nrmaus1337 22.01.08, 05:44 w głosowaniu na lid nie ma nic zlego Panie Zenonie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prezes_pan Re: My tu na Isaurę czekamy 22.01.08, 13:10 CZy ktoś był na recitalu Laskowika po 2003 roku? W artykule nie pada odpowiedź na zasadnicze pytanie - czy te kilkanaście lat czyśćca obróciło się na korzyść jego formy artystycznej, czy też wręcz przeciwnie? Wielu znakomitych artystów mających problemy z alkoholem, po dogłębnym wytrzeźwieniu nie było już w stanie nic wybitnego napisać. Wystarczy wspomnieć Zbigniewa Hołdysa na przykład. Ja z "nowego" Laskowika widziałem tylko jakieś urywki w telewizji, ale śmieszne to to nie było. Sądże, że szanowny artysta popełnił pewien błąd logiczny na samym wejściu. Bareja i inni wielcy owszem czerpali z rzeczywistości, ale nie tyle z ludzi na ulicy, co bardziej z ducha czasów, który obserwowali i który wyprzedzali WŁASNĄ GŁOWĄ. Pomysły z "Misia" szły bowiem dalej niż rzeczywistość (sztućce na łańcuchach w barze mlecznym itp. ). Adresaci Pana Zenona to zwykła przeciętniacka tłuszcza, która nigdy do niczego nie zainspiruje - chyba że do nowej piosenki disco polo. Ale właśnie tego nasz artysta chciał zdaje się uniknąć;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Co to za Nedza? To raj-Tuski opadly!!!! 23.01.08, 13:59 Mozna sie z tego smiac, ale w koncu to jest prawdziwa NEDZA! Nedza, ktora przyszla po komunie. Te miliony, ktore zaglosowaly na Raj - Tuski! Bardzie plakac nad biednym ludem, niz sie smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
jarko20 Re: My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 11:46 toś się pan popisał, świadomością kulturoznawczą, pfhi. Odpowiedz Link Zgłoś
alice79 Zenon Laskowik 23.01.08, 10:06 Wspaniały człowiek przede wszystkim. Szacunek dla Pana. Pozdrowienia z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bobo Re: My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 10:12 Świetny wywiad, rzadko sie zdarzają takie perełki. Odpowiedz Link Zgłoś
felice Pozdrowienia Panie Zenonie 23.01.08, 14:22 Pozdrowienia Panie Zenonie :) Mam 26 lat mój tata Pana uwielbia i bardzo szanuje, zaszczepił mi bakcyla :) kiedy w tv puszczali kabaret Tey, a ja byłam małą niekumatą dziewczynką tata mi tłumaczył dlaczego wszyscy się śmieją, tłumaczył mi każdą scenę z "z tyłu sklepu" :) teraz jest dla mnie wszystko jasne. Do dziś kiedy powtarzają studio gama rzucam wszystko i po raz 1000...... oglądam z podziwem i uśmiechem na twarzy :) dziękuje właśnie za to. Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare Szacunek Panie Zenonie... 23.01.08, 10:27 I by nie pisać tekstów w stylu "pamiętam, jak w '83..." na tym zakończę. Dodam jeszcze, że przeczytałem wywiad z Panem, choć pilna robota mnie goni, bo wiedziałem, że jest to rozmowa z mądrym człowiekiem. Nie zawiodłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
antekanasz My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 10:52 Czemu wyskakujesz nagle z lidem? Uwazam to za nader smaczne, ze nie powiedzial na kogo glosuje. Takze dlatego, ze nie robi sie na jakiegos wielkiego obronce demokracji, mowi o komuchu w sobie, potrafi zdobyc sie na kameralnosc. Mysle, ze skromnosc i samokrytycyzm tego czlowieka jest zniewalajaca. Jakby nie byl najwiekszym... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 11:05 Ha! - piszecie o Laskowiku a na fotografiach widzę Haralda Juhnke. Ktoś to sprawdza? www.faz.net/s/Rub8A25A66CA9514B9892E0074EDE4E5AFA/Doc~ED6492B9FC047434AB46059EA8AD17FAA~ATpl~Ecommon~SMed.html#5CF7981383F24058AD6B976E971134EE Odpowiedz Link Zgłoś
bossp My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 11:07 Panie Zenku, Pan się nie boi, 3/4 Polski za Panem stoi... :))) reszta to miełocz... Może powrót na scenę nie był powalający ale i tak wszyscy (z tych 3/4) Panu wybaczą. Wszystko ma swój czas, wszystko się kończy oraz przepoczwarza. Ja rechotałem przy refleksji o kolesiach mażących po szybach :))) to ten sam dowcip, ta jarząca się w Panu iskra! To trzeba zauważyć, to wymaga pewnej refleksji... Kiedyś w mojej bramie piwny koleś się wysikał. Przyłapany i na gorąco zrugany bez słowa protestu wziął ode mnie dwa wiadra wody i spłukał swoje dzieło a zakończył - PRZEPRASZAM. To też ludzie :)) tacy trochę jeszcze wymięci jak świeżo po wykluciu z kokona ale jeszcze zabłysną. Może w trzecim pokoleniu...? Jak wracając do domu powieszą znoszony frak w szafie? Serdeczne pozdrowienia i podziękowania za lata śmiechu do łez. Tego nie da się przecenić :) Odpowiedz Link Zgłoś
1kasienka Ciekawy człowiek, ciekawe życie, ciekawe teksty! 23.01.08, 11:33 Pogratulować wolności.... Gdyby sie tak zdarzyło że Pana "widzenia od podwórka" ujrzą światło w druku to bardzo bym chciała zrobić do tego swoje rysuneczki! Honorata Odpowiedz Link Zgłoś
dorka4-4 My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 11:46 jak to dobrze,że na te infantylne pytania, stwierdzenia "nie rozumiem", i okrzyki "o kurde" ,Laskowik odpowiadał rozumnie i inteligentnie.Nie miałabym tyle cierpliwosci dla "przesłuchujacego". Odpowiedz Link Zgłoś
uwagiluzne buziaczki! 23.01.08, 12:26 Panie Zeniu, ja jak tylko słyszę pana głos, to już rechoczę. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod pardon, Panie Zenonie :) 23.01.08, 12:39 ale to i tak nie zmienia poziomu lubienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Pozdrawiam świetnego mocno stąpającego po ziemi... 23.01.08, 12:38 faceta.Darzę pana wielkim szacunkiem.Za to,że Pan odszedł,został listonoszem i za to,że powrócił.Pamiętam faceta,który się koło Pana plątał,mały zootechnik.To była wyjątkowa menda!.Gotów był pocałować I Sekretarza w mosznę,byle pozostać na Topie.Pamiętam ,jego jadowite wypowiedzi na temat listonosza.Dziś Pan wrócił,a jego nie ma i nie będzie!. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: Pozdrawiam świetnego mocno stąpającego po zie 23.01.08, 12:56 Mimo swoich wad fantastyczny człowiek. Wielki szacunek ! Dla żony również. Odpowiedz Link Zgłoś
dektaa Re: Pozdrawiam świetnego mocno stąpającego po zie 23.01.08, 23:53 wlodeusz napisał: > faceta.Darzę pana wielkim szacunkiem.Za to,że Pan odszedł,został listonoszem i > za to,że powrócił.Pamiętam faceta,który się koło Pana plątał,mały zootechnik.To > była wyjątkowa menda!.Gotów był pocałować I Sekretarza w mosznę,byle pozostać n > a > Topie.Pamiętam ,jego jadowite wypowiedzi na temat listonosza.Dziś Pan wrócił,a > jego nie ma i nie będzie!. odpi..dol się od Smolenia mendo Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 13:07 Cytat: A co pan myśli o Donaldzie Tusku? - Ja mu życzę jak najlepiej, ale ta retoryka typu cud gospodarczy to mnie śmieszy." Pewien fircyk bez krępacji, Cud obiecał całej nacji. Trafnie uznał: - Lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn wartko podążyła. I w Irlandii, i w Londynie, dali wiarę wielkiej ściemie. No, nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda wzniosła modły, Chociaż chichot miała podły. „Niezależni” dziennikarze piali o ich Polsce marzeń. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały A indeksy pospadały! Studia płatne? Oszalałeś?!!! Polskiej biedy nie widziałeś?! Chociaż rządzą nic nie mogą, nic nie wiedzą, NIC nie zrobią! Walka z PiS-em, punkt „programu” Gratuluję superplanu! Obiecanki się skończyły, Puste hasła poznał lud No i w końcu stał się cud: Czary mary mamy smród (autor: mojeforum@onet.eu) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiamama My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 14:17 Panie Zenonie, bardzo dziękuję za szczere mówienie o sobie rzczy trudnych. To budzi wielki szacunek i sympatię. Jak to mówią, dobrego i karczma nie zepsuje. Bardzo jest Pan nam wszystim w Polsce potrzebny. Szczególnie w tak trudnych sprawach jak uzależnienia, niewiele jest osób na tyle odważnych, aby zmierzyć się z problemem i publicznie podzielić sie swoimi doświadczeniami. Tak trzymać! Życzę wszystkiego najlepszego Panu i Pana bliskim. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 14:29 "Żona zostawiła mi córkę i miałem dylemat, czy ciągle ją prowadzić, chodzić z nią. No to postanowiłem ją usamodzielnić. Dostała klucz od mieszkania, kartki żywieniowe, miała nauczyć się, kiedy są posiłki, i że spotykamy się na stołówce. I to dla niej był taki moment, że zawsze z mamą, a tu nagle musiała sobie radzić sama. A ile córka miała wtedy lat? - Pięć." heh, nieodpowiedzialny aż do przesady. Gdyby tak dziecku coś się stało - w czasie gdy zapewne walił wóde i panienki - poszedłby siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-miquel My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 14:42 Ogladalem ich wystep (kabaretu Tey) w polonijnym klubie na Cheetham Hill w Manchesterze. Koniec lat 80-tych, chyba. Polonijna publika nie do konca rozumiala ich puenty zwiazane z realiami zycia w PRl. Ale p. Zenek i reszta potrafili wspaniali wybrnac i zdobyli publike przebojem. To Absolutna Klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Czy jestem świrem itp 23.01.08, 17:05 A może jest Pan, po prostu bardzo mądrym człowiekiem! Nie bierze Pan tego pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 17:31 Panie Laskowik jest Pan mądrym człowiekiem, ale jajcarz rzeczywiście nadal niezły. Rozbawił mnie Pan tym, jak to żona za 820$ kupiła pół bliźniaka,...... no chyba że nie o tym samym myślimy. Taka kasa to mogła wystarczyć na rejenta lub telewizor do oglądania Isuary. Pozdrawiam, świetny wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 17:48 tadjan napisał: > Panie Laskowik jest Pan mądrym człowiekiem, ale jajcarz rzeczywiście > nadal niezły. Rozbawił mnie Pan tym, jak to żona za 820$ kupiła pół > bliźniaka,...... no chyba że nie o tym samym myślimy. Taka kasa to > mogła wystarczyć na rejenta lub telewizor do oglądania Isuary. > Pozdrawiam, świetny wywiad. jedna sprawa to jest pamięć a druga to faktycznie jak by te dolary do banku zaniosła wymienić to tv za 22tysiące by kupiła ale pewnie poszły na czarno plus jakiś inne oszczędności o których nie musi opowiadać. a kabaret Zenona Laskowika to jest zupełnie coś innego jak obecne młode kabarety. dla każdego coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
rangheros Brawa p. Zenonie 23.01.08, 21:22 No i jak porownac taka klase z obecnym np. Powiatowym...Brak skali. Wyjatkowych debili mamy w TV. No i w koncu w "Teli" dogadza sie widzom..tez madrym. Kiedys to byl humor pelen podtekstow, dla ludzi inteligentnych. Teraz nareszie moga sobie na tych kilkunastu kanalach wlaczyc Isaury: M jak milosci, Plebanie, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy My tu na Isaurę czekamy 23.01.08, 21:46 bardzo ciekawa rozmowa, rzeczywiscie rzadko sie takie zdarzaja. fajny z pana gosc, panie Zenku, no i - jak to mowia - madrego to i posluchac warto. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Wilelki szacunek Panie Zanku, 24.01.08, 14:14 za stworzenie kabaretu dla inteligentnych ludzi, za odwagę do zostawienia wszystkiego i zostania listonoszem, za mądrość. Ostatnio słuchałem TEY w aucie i mało sie nie rozbiłem, tak rechotałem :)) Odpowiedz Link Zgłoś