Dodaj do ulubionych

Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog...

• dinko11 Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 15.04.07, 10:26
      jurek wrescie odszedł ten tuman katolickorydzykowy
    • rudniand Decyzja Jurka typowa dla polskiej prawicy! 15.04.07, 10:42
      Jurek zaangażował się w sprawę która dziś nie miała szans powodzenia. Po
      porażce zachował się jak obrażona primabalerina. Jeżeli jest już taki
      pryncypialny to powinien złozyć mandat poselski. Po prostu wstyd.
    • edgar92 Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 15.04.07, 10:49
      Dialog z kartoflami?! Marek, no co ty...
    • tenare Jurkowi dziękujemy. 15.04.07, 10:56
      Nawiasem mówiąc : "spieprzaj dziadu", motyle łap, a nie do polityki.
      Wielce "Madonna z Jurkiem"... się znalazła. Won z garnuszka podatników.
    • hanklo 2000 lat 15.04.07, 11:08
      Od 2000 lat stara sie nam narzucic filozofie wschodu oparta o moralne zasady
      ktore sa jak najbardziej prawdziwe i sluszne. Niestety jak historia uczy
      odbywalo sie to zawsze zbrojnie i pod przymusem. od czasow rzymskich kosciol
      glosil milosc ogniem i mieczem. Paląc i topiąc. Zdobywał inne obszary mordując
      tych co nie chcieli przyjąć tej wiary. W miłości tej jedynej i jedynie
      prawdziwej żyjemy do dnia dzisiejszego. Niestety, wiekszość nie żyje w zasadach
      tej wiary. Wiekszość nie wie jak nazywa się Bóg. Połączono go razem z jakimś
      Duchem, Chrystusem matką Boską, niezliczonymi świętymi a ostatnio z Janem
      Pawłem II i Rydzykiem I. Dla większości wiara to pójscie do kościoła.
      Wyspowiadanie się. I można dalej bić, grabić, czynić zło. Tak naprawdę to możny
      wprowadzić kult sztotki klozetowej i tak wszyscy będą się do niej modlili.
      Nieprzyjemne jest tylko to że cały czas narzuca się tą wiare nawet przy pomocy
      rządowej. Staje się to motorem do antyreakcji. Zauważcie że wszyscy politycy
      których promował Ojciec Rydzyk poprzegrywali z kretesem. Ja chcę wierzyć w
      Boga. I tylko w Boga i nikt mi nie może w tym przeszkodzić. Nikt mi nie będzie
      kazał modlić się do radia, telewizora czy też obrazu czy kapliczki. Do kościoła
      pójdę bo organizuje on życie religijne i społeczne ludzi tej samej wiary. Ale
      na tym koniec. Nie będę nigdy traktować kogoś kto skończył teologię jako
      świętego bo nim nie jest. Tylko ciężką pracąmoże zasłużyć na szacunek a nie że
      przywdzieje szaty brzędowe. Kościół stał sie straszne silną instytucją która
      wywiera wpływ na nasze życie ale nie może naszego życia brutalnie zmieniać.
      Miłość prezentowaa przez tych z Torunia to jest miłość do nich samych i tych co
      tak samo myślą. Innych można już rozwalić czy w tsunami utopić. Chytry,
      bezczelny i bez serca wykorzystujący starych ludzi, ogłupiający dzieci kółkami
      różancowymi w piaskownicy ksiadz buduje z niewiadomej fortuny imperium które
      prędzej czy poźniej padnie. Ale czy do tego czasu nie może być u nas normalnie.
      Czy bandy faszyzujących nacjonalistów muszą w bezczelny sposób grać na naszych
      uczuciach.Czy muszą rozkładać tak trudno rodzącą się demokrację.Czy parlament
      który jest taki a nie inny ale jednak jest demokratycznie wybrany i mimo
      wszytko pracujący traci czas na niepotrzebne skandale. jak i każdy będzie
      obrażał i odchodził to o Polsce będziemy mogli się tylko z historii dowiedzieć.
      Nie spotkałem nikogo kto nie jest za obroną życia o poczęcia do naturalnego
      końca. Oznacza to również ochronę życia dorosłego czlowieka który ma prawo do
      pracy, mieszkania, godziwej zapłaty za swoją pracę za którą będzie w stanie
      opłacić mieszkanie, wyżywić siebie i rodzinę.Za którą mógłby kształcić się i
      rowijać. Ale o tym nikt nie mówi. Nikt nie ma w tym interesu.Tylko własne
      polityczne i religijne himery. To że stale się opóźniamy w rozwoju w stosunku
      do innych w dużym stopniu winny jest słaby i znajdujący w kryzysie moralnym
      Kościół. Który zamiast walczyć o tą "godność" za życia sprzedaje kit na falach
      radiowych że marzeniem każdego katolika jest by " jak najprędzej znaleźć się w
      Domu Ojca". Niech O. R. da przykład i uda się tam jak najprędzej. Ja się takiej
      deklaracji religijnej nie będę trzymał. Nie po to Bóg stworzył człowieka na
      swoje podobieństwo by przekształcać sie na podobieństwo Rydzyka. Niech będzie
      dowidzenia
    • przegrzmot Dialog rzeczywiscie trudny... 15.04.07, 12:28
      ...marek,czy jurek,lub vv.Zmien sobie biedaku nazwisko,to moze ci sie
      poprawi...?!
    • przegrzmot Jarek,Murek... 15.04.07, 12:35
      ...Blagam...!
      ktory zostal obrazony ???!
    • przegrzmot mialo byc v v 15.04.07, 12:39
      - mialo byc vice versa
    • tekmaty Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 15.04.07, 13:15
      to jest dokladnie jak z panem p. Jurek, dialog jest niemozliwy,
      dla tych ktorzy nie sa katolikami a np. wyznania innego lub (o zgrozo!!!)
      ateistami lub (fuj!) feministkami!!
    • michalparadowski Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 15.04.07, 18:28
      Kto teraz będzie panem marszałkiem, jak w PIS-ie ławeczka krótka.
      Ponieważ, jak to wykazały ostatnie dnie i Sejm zamienił się ostatecznie w
      arcycyrk, bo zwykłym cyrkiem był do tej pory, dlatego proponuję pójście na
      całość.
      Marszałkiem tylko pan Ple,ple Kuchciński.
      Przynajmniej, nie mogąc się doczekać dorzecznych ustaw, pośmiejemy się do
      następnych wyborów. Państwo, Państwem, ale śmiech to w końcu zdrowie!
      Tyle naszego.
    • michalparadowski Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 15.04.07, 18:35
      Dialog w z PIS-em niemożliwy?
      To o co, te pretensje do Platformy?
      Chyba tylko, tak dla formy!
      • mamila2 Re: Jurek: Zrezygnowałem, 15.04.07, 18:41
        Przypomnę, że w kwestii obrony życia nie ma miejsa na kompromisy, a więc ...
        koniec tej kadencji i szykujemy się do nowych wyborów (panowie zagrali do
        własnej bramki) :))

A tak na marginesie, jak można mówić o szacunku dla życia poczętego, jeśli nie
        szanuje się kobiet, taka ZCHN-owska hipokryzja!!!
    • dempcwac Jurek: Zrezygnowałem, bo okazało się, że dialog.. 16.04.07, 10:18
      gdyby tak PIS pozbył się jeszcze kilku świętych dogmatyków, to może stałby się
      portią akceptowalną przez normalnych ludzi? bez sojuszu z LPR ma się rozumieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka