Dodaj do ulubionych

lepsza moherowa niż mohelowa

27.07.07, 23:27
Zbliża się północ - termin wyznaczony przez PiS. Nie wiadomo, czy w Giertychu
i Lepperze weźmie górę instynkt samozachowawczy - czy rząd większościowy się
utrzyma, ale zdecydowanie wolę MOHEROWĄ koalicję, popieraną przez rozmodlone
starsze panie niż MOHELOWĄ koalicję z Borowskim, Kwaśniewskim, Śpiewakiem,
Geremkiem popieraną przez Urbana, Michnika, Passenta, Safjana, Edelmana,
Najsztuba, Geberta, Szczukę itd.
Obserwuj wątek
    • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 27.07.07, 23:52
      Dlaczego "MOHELOWA"?
      • elan13 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 27.07.07, 23:53
        moon5 napisała:

> Dlaczego "MOHELOWA"?

pl.wikipedia.org/wiki/Mohel
        • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 02:17
          Ojej, mogłam nie pytać, tylko sama poszukać.
          • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 08:15
            moon5 napisała:
            > Ojej, mogłam nie pytać, tylko sama poszukać.

hehehehehehe a potem dziwi się Pani że uważam ją za 'pensjonarkę'. ;)
            • elan13 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 09:59
              maaac napisał:

> moon5 napisała:
              > > Ojej, mogłam nie pytać, tylko sama poszukać.
              >
              > hehehehehehe a potem dziwi się Pani że uważam ją za 'pensjonarkę'. ;)

A <maaac> doskonale wiedział i wcale nie musiał szukać ani sprawdzać :)))
              • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 10:19
                > A <maaac> doskonale wiedział i wcale nie musiał szukać ani sprawdzać :)
                > ))

Oczywiście. Kwestia większego zasobu słów z różnych dziedzin wiedzy. Ot
                podstawowa cecha "wykształciucha". Plus umiejętność, gdy brak mi jakiejś
                wiedzy, szybkiego jej znajdowania.
                • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 10:21
                  PS. Doboru zbiezności słów gratuluję :). Pomijając negatywny dla mnie sposób
                  ich wykorzystania, samo zestawienie jako mi się podoba ze względów
                  słownikowych. Osobiści bardziej wolę zestawienie: moherowe berety, moherowe
                  jarmułki, moherowe turbany.
                  • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 15:51
                    "Moherowe jarmułki" to wcale nie śmieszne.
                    • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 17:10
                      Ponadto nie uważam, że wykształciuchy mają większy zasób słów z różnych dziedzin
                      wiedzy niż anty-wykształciuchy, czy inaczej prawdziwa inteligencja.
                      • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 06:26
                        moon5 napisała:

> Ponadto nie uważam, że wykształciuchy mają większy zasób słów z różnych
                        > dziedzin wiedzy niż anty-wykształciuchy, czy inaczej prawdziwa inteligencja.

Jeśli Pani jest przykładem "prawdziwej inteligencji"............ :))))))))))))))

• moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 15:43
                          Jeśli ja jestem przykładem prawdziwej "inteligencji", to kim są "wykształciuchy"?
                          • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 16:15
                            Słownik pod hasłem "ironia" się kłania.
                            • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:09
                              Ironizować może Pan z żoną, tu jest miejsce na pytania i odpowiedzi.
                              • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:10
                                > Ironizować może Pan z żoną, tu jest miejsce na pytania i odpowiedzi.
                                ??????????????????????????????????
                                Taaaak? No coś takiego. LOL! Mega ROTFL!!!!!
                                • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:14
                                  :)
                    • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 06:38
                      > "Moherowe jarmułki" to wcale nie śmieszne.

Nie napewno. Nie śmieszne. Jak Maaac tak mógł napisać. Tak obrazić świętą
                      materię "moher" sugerując że z niej można i jarmułkę uszyć? :)
                      • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 15:39
                        A czemu "świętą"?
                        • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 16:14
                          moon5 napisała:

> A czemu "świętą"?
                          Słownik pod hasłem "ironia" się kłania.
                          • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:06
                            Ironia ironii nierówna.
                            • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:12
                              :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • wet3 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 29.07.07, 15:23
                    maaac napisał:

> PS. Doboru zbiezności słów gratuluję :). Pomijając negatywny dla mnie sposób
                    > ich wykorzystania, samo zestawienie jako mi się podoba ze względów
                    > słownikowych. Osobiści bardziej wolę zestawienie: moherowe berety, moherowe
                    > jarmułki, moherowe turbany.

Masz racja, moherowa jarmulko!
            • wet3 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 28.07.07, 17:39
              maaac napisał:

> moon5 napisała:
              > > Ojej, mogłam nie pytać, tylko sama poszukać.
              >
              > hehehehehehe a potem dziwi się Pani że uważam ją za 'pensjonarkę'. ;)

Gratuluje znajomosci hebrajskiego, "maaac"!!!
              • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 06:35
                > Gratuluje znajomosci hebrajskiego, "maaac"!!!

Nie hebrajskiego, a kultury Żydów. Widze zresztą że i Ty, i elan13 też ją
                znacie w przeciwieństwie do Pani Moon5 szczycącej się obecnością Żydów w swym
                rodzie.
                Posiadanie tej wiedzy nie jest niczym nadzwyczajnym. Wystarczy czytać książki.
                Dopiero brak jej budzi zdziwienie, a jeszcze większe nie umiejętność szybkiego
                poradzenia sobie w takiej sytuacji. Dziwi mnie brak odruchu sięgania do
                słownika z półki czy skorzystania z wyszukiwarki na sieci.
                • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 15:37
                  > Widze zresztą że i Ty, i elan13 też ją
                  > znacie w przeciwieństwie do Pani Moon5 szczycącej się obecnością Żydów w swym
                  > rodzie.

Żebym tam od razu się szczyciła, jak np. filosemici...
                  To po prostu fakt, o tyle dobry, że im również zawdzięczam swój typ urody, o
                  tyle zły że niektórzy z nich, dalej robią wiele zła w świecie.
                  Do słownika czy przeglądarki nie sięgnęłam, bo to forum dyskusyjne, więc
                  kontynuowałam dyskusję.
                  • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 16:13
                    > Żebym tam od razu się szczyciła, jak np. filosemici...
                    > To po prostu fakt, o tyle dobry, że im również zawdzięczam swój typ urody, o
                    > tyle zły że niektórzy z nich, dalej robią wiele zła w świecie.
                    Proponuję zerknąć do słownika pod hasłem "szczycić się". Trudno powiedzieć by
                    ktoś kto powiadamia o pewnym fakcie kilka razy nie był z niego dumny zwłaszcza
                    jak ten fakt nie ma nic do meritum dyskusji.

> Do słownika czy przeglądarki nie sięgnęłam, bo to forum dyskusyjne, więc
                    > kontynuowałam dyskusję.
                    Przepraszam ale raczy pani żartować....
                    • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 16:47
                      Fakt mego pochodzenia zawsze wiązał się z meritum dyskusji, Panie Filosemito,
                      również dlatego, aby pokazać, że nie wszyscy Żydzi popierają michnikowszczyznę,
                      jak również ideę wybraństwa narodu żydowskiego, wynikającą z Talmudu.

A co w tym śmiesznego, ze chciałam od samego Elana dowiedzieć się, dlaczego
                      "mohelowa" koalicja?
                      • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:05
                        :) ech... "białe jest czarne" i na opak. Dla mnie EOT
                        • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:11
                          Może dla Pana białe jest czarne,
                          poza tym ja nie postrzegam świata w czarno-białej konwencji.
                          • maaac Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:13
                            moon5 napisała:

> Może dla Pana białe jest czarne,
                            > poza tym ja nie postrzegam świata w czarno-białej konwencji.

"Taaaak? No coś takiego. LOL! Mega ROTFL!!!!!"

Że sie tak pozwolę sam siebie zacytowac.... Oj żartowniś z Pani, żartowniś.
                            • moon5 Re: lepsza moherowa niż mohelowa 30.07.07, 17:24
                              Rozmowy z Panem są wyłącznie odbijaniem piłeczki, nie wnoszą niczego nowego, nie
                              są konstruktywne.
                              Poza tym należy Pan do tych kilku czy kilkunastu forumowiczów i forumowiczek,
                              którzy przy każdym podejmowanym tu temacie dotyczącym syjonizmu, czy nawet tylko
                              Żydów, zaczynają pisać: "Oj spisek, znów widzą spisek!".
        • insite lepsza moherowa niż mohelowa-sprytne :-{) 28.07.07, 03:14

• wet3 Re: lepsza moherowa niż mohelowa-sprytne :-{) 28.07.07, 17:40
            Zdecydowanie wole te moherowa!!! Ale fajna gra slow.
    • ws21 Twój problem. 28.07.07, 17:48
      elan13 napisał:

> Zbliża się północ - termin wyznaczony przez PiS. Nie wiadomo, czy w Giertychu
      > i Lepperze weźmie górę instynkt samozachowawczy - czy rząd większościowy się
      > utrzyma, ale zdecydowanie wolę MOHEROWĄ koalicję, popieraną przez rozmodlone
      > starsze panie niż MOHELOWĄ koalicję z Borowskim, Kwaśniewskim, Śpiewakiem,
      > Geremkiem popieraną przez Urbana, Michnika, Passenta, Safjana, Edelmana,
      > Najsztuba, Geberta, Szczukę itd.

Borowski, Kwaśniewski,Geremek,Michnik,Passent,Safjan,Edelman to osoby z takim
      dorobkiem, że w przyszłości będą stali na pomnikach. Kaczyńscy musieli by sobie
      sami je wybudować, bo społeczeństwo o tej kaczej zarazie będzie chciało jak
      najszybciej zapomnieć.
      • wet3 Re: ws21 28.07.07, 18:10
        ws21 napisał:

> Borowski, Kwaśniewski,Geremek,Michnik,Passent,Safjan,Edelman to osoby z takim
        > dorobkiem, że w przyszłości będą stali na pomnikach. Kaczyńscy musieli by
        >sobie sami je wybudować, bo społeczeństwo o tej kaczej zarazie będzie chciało
        >jak najszybciej zapomnieć.

Mow tylko w swoim imieniu!!! Jestem przekonany, ze wynieniemi przez ciebie miec
        pomnikow nie beda. Moze Edelman bedzie miec pomnik w Izraelu.
      • amanasunta Pomnik Passenta ..pod stolikiem-pomnikiem b.żony 28.07.07, 18:17
        na smyczy(Warszawa ul.Francuska pomnik Agnieszki Osieckiej). Przywiązany do nogi
        stolika.Tanio wyjdzie :)
        Pomnik Safiana-Temida przed Sądem Najwyższym z oczami wyłupionymi na ...Czerską
        (siedziba Agora S.A).
        Pomnik Geremka ale ...w Brukselii.Z napisem jaki mieli na pomniku generałowie
        ,,polscy'' zabici w listopadzie 1831 roku ,,Wierni po grób''.
        Pomnik Kwasniewskiego przed muzeum wodki..tylko to też daleko ,bo w Moskwie
        (obok tzw,Izmaiłowskiego Kremla).Napis ,,Sponiewierała mnie rosyjska wóda ale
        dobra była''
        Co do pozostałych na razie brak pomysłów.

ws21 napisał:

> elan13 napisał:
        >
        > > Zbliża się północ - termin wyznaczony przez PiS. Nie wiadomo, czy w Giert
        > ychu
        > > i Lepperze weźmie górę instynkt samozachowawczy - czy rząd większościowy
        > się
        > > utrzyma, ale zdecydowanie wolę MOHEROWĄ koalicję, popieraną przez rozmodl
        > one
        > > starsze panie niż MOHELOWĄ koalicję z Borowskim, Kwaśniewskim, Śpiewakiem
        > ,
        > > Geremkiem popieraną przez Urbana, Michnika, Passenta, Safjana, Edelmana,
        > > Najsztuba, Geberta, Szczukę itd.
        >
        > Borowski, Kwaśniewski,Geremek,Michnik,Passent,Safjan,Edelman to osoby z takim
        > dorobkiem, że w przyszłości będą stali na pomnikach. Kaczyńscy musieli by sobie
        >
        > sami je wybudować, bo społeczeństwo o tej kaczej zarazie będzie chciało jak
        > najszybciej zapomnieć.
        • wet3 Re: amanasunta 29.07.07, 01:20
          amanasunta napisała:

> na smyczy(Warszawa ul.Francuska pomnik Agnieszki Osieckiej). Przywiązany do
          nog
          > i
          > stolika.Tanio wyjdzie :)
          > Pomnik Safiana-Temida przed Sądem Najwyższym z oczami wyłupionymi
          na ...Czerską
          > (siedziba Agora S.A).
          > Pomnik Geremka ale ...w Brukselii.Z napisem jaki mieli na pomniku generałowie
          > ,,polscy'' zabici w listopadzie 1831 roku ,,Wierni po grób''.
          > Pomnik Kwasniewskiego przed muzeum wodki..tylko to też daleko ,bo w Moskwie
          > (obok tzw,Izmaiłowskiego Kremla).Napis ,,Sponiewierała mnie rosyjska wóda ale
          > dobra była''
          > Co do pozostałych na razie brak pomysłów.

Z umieszczeniem pomnika Geremka w Brukseli trafilas w 10-ke! Brukselczycy beda
          mogli podziwiac "Maneken pis nr 2"!!!
    • amanasunta Chyba mohellowa..:) move (to) hell ? 28.07.07, 18:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka