seth.destructor 20.04.08, 10:18 Gdańsk przetrzyma wszystko, nawet Głód(zia). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyprawak Beton w Gdańsku? - To nie przejdzie 20.04.08, 10:47 Radio-sterowność i betonowość Głódźia-flaszki wzmocni tylko postawy antyklerykalne, i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 czy będą Go witać czołowi pluraliści 20.04.08, 10:35 Wałęsa, TVN i Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: czy będą Go witać czołowi pluraliści 20.04.08, 11:18 alebaba17 napisał: > Wałęsa, TVN i Gazeta Wyborcza..NIE! Tylko Rydzyk,Nowak,Kurski,Kobylański,Bender,miss Sobecka..TRWAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
alex9991 Re: czy będą Go witać czołowi pluraliści 20.04.08, 13:08 Powitajmy!: APAGE SATANAS! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Abp Gocłowski apeluje o serdeczne powitanie now.. 20.04.08, 14:51 Serdecznie i z flaszką a jakżeżby. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Abp Gocłowski apeluje o serdeczne powitanie n 20.04.08, 15:04 A ja ciesze sie, ze nie bede wiecej musial sluchac gledzenia Goclowskiego - wewnetrznego wroga KK. PS - Bolek musi pewnie byc w "nieutulonem" zalu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 re: wet3 20.04.08, 18:28 wet3 napisał: > A ja ciesze sie, ze nie bede wiecej musial sluchac gledzenia > Goclowskiego - wewnetrznego wroga KK. > PS - Bolek musi pewnie byc w "nieutulonem" zalu. Odpowiadam ci w dzisiejszym wątku dotyczącym odejścia Arcybiskupa Gocłowskiego, bo nie wiem, czy zajrzysz do wczorajszego. Zdaje sobie sprawę, że z mojej strony jest to strata czasu. A może nie? wet3 napisał: > Widac, ze niezle masz pod deklem pokrecone i chcesz przepychac swoja > wersje "katolicyzmu". Przypomne ci tylko, bladzaca owieczko, ze nie > kto inny tylko Episkopat bardzo wyraznie powiedzial iz atak na RM > traktowany bedzie jako atak na Episkopat!!! Czy ty lewaku skonczony > cos z tego rozumiesz? Czy nie przypominasz sobie, ze po tym > oswiadczeniu Episkopatu Goclowski jak rowniez i srodowiska Tygodnika > Powszechnego nie przestali atakowac RM! I kto tu jest rozbijaka KK > od wewnatrz, madralo? Jak chcesz utworzyc sobie sekte > pseudokatolicka ooderwana od Rzymu i poslusznemu Rzymowi Episkopatu, > to zbuduj sobie taka, a katolikom tylkow nie truj i nie probuj > ludziom w glowach macic, "pobozny eurolewaku!!! Podałem ci źródła, z których możesz się dowiedzieć jak mało wspólnego ma pseudokatolicyzm jaki wyznajesz z naukami Ojca Świętego. Słownictwo jakim się posługujesz, obelgi, agresja i nienawiść świadczą o tym, kim jesteś naprawdę. A brak otwarcia na jakiekolwiek argumenty potwierdza to co napisałem o cechach charakteryzujących sekty. Dla ciebie ostatecznym autorytetem jest biznesman, szef sekty o dziwnych powiązaniach z Rosją - Rydzyk i jego nauki (wtedy, gdy wyrzucano z Rosji polskich proboszczów, jemu udostępniono nadajniki na Uralu), dla mnie JPII i jego nauki. Kościół w Polsce ma problem z Rydzykiem, nie może się zdobyć na radykalne rozwiązanie, aby nie doprowadzić do rozłamu w polskim KK A oto artykuł z Gazety Polskiej z roku 2002 o RM: rm.radiomaryja.pl.eu.org/rmryd81.htm A kto rozbija kościół można było kilka razy usłyszeć z ust Prymasa Glempa. Np. w grudniu 2005 r. Prymas Glemp powiedział Katolickiej Agencji Prasowej: „Jeżeli Radio Maryja chce być katolickie to powinno kształtować jedność Kościoła, a tymczasem działalność tej rozgłośni prowadzi do rozbicia”. Więcej: www.malach.org/article.php/radio-Maryja-rozbija- Kosciol. Zamiast bluzgać poczytaj i nawróć się na prawdziwy katolicyzm, katolicyzm Jana Pawła II.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Rw: marek99az1 20.04.08, 18:56 Glupoty pitolisz! Dla mnie jako katolika liczy sie tylko i wylacznie orzeczenie Episkopatu oraz wypowiedz Rzymu. Powtarzam ci jeszcze raz - Episkopat wyraznie w swej wpowiedzi stwierdzil, ze atak na RM jest atakiem na Episkopat. Rzym (ani JP2, ani B16, ani general Redemptorystow), pomimo naciskow ze strony Zydow i "katolikow" twego autoramentu nie powiedzial ani jednego negatywnego slowa o RM. Mozesz mi dodawac setki "dowodow"! Zyj sobie w swoim swiecie nienawisci do polskosci i prawdziwego katolicyzmu. Uwazam ciebie, podobnie jak Goclowskiego i "towarzystwo" Tygodnika Powszechnego za lewackiego nienawistnika i maciciela !!! PS - wiecej nie odpowiadam na twoje glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Rw: RW wet3 20.04.08, 19:34 wet3 napisał: > Glupoty pitolisz! Dla mnie jako katolika liczy sie tylko i wylacznie > orzeczenie Episkopatu oraz wypowiedz Rzymu. Powtarzam ci jeszcze > raz - Episkopat wyraznie w swej wpowiedzi stwierdzil, ze atak na RM > jest atakiem na Episkopat. Rzym (ani JP2, ani B16, ani general > Redemptorystow), pomimo naciskow ze strony Zydow i "katolikow" twego > autoramentu nie powiedzial ani jednego negatywnego slowa o RM. > Mozesz mi dodawac setki "dowodow"! Zyj sobie w swoim swiecie > nienawisci do polskosci i prawdziwego katolicyzmu. Uwazam ciebie, > podobnie jak Goclowskiego i "towarzystwo" Tygodnika Powszechnego za > lewackiego nienawistnika i maciciela !!! > PS - wiecej nie odpowiadam na twoje glupoty! Jestem spokojny, że inni forumowicze porównując teksty uśmieją się, że z mojego tekstu wynika, że jestem „lewackim nienawistnikiem i mącicielem”. Słowa Prymasa są dla ciebie głuotą? Przeczytaj zamulony fanatyku list wyrażający opinię Watykanu o RM: „Warszawa, 3 kwietnia 2006 N.12.215/06 Ekscelencjo, Stolica Apostolska od dłuższego czasu z uwagą i cierpliwie śledzi działalność rozgłośni Radio Maryja w Polsce. Dała temu urzędowy wyraz także podczas wizyty ad Limina biskupów polskich pod koniec 2005 r. Nie uszło uwagi Stolicy Apostolskiej zaangażowanie się Radia Maryja i tym razem (w kontekście niedawnych kampanii wyborczych i bieżących wydarzeń dotyczących władzy ustawodawczej i wykonawczej) w sprawy polityczne przez transmisje i zajmowanie określonego stanowiska; zauważyła również związaną z tym interwencję Konferencji Episkopatu Polski, która — zgodnie ze swoją kompetencją — listem Prezydium, skierowanym do o. Zdzisława Klafki, Przełożonego Polskiej Prowincji Ojców Redemptorystów, krytycznie odniosła się do takich poczynań rozgłośni i przypomniała wskazania Kościoła w tej materii. W związku z tym Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej, pismem N. 1979/06/RS z dnia 21 marca 2006 r., skierowanym do Nuncjatury Apostolskiej w Polsce, zauważa, że „uciążliwą sprawą Radia Maryja z pełną uwagą i stanowczością powinni się zająć: biskup toruński (gdzie radio ma siedzibę), władze zakonne Zgromadzenia Ojców Redemptorystów oraz Konferencja Episkopatu Polski”. Sekretariat Stanu przypomina Konferencji Episkopatu Polski szczególny jej obowiązek w tym zakresie. Radio Maryja bowiem, niezależnie od tego, że przynależy do wspólnoty zakonnej, jest podporządkowane pasterskiej odpowiedzialności biskupów, którzy mają czuwać nad duszpasterskimi przedsięwzięciami tej rozgłośni („conviene loro [ai Vescovi] ribadire quanto detto dall'Ecc.mo Segretario per i Rapporti con gli Stati, durante la recente Visita Ad Limina apostolorum, e cioe, che pur appartenendo Radio Maryja ad una Congregazione religiosa, essa ricade, come radio cattolica, sotto la responsabilita pastorale dei Vescovi, ai quali spetta di vigilare sull'impatto pastorale dei programmi dell'emittente”). Stolica Apostolska prosi więc usilnie biskupów polskich, aby zgodnym działaniem przezwyciężali aktualne trudności spowodowane przez niektóre transmisje i stanowiska zajmowane przez Radio Maryja, które nie uwzględniają w wystarczającym stopniu słusznej autonomii sfery politycznej („seguire una linea comune per superare le attuali difficolta causate da alcune trasmissioni e prese di posizione di Radio Maryja, che non tengono sufficientemente conto della giusta autonomia della sfera politica”). Zob. również Przemówienie Ojca Świętego Benedykta XVI do I grupy biskupów polskich z 26 listopada 2005 r., n. 5 (L'Osservatore Romano, wyd. pol., 27, 2006, n. 2, s. 30). Przekazując te wskazania, uprzejmie proszę i nalegam, aby Konferencja Episkopatu Polski zespoliła wysiłki i konsekwentnie wypełniła swoje pasterskie obowiązki w duchu powyższych uwag, skutecznie nadzorując duszpasterski wymiar działalności tego radia i innych medialnych środków z nim związanych. Pragnę też poinformować, że kopię niniejszego pisma przekazuję wszystkim biskupom diecezjalnym oraz o. Prowincjałowi Z. Klafce.” Dziękując za życzliwą współpracę, łączę wyrazy szacunku i ponawiam najlepsze życzenia dla całej Konferencji Episkopatu Polski + Józef Kowalczyk, Nuncjusz Apostolski Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Rw: Rw: wet3 20.04.08, 20:56 I jeszcze jedno, w nawiązaniu do twego "PS". Tchórzysz, po prostu tchórzysz. Nie dałeś żadnego konkretu. Twoim konkretem był tylko bluzg nienawiści i epitetów. Napisałeś: "Dla mnie jako katolika liczy się tylko i wyłącznie orzeczenie Episkopatu oraz wypowiedz Rzymu". W poprzednim liście podałem ci więc wypowiedź Rzymu, pełny tekst listu Nuncjusza Apostolskiego do Księdza Arcybiskupa Józefa Michalika: (www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WE/kowalczyk/radio_maryja_06042 006.html. No i co, jest wypowiedź Rzymu czy nie? Liczy się dla ciebie, czy już teraz nie? W kazaniu jakie wygłosił 25 sierpnia 2007 r. w Częstochowie na spotkaniu z biskupami diecezjalnymi, kard. Stanisław Dziwisz powiedział: „Nadszedł czas, aby – w imię odpowiedzialności przed Ojcem Świętym i Kościołem, a także przed tymi, którzy po nas przyjdą – zabrać ostateczny głos w sprawie zasadniczej, a sprowokowanej przez Radio Maryja. Nie chodzi tu tylko o samą osobę dyrektora, lecz o naszą odpowiedzialność za duszpasterstwo, które stopniowo wymyka się spod kontroli biskupów i przechodzi w inne ręce“, „Należy zdecydowanie zażądać od ojców redemptorystów, aby sprawa Radia Maryja została ustawiona według myśli Kościoła i ku dobru, i jedności naszych wiernych. Istnieje bowiem wielkie, a czasem nawet w tym gronie, nieuświadamiane zagrożenie, że Kościół w Polsce utożsamiany jest jedynie z pozycją Radia Maryja“. „Jest bezwzględnie koniecznym ustanowienie nowego zarządu Radia Maryja i telewizji Trwam“. To był głos prominentnego członka Episkopatu. To też głupoty? Więcej szacunku do autorytetów oszalały człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Warto by przebadac Walese, ten czlowiek 20.04.08, 18:01 zachowuje sie jak buzdozer ,niszczy wszystko co osiagnal. Odpowiedz Link Zgłoś