiedys bede zdrowy moge sobie miedzy baji wlozyc, bo czy masz 25lat czy 70 i czekasz na kostuche to wszystkich lecza tak samo.wystarczyloby zastosowac nowoczesne metody leczenia i mnie jako 70 latka juz nie bedzie trzeba leczyc.jakby nie patrzec oszczednosc.ale kazda kolejna nasza wladza jest slepa na to.a jak leczyc pacjentow najlepiej wiedza urzednicy narodowego funduszu zdrowia(wszyscy oczywiscie z "doswiadczeniem" medycznym)!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikapiateczek życzę Ci zdrowia 03.02.07, 15:46 zrozum tez że dopóki nie rozliczy się aferzystów z UW, PO, SLD pieniążki będa leciały nadal do prywatnej kasy zamiast do budżetu (patrz przykład Stokłosy, który płacąc łapówki SLD i PO miał ogromne ulgi podatkowe). Bo z budżetu pragnę Ci przypomnieć płynie kasa do NFZ. Jeszcze raz życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: życzę Ci zdrowia 03.02.07, 16:06 wiekszymi aferzystami sa ci obecni...ja mam gdzies rozliczanie przeszlosci...dla mnie liczy sie terazniejszosc a nie gonienie za duchami...a jak widze co obecny rzad robi to mnie po prostu krew zalewa...a co do Kwasniewskiego - to chociaz mial klase i potrafil sie poprawnie wyrazac po polsku i po angielsku...mimo, ze nie ma magistra :) i za to go cenie...bo obecnego prezydenta - mimo ze bardzo sie staralam - za jasna cholere nie moge polubic... Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 i bardzo dobrze ze plajtują - wymusi to reformy(?) 03.02.07, 17:14 To, że szpitale mają długi wynika z kilku rzeczy: 1) niewłaściwej wyceny procedur przez NFZ - np. za procedurę, której koszt (wliczając w to koszty sterylnych materiałów, przyzwoite wynagrodzenie personelu itd) wynosi np. 3000 pln (np. koronarografia) nfz płaci 800 pln. Efekt jest taki, ze dyrekcja moze 1) przestac płacic personelowi (co robi - personel jest za darmo - lekarz wykonujący takie procedury zarabia 900 pln/rękę), wykorzystywac wielokrotnie sprzet jednorazowego uzytku - co robi - i mamy wiecej WZW typu C, a i tak przynosi to straty... poza tym kazdy pacjent, który przychodzi do szpitala, generuje mu dług... (co nie sprzyja dyrekcji do pozytywnego nastawienia się do pacjentów) 1a) NFZ mało płaci, bo zbyt mało ma kasy (między innymi) 2) wielokrotnego oddłuzania szpitali - poniewaz zaciągamy długi, są one oddłuzane to dlaczego mamy ich dalej nie zaciągac - tak to mamy sprzet, remonty, pierdoły, mozemy organizowac DUUUZO Przetargów (i duuuzo kasy wpada do kieszeni osób zainteresowanych) 3) przetargi na sprzet - wiadomo - sprzet medyczny jest drogi, a im jest on drozszym, tym wiecej kasy wpada do osób decydujących o ich zakupie. Kazdy, kto jest w temacie dobrze wie, ze tam, gdzie stoją np. angiografy firmy X (nie podam jakiej bo po co), musiał ktoś wziąc poniewaz sprzet tej firmy jest do dupy i wszyscy o tym wiedzą... Generowane długi mozna potem kupic po znajomosci - a jak oddłuzą to jest wysoka stopa zwrotu jest jeszcze kilka innych przyczyn, ale te są najwazniejsze... Osobiscie uwazam, co moze nie bedzie zbyt dobrze przyjęte, ZE BARDZO DOBRZE, ZE SZPITALE ZACZĘŁY PLAJTOWAC/moze wymusi to rozpoczecie reform w dobrym kierunku, choc niestety nie jestem tego pewien/. OSOBISCIE CIESZE SIE Z TEGO, cho\c szkoda mi pacjentów. Ale o tym, ze tak będzie, było wiadomo kilka lat temu i nikt nic nie zrobił. A zrobic trzeba kilka rzeczy: 1) wprowadzic czesciową odpłatnośc od pacjentów za procedury ambulatoryjne i dni hospitalizacji (np,. 10 pln od wizyty u lek poz, 10 pln za badania krwi, rtg usg i takie tam, 30 pln za wizytę w izbie przyję szpitala/sor, 50 pkn za wezwanioe karetki, 20pln za dobę hospitalizacji) - zlikwidowałoby to nadużywanie tych instytucji i ograniczy koszty o ponad 30% - co zlikwiduje przyczynę 1a 2) zlikwidowac monopol NFZ i dopuscuic do działania prywatne ubez[pieczelnie - co zlikwiduje przyczyny 1 i 1a) 3) sprywatyzowac szpitale - co zlikwiduje przyczyne 2)i 3) reszta zrobi sie sama... (wykonanie tych rzeczy 5 lat temu pozwoliłoby na uniknięcie sytuacji takich jak obecnie - nie byłoby strajków białego personelu i likwidacji waznych szpitali - no bo skoro szpital jest wazny, to znaczy ze jest popyt na usługi - wiec takie osrodki obroniły by się same, bez durnych dotacji) obawiam sie, ze jednak unikną reform i zrobią kilka kosmetycznych zmian, wywalą kolejną kupę kasy na dotacje i rozejdzie sie pokościach - liczą ze będzie spokój na kilka lat a potem sie zmieni ekipa i ona zostanie z tym pasztetem... ale nie tym razem, dlatego ze nareszcie jestesmy w Unii i zarówno lekarze, jak i pacjenci mogą sobie zmienic system zdrowotny... --------------------------------------- zdrowia życzę... będzie wam potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Świątynie czy Szpitale? wybór należał do Cieb 03.02.07, 13:14 Tak jest 100%prawdy!!!!!!!!!!A może zaskoczą że mury mogą trochę poczekać ? Oj ja naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
