dzakarta Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:08 Witajcie w państwie "Prawa i Sprawiedliwości". Pewno niedługo Ziobro pokaże w telewizji film z podglądu jak jakiś jego przecwnik z opozycji sadzi kupę w ubikacji albo trzepie sobie konia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu 2 lata stracone na awantury i budowanie bolszewii 02.09.07, 11:09 2 lata stracone na awantury i budowanie bolszewii. Cenzura,manipulacja informacjami,kłamliwa propaganda, granie na nastrojach społecznych,ośmieszanie Polski, dalsze uwikłanie w nielegalną okupacje w Iraku i Afganistanie,zadłużamie państwa, dalsze robienie z Polski amerykańskiej marionetki i działania sprowadzające na Polske zwiększone widmo zniszczenia wojennego i współudział w nakręceniu kolejnego wyścigu zbrojeń.To tylko pare przukładów kaczej destrukcji a jest ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:10 Nie należę do żadnej opcji politycznej , ale jeśli wygrają te dwa zawistne , destrukcyjne oszołomy , z tytułami , to będzie oznaczać , że to społeczeństwo naprawdę nie dorosło do demokracji i powinno mieć zamordystyczną władzę . Niedługo , gdyby miał się sprawdzićscenariusz "realisty 1000" nie będziemy mieli daleko do Korei ale tej Północnej . Ot rzut beretem Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Apel Premiera do Polaków 02.09.07, 11:11 J.Kaczyński: NO TO JAK BĘDZIE OBYWATELE? POMOŻECIE?! Obywatele: SPIEPRZAJ DZIADU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: to głównie naiwna i ciemna młodzież. 02.09.07, 11:50 nie moge uwierzyc, ze mlodziez jest taka ciemna i glupia! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Skąd się biorą tacy, którzy wierzą temu waria 02.09.07, 11:22 ci, których możni tego świata olewają (tonący brzytwy się chwyta) Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 a kto ogląda TV w czasie najwyższej oglądalności ? 02.09.07, 13:17 kto ogląda wszystkie programy informacjne, bo samodzielnie nie chce myśleć ? starsi ludzie ! kto chętnie udziela pomocy proszącym ? starsi ludzie ! kto wierzy urzędnikom ? starsi ludzie ! Kto boi sie zmian ? starsi ludzie ! Młodzi wyjeżdżają z tego po...go kraju. Starsi zostają ! Kaczor wie do kogo kierować swoje odezwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: a kto ogląda TV w czasie najwyższej oglądalno 02.09.07, 15:10 jakich zmian? mniejsze emerytury, placic za lekarza...kraj hedonistycznych, egoistycznych, neoliberalnych zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:25 realista1000 napisała: > I dlatego PiS wygra następne wybory, a jadowici frustraci z PO przerżną, > podobnie postkomuniści z LiDu, a LiS nie wejdzie do Sejmu Wybory, to plebiscyt motłochu, dlatego kaczory dokładnie wiedzą do kogo się zwracać:) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod z pozdrowieniami dla crimena 02.09.07, 11:31 www.youtube.com/watch?v=sEPoqsJTy0E crimen napisał: > realista1000 napisała: > > > I dlatego PiS wygra następne wybory, a jadowici frustraci z PO > przerżną, > > podobnie postkomuniści z LiDu, a LiS nie wejdzie do Sejmu > > Wybory, to plebiscyt motłochu, dlatego kaczory dokładnie wiedzą do > kogo się zwracać:) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod z pozdrowieniami dla crimena 02.09.07, 11:34 www.youtube.com/watch?v=sEPoqsJTy0E Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:32 Kiedys widzialem jak z rusztowania spadlo pare pustakow i nie powiedzialem budowlancom, aby zaprzastali dalszej budowy domu. Premierowi takze nie odradzam dalszych dzialan, takie zalecenie moze wydac tylko wlasciciel, czyli nasze spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tiramisssu piss off 02.09.07, 11:34 kaczory na księzyc! opierzonym świniom z zespołem maniakalnym mówimy dość! Odpowiedz Link Zgłoś
peer4 Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:43 przy zalozeniu ze "korupcjanci" to obcokrajowcy bo jezeli to Polacy to sprawa wyglada troche inaczej - to okradanie sie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:44 A czy ktoś zauważył, że korupcji nie ma lub jest niewielka w państwach o tradycji protestanckiej jak Skandynawia, Szwajcaria, Niemcy a wzrasta wraz z katolicyzmem: Polska, Włochy, Ameryka Płd.??? Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 11:46 A czy ktoś zauważył, że korupcji nie ma lub jest niewielka w państwach o tradycji protestanckiej jak Skandynawia, Szwajcaria, Niemcy a wzrasta wraz z katolicyzmem: Polska, Włochy Ameryka Płd.??? Odpowiedz Link Zgłoś
terazpolka Żałosna propaganda nieudacznictwa 02.09.07, 11:54 Wykorzystują telewizję publiczną do kampani wyborczej i mydlenia ludziom oczu. Wewnętrzne interpersonalne rozgrywki PiS wykorzystuje jako wzorzec walki z korupcją. To tak jakby wąż zjadający własny ogon. A dobrymi chęciami to piekło wybrukowano. Ja czekam na realne efekty gospodarcze, otwarcie na świat, a nie na populistyczno - socjalistyczne bzdety jakie nam serwuje w swoich reklamówkach partia rządząca! Ludzie nie dajmy się oszukać taniej retoryce i demagogii, bo skończymy jako zadupie europy... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 12:04 A ja, pomimo, że rozumiem potrzebę walki z korupcją, PIS-u nie poprę. Bo nie wolno walczyć z korupcją, mając za nic prawo i demokrację! Darowuję sobie sprawiedliwość! Miłośnikom sprawiedliwości, polecam film "Sami swoi". Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 U W A G A : Bolszewia i esbecja atakuja PiS non-st 02.09.07, 14:06 ...no-stop... Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor ciebie atakuje klimakterium miłośniczko kłąmców 02.09.07, 14:48 Kaczyńscy - trochę szacunku do prawdy - fakty!!!!!!!! Fakty: 1. "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo." J.K. 10.2005 2."Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński. "Życie Warszawy", 10 lipca 2006 3. "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka 4. Fanatycy polityczni zawsze beda udowadniali, ze biale jest czarne i odwrotnie, a pracowac trzeba. Z tego raportu nie wynikaja zadne wnioski - co trzeba zrobic azeby mlodzi wniesli energie zycia w lokalne struktury spoleczne. Raport tego nie uczynil, Kaczory tego tez nie czynia i to jest tragedia tego narodu. Wzajemnej nienawisci jest dosc w tym narodzie. 5. Odwołanemu w trakcie kadencji Igorowi Chalupcowi - jego miejsce zajmie kolega prezydenta Lecha Kaczyńskiego, Piotr Kownacki - należała się odprawa równa jego rocznej pensji zasadniczej. Po prawie dwu i pół roku kierowania płockim koncernem otrzymał więc ok. 1,5 mln zł. Nawet po zapłaceniu należnego podatku zostało mu ponad 850 tys. złotych. 6. * Telegraf - spółka prominentnych działaczy PC powstała w 1990 r. Jej szefowie dokonali cudu gospodarczego - kapitał zakładowy wynoszący 250 mln zł pomnożyli w ciągu 10 miesięcy 144 razy. W skład władz spółki wchodzli m.in. Jarosław i Lech Kaczyńscy, Maciej Zalewski, Andrzej Urbański, dziś doradca prezydenta RP, oraz Krzysztof Czabański, wtedy szef `Expressu Wieczornego', a teraz prezes Polskiego Radia. Kiedy w 1991 r. wokół Telegrafu zaczęło brzydko pachnieć, Kaczyński zbył akcje spółki na rzecz Zalewskiego. Ten ostatni trafił do więzienia za przekręty w Telegrafie. Od 13 lat toczy się proces dwóch pracownic BPH oskarżonych o spowodowanie strat w majątku tego banku. Chodzi o niespłaconą przez Telegraf pożyczkę 40 mld starych zł. Zaciągnął ją J. Kaczyński. I co prominentni działacze PiS na to? (w tym pan Ziobro) Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 14:36 Korupcja jest złem. To nie ulega najmniejszej wątpliwości. Jak z nią walczyć. Analizując inne kraje można dojść do wniosku że najlepszym sposobem jest prawo uniezależniające przedsięwzięcia przynoszące korzyści od urzędników, a więc dobrym sposobem jest prywatyzacja tych dziedzin, które sprywatyzowane być mogą i powinny. Dzialania śledcze być powinny jedynie działaniem uzupełniającym. W "państwie Kaczyńskich" wstrzymano prywatyzacje, ignoruje się prywatny biznes co jest oczywiście mechanizmem korupcjogennym natomiast powołuje się dodatkowe (i jak się okazało karykaturalne) instytucje śledcze. Wynik po latach musiałby być oczywisty: coraz większa korupcja, coraz więcej potrzebnych śledczych i coraz więcej skazanych za korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
m1o2i3 Premier: Korupcja to okradanie Polaków 02.09.07, 14:35 Zastanawia mnie jedno,dlaczego dla nawiedzonych (sam se wykropkuje).....,pisanie na tym forum jest aż taką przyjemnością,plują na wszystko i wszystkich,albo to są masochiści,albo debile,nigdy nie byłem na forum Radia Maryja,bo nie po drodze mnie z nimi i nie obchodzi mnie kogo dziś opluwają.Więc Wy idioci o różnych nickach dajcie se spokój.Wiem że to nic nie da ale sobie ulżyłem.A tak w ogóle to precz z Kaczorami. Odpowiedz Link Zgłoś