Gość: gosc IP: *.cust.tele2.pl 06.12.08, 20:04 ja tam im nie ufam,,, z pewnog zrodla sie dowiedzialem ... pewny serwis ktory mial wystartowac zatrudnil kilku kolegow ktorzy podbijaja ceny... powodzenia wszystkim zycze ktorzy sie w to bawia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzys Jedna wielka sciema IP: *.izacom.pl 07.12.08, 20:27 Podbicie ceny o 1 do 10 groszy kosztuje 1.22 zł z VAT. Nietrudno policzyć, że np (aukcja zakończona) perfumy Hugo Boss sprzedane za 20 zł, wymagały od 200 do 2000 podbić. Czyli w najlepszym wypadku serwis zebrał 264 zł (podbicia + cena końcowa), a jak jest tam napisane te perfumy kosztują w oryginale 178 zł. Całkiem niezły zysk netto dla firmy - 86 zł na licytacji! Podbijanie o 10 groszy za każde zapłacone 1.22 to jedna wielka ściema marketingowa - tam nic nie jest tanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BANDZIOR Re: Jedna wielka sciema IP: *.chello.pl 08.12.08, 16:11 Z gadzam się że to jedna wielka ściema Próbowałem !!!! Umoczyłem kupe kasy i nic nie wygrałem. Tych aukcji nie da sie wygrać !!!! ZŁODZIEJSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys jedna wielka sciema IP: *.izacom.pl 07.12.08, 23:26 dodatkowo w regulaminie zastrzegaja sobie prawo do jego zmiany w kazdym momencie oraz maja niedozwoloną klauzulę, że rozstrzyga wszystko ich sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puczy Re: jedna wielka sciema IP: *.de.ibm.com 09.12.08, 13:47 Dokładnie! ZŁODZIEJSTWO! Niestety dałem się naciągnąć na 30 PLN + VAT! OMIJAJCIE OLIGOO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:18 Moi drodzy, prawda jest taka że to jest ryzyko. Ja narazie zakupiłem sobie 90 oligoopunktów i gram. Jeszcze nic nie wygrałem, ale spróbuję jeszcze napewno. Fajna rozrywka, coś można wygrać za niską cenę. Żadne tam oszustwo. Warto spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:19 I jeszcze jedno dodam! Zanim się wejdzie to trzeba po prostu poznać zasady. Jak je znasz to albo się decydujesz tam zagrać albo nie... tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.kalisz.mm.pl 11.12.08, 01:12 jak cos wygrasz daj znac:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja punkt widzenia zależy od punktu siedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:55 Negatywne wypowiedzi należą do tych osób które jak to kolega powiedział "umoczyły kupę kasy" i nic! Nie widzę jak narazie opinii osób które są zadowolone z licytacji. Nie jest to pierwszy tego typu serwis aukcyjny więc nie rozumiem dlaczego należy go omijac?! Trochę szczęścia sptytu i pieniędzy - przecież każdy lubi co innego, ci którzy nie lubią ryzyka nie powinni brac udziału w tego typu licytacjach. Myślę że stąd te negatywne komentarze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puczy Re: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia IP: *.chello.pl 09.12.08, 20:27 Wysłałem link tego forum do autorów pomysłu www.oligoo.pl i szczerze powiedziawszy jakoś dziwnie, zaraz pojawiła się pochwalna wypowiedź. A to Ci!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puczy Re: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia IP: *.chello.pl 09.12.08, 21:35 Chciałbym też zauważyć, że w regulaminie, który czytałem przed przelaniem pieniędzy, nie wszystko jest napisane. Jak na przykład, że niejakiego "oligoorobota" nie da sie odwołać. Czyli, jeżeli w czasie aukcji uznam, że dalej licytować nie chcę, to już nic nie da się zrobić. Pozostaje czekać aż konto zejdzie do zera. Oczywiście może i można tam coś "tanio" kupić. Jednakże trzeba brać pod uwagę, że każde podbicie ceny kosztuje nas 1,22 PLN i nie można podbijać o więcej niż 0,10 PLN. Dałem się oszukać, fakt. Co do skłonności do ryzyka to grałem i w kasynie u bukmacherów jak też na GPW. Staram się tylko ostrzec ludzi przed oszustami. Jak mówi Słońce Peru: Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijacz Re: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia IP: 83.2.76.* 24.03.09, 09:24 Witam, OLIGOO nie polecam ponieważ podbijają tam BOTY i jestem tego na 100% pewien. NA innym portalu co miesiąc wygrywam po 5 przedmiotów (taki limit) i da sie wygrać a na oligoo nie.. Odradzam, Nie zdradzam nazwy portalu żeby nie robić reklamy i żeby ludzie nie myśleli że jestem z tego portalu, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xavi_veb Re: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 25.03.09, 00:15 tiaaa jasne w ogóle nie jesteś od konkurencji oligoo. tam przynajmniej dają jakieś promocje ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablooo Oligoo-hazard IP: 195.116.86.