martineu Re: Świątynie czy Szpitale? wybór należał do Cieb 03.02.07, 14:47 DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
aldente3 Re: Pare slow do komornika 03.02.07, 15:27 Chcialam powiedziec pare slow do komornika ale sie w ostatniej chwili ugryze w jezyk (i tak by cenzura wyciela), chcialam tez mu czegos zyczyc ale by mnie Bog pokaral, wiec powiem tylko ....WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: A może dać po kulach zarządzającym szpitalem? 03.02.07, 13:08 To nie jest chyba takie proste. Zarządzający zawiniliby, gdyby mogli leczyć taniej , a nie robili tego. Tego nikt nie stwierdził. Pada często argument, że na Dolnum Śląsku jest za dużo szpitali. W takim razie nie powinno być problemu z zamknięciem szpitala i przeniesieniem chorych do innego .Tymczasem taki problem jest, we wszystkich relacjach mówi się, że nie ma miejsc w innych placówkach. To samo widzę na własne oczy - w Legnicy dawny szpital wojewódzki jest pełen ludzi. Dyrektorzy szpitala stawiani są wobec wyboru : odmówić leczenia, czego zrobić nie mogą , albo dalej się zadłużąć. Wierzycieli i komorników straszy się prokuratorem . Czas przestać opowiadać dyrdymały o solidarnej Polsce i powiedzieć jasno na co nas stać, a co jest ponad nasze możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
aldente3 Re: A tak na marginesie.... 03.02.07, 15:38 Ze tez , cholera jasna!, ci komornicy nie dobiora sie do tylkow wiezieniom, nie zabiora tych silowni, bibliotek darmowych(z pieniedzy podatnikow czyli naszych) i nie zagonia wszystkich do robot przymusowych! No chyba , ze wiezienia tak dobrze sobie radza , ze komornicy nie maja tam czego szukac! Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: A może lepiej dać po kulach Komornikowi? 03.02.07, 12:51 Co robi rząd? Skupuje wieprzki za nierynkowe ceny Co robi rząd? bawi na wywczasach w górach Co robi rząd? utrzymuje knury lepperowe i łyżwińskie Co robi rząd? Łupi podatników podatkami od nieruchomości i czego sie da Co robi rząd Buduje świątynie Opatrzności bezbożnej lupiąc emerytów Co robi rząd Ujawnia agentów którzy agentami dawno nie są Co robi rząd? Obsadza marcinkiewiczami spólki Co robi sejm z rządem? Bierze kasę za nic nie robienie Co robi rząd? Uszczęśliwia naród knurzą mordą leppera Co robi rząd? Wstyd kurw@ przed swiatem robi!!!!!!!!!!!!!! Ot i wszystko co robi a komornik łupi dzieci chore na raka. A wszystko pod sztandarem PIS - Psy ili Sabaki? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: A może lepiej dać po kulach Komornikowi? 03.02.07, 15:15 Nareczek paszoł na wajnu i oby prapał w PiSdu. Patrzy pazerny Nareczek na lustereczko, a lustereczkiem jest naszej szkatułki wieczko! Do tej szkatułki szły nasze wszelkie podatki, kombinują z nim, jak brać na swoje dostatki. Aby przed Bogiem nie byli bandą złodziei, spełniają fanaberie byle kaznodziei. Jak myślisz Jacku mogę już otworzyć wieczko i patrzy, a tu Andriejek pod owsem i sieczką, słyszy, ja tu jezde za niewinną owieczkę, a beło tyle tego, więc zrobilim sieczkę. Co za obraza, taki warchoła obrazek, ty lustereczko jesteś jako „łżezarazek”, tyś „łże_l_e_s_i_a_k_i_e_m” co mój prawy układ kala, bierze to puzdereczko i w PiSdu rozwala. „Du, du, du, chodyła ja pa wadu”, Du, du, du, a w wadu kaczor w PiSdu. Du, du , du, „oj durnyj pip jeho chrystił,” du du, du „i sztany na jeho spustił”! Nareczek wprowadza nam odnowę moralną, czyli siedem wojenek przez służbę karalną. Do rady wsadził swoich, obiecał zagładę, pewnie nam telewizję zamieni w tyradę. Po co nam dobre prawo dla sprawiedliwości, trybunał nie trzyma się socjalistyczności. Ryzykowny dla państwa jest jakiś samorząd, a służba cywilna toć pijaki i nierząd. Wolne „łżemedia” nie chwalą, choć osiągnięć brak. Jak coś pochwalą to w becik, pozycja na wznak. Te „lumpenliberały” tak bronią seks szopy, jak szturm na banki chcemy robić my i chłopy. Kto kościół nie wspiera tak, no - bez ostentacji, ten się sam wyklucza i nie może mieć racji. Du,du, du i paszoł on na wajnu, Du,du, du, paszoł i prapał w PiSdu. Du, du , du, „oj durnyj pip jeho chrystił”, du du, du „i sztany na jeho spustił”! „ Władzy nie zdobędziecie lumpenliberały”, wrzeszczy do nas z trybuny Napoleonek mały. On taką srogą zimę sprowadził na Ruskie, my we święconej wodzie zatopimy Polskie! Jak dwa metry świętości przybędzie bez mała, to my mowa, a reszta będzie bulgotała! He he, he rechot poślaków biegnie pół sali, jak fajnie będzie, Tuski będą bulgotali. Nawet czarny obrazek we łbach im nie stanie, że ich objęło już to mętne bulgotanie. „Du, du, du, chodyła ja pa wadu”, Du, du, du, a w wadu rydzol PiSsu. Du, du , du, „oj durnyj pip jeho chrystił,” du du, du „i sztany na jeho spustił”! „Wyszedło” po Nareczku takie Acuś Kuski, zabulgotało jak czinownik białoruski! Nada wam Polaczki te naszu konstitucju. Nada wam Polaczki, nu cara restitucju. Wam nada dat ruki w wierch za samodierżawie, Pa to dali wadzu, pasadili tiebia w ławie. Jest u was takaja antykacza Targowica, tolko nie ana, nielzia brat tuskawica. Du, du, du nie chaczu rydzomoheroinu, Du, du, du, eta rydzomoheroina w PiSdu. Du, du , du, „oj umnyj pip mienia chrystił”, du du, du „ja sztany na jeho spustił”! Nie pajdiom za cara i czierezwyczajku! Wyliczał "siedem wojenek" PiS z państwem: • KRRiT: - Zamiast zlikwidować, przejęliście ją - mówił Rokita. - Kim zastąpiliście szefową gabinetu Aleksandra Kwaśniewskiego [Danutę Waniek]? Szefową gabinetu Lecha Kaczyńskiego [Elżbietą Kruk]. Podzieliliście wpływy między PiS, LPR i Samoobronę. Po czym LPR i Samoobrona przyblokowały was i dziś Rada nie może podjąć żadnej decyzji. • Wymiar sprawiedliwości: Rokita przypomniał o zdymisjonowanym przez ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro szefie komisji kodyfikacyjnej, czego efektem była dymisja całej komisji. - To jest propaństwowe stanowisko? - pytał lider PO. • Trybunał Konstytucyjny: - To ten sam skład TK, który utrzymał ustawę antyaborcyjną i uchylił rujnującą reformę zdrowia Mariusza Łapińskiego. Coście powiedzieli o TK? Że to najbardziej antypaństwowa instytucja w Polsce, a jej wieloletniego szefa Andrzeja Zolla językiem Urbana nazwaliście elementem antysocjalistycznym - mówił Rokita. • Samorząd terytorialny: - Powiedzieliście, że to ryzykowna dla państwa, głęboko skorumpowana instytucja. • Służba cywilna: - Przez osiem lat udawało się to dobro chronić nawet przed Millerem. Co dziś macie do powiedzenia na temat służby cywilnej? Że to pijani zomowcy. I proponujecie ustawę, która ma na celu zniszczenie tej służby i wprowadzenie waszych kolegów bez procedur kwalifikacyjnych. • Media • Banki: - Czy obrona niezależności NBP ma cokolwiek wspólnego z obroną seks- shopów i walką z Kościołem? - pytał Kaczyńskiego Rokita. - Czy wam się już całkiem rozumy poprzewracały? To wasza siódma wojenka na górze. Każda jest wojną prowadzoną nie przeciwko PO, a instytucjom państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofa4rp ktos tak skonstruowal prawo, ze komornicy zarabia 03.02.07, 15:33 ja krocie. Kto? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Sytuacja we wroclawskiej klinice kompromituje 03.02.07, 12:40 Polaków i państwo polskie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Należy silą odsunąć Kaczyńskich od wladzy!!!!! 03.02.07, 12:41 I to jak naszybciej!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Należy silą odsunąć Kaczyńskich od wladzy!!!! 03.02.07, 13:17 Zanim doprowadzą Polskę i Polaków do sytuacji, gdy koszty naprawy skutków ich polityki przekroczą nasze możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Należy silą odsunąć Kaczyńskich od wladzy!!!! 03.02.07, 13:18 To nastąpi mam nadzieje lada chwila! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kulka PIS to kolejna organizaja przestepcza 03.02.07, 13:27 PIS to kolejna organizaja przestepcza działajaca na podobienstwo mafii według hasła TKM.Teraz szykuje skok na słuzbe zdrowia zeby sie wzbogacic na prywatyzacji.Najpierw dobija sie szpitale a potem wykupi je za 1/10 wartosci. Dokładnie taka metoda była stosowana w Polsce przez 16 lat w rozkradaniu gospodarki.Polska nie moze byc krajem samodzielnym.Tylko rozbiory uleczą to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: ruska wszo, zamknij gębę!!! 03.02.07, 14:59 A co nie ma racji? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: czy kacapy muszą jątrzyć na naszym forum?? 03.02.07, 15:44 Nudny sie stajesz już,zmień plytę Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Siłą się nie da 03.02.07, 13:36 mocno trzymają się pazurami stołków. I cała masa kolesiów przyspawanych juz na wieczność do urzędów, spółek i rad nadzorczych. Takiej pazerności na stanowiska jeszcze w Polsce nie było! Może tylko tuż przed rozbiorami Polski w XVIII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: Siłą się nie da 03.02.07, 14:47 eee...ale jakby tak jaki Ibn Laden sie zajal nimi to juz by sie tak mocno nie trzymali :) Odpowiedz Link Zgłoś
konfabulator I tak im zabiorą na świątynię opatrzności! 03.02.07, 12:41 I tak im zabiorą na świątynię opatrzności! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: I tak im zabiorą na świątynię opatrzności! 03.02.07, 12:43 Natychmiast należy przerwać ten polski chocholi taniec! Odpowiedz Link Zgłoś
01lolek Setki osób z całego świata pomagają zadłużonemu.. 03.02.07, 12:43 Czy serwis GW mógłby gdzieś podać nr konta w.w. szpitala?? Pomogę na tyle ile będe mógł, bo na ten rząd to nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Podaję za Radiem Wrocław 03.02.07, 14:01 www.radioram.pl/index.jsp?art=5908 Klinika apeluje do wszystkich którzy mogą pomóc chorym dzieciom o wplacanie pieniędzy na konto funadacji na ratunek dzieciom z chorobą nowotworową: PKO IV O/Wrocław Konto ogólne: 50 1020 5242 0000 2702 0019 8556 z dopiskiem "pomoc" osoby z zagranicy, które chcą pomóc klinice, muszą przy przelewie pieniędzy na konto Fundacji dopisać kod do Polski tzw. SWIFT w odpowiedniej rubryce trzeba wpisać : BPKOPLPW w niektórych bankach / nie wszystkich/ wymagane jest dodanie PL na internetowym kwestionariuszu przelewu Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Gdzie jest rzad?? Jak sie cos psuje Jarka nie ma 03.02.07, 12:43 o innych sie nie pytam bo to Jarek sznurkami pacynek kreci Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja kończy się "5min" Pisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.07, 12:46 Panowie Kaczyńscy nie zmuszajcie nas abyśmy musieli Was "wyprosić" z "Palacu" Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: kończy się "5min" Pisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.02.07, 14:50 dokladnie...to juz przestaje byc zabawne... Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Setki osób z całego świata pomagają zadłużonemu.. 03.02.07, 12:43 To wielki wstyd dla państwa polskiego, polskiego rządu. To hańba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meandrypolityczne Re: Setki osób z całego świata pomagają zadłużone 03.02.07, 14:19 Mężowie Stanu mają zazwyczaj kamienne twarze, jeżeli się wstydzą, to za tych co padają w pierwszych szeregach na dołach. Takiej skali bezduszności, bezradności i indolencji Systemu (w jak najszerszym rozumieniu tego określenia) dawno żadne media nie pokazywały. Czy takie fakty również zapisuje się do tzw. "osiągnięć" ?- Przerażony wizją dalszego rozwoju. Pragmatyk Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Nie ma takich pieniędzy których nie zdołałaby 03.02.07, 12:44 Przejeść nasza służba zdrowia. Dodatkowo media przedstawiają (tych właśnie dłużników szpitala) niemalże jako krwiopijców zabijających biedne dzieci chore na raka. A tymczasem ja mam pytanie. To co w takim razie ma zrobić osoba prowadząca firmę która wygrała przetarg na dostawę materiałów dla szpitala? Ogłosić upadłość, popaść w długi i żywić siebie i swoich pracowników tym co znajdą na śmietniku? Nigdy w Polskiej służbie zdrowia nie będzie dobrze jeśli będziemy ją dotowali w nieskończoność!!! Bo i ja płacę, Pan płaci... A szpitalom potrzebni są dobrzy Managerowie (którzy wiedzą jak zarządzać pieniędzmi) a nie społeczni dyletanci (często synalkowie ordynatorów którzy objęli synekurę dyrektora szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
hafsa dlugi szpitala zostaly zakupione 03.02.07, 12:51 przez inne firmy. A Ci, ktorzy cokolwiek do szpitala dostarczaja( leki, sprzet, materialy opatrunkowe) zgodzily sie poczekac na splate zadluzenia. Oby Pana dziecko nigdy nie musialo w tamtej klinice razem z panem lezec.... Nie czytal pan o zlym finansownaiu przez nfz pokrywajacym 75% zapotrzebowania? Ktore 25% pacjentow powinni usmiercic, bo brak kasy? Jestem zdziwiona. Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Bolszewickie myślenie 03.02.07, 13:05 I bardzo dobrze że skupiły długi! Prawo jest prawem! Jak coś sprzedaję to i oczekuję za to zapłaty! Jeśli ktoś nie płaci jest złodziejem (ewentualnie bolszewikiem)! A dlaczego skoro go nie ma kasy to dlaczego kupuje? To co w takim razie mam robić gryść trawę? A może odpowiesz wprost? Dziwne... W USA jakoś dają sobie radę. Są ubezpieczenia medyczne. Tych których nie stać na dodatkową polisę ubezpieczeniową leczą się na gorszym poziomie w publicznych szpitalach. Tych których stać - wykupują polisę. U nas brak jest jakichkolwiek działań w tym kierunku (bo jakieś dodatkowe g**niane 10 złotych na miesiąc które rzekomo ma dać lepszy standard jest dla mnie czystym absurdem) Trzeba skończyć z obowiązkowym haraczem na rzecz NFZ i stworzyć system od nowa! Oparty na dobrowolności! Ten kto chce wykupuje polisę, ten kto nie chce niech zdycha jak gnida (skoro zdrowie mu niemiłe). Czas skończyć z bolszewickim podejściem do człowieka. Z poglądami które stawiają człowieka w świetle nieświadomości jego potrzeb. To właśnie LENIN był autorem tezy w której mówił że robotnikowi trzeba uświadomić jego potrzeby (bo jest na to za głupi). I dlaczego ktoś ma mi wmawiać że zabiera pieniądze (na rzecz NFZ czy innego g*wnianego tworu) dla mojego dobra? Kim ktoś taki może być? Kolejnym LENINEM, Breżniewem? Czy właśnie oczekujemy takiego państwa? Myślałem że Breżniew już dawno zdechł! A tymczasem odrodził się ze zdwojoną mocą... Nie sądziłem że Lenin może być dwujajowy! Czas skończyć z socjalizmem! Zaorać NFZ i wszystkie szpitale które mają długi! Zlikwidować i zacząć od nowa! (dziwne, bo są i duże szpitale które długów nie mają, ciekawe dlaczego? A może to wina układu?) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 masz rację! 03.02.07, 13:28 oby więcej ludzi myslało tak jak Ty. Rozumiem że część wypowiedzi wyraża wku..enie - sam też wku..am się słysząc o długach szpitali. Uważam że szpitali jest poprostu za dużo. Całego systemu pilnuje klika która jest zainteresowana obecnym bałaganem i udawaniem że lekarze to biedni ludzie. Nikt nie mówi ile zarabiają w prywatnych gabinetach niejednokrotnie "pozyczając" szpitalny sprzęt!! Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: masz rację! 03.02.07, 14:53 ale dlaczego Sejm lekka raczka przeznacza kupe kasy na swiatynie opatrznosci a nie przeznaczy tych pieniedzy na pomoc szpitalom?? To jest najbardziej wk...wiajace...bo bez kolejnej swiatyni Polska sie zawali czy co?? ech.......................mam dosyc.................. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 po.. cię?? 03.02.07, 15:59 ładowanie kasy w upadające szpitale to strata kasy taka sama jak ta światynia! wiele spośród tych szpitali musi paść na pysk, bo jest ich za dużo!wtedy reszta będzie miała wieksze szanse i bedzie też sens je ewentualnie dotować. Odpowiedz Link Zgłoś
anitasz30 Re: po.. cię?? 03.02.07, 16:10 chodzi o to, ze te 40 mln jest tak czy inaczej wywalone w bloto...na co komu taka swiatynia? zgadzam sie ze szpitale trzeba sprywatyzowac...ale doraznie pieniadze te bardziej by pomogly szpitalom...i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Bolszewickie myślenie 03.02.07, 15:13 rysio.ochucki napisał: > Dziwne... W USA jakoś dają sobie radę. Są ubezpieczenia medyczne. Poziom opieki zdrowotnej w USA jest żenująco niski i nie jest to dobry wzór do nasladowania. > > Oparty na dobrowolności! Ten kto chce wykupuje polisę, ten kto nie chce niech > zdycha jak gnida (skoro zdrowie mu niemiłe). Rozumiem, że Ty należysz do tych, których stać na prywatne leczenie, a sam cieszysz się dobrym zdrowiem i nie chcesz partycypować w kosztach leczenia tych, którzy są w gorszej sytuacji materialnej? Życie innych ludzi nie ma dla Ciebie żadnej wartości? To dla Ciebie tylko bydło robocze, które jest po to, żeby na Ciebie harować, a jak już się go wyeksploatuje, to niech zdycha? > > Trzeba skończyć z obowiązkowym haraczem na rzecz NFZ i stworzyć system od nowa! > Trzeba zmienić kretyński system finansowania służby zdrowia i pociagnąć do odpowiedzialności żal się Boże reformatorów, którzy go wprowadzili doprowadzając go do ruiny. To byli tacy sami mądrale, jak Ty, kierowali się podobną filozofią i nawet używali podobnej argumentacji. > > Czas skończyć z socjalizmem! Zaorać NFZ i wszystkie szpitale które mają długi! > Zlikwidować i zacząć od nowa! Ty się bez nich możesz obejść, bo stać Cię na prywatne leczenie za granicą? To nie wypowiadaj się o tym, co Cię nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: dlugi szpitala zostaly zakupione 03.02.07, 13:27 i dlatego, być może, dostawcy szpitala jeszcze nie zbankrutowali. To się nazywa faktoring (lub obrót wierzytelnościami). Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Nie ma takich pieniędzy których nie zdołałaby 03.02.07, 14:30 > A tymczasem ja mam pytanie. To co w takim razie ma zrobić osoba prowadząca > firmę która wygrała przetarg na dostawę materiałów dla szpitala? Ogłosić > upadłość, popaść w długi i żywić siebie i swoich pracowników tym co znajdą na > śmietniku? Taka osoba nie musi tego robić. Są na rynku firmy zajmujące się skupem długów i to one bezwzględnie egzekwują swoje należności a nie firmy dostarczające sprzęt do szpitali. Często ta firma obracająca tylko i wyłącznie przeterminowanymi fakturami zarabia na interesie najwięcej :-) Każda firma medyczna czy farmaceutyczna wie, że w poslikm systemie zdrowia obowiązuje "omerta" więc jeśli to właśnie taka firma w bezwzględny sposób chciałaby egzekwować swoje długi to może już kończyć swoją w Polsce3 działalność... Po prostu wieść o jej wyczynach na jednym końcu polski jak echo dotrze na drugi koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
martineu Re: Nie ma takich pieniędzy których nie zdołałaby 03.02.07, 14:48 ŚWIĘTA RACJA, ALE TERAZ MOZEMY WYSŁAC SMSA, BO PODATKI !POSZŁY! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek133 Setki osób z całego świata pomagają zadłużonemu.. 03.02.07, 12:46 Dam też i ja ale pod warunkiem, że tych pieniędzy, które wpłacę na konto szpitala nie zabierze komornik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Podaję SWIFT za Radiem RAM Wrocław 03.02.07, 13:56 krzysiek133 napisał: > Dam też i ja ale pod warunkiem, że tych pieniędzy, które wpłacę na konto > szpitala nie zabierze komornik!!!! www.radioram.pl/index.jsp?art=5908 Z płaczem kilkudziesięciu rodziców pacjentów z wrocławskiej kliniki hematologii dziecięcej reaguje na wszystkie wiadomości dotyczące losów placówki. Klinika apeluje do wszystkich którzy mogą pomóc chorym dzieciom o wplacanie pieniędzy na konto funadacji na ratunek dzieciom z chorobą nowotworową: PKO IV O/Wrocław Konto ogólne: 50 1020 5242 0000 2702 0019 8556 z dopiskiem "pomoc" osoby z zagranicy, które chcą pomóc klinice, muszą przy przelewie pieniędzy na konto Fundacji dopisać kod do Polski tzw. SWIFT w odpowiedniej rubryce trzeba wpisać : BPKOPLPW w niektórych bankach / nie wszystkich/ wymagane jest dodanie PL na internetowym kwestionariuszu przelewu Odpowiedz Link Zgłoś
szakal2003 Re: Setki osób z całego świata pomagają zadłużone 03.02.07, 12:48 rzad woli wydac 40 milonow na Swiatynie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyst PiS woli modlitwy w swiatyni opatrznosci 03.02.07, 12:49 niz leczenie dzieci ZA MOJE PIENIADZE, Q.R.W,A MAC Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: PiS woli modlitwy w swiatyni opatrznosci 03.02.07, 12:54 czy ktoś rozliczy ministerstwo zdrowia i urzędasów tego ministerstwa z czasów kiedy to oni zarządzali tym szpitalem zostawiajac go w kosmarnych długach??? Po prostu nóż się w kieseni otwiera! oni będą światynie glempowi budować a nie ma kilku milionów na chore dieciaki. Wieprze bedą kupowac bo knur z ministerstwa nie powiedział kolegom z roli żeby nie utrzymywać tylu świń! Kiedy naród wybatoży tych nierobów? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski na okupację Iraku kasa jest, na Włoszczową też 03.02.07, 12:51 na "piramidę opatrzności" kasa jest, na wizażystkę dla pani minister, na nowe urzędy, na nowe fury dla urzędasów wiernych cesarzowi, na nowe wybory prezydentów-radnych, na parady i defilady i po kilkadziesiąt tysiaków na paliwo dla służbowych aut Łyżwińskich. Na wszystko jest. Nie ma tylko na to, co słuzy ludziom nie majacym dojść do cesarza. Panie Kapuściński, czy Pan aby na pewno pisał o Abisynii? Odpowiedz Link Zgłoś
meandrypolityczne Re: na okupację Iraku kasa jest, na Włoszczową te 03.02.07, 14:39 Kapuściński (śp)więcej wiedział i rozumiał niż pisał. Mimo wszystko jednak w jego bogactwie metafor nie znalazłem ulubionej piosenki Tuwima a propos podejmowanych u nas akcji pożarniczych (oczywiście w przenośni!), cytuję według oryginalnej pisowni: " Hej junacy, hej strażacy, Szednijcie na koń ! Tam w oddali dom sze pali ! Ugasznijcie oń ! Mojsze, co sze pali ? Dom sze ! Z wielkim smutkiem cytuję ten staromodny tekst, bo przecież my, zamiast tworzyć nowe wartości i podejmować działania zapobiegawcze, ciągle gasimy jakieś pożary.Jaka długo wystarczy na to wody i zapału strażaków ? Pragmatyk Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Rząd woli wydac na peron we włoszczowej 03.02.07, 12:52 CH.W.D.Go.....mu Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Setki osób z całego świata pomagają zadłużone 03.02.07, 12:52 Zlikwidować kliniki rządowe, niech pasożyty też czekają po rok na prześwietlenie i znajdą się pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx80 Może tak dane komornika ? 03.02.07, 12:54 Chciałbym mu pocztówkę wysłać, że walczy z biurokratycznymi szpitalami. Odpowiedz Link Zgłoś
mataporypane Re: Może tak dane komornika ? 03.02.07, 13:17 Komornika dane? Ty obszczymurku mozesz komornikowi na pukiel naskoczyc ! Komornik egzekwuje wyrok sadu i takie jest prawo ! Szczekacie jak pokrecone kundle o szanowaniu prawa,sprawiedliwosci itd.Komornik robi swoje ,za to ma placone i koniec.Komornik nie ma w tym zadnej winy.Dlug ma byc splacony i koniec.Wierzyciele musza dostac swoje pieniadze i ew.procenty za zwloke.Biznes to nie filantropia.I te cale wasze belkotanie to wyrzucanie slow na wiatr.Jednego mozecie byc pewni...zadne zbiorki i itp nie zastapia profesjonalnej gospodarki funduszami z waszych podatkow i skladek.I do Administracji pretensje kierujcie a nie do komornika ,tepoto oszolomiona i zaczadzona durna propaganda ! Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo Ale wstyd dla Polski.... 03.02.07, 12:56 szkoda, że to wojny na teczki są w tym kraju priorytetem.... Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku co Kaczynscy sa winni? 03.02.07, 12:58 Dzieki Kaczynskim w ogole jeszcze istnieje publiczna sluzba zdrowia. Gdyby do wladzy dorwali sie pseudoliberalowie, publiczna sluzba zdrowia przestalaby istniec. Albo masz kase na leczenie, albo zdychaj, bo jestes "pasozytem" - to jest recepra na sukces wg pseudoliberalow. Zlodzieje z PO normalnie szpital by zamkneli z zlicytowali, a dzieci z bialaczka wystawili na ulice. Biednys - to zdychaj i nie psuj widoku dla "zaradnych" i "przedsiebiorczych". Odpowiedz Link Zgłoś
cambrone Re: co Kaczynscy sa winni? 03.02.07, 13:03 Wylej se kubeł zimnej wody na łeb,bo normalne środki w tym stadium choroby psychicznej już nie pomagają!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Re: co Kaczynscy sa winni? 03.02.07, 13:05 "Albo masz kase na leczenie, albo zdychaj, bo jestes "pasozytem" Przecież tak jest teraz,mimo ,że płace od wielu lat składki zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Re: co Kaczynscy sa winni? 03.02.07, 13:07 > Zlodzieje z PO normalnie szpital by > zamkneli z zlicytowali, a dzieci z bialaczka wystawili na ulice. O tak, o tak! Tusk z dziadkiem by je wystawiali osobiście, a potem by poszli jeść kawior i popijać szampanem! Ja chyba Ojcu Dyrektorowi podpowiem, żeby o tym program zrobił! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: co Kaczynscy sa winni?Też pytanie 03.02.07, 13:17 Są winni potwornego chaosu w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Idz Ty se homosiu Rysiu (wczesniej werter6) jakieg 03.02.07, 13:34 os chlopa znajdz, i se dogodz, a nie pisz bredni na forum; przeciez wiadomo, ze sytuacje szpitala odpowiadaja zarzadzajacy szpitalem, a nie rzad; doprowadzili do takiego zadluzenia, to powinni byc ukarani; w Niemczech tez byly duze wrzaski, ale mocno zadluzone szpitale zostaly w duzej czesci sprywatyzowane; i juz jest duzo lepiej; dlatego nalezalozy sie zabrac za dyrektorow szpitali i ordynatorow, i posprawdzac, czy przypadkiem nie za bardzo dbaja o swoje prywatne biznesy, a nie o dobro szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Do Pana silesius.monachijski22 03.02.07, 14:22 Szanowny Panie,nie mam szczęcia znać Pana osobiście,natomiast sporo o Panu opowiedzial mi Werter którego znam z różnych postów, a także z koresponencji którą wymienilimy między sobą.Niezależnie od tego, jak bardzo Pan tego Czlowieka nie lubi, to nie ma Pan prawa publikować jego danych personalnych na forum!Ten czyn jest zagrożony karą więzienia.Piszę to w nadziei, iż się Pan się opamięta,z tego co wiem, to "Werter" powiadomil już odpowiednie organy.Piszę do Pana jako prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Jak mozna byc tak smiesznym (i niemadrym) 03.02.07, 14:38 przeciez o abp. Wielgusie napsiano wszytsko, i wszystko opublikowano; jezeli ktos uczestniczy w zabawie na forum to muis sobie zdawac sprawe z tego, ze anonimowosc jst wielce ograniczona; sluchaj Rysiu: bujac to las, ale nie nas; zmieniles nicka, i kazdy o tym wie; i piszesz podobnie niestrawne bzdety, jak pod starym nickiem: werter6; tadeusz_ja napisał: > Szanowny Panie,nie mam szczęcia znać Pana osobiście,natomiast sporo o Panu > opowiedzial mi Werter którego znam z różnych postów, a także z koresponencji > którą wymienilimy między sobą.Niezależnie od tego, jak bardzo Pan tego > Czlowieka nie lubi, to nie ma Pan prawa publikować jego danych personalnych na > forum!Ten czyn jest zagrożony karą więzienia.Piszę to w nadziei, iż się Pan się > > opamięta,z tego co wiem, to "Werter" powiadomil już odpowiednie organy.Piszę do > > Pana jako prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Do silesius.monachijski22 03.02.07, 14:40 Nie będe tego komentowal, tym zajmie się sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Do silesius.monachijski22 03.02.07, 14:47 sluchaj Rysiek; a to imie "Andrzej" to ci jako drugie przy chrzcie dali, czy dopiero na bierzmowaniu; i posluchaj smieszny czlowieku; ja mam jeszcze te posty, w ktorym wymieniasz moje imie "dane osobowe"; bacz wiec dobrze, z kim sie mierzysz; zeby ci nie tylko bokiem, ale i... sam wiesz, nie wyszlo tadeusz_ja napisał: > Nie będe tego komentowal, tym zajmie się sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Do silesius.monachijski22 03.02.07, 14:51 Nic one nie znaczą,ponieważ imie tam wymienione nosi tysiące ludzi,nawet w Monachium .A jesli masz do Wertera sprawę to do Niego napisz,obawiam się ze prędzej spotkacie w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Do silesius.monachijski22 03.02.07, 15:05 bredzisz homosiu, jak zwykle: czy to "straszeniem sadem" czy na temat glownego watku tej dyskusji; chyba nie da sie ciebie uleczyc Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Do silesius.monachijski22 03.02.07, 15:09 Ręce opadają drogi Panie,posty Panskie są już skopiowane, jestem już w kontakcie z biurem prawnym GW.Pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofa4rp Sil, nno nie wiem z tym OK w niemieckich szpitlach 03.02.07, 15:39 zasadniczo pewnie wyjechales w 2006 na dluzej z D, bo doktory strajkowaly przez prawie caly rok....I jak na razie to w bylym DDR pracuja wylacznie Polacy i Czesi:) A Twoj Hausarzt idzie wkrotce na emeryture i zastapi go pewnie jakis zasrany Polaczek... biedaku jak Ty sobie poradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk co by było gdyby było? 03.02.07, 13:38 Najlepiej wymyślać jakieś bzdury kiedy FAKTY KRZYCZA: "RZADZENIE PRZEROSLO KACZORY". Potrafią tylko krzyczeć i zwalać winę na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
hiki6 uwazam ze lepiej 40mln na swiatynie niz na szpital 03.02.07, 13:03 popieram decyzje poslow. jestesmy krajem katolickim i najwazniejszy jest stosunek do boga i kosciola. chorzy byli, sa i beda a wiare nalezy pielegnowac. wyrazy szacunku dla poslow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnissa Re: uwazam ze lepiej 40mln na swiatynie niz na sz 03.02.07, 13:14 hiki6 napisał: > popieram decyzje poslow. > jestesmy krajem katolickim i najwazniejszy jest stosunek do boga i kosciola. > chorzy byli, sa i beda a wiare nalezy pielegnowac. > wyrazy szacunku dla poslow!!! Na jakim koksie "jedziesz"?:D Odpowiedz Link Zgłoś
szarex Mam nadzieję że to tylko prowokacja 03.02.07, 14:35 Wierzysz w Boga? Katolickiego? Czytałeś Pismo Św? "Wszystko co uczyniliście jednemu z moich braci najmniejszych - mnieście uczynili". O to chodzi w katolickiej wierze. Nie o budowanie świątyń, a o to jacy jesteśmy dla innych. Bóg jest wszechmocny i poradzi sobie bez Świątyni Opatrzności. Nam nawet wybudowanie miliarda świątyń nie pomoże jeśli będziemy zapominać o chorych, głodujących itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net A rzad wydaje pieniadze podatnika na dewocje reli- 03.02.07, 13:06 gijne.. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Setki osób z całego świata pomagają zadłużone 03.02.07, 13:11 To nie jest prawda, ze mamy taki rzad na jaki nas stac. Polakow stac na znacznie wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_prostaczka Jaki jest ten numer konta? 03.02.07, 13:14 Czy dziennikarz nie móglby zadać sobie tyle trudu aby ustalić i podać nr konta? Przypominam, że od SMS-ow trzeba płacić podatek VAT, który bynajmniej nie wspiera szpitala, tylko fiskusa. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Podaje numer konta 03.02.07, 13:27 Gazeta podala wczoraj: 50 1020 5242 0000 2702 0019 8556, PKO BP IV Odział Wrocław miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3892642.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr01 Re: Podaje numer konta 04.02.07, 19:32 szkoda kasy - pieniądze wyrzucone w błoto... Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia4 Re: Jaki jest ten numer konta? 03.02.07, 16:41 Drodzy forumowicze, którzy pytacie o konto i inne dane fundacji. Wystarczy w wyszukiwarce np google wpisać "Fundacja na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową". Tam w bazie www.ngo.pl znajdziecie wszystkie dane fundacji: konto, adres , telefon i inne. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.kulka naiwni dali sie złapac na pisowski chwyt 03.02.07, 13:15 naiwni dali sie złapac na pisowski chwyt.Szykuje sie pisowski skok na kase a ciemne społeczenstwo nie widzi tego.Słuzba zdrowia to ostatnia dziedzina złodzjskiej prywatyzacji.Celowo dobija sie placowki takie jak szpitale i kliniki zeby potem je wykupic za 1/10 wartosci ale naiwniacy beda płacic na pomoc zeby kacza miafia sie bogaciła jak poprzednie ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ty bolszewicka świnio!!znamy cię tu już 03.02.07, 13:30 wypie@#rdalaj z tego forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo mil1231... ty SB-cka świnio.. 03.02.07, 13:41 wypier.... z tego forum, do siebie, do RM... to forum dla ludzi.. bolszewicki łajdaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 debilko, to jest ruska świnia!! 03.02.07, 13:42 która pluje na Polskę tak jak kilku innych! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 masz jakąś fobię na punkcie Rydzyka? 03.02.07, 13:56 co mnie on obchodzi?? nawiedzony klecha, mam go gdzieś! ale nie znoszę poradzieckich kmiotów mówiących Polakom o tym że lekarstwem ich problemów sa rozbiory. Takich będę kopał po mordzie bo zasługują tylko na kamieniołomy na syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 mil1231.. chcesz proradzickich?...prosze.. 03.02.07, 14:06 skład rzadu PIS-u, PZPR-owcy, komnuchy...Jasiński,Waserman,Neneman,Leper,Sowińska,Aumiller,Filipek,Fąfara...i KRYŻE... kliknij hasło "Kryże ".. potewm odpisz... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ty tez jesteś jednym z nich: 03.02.07, 14:13 regularnie ujadaja na Polskę na forum. Z jednymi da sie chociaż pogadać, inni to juz kompletne zidiocenie propagandą Rosji i Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Jaką propagandą Putina??????? 03.02.07, 15:04 Puknij sie w czólko,chcemy tylko aby schizofreniczni Kaczyńscy poszli sobie w niebyt, poniewaz zagrażają Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 mil1231.. już wiem,.. jesteś tępak... 03.02.07, 15:18 prwda do ciebie nie dociera.. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 wykorzystujecie byle okazję, żeby pokazać 03.02.07, 15:40 że Polska poszła zła droga i płaci za zdradę mateczki rassiji. Debilami jesteście jednak wy, którzy wierzycie w kacapobolszewię. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: mil1231... ty SB-cka świnio..?????????? 03.02.07, 14:48 Skąd u Was milosiench katolików tyle nienawiści! Odpowiedz Link Zgłoś
punter Setki osób z całego świata pomagają zadłużonemu.. 03.02.07, 13:20 Wpłacający to durnie - utwierdzają tylko dyrektorów takich szpitali w przekonaniu, że mogą dalej uprawiać swoją radosną twórczość wydatkowo-korupcyjną z firmami farmaceutycznymi, a jak co to znajdą się frajerzy żeby długi za nich pospłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Najpierw uleczmy duszę!Więcej na Świątynię Op.boże 03.02.07, 13:21 Dzięki tym wspaniałym ludziom dobrej woli, posłowie i rząd będą mogli dać więcej pieniędzy na świątynię opaczności bożej. Co miesiąc należy utworzyć konto dla ratowania następnego szpitala. W ten piękny sposób w ciągu roku uratujemy 12 najbardziej zadłużonych szpitali, a świątynia będzie wybudowana w dwa lata. Zadowolony będzie bóg, a i życia ludzkie nie będą niezbędne jako ofiary przebłagania tegoż. Niech będzie pochylony. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś