Dodaj do ulubionych

Jak wzmocnić skręt włosów ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:37
Witam gorąco !
Piszę z takim zapytaniem...
w jaki sposób, może jakie specjalne kosmetyki mam używać, aby wzmocnić skręt
włosów.
Po odżywkach mam jakby sklejone i opadają. Wiem, że są preparaty używane w
salonach do trwałej, które można użyć w domu. Wiem, tez z kolei, że trwała
niszczy włosy, ale jakby ten płyn z lekka rozcieńczyć albo krócej przytrzymać?
Czekam na pierwsze odpowiedzi i z góry thx wypowiadającym się.
Obserwuj wątek
    • mika Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? 07.07.09, 09:58
      zdecydowanie odradzam trwałą. Nie piszesz nic o strukturze włosa i stopniu
      skrętu ale odzywki (te z drogerii) też nie są dobre ponieważ mocno obciążają
      włosy i przyspieszają przetłuszczanie się. Radziłabym poszukać w sieci salon
      fryzjerski, który oferuje specjalistyczne zabiegi na włosy. Ja często z takich
      korzystam ponieważ farbuję włosy i aby uchronić je przed osłabieniem funduję im
      specjalne zabiegi, które poprawiają ich wygląd i strukturę. Tylko zorientuj się
      wcześniej jakich kosmetyków używają. Ceny są dość konkurencyjne w zależności od
      salonu, miejscami droższe, miejscami tańsze, jak zawsze.
      • Gość: ASD Re: Hej dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:27
        Hej dzięki. Tak, przejdę się do salonu i popytam się tam. Farbowałam włosy ze
        dwa razy i dwa razy mocno mi się kręciły same. Ale to dawne czasy. Teraz tylko
        odpowiednio suszę i wgniatam we włosy piankę aby uzyskać w miarę zadowalający
        efekt, jednak czuję niedosyt. Marzą mi się mocno pokręcone włosy. Moje wyglądają
        raczej jakby były kręcone na grube wałki podczas gdy marzą mi się mini loczki.
        • Gość: aa Re: Hej dzięki IP: 91.200.94.* 23.07.09, 08:01
          ja do swoich nie uzywam juz pianki, tylko pod koniec mycia po ostatnim plukaniu
          czesze je grzebieniem rzadkim a potem uzywam jedwabiu,schną same. ugniatam je
          pare razy, w miare wysychania czasem uzywam jedwabiu parokrotnie, wtedy
          najladniej sie kręcą.próbowalam wczesniej wielu róznych rzeczy ale ten sposób
          poki jest najlepszysmile pozdr
          • Gość: anka Re: Hej dzięki IP: *.chello.pl 24.07.09, 09:13
            ja tez polecam sposob z jedwabiem, dla mnie rowniez zdecydowanie najlepszy,
            wlosy sa lekkie,nie sklejaja sie, pozostaja miekkie w dotyku, pieknie pachna no
            i ten polysk smile
          • Gość: Asia Re: Hej dzięki IP: 83.18.177.* 25.07.09, 19:12
            Ale jedwab wlasnie strasznie obciaża wlosy wiec duzo sie go tez nie naklada!!!
    • Gość: eve Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 10:35
      Polecam mleczko do włosów kręconych z matrixa oraz biosilk. No i oczywiście
      polecam używanie suszarki z dyfuzorem.
      • Gość: marta Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 10:41
        ja polecam pianke do wlosow biosilk zwiekszajaca objetosc i nadajaca polysk stosuje ja
        na lekko wysuszone wlosy delikatnie wgniatajac, efekt jest fantastyczny, pianke kupuje
        na allegro 35 zl z przesylka smile rewelacja na prawdesmilewink
      • Gość: ola Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.net.pbthawe.eu 28.10.09, 19:42
        polecam sprezyne do wlosow z firmy hypack. sama uzywam i jest rewelacyjna. z fal
        robi mega loki!!!!!!! jak macie pytania to piszcie na maila olenka1987@interia.eu
    • Gość: sylwia Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: 91.203.248.* 25.07.09, 11:38
      ja także długo szukałam preparatu odpowiedniego dla moich kręconych włosów.
      poszukiwania zaczełam w internecie, ale gdy stanełam w drogeri przed tymi wszystkimi
      jak sie okazuje nic nie wartymi odżywkami rzuciła mi sie w oczy odżywka z pantene do
      kręconych włosów. zakupiłam ją od razu szczerze mówiąc tylko dlatego ze nie było nic
      innego;/ ale jak sie okazało mile mnie zaskoczyła. stosuje teraz szampon dove i tą
      odżywke. można ją nakładać na suche wilgotne lub mokre włosy.. według uznania..
      mysle ze powinna ci pomóc bo wydaje mi sie ze mam podobne włosy ( jak z grubych
      wałków ).. włosy są po niej miękkie, nie są tłuste i nie są też posklejane... smilekiss
    • Gość: sweetdream Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.static.espol.com.pl 25.07.09, 15:47
      moze nie na temat ,ale pisze.
      ja mam dziwne wlosy kiedy je umyje i są mokre nakladam pianke i ide spac. rano
      wstaje to efekt nie jest zadawalający ;/ niektore wlosy są pokrecone ,ale te pod
      spodem są oklapnięte i takie pofalowane... natomias gdy naloze pianke drugi raz
      na suche wlosy jest super ,ale są posklejane ;/ uzywam tez jedwabiu ale wlosy są
      dziwne ... a kiedy w ogole nic nie uzywam masakra niektóre są pofalowane
      niektore proste i inne odstają... polecam jednak pianke ,ktorą trzeba wgniatac
      po umyciu i siedziec poki wyschną ,ale ja myje przed spaniem,wiec dla mnie to
      odpada smile wink
    • aurora88 Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? 25.07.09, 20:21
      używaj preparatów do włosów kręconych Nivea, Ja takie stosuję i mam kędziorki,
      bo te mam naturalne.
    • Gość: Kari Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: 195.116.43.* 26.07.09, 14:29
      Kup sobie krem do lokow Loreal Spiral Splendour, ja go uzywam jest rewelacyjny.
      Zamowilam na Allegro za jakies niecale 30 zl smile
    • Gość: ryseczka Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.lublin.mm.pl 27.07.09, 22:00
      Polecam lakier podkreślający skręt loków firmy Fekkai. Jest drogi, bo ok. 90 zł, ale ma
      dużą pojemność i wystarcza na ok. 3 miesiące. Nie obciąża włosów, kręcą się ładniej,
      mocniej i loki są bardziej zbite. Dla mnie rewelacja. Żadne pianki z supermarketu!!! Po
      tym włosy wyglądają jeszcze gorzej.
      Pozdrawiam
      • Gość: mila Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 17:03
        - używaj pianki np. nivea flexible hairs (około 12 zł)
        - rób na noc wakrocze (zwykłe lub dobierane)
        - używaj dyfuzora(to taka końcówka do suszarki)
        - rób tzw. ślimaczki
        - używaj termoloków lub lokówki, lokówkosuszarki
        używaj papilotów lub wałków rzepnych

www.modowe-szalenstwo.blog.onet.pl / zapraszam fanów mody i urody.
    • Gość: gosc Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 23:13
      najlepsza i najtańsza jest guma do włosów. Po umyciu wgniata się ją (nie za duzo
      jej) we włosy i pozostawia do wyschnięcia. Loki są miękkie, błyszczące,
      utrwalone i pieknie pachną
      • Gość: pokrecona Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? IP: *.237.spine.pl 10.08.09, 17:43
        najlepsze do włosów kręconych?

Suszarka z dyfuzorem + Tigi Catwalk Curl Amplifier big_grin
        Przetestowałam chyba już wszystko co jest dostępne na rynku (mam gęste, grube,
        falowane włosy, które pod wpływem swojego ciężaru tracą skręt) i to najlepszy
        wzmacniacz skrętu! Kupisz go na allegro - nie jest tani ok.60-70 zł, ale jest
        baaardzo wydajny (1 dawka z pompki jest wystarczająca na naprawdę długie włosy,
        na krótsze nawet pół). Nakładasz na wilgotne włosy i suszysz suszarka z
        dyfuzorem. Po pierwszym użyciu nie mogłam uwierzyć że mam takie loki smile Mi
        opakowanie schodzi conajmniej pół roku - używam co drugi dzień.

W poszukiwaniu czegoś sprawdzonego warto tez zajrzeć tutaj:
        www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=194
    • milupa Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? 06.11.09, 09:57
      ja również używam jedwabiu i jestem jak najbardziej zadowolona. Trwałą
      zdecydowanie odradzam bo to mit ze wzmacnia włosy

Afrodyta Spa Radziejowice
    • poliglotka26 Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? 20.11.09, 18:01
      Mleczkiem albo fluidem do kręconych.
      No i włosów kręconych ,żeby nie niszczyć skrętu o ile wiem nie powinno się
      rozczesywać na mokro ale dopiero po wyschnięciu. To pozwala na zachowanie ich
      naturalnego skrętu. Na mokro możne pasma rozdzielić palcami ale nie należy czesać.
      Polecam ci sklep wszystkodlawlosow.pl
      Tam w dziale włosy kręcone znajdziesz wszelkie informacje,możesz też podpytać
      któregoś pracownika sklepu na gg o to jaki kosmetyk najlepiej rozwiąże problem
      twoich włosów.
      Ja mam włosy naturalnie ciemne, cienkie i delikatne i w dodatku mieszane i to
      jedyny sklep w którym wszystko czego mi trzeba jest w jednym miejscu,
      uporządkowane w sensowne kategorie i w dodatku w rozsądnej cenie. I dopiero po
      profesjonalnych kosmetykach widzę poprawę kondycji moich włosów.
      Mogę też polecić olejowanie włosów. Ja robię olejkiem kokosowym Vatika (kupiłam
      na helfy.pl, ta strona to też kopalnia wiedzy o olejkach na włosy) i widzę,że
      poprawia się znacznie sprężystość włosów.
    • oszalina Re: Jak wzmocnić skręt włosów ? 30.12.09, 15:37
      Jest mnóstwo kosmetyków do włosów, różnych masek, pianek, wosków. Zależy jak
      chcesz żeby te włosy wyglądały. Czasami wystarczy trochę jedwabiu i skret się
      mocniej uwidoczni. Wydaje mi się, że jednak najlepsza będzie pianka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka