Dodaj do ulubionych

Kłopoty Jugendwerku

08.02.07, 09:37
Roman Giertych tropiący nieprawidlowości finansowe.
Panie ministrze, a jak tam się miewa Wielkopolski Bank Rolniczy?
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Też mi powód! 08.02.07, 10:08
      [Na dyrektora] "miała zostać powołana Magdalena Wiechecka, żona Rafała
      Wiecheckiego, ministra gospodarki morskiej, ta jednak skompromitowała się
      brakiem wiedzy co do instytucji, którą miała kierować."

Od kiedy to brak takiej wiedzy kompromituje i jest przeszkodą w otrzymaniu
      stanowiska?
      W końcu - na przykład - funkcja prezesa NBP to funkcja znacznie ważniejsza i
      dużo bardziej znacząca dla państwa, niż jakiś tam dyrektor jakiegoś tam
      Jugend-coś, a objął ją niejaki - Boże pożal się - Skrzypek, który pokazał, co
      "potrafi"... Na oczach całej Polski pokazał!

Wcale się nie dziwię LPRowi, że się mści...
    • drogibronislaw Romek jest jednak debilem... 08.02.07, 11:02
      • 1410_tenrok Drogi Bronisławie, zadziwiasz mnie. 08.02.07, 15:50
        Jestes wielki. Pozwalasz sobie na własne uwagi? Nie bronisz. Nie atakujesz
        naszych odwiecznych wwrogów? Nie stajesz po stronie wielkosci naszego gracza?
        Ach nie! Nagle stwierdzasz to, o czym już od dawna wiadomo?

Lepiej pozno niz wcale.
    • rs_gazeta_forum Re: Kłopoty Jugendwerku 08.02.07, 11:27
      LPR byłby zadowolony, gdyby kontaktami młodzieży Polski i Niemiec zarządzała
      Młodzież Wszechpolska, byłoby to zarówno słuszne ideowo, jak i dawało dostęp do
      pieniędzy rządowych. A tu jakiś gostek (Womela) po uniwersytecie Wyszyńskiego
      staje im na drodze. I nawet nie można wyrzucić za niesłuszne wykształcenie. Zgroza.
      A brak kwalifikacji dla p. Wiecheckiej powinien być najlepszą kwalifikacją do
      sprawowania pieczy nad tą wymianą. W końcu całe ministerstwo oświaty przykładem.
      • rs_gazeta_forum Re: Kłopoty Jugendwerku 08.02.07, 11:31
        Nie zwróciłem od razu uwagi.
        "W listopadzie zeszłego roku w sprawie należnych Jugendwerkowi pieniędzy u
        Jarosława Kaczyńskiego interweniowała Angela Merkel. Pieniądze w końcu wypłacono."

Czyżby element zdrady narodowej? Polski premier jest na rozkazy niemieckiego
        premiera? Co na to LPR, przecież to niedopuszczalne!
    • toja3003 A kto tam w Niemczech 08.02.07, 11:36
      A kto tam w Niemczech chce przyjeżdżać do Polski. Tamtejsza młodzież pewnie
      woli jechać na wymianę do USA czy Francji. Więc może im to nawet na rękę, bo
      pewnie głupio było im na siłę po klasach szukać chętnych. Straci na tym tylko
      nasza, polska młodzież.
      • eva15 Re: A kto tam w Niemczech 08.02.07, 12:09

Są umowy między siostrzanymi miastami i dzieci ze szkół o podobnym typie jak
        najbardziej jeżdżą do siebie nawzajem. Znam z autopsji, wiem, że funkcjonuje.
        A raczej, jak widać, funkcjonowało.
        • toja3003 dzięki za informacje, bo ja myślałem, że 08.02.07, 14:17
          najwyżej jacyś z byłej NRD przyjeżdżają po zakupy ale z tego co piszesz to
          chyba te dzieci z Niemiec Zachodnich też? W takim razie faktycznie szkoda, bo
          Polska na tym traci a Niemców na pewno inne kraje chętnie przyjmą.
          • tawananna Re: dzięki za informacje, bo ja myślałem, że 09.02.07, 01:17
            Jeżdżą, jeżdżą, i to więcej osób, niż by się mogło wydawać. Zresztą w Niemczech
            Zachodnich zainteresowanie jest chyba nawet większe niż na wschodzie.

Problemy Jugendwerku to wielka strata, bo jak mało który program umożliwiał
            "oddolne" polsko-niemieckie inicjatywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka