skubi6 04.06.07, 14:12 Chcesz ukarać dziecko? Pokaż mu fotografię Sowińskiej... albo lepiej nie, to zbyt okrutne. Anglicy mają fajne filmy, a my Sowińską: www.skubi.net/sowinska.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszeszczep666 Re: Tych trzech tam ma majtki w groszki! 10.06.07, 18:28 Najbardziej podejrzanie wygląda Makka Pakka. Polskie dzieci nie powinny tego ogladać Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Trzeba to sprawdzić 10.06.07, 18:38 Przed dopuszczeniem tej bajki na polski rynek koniecznie trzeba sprawdzić orientacją seksualną jej bohaterów (a przy okazji można też się wywiedzieć, czy co niedziela chodzą na mszę). Odpowiedz Link Zgłoś
bernol1 Mylicie się 10.06.07, 18:47 Makka Pakka nie jest gejem. Jego imię należy czytać "madafaka". Czyli jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian [...] 10.06.07, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mylicie się 10.06.07, 20:23 Nasi spece w każdej bajce, choćby najbardziej z pozoru niewinnej i tak dopatrzą się ukrytych podtektów Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 najbardziej podejrzany jest 11.06.07, 12:04 Iggle Piggle, bo tez jest niebieski. p Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Wy naprawde macie kompleksy 11.06.07, 09:58 2 lata rzadow LPR odcisnelo sie trwale na psychice Polakow, mowia tylko o gejach i pedofilach Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Ostatni wygląda na pedofila.... 10.06.07, 19:46 ...i jest trochę podobny do Edgara :)) Też ma krótkie rączki i jest pękaty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc Re: Tych trzech tam ma majtki w groszki! 11.06.07, 09:05 krasnov napisał: > Pewnie to pedały! Jakby nie patrzyć to będzie źle - albo 3 geje albo 3 lesbijki - w każdym innym przypadku "trójkącik" - Sodoma i Gomora :) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Mam problem z określeniem który jest gejem ;) 04.06.07, 22:28 Zaprawdę powiadam wam, nie wiem który z nich jest gejem... chyba żaden (ale nudno będzie Giertychowi). Już wiem! Tombliboos żyją w trójkę, czyli też nie po bożemu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 te z tfforki mają rozszeżżone źrenice a wkoło rośn 04.06.07, 22:34 te z tfforki mają rozszeżżone źrenice a wkoło rośnie pełno trawska. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To Sodoma, Gomora i obraza Boska! 05.06.07, 00:34 Nieletni z soba wspolzyja (przeciez mieszkaja w jednym domku bez mamusi i tatusia), geje zyja nie tylko w parze, ale nawet w trojkacie (o zgrozo), a ten maly i samotny to ani chybi onanista;) Odpowiedz Link Zgłoś
marius30 Re: To Sodoma, Gomora i obraza Boska! 05.06.07, 03:35 Rece opadaja! Unia zalewa nas gejowskimi programami. Co na to nasz minister od spraw gejowskich Giertych? A czy p. Jakubowska zdjela juz im majteczki i sprawdzila czy te tworki maja siusiaczki czy cipki? Co na to Radio Ma ryja? Ta sytuacja wymaga natychmiastowej interwencji na najwyzszym szczeblu w imieniu ochrony moralnosci polskich telewidzow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: To Sodoma, Gomora i obraza Boska! 10.06.07, 19:40 onufry.zagloba napisał: > Nieletni z soba wspolzyja (przeciez mieszkaja w jednym domku bez mamusi i > tatusia), Co tam tatuś - przecież oni kohabitują BEZ KOTA! I to jest dopiero nie po bożemu: zoofilii trochę trzeba, by z Kościołem pójść do nieba. :))) < geje zyja nie tylko w parze, ale nawet w trojkacie (o zgrozo), a ten > maly i samotny to ani chybi onanista;) Ten mały i samotny i ani chybi onanista to ZERO! Zero grzebie koło PRONcia! "Jakie zero? Mów mi Brońcia." Odpowiedz Link Zgłoś
mark.brando Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 05.06.07, 20:19 Ciekawe czy kiedykolwiek pokażą to w Polsce? Może inaczej czy nasze beznadziejne rządy na to pozwolą? Pewnie nie , bo propaganda homoseksualna nadciąga z każdego zakątka :D haha Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Takie bajki sa niebezpieczne dla malenstw 10.06.07, 19:49 romek337 napisał: > Codziennie pokazywać Babę Jagę pożerającą dzieci :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder kretyni żyją w UK 10.06.07, 18:15 w UK chcą zakazać podnoszenia ręki w szkole - żeby nieśmiałym (czytaj outsiderom) dać szansę... nikt nie będzie numerem 1 bo wszyscy mają być gorsi. ciekawa równość Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A w Polsce tresowane nazistowskie pieski:) 10.06.07, 18:29 O "popisach" polskiej dziatwy w brytyjskich szkolach mozesz przeczytac tutaj: wiadomosci.onet.pl/1400030,2678,kioskart.html A sprawy z tym podnoszeniem reki nie zrozumiales, bo przepychajacy sie lokciami chamski i pazerny Polak tego nie pojmie: tu nie chodzi o zrownanie poziomow w dol, ale o nauke od malego wspoldzialania jako najefektywniejszej metody zarzadzania. Dobry uczen powinien sie objawic w takiej grupie jako lider, wyniesiony przez grupe, nie zas przez nauczyciela. To taka roznica jak pomiedzy pokomusza autokracja w Polsce, a starymi demokracjami Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: kretyni żyją w UK 10.06.07, 18:33 ale kretyni faktycznie. nieśmiałych do specjalnych ośrodków, w szkołach nie ma miejsca na promocję nieśmiałosci Odpowiedz Link Zgłoś
oceanograf Re: kretyni żyją w UK 10.06.07, 18:41 "Nieśmiały" nie znaczy "gorszy". Odpowiedz Link Zgłoś
dawidex Oddajcie Teletubisie mojemu dziecku ! 10.06.07, 18:17 Czy TVN lub Polsat nie może pomyśleć o tych bajkach ? Moje dziecko teskni za nimi ! Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz I właśnie ta Mada Faka na ostatniej focie 10.06.07, 18:28 jest podejrzana! Gruba lesba :) Odpowiedz Link Zgłoś
nashi.net Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 10.06.07, 18:31 Reprezentuja model 2+1, ale któryś z nich musi być gejem już rząd się o to postara. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tiaa, 30 mln $ na kostiumy i gadżety elektroniczne 10.06.07, 18:35 to te kostiumy to chyba ze złota, przetykane platyną a elektronika to chyba na szafirze i w wersji military do zakresu -55 do + 125 stopni Celsiusa, bo nie wiem za co tyle szmalu .... Wyciąganie forsy i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
paamuu Następca Teletubisiów bije rekordy 10.06.07, 18:38 W tej bajce razi mnie, nie tyle jaskrawa propaganda homoseksualizmu, co kompletny brak elementów patriotycznych! Dlaczego te stworki nie są "umundurkowane" i nie pozdrawiaja się gestem wyprostowanej ręki?... że już o odśpiewaniu "...z ziemi Polski do wolski..." nie wspomnę... No i coś mi się wydaje, że z dziełami Jana Dobraczyńskiego są na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello I ta nazwa Teletubisie ... a nie np. 10.06.07, 18:51 TeleprzyjacieleLPR ... ohyda ! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 10.06.07, 19:54 paamuu napisał: > W tej bajce razi mnie, nie tyle jaskrawa propaganda homoseksualizmu, co > kompletny brak elementów patriotycznych! Dlaczego te stworki nie > są "umundurkowane" i nie pozdrawiaja się gestem wyprostowanej ręki?... że już > > o odśpiewaniu "...z ziemi Polski do wolski..." nie wspomnę... No i coś mi się > > wydaje, że z dziełami Jana Dobraczyńskiego są na bakier. Gorzej, nie byli, jak on, w PAX-ie!Toż to granda! Odpowiedz Link Zgłoś
kowix Wogóle to do mnie nie trafia, ... 10.06.07, 18:48 Osobiscie uwazam ze te bajki sa naprawde brzydkie. Niby tyle pieniedzy na to idzie i nie podobaja mi sie. Widzialem i nic specjalnego. Ja ogladalem Misia Uszatka albo Koralgola i bylo OK. A to ? Co tu jest warte taka kase ... bo na pewno nie te paskudnew dzianka ... Do mnie to nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
paamuu Re: Wogóle to do mnie nie trafia, ... 10.06.07, 18:50 Hmm... To pewnie przez to, ze juz nie nosisz pieluszek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ja się zastanawiam, czy dzieci są na prawdę 10.06.07, 18:53 aż tak teletubiańsko infantylne i czy w ogóle tak małe dzieci powinny oglądać telewizję ... Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Wogóle to do mnie nie trafia, ... 11.06.07, 10:12 kowix napisał: > Osobiscie uwazam ze te bajki sa naprawde brzydkie. Niby tyle pieniedzy na to > idzie i nie podobaja mi sie. Widzialem i nic specjalnego. Ja ogladalem Misia > Uszatka albo Koralgola i bylo OK. A to ? Co tu jest warte taka kase ... bo na > pewno nie te paskudnew dzianka ... Do mnie to nie trafia. Do mnie też nie, a dziecko jest dzieckiem, tabula rasa, więc jeżeli kiedyś się pojawi to będzie rządził Miś Uszatek, Filemon z Bonifacym, Wróbel Ćwirek, Reksio i inne nasze cudowne klasyki, które są o wiele bardziej wychowawcze bo każda z tych bajek kończyła się morałem o który trudno we współczesnych bajkach. To co obecnie serwuje tv jest nijaka a bajki które są dobre, są przeznaczone raczej dla dorosłych jak cudowny "Jam Łasica" czy "Krowa i kurczak", wyjątkiem jest i tak Cartoon Network, acz również troszkę zszedł z poziomiu jednak patrząc na to co serwują telecoś tam i te nowe to nadal Cartoon jest milion poziomów wyżej. Klasyki jak Jetsonowie, Flinstonowie, Scooby Doo, Ed Ed i Eddie ehh :) niech się te telecośtam chowają, klasyki będą zawsze, a od rodziców zależy wychowanie dziecka, bo dziecko nie wie że teleT są popularne, od rodziców zależy czy mu to włączą bo moda czy chwilę pomyślą i włączą klasyki od rodzimych uszatków po flinstonów. Odpowiedz Link Zgłoś
antepavelic1 Ja się wychowałem na Pszczółce Mai 10.06.07, 18:57 I jestem z tego dumny, że nie zostałem wychowany na bełkocie w stylu "Teletubisie"! Co z tego że Teletubisie są "zaawansowane technologicznie" skoro nic w sobie nie mają, są po prostu jednym wielkim anglosaskim bełkotem! Odpowiedz Link Zgłoś
kowix Re: Ja się wychowałem na Pszczółce Mai 10.06.07, 19:07 Dokładnie to samo mam zdanie. Popierdzielą cos trzy po trzy, pomachają kuprami i tyle. Fajnie, dzieciakom się to może i podoba, ale rodzic też musi patrzeć nieco w przyszłość i zastanowić się co woli: święty spokój i dziecko bawiące sie z TV czy normalną zdrową rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
pokonewka Re: Ja się wychowałem na Pszczółce Mai 10.06.07, 19:14 Naprawdę uważasz, że dwuletnie dziecko zrozumie Pszczółkę Maję? Bo dla dzieci w takim wieku przeznaczone są te bajki. Można oczywiście dyskutować, czy dwulatki powinny oglądać telewizję. Ale to już jest zupełnie inna bajka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Ja się wychowałem na Pszczółce Mai 11.06.07, 11:55 a czy Ty naprawadę uważasz że to czy potworki poskaczą popiszczą i do dwulatek zrozumie?? równie dobrze można mu puścić pszczółke maje bo kolorowe bo się rusza, a to że mówią to jeszcze lepiej. a tak naprawdę to dziecku powinno się czytać czytać braci Grimm i Andersena a nie żenujące telesmrody Odpowiedz Link Zgłoś
en10219 Re: Ja się wychowałem na Pszczółce Mai 11.06.07, 15:22 jakoś nie jestem przekonany czy mój dzieć zaakceptowałby odcinane głowy, sikającą krew i na zmianę to zamarzające to palące się postaci. Moim skromnym zdaniem Bracia Grimm zupełnie nie nadają się dla małych dzieci. "telesmrody" - no ja rozumiem, że nie ma to jak soczyste opisy, ale trochę umiaru.... Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 [...] 10.06.07, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przejazd14 Teletubbies in POLAND: David Walliams 10.06.07, 19:17 Teletubbies in POLAND: David Walliams (Friday Night Project) www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4 Odpowiedz Link Zgłoś
tomrutko Mam dwa pytania? 10.06.07, 19:22 1. Które z nich niedługo okaże się gejem ?(ja stawiam, że te 3 takie same na z imieniem na T) 2. Jak oglądałem kawałek to dla mnie to jest jak film dla jakiś UFOków, wydają dziwne dźwięki, popiskują i prawie nic nie mówią. Jak to ma nauczyć (pomóc w) dziecko mówić? i rozumieć co się do niego mówi? chyba że to Chińskie jakieś wyrazy były? 3. Rozumiem, że ta bajka jest dla dzieci 0-3 ale czy w tym wieku już powinno się katować dziecko telewizorem? Nie lepiej coś czytać dziecku, opowiadać. Ta bajka buduje wieź dziecka z TV a nie dziecko-matka (ojciec). Ja jetem przeciwny temu aby takie małe dzieci oglądały TV. To jest tylko wygoda rodziców - posadzić dziecko przed TV i na 30 minut pokój. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomrutko Podstawowe kolory 10.06.07, 19:25 >> Przez 10 lat postaci w czterech podstawowych kolorach- żółtym, czerwonym, >> niebieskim i zielonym, heh jak mnie uczyli od przedszkola to zawsze były 3 podstawowe kolory R-G-B a nie 4! Ale potęp i przybył jeszcze jeden podstawowy. Jak moje dziecko ma się uczyć, że są 4 podstawowe kolory to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Podstawowe kolory 11.06.07, 00:16 No prosze, w szkole Cie ucyli już o RGB ? :) Kolory podstawowe w realu to czerwony, zolty i niebieski, monitory maja inaczej: czerwony, zielony i niebieski. Druk: cyan, magenta, yellow i black(jako K w skrocie). Mozna mowic tez w jezyku potocznym o "kolorach podstawowych" majac na mysli te ktore widzimy najczesciej albo tzw. barwy "nie złamane, czyli surowy niebieski, surowy czerwony, bez domieszek innych kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
margo1985 Następca Teletubisiów bije rekordy 10.06.07, 19:27 Teletubisie były i są nadal popularnym programem dla dzieci, a wywołanie skandalu popchnęło jej twórców do stworzenia nowego serialu, który może odnieść jeszcze większy sukces jeśli sprawa Teletubbies zostanie bardziej nagłośniona. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 10.06.07, 20:56 > Teletubisie były i są nadal popularnym programem dla dzieci, > a wywołanie skandalu popchnęło jej twórców do stworzenia nowego serialu, Naprawdę sądzisz, że ten nowy serial powstał w ciągu ostatnich 2-3 tygodni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker ...rekordy. Durnie tysiąclecia ustępują 10.06.07, 23:34 margo1985 napisała: > Teletubisie były i są nadal popularnym programem dla dzieci, > a wywołanie skandalu popchnęło jej twórców do stworzenia nowego serialu, > który może odnieść jeszcze większy sukces jeśli sprawa Teletubbies zostanie > bardziej nagłośniona. "Giertych odniósł się [...] do samych Teletubiusów: - Liga Polskich Rodzin gorąco popiera Teletubisie!" Anglojęzyczna Wikipedia nie omieszkała już wydrwić Sowiecińską. Nie ma to jak drwina, żeby ostudzić katozapały w letnie, potworne polskie upały, gdy mózg wymięka od słoneczka, a wałach myśli: "Gdzie ta sieczka? Tak bardzo owsa dzisiaj chce mi się, żem gotów kochać Teletubisie! I imponuje mi Tynki Łynki, niechaj nań patrzą polskie dziecinki!" A polskie dziecinki odpowiadają: "Wolimy ogród i motykę niźli Giertycha brudną swastykę! Hihi hihi hihi hihi Teletubisie to właśnie my - polskie dzieciny z czerwoną torbą! Niech już naziole nie kłapią mordą! Bić hitlerowców, jak ci z AK! Kochać Łynkiego, Makka Pakka! Niech nami rządzą Teletubisie, Smerfy, Balbinki i słodkie Ptysie. Niech nas nie uczą nienawiści kaczki, prostaki i naziści. Bo my jesteśmy z ziemi polskiej, a oni rodem z ziemi wolskiej. Oni z Szatana lędźwi wyszli, a myśmy pozostali czyści. Im na pohybel dzisiaj gramy my, polscy chłopcy, przyszłe damy. Niech sobie stroją, głupcy, fochy, my mamy mamy, tam - macochy. Oni są tam, gdzie kiedyś ZOMO. Nie cierpią dzieci ani homo. Oni z ZOMOwcem ramię w ramię, trzeba powiedzieć o tym mamie. W rękach tatusia dyscyplina, zaraz im zrzednie głupia mina. Szast, prast po pupie bić naziolków, aż się wyrzekną tych idolków, co Polskę kiedyś zniewalały - Stalin i Hitler, kawał pały, bo każdy z nas to Polak mały. Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, choć kala ją giertysi smród. Hihi hihi hihi hihi - mali Polacy to właśnie my!" Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 11.06.07, 09:10 margo1985 napisała: > Teletubisie były i są nadal popularnym programem dla dzieci, > a wywołanie skandalu popchnęło jej twórców do stworzenia nowego serialu, > który może odnieść jeszcze większy sukces jeśli sprawa Teletubbies zostanie > bardziej nagłośniona. > > Chyba sobie żartujesz - że Brytyjczycy rzucili się do tworzenia nowej dobranocki po tym jak jakaś pokopana pani Rzecznik Praw Dziecka doszukała się w jednym z Teletubisiów symptomów inności Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Następca Teletubisiów bije rekordy 11.06.07, 00:18 Dlaczego ta bajka jest taka droga? Wyglada strasznie tandetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro88 Następca Teletubisiów bije rekordy 11.06.07, 00:57 booże, to jest uwstecznianie dzieci !! :/ maassakra jaka ta bajeczka jest tempa. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Pani rzecznik! Czy mamy coś na nich, tych Tomblibo 11.06.07, 09:51 ? Nie mamy??? No to urzędnicy z IPN - do roboty! Harcerze z wypisaną sprawnością na plecach (znajomość liter: A, B i C) - do roboty! Zniszczyliśmy Tinky Winky, czas na następne egzekucje! Alleluja i od tyłu! W imię Giertycha Tombliboo niech zdycha! Tombliboo? a może Taliboo? Odpowiedz Link Zgłoś
dumny.polak Dzieci trzeba przyuczac do TV od najmlodszych lat 11.06.07, 12:54 Dzieci trzeba przyuczac do TV od najmlodszych lat, zeby potem calymi dniami gapily sie na reklamy i wydawaly pieniadze na nikomu niepotrzebne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś