abba15 19.12.08, 16:46 UBowcy pałają jadem miłości do Polskośći Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba15 Milczanowski: zmniejszenie emerytur pozytywnie ... 19.12.08, 16:46 UBowcy pałają jadem miłości do Polskości! Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Milczanowski: zmniejszenie emerytur pozytywnie .. 19.12.08, 18:05 Albo uznamy SB za formację opresyjną państwa komunistycznego służącą trzymaniu społeczeństwa 'za mordę', albo nie. Okres po 1989 jest oddzielną kwestią - część pracowników uznano za kompetenntych technicznie i zasługujących na szansę kontynuacji pracy dla państwa niepodległego; oni przeszli pozytywnie weryfikację. W pełni popieram uchwałę Sejmu, szkoda że tak późno Odpowiedz Link Zgłoś
3-michal Milczanowski: zmniejszenie emerytur pozytywnie ... 19.12.08, 19:37 Jeżeli uznajemy ciągłość państwa polskiego i zaliczamy do niej okres PRL-u to nie możemy jednostronnie zmieniać umów i kontraktów obywateli zawartych z tym państwem, bez wyroku sądowego. Niweczy to bowiem konstytucyjną zasadę zaufania obywateli do państwa. Idąc w tym kierunku można równie dobrze podważyć decyzje administracyjne, akty notarialne, różnego rodzaju nadania, tytuły naukowe i tym podobne akty władcze wydane w okresie PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
nogod11 Milczanowski: zmniejszenie emerytur pozytywnie ... 19.12.08, 21:19 A dlaczego wskaźnik 0.7 % ??? Czy dlatego ,że jest najniższy???Cenię Premiera Tuska i PO ale ta ustawa ma charakter czysto odwetowy. Jakie będą oszczędności dla skarbu Państwa??? Mam nadzieję,że TK ją zakwestionuje. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Milczanowski ma racje 19.12.08, 21:48 Prawo nie moze dzialac wstecz na niekorzysc zainteresowanego. Nie ma watpliwosci, ze w przypadku zaskarzenia jej do TK zostanie ona uznana za sprzecza z Konstytucja. A rozliczac sie z dawnymi funkcjonariuszami aparatu represji mozna i nalezy indywidualnie z kodeksem karnym w rece. Kto torturowal, kto znecal sie nad wiezniami popelnial przestepstwo rowniez wg. wowczas obowiazujacego prawa karnego. Nie trzeba do tego celu uchwalac specjalnych nowych ustaw odwetowych. Zas sama sluzba w organach PRL - trudna rada - nie moze podlegac zadnym sankcjom. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Milczanowski: zmniejszenie emerytur pozytywnie ... 19.12.08, 22:57 Ja się zweryfikowałem sam w kilka dni po śmierci księdza Jerzego Popiełuszki. Za to przez 6 lat byłem gnębiony i poniżany.Okradziony z tego co mi się należało.Otrzymałem ochłapy,a nie emeryturę.Dzisiaj chcielibyście powtórnie mnie zweryfikować i zabrać resztę.Oświadczam,że żadnemu politycznemu złodziejowi nie pozwolę na poniewieranie sobą.Jedynie przed sądem będę się rozliczał i mogę to zrobić przy otwartej kurtynie z udziałem kamer.Rozliczcie lepiej tych co zrobili ze mnie esbeka, mimo,że o to nie prosiłem.Ta banda czworga dalej się będzie cieszyć nieposzlakowaną opinią moim kosztem.W swoim życiu nie mam nic do ukrycia,a na życiorysy mogę się zmierzyć nawet z Prezydentem IV RP.Jestem przekonany,że mój życiorys jest bardziej przejrzysty i ludzki.Swoje 3 lata w SB rozliczę dzień po dniu.Pamięć mi dopisuje,więc nie będę się zasłaniał amnezją.Na marginesie:w SB byli ludzie porządni,były też szmaty,przeciętnie,jak w społeczeństwie. Szmaty na rozstanie moje kluczyki od mieszkania i 126p spłukały w ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś