pani_do_bani 20.06.07, 10:54 plakac mi sie chce jak patrze na to wszystko. Zal mi zarowno pielegniarek jak i policjantow... Jak sie ciesze, ze wyjechalam i moge sobie uprawiac medycyne za przyzwoite pieniadze w cieplej Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 Śpiewanie hymnu gdy się walczy o kasę - żałosne 20.06.07, 10:55 Śpiewanie hymnu gdy związkowcy walczą tylko o kasę (wyższe płace) jest żałosnym nadużyciem. Łamały prawo, blokowały normalnym ludziom ulicę, robiły korki, to policja je usunęła - słusznie. Brawo policja!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo Te filmiki Gazety.pl są beznadziejne 20.06.07, 11:07 Zatrudnijcie lepszego operatora, który chociaż trochę potrafi pokazać perspektywę i akcje, bo temu co to filmował to nawet wesela nie pozwoliłbym kręcić. I tak niestety jest z większością Waszych filmików Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoczyć 20.06.07, 11:30 przeciwko władzy, jedni i drudzy maja poniżające wynagrodzenie. Policjo nie daj się napuszczać na biedne pielęgniarki, wasz wspólny wróg to wladza kaczyńskich, obalcie ją !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoc 20.06.07, 11:34 popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
sosenka17 Re: Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoc 20.06.07, 11:47 pielęgniarki chciały strajku to mają... wcale im nie współczuje moi rodzice razem są w stanie zarobić niewiele ponad 2 000 co musi starczyć na życie opłaty i szkołę a mają na trzymaniu mnie i mojego brata czyli wychodzi na to że powinnam wypchnąć moich rodziców na ulice żeby strajkowali, jeśli pielęgniarki chcą zarabiać więcej niech wyjadą nikt ich tu nie trzyma na ich miejsce zaraz przyjdą inni... Ja osobiście nie mogę patrzeć na to jak światem zawładnął pieniądz... a mogło być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
codipar2 Re: Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoc 20.06.07, 12:55 rozumiem że nie czytałaś tego co napisałaś zanim nacisnęłaś <enter>... Odpowiedz Link Zgłoś
darling221 nie udzielajcie pomocy medycznej glinom i polityko 20.06.07, 13:36 tym ku..m policyjnym i politykom nich udziela pomocy grabarz Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: nie udzielajcie pomocy medycznej glinom i pol 20.06.07, 18:33 Żeby tak traktować ludzi, którzy codziennie walczą o ludzkie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
strawberryfield Re: Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoc 20.06.07, 13:11 do sosenki17 Dziecko drogie, przez takich jak ty w tym kraju nigdy się nic nie zmieni. Tu ma być bieda. Jak ktoś chce więcej to niech wyjedzie za granicę, a normalny dobry Polak nie może zarabiać więcej niż tysiąc miesięcznie, bo inaczej jest niemoralnym krętaczem itd., itd. A jak ktoś więcej zarabia niż twoi rodzice to warto go pewnie opluć? Fajnie. To rzeczywiście lepiej wyjechać i zmienić obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajmast Re: Pielęgniarki i policjanci powinni się zjednoc 20.06.07, 13:15 Nie mozesz patrzec jak swiatem zawladnal pieniadz?! A moglo byc tak pieknie?? Czlowieku mniemam ze masz 16 lat i jeszcze nie zarabiales na siebie- nie masz pojecia co to znaczy praca i zarabianie pieniedzy na wlasna rodzine. Nie musisz wypychac rodzicow na ulice. Ten protest to nie tylko spacer pod sejm aby poprosic pana premiera o wiecej pieniedzy, to nie jest walka o pieniadze. To jest czlowieku desperacja i walka o godnosc! ... A moglo byc tak pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd To byłoby nie do pojęcia i niebywałe :) 20.06.07, 11:36 W przyszłych wyborach wygrywa PO ,i ludzie takiego pokroju : Bochniarzowa ,Jan Krzysztof Bielecki ,Geremek ;),mówią OK! pielęgniarki i lekarze macie o tu ,proszę ślicznie 7tyś zł wypłaty na rękę . To ja napiszę o tej wizji tak : he he he he i jeszcze raz, he he he he . Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: To byłoby nie do pojęcia i niebywałe :) 20.06.07, 11:42 mariuszdd napisał: > W przyszłych wyborach wygrywa PO ,i ludzie takiego pokroju : Bochniarzowa ,Jan > Krzysztof Bielecki ,Geremek ;),mówią OK! pielęgniarki i lekarze macie o tu > ,proszę ślicznie 7tyś zł wypłaty na rękę . > To ja napiszę o tej wizji tak : he he he he i jeszcze raz, he he he he . może i "he he he" ale przynajmniej rząd jednak zająłby się problemami teraźniejszymi, a nie wyciągał sprawy z przed lat, jakby to było najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: To byłoby nie do pojęcia i niebywałe :) 20.06.07, 11:48 vanar1 napisał: > mariuszdd napisał: > > > W przyszłych wyborach wygrywa PO ,i ludzie takiego pokroju : Bochniarzowa > ,Jan > > Krzysztof Bielecki ,Geremek ;),mówią OK! pielęgniarki i lekarze macie o t > u > > ,proszę ślicznie 7tyś zł wypłaty na rękę . > > To ja napiszę o tej wizji tak : he he he he i jeszcze raz, he he he he . > > > może i "he he he" ale przynajmniej rząd jednak zająłby się problemami > teraźniejszymi, a nie wyciągał sprawy z przed lat, jakby to było najważniejsze Tak ,tak ,robiliby kasę ,tak jak było poprzednimi czasy :) I właśnie dzięki tym przednikom ,często są to obecni ludzie z PO i UW(LiDl) ,ciągle zajmują nas przeszłością ,te całe czarne kreski itp.bzdury ,zamiast to przeciąć i zamknąć sprawę raz na zawsze ,jak np. w Czechach lub Niemczech . Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco H A M S T W O to co wyprawiaja lekarze z pielegnia 20.06.07, 12:52 rkami w czasie dyzurow tez. Rzad robi wszystko a oni nic. Czy pielegniarki klamia jak bure suki? Czy lekarze to wyksztalciuchy i uklad? Na tym filmie dokladnie widac co i jak! Powstan. Nie bedzie komuch plul nam w twasz, nie bedzie mowil ze czarne to czarne a biale to biale, polski mi narod polski rut z ziemi wloskiej do wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent One walczą o przetrwanie 20.06.07, 11:55 nie tylko o kasę. Jakbyś musiał robić 200h w miesiącu przy brudnych, chorych tyłkach za 800 PLN miesięcznie, to też byś protestował... "Pogarda premiera" czytaj na: Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jak mi się nie podoba robota to się zwalniam... 20.06.07, 12:04 a nie strajkuję... i nie przeszkadzm innym ludziom... Niech się zwolnią i jadą do Anglii... wtedy na rynku będzie mniej pielęgniarek i rząd nie będzie miał wyjścia - podwyższy ceny do rynkowych... A one nie dość że strajkują, to jeszcze takim ludziom jak ja, którzy płacą składki, nie pozwalają spkojnie poruszać się po mieście... W pełni popieram policję... A w ogóle to pensje powinien negocjować każdy szpital samodzielnie w zalezności od swojej kondycji finansowej - a nie rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa ?????????? 20.06.07, 12:15 ceny rynkowe? LOL. Przecież to państwo ustala budżet na leczenie. wyjadą? prosze bardzo. w UK na jedną pielęgniarkę przypada 8 pacjentów. w PL - 20. Jak wyjadą, będzie 50. Piguły nie są tylko od piguł i kaczki. Trochę myślenia nie zaszkodzi Tylko prywatyzacja szpitali i wprowadzenie indywidualnych ubezpieczeń doprowadzi do normalności. ale na to socjalistyczno-komunistyczno rząd nie pozwoli sobie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: ?????????? 20.06.07, 12:17 Oczywiście - trzeba prywatyzować...zgadzam sie. Ale takie wyjazdy tylko to przyspieszą... Podoba mi się zresztą ten pomysł referendum PiS w sprawie prywatyzacji służby zdrowia... Ale na blokowanie ulic pozwalać nie można.. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: ?????????? 20.06.07, 12:19 szczególnie w kontekście pytania referndum ? palestrina2005 napisał: > Podoba mi się zresztą ten pomysł referendum PiS w sprawie prywatyzacji służby > zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Jak mi się nie podoba robota to się zwalniam. 20.06.07, 12:36 Jasne... Tylko, że rząd nie podwyższy tylko będzie szukał pracowników pracujących po dumpingowych stawkach. Podobnie robią firmy budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 jeśli znajdą to tańszych to OK - takie prawa rynku 20.06.07, 13:12 Ja się nie buntuje jak niektóre "wykształciuchy" że budowlańcy zarabiają po 8000 zł - mówię - to gra podaży i popytu... normalna sprawa... W długim okresie liberalna ekonomia daje najlepsze rezultaty - przykład USA - największa potęga świata i UK lepiej rozwijające się niż inne duże kraje UE... Odpowiedz Link Zgłoś
mini_sterek1 ty palestrina jestes najwiekszy obibok 20.06.07, 12:49 taka gnida partyjna szkoląca sie na kursach stalinowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Śpiewanie hymnu gdy się walczy o kasę - żałos 20.06.07, 11:57 Tak polscy gentlemani traktuja kobiety. Szkoda, ze w stosunku do gornikow z koktajlami molotowa nie byli tacy odwazni. Budzet panstwa nie stracilby 100 miliardow. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Górników powinni spałować - tu się zgadzam... 20.06.07, 12:06 Nie zmienia to faktu że w stosunku do blokujących zwykłym ludziom ulicę pielęgniarek policja postąpiła słusznie... A co do płci - podobno mamy równouprawnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
popieluszko Re: twoją matke powinni spałować scierwo... 20.06.07, 12:48 szkoda że ZOMOwcy nie wybili ciebie z jej bebzuna butami ty konserwatywno liberalna ruro... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.klos Re: Śpiewanie hymnu gdy się walczy o kasę - żałos 20.06.07, 12:16 zrozum człowieku ze lekarze i pielęgniarki mają niegodne płace za wykonywaną pracę i niedługo wszyscy wyjadą na zachód a w Polsce beda pustki w szpitalach!!! ja odwiedzam szpital i widze co sie dzieje! lekarze nie wiedzą gdzie ręce włożyc tyle jest potrzebujących a na etatach nikogo nie ma bo nie dziwie sie ze mają pracowac za takie pieniądze za tyle lat nauki praktyki i taką odpowiedzialnosc i ciężar "patrzenia na cierpienie i śmierć"! gdybys miał rodzine na utrzymaniu i nie mógl wyjechac po inne zarobki to bys tez siedzial na takiej ulicy i blokował te wspaniałą trase dla ludzi! co robi rząd jak korki sa w calej stolicy bo remontuja mosty a policja zamiast kierowac ruchem to bije pielegniarki bo ma tak nakazane przez rząd! żałosne co się dzieje. wstyd mi za mój kraj, za takich rządzących za tak smutne perspektywy, za to ze za niedługo będąc na emeryturze nie będzie kto miał pracowac na emerytury bo kazdy bedzie stad uciekał...bo umieranie w szpitalu gdzie brakuje specjalisty czy pomocy to dopiero przerazajaca perspektywa... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Śpiewanie hymnu gdy się walczy o kasę - żałos 20.06.07, 12:23 Śpiewanie hymnu, kiedy się walczy o godne życie. Kiedyś ta godność warunkowana była istnieniem Polski, czyli kraju rządzonego przez Polaków dla Polaków. Teraz są to urągające wszelkiej godności płace w kraju rządzonym przez narodowców dla ... kogo? Jak najbardziej na miejscu. Polska jest dla nas a nie my dla Polski. Polska bez Polaków nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Kamasze i zastraszanie 20.06.07, 12:31 to jedyne konkretne wypowiedzi tego ''rządu'' w sprawie starajków lekarzy i pielęgniarek.QU..!!!Kto wybrał tych baranów???Mam nadzieję,że ci którzy głosowali na PiS i inne pierdoły,teraz stoją przed swoimi wybrańcami. Widzą jak bardzo się pomylili. Chociaż z drugiej strony,lekarze i całe środowisko medyczne to ludzie inteligentni chyba nie głosowali za tym''rządem''. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Żałosne są te tytuły Wyborczej... 20.06.07, 13:02 rewolucji wam się zachciewa, a Policja usuwając bezprawną blokadę jednej z ważniejszych arterii Warszawy postąpiła w 100% właściwie. Mamy pozwolić na blokowanie miast? może jutro pojawi się inna grupa, która zablokuje Gierkówkę?? albo A4? niedobrze mi się robi od tej propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
jungleman Re: Śpiewanie hymnu gdy się walczy o kasę - żałos 20.06.07, 13:24 Nadużycie to jest żądać aby służba zdrowia pracowała za tak marne pieniądze. Ciekawe jakbyś śpiewał(a) będąc na ich miejscu?!? O policji (a raczej milicji) mogę napisać tylko jedno: BANDYCI i FASZYSTOWSKIE ŚWINIE! Dosyć już mam działań tej policyjnej mafii, pieprzonej bandy kryminalistów i morderców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Gornikow to by sie bali tknac 20.06.07, 10:55 Cała prawda o naszej Policji i Rządzie, kobiety bic potrafią ale przed górnikami od razu na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Trzeba skończyć z łamaniem prawa protestujących 20.06.07, 11:05 Czy górnik, pielęgniarka rolnik - nie moze utrudniać życia zwykłym obywatelom... W USA - związek płaci kary za strajki utrudniające życie (np. komunikacji), w UK też się nie cackali .... powinnismy iść ich przykładem... Protesty tak ale - nie łamiace prawa i bez "zadym"... Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula W 1981 zwiazkowcy nie tylko ulice blokowali..... 20.06.07, 11:08 ... dlaczego oburza Cie zatem rozpedzanie demonstracji z tamtych czasow? Tez hymn spiewali i ceglami w sily utrzymujace porzadek rzucali. Cos slabiutki argument Palestrina Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wtedy była walka o wolność a nie tylko kasę 20.06.07, 11:17 Poza tym byli aresztowani, torturowani przez SB itd. Twoja "inteligencja" poraża jeśli porównujesz te sprawy... To co było dziś to nic w porownaniu z tym co Thatcher rozbiła z "protestem" górników gdy związkowcy chcieli sparaliżować miasto... Myślę ze najlepiej po kieszeni jak w USA - tam sąd dła karę związkowi za straj komunikacji - 1 mln dol. za każdy dizeń strajku... szybko przestali strajkować.... nie można pozwolić strajkującym do paraliżu normalnych ludzi... USA i UK powinny być dla nas przykładami w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz A co jak policjanci zastrajkują ?? 20.06.07, 11:34 tez maja powody, mizerne zarobki, ...i kto ich rozganiać będzie ?? Kaczyński wojsko napuści ?? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Powinien być ustawowy zakaz strajków policji 20.06.07, 12:08 W USA i UK są pewne ograniczenia w strajkach dla "strategicznych" branż... Np. związek dostał 1 mln kary za każdy dzień strajku komunikacji w Nowym Jorku. Szybko im się odechciało... I na USA i UK powinniśmy się wzorować... Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Palestrina 2005 20.06.07, 12:19 Może sam wyjedż do Angli czy gdzie tobie będzie lepiej??przestaniesz pier..bzdury.Co się zmieni gdy tysiace pielegniarek i doktorków wyjedzie z Polski?NIC!Będzie jeszcze większy bałagan w tym sektorze.A dlaczego?Bo więkzość personelu medycznego luż wyjechało,albo wyjedzie gdy tylko skończą szkoły i studia.Więc jak będziesz potrzebował pomocy specjalisty,albo nawet zwykłego lekarza,to niestety.Prędzej się przekręcisz(czego ci nie życze)niż otrzymasz prędko profesjonalną diagnozę. Wyjazdy ludzi nic nie zmienią. Miech się lepiej przyłożą do kolejnych wyborów,żeby nie kieli więcej okazji do takich imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Skąd wiesz że nie piszę z Anglii??????? 20.06.07, 13:13 Internet nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Bo nie było wolnych wyborów 20.06.07, 11:19 Zajrzyj do podręcznika historii, to się dowiesz, że w Polsce 1981 nie było możliwości przejęcia władzy w wolnych wyborach i realizowania swojego programu społecznego przez protestujących. W przeciwieństwie do USA, UK czy współczesnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Trzeba skończyć z łamaniem prawa ! 20.06.07, 11:37 Kolego, trzeba skończyć z relatywizmem, jak kali ukraść krowę to jest ok, ale jak Kalemu ukraść krowę to już nie ok. Stosowanie prawa dotyczy wszystkich , a testowanie społeczeństwa przez PiS nie wyjdzie im na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ssak5 Re: Gornikow to by sie bali tknac 20.06.07, 11:14 Margaret Tacher tknęła. I bardzo dobrze zrobila dla Angli . Kaczynski tez nie mial wyjscia na glupie i nierealne żadania . Tez bym chcial 3000 zł netto wsparte troska o resort.Naraie to wyczekalem sie 6 godz na ostrym dyzurze gdy mozan bylo to zalatwic w 15 min gdyby nie dezorganizacja pracy. lekarzezajewci soba a personel pomocniczy nie ma co robic. Na zagipsowanie zlamanego nadgarstka czekalem 6 godz i dopiero gdy zrobilem awanture zostalem przyjety .Wracajac do pielegniarek . Panie innej piesni niz hymn nie znaja . NIech sie dowiedza ze hymn sie spiewa w wyjatkowych okazjach a nie przy walce o podwyzke ktorej zaden budzet nie wytrzyma . Zresza za lekarzani i pielegniarkami rusza zaraz nastepne branze .W koncu sam Premier oswiadczu z e za takie male pieniadze to on sie niechce babrac z ta sutuacja . Inni premoerzy maja pencje wyzesza 10 razy juz nie mowiac o byle prezesie banku . Jestem za Kaczynskim . Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Gornikow to by sie bali tknac 20.06.07, 11:38 > Kaczynski tez > nie mial wyjscia na glupie i nierealne żadania . jeśli ktoś nie radzi sobie z negocjacjami społecznymi powinien zostać w domu (z mamusią) a nie zajmować się rządzeniem krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: niech te panie pójdą pracować ... 20.06.07, 11:40 do prywatnych firm, urzędów , a nawet niektórych państwowych firm. Gdzie ludzie często zapomnieli jak wyglada podwyżka, a raczej często zaliczyli obniżenie poborów i niewypłacanie ich. Powyżka, premie, wakacyjne to tam jest tylko ciekawostką przyrodniczą o której dowiaduja się z opowiadań ludzi ze służby zdoriwa, oświaty i urzędów. Oni tez mają dzieci, które też chciałyby gdzieś wyjechać na wakacje. Rodzice ich nie są tak energiczni jak ostatnio strajkujący, po prostu nie mają na takie ekscesy nawet siły. Podejmują oni często dorycze dodatkowo zatrudnienie, często wykonując pracę ponad ich siły (12-16 godzin dziennie). Oni widzą te szopki w wykonaniu strajkujących i jak myślicie co mówią ....... Myslę, że czują się jak w jakiejś POlsce B, gdzie są obywatelami gorszej kategorii. Gdzie są urzędy, które powinny nadzorować firmy ????, zajete sa niestety własnymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
nemuri Kaczynski kocha spokoj 20.06.07, 10:58 Nie powinno sie mu przeszkadzac - tyle dobrego robi dla Polski. Policja powinna uzyc ostrej amunicji... Odpowiedz Link Zgłoś
mirr5 Re: Kaczynski kocha spokoj 20.06.07, 11:02 polskie gestapo jako produkt regionalny do walki z kobietami mozna zgłosić do Unii, może przypną kaczorom medale!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Re: Kaczynski kocha spokoj 20.06.07, 11:22 Nie da rady, tłumienie uciążliwych dla zwykłych ludzi protestów to nie jest nasz produkt regionalny, dawno wyprzedzili nas Angole za czasów Thatcher. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Kaczynski kocha spokoj 20.06.07, 11:39 z tą różnicą że u nas górników się boją a kobiet pielęgniarek już nie , taka to odwaga Odpowiedz Link Zgłoś
mrcx Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:00 rzeczywiście, nie użyto siły... przyszedł sierżant Skywalker i użył Mocy. "Use the Force, Luk", kibicował mu komendant... ręce opadają od tej "prawie sprawiedliwości"... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 pani_do_bani - to zapłać pielęgniarkom ze swoich 20.06.07, 11:03 podatków i stój sobie w korkach na zablokowanej przez nie ulicy... Ja płacę wystarczająco wysokie składki... zgłosiły demonstrację na wczoraj - dzisiaj nie mają prawa blokować drogi... dlaczego zwykli obywatele, tacy jak ja, płacący składki mają cierpieć z powodu blokowania drogi????? Porządek musi być... A słowa "gestapo" to skandal - sami mieli pretensje co do kryptonimu CBA a teraz robią to samo... I śpiewanie hymnu - gdy sprawa idzie nie o wolnośc lecz tylko o pieniadze - rażące nadużycie... Margaret Thatcher nie cackała się ze związkami - też nie pozwalała na zakłócanie porządku.... i nasz rząd powinien robić to samo - popieram policję... Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: pani_do_bani - to zapłać pielęgniarkom ze swo 20.06.07, 11:55 Ja płacę podatki i składkę tak jak ty. Stałem też w tym ..ym korku wczoraj i mimo wszystko popieram lekarzy i pielęgniarki całym sercem. Jak już zgraja nierobów, rolników i górników żre za moją kasę, to pielęgniarkom i lekarzom należy dać 10 razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 jak lekarze przestaną brac łapówki 20.06.07, 12:14 nie będzie lewych zwolnień i rent (największa liczba rencistów w UE jest w Polsce) to budżet bedzie miał na ich pensje... Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa jakby palestrina zaczął myśleć.... 20.06.07, 12:18 mylisz skutki z przyczynami. jak na typowego lewicowca przystało. jeśli lekarze zarabialiby odpowiednio dużo, to nie skusiliby sie na łapownictwo. tylko prywatyzacja służby zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Re: jak lekarze przestaną brac łapówki 20.06.07, 13:31 Śmieszny jesteś koleś... Łapówki akurat nic nie mają do budżetu. Myślę, że więcej nas kosztuje KRUS i programy emerytalne dla górników i nauczycieli niż nienależne renty, przyznane najczęściej ze współczucia. Poza tym najśmieszniejsze jest to, że ludzie zarzucający branie łapówek lekarzom nigdy sami ich nie dali, a tylko powtarzają to co usłyszą od zawistnych małych ludzików. Tez do takich należysz? A może dałeś lekarzowi koniak po porodzie żony i też uważasz to za łapówkę? PS. Mam nadzieję, że nie skończyłeś prawa, jak sugeruje twój opis. Znacząco obniżyłoby to moją ocenę absolwentów tego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Palestrina, popracuj w zawodzie pielęgniarki 20.06.07, 11:56 tak ze 3 miesiące. Wyjdziesz na ulicę razem z nimi. "Pogarda premiera" czytaj na: Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Palestrina, popracuj w zawodzie pielęgniarki 20.06.07, 12:02 Dokładnie...Ja dałem sobie spokój już po samym stażu.Praca jest na prawdę ciężka i nisko płatna.Ale jeśli ktoś chciał zostać pielęgniarzem,lekarzem lub nauczycielem to powinien się liczyć,że zarobki są nie ciekawe.Teraz powinni mieć pretensje sami do siebie.Mogli iść na inny kierunek. Jednak jestem ze strajkójącymi.Powinni dostać godziwe pieniądze za swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Powołanie do zawodu,chęc pomocy innym.. 20.06.07, 12:10 Spełnienie się jest w tym zawodzie ważne,ale....to nie zapłaci czynszu,rachunków i nie kupisz sobie za to jedzenia.Nie mówiąc już o jakiś wakacjach czy chociaż życiu na jakimś poziomie finansowym.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wolny wybór -nikt ich nie zmusza.... mogą zmienić 20.06.07, 12:15 zawód... mogą wyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Jasne, wolny wybór 20.06.07, 12:39 ulubiona śpiewka wszystkich liberałów, neoliberałów. Kłopot w tym, że ten wolny wybór jest mocno ograniczony zewnętrznymi okolicznościami i uwarunkowaniami. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Wolny wybór - dokładnie 20.06.07, 12:53 wszyscy jęczący, którzy: stali w korkach - wolny wybór - zrezygnować z pracy / zmienic miejsce pracy / sprzedać samochody niepozwalający na "pracę" tych "starych, zachłannych bab" - leczyć się prywatnie zus + 2000 rocznie, albo emigracja. itd itd. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jak jestem chory nie korzystam z państwowej 20.06.07, 13:16 służby zdrowia chociaż płacę składki.... tak, mam wolny wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Z calym szacunkiem dla pielegniarek i ich racji... 20.06.07, 11:05 ....... ale policja, co zreszta widac na materialach, zachowywala sie nader delikatnie. Zadnych tarcz, tylko napieranie korpusem. Do tyge na tyle powolne, ze ani mowy o impecie ani tratowaniu byc nie moze. A ze Panie pielegniaski chcialy przy tej okazji zrobic cyrk, to i zrobily. Tyle ze nieudolnie. Ani dramatyzmu w tym nie bylo, ani gwaltownosci. Moze powinno sie urzadzic jakies szkolenia z aranzacji scen batalistycznych. - Somebody Stop Me!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 s-syny to za mało! 20.06.07, 11:07 jak przyjedzie horda pijanych górników i hutników to jakoś mniej ochoczo wkraczają do akcji. a jak 200 starszych pań stoi w al. Ujazdowskich od razu przyjemniej zewrzeć falangę.... Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: żenujący spektakl, żenujące wypowiedzi 20.06.07, 11:36 a ty jesteś pisarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: żenujący spektakl, żenujące wypowiedzi 20.06.07, 11:47 nie socjologiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: żenujący spektakl, żenujące wypowiedzi 20.06.07, 12:30 To straszne! To strasznie straszne - jakby powiedział Prosiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
apriori1 Prawidłowe działania policji!!! 20.06.07, 11:39 W demokratycznym państwie prawa TAK MUSI BYĆ! Kto blokuje nielegalnie ulicę , drogę musi być z niej usunięty. Policja i tak za długo prosiła pielęgniarki o zejście na chodnik. Nie może tak być, że jednemu wola, a drugiemu niewola. Kierowcy potrzebują Ul. Ujazdowskich. A by the way cały ten strajk to czysta polityka. Od razu na miejscu Radziszewska z PO i Gronkowiec Złocisty. Toż to widać o co chodzi! Ciekawe tylko skąd PO wziełaby szmal na czyste rozdawnictwo dla lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: żenujący spektakl, żenujące wypowiedzi 20.06.07, 12:31 Weź może pod uwagę że bez tych agresywnych górników nie miałbyś prądu w domu. Bez lekarzy i pielęgniarek też by było raczej średniawo. Jasne, niech wszyscy zostaną socjologami i ekonomistami. Tyle że wtedy będziemy się pewnie żywić powietrzem i leczyć wyłącznie ziółkami. Lekarze, górnicy, pielęgniarki(policjanci zresztą też) po prostu MUSZĄ dużo zarabiać i tyle. Jeśli lekarze spełnią swoje groźby i się masowo pozwalniają to zobaczycie jak będzie "fajnie". Odpowiedz Link Zgłoś
deem007 [...] 20.06.07, 11:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:18 czyli jak ci okradną mieszkanie i po roku policja znajdzie sprawcę to z pełnym zrozumieniem wycofasz sprawę, jeżeli obrobi cię recydywista. dobrze cię zrozumiałem? w końcu chłopak wykonuję swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Po raz pierwszy popieram rząd... 20.06.07, 11:14 ... przecież one blokowały Aleje Ujazdowskie, ważną arterię komunikacyjną Warszawy. To nie był protest na jakimś placyku, tylko na środku dużej ulicy. To był protest nie przeciw rządowi, ale złośliwa próba przeszkodzenia mieszkańcom miasta w dotarciu rano do pracy i na uczelnie. I nie przesadzajcie z tą "brutalną" akcją policją. Policjanci powoli, ale konsekwentnie, przesunęli tłum na chodnik, tam gdzie jest miejsce ludzi (na ulicy jest miejsce dla pojazdów, jakby ktoś nie wiedział). A że niektóre kobiety zapierały się nogami (co wyraźnie widać na wideo), to w końcu ktoś się musiał przewrócić. Ale to nie wina policjantów - ich akcja była wręcz wzorcowa, obejrzyjcie całe wideo. To mówiłem ja, nieznoszący rządzącego Partyjniactwa i Socjalizmu:] Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:20 > A potem wyjdzie taka Qrwa z rządu i powie,że "to polityczna akcja" przeciw najl > epszemu rządowi w historii ludzkości... Komuna is back. Ale przecież PiS to wła > śnie neoPRL,i to nie ten Rakowskiego,a ten z lat 50-tych i 70-tych. > Inna Qrwa rządowa twierdzi,że mu się geje z pedofilami pomylili i nie traci sta > nowiska,choć w normalnym europejskim kraju stałoby się to w ciągu 24 godzin. > Trzecia Qrwa daje 8 milionów na pensje dla swoich przydupasów - nic się nie dzi > eje. > Czwarta Qrwa z IPN (wybrana na szefa dzięki ohydnej prowokacji wobec jej przeci > wnika) i Qrwy medialne robią prowokacje z jakąś szemraną listą "agentów" i prze > ciekiem - sypią nazwiskami jak chcą... jak się przed tym bronić, jak przed tym > szkalowaniem móc się ochronić ? Gdzie poszanowanie dla wyroku TK ? Gdzie poszan > owanie dla prawa ? > > A policja to damscy bokserzy - przeciwko górnikom to oni wyglądaliby jak pielęg > niarki. > > Co to za kraj... > > Oddam swój głos na LiD, na PO, nawet na Shreka z Osłem... na każdego,kto mi obi > eca,że to Qrewstwo PiSowskie,LPRowskie i IPNowskie rozliczy z każdego słowa,każ > dego zachowania i każdego gestu. bingo Odpowiedz Link Zgłoś
pb158 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:27 Popieram w całości Twoje słowa i lepiej tego bym nie wypowiedział niż ty... zagarneli władze udają że coś robią ale najlepiej im wychodzi napychanie swoich kont (kont mamusiek też) i parobków swoich partii. Teraz widać jak elita ma w dupie bezbronne kobiety a w jakim poważaniu miała górników przegłosowując wszystko co chcieli w pół godziny. Tfu... z tym zasranym rządem Odpowiedz Link Zgłoś
filip.dab Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:21 Jestem zdziwiony tak brutalna i zdecydowana interwncja policji !!! Przemoca nie rozwiazuje sie konfliktow ... Nie w taki sposob ... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek7362 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:22 widzac to po prostu zaje... bym te kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 nie udawaj greka 20.06.07, 11:24 1. pielegniarki zachowuja sie glupio - poczynajac od spiewania hymnu na nielegalnym blokowaniu drogi konczac. 2. obrazanie interweniujacej policji okrzykami 'gestapo' - kolejny skandal. Gdzie te wszystkie autorytety, ktore tak glosno protestowaly przeciwko uzyciu kryptonimu 'Mengele'. 3. Policja zachowala sie profesjonalnie. Brawo. 4. Protesty sluzby zdrowia robia sie coraz to bardziej groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: nie udawaj greka 20.06.07, 11:34 cytat za wielkim koneserem : "Protesty sluzby zdrowia robia sie coraz to bardziej groteskowe." to samo można powiedzieć o finansach służby zdrowia... tylko patrz jakoś mi nie do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
bosynurek Re: nie udawaj greka 20.06.07, 13:07 No coz, czytam te komentarze i nie wytrzymuje, bo wiekszosc tych pisowczykow jest pozbawionych zdolnosci do samodzielnego myslenia. Przykro mi, ze oficjalna propaganda przepelnia im mozgi swoja papka. Ludzie maja w glowach kasze, to i latwo im wcisnac kit, ktory uznaja za objawienie. Zal mi Pan pielegniarek, ale przynajmniej dobrze, ze przy tym zajsciu byly pielegniarki pod reka;). Radze im, wypieprzejcie stad. Macie Drogie Panie zawod, który w calej Europie jest deficytowy. Po co leczyc te ciemnote tutejsza, na pis glosujaca w koalicji z faszystami o ptasich mozdzkach i chamami kombinujacymi, jak wyciagnac kase. Po tych tu komentarzach widac, gdzie ta ciemnota zapatrzona w obraz wodza was ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:24 Veice - zdrowia jest zdania, że protest ma charakter polityczny?! Jeśli tak, to vice jest chory umysłowo. Mało personelu medycznego wyjechało już za granicę? Ta włądza jest ponad wszelkie "poziomy", przerosła wszystko, co na tym globie, nawet sama siebie. Ta władza nie tylko nie potrafi, co nic chce z ludem rozmawiać. Jak może rozmawiać, skoro nie ma z kim. Ta włądza uważa autorytarnie, że ma do czynienia z poddanymi sobie tępakami (skoronas wybrali, to znaczy, że tych naj...z najlepszych???!!!). Reszta to motłoch, który teraz przeszkadza tej władzy, stawia jej kłody pod nogi. Nie rozumie, że wszytko co władza robi, jest w interesie narodu???!!! Ten ostatni ma być zatem uległy, posłuszny, podporządkowany jedynie słusznej i "prawiwitej" sitwie, która wszelkie działania podejmuje przecież nie w swoim, egoistycznym interesie, lecz dla dobra ogółu. Trduno więc liczyć na to, że ta zadufana i zapatrzona w siebie garstka egoistycznych snobów zniży się do "plebsu", by zrozumieć jego problemy, do końca swoich dni, czyli tak długo, jak długo będzie dzierżyc stery w swoich łapskach. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:25 gestapo i faszyści to II wojna światowa i dzisiejsze bojówki niech służba zdrowia nie robi z siebie takich ofiar bo staje sie to żenujące chciałbym by zarabiali tyle ile powinni ale bez przesady dlazcego maja na tym cierpiec pacjenci, kierowcy i inni ktorym to jets obojętne nie róbcie takiego halo, górnicy rozpiepszali warszawę, media pokazali że to protest niesłuszny, tlewizja pokazywała podpitych górników itp. == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
szelka79 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:30 widzisz, ale widocznie w Polsce lepiej być nawet podpitym wandalem niż kobietą....wszyscy wiemy, że polska służba zdrowia nie jest idealna, ale jeśli jest nawet mały procent cudownych lekarzy i pielęgniarek to oni mają prawo walczyc o swoje prawa...problem w tym, że robią to zbyt łagodnie. Co z tego, ze była medialna nagonka na górników...dostali czego chcieli...takie jet teraz państwo polskie :( Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:44 nie powinien pękać ale szczytem ignorancji jest wysyłanie policjantów na pielęgniarki, od czego są mediatorzy społeczni ? W ’42 roku Niemele napisał tak – „kiedy przyszli po opozycjonistę nie protestowałem, bo nie interesuje mnie polityka. Na samym końcu przyszli po mnie i nie było już komu protestować” Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:56 Trace szacunek do policji.Ale nie ma się co dziwić ich zachowaniom.Dostali rozkaz i musza go wykonać.Taką mają pracę. Z drugiej strony ktoś wydaje te rozkazy.Faktycznie gdyby byli tam górnicy to by policja nikogo nie usunęła.Szkoda,że musi dochodzić do strajków z przyczyn finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Po to jest policja żeby robiła porządek i koniec . 20.06.07, 11:59 a ja mam coraz wiekszy szacunekdo policji, zaczynaja w koncu działać i po prostu to widze Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa skąd pieniądze? 20.06.07, 11:47 Skąd ma to wziąć Kaczyński? Trzeba było się zastanawiać jak się podnosiło łapkę wspólnie z SLD a nie teraz "łoboże" ja może podam kilka przykładów: nagrody dla pupilków min kalaty - 8 mln świątynia opatrznosci - 20 mln peron we włoszczowej - 3 mln kancelaria prezydenta - ok (nie chce mi się szukać) 20 mln extra w tym roku paliwo Łyżwińskich (bez samochodu) - 300 tys wzrost kosztów funkcjonowania rządu (nowe stanowiska, największa liczba wiceministrów, odprawy itp) wszystko to starczyłoby z nawiązką na 500 zł podwyżki dla pielęgniarek ratm1978 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: skąd pieniądze? 20.06.07, 11:54 nie badź smieszny, oczywiscie masz rację to sa koszty, powiedz mi który rząd sprawował swój urząd za darmo:))))no który, podlicz sobie ile państwo wydało na rzad SLD i AWS, szcena ci opadnie podaj wiecej przykładów bo to dopiero 55mln i na bank nie wystarczyło by na pensje w wys 500zł dla lekarzy ..oni wyliczyli 8mld a nie mln == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: skąd pieniądze? 20.06.07, 12:08 czytaj uważnie. nie za darmo tylko TANIEJ. W tym rządzie jest najwięcej ministrów i najwiecej wiceprwmierów niż kiedykolwiek. Każdy z nich ma doradców, zastępców itp. L.Kaczyński krytykował Kwaśniewskiego za dworskość i rozrzutność a tymczasem przyznano na jego 'dwór' 20 baniek więcej niż za Kwacha. 8 mln w ciągu roku wydane na pensje dla znajomych (na 'nagrody' - za co? jakie sa dokonania tego ministerstwa?) to pikuś, bo to "tylko" 8 mln. Poseł zawieszonej komisji bankowej bierze 800 zł/mies (bezpodstawnie) i bezczelnie wciska że to "żadne pieniądze". W bogatych Niemczech w Monachium jest 40 radnych, w W- wie - 400. Właśnie DLATEGO że jesteśmy biednym krajem nie stać nas na taką rozrzutność. Jeśli udałoby się zaoszczędzić "tylko" 55 mln to oznacza, że: 55mln/12mies/500 zł - ponad 9 tys pielęgniarek otrzymuje co roku o 500 zł wyższą pensję. Kolejne 55 mln nie trudno będzie znaleźć Komunizm wyłazi z tego rządu tak, jak wyłaził z SLD. Ale po nich tego można było sie spodziewać. Wnioski wyciągnij sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:31 ratm1978 napisał: > > gestapo i faszyści to II wojna światowa i dzisiejsze bojówki > niech służba zdrowia nie robi z siebie takich ofiar bo staje sie to żenujące > chciałbym by zarabiali tyle ile powinni ale bez przesady dlazcego maja na tym > cierpiec pacjenci, kierowcy i inni ktorym to jets obojętne > nie róbcie takiego halo, górnicy rozpiepszali warszawę, media pokazali że to > protest niesłuszny, tlewizja pokazywała podpitych górników itp. > > > == medium is the message == najlepiej niech pielęgniarki siedzą cicho, tak ? i o to chodzi temu rządowi, kiedy nie słychać o problemie , to wtedy niema problemu, gratuluje postawy Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:35 ale bez przesady to jest jakiś cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:39 ratm1978 napisał: > ale bez przesady to jest jakiś cyrk cyrk to my mamy od wyborów, a jakby nie to wydarzenie to byś guzik usłyszał o tym proteście, w tym kraju trzeba jakiejś tragedii lub czegoś podobnego żeby zacząć mówić o problemie Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 11:45 histeryzujesz..nie musze oglądac telewizji żeby widzieć jaj wygląda nasza służba zdrowia i co sie tam dzieje i jak zarabiają...z własnego doświadczenia, informacji z pierwszej ręki od znajomych, którzy z niej korzystają można też zbudowac sobie na ten temat opinię były tragedie łącznie ze śmiercią JPII i co ? ..tylko nie zwalaj znowu na Kaczorów wszystkiego. Powiedz mi (pomijajac przykłady z tv) zorbił Ci niedobrego ten rza, czy był przypadek w twoim otoczeniu wtargnięcia o 6;00 rano CBA do domu, czy ktoś cie inwigilował, zabronił czego cokolwiek...? prosze o p Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 12:38 ratm1978 napisał: > histeryzujesz..nie musze oglądac telewizji żeby widzieć jaj wygląda nasza > służba zdrowia i co sie tam dzieje i jak zarabiają...z własnego doświadczenia, > > informacji z pierwszej ręki od znajomych, którzy z niej korzystają można też > zbudowac sobie na ten temat opinię > były tragedie łącznie ze śmiercią JPII i co ? ..tylko nie zwalaj znowu na > Kaczorów wszystkiego. Powiedz mi (pomijajac przykłady z tv) zorbił Ci > niedobrego ten rza, czy był przypadek w twoim otoczeniu wtargnięcia o 6;00 rano > > CBA do domu, czy ktoś cie inwigilował, zabronił czego cokolwiek...? prosze o p oprócz tego, że rząd zmienił zasady zdawania matury dla mojego rocznika, jakieś 7 miesięcy przed tym egzaminem, moją szkołe uznano za siedlisko zła i czegoś jeszcze, tylko dlatego że trójca Giertycha nie wiedziała co wpisać w pole "Czy uważasz że w twojej szkole dzieje się coś złego ?" odpowiedź brzmiała "nie" ale trojka nie mogła czegoś takiego wpisać, no po prostu cyrk do kwadratu a najwiekszą krzywde jaka zrobił mi rząd to to że jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 12:51 --może twoja szkoła to faktycznie siedlisko zła:)) ..bo czyja to odpowiedz to "nie" twoja? żal mi Cie, może w nastepnych wyborach bedziesz miał szanse zmienic ustrój == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Po to jest policja żeby robiła porządek, 20.06.07, 13:46 ratm1978 napisał: > > --może twoja szkoła to faktycznie siedlisko zła:)) ..bo czyja to odpowiedz > to "nie" twoja? wszystkich na spotkaniu, a moją szkoła to jedno z najporządniejszych liceów we wrocławiu > żal mi Cie, może w nastepnych wyborach bedziesz miał szanse zmienic ustrój > == medium is the message == nie moge się doczekać, w każdym razie nie zagłosuje na PIS-iory Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:25 popieram, święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
maga761 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:26 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:27 komuna wam sie nie podobala no to macie co chcieliscie he...he... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:34 Agresywna, rozhisteryzowana horda bab vs. pasywny kordon policji. Jedno babsko zasłabło, drugie poknęło o barierke. Wniosek propagandystów GW prosty: ZOMO, Gestapo, terror krwawych siepaczy kaczystowskeigo Reżimu, skandal na skalę światową. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 vjednostkinadaja miliony odbierają 20.06.07, 11:39 miło słuchać głosu rozsądku...pozdrawiam:)) "...czekam na doniesienie typu...kaczofaszystkowska junta stłumiła siłą głodne biedne zdesperowane i wycieńczone żądne sprawiedliwości pielegniarki, ofiary 2 letniego reżimu" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maga761 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:27 grek.grek napisał: > A potem wyjdzie taka Qrwa z rządu i powie,że "to polityczna akcja" przeciw najl > epszemu rządowi w historii ludzkości... Komuna is back. Ale przecież PiS to wła > śnie neoPRL,i to nie ten Rakowskiego,a ten z lat 50-tych i 70-tych. > Inna Qrwa rządowa twierdzi,że mu się geje z pedofilami pomylili i nie traci sta > nowiska,choć w normalnym europejskim kraju stałoby się to w ciągu 24 godzin. > Trzecia Qrwa daje 8 milionów na pensje dla swoich przydupasów - nic się nie dzi > eje. > Czwarta Qrwa z IPN (wybrana na szefa dzięki ohydnej prowokacji wobec jej przeci > wnika) i Qrwy medialne robią prowokacje z jakąś szemraną listą "agentów" i prze > ciekiem - sypią nazwiskami jak chcą... jak się przed tym bronić, jak przed tym > szkalowaniem móc się ochronić ? Gdzie poszanowanie dla wyroku TK ? Gdzie poszan > owanie dla prawa ? > > A policja to damscy bokserzy - przeciwko górnikom to oni wyglądaliby jak pielęg > niarki. > > Co to za kraj... > > Oddam swój głos na LiD, na PO, nawet na Shreka z Osłem... na każdego,kto mi obi > eca,że to Qrewstwo PiSowskie,LPRowskie i IPNowskie rozliczy z każdego słowa,każ > dego zachowania i każdego gestu. > zgadzam się w stu procentach Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiczek Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:31 od roku siedzimy w dubaju, tutaj maz ma prace jestesmy tu z synkiem nie zamiezam wracac do polski jedynie po to aby odpoczac od tych okropnych upalów, jak sie uda osiedlimy sie tu na stale, nie wracamy do polski absolutnie, z tego co wiem polakow na pólwyspie jest coraz wiecej i oby jeszcze wiecej tu ich doceniaja i godziwie oplacaja, pozdrawiam wszystkich monika Odpowiedz Link Zgłoś
andrejs Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:40 dlaczego pielęgniarki nie krzyczały "komuniści"? to w polskich warunkach bardziej przemawia. ale widocznie pielęgniarki mają krótką pamięć i już zapomniały, jak SB oskarżało lekarzy i pielęgniarki o pobicie G. Przemyka. Czy wtedy upominały się o godność? Odpowiedz Link Zgłoś
andzka1 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:43 JEST MI ABSOLUTNIE WSTYD,ŻE ŻYJĘ W KRAJU, GDZIE WIĘKSZOŚĆ WYBRAŁA TAKIE ZAKŁAMANE, ZAKOMPLEKSIONE, NIERADZĄCE SOBIE Z AKTUALNYMI, NARASTAJĄCYMI PROBLEMAMI WEWNĘTRZNYMI PAŃSTWA KARYKATURY POLITYKÓW!!!!!! PANIE PREMIERZE, OBY NIE ZASZŁA TAKA SYTUACJA, KIEDY PAN, LUB KTOŚ Z PANA BLISKICH BEDZIE MUSIAŁ SKORZYSTAĆ Z POMOCY TYCH PIELEGNIAREK I LEKARZY, KTÓRYCH PAN I PAŃSKI RZĄD TRAKTUJE Z TAKIM LEKCEWAŻENIEM I BRAKIEM SZACUNKU... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 . 20.06.07, 12:54 e tam... jak juz uwarzasz sie za popierzonego to nie pieprz że od razu wszyscy sa popierzeni ja zyją w Polsce i nie uważam jej za popieprzony kraj:))) == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 . 20.06.07, 12:58 schowaj głowę w piasek i nie czerwień sie, bo mi tez robi sie wstyd:) lekceważenie i brak szacunku? negocjuja juz od miesiąca chyba tydzień w tydzień...czy to jest brka szacunku? ...Policja jets po to żeby robiła porzadek...jeśli droga jest zablokowana to trzeba ja odblokować. Ktoś może nie zdążyć do celu np. karetka, która nie udzieliła pomocy rannemu. ten ginie i znów mamy ofiarę IVRP;) == medium is the message == Odpowiedz Link Zgłoś
wpn3 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:44 Brawo Policja!! ktoś może pomyślał że blokowanie ulic przez taki czas też utrudnia innym życie? Film pokazuje że Policja zrobiła to jak należy i tyle. Ciekawe czy miały pozwolenie na zablokowanie ulicy? A jak Policja na stadionach działa to sie wtedy mówi że brawo bo sie gnoi ustawi. Tak samo teraz było Odpowiedz Link Zgłoś
zakazwjazdu Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:48 greg.greg napisał: A potem wyjdzie taka Qrwa z rządu i powie,że "to polityczna akcja" przeciw najlepszemu rządowi w historii ludzkości... Komuna is back. Ale przecież PiS to właśnie neoPRL,i to nie ten Rakowskiego,a ten z lat 50-tych i 70-tych. Inna Qrwa rządowa twierdzi,że mu się geje z pedofilami pomylili i nie traci stanowiska,choć w normalnym europejskim kraju stałoby się to w ciągu 24 godzin.Trzecia Qrwa daje 8 milionów na pensje dla swoich przydupasów - nic się nie dzieje. Czwarta Qrwa z IPN (wybrana na szefa dzięki ohydnej prowokacji wobec jej przeciwnika) i Qrwy medialne robią prowokacje z jakąś szemraną listą "agentów" i przeciekiem - sypią nazwiskami jak chcą... jak się przed tym bronić, jak przed tym szkalowaniem móc się ochronić ? Gdzie poszanowanie dla wyroku TK ? Gdzie poszanowanie dla prawa ? A policja to damscy bokserzy - przeciwko górnikom to oni wyglądaliby jak pielęgniarki. Co to za kraj... Oddam swój głos na LiD, na PO, nawet na Shreka z Osłem... na każdego,kto mi obieca,że to Qrewstwo PiSowskie,LPRowskie i IPNowskie rozliczy z każdego słowa,każdego zachowania i każdego gestu. A poza tym każdy normalny rząd podjąłby normalne rozmowy z lekarzami i pielęgniarkami. Paradoks polega na tym, że za panowania Krupnioków Kaczyńskich otrzymali podwyżkę i nadal ostro strajkują. Za rządów SLD jakoś też strajkowali, a podwyżek ani było widać ani słychać. Po prostu trzeba rozmawiać, a tego PIS nie potrafi. Ergo - nie nadaje się do polityki. Stężenie bezczelności wobec obywateli - 100%. Wszystkim co piszą że to inna sytuacja niż w 81' CHWD!Jak inna?Chodziło o to samo - o należytą pensję - i posługiwano się tymi samymi metodami, by strajki uciszyć. Tyle że górników było kilka tysięcy, a pielęgniarek 200. Kaczyński to jest po prostu wielki burak razem ze swoim ziobrem. Odpowiedz Link Zgłoś