jerzy.zywiecki 08.03.07, 21:35 A na co liczył ORLEN kupując Możejki?Słyszałem wiele butnych pokrzykiwań o niezależności i alternatywnych żródłach zaopatrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Orlen za kiecką EU jak producenci mięsa 08.03.07, 23:05 Antyrosyjska Reduta Orlena w Możejkach ma tyle wspólnego z ekonomią, ile np. Bush z prawosławiem, albo Putin z Tedem Haggardem. Projekt jest jednoznacznie polityczny, więc rząd PL liczy na to, że zaprzęgnie doń EU, podobnie jak do tematu mięsa. Tja, pewnie też z podobnym skutkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
qreva15 Re: Projekt jest jednoznacznie polityczny 08.03.07, 23:51 Jasne - powszechnie wiadomo, że projektami "jednoznacznie" ekonomicznymi zajmują się wyłącznie czekiści, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: KE obiecuje, że przypomni Rosji o ropociągu " 08.03.07, 23:09 No wiesz, unia ma różne możliwości przymuszenia wobec tych państw które stosują niedozwolone zagrywki biznesowe, np. zwiększenie cła, albo wprowadzenia kontyngentów ilościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bystrzaki nadlatują 08.03.07, 23:39 bravor napisał: > No wiesz, unia ma różne możliwości przymuszenia wobec tych państw które >stosują niedozwolone zagrywki biznesowe, np. zwiększenie cła, albo wprowadzenia > kontyngentów ilościowych. Nooo, zwłaszcza na rosyjskie gaz i ropę. Dobry wieczór bystrzaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
brajew1 Re: Bystrzaki nadlatują 10.03.07, 19:44 Jak dlugo jeszcze polacy beda myszlec ze rosjanie to jeleni. Chca byc bystrzakami a spotyka wszedzie "oblom" . Jeszce bezczelnie pokrzykuja ,jak nie udaje sie zrobic rosjanow w "konia" .Polska polityka wschodnia to paranoja . Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy KE obiecuje, że przypomni Rosji o ropociągu "Dr.. 11.03.07, 22:01 Zawsze mnie czekawia takie slowa - "Piebalgs dodał, że zamierza domagać się od Rosji większej przejrzystości przy próbach rozwiązania problemu "Drużby". No niech "domaga sie" :) Jak to GW sobie wyobraza? Czy lotysz? EU tak bije sie o ekologje. Wiec musi podtrzymac, zeby "Druzba", mam tez na to nadzeje, jusz nie zaneczysczala tereny Rosji :) Odpowiedz Link Zgłoś