art.usa 23.11.08, 14:38 Pomimo tego ze nie popieram polityki Prezydenta, to co tam robi, to jest to razo ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swojak19 Dlaczego prezydent popiera reżim Sakaszwilego? 23.11.08, 14:49 Równie dobrze mógłby poprzeć Łukaszenkę,na Białoruś bljest znacznie bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Dlaczego prezydent 23.11.08, 15:26 swojak19 napisała: > Równie dobrze mógłby poprzeć Łukaszenkę,na Białoruś bljest znacznie > bliżej. jak chce na emeryturze dorobić na amerykańskich uniwersytetach musi wykonywać prikazy KC USA Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dlaczego prezydent 23.11.08, 15:35 smotri.com/video/view/?id=v6880595988 Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Dlaczego prezydent 23.11.08, 15:43 www.youtube.com/watch?v=HmYz8myGx8w A co mowia o jego przyjacielach? Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Żenada . Zostało tam dwóch starozakonnych preziów 23.11.08, 14:50 wojujących w interesie soldateski amerykańsko-izraelskiej . Amerykanie powiedzieli już im : STOP . Ci dwaj jeszcze się rajcują wojenką , ale ich miejsce jest na śmietniku - historii . Nie tak , panowie , nie tak . Brzydko się bawicie kosztem gojów . Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 14:52 Panie Prezydencie, niech już pan tam zostanie na stałe i nie wraca. Pomoże pan Saszwilemu poprowadzić kontrofensywę na Moskwę. Także ma pan planowania na lata. My tu już sobie poradzimy bez pana. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 14:58 Jak na razie to Gruzja Rosji nie atakowała. Za to Rosja Gruzję w ramach "braterskiej pomocy" dla Osetyńczyków których rząd składa się głównie z rosyjskich oficerów, omal z ziemią nie zrównała. Potem zaś nie chciała się z Gruzji wynieść mimo wielu umów i deklaracji własnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 15:40 maaac napisał: > Jak na razie to Gruzja Rosji nie atakowała. Skądże znowu, zaatakowała tylko Osetię, bardziej rosyjską niż gruzińską. Pewnie w nadziei, że bracia - Polacy i bracia - Jankesi ruszą hurmem na Moskwę. A tu - d..a blada... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 16:14 Rosyjską? A ja myślałem że niepodległą? To jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 16:24 maaac napisał: > Rosyjską? A ja myślałem że niepodległą? To jak to jest? Wydaje mi się, że teoretycznie niepodległą, praktycznie - rosyjską. Ale na pewno nie gruzińską. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 16:36 A mnie się wydaje że okupowaną po cichu przez Rosję, ale zgodnie z prawem Gruzińską. To że Rosjanie po cichu (bo głośno nie przyznają się do aneksji) uważają Osetię za swoje terytorium to jeszcze za mało by atak na to terytorium uważać za atak na Rosję. Nawet Rosjanie zaprzeczą jakbyś się ich zapytał czy Gruzja zaatakowała Rosję - raczej zaczną coś bredzić o konieczności obrony swoich obywateli. Jeżeli trafisz na uczciwych Rosjan - to zapewne po przypomnieniu im że Hitler podobnie motywował zagarnięcie Czech czy atak na Polskę zrobią się czerwoni na twarzy. No cóż składam im wyrazy współczucia (tak samo jak Gruzinom) że sobie taką władzę wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 27.11.08, 22:06 maaac napisał: > A mnie się wydaje że okupowaną po cichu przez Rosję, ale zgodnie z > prawem Gruzińską. Porównaj raport ekspertów OBWE. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy bohater Saaka dołączy się do doktryny SiKacza? 23.11.08, 15:18 Czy wojenny bohater Saaka dołączy się do słynnej już doktryny SiKacza (Sikorski-Kaczyński) mówiącej o daniu Rosji odporu (w domyśle zbrojnego)jeśli nie uszanuje wyznaczanych jej przez Polskę granic? Saaka przydałby się w tej spółce jak znalazł. To nie teoretyk jak SiKacz, Saaka ma doświadczenie w gromieniu Rosji, wie jak to się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy bohater Saaka dołączy się do doktryny SiK 23.11.08, 15:21 Jak mówiłem - tylko pojawia się interes Rosji zaraz tam mamy Eve15. :P Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Czy bohater Saaka dołączy się do doktryny SiK 23.11.08, 15:37 Pojawia sie ,,,pojawia bo takie jest zadanie kazdego Pizdjuka po otrzymaniu instrukcji z centrali.Zwroc uwage czsami Pizdjuki pojawiaja sie z duzym opoznieniem spowodowanym brakiem tychze instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy bohater Saaka dołączy się do doktryny SiK 23.11.08, 16:04 :) z drugiej strony np taka Pani kataryna.kataryna się nie pojawiła. Za to broni godności ostrzelanego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Efcia dzis w kiepskim humorze:). FSB nie zaplaci 23.11.08, 16:36 Oj straszne te obchody rewolucji. Nie dosc ze imperilisci z kremla nie zdobyli Tibilisi,przestraszone naciskami jankesow i perspektywa zbrojnej odpowiedzi, to jeszcze nie udalo sie im zaklocic celebracji wolnosciowych. Biedna efcia... wyslij Fjutinowi laurke, moze mu sie humor poprawi:). Ps. Ciekawa doktryna Efcia, tyle ze nie ma nic wspolnego z rzeczywistocia ( takze dlatego, ze twoj organ tworczy nie pracuje). sikorski jest jak najbardziej za sensowna wspolpraca z Rosja. Kto odwiedza Moskwe, kto gada z imperilaistami?. Kto wyraza zgode na uchylenie sprzeciwu dotyczacego rozmow EU-Rosja i propozycji inspekcji tarczy antyrakietowej przez ''sovieckich''jeneralow?. Co by twoja biedrosja zrobila bez Sikorskiego?. A swoja droga Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Wienca dla Fjutina nie budiet 23.11.08, 16:39 Za cziem tawarisz? Za komunistyczne poglady towarzysza Josifa? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 15:36 Mały filmik dedykowany miłośnikom Saakaszvili. Jak zachęcano Gruzinów do udziału w ostatnich "demokratycznych" wyborach? www.youtube.com/watch?v=MfHBCZ2x40o Czy nasze kolejne prezydenckie wybory też będą takie? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod nie daj się kaczko, lej kacapów 23.11.08, 15:50 www.medcartoons.ru/wall/longlive.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: nie daj się kaczko, lej kacapów 23.11.08, 16:01 Zobacz link wyzej moze dotrze do twojej zakutej ze popierasz mordercow jak twoj idol Kaczor.Kaczka pisze na siebie wyrok smierci, kaukazowie powinni go odtrzelic Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: nie daj się kaczko, lej kacapów 23.11.08, 16:04 a ciebie znowu łubiankowski przygłupie z dżungli wypuścili wyborcza.pl/1,76842,5573341,O_co_chodzi_Rosjanom.html Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nie daj się kaczko, lej kacapów 23.11.08, 16:05 Walter62 już się ośmieszał w trakcie wojny Rosji z Gruzją. Więc jego "linkami" nie ma co się zbyt bardzo przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Witaj maaac 23.11.08, 16:20 maaac napisał: > Walter62 już się ośmieszał w trakcie wojny Rosji z Gruzją. Więc > jego "linkami" nie ma co się zbyt bardzo przejmować. Witaj niepoprawny fanie Saakashvili. Nadal tego typa uważasz za wzór wszelkich cnót "demokratycznych"? Myślisz jak by te gruzińskie wzorce zawlec do Polski? Było by całkiem ciekawie - Tusk umiera przy bezpośrednim kontakcie z kuchenką gazową (drobny przypadek z premierem Z.Zvaniją)- to chyba marzenie każdego pisuara. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Witaj maaac 23.11.08, 16:30 To że jestem antyfanem Putina nie oznacza że jestem fanem Saakashvili'ego czy Kaczyńskiego. Wystarczy poczytać moje posty. Tak samo to, że złapałem Cię na pisaniu nieprawdy (no jak to było z tymi Gradami?) też nie oznacza popierania tego co Gruzini zrobili z Osetią. Tak samo też to, że jestem antyfanem Putina nie oznacza, że będe podważał uczciwość wyborów w Rosji tak jak Ty podważasz w Gruzji nie mając na to wiarygodnych dowodów. Nie uważam by sposób rozwiązywania sytuacji w Gruzji przez Kaczyńskiego mi się podobał. Bardziej podoba mi się wyważone stanowisko Tuska. Z kolei uważam działania Sarkozy'ego jako zbliżone do tego co Francja zrobiła z Czechosłowacją w Monachium. Więc znacznie bliżej mi do Havla niż Klausa. Skomplikowane co? Nie białoczarne - tak jakby było wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Witaj maaac 23.11.08, 16:44 Czyżbyś nadal twierdził, że po Tchinvali nie walono z Gradów? Bo nic takiego nie znalazłeś w swojej ulubionej gazetce. Nadal będziesz wszystkich przekonywał, że w Tchinvali nie było kobiet i dzieci tylko po zęby uzbrojeni Ruscy. Odpuść sobie te głupoty. Jeżeli Tobie sprawia przyjemność postrzegania świata za pośrednictwem informacji wyłącznie sączonych przez Bieleckiego i jemu podobnych to tylko Twój problem. W Gruzini wcześniej czy później uwolnią swój Kraj od tego typa, nawet bez Twojej pomocy. Lecz nie wciskaj głupot, że tam jest "demokracja" - chyba sam w to już nie wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Witaj maaac 23.11.08, 16:53 O czyli dotarło do Ciebie że nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego? Brawo!!!!!!! > Czyżbyś nadal twierdził, że po Tchinvali nie walono z Gradów? > Bo nic takiego nie znalazłeś w swojej