Dodaj do ulubionych

Giertych zmieni program nauczania biologii

02.07.07, 08:22
Ło matko kochana! czy on nigdy nie odpuści?
Obserwuj wątek
    • yppie80 Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 08:24
      ...za ewidentny kretynizm, debilizm oraz sredniowieczná ciemnoté.
      • test71 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 08:30
        popieram w calej rozciaglosci!

i jak w takim kraju gdzie rzadza osoby pokroju i pomyslow pana g zdecydowac sie
        na macierzynstwo????
        nastepnym razem gdy dostane oferte pracy z firmy zagranicznej dluzej sie
        zastanowie nad jej odrzuceniem......
        • tcl Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 09:12
          Mogę uzbierać chrustu na takie ognisko.
          • jola_z_dyvvit Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 09:19
            ja przyniose ze 100L jakiegoś paliwa w płynie. niech nam się gierdych dobrze opali...
            • miranda333 Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 09:27
              Skrócić te 2 metry głupoty i ciemnoty.Mam zapalniczkę.Przyłączam sie do ogniska.
              • lucusia3 Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 09:39
                Ja mam paczkę solidnego suchego drewna na ognisko. Gdzie przynieść?
                • lukkiee Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 09:52
                  Nie trzeba tego drewna na rozpałkę. Słoma (w jego głowie) dobrze się sama pali.
                  • fnoll Roman, przestań pieprzyć! 02.07.07, 10:07
                    jeszcze trochę, a wprowadzi do programu biologii tezę, że ejakulacja poza sromem
                    jest nienaturalna ;D
                    • swistak336 Roman! Z koniem żeś się na rozum zamienił?! 02.07.07, 10:12
                      To lekcja biologii, a nie teologii, ani nie wychowania seksualnego vel. "do życia w rodzinie".
                      • almagus Re: Roman! Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum! 02.07.07, 10:46
                        Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!

Dylemat wieków nauka czy wiara,
                        gdzie równowaga, prawda stara!
                        Odurza nas rydzomoheroina!
                        Nauka w kraju konać zaczyna!
                        Wyborczy kołtun IV eRPe
                        z blokiem Leppa w sejmowym WuCe!

Przykłady.

„Wystarczy wam tylko religia w szkole,
                        bez biblioteki, bo książkowe mole
                        zbyt racjonalnie nas weryfikują,
                        dziewictwo Maryji wciąż kwestionują.”

„Poprzemy, kleryka, buraka,
                        poprzemy wiernego ciemniaka.
                        Niech napisane będzie jak wół.
                        Nie państwo, budujemy kościół!”

W teorii Darwina pterodaktyl to daktyl?
                        „W unijnej demokracji
                        za przyczyną dewiacji
                        arbuz służy awiacji!
                        Ewolucja to dla debila,
                        arbuz kreacją daktyla”

„Jak w katolickim radiu Marii wieść niesie,
                        kobiety wypoczywają sikając na sedesie,
                        my chłopy mamy obowiązki stojące,
                        wiecznym dziewicom zagrażające!
                        Jak Bóg i wadza nam pomoże,
                        to nasikamy naszym kaczkom morze!"

Tylko blokady i na plecy brony, tak robi w agencjach syfem zarażony!
                        I cały naród oczy przeciera, jakie ma chody i wicepremiera!
                        • mirmat1 Czas na edukacje o aborcji 03.07.07, 01:34
                          almagus napisał:
                          > Aby zrozumieć, trzeba ćwiczyć rozum!
                          M: A co w wypadku jak twoim kiedy, ktos nie ma rozumu ? Wtedy bedziesz uwazal,
                          ze wyrwanie dziecka z lona matki niczym sie nie rozni od strzyzenia wlosow u
                          fryzjera.
                          Tak mysli wiekszosc zbolszewizowanego Eurokolchozu. Kiedy za POstKomuny
                          zrobiono wystawe o aborcji na ulicach, Lodzi czerwona zaraza zawyla i poleciala
                          do UBekistanskiego sadu by ocenzurowac prawde. Na szcescie dzis mozna w
                          szkolach pokazac czym jest dziecko w lonie matki i kiedy zaczyna sie zycie.
                          Moja edukacja zaczela sie przy porodzie mojego syna kiedy uzmyslowilem sobie,
                          ze minute przed jego pierwszym krzykiem w wielu krajach podobny bobas bylby
                          potraktowany jak kupa miesa.
                      • kadanka obrazasz konie porownujac romana do nich 02.07.07, 12:23
                    • peternadolski3 Re: Roman, przestań pieprzyć! 02.07.07, 11:51
                      na pewno tak jest a pozatym powinno sie ratowac zycie od wytrysku i to w srom a
                      nie na brzuch
                  • magde2 Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 11:50
                    i w butach:)
                  • joanna.syrenka Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 20:18
                    Dorzucam drewienko. Czasem mam wrażenie że afrykańscy Arabowie są bardziej "na
                    czasie" niż on.
                • czarne_slonce1 Re: Romana z progeniturą i resztą krewnych. 02.07.07, 16:41
                  I jakaś podpałke zeby sie dobrze rozpalilo-na wypadek gdyby chrust nasiakł bo ma
                  padac
          • belecka Giertych i jego teorie... 02.07.07, 15:08
            Jeżeli min. edukacji wciąż będzie dążył śladami europosła Giertycha, to nie ma
            co liczyć na postęp europejski w naszym kochanym kraju. Nie powinien Roman G.
            wykorzystywać swego stanowiska do propagowania programu politycznego swojej
            partii. Gdybyśmy cofnęli się do średniowiecza to ewidentnie czekałby go stos.
            Popieram, ale.. kto go wybrał na wicepremiera....!!!!
        • jacek226315 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 09:58
          zastanawiam sie nad jedna rzecza,gdzie byli i na kogo glosowali w wyborach Ci
          wszyscy co teraz tak opluwaja pana G.Przeciez ktos na niego glosowal tak samo
          jak na ta bande z PiS ,ale oczywiscie wiekszosc siedziala w domu ,na zasadzie
          zrobie babci na zlosc i odmroze sobie uszy. Trzeba bylo ruszyc dupsko i isc do
          urn ,a nie lamentowac teraz,ze sie ma taki rzad z przystawkami w rodzaju
          Andrzejka i Romanka
          • ir9 pytanie i prosba 02.07.07, 10:06
            mam pytanie.calkiem serio: mianowicie chce poznac mentalnosc elektoratu PIS-calkiem na powaznie, nie
            tylko zeby sie pooburzac.
            co ci ludzie czytaja? gdzie moge sie czegos o ich sposobie myslenia dowiedziec? (droga internetowa)

potrzebne jest w mojej pracy wiec prosze sie nie smiac, wbrew pozorom nie jest latwo tak po prostu
            poznac jakiegos pro-Kaczora i porozmawiac o jego pogladach.dzieki za wskazowki.

• swistak336 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:14
              Wyborcy PiS, jeśli czytają, to "Fakt" ("elyta" PiS także "Rzeczpospolita"). Oglądają TVP 1. Ponadto bywają w kościele. Hm....o potrzebach intelektualno-duchowych to chyba wszystko.
              • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:18
                dzieki!

swistak336 napisał:

> Wyborcy PiS, jeśli czytają, to "Fakt" ("elyta" PiS także "Rzeczpospolita"). Ogl
                > ądają TVP 1. Ponadto bywają w kościele. Hm....o potrzebach intelektualno-duchow
                > ych to chyba wszystko.
              • gromek1 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:26
                Dodam jeszcze Nasz Dziennik i wybrane pozycje z Łysiaka.
                To już chyba naprawdę wszystko.
                Aha jeszcze TRWAM i Radyjo.
                • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:27
                  gorace dzieki!!!
                  pozdrawiam

gromek1 napisał:

> Dodam jeszcze Nasz Dziennik i wybrane pozycje z Łysiaka.
                  > To już chyba naprawdę wszystko.
                  > Aha jeszcze TRWAM i Radyjo.
              • morszuk Re: pytanie i prosba 02.07.07, 16:26
                Zapomniałeś dodać o obowiązkowej prenumeracie gadzinówek typu "Nasz dziennik"
                i "Rycerz Niepokalanej"
                • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 16:37
                  tak zbieralam dzis wywiad na temat jakie gazety czyta elektorat PISu... co wiecej pierwszy raz w zyciu
                  kupilam i czesciowo przeczytalam Nasz dziennik... oraz Fakt.jest to swiat,ktory jest mi
                  obcy,niezrozumialy nawet przerazajacy....po Naszym dzienniku musialam zrobic pauze zeby
                  odetchnac mentalnie, nie wiem czy Rycerz Niepokalanej mnie nie przygniecie.... sam tytul napawa
                  zgroza.co prawda lubie historie sredniowiecza... ale mimo wszystko sredniowiecza wtedy ale nie dzis.

morszuk napisał:

> Zapomniałeś dodać o obowiązkowej prenumeracie gadzinówek typu "Nasz dziennik"
                  > i "Rycerz Niepokalanej"
                  • morszuk Re: pytanie i prosba 02.07.07, 16:43
                    Tam nie ma historii średniowiecza, tylko nagonka na żydów i innowierców oraz
                    powszechne brednie mające nastraszyć "boży ludek" tak, aby oddawał się jeszcze
                    gorliwiej modłom i nie zapominał o dobrowolnych (czyt. obowiązkowym) daninom na
                    tacę.
                    • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 17:00
                      czyli nauczanie jak w wiekach srednich .tragiczne jest tylko to ze to ma miejsce dzis, a jeszcze bardziej
                      zastanawia ze mimo ponad 600 lat roznicy ludzie dalej daja sie nabrac na te same hasla

morszuk napisał:

> Tam nie ma historii średniowiecza, tylko nagonka na żydów i innowierców oraz
                      > powszechne brednie mające nastraszyć "boży ludek" tak, aby oddawał się jeszcze
                      > gorliwiej modłom i nie zapominał o dobrowolnych (czyt. obowiązkowym) daninom na
                      >
                      > tacę.
                      • morszuk Re: pytanie i prosba 02.07.07, 18:09
                        ir9 teraz nauczanie jest jeszcze bardziej tragiczne - mając do wyboru różne
                        kierunki nauczania koń mający umysł imbecyla, bedący na "stanowisku" kieruje
                        się tym co mu z wraz z owsem i sianem do łba nakładli kłonicą...
                        W średniowieczu straszono ogniem piekielnym niedouczonych ludzi, teraz tworzy
                        się nowe debilizmy na użytek katolickiej demagogii, aby nimi straszyć dzieci w
                        szkołach.
                        Nowe pojęcia biologiczno-medyczne tworzone przez tę miernote intelektualną
                        będacą obecnie na stanowisku ministra MEN (zygota=dziecko)powoduja u mnie
                        odruch wymiotny i wydalniczy... Według tego imbecyla chyba jedynym
                        podręcznikiem w szkole może być katechizm....

Jak chcesz pobluzgać na mnie, czy też na katorzeczywistość , napisz na prv -
                        mam dośc czytania forumowych idiotyzmów na dziś...
                        Pozdrawiam Morszuk
            • iluminacja256 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:20
              Znam takich dwóch facetów - akurat obaj maja bardzo nieudane zycie osobiste i
              niezbyt udane życie zawodowe - zaznaczam, zeby ktoś nie myslał, ze maja to ze
              względu na poglądy, choć w pewnej mierze -i owszem także z tego względu. Obaj
              namiętnie czytają "Rzeczpospolita " i "Wprost", jeden prenumeruje jakieś pismo
              o tradycjach polskiego oręza, bo skończył historię. Orpócz tego naprawde
              podchodzą ideowo do rzeczy, do których większośc ludzi podchodiz normalnie -
              tj, zastanawiając się, czy cos sie im podoba, czy nie. Tutaj jest inaczej -
              np . powiesz skałak w Krakowei, a usłyszysz, ze lezy tam ten zdrajca Miłosz.
              Zapytasz co myslą o jego , bo ja wiem, "Dolinie Issy" to usłyszysz, ze to
              nieistotne, Miłosz był Litwinem, a Litwini od wieków nienawidzą Polaków.
              Rozmowa z nimi jest na tyle cięzka, że staram sie to robić jak najrzadziej.
              • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:26
                dzieki za uwagi. wlasnie-nie jest to takie proste. wsrod moich znajomych nie ma zwolennikow PISu
                wiec sila rzeczy moj swiatopoglad jest ograniczony do przeciwikow PiS. co jest dobre -bo nie musze sie
                denerwowac ale jako ze ( i mieszkam) i pracuje poza polska robiac treningi miedzykulturowe dla firm i
                musze tym ludziom tlumaczyc co mysli "polak" wiec nie moge sobie pozwolic na to zeby byc
                nieswiadoma tego co dzieje sie w glowie wyborcy PIsu.....a poniewaz czesto ich poglady sa dla mnie
                czysto surrealistyczne wiec zadanie jest podwojnie trudne.brzmi smiesznie ale tak jest...

iluminacja256 napisał:

> Znam takich dwóch facetów - akurat obaj maja bardzo nieudane zycie osobiste i
                > niezbyt udane życie zawodowe - zaznaczam, zeby ktoś nie myslał, ze maja to ze
                > względu na poglądy, choć w pewnej mierze -i owszem także z tego względu. Obaj
                > namiętnie czytają "Rzeczpospolita " i "Wprost", jeden prenumeruje jakieś pismo
                >
                > o tradycjach polskiego oręza, bo skończył historię. Orpócz tego naprawde
                > podchodzą ideowo do rzeczy, do których większośc ludzi podchodiz normalnie -
                > tj, zastanawiając się, czy cos sie im podoba, czy nie. Tutaj jest inaczej -
                > np . powiesz skałak w Krakowei, a usłyszysz, ze lezy tam ten zdrajca Miłosz.
                > Zapytasz co myslą o jego , bo ja wiem, "Dolinie Issy" to usłyszysz, ze to
                > nieistotne, Miłosz był Litwinem, a Litwini od wieków nienawidzą Polaków.
                > Rozmowa z nimi jest na tyle cięzka, że staram sie to robić jak najrzadziej.
                • iluminacja256 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:32
                  Ja jestem totalnie ideowo ich przeciwienstwem (mogłabym sie roboczo nazwać -
                  gejem, lewakiem, feministką i zielonym w jednym:)i powiem szczerze - da sie z
                  takimi ludźmi rozmawiać na tematy neutralne - pogoda, góry, ogólnie praca, ale
                  absolutnie nie nalezy schodzić na politykę, bo to rozpętuje piekło.

Kolega wyżej dobrze napisał - rzeczywiscie Łysiak to ulubiony pisarz obojga,
                  dolączyłabym jeszcze Ziemkiewicza. Poza tym jeden z nich jest bardzo religijny -
                  na zasadzie seks po slubie itp.
                  • iluminacja256 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:38
                    W sumie dodałabym jeszcze , ze oboje uwazają, ze Wyborcza to siedlisko kłamców
                    i maja obsesję , dość nieciekawą na punkcie Żydow oraz oczywiscie domagają sie
                    bezwzględnej dekomunizacji i otwarcia publicznego teczek IPN.

W sumie to jest okropne, bo okazuje sie, z e znam ludzi, którzy sa jakby zywcem
                    wjęci ze stereotypu o zwolennikach PiS-u. No ale , tak szczreze mówiąc, to
                    uwazam, ze to byliby całkiem ok ludzie, tyle tylko , że w pewnym momencie zycie
                    dało im osobistego i zawodowego kopa i mam takie wrażenie, ze oni sie jakoś
                    solidaryzują z Kaczyńskim Jarkiem, jako kimś kto ma podobnie (z..e zycie
                    osobiste przeniesione na krucjatę walki ze wszystkimi i wszystkim)
                    • ir9 Re: pytanie i prosba 02.07.07, 10:50
                      tak.dobrze to ujelas.czytam wyborcza codziennie w sieci, zeby ogolnie wiedziec co sie w kraju
                      dzieje.oczywiscie ta obsesja jakiegos domniemanego wroga, z ktorym trzeba walczyc i jakas dziwna
                      chec zemsty to uderza w tym rzadzie.ale fakt pozostaje faktem-ktos PIS wybral.
                      jesli klient mowi do mnie:ok.czyli macie paranoiczny rzad-ale przeciez sami sobie go wybraliscie-
                      trzeba umiec ten smutny punkt wytlumaczyc.zawsze staram sie bronic polske i polakow-tam gdzie sie
                      da i powinno ale w momencie kiedy zaczyna sie rozmowa o gejach,kosciele,polowaniu na czarownice z
                      list IPN itd itd rozmowa robi sie zdecydowanie skomplikowana.
                      dzieki za pomoc!

iluminacja256 napisał:

> W sumie dodałabym jeszcze , ze oboje uwazają, ze Wyborcza to siedlisko kłamców
                      > i maja obsesję , dość nieciekawą na punkcie Żydow oraz oczywiscie domagają sie
                      > bezwzględnej dekomunizacji i otwarcia publicznego teczek IPN.
                      >
                      > W sumie to jest okropne, bo okazuje sie, z e znam ludzi, którzy sa jakby zywcem
                      >
                      > wjęci ze stereotypu o zwolennikach PiS-u. No ale , tak szczreze mówiąc, to
                      > uwazam, ze to byliby całkiem ok ludzie, tyle tylko , że w pewnym momencie zycie
                      >
                      > dało im osobistego i zawodowego kopa i mam takie wrażenie, ze oni sie jakoś
                      > solidaryzują z Kaczyńskim Jarkiem, jako kimś kto ma podobnie (z..e zycie
                      > osobiste przeniesione na krucjatę walki ze wszystkimi i wszystkim)
                      • malpa-z-paryza hodowanie kaczyzmu 02.07.07, 10:54
                        o tak, z 30 % kaczyzmu w PL zrobi nam sie 50%.. od malego ladowanie glupstw, obskuratyzmu, ciemnoty i
                        zabronienie myslenia.

• pm7303 Tak gwoli scislosci, 02.07.07, 12:07
                        • pm7303 c.d. (sie Enter wcisnal) 02.07.07, 12:11
                          czyli, gwoli scislosci, znam jeszcze jedna kategorie wyborcow PiS. Jako przyklad
                          podam mojego dobrego kumpla, ktory jest poczciwy, mily, etc. ale, ajk by to
                          powiedziec, nie zbyt rozgarniety. On tez glosowal na PiS (mnie neistety nie bylo
                          w kraju, zeby go naprostowac), bo po prostu nie mial wystarczajaco rozumu, zeby
                          nie uwierzyc w te ich propagande.

Mysle, ze takich 'nabranych' wyborcow PiS bylo wiecej, wiec jest nadzieja, ze
                          nie popelnia w przyszlosci tego samego bledy ponownie?
                      • imie_jaszczomp Re: pytanie i prosba 02.07.07, 12:19
                        Wiesz, trzeba rowniez pamietac, ze PiS wygral wybory z przewaga chyba 1,5% (czy
                        cos w tym rodzaju), wiec nie mozna twierdzic, ze wszyscy Polacy to idioci.
                        Ponadto wyjatkowo smieszne jest to, ze poslowie LPR i Samoobrony nazywaja sie
                        wybrancami narodu, bo do wladzy wyniosla ich tylko ordynacja proporcjonalna i
                        zadza wladzy pana Kaczynskiego, a nie jakies wyjatkowe poparcie ze strony
                        wyborcow.
                • a.k.traper W głowie wyborcy Pis nic sie nie dzieje. 02.07.07, 11:46
                  Tęsknia za PRL-em ale takim bez komuchów:)))) W obcych inwestorach widza
                  kombinatorów i złodziei chcacych wykupic nasze przedsiębiorstwa w celu pozbycia
                  sie konkurencji, "chodzenie" do kościoła uwazaja za wyznacznik patriotyzmu i
                  religijnosci, oficjalnie nie przyznaja sie ze głosowali na PiS, może ze wstydu
                  a moze z tchórzostwa? Młodzi wyborcy powtarzają wyswiechtane bolszewickie
                  slogany nawet nie wiedzac o ich pochodzeniu, czytaja często lektury
                  sfrustrowanych dziennikarzy i polityków. Jednego nie potrafią: wysłuchac
                  adwersarza i zawrzec kompromis, dla nich jest tylko jedna prawda. Wystarczy
                  czytac ich wypowiedzi na tym forum i słuchac wypowiedzi polityków. Dojdziesz do
                  wniosków ze to juz było, w PRL-u nazywano ich betonem partyjnym. Ci co mogliby
                  cos mądrego powiedzieć z reguły milczą, moze im tak wygodnie, a nuz sie władza
                  zmieni i co wtedy?
                • faficki Re: pytanie i prosba 02.07.07, 17:19
                  Mentalnośc tych ludzi da się chyba dość prosto wytłumaczyć określeniem, które
                  podał mi mój miły znajomy dziennikarz.

Otóż wyborcy PiS-u to tzw,"moczarowcy" - łączą w sobie dość 3 skrajne cechy:
                  socjalista,
                  narodowiec,
                  paranoik,

Tak w skrócie chyba by się zgadzało..;-)
          • inquisition Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 11:17
            Słuszna uwaga, choć nie do końca trafna! Pamiętaj że głupców zawsze było więcej
            niż mądrych, a w demokracji to większość ma rację...
          • confused.girl Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 12:48
            jacek226315 napisał:

> zastanawiam sie nad jedna rzecza,gdzie byli i na kogo glosowali w wyborach Ci
            > wszyscy co teraz tak opluwaja pana G.Przeciez ktos na niego glosowal tak samo
            > jak na ta bande z PiS ,ale oczywiscie wiekszosc siedziala w domu ,na zasadzie
            > zrobie babci na zlosc i odmroze sobie uszy. Trzeba bylo ruszyc dupsko i isc do
            > urn ,a nie lamentowac teraz,ze sie ma taki rzad z przystawkami w rodzaju
            > Andrzejka i Romanka

No a ile LPR zdobyło głosów w wyborach? To, że ten oszołom jest ministrem
            edukacji to wina kaczorów, bo musieli się dobrać do władzy za wszelką cenę i
            leczyć swój kompleks niższości:/
      • tepetoja mam już wątpliwości czy kurduploza jest uleczalna 02.07.07, 08:31
        • kazik.k Re: mam już wątpliwości czy kurduploza jest ulecz 02.07.07, 08:35
          ten kretyn o poziomie umyslowym swojego tatusia czyli debil kompletnie wywroci
          do gory nogami cale nauczanie!oczywiscie za przyzwoleniem skarlalego
          kurdupla!ciekawe jak dlugo jeszcze polacy beda czekali z wyjsciem na ulice?!!!to
          cale smierdzace gowno trzeba wymiesc!!!
          • adkalin Re: mam już wątpliwości czy kurduploza jest ulecz 02.07.07, 08:49
            Roman, przsestań pieprzyć!!!
            • dobrasekta Roman spieprzaj dziadu 02.07.07, 09:12
              i przestan pieprzyc.
              ---------------
              Wole coś zjeść i tyle
              • a.k.traper Materiał spaprany genetycznie. 02.07.07, 09:38
                Biologia to nauka o zyciu, nie rozumiem po co tam aborcja? Od tego sa chyba
                przedmioty specjalistyczne?
                • anvill Re: Materiał spaprany genetycznie. 02.07.07, 10:26
                  Nawet komuniści sobie darowali biologie jako przedmiot przez który można
                  indoktrynować. A tu prosze katecheza na biologii. Ciekawe czy bedzie też nowy
                  program geografii-takiej poprawnej moralnie albo przysposobienia obronnego - w
                  stylu "w razie kataklizmu - ratujemy najpierw jasno blond dzieci o niebieskich
                  oczach a gdy nam przypadkowo jakiś żyd czy murzyn zostanie to nie ratujemy bo
                  to rasa z góry skazana na przegraną..."
                  Więc po co w ogóe tworzymy podział na różne przedmioty - przecie nauka jest
                  jedna - tyle że w starożytnej Gracji nazywano ja filozofią a u nas bedzie to
                  Katecheza
          • mis22 Różnica między PRL i PiSowską II PRL 02.07.07, 08:51
            Wykształcony w PRL sądziłem, że tylko historia służy do indoktrynacji uczniów w
            duchu rządowej ideologii. Za Kaczyńskich i Giertychów dowiaduję się, że
            biologia też ma indoktrynować dzieci ideologicznie a nie uczyć przyrody. Polska
            zmienia się w religijne państwo takie jak muzułmański Iran i Arabia Saudyjska.
          • gromek1 Re: mam już wątpliwości czy kurduploza jest ulecz 02.07.07, 10:29
            W PRL-u były dwa programy historii szkolny i domowy. Zanosi się na to, że w 4RP
            będą tajne komlety z biolgii i historii naturalnej.
      • mg2005 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 08:54
        W ramach 'postępowej' tolerancji ?... :))
        • fagusp Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 11:47
          Rzeczywiście, trochę to uwstecznione. Idąc z duchem czasu ( i duchem ekranu)
          proponuję zamienić stos na tydzień bezustannego oglądania TV Trwam połaczonego
          ze słuchaniem Radia Maryja. Bez przerw, bez innych bodźców odwracająch uwagę.
          Czysta wiara w skondensowanej postaci.
          To powinno sprowadzić konia z poziomu debila na poziom kretyna (znak
          rozpoznawczy: ociekająca po brodzie ślina ).
          Bądźmy humanitarni, horujmy moratorium na karę śmierci. W końcu jestesmy w
          Europie.
          • morszuk Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 16:32
            Napisałeś : "(znak rozpoznawczy: ociekająca po brodzie ślina )."
            To przecież będzie tylko znak przeżywania orgazmu myślowego, na skutek
            oglądania ze zrozumieniem takich bredni.
            Bo koń (RG) tylko taki wytwór "srodka społecznego komunikowania" może oglądnąć
            ze zrozumieniem.
      • watashi79 "życie nienarodzone" - nowomowa... 02.07.07, 09:56
        ... znana z systemów totalitarnych. czy jajko również jest życiem nienarodzonym?
        lpr-owskie brednie robią się coraz bardziej nachalne, a ich propaganda zaczyna
        wkraczać do szkół. co następne? patriotyczne pogadanki z przedstawicielami B&H?
        • morszuk Re: "życie nienarodzone" - nowomowa... 02.07.07, 16:37
          Pożarłem na śniadanie "poczęte, nienarodzone, smażone, lekko ścięte" czyli
          jajecznice. Czy będę wyklęty???

Głupota rządzących nie sięga dna - ona je juz dawno minęła, pogrązając sie
          jeszcze bardziej w dół.
      • grzes1966 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 10:42
        Skąd w tobie tyle okrucieństwa! Znaczniej weselej będzie idiotę po staropolsku,
        chrześcjańsku i zgodnie z przesłaniem sienkiewiczowskim wbić na pal
        • morszuk Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 16:47
          Na pal - aby przeżył ekstazę????
          Lepiej powiesić za jaja na drucie fortepianowym. I dopiero jak sie urwie wraz z
          jajami, to za szyję.
      • inquisition Popieram tradycję spalić Romana heretyka na stosie 02.07.07, 11:16
        Czy jest coś, czego by nie zrobiła nasz minister pseudoedukacji aby swój (tu
        wstaw ciąż wyzwisk) u koryta się utrzymać?
        ___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
      • elucidator Czas na masowe demonstracje? 02.07.07, 11:32
        Czas na masowe demonstracje nauczycieli, uczniow i rodzicow we wszystkich
        polskich miastach?
        • joanna.syrenka Re: Czas na masowe demonstracje? 02.07.07, 20:24
          Nie w jego przypadku. Tylko utwierdzisz go w przekonaniu, że jedynie on ma rację
          i musi dalej szerzyć kaganek antyaborcyjnej oświaty...
          Taka mentalność dziwna. Charakterystyczna dla katoprawicy.

elucidator napisał:

> Czas na masowe demonstracje nauczycieli, uczniow i rodzicow we wszystkich
          > polskich miastach?
      • elucidator biologia vs. etyka 02.07.07, 11:33
        Czy ten debil naprawde nie rozumie roznicy miedzy biologia (naukowe fakty) i
        etyka (na ktory to temat mozna miec rozne poglady)?
        • robert.zimnicki Re: biologia vs. etyka 02.07.07, 12:47
          elucidator napisał:

> Czy ten debil naprawde nie rozumie roznicy miedzy biologia (naukowe fakty) i
          > etyka (na ktory to temat mozna miec rozne poglady)?

nie, bo jego religia zabrania myslenia

za myslenie i wyzwolenie sie z kajdanow wychwalania pod niebiosa szefa, tenze
          szef wyganl ludzi precz - nie mogl sie pogodzic z mysla, ze komus znudzilo sie
          byc idiota - ponoc czlowiek jest obrazem tego szefa, a szczegolnie postac
          giertycha (tepienie obcych religii, narzucanie wlasnego zdania, tepienie wolnego
          myslenia, dazenie do przywrocenia niewolnictwa na ziemi i po przejsciu na tamten
          byt...)
        • zojek2 Re: biologia vs. etyka 02.07.07, 13:44
          zna ta roznice, tylko chce je przecierac i swoja ideologie wydac za fakt, a
          fakty za ideologie.
      • amral Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 12:05
        Hej, Gerwazy daj gwintówkę
        Niechaj strącę tę makówkę...

Polecam także odcięcie głowy, gilotyna i Shotgun wskazane... przynajmniej wtedy
        będzie równy z "najwyższymi" urzędnikami w państwie xD
        • imie_jaszczomp Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 12:24
          Ale najsmieszniej bedzie, jak sie go obleje smola,wytarza w pierzu i pogna na
          golasa ulicami, hehehehe
          • tmmmy !!! 02.07.07, 13:35
            O, to, to!
            Wszystkim mściwie nam panującym się to należy!
            :D
            Na gwintówkę Dragunowa nie zasłużyli.
      • emeryt21 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 12:06
        Dzialania pana wicepremiera spowoduja nieodwracalne szkody w umyslach mlodych
        ludzi.To jest juz tragedia.
      • krekora Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 12:32
        Genialny pomysł! Po tym napiszemy o tym książkę i włączymy do kanonu lektur
        szkolnych:) Uczniowie powinni wiedzieć co należy robić z chorym umysłowo
        ministrem edukacji kiedy na aborcję jest już niestety za późno!!!
      • gosc114 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 14:36
        O przepraszam, średniowiecze to nie od razu ciemnota
      • jeanie_mccake Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 02.07.07, 16:09
        Ale gdyby nowym ministrem edukacji zostal jakis obywatel Ziemi, to dzieci nie
        mialyby szansy studiowac DNA aniolow czy roznicy pomiedzy ukladem nerwowym
        zwiarzat prawdziwych a zmyslonych.
        Poza tym, uzywajac dziel Wojtyly jako podrecznikow do biologii, geografii i
        jezykow obcych (je brule les heretiques, tu brules les heretiques, etc) sporo
        oszczedza.
      • ponurytyp4 Re: Proponujé spalenie Romana na stosie!!!! 03.07.07, 01:45
        Na jaki adres moge przyslac liste Obywatelska z nazwiskami chetnych do
        podpalenia stosu i liste Obywateli , ktorzy w czynie obywatelskiej troski chca
        przyniesc i opal i materialy palne na tak chwalebne widowisko. Strasznie dluga
        jest ta lista.Mial racje Pan Kaczynski, diably , szatany i innego rodzaju
        badziewie wciaz pokazuja w telewizji.Moze oglosimy liste najczesciej
        wystepujacych biesow, czartow, diablow to moze ulatwic sprawe.Proponuje zaczac
        od diabelskich typow o ksywkach " kaczynscy ".
    • anasz Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:31
      na stosie???????? a po co? mianowac go ministrem zdrowia i już.tu sie wyleczy.
    • stasi1 to i tak dobrze że Giertych nie uczy że świat 02.07.07, 08:34
      powstał w 7 dni i ludzie pochodzą od Adama i Ewy. Ale pewnie z czasem do tego
      dojdzie
      • dudala76 Re: to i tak dobrze że Giertych nie uczy że świat 02.07.07, 09:00
        oczywiście że do tego dąży. NIe zrobi tego od razu, bo za duże protesty byłyby.
        romek robi to powoli, stopniowo i systematycznie.A Pierdoły i Smarkacze
        przyzwalają mu na to,żeby przy korycie utrzymać się.
        • stasi1 to ciekawe czy mu czasu starczy aby tego dokonać? 02.07.07, 09:57
          A może w końcu pójdzie siedzieć za przekręt w WBR?

> oczywiście że do tego dąży. NIe zrobi tego od razu, bo za duże protesty
          byłyby
          > .
          > romek robi to powoli, stopniowo i systematycznie.A Pierdoły i Smarkacze
          > przyzwalają mu na to,żeby przy korycie utrzymać się.
      • jorge.martinez Bluźnisz! 02.07.07, 09:28
        Świat powstał w 6 dni. Siódmego Bóg odpoczywał.
        • mikrobyznesmen To po prostu historia alternatywna :) 02.07.07, 09:47
          jorge.martinez napisał:

> Świat powstał w 6 dni. Siódmego Bóg odpoczywał.

Na początku Bóg stworzył świat, a potem odpoczął.
          Następnie Bóg stworzył mężczyznę, a potem znów odpoczął.
          Nastepnie Bóg stworzył kobietę... i od tamtej pory już ani Bóg ani mężczyzna nie
          odpoczęli... :))
        • stasi1 Rzeczywiście ale ogólnie to był tydzień. 02.07.07, 09:58
          jorge.martinez napisał:

> Świat powstał w 6 dni. Siódmego Bóg odpoczywał.
    • jaqbek2 Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:36
      Wiesz, może on sam jest efektem sprzeciwu wobec aborcji ...
      • rybka9915 Giertych jest jedynie prymitywnym kretynem ... 02.07.07, 09:38
        zgadzam sie absolutnie. Do tego sam jest najlepszym exemplem wielu defektow
        genetycznych (podobnie jak i papa) wystepujacych w przyrodzie. Chyba dynamit z
        fabryki broni dziadzi rozsadzil mu (i papie tez) najwazniejsze geny, co
        doprowadzilo do zwyrodnienia i czesciowego zaniku komorek mozgowych.
        Pan Bog - do takiego g... na pewno swej reki nie przylozyl, bo nie jest
        partaczem.
        • intel-e-gent Bardzo delikatnie powiedziane 02.07.07, 10:02
          Pucio! Pucio!

;)
    • koham.mihnika jeszcze dwa lata bedzie gryzl, a potem pojdzie 02.07.07, 08:36
      na kielbase [wyborcza].
      jeden krok i Darwin trafi na kill-liste ministra pseudo-nauki i niby-oswiaty.
      krok drugi - katechizm OBOWIAZKOWY dla wszystkich!!!
      On jest przypadkiem skrajnym i beznadziejnym.
      Niestety, nasz rzad sklada sie wylacznie z Napoleonow, Einsteinow, paru Jezusow,
      tyroche Marii Magdalen. Dla rownowagi - Judasze z PO :-{).
      Pan prezes to wszystko wymyslil.
    • fidus-achates jest sposób na Giertycha i całą tę klikę tępogłowy 02.07.07, 08:37
      www.referendum2007.org
    • liekki Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:39
      się zaczyna - "R3F0RM" ciąg dalszy...
      ciekawe ile jeszcze będą kombinować z ta oświatą?!
      ale w końcu inteligentny naród nam wyrośnie, znający
      kulturę, dbający o rodzinę, prawo i sprawiedliwość na
      świecie, nieobojętny na rolników :P
      czekam jeszcze tylko na realne(urzędowy podpis) zaprzeczenie
      TEORII EWOLUCJI DARWINA - podstawowego prawa w przyrodzie;
      aha dla opornych T.E.D to nie teoria pochodzenia człowieka !!!
      mówi ona o tym że "przetrwa organizm najsilniejszy i najlepiej
      przystosowany do warunków środowiska, a ten najsłabszy i najmniej
      przystosowani zginie aby nie przekazywał materiału genetycznego
      innym pokoleniom" FIN i gdzie tu o pochodzeniu człowieka jest???
      ale jak mamy taka edukacje i ministra :) trudno się dziwić że nasz
      naród nam głupieje...
    • maruda.r Każde dziecko powinno wiedzieć, że LPR 02.07.07, 08:39

to spadkobiercy zakał ludzkości - faszystów, nazistów i komunistów. O tym
      powinni przypominać nauczyciele i rodzice swoim pociechom.

• stara_twojej_starej Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:42
      tepetoja napisała:

> Ło matko kochana! czy on nigdy nie odpuści?

przecież cała rodzina giertychów to po...by są. takie same szmaty, jak kaczyńscy.
      • kajma Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:50
        A ja myślałam, że od spraw programu nauczania jest zespół ekspertów,
        a tu jednoosobowy "ZEPOŁOEXPERT" decyduje. O świeta naiwności!!!
        • fjacek Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:43
          Myślę że orzechowski bardzo mu pomaga. Co dwie głowy to nie jedna.
          • ar.co Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 09:50
            Dwóch półgłówków to jeszcze nie cała głowa...
    • eres39 i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 08:43
      za niezgodnosc z linia kosciola . Chronmy nasze dzieci , przed destrukcyjnym
      wplywem pseudonaukowcow!
      • liekki Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 08:49
        pochodzenie człowieka TO JEST OSOBNA TEORIA KTÓRA POWSTAŁA
        W OPARCIU M.IN O TEORIE DARWINA - kolejny/a b. oporny/a :)))
        sam jestem wierzący i chodzę co niedziela do kościoła -
        z teorią pochodzenia człowieka się NIE (!) zgadzam, ale z teorią
        ewolucji do lepszego przystosowania tak...
      • australopitecus Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 09:19
        Teoria ewolucji Darwina jest calkowicie akceptowana przez kosciol katolicki.
        JPII w szczegolnosci potwierdzil ze Teoria Ewolucji nie jest w sprzecznosci z
        naukami kosciola katolickiego.
        • leszlong Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 09:30
          dla Giertycha to JPII się mylił.
          • lucusia3 Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 09:53
            Panom rządzącym oficjalna nauka Koscioła doniczego jest nie potrzebna.
            Im potrzebni sa wierni i to najlepiej niedouczeni.
            • morszuk Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 16:59
              Byle by suto dawali na tacę na kolejnego najnowszego mercedesa i nowe młodsze
              dziwki dla proboszcza i wikarego.
        • mikrobyznesmen Re: i teorie Darwina tez wywalic ,,, 02.07.07, 09:52
          australopitecus napisał:

> JPII w szczegolnosci potwierdzil ze Teoria Ewolucji nie jest w sprzecznosci z
          > naukami kosciola katolickiego.

Ale obaj panowie Giertychowie wyznają zasadę, że "jeśli fakty czemuś przeczą to
          tym gorzej dla faktów"
        • koham.mihnika jotpedwa znal sie na jednym, ale czy znal sie na 02.07.07, 10:01
          teorii Darwina?
          Owoz, nauka kosciola bywa chodzi kretymi sciezkami, czesto nie wiadomo, ktora z
          tych nauk jest an vogue.
          Kosciol z trudem przelknal wlasnego kanonika z Torunia. Kosciol zmienia zdanie
          tylko wtedy, gdy juz nie moze nadal trwac w poprzedniej doiktrynie. I jak
          niektore zwierzatka zmienia kolor i wtapia sie w otoczenie, aby sliskim jezykiem
          upolowac jakie biedne stworzenie...
          te jaszczurki sa bardzo sprytne...

australopitecus napisał:

> Teoria ewolucji Darwina jest calkowicie akceptowana przez kosciol katolicki.
          > JPII w szczegolnosci potwierdzil ze Teoria Ewolucji nie jest w sprzecznosci z
          > naukami kosciola katolickiego.
          • mark.parker Re: jotpedwa znal sie na jednym, ale czy znal sie 02.07.07, 10:04
            JP II znał się tylko na sianiu nienawiści, jak każdy trzęsący się wiejski wikary
            z podhalańskiego zad.pia, i wyciąganiu kasy od głupców.

koham.mihnika napisał:

> teorii Darwina?
            > Owoz, nauka kosciola bywa chodzi kretymi sciezkami, czesto nie wiadomo, ktora z
            > tych nauk jest an vogue.
            > Kosciol z trudem przelknal wlasnego kanonika z Torunia. Kosciol zmienia zdanie
            > tylko wtedy, gdy juz nie moze nadal trwac w poprzedniej doiktrynie. I jak
            > niektore zwierzatka zmienia kolor i wtapia sie w otoczenie, aby sliskim jezykie
            > m
            > upolowac jakie biedne stworzenie...
            > te jaszczurki sa bardzo sprytne...
            >
            >
            > australopitecus napisał:
            >
            > > Teoria ewolucji Darwina jest calkowicie akceptowana przez kosciol katolic
            > ki.
            > > JPII w szczegolnosci potwierdzil ze Teoria Ewolucji nie jest w sprzecznos
            > ci z
            > > naukami kosciola katolickiego.
            >
            >
        • edek47 Nauki kosciola?...A coz to takiego?... 02.07.07, 11:58
          'Nauki kosciola ' TO TYLKO MALUTKA CZESC FILOZOFII POPARTA BAJKAMI.
    • pinia1a Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:44
      Wracamy do średniowiecza - gratuluję postępu!
      Nie myślałam, ze tak durnej Polski dożyję!
    • trzy.14 Społeczeństwo obywatelskie 02.07.07, 08:46
      W Polszcze na tym polega społeczeństwo obywatelskie, że obywatele robiom, co im
      wadza każe :-)
      Ciekawe, czy zmieni sie poparcie dla PiS, gdy przyjdzie wydawać kaske na
      mundurki...
    • vanilla.dream To rola Kościoła i rodziców a nie szkoły 02.07.07, 08:47
      Szkoła nie uczy też o skrobaniu.
    • bogdan331 debil! tworzy zaścianek i zadupie Europy złamas! 02.07.07, 08:47
    • xxx52 Jakies obsesje? 02.07.07, 08:51
    • lexgm Listy starego diabła do młodego - 02.07.07, 08:52
      a w przyszłym roku w formie skryptu, kacze opowieści o szatanach, adresowane do
      lekarzy i pielęgniarek.
      • marcin5051 Re: Listy starego diabła do młodego - 02.07.07, 09:41
        ludzie ale to przestaje być zabawne!To jest groźne!Czy wy wiecie ile szkód w
        szkolnictwie wyrządzi ten tłuk?On chyba jest zrobiony przez smoka wawelskiego,
        a szatany mu w tym pomogły!!Jak ktoś kto nie ma pojęcia o szkolnictwie,
        pedagogice może być ministrem edukacji?Ja dziwię się nauczycielom,że idą jak na
        rzeź.Widocznie niektórym pasuje to co się dzieje.
        • o_ho Re: Listy starego diabła do młodego - 02.07.07, 17:09
          no stanowczo, taka osoba jak on nie powinna być na takim stanowisku. a już na
          pewno nie na żadnym stanowisku, gdzie trzeba sie publicznie wypowiadać...
      • critto mlodziezy!!(...)nie sluchaj, co truje Ci klecha!! 04.07.07, 00:03
        jak to powiedzial Antoni Wacyk (za:
        www.forum.heavymusic.pl/topics17/antoni-wacyk-vt248.htm ):

"Dla ciebie, młodzieży, przestroga -
        Nie słuchaj, co truje ci klecha
        Koszałki opałki o bogach,
        Opałki koszałki o grzechach. "
    • dudala76 przestałem się podniecać bzrudami tego typa 02.07.07, 08:53
      Jest lipiec, świeci słońce, giertych nadal głupi. Pięknie.
    • r0b0l Romuś chce być durniejszy od kaczorów 02.07.07, 08:53
      • r0b0l jeszcze trochę i będzie 02.07.07, 08:54
        • r0b0l 4 RP kraj idiotów i smoka wawelskiego 02.07.07, 08:55
          • morszuk Re: 4 RP kraj idiotów i smoka wawelskiego 02.07.07, 17:02
            A od...dol sie od Smoka Wawelskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • ir9 Re: 4 RP kraj idiotów i smoka wawelskiego 02.07.07, 17:12
              chociaz i smok wawelski (ten pod wzgorzem) i Giertych obaj maja leb ze stali,leb zakuty w istocie to
              roznica miedzy smokiem wawelskim a wielkim G jest taka ze ten pierwszy przynajmniej nikomu nie
              szkodzi...

( wiec prosze nie obrazac symbolu mojego drogiego miasta)
              • r0b0l najmocniej przepraszam Smoka Wawelskiego 02.07.07, 17:25
                ;)))
              • morszuk Re: 4 RP kraj idiotów i smoka wawelskiego 02.07.07, 18:24
                To fajnie ir9 że tez jesteś z Krakowa.
                Pozdrawiam Morszuk z Krakowa
                • ir9 Re: 4 RP kraj idiotów i smoka wawelskiego 02.07.07, 18:39
                  no wlasnie-ja tez sie cisze:-)
                  niech kaczy elektorat zrobi sobie enklawe w jakichs lasach np. na polnocy (bo daleko)a np krakow niech
                  stanie sie miastem wszystkich innych liberalow.to moja wersja patriotyzmu....i propozycja na
                  rozwiazanie ciaglych sporow miedzy wyznawcami kaczej giertychologii oraz ich przeciwnikami.

morszuk napisał:

> To fajnie ir9 że tez jesteś z Krakowa.
                  > Pozdrawiam Morszuk z Krakowa
    • mg2005 Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 08:56
      Aborcja to z biologicznego punktu widzenia zabójstwo...
      • bogdantadus Giertych ma problemy. 02.07.07, 09:02
        mg2005 napisał:

> Aborcja to z biologicznego punktu widzenia zabójstwo...

Nie ma "biologicznego punktu widzenia" w szkole. W szkole jest nauka biologii.
        • mg2005 Re: Giertych ma problemy. 02.07.07, 12:08
          bogdantadus napisał:

> W szkole jest nauka biologii.

I w jej ramach należy uczyć , że aborcja to zabijanie dzieci.
          To uodporni uczniów na feministyczną demagogię ("Mój brzuch - mój wybór")
          • iluminacja256 Re: Giertych ma problemy. 02.07.07, 15:22
            Aborcja nie ma nic wspólnego z biologią, za to wiele z ginekologia. Ja nie
            zyczę sobie, zeby oszołomy twojego pokroju robiły spustoszenie w głowach 8
            latkó puszczając im "Nieme krzyki" w momencie, kiedy dzieciak nie wie w ogóle o
            co chodzi.
            • ir9 Re: Giertych ma problemy. 02.07.07, 15:45
              zgodnie z Twoja rada (oraz innych osob na forum) w celu zapoznania sie z mentalnoscia elektoratu PIS
              poczytalam dzis ( jako ze jestem akurat w polsce) Nasz dziennik i wypowiedz Giertycha oraz pani ktora
              ma sie zajac sprawa zmian w lekcjach biologii i nauce o zyciu poczetym.

Pani Hanna Wujkowska. to co ta pani pisze trzeba na wlasne oczy zobaczyc zeby uwierzyc.... taka
              nawiedzona osoba o jednostronnym pogladzie na swiat ma miec cos wspolnego z edukacja.dreszcz
              przerazenia

moze streszcze poktorce
              otorz radykalizm wg pani W to :
              "stanowczosc,calkowitosci i stabilnosc w pogladach.Jest pewny gloszonych zasad,bezkompromisowo
              wlaczy o prawde,wiedzi rzeczywistosc szeroko i pragnie zmieniac to , co wykoslawia jej piekno,nie
              poddaje sie tez pape bylejakosci".

wszelki liberalizm to "letniosc"-nieslusznie mylona z rostropnoscia czy rozwaga.Letni mowia zyciu
              "tak",ale nie dla wszystkich,letni odnajduja wyjatki usprawiedliwiajace dokonywanie zbrodni w bialych
              rekawiczkach.Pragna "uchronic"dzieci przed nieszczesliwym zyciem poprzez nauczanie "bezpiecznego
              seksu"."Wspolczuja" bezplodnym parom i wskazuja im droge "in vitro" na osiagniecie upragnionego
              celu." itd itd-pelno odwolan do Boga, wiary.

jednym slowem jak takie osoby -chore z urojenia,wyrwane zywcem ze sredniowiecznego obrazka maja
              zajmowac sie edukacja dzieci i to na temat zycia poczetego to nalezy zaczac sie chyba bac czego tez te
              dzieci na tych lekcjach doswiadcza.

iluminacja256 napisał:

> Aborcja nie ma nic wspólnego z biologią, za to wiele z ginekologia. Ja nie
              > zyczę sobie, zeby oszołomy twojego pokroju robiły spustoszenie w głowach 8
              > latkó puszczając im "Nieme krzyki" w momencie, kiedy dzieciak nie wie w ogóle o
              >
              > co chodzi.
      • r0b0l Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 09:02
        > Aborcja to z biologicznego punktu widzenia zabójstwo...

ale czasem lepsze to niż np żywy giertych czy inny kaczor

zabójstwo, uśmiercenie czy jak to tam zwać jest w naturze powszechnie spotykane.
        Czy aborcją nazwiesz hormonalny wstrząs i poronienie z powodu głodu czy stresu
        u samicy ssaka?

to jak kura goniona na podwórku gubiąca jajko
        • mg2005 Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 12:10
          r0b0l napisał:

> ale czasem lepsze to niż np żywy giertych czy inny kaczor

> to jak kura goniona na podwórku gubiąca jajko

Bez komentarza...

• iluminacja256 ...... 02.07.07, 09:06
        Z biologicznego punktu widzenia nei istnieje coś takiego jak zabójstwo -
        zabjstwo to pojęcie prawne, w biologii istnieje tylko walka o przetrwanie i
        ogniwa łancucha pokarmowego - co więcej niejedna matka biologiczna żżera cały
        miot , jesli zajdzie choć jeden warunek po porodzie, który zaburzy jej ocenę
        przydatności miotu.

I moze wreszcie odpowiesz mi na pytanie, dlaczego widze cię zawsze jako
        pierwszego w tematach o kobiecej pochwie - aborcja, antykoncepcja itp? To jakaś
        obsesja?
        • mg2005 Re: ...... 02.07.07, 12:05
          iluminacja256 napisał:

> Z biologicznego punktu widzenia nei istnieje coś takiego jak zabójstwo -
          > zabjstwo to pojęcie prawne,

Nie tylko.

> w biologii istnieje tylko walka o przetrwanie

I w ramach tej walki zwierzęta się nie zabijają ?... :))

> dlaczego widze cię zawsze jako
          > pierwszego w tematach o kobiecej pochwie - aborcja, antykoncepcja itp?

Ja o zabijaniu dzieci - ty o pochwie... Ciekawe dlaczego ?... :)

> To jakaś
          >
          > obsesja?

No właśnie... :)
          • iluminacja256 Re: ...... 02.07.07, 15:16
            Ja o zabijaniu dzieci - ty o pochwie... Ciekawe dlaczego ?... :)
            >

No własnie - przez te wszystkie swoje diatryby nawet nei zauwazyłes, ze żeby
            cokolwiek zabić lub żeby czegokolwiek nie zabic, najpierw musisz mieć pochwę,
            przez którą coś wyjdzie lub nie wyjdzie. To typowe dla obrońców róznych żyć
            poczetych, że nie zauwazają, ze bez kobiecej pochwy, nie ma żadnego zycia.
            ciekawe dlaczego?
      • edek47 To powiedz to Chinczykom... 02.07.07, 11:50
        ich jest przeciez za malo.
      • kogut82 Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 11:57
        Z biologicznego punktu widzenia to jest to takie samo zabójstwo jak przy
        drapaniu sie po głowie, d...., zacięcie sie w palec itp. Taka sama komórka jak
        każda inna.
        Biolog
        • mg2005 Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 12:13
          kogut82 napisał:

> Biolog

Chyba sowiecki... :))
      • piegusik77 Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 12:20
        Raz jedyny widze pozytywy w mysleniu Wielkiego Inkwizytora: zamiast nawracac
        spoleczenstwo przez prawo karne, postanowil, ze lepiej jest je wychowywac. Brawo!
        Tyle ze nie na biologii - na etyce moze? wychowaniu do zycia w rodzinie?

Ale Gombrowicza mu nie daruje..
      • lewulka Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 12:24
        Dzisiaj wysłalem dzieci na wakacje stojąc nad Dunajcem stop
        Płyną do Gdańska stop
        Zawiadomcie Romana stop
        Niech se je wyłapie stop
        Glupocie stop
      • morszuk Re: Min. Giertych ma rację... 02.07.07, 17:04
        Wytrysk na brzuch, w prezerwatywę, czy na prześcieradło - również.
        Idąć dalej menstruacja to równiez zabójstwo..

Oj, debile, debile...
    • atari800xl szkoda, ze stara giertychowa... 02.07.07, 08:56
      nie zrobila skrobanki..byloby jednego pacana na ziemi mniej...
    • elnina Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 08:56
      Mysle, ze Giertych jak najszybciej powinien oddac swoj mozdzek do wnikliwego zbadania naukowcom. Reprezentuje unikalny przyklad, ze u niego rzeczywiscie zadna ewolucja nie nastapila....
      • fagusp Re: Giertych zmieni program nauczania biologii 02.07.07, 11:55
        A wtedy przekonamy się, że Roman miał w sobie pierwiastek boskiej doskonałości -
        idealną, niedoścignioną gładź powierzchni mózgu, nieskażoną żadną bruzdą
        procesu doboru naturalnego.
    • kbamm Podziwiam p. ministra, że się na tylu rzeczach zna 02.07.07, 08:57
      W Wy wszyscy niewdzięcznicy obrażacie tak mądrego człowieka. WSTYD !!!!!!
    • arahat1 on nie poczety w drodze ewolucji tylko z marcina.. 02.07.07, 08:58
      tragedia...ale samido tego dopusciliscie..jaki lud taka wladza nad wami...
    • annetje Roman najpierw to ciebie grzybie zmienia 02.07.07, 08:58
      wylecisz z pierdniecia hukiem i bedziesz tak dryfowal ze swoim planktotem
      parapolitycznym na granicy bledu statystycznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka