grubymisiek1 08.09.07, 08:35 No, no Aveo. W Indiach to prawie luksus. U nas też tak będzie. Drogi już są podobne a po drugiej kadencji Jarka reszta też dobije do tamtejszej średniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue911 Re: FSO utworzy spółkę z General Motors 08.09.07, 12:07 Staczamy sie coraz bardziej,ale,jak widac, przynajmniej ta glosujaca czesc narodu tak chce!? Uwazam,ze najlepszym lekarstwem na panujaca "wszechslepote" jest: dac ludziom to czego chca! Wyniki same przyjda. Madrzejsi czekaja tuz za rogiem az sie wytluczecie,zacofancy ciemnogrodzkie. Hehe. Ja spie spokojnie: czas bije na nasza korzysc. Jak to mowia: 2 mln. Polakow juz zaglosowalo: nogami. Wyjechali! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio.de FSO utworzy spółkę z General Motors 08.09.07, 12:15 a redaktor jak zwykle nie byłby sobą gdyby nie przyłożył w importowane auta... Poza tym to dobra wiadomość i niech sobie ludzie kupują co chcą, nowe auto, w miarę niezawodne za około 30 000? Najważnijsze żeby luzie mogli sobie pozwolić na auto, nieważne czy nowe czy stare, ale fakt że mogą wreszcie sobie na to dowolnie pozwolić jest pozytywnym Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: FSO utworzy spółkę z General Motors 08.09.07, 12:40 Nie wiem z czego p. Orłowski wróży, że akurat żerańskie buble odbudują w ludziach ochotę na kupowanie nowych samochodów. W tym wstyd wozić psa nie mówiąc o ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_pl Re: FSO utworzy spółkę z General Motors 08.09.07, 12:41 A kto kupi to amerykańskie badziewie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia dobre pytanie- kto to kupi?Za 36 tys zl, czyli 9 08.09.07, 13:24 tys euro sa juz naprawde super fury, z TDI, w RFN. W zyciu tego nie kupie. Za 5500 euro mam juz 5 letnia Astre Kombi Diesel w RFN. Za 7 tys euro Golfy IV TDI. Co z tego, ze ten Aveo (made in Poland) jest nowy. Pytanie jest jakie to auto w porownaniu z uzywanymi furami TDI z Reichu. Moda na te dobre, uzywane fury,TDI, nie minie, bo czlowiek, ktory troche zna sie na autach wie co jest co i nie da 9 tys euro za to watpliwe nowe auto.Poza tym to jest wolnosc i UE i kazdy sobie moze przywozic co chce, nawet 15 letnie Mercedesy, i tak lepsze od wielu wynalazkow made in Korea.Po co sie gazeta i panstwo tego czepia? Wy sobie robcie Aveo dla Ukraincow, ja sobie kupie VW TDI w RFN, co mnie to obchodzi. Jak beda u nas relacje cenowe i jakosc taka jak jest teraz na uzywanych furach w RFN to pogadamy. Ale takich relacji cena-jakosc-technika nie bedzie u nas nawet za 10 lat. Jedyne panstwo z Ostbloku, ktore robi naprawde dobre wozy to Czechy i ich Skody, tak, przed nimi zdejmuje czapke z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis A macie, kolesie, w swojej ofercie diesla? 08.09.07, 13:45 Bo tylko idioci kupują auta z silnikami benzynowymi. No tak, racja, idiotów w Polsce mamy większość - łatwo rozpoznać, głosują na PiS i przystawki... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: A macie, kolesie, w swojej ofercie diesla? 08.09.07, 15:24 No to idioci są w niemieckich firmach, międzynarodowych korporacjach, którzy właśnie wracają do aut z silnikami benzynowymi ?! Puknij się w czajnik i dbaj, by się nie przegrzał ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nexen za 35000zl... 08.09.07, 14:17 za 35000zl mogę jeździć samochodem - a nie jego marną namiastką. Auto z 2000 - 2003 roku, z segmentu premium, z bogatym wyposażeniem przeciwstawić "nowemu" i wersji podstawowej Aveo? W Polsce nie mamy do czynienia z "modą" na "większe używane" - to wynik zdrowej kalkulacji. Hipokryzja koncernów samochodowych bywa zabawna. Klientom ich najtańszych aut chcą wmówić ze ich samochody najdroższe samochody są już po kilku latach mniej znacznie mniej warte (w sensie bezpieczeństwa i wartości użytkowej) niż te "najbardziej przystępne cenowo". W takim razie skąd taka różnica w cenie? Za co płaci świeżo upieczony posiadacz bmw serii 5, audi A6 czy mercedesa E Klasse? ASR, ABS, kontrola trakcji, nawigacja, klimatyzacja, zaawansowane systemy audio... Po kilku latach nie równają się do korb Aveo! Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes Wstyd... 08.09.07, 20:46 Ludzie, pieprzycie jak na Polaka przystało... zamknęli by FSO, wy..i 5 tyś ludzi, to forum by wrzało!!!, wieszalibyście psy, wywozili na taczkach i wyzywali od złodziei i ubeków. Próbują ratować firmę, przy okazji jest szansa na rozwój, na eksport, na nową technologie (pewnie zaraz jakiś "elokwent" powie - a co to k...a za technologia w Aveo, on jezdzi BMW z 90 roku i to jest technologia, ale jak to BMW było nowe, to musiał .. by na nie 45lat bez urlopów, a dzisiaj dumny Pan BMW 5-tki po dachowaniu w Niemczech i 3 dni leżała w Renie) Kto wam każe kupować Aveo? Jeździ se chłopie nawet dorożką TDI z RFN (hehe RFN) nikt ci nie każe nic kupować. A ludzie jak to Polacy zaraz wytargają w wątku kiepskie drogi, rządy PiS, i liche plony na mazurach. Ja trzymam kciuki za tą firmę i mam nadzieje że doczekam dnia kiedy FSO będzie stać na własną produkcję auta naprawdę dobrej jakości i przystępnej cenie. Ale "wy" i tak kupicie TDI z RFNu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa312 Re: Wstyd... 09.09.07, 17:21 A ja mam jedno małe pytanko. Gdzie jest to obiecywane przez AvtoZaz "całkowicie nowe auto", które miało być produkowane w FSO (podobno miała to być konstrukcja zaprojektowana od podstaw, a nie jakaś tam licencja Chevrolet-daewoo i z tego co pamiętam to już powinna być prezentowana)??? Bo coś mi się dziwnie wydaje, że nie miał to być chevrolet/daewoo Aveo/kalos. Odpowiedz Link Zgłoś
emesde Bzdury.... 09.09.07, 11:23 Krew mnie zalewa, kiedy czytam po raz setny te bzdury o złomie z zachodu który zahamował sprzedaż nowych samochodów. A gdyby nie ten "złom" z zachodu, to Polacy do dzisiaj ujeżdżaliby lady 2105 i fso 1500, nie wspominając o maluchach. Prawda jest taka, że jak ktoś ma do wydania 5000zł na samochód to nie kupi nowego z salonu. Rachunek ekonomiczny jest prosty. A problem złomu można załatwić uszczelniając system badań technicznych, bo dzisiaj za 100 zł przejdzie badania każdy czteroślad, czy jest to golf, czy polonez. Pozdrawiam MSD Odpowiedz Link Zgłoś
soczowka-m FSO utworzy spółkę z General Motors 12.09.07, 18:19 Dane przedstawione na rycinie "Jak rozkręci się nasza branża samochodowa" dotyczą okresu styczeń - lipiec br. (I-VII 2007), a nie styczeń - kwiecień (I-IV 2007), jak to jest opisane!!! Odpowiedz Link Zgłoś