* 10.12.08, 09:15 No to jestem bogatszy o jedno doświadczenie życiowe i uboższy o 40 zł plus VAT... cóż... takie życie. Dałem się naciągnąć. Nauczka na przyszłość. Najpierw poczytać, zastanowić się, później działać. Jednak moim zdaniem to nie jest oszustwo. Zwykłe naciąganie... jak w 90% telewizyjnych reklam :-) Nie bardzo pasuje mi tu termin "aukcja". Na aukcji nie tracimy pieniędzy (sporych pieniędzy), jeśli aukcji nie wygramy. Tu jest inaczej. Uczciwiej by było gdyby oligoo.pl reklamowałe się jako zabawa hazardowa. Wtedy wiemy, że istnieje ryzyko straty pieniędzy. A po zakupy wracam na Allegro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Zgloszenie o przestepstwie IP: *.arr.gov.pl 10.12.08, 12:23 Witam Wszystkie osoby pokrzywdzone prosze o kontakt na merphi[at]gmail.com (chodzi mi o takie ktore nie wygraly licytacji poprzez oglirobota) Mam dowody ze system posiada automaty ktore nie pozwalaja wygrac. Prosze znalesc chociaz jedna aukcje wygrana przez oligorobota. nie mowiac ze robot zawsze strzela 11s po nas, zglaszam sprawe na policje i im wiecej osob sie zglosi tym lepsza reakacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół oligoo.pl Re: Zgloszenie o przestepstwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:30 Szanowny Panie, Pana wypowiedź traktujemy jako pomówienie, ciężko Panu będzie udowodnić zawartą w tym oskarżeniu tezę jako, że dnia 2008-12-08 o godzinie 13:36:18 wygrał Pan Aukcję o numerze 123 w Naszym Serwisie. Serdecznie pozdrawiamy. Zespół oligoo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Zgloszenie o przestepstwie IP: *.arr.gov.pl 10.12.08, 15:39 Czy to pomówienie to rozstrzygnie kto inny. Ja w przeciwieństwie do Państwa podpisuje się z imienia i nazwiska. Państwo nie podają nr telefonu, nr krs. Jedynie email na który również nikt nie odpowiada. Co do aukcji 123 - mówi pan o wirtualnym bonie na kolejne punkty w serwisie. Zgadza się. Do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Re: Zgloszenie o przestepstwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:19 Podpisuję się pod tym !! Nigdy nie jest się w stanie wygrać! Ja próbowałam z dwóch komputerów razem z synem i ustawiłam oligorobota i co? Nie muszę chyba wyjaśniać efektu końcowego. Chętnie będę świadczyć w tej sprawie i powiem wam ze mam na nich asa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_piskorski@interi Re: Zgloszenie o przestepstwie IP: *.router.finemedia.pl 02.05.09, 07:08 Witam, popieram w 100% Ja straciłem 270 złotych na zakup 500 oligopunktów użyłem dwa razy oligorobota i przebijałem osobiście zostałem przelicytowany i stwierdzam po opserwaci że nie jest możliwe wygrać w oligoo przebijając samodzielnie ( licytacja skończyła się dwie sekundy wcześniej) a z oligorobotem zawsze prędzej skończy się kasa. Jak jest napisane w regulaminie: (nie ma gwarancji na wygranie z oligorobotem i nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za pracę oligorobota) a więc nic dodać nic ująć jeden wielki kant. Nie wiem czy wogule ktoś wygrał jakąś licytację, wystarczy popatrzeć na oferowane towary, to są takie same lub te same towary których nikt nie kupi tylko się licytuje i traci kasę a w końcu i tak ostatnim przebijającym który kupuje jest firma oligoo. Pozdrawiam Józef Piskorski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Zgloszenie o przestepstwie IP: 81.210.61.* 04.06.09, 14:35 zgadzam się, wtopiłem prawie 200 zł.i na 3 sekundy przed zakończeniem licytacji zniknął przycisk "przebij". Oszuści i złodzieje, jedynie w symulatorze można tam wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Tani sprzęt na Święta IP: *.kalisz.mm.pl 10.12.08, 17:28 Obserwuje te aukcje sobie i na szczescie nie wszedlem, ale szkoda mi tych ludzi ktorzy przez oligobooty przegrywaja kase bo ja jeszcze nigdy nie widzialem, żeby wygral oligorobot. Jak dla mnie to maszynka dla zarabiania pieniedzy bo nei ma mozliwosci wygrania - wedlug mnie. A dla tych ktorzy chca zagrac niech najpierw sprawdza namiary na tą firmę, brak krs, brak telefonu, adres tez by przydalo sie sprawdzic. CZY BRAK KRS NIE DAJE WAM DO MYSLENIA?! Oligoo funkcjonuje od soboty a juz kupe kasy sadze ze zarobil i na bieżąco uczestników przybywa. Jak dla mnie to brak wiarygodności dla tej firmy. Uwierze jak naglosni sie tą sprawe i jakies organy scigania wszystko wyjaśnia, lub okaże się ze jest wiecej ludzi, ktorzy przegrali, a prawie nikogo - kto wygral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół oligoo.pl Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 17:39 GTW Media Sp. z o.o. jest właściciel Serwisu www.oligoo.pl działa zgodnie z przepisami prawa polskiego "w organizacji". Numer KRS zostanie umieszczony na stronie niezwłocznie po uzyskaniu potwierdzenia wpisu do rejestru Sądu Rejonowego w Częstochowie. Serdecznie pozdrawiamy. Zespół oligoo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:21 Autorem pomysłu na oligoo nie jestem, choc nie ukrywam że chciałabym byc. Coś mi się tu nie podoba... Chyba nawet wiem co. Czy mi się wydaje czy Podbij.pl i kilka innych serwisów działa na podobnych zasadach, a podbicia również kosztują 1,22 zł, a ologorobot nie jest pierwszym automatem obsługującym aukcję za licytującego. W takim razie czemu nie krytykujemy wszystkich tych serwisów tylko jeden??? Dochodze do wniosku że to walka o klienta. PS. A na Allegro niestety też można się oszukac. Kupujesz od kogoś kto tak jak ty siedzi przed komputerem, pieniądze wpłacasz z góry i w dodatku nie masz gwarancji że przedmiot za który już zapłaciłeś do Ciebie dotrze. Znalazłam wiele przedmiotów którymi byłam zainteresowana a w sklepie kupiłam je po takiej samej cenie albo i niższej. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 10.12.08, 19:48 Wszystko ok, tylko jak to mozliwe ze ktos ustawia robota, a robot licytuje przez 5 godzin z kims kto niby przez 5 godzin rowno co 11 sekund podbija aukcje? I Zawsze wygrywa? sciema!! popatrzcie na aukcje zakonczone! nie dam sie nabrac pomysl super ale to jest oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.kalisz.mm.pl 10.12.08, 21:05 tylko na allegro z kazdym uzytkownikiem mozna sie skontaktowac, kazdy uzytkownik wystawia opinie a tutaj nie ma zadnego kontaktu. KRS nie ma bo w organizacji? Telefon też sie organizuje? Moim zdaniem licytacje sa obstawione przez właścicieli oligoo i nie ma prawie szans żeby wygrać. Sprawe powinna sprawdzic policja gospodarcza, a przynajmniej powinno to sie nazwac portal hazardowy!!! Jak na razie to wlasciciele oligoo nawet nie probuja rozwiac wątpliwości co do prawidlowego rzebiegu licytacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 21:23 Te... nie bądź taki kozak :P. Jesteś tak negatywnie nastwiony i tak stanowczy co do swojego przekonania że napewno go nie zmienisz. Ale nie o to chodzi bo każdy ma prawo do własnego zdania tak samo jak każdy wie co robi biorąc udział w takich licytacjach. Niestety istnieje coś takiego jak ludzka naiwnośc a serwis też musi zarabiac. Licytacja przez internet to nie to samo co na żywo gdzie masz obok siebie ludzi z którymi rywalizujesz, i to też jest element ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.kalisz.mm.pl 10.12.08, 22:26 Wiesz, obserwowałem kilkanascie aukcji i jeszcze sie nie pomylilem kto przegra:) Jezeli ktos chce byc wiarygodny to telefon by sie przydal. Tak jak wspomnialem ja oligoo nie wierze i moim zdaniem nie ma realnych szans wygrac aukcje!!! Jezeli "zespół oligoo" udowodni ze ich aukcje sa oki to uwierze.... Mozliwosci udowodnienia jest wiele..... Pisze tylko z jednego powodu: ilu nieswiadomych internautow sie jeszcze na to nabierze, choc mysle ze wieksza czesc uczestnikow to uczestnicy czysto wirtualni:) Pomysl fajny ale czy legalny to nie wiem dlatego chcialbym by ktos to sprawdzil i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 21:29 A po co Ci telefon?! Adres masz śmignij sobie do Częstochowy i powiedz im co o nich myślisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.kalisz.mm.pl 10.12.08, 22:30 A teraz zacytuje pewną wypowiedz na tym forum i dotyczącą uzytkownika "Nastja": Wysłałem link tego forum do autorów pomysłu www.oligoo.pl i szczerze powiedziawszy jakoś dziwnie, zaraz pojawiła się pochwalna wypowiedź. A to Ci!:) PS. W sumie to Aligoo z wymyslaniem nickow nie ma najmniejszego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Szanowny zespole oligoo IP: *.izacom.pl 10.12.08, 23:41 Mam w glebokim powazaniu pod iloma nickami bedziecie sie tu podpisywać. Możecie się domyślać co myślę o Was (a także o wszystkich serwisach tego typu). Wasza gra opiera się na zasadach "aukcji o dolara" (pl.wikipedia.org/wiki/Aukcja_o_dolara), w której, cytuję: "[...] gracze z pełną informacją i wykonujący wyłącznie racjonalne posunięcia, podbijają stawkę do absurdalnie wysokich wartości, w efekcie tracąc wszystkie swoje pieniądze". Nie jestem pewien, czy Wasze przedsięwzięcie nie powinno zostać nazwane grą hazardową - ponieważ ukrycie informacji np. o historii podbić, ilości licytujących użytkowników oraz możliwość dołączenia nowych graczy/czy ten termin pada w regulaminie?/ w każdej chwili posiada cechy losowosci. (Warto zwrócić uwagę, że grą losową jest także gra w 3 karty, więc i w tym przypadku prokuratura może być zainteresowana). Ale idźmy dalej, założę się, że owo przedsięwzięcie nie podlega w chwili obecnej pod ustawę o grach losowych, zakładach wzajemnych i grach na automatach - co to znaczy? Nad "grą" nie ma żadnej kontroli i w gruncie rzeczy nic nikt nie może organizatorom zrobić. Ba, mogą oni całkiem legalnie podbijać stawki mając dostęp do informacji, bo kto im tego zabroni? Jedyną drogą do wyeliminowania tego typu przedsięwzięć jest udowodnienie, że oligoo to w istocie platforma hazardowa, co chyba ta Pani z zespołu oligoo (moje domniemanie) już powiedziała (ale to nie jest dowód). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 00:07 obserwujac "oligoo" widac ze wygrywaja nicki ktore pojawiaja sie z nienacka i wygrywaja.....jak wygrywaja to dlaczego nie graja dalej ?? na innych przedmiotach ?? apetyt rosnie w miare jedzenia a tu go bie widac ... sciema i powodzenia dla "grajacych" ktorym sie wydajaje ze graja i wygraja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.acn.waw.pl 11.12.08, 00:48 Tu się przyda małe sprostowanie. Otóż o wygranej decydują dwa czynniki: -szczęście, czytaj też gapiostwo przebijającego przeciwnika. -wytrwałość, czyli siedzimy aż nie wygramy, i tak zarobimy. Które nie muszą iść w parze. Widać że wam brakuje zarówno jednego jak i drugiego. Brakuje też oliwy w głowie - z całym szacunkiem, ale patrząc na to co piszecie z lotu ptaka... pożal sie Boże. Wystarczy tylko przeczytać regulamin oraz zasady. Coś trudnego? Czy w to społeczeństwo już nie potrafi zrozumieć/zinterpretować najprostszego tekstu? Ludzie! Czytajcie! Panie ministrze prosimy o większy nacisk na oświatę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.izacom.pl 11.12.08, 00:52 to prosze mi jeszcze wyjasnic mechanizm cen minimalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.acn.waw.pl 11.12.08, 01:18 Jeszcze nie cytowałam sama siebie :) "-szczęście, czytaj też gapiostwo przebijającego przeciwnika. " Ale rozumiem, trudno się myśli o tej porze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluhy Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 09:21 pozyjemy - zobaczymy mysle ze prokuratura szybko ustali czy nicki kture wygraly jakas licytacje to osoby fizyczne czy tylko boty majace za zadanie wyludzic nasze pieniadze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkatera Re: Szanowny zespole oligoo IP: 93.159.133.* 18.06.09, 01:18 To tak samo jak z fruli.pl nieliczni narzekają ale przeważnie są to osoby, co weszły raz kliknęły i chciałyby wygrać wszystko od razu;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Szanowny zespole oligoo 23.06.09, 15:48 nie ma co się tak spinać przegra ktoś 1000zł, to pozniej przeczyta regulamin i bedzie wszystko jasne najlepiej sie uczy na wlasnych bledach Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Szanowny zespole oligoo 30.06.09, 09:50 Gość portalu: Genowefa napisał(a): > z całym szacunkiem, ale patrząc na to co piszecie z lotu ptaka... pożal sie Boże. hehe, trafne okreslenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Szanowny zespole oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:40 teraz można porównać rózne tego typu aukcje i wymieniać doswiadczenie resumir.pl.Resumir - pierwsza polska porównywarka aukcji typu all-pay Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Szanowny zespole oligoo 06.07.09, 18:37 Gość portalu: zenit napisał(a): > teraz można porównać rózne tego typu aukcje i wymieniać doswiadczenie > resumir.pl.Resumir - pierwsza polska porównywarka aukcji typu all-pay szkoda że nie widać aukcji które się lada chwila zakończa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imks Re: Szanowny zespole oligoo ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 19:49 img img img typ aukcji: Po groszu cena detaliczna: 3999.00 pln 1 przebicie: 0.01 pln twoje oligooroboty dodaj oligoorobota Licytuj od kwoty Licytuj do kwoty Ilość przebić Ustaw prowadzi: pattka 00:00:05 Aktualna cena brutto bez kosztów wysyłki 38.76 4 Licytujący Kwota Czas Typ pattka 38.76 2009-07-08 19:41:04 Przebicie Polly 38.75 2009-07-08 19:40:53 Przebicie pattka 38.74 2009-07-08 19:40:41 Przebicie Polly 38.73 2009-07-08 19:40:30 Przebicie pattka 38.72 2009-07-08 19:40:19 Przebicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini OLIGOO - czy warto zaufac? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.12.08, 09:56 § 3 pkt 9. Operator zastrzega sobie prawo unieważnienia Aukcji w przypadku, gdy Użytkownik posłużył się nieautoryzowanym przez Operatora oprogramowaniem lub w inny sposób naruszył prawo, dobre obyczaje lub zasady Regulaminu. pkt 10. Operator oświadcza, że jego pracownicy oraz najbliżsi członkowie ich rodzin nie biorą udziału w organizowanych przez niego Aukcjach. I moim zdaniem organy ścigania powinny sprawdzić czy te punkty są respoektowane przez zespół Oligoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 12:49 Wydaje mi się że organy ścigania powinny zajmowac się bardziej poważnymi sprawami niż rywalizacja pomiędzy konkurującymi serwisami aukcyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.eclipse.put.poznan.pl 11.12.08, 15:46 cale szczescie nie Ty o tym decydujesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:07 Nie ja ale mój mąż. Może chcesz z nim o tym porozmawiac? Zawracanie dupy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:17 Proszę o kontakt osoby, które coś wygrały... a także tych, którzy umoczyli... limap@poczta.onet.pl zdaje się, że coś jest nie halo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.jmdi.pl 11.12.08, 22:07 Ludzie! Myśleliście że za 50 PLN uda wam się wygrać plazmę 42 cale?:) Nie straszcie się prokuraturą i sądem, czasami można stracić tą symboliczną stówkę w grze hazardowej. Ach i uważajcie hazard podobno wciąga;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.eclipse.put.poznan.pl 12.12.08, 08:15 Cały wałek polega na tym, że oligoo, będąc w istocie grą hazardową, nie podlega jako tako pod odpowiednią ustawę o grach itp. Co za tym idzie, nie musi mieć żadnych procedur kontrolnych, więc nawet jeżeli orżnie (nie mówię że to robi) wszystkich swoich klientów to i tak nikt się nie dowie. Biorąc pod uwagę skalę obrotu, potencjalną liczbę poszkodowanych i kwotę, jaką traci skarb państwa właściwe jest rozstrzygnięcie sądu na temat czy oligoo to gra hazardowa czy nie. Jeżeli zespół oligoo wskaże odpowiednią interpretację przepisów z urzędu podatkowego - dla mnie sprawa jest zakończona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluhy Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 09:19 walek - cos w stylu kredytow w systemie argentynskim zreszta z czasem skonczy tak samo narazie mozna tylko pogratulowac glupoty ludziom kturzy w tym mocza pieniadze -ale ta gra jak wszystkie oszustwa bazuje na pazernosci ludzkiej wiec zawsze znajdzie sie jakis naiwniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 01:37 Rety... w końcu ktoś napisał coś mądrego... - ręce opadają co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluhy Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 09:21 albo jestes wyjatkowa kretynka albo pracownikem serwisu oligoo to 2 bardziejmi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:49 W takim razie jestem wyjątkową kretynką. I dopisałabym frajerze ale w przeciwieństwie do wszystkich pozostałych i ciebie mam jeszcze trochę kultury. Dyskusje na tym forum nie mamją najmniejszego sensu. Myślałam że odbywają się tu rozmowy na poziomie tym czasem każdy potrafi tylko i wyłącznie słac pod adresem innych obraźliwe komentarze. Nie było miło. Powodzenia w dalszych dyskusjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:55 Kolezanko, Myslę ze nie ma się co stresowac :) ...wszystko bedzie dobrze! Mnie też dziwi poziom niektórych wypowiedzi. Ale tak samo jak ludzie są rózni tak i poziom wypowiedzi jest rózny. I podsumowując moje dotychczasowe wypowiedzi: ja tam gram. Mój kolega gra także i ma juz za sobą jedną akucje w której wylicytował monitor LCD. Kto nie chce i komu nie pasują takie aukcje i tak przecież nie musi... ja będę, bo to fajna zabawa - tym bardziej że mam już chrapke na laptopa!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.12.08, 14:58 ale wam cos pokaze moze to bedzie sposobem. godz 14.58 12.12.2008 a ja juz wiem ze pawel_660 nie wygra i szkoda mi tego goscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tula Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:33 sprawdzałam i wygrał paweł_660 to dobrze?? czy to ta ich maszyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmr Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.dialog.net.pl 14.12.08, 09:14 Wygrał, ale kosztowało go to ponad 2 tys. złotych. A ponadto administratorzy usunęli historię wygranych aukcji zostawiając tylko dwadzieścia ostatnich (przedtem było kilkaset aukcji, chyba od początku serwisu), tak żeby nikt nie mógł prześledzić kto i kiedy zwyciężył... Czyżby coś było do ukrycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak DROGI SPRZĘT na Święta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.12.08, 14:57 Mozna sie bylo spodziewać ze jako domniemany pracownik oligoo bedziesz chciala podwazyc sens tej rozmowy. Nie myslalem ze cokolwiek tu z tobą wyjaśnimy, ale ciesze sie, że moze ktos zanim zacznie grac na oligo spojrzy tutaj i ustrzeze sie od tracenia pieniedzy na oligoo. Wystarczy ze zanim zacznie grac poobserwuje troche aukcji i zobaczy na jakich zasadach to sie odbywa i ze tak naprawde to nie ma sensu licytowac bo i tak sie nie wygra, chyba ze wlasciciele oligoo pozwolą by ktos raz na jakis czas cos sobie wygrał zeby nie bylo..... Tutaj tez mogą skontaktowac sie osoby ktore zgłoszą sprawe na policje i bedą mogły w jakikolwiek sposob sie ze soba skontaktowac Pozdrawiam Jedynie co sie zgadza na stronie to jest to ze sa aukcje jakich jeszcze nie bylo.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak BARDZO DROGI sprzęt na Święta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.12.08, 14:59 Mozna sie bylo spodziewać ze jako domniemany pracownik oligoo bedziesz chciala podwazyc sens tej rozmowy. Nie myslalem ze cokolwiek tu z tobą wyjaśnimy, ale ciesze sie, że moze ktos zanim zacznie grac na oligo spojrzy tutaj i ustrzeze sie od tracenia pieniedzy na oligoo. Wystarczy ze zanim zacznie grac poobserwuje troche aukcji i zobaczy na jakich zasadach to sie odbywa i ze tak naprawde to nie ma sensu licytowac bo i tak sie nie wygra, chyba ze wlasciciele oligoo pozwolą by ktos raz na jakis czas cos sobie wygrał zeby nie bylo..... Tutaj tez mogą skontaktowac sie osoby ktore zgłoszą sprawe na policje i bedą mogły w jakikolwiek sposob sie ze soba skontaktowac Pozdrawiam Jedynie co sie zgadza na stronie to jest to ze sa aukcje jakich jeszcze nie bylo.....:))) Mam nadzieje ze jak najmniej osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Tani sprzet na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 15:10 Zastanawia mnie jedna sprawa. Skoro nie da się wylicytować nic, to czemu mój bliski znajomy wygrał monitor? Przyznam, ze sam jeszcze nie wygrałem lecz staram się mie ć swój okreslony cel i go osiągnąć, tzn. wylicytowac laptopa. jak mi się uda - od razu powiem. Poszukując w internecie informacji na temat takich serwisów trafiłem na informację z na niemieckich portalach, że jeden z tego typu portali miał sprawę w Sądzie w Niemczech i uwaga: Sąd stwoerdził, ze to nie jest hazard, a wszytsko co się odbywa odbywa się legalnie w 100%. Oczywiście sa dwa aspekty tej sprawy: 1. Polskie prawo jest inne. 2. Dotyczyło to innego serwisu. Jak jednak mniemam podobnie byłoby w przypadku oligoo. Co do uczciwości twórców - wydaje mi się, ze jest to interes na tyle nowy, ze jego twórcy nie łamią przepisów prawa, bo wiedzą że źle się to dla nich skończy. Wszystko jest napewno przemyślane i przekalkulowane. Jestem wręcz pewien że to nie jest żande oszustwo, bo jesli by było to współczuję im... i to bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.aster.pl 12.12.08, 15:48 Nie zauważyliścnie może jednej prawidłowości? Takich serwisów jak oligoo jest więcej - aukcje za grosz, grosik, podbij itd. Sporo się tego ostatnio namnożyło. W związku z powyższym, zastanawia mnie jedna rzecz w tej dyskusji - wszyscy najbardziej nieszczęśliwi i sfrustrowani jadą tylko i wyłącznie po oligoo, chociaż tamte aukcje działają na dokładnie takiej samej zasadzie. Człowiek kupuje punkty, sporo traci, może coś wygra, ale generalnie serwisy sporo zarabiają. Mają do tego święte prawo. Miałam nawet coś napisać co myślę odnośnie tego czy oligoo jest uczciwe czy nie, ale to że pisze się tylko o oligoo rzuciło mi się w oczy. Osobiście uważam, że spośród wypowiadających się na tym forum osób, tylko niewielki procent jest tych "z ulicy". Osobiście uważam że 3/4 wypowiedzi jest opłacane przez konkurencję, a że największą w tej chwili jest Podbij, to myślę że własnie przez nich. Na czele z panem, który straszy policją, sądami gosodarczymi i tym który tak uważnie obserwuje nic nie kupując. Nikomu normalnemu by się nie chciało. Z resztą nie wydaje mi się, żeby komuś się również chciało wałkować jeden wątek przez tydzień. Normalny człowiek wypowiada się raz, góra dwa i to tyle. Ludzie nie czytajcie takich wątków, bo ci ludzie sporo kasy dostają, żeby obsmarowywać konkurencję, a wy się na to nabieracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 19:04 Gdy zasugerowałam, kilka komentarzy wyżej że mowa jest tylko i wyłącznie o oligoo.pl okazało się że jestem pracownikiem oligoo. Tak nie jest ale nie będę się nikomu tłumaczyc. Obawiam się jednak że koleżanka zostanie oceniona podobnie, a o innych serwisach nadal nie będzie mowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kron Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.jmdi.pl 12.12.08, 20:20 Nastja a nie zastanowiło cię to że ktoś założył forum o tym portalu jeśli chcesz poczytać o innych wejdź na goldenline lub po prostu wpisz ich nazwy w google i uwierz mi wyskoczą inne fora i blogi naprawdę to nic trudnego. Mi zajeło to dosłownie 10 sek i miałem to co chciałem polecam jeśli nie masz co robić piątkowy wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:22 Drogi kronie. Jeśli czytałeś pozostałe moje posty i rozumiesz mój tok myślenia wiesz że celem moim jest porównanie dwóch działających serwisów a mianowicie oligoo i podbij a nie rozpoczęcie dyskusji tylko i wyłącznie o podbij. Jak narazie wielkiej różnicy między nimi nie zauważyłam natomiast większośc wypowiada się krytycznie o oligoo, jeśli zaś pojawiają się opinie o podbij to są one pochwalne - mimo że to forum o oligoo jak już wspomniałeś. Skoro więc mowa o jednym i o drugim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka3006 Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: 83.2.76.* 24.03.09, 10:10 Witaj, Pierwszy portal na którym brałem udział w aukcjach był podbij.pl I nie ukrywam że też idzie utopić kasę ale jak narazie to sporo wygrałem, możecie zobaczyć w aukcjach zakończony i będzie tam z 15 aukcji wygranych prze zemnie, A co do oligoo to jest smieszne, Ustawiłem oligorobota i poprostu nie da się wygrac, przez cała aukcje byłem sam jako automa i poszło dużo podbić, ale nie wygralem, cały czas przebijalo mnie 6 tych samych osób, których po zakończeniu tej aukcji juz nie było w ogóle widać na aukcjach ,Trochę dziwne co nie ? ? akurat wszystkim skończyły się oligoo punkty i już nie brały udzialu w aukcjach, Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 00:09 po prostu zwaliłeś z oligoorobotem. mi jakoś nieźle idzie, w większości aukcji jestem "znaczącym" graczem. lepiej poćwiczyć na symulatorze, jak nie jest się pewnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk_lover Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję IP: *.lanet.net.pl 25.06.09, 00:08 no tych serwisow jest coraz wiecej, juz nawet powstaja portale na ktorych mozna powornywac rozne portale aukcyjne np. www.resumir.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mathador Re: Wypowiedzi opłacone przez konkurencję 26.06.09, 22:45 no mnoży ich się jak "mrówków" ale stronka fajna, można szybko sprawnie porównać itd Tylko komu się chce na wszystkich serwisach zakładać portale, no i na wszystkich inwestować w podbicia, żeby ewentualnie móc szybko reagować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 16:11 hmmm po stokroć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kron Tani sprzęt na Święta IP: *.jmdi.pl 12.12.08, 18:59 Jak na razie przegrałem ale cóż takie życie 50 zł nie majątek jak już ktoś tu napisał bogatszy o doświadczenie. Czy to ściema pewnie tak czy można wygrać oczywiście że tak; to tak jak gra w totka każdy może ale nie każdy musi. Czy polecam hhh jeśli ktoś ma za dużo kasy tak a jeśli ktoś się chce uczyć na cudzych błędach to niema takiej potrzeby by się rejestrować. Ale oczywiście wybór należy do każdego z nas - mam demokrację. Właściciele również mają do tego prawo by prowadzić taki biznes. Dane firmy są poprawnie zamieszczone jak do tej pory oczywiście brakuje nr tel wiadomo by się przydał tylko po co ( aby każdy mógł zadzwonić i się wyżalić nawsadzać) czy był by to sens no chyba że 0700 :). A swoją drogą czy istniej możliwość wyrejestrowania lub zmiany adresu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdrugijurek Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 17:21 Kron napisał "A swoją drogą czy istniej możliwość wyrejestrowania lub zmiany adresu ??". Ja dodam jeszcze - dlaczego nie nie można usunąć "oligobota" jak się rozmyślimy, czy koniecznie musi zeżreć wszystkie punkty? Czy może ktoś się pochwalić, że wygrał i otrzymał wygraną na tym oligo. Jak patrzę na wyniki wygranych to nawet licząc punkty 1=10gr + cena wylicytowana to firma prowadząca ma w plecy i to czasami nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kron Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.jmdi.pl 13.12.08, 21:35 o ile nie wygrywają podstawione osoby - umówmy się nikt nie zakłada firmy po to by komuś sprzedawać sprzęt wart 1200 po 120 zł nie ma takich rabatów i producentów lub importerów. W bajki przestałem wierzyć już dawno. Poza tym wystawiany jest bardzo często ten sam sprzęt. Przykład PERFUMY oszczędzasz: 178.00 pln cena detaliczna: 198.00 pln cena końcowa: 20.00 pln zwycięzca: W......... Licytacja trwała nie wiem jak się skończyła na jakiej kwocie ale ktoś musiał zapłacić 20 zł. jeśli na licytacji dobiła kwota do 18 zl. to tak naprawdę firma zarobiła 180 zł. minus rabat u importera i firma nie jest do tyłu ale do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmr Tani sprzęt na Święta IP: *.dialog.net.pl 14.12.08, 10:58 Nie trzeba nikogo zatrudniać, wystarczy pomysł i sprawny informatyk. Gdy tak sobie rozważam ideę takiego serwisu, to gdybym zakładając taki serwis chciał sobie obniżyć początkowe koszty związane z początkowo małą ilością licytujących i małymi przychodami z licytacji, a nie miałbym czystych zamiarów, to myślę, że technicznie jest to bardzo prosto przeprowadzić. Można by stworzyć "robota" (wszystkie roboty to właściwie programy), który może mieć ma pewne fory: np. licytuje w ostatniej sekundzie, lub jej ułamku, jeżeli cena wylicytowana (i koszty przebić licytantów) nie zapewniają odpowiedniego przychodu. Robot nie jest zbyt widoczny, bo ludzie najczęściej przebijają 2-3 sekundy wcześniej Po osiągnięciu odpowiedniego zysku minimalnego z licytacji robot mógłby odpuścić. Bez trudu chyba można by też stworzyć robota, który mógłby wygrać każdą wyznaczoną licytację lub podbić ją do określonego wysokiego poziomu. Korzystałby z wielu nicków, które zmieniałby by siebie w trakcie takiej ustawionej licytacji. Program mógłby wygrać ją w taki sposób, że przebija licytantów i w sytuacji, gdy konkurenci przebiją w ostatniej sekundzie nie zalicza im przebicia, ze niby za późno zalicytowali. Ceny wylicytowania zbyt wysokie nie są zbytnio marketingowe więc jest to dobry sposób na zakończenie aukcji nawet bardzo drogiej rzeczy po bardzo niskiej cenie, ale tak naprawdę kosztu właściwie nie ma, bo robotowi przecież nie trzeba nic wysyłać. Oczywiście byłoby bardzo dużym błędem, gdyby 100% aukcji byłoby wygranych przez program. Ale skoro nikt z zewnątrz nie mógłby skontrolować kto i co wygrał, nikt by się nie dowiedział, kto co dostał i kto istniej a kto nie. Z czasem, gdy biznes by się rozkręcił i do serwisu przybyłoby wystarczająco dużo licytujących do generowania zysku, uruchamianie takich programów nie byłoby potrzebne a i ślady trudnych początków można by skasować i zatrzeć. Tak sobie myślę teoretycznie i nie wiem, czy w omawianym serwisie ma to miejsce. A na koniec ciekawostka: jak pokazuje dns.pl domena jest zarejestrowana na osobę fizyczna a nie na firmę. Odpowiedz Link Zgłoś