ulubionej gazetce. Nie kłam. Zawyżyłeś ilość Gradów w Gruzji i pisałeś jakieś idiotyzmy o ich długim "ściąganiu" na stanowiska ogniowe podczas gdy zasięg ich jest wystarczający by ostrzeliwały Tchinvali nie ruszając się z miejsca stacjonowania. > Nadal będziesz wszystkich przekonywał, że w Tchinvali nie było > kobiet i dzieci tylko po zęby uzbrojeni Ruscy. Ta informacja pochodziła od Ciebie. Potem starałeś się jej zaprzeczyć. Ilość ofiar też jakoś była znacznie mniejsza niż Rosja a za nimi Ty sugerowałeś. > Odpuść sobie te głupoty. Jeżeli Tobie sprawia przyjemność > postrzegania świata za pośrednictwem informacji wyłącznie > sączonych przez Bieleckiego i jemu podobnych to tylko Twój > problem. Oczywiście mój "problem" że odległości na mapie są przeciwko Tobie, tak samo informacje z różnych źródeł dotyczące ilości Gradów czy też ilości ofiar. > W Gruzini wcześniej czy później uwolnią swój Kraj od tego typa, > nawet bez Twojej pomocy. Lecz nie wciskaj głupot, że tam > jest "demokracja" - chyba sam w to już nie wierzysz. A w Rosji jest demokracja? Jednak w Gruzji byli międzynarodowi obserwatorzy, w tym o ile się nie mylę również z Rosji, i nieprawidłowości w wyborach nie odkryli. Chciałbym przypomnieć że i Hitler doszedł do władzy demokratycznie. Więc ocena ich prezydentra to jedno, a kłamanie o wyborach to drugie. Wiesz - powinieneś się wstydzić. Myślałem że jesteś uczciwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Witaj maaac 23.11.08, 17:27 Owszem od pierwszych dni sierpnia ewakuowano z miasta kobiety i dzieci. I ich zdołano uratować. Natomiast ci co zaufali obietnicom Saaki, że 8 rozpoczną się pokojowe negocjacje i pozostali w mieście mieli mniej szczęścia. Zaufali jemu kolejny raz, że otworzono w czasie walk korytarz dla ewakuacji ludności cywilnej. A na tej zarskiej drodze tych ludzi czekała ich śmierć - ich samochody rozstrzeliwano. O tym był reportaż w BBC, ale Ty jak sądzę oglądasz tylko TVN. Są dokumenty sztabu gruzińskiej armii z których jasno wynika kiedy zaczęli koncentrować wojska dla szturmu Tchinvali. Również jest raport kapitana Grista, w którym informuje o przemieszczeniach grizińskiej armii. Przyznaj się, że bardzo żałujesz, że Gruzinom nie udało się wybić wszystkich Osetyjczyków. Nie spodziewałeś się, że mieszkańcy Tchinvali nie rzucili się do ucieczki lecz bronili swoich domostw i bliskich. I z tego powodu teraz się tak miotasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Witaj maaac 23.11.08, 18:38 No i co? Ja o jednym, a Ty o drugim. W dodatku wmawiasz mi jakieś rzeczy których nie napisałem i wcale nie twierdzę. I bredzisz o jakimś "miotaniu". A kłamst o Gradach dalej nie sprostowałeś. Wlter62 wstydź się. Naprawdę bronisz złej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 propagandowe klamstwo 23.11.08, 17:06 Walter, zacznijmy od poczatku,po Tchinvali byli nie tyle Ruscy co Osetczycy, i nie cywile tylko partyzanci uzbrojeni przez ruskich po zeby w ich wlasna bron. Dziwnym trafem wg. swiadkow z samego Tchinvali Gruzini kierowali swoj ogien na kwatere glowna separatystow osetyjskich, wspieranych przez ruskich imperilistow oraz na wezly kominikacyjne. Twierdzenie, ze Gruzini uzyli Gradow do zniszczenia miasta jest zwyklym klamstwem, biorac pod uwage chociazby dominacje powietrzna ''imperialistow'' rosyjskich. Jeszcze dziwniejsze jest to, ze sami mieszkancy miasta twierdza zgodnie, ze najwiekrzych destrukcji dokonano 8 sierpnia podczas rosyjskich bombardowan majacych wyprzec Gruzinow z miasta. I to wlasnie podczas tych bombardowan, prowadzonych przez rosyjskie lotnictwo zginelo najwiecej cywili. Taktyka jest zadziwiajaca podobna do tej ktora rosyjscy imperilisci urzyli do zrownania z ziema Groznego ( zabijajac miliony) podczas drugiej wojny czeczenskiej. Klamstwo na klamstwie, powtarzanie 'sovieckiej'propagandy Fjutina. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: propagandowe klamstwo 23.11.08, 17:55 pentagon8,przeczytalem twoj post i poczulem sie tak,jak by wrocil w lata mlodosci i czytam gazete "Prawda" opisujacym dzialania USA w Granadzie.A oto przyklady twojego pustoslowija-"partyzanci uzbrojeni przez ruskich po zeby w ich wlasna bron.":"separatystow osetyjskich, wspieranych przez ruskich imperilistow":" Taktyka jest zadziwiajaca podobna do tej ktora rosyjscy imperilisci urzyli do zrownania z ziema Groznego ( zabijajac miliony) ":"Klamstwo na klamstwie, powtarzanie 'sovieckiej'propagandy Fjutina".Klamstwa i propagande powtarzasz ty.A te rzekome relacji mieszkancow Cchinwali(tak to miasto sie nazywa po polsku),gdzie ty o nich przeczytal?A negowanie uzycia "Gradow" przez Gruzinoa, dla ostrzalu miasta,zakrawa na glupote,tego nawet sami Gruzini nie neguja. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: propagandowe klamstwo 23.11.08, 18:10 igor_53 napisał: A negowanie użycia > "Gradów" przez Gruzinów, dla ostrzału miasta,zakrawa na głupotę,tego > nawet sami Gruzini nie negują. Czego się dziwisz. Gruzini nie negują bo nie oglądają TVN i nie czytają GW. Przecież 8.08.08. nic sie tam nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: propagandowe klamstwo 23.11.08, 18:23 Jasne, jasne ze nic sie nie stalo. Rosyjskie lotnictwo nie przeprowadzalo atalkow na miasto. Nie ignorowalo faktu jego zamieszkania przez cywili. A AI klamie w rzywe oczy piszac o atakach na kolumny uchdzcow. Tak naprawde Walter klamiesz izostales zlapany na klamstwie!. Wiec po co te proby. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: propagandowe klamstwo 23.11.08, 18:21 Igor, jezeli sobie zyczysz, jestem w stanie napisac Ci to bardziej oglednym i przystepnym jezykiem. Osetyjscy partyzanci uzbrajani przez rosyjska armie osetyjscy partyzanci, wspierani przez rosyjski rzad taktyka zadziwjajaca podobna do tej,ktora rosyjsa armia zastosowala przy szturmie Groznego, doprowadzajac do smierci tysiaca niewinnych cywili klamstwa, szerzone przez media rosyjskie, bedace pod dyskretna cenzura Kremla Igor, powiedz mi, jakim cudem altyleria gruzinska mogla zrownac z ziemia cale miasto, w ciagu kilku godzin przy dominacji rosyskiego lotnictwa. To raz. Nie zaprzeczasz, i nie morzesz zaprzeczyc, ze rosyjskie lotnictwo dokonalo zmasowanych bombardowan, chcac pozbyc sie gruzinskich wosjk. Gruizini owszem zaprzeczaja urzyciu ''Gradow'', nie zaprzeczaja ich posiadaniu!. Dwa, dokonakle wiesz, ze nie miasto a wezly komunikacyje nzostaly ostrzelane, podobnie jak kwatera osetyjskich partyzantow. Trzy, nie zapomnij, ze to Osetyjczycy wspierani przez waszych atakowali Gruzjie. Bzdura! Propaganda, klamstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: propagandowe klamstwo 23.11.08, 18:53 pentagon8,czemu wczoraj urwal sie z forum ,po angielski?A tej raz dzien dzisiejszy.To w jezyku oglednym i przystepnym miliony Czeczencow zmieniaja sie na tysiace?I o to mnie chodzilo, mowiac o twojej propagandzie.Dalej,pytasz-"Igor, powiedz mi, jakim cudem altyleria gruzinska mogla zrownac z ziemia cale miasto, w ciagu kilku godzin przy dominacji rosyskiego lotnictwa.".pentagon8 udajesz niewiedze,czy swiadomie przemilczasz faktu,ze caly ten atak zaczel sie w nocy i na tam ten moment lotnictwa rosyjskiego tam nie bylo.Gruzini nie mogli(i nie zaprzeczaja ) uzycia "Gradow",poniewaz caly swiat obiegli zdjecia gruzinskich"Gradow" dokonujacych ostrzal nocny,widze ze to tylko ty tego niechcesz wiedziec.A po drugie(za toba),uzywac "Gradow" dla ostrzalu konkretnego terenu,owszem mozno,ale pod jednym warunkiem,ten teren musi miec sporo kilometrow kwadrotowych.Ta bron jest uzywana do pokrycia ogniem duzych przestrzen (tylko blagam- nie staraj sie mnie udowodnic cos innego).A po trzecich Osetyni byli wspierani przez naszych,ze wzgledu na to,ze oni sa nasi sojusznice i to na przestrzeni wiekow,a my swoich sojusznikow nigdy nie zostawiamy.A czy Osetyncy atakowali,czy tylko odpowiadali na ataki,ja powiem cie szczerze-nie wiem,a i ty taka informacja nie dysponujesz.Bo to co pisza w prasie,jest na tyle niespojne,ze ja nie wierze nikomu,czego radze i tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Rosja winna wojnie 23.11.08, 19:49 Igor, po angielsku sie nie urywamm, natomiast mam do napisania kilka prac, na poniedzialkow zajecia na uniwersytecie, zatem nauka wydaje sie byc wazniejsza. czy swiadomie przemilczasz > faktu,ze caly ten atak zaczel sie w nocy i na tam ten moment lotnictwa > rosyjskiego tam nie bylo. Igor, kontratak a nie atak rozpoczal sie w godzinach nocnych, ale to byla kontynuacja walk z 7 sierpnia,a Gruzini atakowli wasze wojska ktore 7 sierpnia wkroczyly na terytorium niepodleglej Gruzji. Obies strony Igor, twoja takze podaje ze Grady zostaly urzyte do ostrzelania celow rosyjskich, po tym jak wojska rosyjskie zaczely przejezdzac przez tunel Roki. Gruzini nie ostrzeliwali miasta, ostrzeliwali was! To raz. Rosyjskie dowodztwo samo przznaje Igor ( tego nie wiesz, czy tylko udajesz ze nie wiesz) iz lotnictwo dokonalo 8 sierpnia dosc ciezkich bombardowan miasta ( zamieszkalego przez cywilow) wiec nie udawaj, ze ten fakt nie mial miejsca. Napisalem, ze wydarzenia te mialy miejsce 8 sierpnia, co jest zgodne z prawda. Ale samego miasta nie ostrzeliwano z Gradow, wlasnie z tego powodu, ze Gruzini mieli cele precyzyjne - wezel komunikacyjny oraz dowodztwo separatystow osetyjskich. Igor, wiem jaka bronia sa Grady i jakim celom taktycznym sluza. wlasnie dlatego wykluczam ich urzycia do ostrzelania Tskhinvali. Jeszcze raz powtarzam, ze swiadkowie ktorzy zostali przepytani z tych wydarzen sami potwierdzaja, ze zmasowanego nalotu dokonalo rosyjskie lotnictwo po tym jak Gruzini weszli do miasta. Podobnie jak stwierdzili, ze Gruzini ostrzeliwali tylko konkretne punkty w tym miescie. Osetyjczycy Igor, mieszkaja na terytorium niepodleglego panstwa i jest nie do zaakceptowania wspieranie ich separatyzmu dla osiagniecia swoich wasnych celow. Sprzeciwiasz sie wspieraniu Czeczenow i Inguszow przez amerykanow, jak wiec mozesz akceptowac uzbrajanie Osetyjczykow w bron ktora zabija gruzinskich cywili i gruiznska policje Igor. rosja nigdy w tym konflikcie nie byla neutralna, sam to przyznajesz i celowo szykowala sie do ataku na niepodlegle panstwo. Tylko dlatego ze Saaka jest antyrosyjski, a w Tibilisi nie panuje rzad sprzyjajcy rosyjskim interesom. Czy osetyjczycy atakowali Gruzinow, owszem, 7 sierpnia iwczesniej zdarzaly sie ataki na wsie gruzinskie ( z broni rosyjskiej) i na gruzinska policje. To podawaly wszystkie media zachodnie. Nie mow ze nie:). Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Rosja winna wojnie 23.11.08, 20:17 pentagon8,nie moge z toba dyskutowac,bo wszystkie twoi informacji,ktorymi ty tak ochocze ze mna sie dzielisz,mnie znane,ale ja znam inne informacji.Ja znam inna chronologie wydarzen.Ale ja nie bede cie do tego probowac przekonac,ale i ty tracisz czas wypisujac te (nie obraz sie,ale to tak dla mnie wyglada) bzdur.Ale co ja naprawde w tobie potrafie docenic,to dyametralna zmiana prowadzenia sposobu dyskusji.Nie musimy sie zgadzac,ba ,nawet nie bylo by wtedy zadnego sensu dyskusji,jakby my zgadzali sie we wszystkim,ale nie raz trzeba sprobowac zrozumiec i druga strone.Ja rozumiem dla czego ty niegujesz wszystko, co w jakij kolwiek sposob moze oprawdac Rosje.To ty tym bardziej musisz zrozumiecvmze ja jako Rosjanin,nie moge przejsc nad materialami co ta Rosje pokazuja w dobrym swietle. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Rosja winna wojnie 23.11.08, 20:25 Igor doceniam to co piszesz, nawet gdy jak podajesz, znasz inna chronologie. Czy to sa bzdury czy nie, ocenia to nie politycy lecz historia. Ja uwazam, ze wato wymieniac informacje i poznawac inny opunkt widzenia. I jeszcze raz pisze, ze nie musze sie z toba zgadzac. Igor, ty mi lepiej napisz jaka ty znasz chroniologie. I wytlumacz mi to wsparcie dla Osetczykow. Przyznam tylko iz fakt, ze Osetia byla i tak niezalezna od Tibilisi jest prawda, tak btlo przed rosyjska inwazja. Ale nadal nie uznaje rozdawania paszportow. wytlumacz mi zatem poparcie dla Osetczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: Rosja winna wojnie 23.11.08, 20:49 pentagon8,o chronologii pisac niebede,ty napewno i ta tez znasz,ale nie uwazasz za prawdziwa.A co dotyczy rozdawania paszportow,to powiem tak,napewno na sile nikomu ich nie wciskali,ale to jeden ze sposobow na prowadzenia polityki.A co dotyczy wsparcia dla Osetynczykow przez Rosje,to ja cie juz pisal.Rosja nigdy nie zostawia swoich przyjaciol.A jak tego nie wiesz,to powiem cie ,ze Osetynczyki na przestrzeni wiekow byli najbardziej prorosyjskie na Kaukazie,poniewaz(w to cie napewno bedzie trudno uwierzyc)widzieli w Rosji gwaranta swojego przetrwania w walkach z Gruzinami.Tak jak Polace widza Rosjan,tak Osetynczyki widza Gruzinow,a Rosja dla nich jest i byla od dawno tym,czym USA dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Igor 23.11.08, 18:26 Igor blagam, nie pisz mi bajek o bohaterskich Rosjanach chroniacych swojich obywateli. to juz bedzie szczyt propagandy. Takie deklaracje Putina i Miedviedieva przypominaja mi deklaracje ZSRR o ''ochronie ludnosci krajow nadbalyckich przed inwazja faszystowkich Niemiec''w 1940 roku. Podobienstwo jest zadziajace. Wtedy takze radziecka propaganda probowala usprawiedliwic aneksje. Igoe, to kiedy wynosicie sie z okupowanych terytoriow, powiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Sezon polowań w Gruzji? 23.11.08, 16:13 antyreakcjonista napisał: kaukazowie powinni go odtrzelic No proszę. Chyba w Gruzji zaczął się sezon polowań. wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Kolumna-samochodow-z-Lechem-Kaczynskim-zatrzymana-strzalami-w-Gruzji,wid,10595770,wiadomosc.html?ticaid=17049 Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Sezon polowań w Gruzji? 23.11.08, 16:21 żałuję, że ciebie jeszcze nie odstrzelili, tak miło życzysz bliźnim-zrób coś pożytecznego-strzel sobie w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Dlatego Fjutin nie oswiedzil tibilisi? 23.11.08, 17:08 Tiaaaa...teraz juz rozumiem, dlaczego na uroczystosciach nie ma ani jednego przedstawiciela 'imperium zla'. Mysle ze tak Fjutin jaki i jego pudel marionetka poszliby na pierwszy ogien. I w koncu na swiecie zapanowalby prawdziwy pokoj! Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 buheheheheh 23.11.08, 16:45 Antyreakcjonista, bez propagandy. Niedawno AI podalo, ze Rosjanie dopuscili sie zbrodni na ludnosci cywilnej, bombardujac cele zamieszkale przez nich i atakujac kolumny uciekinierow. Jakie zbrodnie? Nie mow, ze Rosja jest milujacym pokoj krajem? Kto dostarczal Osetczyukom bron? Jankesi? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Saakaszwili zrobil mu pokazowke, kazal postrzelac 23.11.08, 16:25 w powietrze i prezio okazal sie bohaterem... bo nie sfajdal sie w gatki. Merci moj drogi Saakaszwili. :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Saakaszwili zrobil mu pokazowke, kazal postrz 23.11.08, 16:32 jacek230 napisał: > w powietrze i prezio okazal sie bohaterem... bo nie sfajdal sie w > gatki. Pewien jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 23.11.08, 16:36 Na gorze cichy bohater tej wojny... www.rian.ru/caricature/20080820/150540219.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne za duzo krytyki 23.11.08, 16:48 w ostatnie 10 minut zlikwidowali 2 fora na ten temat --------------------------------- wciagnij sie na czlonka...........Pisu e.pardon.pl/pa401/f073551d00011a8347f4d048 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne to byla prowokacja gruzinska 23.11.08, 16:50 odpowiedz na niezadowolenie z zachodu, ze nie "ukaral" Rosji, gruzinskie sluzby to tyle warte co ruskie "Sakaszwili mówił polskim dziennikarzom po zdarzeniu, że jeśli ktokolwiek w Europie miał złudzenia, że Rosja zmieniła swoje postępowanie, "to niech tu przyjadą i sami zobaczą". Jak podkreślił, Lech Kaczyński "był tak odważny, że widział to na własne oczy". --------------------------------- wciagnij sie na czlonka...........Pisu e.pardon.pl/pa401/f073551d00011a8347f4d048 Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 M.Gosiewska; to byla prowokacja gruzinska 23.11.08, 16:54 Relacje przekazała Małgorzata Gosiewska z Kancelarii Prezydenta. (I lub II żona Gosiewskiego) Tak Lech Prezydent Kaczyński manipuluje się polską i międzynarodową polityką! Red. Mistewicz już 3 czerwca 2008r. przewidział takie działania piarowców prezydenta! Dziennik, 3 czerwca 2008 /23:37 Eryk Mistewicz dla DZIENNIKA: Tak manipuluje się polską polityką Pytanie; Skupmy się na przykładzie. Dlaczego prezydent, tak mocno angażujący się w sprawę Gruzji, nie potrafi o tym opowiedzieć? odpowiedź; Ledwie kilka osób rozumie, co się wydarzyło w Gruzji, bo nie znaleziono ciekawej opowieści. Budzącej emocje zarówno wobec sprawy gruzińskiej, jak i wobec urzędu Prezydenta RP. Zabrakło czegoś do opowiadania w windach. Jak choćby to, że pilot polskiego samolotu nr 1 z prezydentem na pokładzie, w drodze do Gruzji został zaatakowany przez rosyjskie MiGi i zmuszony do lądowania na terytorium Rosji. Wyobraża pan to sobie? Pytanie; Został zaatakowany? Nie słyszałem? odpowiedź; Nie, ale mogły pojawić się przesłanki, że to jest atak. Jednak - kontynuuję hipotetyczną opowieść - pilot mimo ataku podjął odważną decyzję, że leci do Tbilisi i tam postara się wylądować. Każdy daje to na czerwony pasek! Polska wstrzymuje oddech. Wyobraża pan sobie tę ciszę w eterze, gdy nie można nawiązać kontaktu z polską maszyną nr 1, bo jak to zwykle, coś tam na łączach radiowych siadło? Pierwsze pytanie ludzi, takich zwyczajnych, nieinteresujących się polityką: "słyszałeś już?", drugie pytanie: "doleciał, udało się, prezydent żyje?" - nie Kaczor, ale prezydent! - i trzecie pytanie: "Jezu, ale dzielni są, dzielny nasz prezydent, w taką się wybrać podróż, a o co chodzi z tą Gruzją?". > www.dziennik.pl/opinie/article185775/Tak_manipuluje_sie_polska_polityka.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: M.Gosiewska; to byla prowokacja gruzinska 23.11.08, 18:39 czyzyk331 - swietny artykul --------------------------------- wciagnij sie na czlonka...........Pisu e.pardon.pl/pa401/f073551d00011a8347f4d048 Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: M.Gosiewska; to byla prowokacja gruzinska 23.11.08, 18:42 Ani prowokacja ani napad.Gruzini dziś świętują a jak świętują to obowiązkowo strzelają na wiwat ale o tym trzeba wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
preminger po okrzykach ich poznałem 23.11.08, 18:14 szo mate szo prodate, lachy rezaty - ja coś takiego słyszałem, ale mogę się mylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: po okrzykach ich poznałem 23.11.08, 18:40 preminger napisał: > szo mate szo prodate, lachy rezaty - ja coś takiego słyszałem, ale mogę się myl > ić :) ----------- a co to znaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_53 Re: po okrzykach ich poznałem 23.11.08, 18:59 to po ukrainsku,a znaczy-co macie do sprzedania,lachi -nie musze tlumaczyc,a rezaty -nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Saakaszwili powtarza sie w swoich show... 23.11.08, 20:50 ...kolejnym uczestnikiem tego show zostal jego przyjaciel Kaczynski www.rian.ru/defense_safety/20081123/155721277.html Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 24.11.08, 19:47 art.usa napisał: > Pomimo tego ze nie popieram polityki Prezydenta, > to co tam robi, to jest to razo ok. arturo Ui, bierz przykład z niego: (...)SPIEGEL: Sie haben nach Ihrer Aussiedlung 1987 mit Ihren Eltern erst mal im Grenzlager Friedland gelebt. KLOSE: Ich weiß noch, wie wir vor der Schranke nach Deutschland gewartet haben; wir wussten, wir kommen jetzt in ein anderes Land, wir wussten nicht, wie die Zukunft aussieht, und es war klar, dass wir uns alles ganz neu erarbeiten müssen, aber uns ging es nicht anders als vielen anderen auch. Doch es wäre falsch zu sagen: Ich reiße mir den Hintern so auf, weil ich immer daran zurückdenke. Für mich ist auch meine Zimmermannslehre sehr wichtig - man weiß nie, was im Fußball passiert. SPIEGEL: Welche Sprache sprechen Sie zu Hause? KLOSE: POLNISCH, auch die Kinder. Die sind jetzt im Kindergarten und lernen dort Deutsch. Wir wollten das so.(...) - to nie będziesz za "kazdo razo" walił takich baboli na polskim forum :-D - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Prezydent Lech Kaczyński w Tbilisi 25.11.08, 01:33 alexis_corner napisała: A patrz Stare Ku...sko u mnie po niemiecku, i czyta jakichś bolków niemieckich. Co ku...ątko pomylone szukasz gorszych od siebie. Nie udawaj Polaka, gdy ktos czyta twój komentarz, to czuje zawiedziona prostytutkę na kilometr. A twa ksywa imię to pewno Rain Polskie jak i ty jesteś rain Polko. Rain znaczy w twa dupe wsadzic? > art.usa napisał: > > Pomimo tego ze nie popieram polityki Prezydenta, > > to co tam robi, to jest to razo ok. > > arturo Ui, bierz przykład z niego: > > > (...)SPIEGEL: Sie haben nach Ihrer Aussiedlung 1987 mit Ihren Eltern erst mal i > m > Grenzlager Friedland gelebt. > KLOSE: Ich weiß noch, wie wir vor der Schranke nach Deutschland gewartet haben; > wir wussten, wir kommen jetzt in ein anderes Land, wir wussten nicht, wie die > Zukunft aussieht, und es war klar, dass wir uns alles ganz neu erarbeiten > müssen, aber uns ging es nicht anders als vielen anderen auch. Doch es wäre > falsch zu sagen: Ich reiße mir den Hintern so auf, weil ich immer daran > zurückdenke. Für mich ist auch meine Zimmermannslehre sehr wichtig - man weiß > nie, was im Fußball passiert. > SPIEGEL: Welche Sprache sprechen Sie zu Hause? > KLOSE: POLNISCH, auch die Kinder. Die sind jetzt im Kindergarten und lernen dor > t > Deutsch. Wir wollten das so.(...) > > - to nie będziesz za "kazdo razo" > walił takich baboli na polskim forum :-D > > - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner arturo Ui 25.11.08, 03:39 wytrzyj pysk z brunatnej śliny i weź się za naukę polskiego bo po niemiecku nigdy nie będziesz mówił tak jak Polak Kłos ;-) fersztejen?! kundelku? - wredna alexis P.S. ( nawet tirówki dają ci... kopa?? :-D ) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: arturo Ui 25.11.08, 06:51 alexis_corner napisała: Halo Szwabskie Ku...sko! Tyrowa gdzie dzis stoisz? Wróg skrobanek. > wytrzyj pysk z brunatnej śliny i weź się za naukę polskiego > bo po niemiecku nigdy nie będziesz mówił tak jak Polak Kłos ;-) > fersztejen?! kundelku? > > - wredna alexis > P.S. > ( nawet tirówki dają ci... kopa?? :-D ) Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: arturo Ui 25.11.08, 10:30 hehehe, jeszcze trochę i nasz arturek wyrośnie na pierwszego pogromcę sparciałego folksdojczerstwa na forum :-D ( "Szwabskie ku...sko") Wybierz wtedy porządny sznur, żeby się pod tobą nie urwał tłusta świnio... www.youtube.com/watch?v=mpxSfIwV14w Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: arturo Ui 26.11.08, 09:06 fanpanajurka napisał: Szwabski Hanisie wynocha z internetu Ty męczenniku nawet nie wiesz co jesteś, a Czyto szwab, czy polak, a jeno wredny Hanys. Jak zwie się wasza Hanysko Faszystowska grupka? Aleks corner, Fantonsow i Fanpanajurka F. A. F. > hehehe, jeszcze trochę i nasz arturek wyrośnie na pierwszego pogromcę sparciałe > go folksdojczerstwa na forum :-D ( "Szwabskie ku...sko") > Wybierz wtedy porządny sznur, żeby się pod tobą nie urwał > tłusta świnio... > www.youtube.com/watch?v=mpxSfIwV14w Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: arturo Ui 26.11.08, 17:43 arturku, najważniejsze, że ja i nie tylko ja wiem kim ty jesteś. Zakompleksionym kundelkiem, który szuka budy na nowym podwórku. A ci niedobrzy panowie, w których jesteś bidoku tak zapatrzony, tylko soczyste kopniaki dla ciebie mają... :-( Ja nie będę od nich gorsza: www.youtube.com/watch?v=cA9Nt-5iDAo więc nie gotuj się tak jak twój idol, bo ci żyłka pęknie że o banie nie wspomne :-D - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: arturo Ui 27.11.08, 23:59 no, jak tam arturze "z usa" :-D napisałeś już tego groźnego maila? bo spać po nocach nie mogę :-( - wredna alexis P.S. w dalszym ciągu podoba ci się to co kaczor nawywijał w Gruzji...? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: arturo Ui 28.11.08, 08:51 alexis_corner napisała: Nie wiem dlaczego ciągle zapominasz to a "Napisała" nie napisał, i wiem ze mnie kochasz, i myślisz ciągle o'mnie, ze my dwaj to wspaniały Tym. Ale to nie takie proste, ja ciebie już nie pamiętam, jest mi przykro. Jeżeli to ta smukła szatynka, co na wjeździe do lasu stoi, i się zawsze strasznie cieszy jak mnie widzi i z daleka macha ręka, to niby pamiętam, ale tylko fajne cycki i śliczna pupa Wiesz ze jak jadę na polowanie ze psem Autem, to zawsze no tak, ale to bylo tylko po to, zeby ręka przy strzale byla spokojna. Jeżeli to ty jesteś, a ja znów bede jechał na polowanie, a to machaj z czerwona chusteczka, to bede wiedział. Ale nie obiecuj sobie za duzo, pozwolę ci tego psa głaskać, co ostatnio tak strasznie wyl, jak ty zes w mym Aucie z Radości ryczała. Co do drugiej historii co piszesz z mailem, nie mam teraz przyczyny bo zes się laleczko uspokoiła i troszkę ucywilizowała, nie jest moim zadaniem niszczyc przyszlosci młodym, którzy jeszcze zadnego kierunku nie maja. Niech życie im drogę pokarze. Pozdrowienie dla czwartej i piatej litery. > no, jak tam arturze "z usa" :-D > napisałeś już tego groźnego maila? > bo spać po nocach nie mogę :-( > > > - wredna alexis > > P.S. > w dalszym ciągu podoba ci się to co kaczor nawywijał w Gruzji...? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: arturo Ui 28.11.08, 11:30 ty głupi naziolski palancie, mój pies Pluto, pozdrawia twojego psa Auto :-D "ze" z należnymi wyrazami - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: arturo Ui 28.11.08, 11:45 alexis_corner napisała: A to widzisz, ja cie noto znów nie rozumiem, moze znów nie bierzesz tych tabletek, Mirtazapin 3 x 30 mg A to jak widzisz moje srebrne Volvo, stylu ma wgnieciony Bagażnik, bo mi się dzik w samochodzie obudził, to machaj czerwona szmata, albo chusta. > ty głupi naziolski palancie, > mój pies Pluto, pozdrawia twojego psa Auto > :-D > "ze" z należnymi wyrazami > > - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: arturo Ui 28.11.08, 21:55 Wgnieciony, to ty masz ten naziolski czerep. Bujaj worki, razem "ze psem Autem", moronie :-D www.youtube.com/watch?v=fNb8bTkx1kM - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: arturo Ui 29.11.08, 04:01 alexis_corner napisała: Przepraszam ale tych niebieskich dokładki, nie czytam bo to u mnie technicznie w tej chwili nie idzie. Wkrotce wyslu maszynu do reperacju to bede wiedział, jak się mam na ciebie wkorzyc. Ale mnie dwa tygodnie nie bedzie w internecie Alexis, co ty wtedy zrobisz bez twego ukochanego Artusia, będziesz liczyć minuty?. Tęsknota to tortura. Ps. Z autem to prawda. > Wgnieciony, to ty masz ten naziolski czerep. > Bujaj worki, razem "ze psem Autem", moronie :-D > www.youtube.com/watch?v=fNb8bTkx1kM > - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś