gugcia0 12.01.09, 09:45 ciekawe co zrobi z tym Tusk. Jeżeli Palikot dalej będzie miał ochronę Tuska to PO i sam Tusk zrobią sobie kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakeww Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni... 12.01.09, 09:46 Miłośnicy Palikota z Platformy, odezwijcie się - Olejink i Premier dybią na waszego polityka:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:49 Szczególnie niech się odezwą ci platformiacy którzy tu na forum od dawna zachwycają się że Palikot to polityk który mówi to co oni myślą:) vide: brednie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:51 jakeww tak już sobie sam nie odpowiadaj. jeszcze pomyślimy że masz schizofrenię . Tak uważam że Palikot mówi to co ja myślę, ale ja na SLD głosowałem Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:52 trudno traktować poważnie kogoś kto myli post scriptum z odpowiadaniem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:58 post scriptum oznacza się skrótem PS. ale powtarzam , ja na SLD głosowałem więc głupek zapewne jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
totoc Kaczor JEST gejem.Brawa dla Palikota za zwrócenie 12.01.09, 10:08 uwagi na ten przemilczany ze strachu przez wszystkich fakt który sam w sobie może być obojętny ale dla wielu zwolenników PiS byc może jest ważny a ukrywany przez Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww jak zapewne wiesz 12.01.09, 10:15 kulturalne towarzystwo brzydzi się publicznym: "ludzie, to gej!" Palikot łamie wszelkie zasady które przświecają Gazecie, Platformie i tak dalej i tak dalej, jest po prostu nowym wcieleniem Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: jak zapewne wiesz 12.01.09, 10:16 Czas najwyższy aby do obrony Kaczyńskiego włączyły się organizacje gejowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
totoc Dla wielu PiSowców to wazna informacja.Nie ma to 12.01.09, 10:24 nic wspólnego z nagonką na gejów którzy wciąż organizują jakieś protesty. To walka z pisowskim zakłamaniem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----chamstwo Palikota nie zna granic...---------- 12.01.09, 10:29 totoc napisał: > nic wspólnego z nagonką na gejów którzy wciąż organizują jakieś protesty. To > walka z pisowskim zakłamaniem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek [...] 12.01.09, 10:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sliski_miglanc_dyzma_sikorek Naczelna_Jąkała_Mówi_Ustami_Palik ótasa"_:))))))))) 12.01.09, 21:36 4krzych1 napisał: > przecież to taka "gra słwona" jaką stosuje Palikóta, a Wy mendia ją > z lubością propagujecie, palichójki... Naczelna czosnkowa jąkała to gej bez poczucia humoru :) i nie uznaje gier słownych a swojego bulteriera Peniskota nie pozwali nigdy obrażać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peniskot_debila_tuskwy Donald_Tusk_To_Folksdojcz-ZOOFIL_ _! :o))))))))))) 12.01.09, 21:58 Czoskowe antypolskie GWno z lubością lansuje paszkwile rynsztokowego Gebelsa - osobistego bulteriera wnuka wermahtowca - zboczonego herrr Dochnalda Thuska :) ------------------------------------------------------------------------------ ŻE FOLKSDOJCZ-ZOOFIL DONEK TUSK MÓWI USTAMI PENISKOTA WIE JUŻ KAŻDE DZIECKO W POLSCE :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: -----chamstwo Palikota nie zna granic...----- 12.01.09, 11:15 Ale gdzie jest to chamstwo? To zwykły brak politycznej poprawności u Palikota, która jest tak wszechobecna wśród pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ale sie Olejnikowa wsciekła, 12.01.09, 11:45 a Palikot zadaje pytanie, na które biedaczka sama udzieliła odpowiedzi, choć nie wprost, ale jednak: Czemu pan włazi do łóżka Jarosława Kaczynskiego...... PO, osobą Palikota, przeszła cienką linie demarkacyjną, które nigdy nie przechodziła. Ciekawe, czym ta rozgrywka sie skonczy. Ostre reakcje wkskazują na strach w pewnych salonach politycznych. Ale umówmy się, taki strzał, jakkolwiek jest klasycznym rzutem granatem w szambo, to jednak oczyści sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ale sie Olejnikowa wsciekła, 12.01.09, 12:27 Olejnik się skarnowściła i zzarembiła. Tak jak Jacuś Michaś i Piotruś udaje święte oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: -----chamstwo Palikota nie zna granic...----- 12.01.09, 12:40 Palikot jedzie po bandzie i coraz bardziej ryzykuje.Chyba Donek tym czasem myśli inaczej,bo gej,to też człowiek,tak kiedyś powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Palikot to ciul. Wszystko w temacie. 12.01.09, 12:14 Palikot to ciul. Wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
leming111 Re: Palikot to ciul. 15.10.13, 19:46 Palikot i jego wataha teraz powinna być nazywana: - ruchaczami? - ruchersami? - ru...łami? Kto ma pomysł? Może trzeba zpytać Biedronia, co by wolał? ;) No i tego o nazwiski Grodzka. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mylisz się pan panie hrabio. Granicą dla Palikota 12.01.09, 12:16 jest bezgraniczne chamstwo Kurskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Mylisz się pan panie hrabio. Granicą dla Pali 12.01.09, 12:46 A kogo Jacek Kurski nazwał KOBIETONEM? Może myslał o Szczypińskiej,czy o Jarku? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mylisz się pan panie hrabio. Granicą dla Pali 12.01.09, 12:55 określenie "Kobitron" było przejawem wyszukanej elegancji, której rozwinięciem były słowa prezydenta w stosunku do Olejnik. Wyrazem niebywałego szyku jest również zwócenie kobiecie uwagi na to że nie do twarzy jej w czerwonym (vide. małpa w czerwonym) Odpowiedz Link Zgłoś
janoszonline Re: jak zapewne wiesz 12.01.09, 11:19 To zdanie,myśl pozwolę sobie przywłaszczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jak zapewne wiesz 12.01.09, 11:01 jakeww napisał: > kulturalne towarzystwo brzydzi się publicznym: "ludzie, to gej!" ******************************* Więc Kaczyńscy do kulturalnego towarzystwa nie należą. Deklarowana przez Kaczyńskich homofobia to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: jak zapewne wiesz 12.01.09, 11:50 mnostwo znanych postaci to pedzie. to pomaga w karierze. stary gej mlodemu gejowi pomoze i wypromuje. Osobiscie mysle ze Adam Michnik jest gejem. Podobnie Wierzejski z tym, że on się tego wypiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: jak zapewne wiesz 12.01.09, 13:10 rasklaat napisał: > > Osobiscie mysle ze Adam Michnik jest gejem. Podobnie Wierzejski z Sądząc po przeszłości Michnika, to raczej nie:-) Prawdopodobnie jednak nie obchodzą go tego rodzaju przypuszczenia. On się ciekawi poważniejszymi sporami. Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Kaczor JEST gejem.Brawa dla Palikota za zwróc 12.01.09, 10:49 totoc napisał: > uwagi na ten przemilczany ze strachu przez wszystkich fakt który sam w sobie > może być obojętny ale dla wielu zwolenników PiS byc może jest ważny a ukrywany > przez Prezesa. Czy wszyscy starzy kawalerowie ( i stare panny) będą się teraz musieli tłumaczyć że nie są wielbłądami? Przecież to jakaś piramidalna bzdura. Niektórzy po prostu nie mogą znaleźć żony, męża z zupełnie innych powodów - nieśmiałość, nieatrakcyjność, brak czasu itp. itd. A wracając do ewentualnej homo-orientacji. To samo w sobie nie jest winą ani nawet grzechem. Winą i grzechem jest realizacja tej skłonności (podobnie zresztą jak wikłanie się w romanse heteroseksualne). Mówię oczywiście o tym jak widzi to KRK, bo mam wrażenie że wywoływanie tego "tematu" ma zniechęcać prawicowy i katolicki elektorat. Postępowi róbta-co- chcetowcy raczej powinni potępić Palikota a ewentualnego homo-kogoś nosić na rękach i piać z zachwytu nad jego/jej bezpruderyjną nowoczesnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Kaczor JEST gejem.Brawa dla Palikota za zwróc 12.01.09, 13:19 tess77 napisała: > Czy wszyscy starzy kawalerowie (i stare panny) będą się teraz > musieli tłumaczyć że nie są wielbłądami? Przecież to jakaś > piramidalna bzdura. Niektórzy po prostu nie mogą znaleźć żony, męża Palikot nie z tego powodu mówił o przypuszczalnym gejostwie Kaczyńskiego. Posiadanie żony, też niczego w tej kwestii nie gwarantuje:-) Natomiast gdyby jednak, to bycie zakłamanym jest już godne nagany. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Poseł Walikot czy Palikoń czy jakoś takoś... 12.01.09, 14:00 totoc napisał: > Kaczor JEST gejem.Brawa dla Palikota za zwrócenie uwagi na ten przemilczany ze strachu przez wszystkich fakt który sam w sobie > może być obojętny ale dla wielu zwolenników PiS byc może jest ważny a ukrywany > przez Prezesa. Po fakcie prasowym - wynalazku pana prof. Geremka mamy teraz prawdę pana posła Walikota czy Palikonia czy jakoś takoś... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:53 Przede wszystkim Palikot nie boi się mówić bo w przeciwieństwie do innych posłów nie musi być politykiem zawodowym do końca życia. I to najbardziej boli pisiarnię - nie mają jak mu zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 11:56 rydzyk_fizyk napisał: > Przede wszystkim Palikot nie boi się mówić bo w przeciwieństwie do > innych posłów nie musi być politykiem zawodowym do końca życia. > > I to najbardziej boli pisiarnię - nie mają jak mu zaszkodzić. On sobie sam szkodzi wygadywaniem tych głupot. Jest takie powiedzenie: Jak już jesteś głupi to przynajmniej milcz. Pasuje jak ulał do tego człowieka. Wczoraj czytałem uzasadnienie Palikota odnośnie wykorzystywania środków unijnych: tak,do 28go grudnia minionego roku wydaliśmy 5% środków z Unii zaplanowanych na rok 2008 ale jak się spostrzegliśmy to szybciutko napisalismy prośbę o więcej pieniedzy i już nam obiecano że je dostaniemy więc mozna te pieniadze uznać za już spożytkowane w 2008mym. Co za idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
marsellus_wallace Nie chodzi o to,czy boi się,czy nie. 12.01.09, 13:22 Chodzi o to,że w każdej dyskusji argumenty ad personam są nie na miejscu. I to akurat - przy całej niechęci do Kaczki i sympatii dla Palikota - temu ostatniemu wytykam. Kaczyńskiemu można (i trzeba) dokopać w innych kwestiach, bo sam się podkłada, życie osobiste zostawiając jednak w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Dlaczego Olejnik tak się prostytuuje? 12.01.09, 09:53 jakeww napisał: > Szczególnie niech się odezwą ci platformiacy którzy tu na forum od > dawna zachwycają się że Palikot to polityk który mówi to co oni > myślą:) vide: brednie:) ******************************* Nie jestem platformiakiem, ale Palikot powiedział prawdę. Bredzi za to Olejnik, opluta przez Kaczyńskiego i udająca, że deszcz pada. To klasyczna dziennikarska prostytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna [...] 12.01.09, 09:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Dlaczego Olejnik tak się prostytuuje? 12.01.09, 10:03 dobrze maruda gadasz, Olejnik teraz odgrywa wielką obrończynię moralności, bo ktoś śmiał dosadnie a prawdziwie - w przeciwieństwie do niej i wielu jej kolegów - określić to, co się w polskiej polityce wyprawia. teraz się do bojkotu szykują dziennikarskie sierściuchy /i w sumie ciężko się dziwić, wszak Palikot im chleb odbiera swoimi dalece trafniejszymi komentarzami ;>/ale jak trzeba było prawdę walić prosto z mostu to nie było odważnych. banda dziennikarsko-politycznych hipokrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 10:31 calli napisał: > dobrze maruda gadasz, Olejnik teraz odgrywa wielką obrończynię moralności, Nieważne kogo/co Olejnik odgrywa. Do kobiety po prostu tak się nie mowi. To kwestia kultuury osobistej. Palikot to pospolity cham , który stał się "twarzą" PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ale o co chodzi? 12.01.09, 11:26 Chodziło o to, że do kobiety Jarosławy Kaczyńskiej nie mówi się, że jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Ale o co chodzi? 12.01.09, 15:11 No zaraz zaraz. Jeśli Jarosława jest kobietą i woli mężczyzn to w żadnym przypadku nie jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 10:46 jeżeli ma rację i pani Gęsicka rzeczywiście politycznie się prostytuowała, to możemy mówić jedynie o stwierdzeniu faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 10:59 calli napisał: > jeżeli ma rację i pani Gęsicka rzeczywiście politycznie się prostytuowała, to > możemy mówić jedynie o stwierdzeniu faktu. ***************************** Palikot wyraźnie odniósł się do prostytucji politycznej. Nie ma w tym obrazy czci niewieściej. Poza tym, co to za gadanie, że lepiej obrażać mężczyznę niż kobietę? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 11:07 maruda.r napisał: > calli napisał: > > > jeżeli ma rację i pani Gęsicka rzeczywiście politycznie się prostytuowała > , to > > możemy mówić jedynie o stwierdzeniu faktu. > > ***************************** > > Palikot wyraźnie odniósł się do prostytucji politycznej. Nie ma w tym obrazy > czci niewieściej. Poza tym, co to za gadanie, że lepiej obrażać mężczyznę niż > kobietę? > Jest niestety obraza kobiety. Slowo "prostytucja" ma jedno podstawowe znaczenie : "sprzedawanie swego ciała za pieniadze". A wszelkie przymiotniki np "polityczna, gospodarcza, kulturalna "- nie wiem jakie jeszcze, to tylko dodatki , takie kwiatki do kożucha. Przeciez Palikot mógł uzyć innych okresleń nie kojarzących sie z nierządem. Ale tego nie zrobił. I na tym polega chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 11:09 zajrzyj do porządnego słownika Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 11:13 tentutaj napisał: > zajrzyj do porządnego słownika Po co ? Ja piszę o potocznym rozumieniu tego słowa przez Polaka-szaraka. Bo przecież o to chodzilo Palikotowi , aby Polak-szarak odpowiednio skojarzył , bez zaglądania do porządnego słownika- czyż nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Może prosty chłop zna tylko jedno znaczenie 12.01.09, 11:21 i rozumie po swojemu polską, bogatą mowę. Nie pierwszy już raz okazuje się, że PiSowska hołota ma zawsze slamsowatą interpretację. No cóż, kojarzy im się zawsze z tym co dobrze znają i na czym wyrośli. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 11:28 potoczne rozumienie: kobieta sprzedajna I tutaj Palikot bardzo celnie określił, kim stała się p. Gęsicka wygadując kłamliwe brednie pod dyktando kaczki. Sprzedała się jak prostytutka i nie ma co nad tym deliberować. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz kobieta sprzedająca swe ciało 12.01.09, 12:10 pe1 napisał: > potoczne rozumienie: kobieta sprzedajna Pozwolisz ,że uściślę: Kobieta sprzedajna, sprzedająca swe ciało. (bo juz nie np informację gospodarczą czy tajemnice państwową) > > I tutaj Palikot bardzo celnie określił, kim stała się p. Gęsicka wygadując > kłamliwe brednie pod dyktando kaczki. Sprzedała się jak prostytutka i nie ma co > nad tym deliberować. Otóż w potocznym rozumieniu tego słowa - to by znaczyło ,że sprzedała swe ciało. Jeszcze raz pytam , czy Pan Palikot nie mógł określić swych zarzutów w sposób kulturalny? No chyba ,ze "chamstwo" to nowy sztandar PO Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Wszyscy artyści to prostytutki 12.01.09, 15:29 > Otóż w potocznym rozumieniu tego słowa - to by znaczyło ,że > sprzedała swe ciało. Czyli jak Kazik śpiewał "Wszyscy artyści to prostytutki" to miał na myśli że artyści sprzedają swoje CIAŁO za pieniądze? Może ktoś kto nie skończył podstawówki tak by to zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kazik autorytetem ? 12.01.09, 16:00 grundol1 napisał: > Czyli jak Kazik śpiewał "Wszyscy artyści to prostytutki" to miał na myśli że > artyści sprzedają swoje CIAŁO za pieniądze? Nie wiem co miał na mysli Kazik. Być może dla kogos jest on autorytetem, nie dla mnie (tak jak i Palikot). Wiem ,że o artysach pisali twórcy tacy jak Bułat Okudżawa ,Jaromir Nohavica, Wojtek Bellon ,Andrzej Sikorowski, Leszek Długosz, Waldemar Chyliński ..... i jakoś w ich poezji nie było takich określeń. A tak nawiasem wielki artysta Leonard Cohen pisząc , śpiewając wprost o prostytutkach nie nazywał ich tak "dosadnie" , pisał "milosierne siostrzyczki" W wole trzymać się takich wzorów niż nazewnictwa kazikowego czy palikotowego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 11:03 calli napisał: > jeżeli ma rację i pani Gęsicka rzeczywiście politycznie się prostytuowała, to > możemy mówić jedynie o stwierdzeniu faktu. Stwierdzenie faktu czasem jest chamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chodzi o formę 12.01.09, 11:09 remik.bz napisał: > calli napisał: > > > jeżeli ma rację i pani Gęsicka rzeczywiście politycznie się > prostytuowała, to > > możemy mówić jedynie o stwierdzeniu faktu. > > Stwierdzenie faktu czasem jest chamstwem. Uzupełniam , gdyż niezbyt jasno sie wyraziłem. Chodzi mi o forme tego stwierdzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Chodzi o formę 12.01.09, 11:19 Ty również jesteś za lewacką politpoprawnością? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To "szarmackość' a nie "politpoprawność". 12.01.09, 12:02 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ty również jesteś za lewacką politpoprawnością? Oczywiście ,że nie. Lewacka politpoprawność zakazuje np całowania kobietę w rękę a moja szarmanckość nakazuje. Po prostu mężczyzna nie mówi kobiecie ,ze jest "prostytutka" nawet jesli z jej "usług" korzysta (pisze o sytuacji skrajnej) , tak samo jak nie mowi ,ze ma grube nogi, długi nos , czy niemodną suknię. To kwestia szarmnckości i kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To "szarmackość' a nie "politpoprawność". 12.01.09, 12:19 To włąśnie wszystko jest politpoprawność. Przecież prawda jest najważniejsza, nawet ta najboleśniejsza o krzywiźnie nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Palikot to zwykły cham i tyle 12.01.09, 10:49 remik.bz napisał: > Nieważne kogo/co Olejnik odgrywa. > Do kobiety po prostu tak się nie mowi. > To kwestia kultuury osobistej. ********************************* Specjalistami od wyzywania kobiet (w tym Olejnik) są Kaczyńscy. Palikot kobiet nie wyzywał, chyba, że jednak uznajesz Jarosława Kaczyńskiego za kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Dlaczego Olejnik tak się prostytuuje? 12.01.09, 13:24 calli napisał: > dziennikarskie sierściuchy /i w sumie ciężko się dziwić, wszak ... Sierściuch, to akurat nie jest inwektywa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 09:56 jakeww napisał: > Miłośnicy Palikota z Platformy, odezwijcie się - Olejink i Premier > dybią na waszego polityka:),Oni są moralnie brudni,Palikot nigdzie nie odejdzie,jest bardzo cenny.Palikot mówi to co wszyscy pederasci wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:45 jakeww napisał: > Miłośnicy Palikota z Platformy, odezwijcie się - Olejink i Premier > dybią na waszego polityka:) A niech sobie dybią .Palikot jest the best. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman kaftan potrzebny od zaraz 12.01.09, 14:40 a może i więcej kaftanów czy Palikot oszalał? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni... 12.01.09, 09:47 Palikot wypowiada się wtedy, "gdy PO czuje, że PiS lub prezydent wykonali dobry ruch". Pamiętajmy o tym, obserwując jego kolejne wyskoki. Polecam komentarz Piotra Goćka, "Pytajmy o zleceniodawcę, a nie o zwykłego kilera": www.rp.pl/artykul/246764.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:27 A jaki to dobry ruch wykonał PiS albo jego pRezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:38 Było o tym w komentarzu, do którego link podałam: "Atak na posłankę Gęsicką i prezesa Kaczyńskiego był po prostu propagandowym odzewem na ostatnie posunięcia PiS. Wystarczyło, że opozycja zapowiedziała, że skupi się na krytyce gospodarczych posunięć rządu i na piątkowej konferencji prasowej przedstawiło swoje postulaty. Część komentatorów pochwaliła spokojny ton i ogólny sens tego wystąpienia. I już, jak diabeł z pudełka, wyskoczył poseł Palikot". Ale dobrze, że zadałeś to pytanie. Powinieneś je sobie zadawać za każdym razem, gdy Palikot z kolejną głupotą wyskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 10:45 To każdy kołek potrafi, Lepper krytykował, Suski krytykował i Kaczyńscy krytykują, każdy każdego krytykuje. Nic w tym ani mądrego ani nowego. A jeszcze ta krytyka powinna być jakaś a nie nijaka. Okazuje się, że nawet faktów PiS nie potrafi podać tylko odruchowo jak zwykle kłamie ustami posłanki. Jak nazwać wykorzystanie ust posłanki w zamian za obiecanki? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 11:13 Posłanka Gęsicka podała fakty prawdziwe. Ponieważ są one dla PO niewygodne, Palikot musiał wywołać zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 11:17 Alez oczywiście kłamała na żądanie, fakty są inne niż mówiła co jest niewygodne dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 11:40 Co nieprawdziwego było w podanych przez minister Gęsicką danych według, których zrealizowane przez Polskę wypłaty do końca 2008 r. stanowiły zaledwie 0,3% funduszy unijnych na lata 2007-2013, czyli 866,6 mln zł? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 12:25 Pewnie to, że zakontraktowano 102% a nie 0.3%. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 12:34 U Was zawsze wszystko ponad 100%. Nie bredź, proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 13:14 Ty nie bredź tylko poczytaj jakie są fakty a nie jak się usta posłanki opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 12:37 Primo w roku 2008 PO realizowała budżet przygotowany przez PIS i to powinna p.Gęsicka wsiąść pod uwagę w swojej krytyce. Wtóre... bliższe prawdy dane znajdziesz tutaj: www.funduszeeuropejskie.gov.pl/AnalizyRaportyPodsumowania/Strony/default.aspx?zakladka=3# Po trzecie program zapobiegania kryzysowi przygotowany przez PIS skrytykował prof. Gomółka nazywając go powrotem do socjalizmu. Po czwarte wypowiedź Palikowa była niegrzeczna w stosunku do pani, która akurat jest jedyną postacią w gronie PIS potrafiącą dwa dodać do dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 13:13 A co mają fundusze unijne do budżetu? Chyba niewiele. W informacji, którą przesłałeś stoi jak byk: "od początku uruchomienia programów do 28 grudnia 2008 r. (...) wartość wydatków beneficjentów uznanych za kwalifikowalne wynikająca ze złożonych wniosków o płatność wyniosła 1 048,5 mln zł, a w części dofinansowania UE 866,6 mln zł". A to stanowi te 0,3% ogółu do wydania. I lepiej nie sugeruj, że to wszystko z umów podpisanych jeszcze za rządów PiS, bo tylko pogrążasz swoich PO-ilubieńców:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 13:36 anwad napisała: > A co mają fundusze unijne do budżetu? Chyba niewiele. Otóż mają i to wiele... A dlaczego nie będę tłumaczył aby nie obrazić Twojej inteligencji...;)) > W informacji, którą przesłałeś stoi jak byk: "od początku uruchomienia programó > w do 28 grudnia 2008 r. (...) wartość wydatków beneficjentów uznanych za kwalif > ikowalne wynikająca ze złożonych wniosków o płatność wyniosła 1 048,5 mln zł, a > w części dofinansowania UE 866,6 mln zł". To tylko fragment sprawzdania, ale niewątpliwie bardzo chwytliwy propagandowo. Ot można "ciemnemu ludowi" rzucić "szokujacą" liczbę... .... bo tylko pogrążasz swoich PO-ilubieńców: > ) W przeciwieństwie do Ciebie ja wolę kreskówki, Skarbie, a nie polityczne horrory. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 14:00 Dobrze, projekty dofinansowywane z funduszy unijnych są w części finansowane z budżetu, w którym muszą być przewidziane na to środki. No dobrze, tylko że w 2008 r. problemem nie była niedostępność środków, tylko nieudolność instytucji państwowych (głównie MRR) w ich wykorzystywaniu... Pewnie, że można się załamać, gdy się usłyszy, że z środków przewidzianych do 2013 r. wydaliśmy tylko 0,3%... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 14:13 A wiec jednak istnieje jakieś "tajemnicze" powiązanie...:))) Proces widać został źle przygotowany przez poprzedni rząd skoro tak kuleje wykorzystanie środków unijnych. A kto zajmował się tym tematem w poprzednim rządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 15:36 Jak typowy propagandzista PO - "wszystkiemu winne PiS!". Otóż nie Malutki... To efekt zaniedbań obecnego rządu. Tu fragment z artykułu "GW" relacjonującego wyjaśnienia Gęsickiej z konferencji prasowej: "Była minister udowadniała, że słabe wydawanie pieniędzy przez obecny rząd wynika ze złej administracji i przygotowania do dużych inwestycji, takich jak autostrady, lotniska, oczyszczalnie ścieków. - W 2007r. rząd, w którym byłam, przesłał komisarz Danucie Hubner wykaz wielkich inwestycji. Miało ich być 245 - przypomniała Gęsicka. Według niej, w późniejszym okresie do Komisji Europejskiej przesłano tylko pięć dokumentacji. Przygotowanie kolejnych pięciu na pierwszy kwartał 2009 r. rząd traktuje jako sukces. - Gdzie pozostałe 235 - pyta minister. Gęsicka podkreśliła również, że rząd chciałby wydać w ubiegłym roku 16,8 mld zł, ale umowy ma podpisane tylko na 8 mld". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 17:51 Kotku, Ty jak typowy konsomolec....:)) Powłujesz się na wypowiedz Pani Gęsickiej, która w niecny sposób zostało wykorzystana to promocji propagandy klęski. Pod względem wykorzystania funduszy unijnych zajmujemy trzecie miejsce wśród państw korzystających z wsparcia Uni, czy w pozostałych jest jeszcze gorzej? Gdzie jest 235 pozostałych projektów? widać wymagają dodatkowej papierologii i wkrótce zostaną przesłane do komisji UE. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 14:14 anwad napisała: > Pewnie, że można się załamać, gdy się usłyszy, że z środków przewidzianych do > 2013 r. wydaliśmy tylko 0,3%... Nie załamuj się tak słonko:). Pokaż mi lepiej kraj unijny , który na obecnym etapie ma lepsze zaawansowanie realizacji. Ile ich jest dwa , trzy? I czy róznice są znaczące? Nie ma co bronić Gęsickiej bo dla doraźnych celów politycznych manipuluje ordynarnie faktami. Kiedyś o myślącym człowieku chcącym uchodzić za wiarygodnego eksperta , gdy dla korzyści osobistych brał udział w tego rodzaju hucpiarskich manipulacjach statystycznych ( a za komuny mielismy takich "ekonomistów" multum) mówiło się, że się k...wią. Osbiście uważam ,że słowa Palikota były zbyt ostre i niepotrzebne ale merytorycznej racji (także w ocenie postawy Gęsickiej) nie sposób mu odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 15:38 Nie powtarzaj tez Michałka Protaziuka, tylko lepiej przeczytaj wyliczenia Gęsickiej z jej konferencji prasowej. PS A co sądzisz o liście Kalukina?? Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: A co to za filozofia krytykować? 12.01.09, 15:58 Nie znam tez Protaziuka ale wiem ,że Ty bezrefleksyjnie bronisz wątpliwej cnoty intelektualnej Gęsickiej:). Wiem również że jej wyliczenia mają taki sam walor prawdy jak niegdysiejsze twierdzenia komunistycznych propagandzistów: "Polska rozwija sie dużo lepiej od Stanów Zjednoczonych. Po wybudowaniu Huty Katowice produkcja stali wzrosła nam o 20% a tam tylko o 3%" Procenty się niby zgadzały ale czy to była prawda? Nadal czekam na info , któż to w unii lepiej od nas wykorzystuje te środki. Bo skoro mamy być przerażeni to chyba z całą unią pospołu:). A jakoś nie słyszałem by tam bito na alarm. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 11:48 Jakiś pisarzyna z Rzepy ma dla mnie stanowić wyrocznię? Przykro mi ale ja myślę samodzielnie w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Nie wiadomo :) 12.01.09, 10:39 Ale skoro Palikot się odezwał to wiadomo, że dobry :). Takie kwadratowe koło pisowszitowej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
emie Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 11:07 Zgadzam sie. Na marginesie: nie lubie PIS ani prezydenta, nie przepadam za PO. Prezydent ostatnimi czasy zachowuje sie najlepiej z nich wszystkich, a POdskakujace pieski (na lancuszku) probuja szarpac mu boki. Zachowania Palikonia wyraznie sprzegaja sie z "right moves" opozycji. Pan P. jest prowadzony na odpowiednio dlugim sznureczku, co daje mu poczucie swobody opluwania, ale POpaki sie go nigdy nie pozbeda - jest dla nich tak samo wazny i tam samo i potrzebny, jak Kurski w czasach koniunktury PIS-u. Na marginesie: w Rzeczypospolitej szlacheckiej (zwlaszcza na rubiezach wschodnich, skad zdaje sie pochodzic pierwszy szczekacz V RP) istniala piekna i dluga tradycja rozpijania chlopow przez szlachte (ktora miala monopol na produkcje i wyszynk spiritusu). Tylko nie wiadomo, czy p. P. jest ofiara czy tworca tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 11:11 Masz o czymś pojęcie, czy tylko tak bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 13:32 tentutaj napisał: > Masz o czymś pojęcie, czy tylko tak bredzisz? Ktos kto doszedł w numeracji Rzeczypospolitej do numeru V nie może być trzeźwy. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Znalazł się tylko jeden odważny? 12.01.09, 09:48 Polityków rozlicza się niestety również z życia osobistego. Aż dziwne, że nikt o tym nie dyskutował szerzej jak Kaczyński był jeszcze premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Znalazł się tylko jeden odważny? 12.01.09, 09:59 rydzyk_fizyk napisał: > Polityków rozlicza się niestety również z życia osobistego. ****************************** Nie do końca się z tym zgadzam w przypadku rzeszy normalnych polityków. Sęk w tym, że Kaczyński wielokrotnie obnosił się ze swoim życiem osobistym i wykorzystywał je jako argument polityczny. O przekonaniach prawicowych nie wspomnę. Skoro otworzył drzwi na oścież, to pretensje powinien mieć do siebie, że ktoś bałagan kuchni zauważył. Przypomnę też aferę z małżeństwem i rodziną Tuska, które PiS tak skwapliwie wykorzystywało - na pewno nie bez zgody Kaczyńskiego. Kto mieczem wojuje... Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Czekamy na teczki z "Hiacynta"... 12.01.09, 10:02 Hahhaaa ciekawe kto je ma ?? bedzie ubaw jak wypłyną... oj będzie ubaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czekamy na teczki z "Hiacynta"... 12.01.09, 10:10 derfflinger1918 napisał: > Hahhaaa ciekawe kto je ma ?? bedzie ubaw jak wypłyną... oj będzie > ubaw.... **************************** Ma je IPN, który uzasadniał, że akcja MO "Hiacynt" była zgodna z ówczesnym prawem. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Re: Czekamy na teczki z "Hiacynta"... 12.01.09, 10:11 No to może pora odtajnic archiwa IPN w tej czesci równiez... ale będzie "krwawa jatka" wśród kleru i na prawicy Buchachaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni... 12.01.09, 09:48 To,że p.Olejnik wreszcie zrozumiała,że Palikot jest zwykłym ćwierćinteligentem,chamem i bredzącym burakiem to bardzo dobrze. Tylko po co go zaprasza do swoich audycji? W ten sam sposób dziennikarze wylansowali (na szczęscie na krótko) Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 [...] 12.01.09, 10:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:23 Ale to nie dziennikarze wzięli Leppera do rządu i zrobili wicepremierem. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Może w Polsce będzie normalniej 12.01.09, 09:49 Może w Polsce będzie normalniej, jak prawda wyjdzie na jaw. Ciekawi mnie jedno. To Kaczyński będzie udowadniał że nie jest homoseksualistą , czy Palikot będzie udowadniał że jednak Kaczka jest gejem??? I jak to udowadnianie będzie wyglądać?? W świetle kamer pokażą Kaczyńskiemu nagą kobietę i nagiego mężczyznę i będą badać stopień podniecenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Może w Polsce będzie normalniej 12.01.09, 10:03 mr_reaper napisał: > Może w Polsce będzie normalniej, jak prawda wyjdzie na jaw. Ciekawi mnie > jedno. To Kaczyński będzie udowadniał że nie jest homoseksualistą , czy > Palikot będzie udowadniał że jednak Kaczka jest gejem??? I jak to udowadnianie > będzie wyglądać?? W świetle kamer pokażą Kaczyńskiemu nagą kobietę i nagiego > mężczyznę i będą badać stopień podniecenia?? Udowodnić jest bardzo łatwo,Palikot przyprowadzi wam byłego kochasia Jarkacza,uszy i oczy wam zwiedną. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-qa Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni.. 12.01.09, 09:49 Po prostu Palikot ma kase i nie boi sie wygłaszac swego zdania. Mowi, co mysli. A inne przydupasy mówia tak jak im kaza, albo jest politycznie poprawne Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:46 Palikot jest fantastyczny, mówi bo mówić może a nie tylko bić łbem przed grzybem z Torumia, ma kasę bo w odróżnieniu od reszty nierobów wie jak ją robić i nie musi jej kraść korzystając ze stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
stalob3 Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 17:21 W całości śie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Do boju tuskomatołki :) 12.01.09, 09:49 Zadeklarujcie,przed Tuskiem, czy Palikot dobry czy beeeeee? Cicho siedzicie mendy,czekacie na ,,piaarowskie'' wytyczne:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Palikot RULEZ 12.01.09, 10:01 Najwyzsza pora powołac komisję śledzcą do spraw "obracania kota ogonem".... hahah Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna w Lublinie mówi się , że Palikot jest biseksem 12.01.09, 10:09 taka krąży plotka od pewnego czasu. wygląda na to, że prawdopodobny kryptopedał próbuje ucieczki do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Jesli jest biseksem to jego sprawa... 12.01.09, 10:16 Tylko że wyborców Palikota to wali czy on jest "straight" czy "bi"... w odróznieniu od prezia, którego jasne powiazania z homoseksualizmem zmiotły by ze sceny politycznej na zawsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Jesli jest biseksem to jego sprawa... 12.01.09, 10:21 derfflinger1918 napisał: > Tylko że wyborców Palikota to wali czy on jest "straight" > czy "bi"... w odróznieniu od prezia, którego jasne powiazania z > homoseksualizmem zmiotły by ze sceny politycznej na zawsze.... Rozumiem, że jesteś wyborcą Kaczyńskiego skoro wypowiadasz sie w ich imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni... 12.01.09, 09:50 Dlaczego brednie? Jak najbardziej uzasadnione pytania. Moze zadane w sposob obcesowy, ale aktualne. Jestem przekonany, ze wielu Polakow sobie takze je zadawala. Kto gwarantuje, ze Jarus nie jest takim drugim Heiderem? Prawicowym moralista wiodacym podwojne (wyuzdane) zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
filip.balwierz Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bredni... 12.01.09, 09:50 Dlaczego Januszek wciąż czepia się domniemanego homoseksualizmu Kaczyńskiego? Zapytajcie ludzi z Lublina o Januszka, oni wam powiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 10:53 Tam pewnie chłopi każdego bogatego pana w garniturze pedałem nazywali. Ot taki wioskowy urok biedoty z dzikiego wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Olejnik do Palikota: Nie mogę uwierzyć w bred 12.01.09, 13:50 filip.balwierz napisał: > Kaczyńskiego? Zapytajcie ludzi z Lublina o Januszka, oni wam > powiedzą... Dobrze mówisz, w Lublinie o Palikocie krążą plotki, że to mądry i dobry człowiek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Paligłup-idol POspólstwa-kwintesencja POziomu PO 12.01.09, 09:51 . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wokół siarczysty mróz a muchi dalej srają i chcą 12.01.09, 12:20 oceniać tych do których poziomu intelektualnego nigdy w swoim życiu nie zdołają się zbliżyć, ale cóż taka to już natura srających i uprzykrzających się wszystkim much. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo Brawo Palikot, na pohubel kaczyńscy i sitwa 12.01.09, 09:51 Palikot mówi głośno to, co inni szeptem po kątach. I o to ganić człowieka, że ma odwagę walić prawdę prosto z mostu? Oby więcej bezkompromisowych polityków na naszej scenie politycznej. Może tylko przypomnę odzywki kaczyńskich: -spieprzaj dziadu -ta małpa w czerwonym -groźby karalne w stosunku do Olejnik Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Palikot niech zostanie w PO 12.01.09, 09:52 Jako zwolennik PiS-u bardzo , bardzo pragnę , aby Palikot jak najdłużej pozostał w PO. I niech nikogo nie przeprasza ,będzie dalej sztandarowym "wzorcem kultury politycznej PO". Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Palikot niech zostanie w PO 12.01.09, 10:06 remik.bz napisał: > Jako zwolennik PiS-u bardzo , bardzo pragnę , aby Palikot jak > najdłużej pozostał w PO. > I niech nikogo nie przeprasza ,będzie dalej sztandarowym "wzorcem > kultury politycznej PO". Remik,to widać że jesteś wielkim sympatykiem bolszewików. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Palikot niech zostanie w PO 12.01.09, 10:23 cz27 napisał: Remik,to widać że jesteś wielkim sympatykiem bolszewików. Co Ty ? Jestem zwolennikiem wartości takich jak : patriotyzm , tradycja , religia katolicka , rodzina. Sam przyznasz ,że to zdecydowanie kłóci się z "bolszewizmem". A co do Palikota: cieszę się ,że moge "bezlitośnie obnażać" obłude PO. Z jednej strony to partia (podobno)ludzi kulturalnych , wręcz elit, a z drugiej strony popiera pospolitego chama w swoich szeregach. Brawo PO , tak trzymać. Ps tak sobie marzę ,że może Palikot publicznie pokaże goły zadek ( aby uświadomić zwolennikom PO gdzie ma Prezydenta Polski) ??? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Palikot niech zostanie w PO 12.01.09, 10:59 remik.bz napisał: > cz27 napisał: > Remik,to widać że jesteś wielkim sympatykiem bolszewików. > > Co Ty ? > Jestem zwolennikiem wartości takich jak : patriotyzm , tradycja , > religia katolicka , rodzina. Czyli w wydaniu polskim nazikatolicki, ciemny kołek z bagien białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Gratuluje kultury osobistej 12.01.09, 11:15 megasceptyk napisał: > remik.bz napisał: > > > cz27 napisał: > > Remik,to widać że jesteś wielkim sympatykiem bolszewików. > > > > Co Ty ? > > Jestem zwolennikiem wartości takich jak : patriotyzm , tradycja , > > religia katolicka , rodzina. > > Czyli w wydaniu polskim nazikatolicki, ciemny kołek z bagien białorusi. No cóz , jestem pod wrażeniem Twojej kulturydy dyskusji , kultury osobistej . Jak widzisz zakładam (byc może błędnie) ,że wiesz co to takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Jestem kulturalny acz bezpośredni. 12.01.09, 11:23 Nazywam rzeczy takimi jakie są, bez wulgaryzmów, tylko bardziej poetycko. Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Re: Palikot niech zostanie w PO 12.01.09, 13:31 Remik ciekawa ta twoja katolicka moralność, taka rodem z afryki "jak Kalego to świństwo ale jak Kali to sama prawda" Misiu puszysty, wyczyny braci i Kurskiego to sama moralność ale Palikot to cham i co dziwne Palikot zadaje tylko pytania a wspomniana trójka ubliża i kłamie co znalazło potwierdzenie i w sądzie i w publicznych wypowiedziach.... Głupota to też sposób używania mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A w USA bija Murzynów 12.01.09, 13:46 Niesmiało przypominam ,ze dyskusja o Palikocie a nie o Kurskim. Gdy bedzie o Kurskim to wypowiem swe zdanie na jego temat. Jak wiesz kultura dyskusji polega m. in. na "trzymaniu się" tematu dyskusji. Bo inaczej szybko dojdziemy do przysłowiowych Murzynów bitych w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
washner Olejnikową pogiełło - dobrze że jest na liście. 12.01.09, 09:53 To nie są brednie, to wszystko to zamierzona przemyślana prowokacja tylko ludzie z dużą dozą inteligencji mogą rozróżnić pewne celowe działania innych. Palikot oczekuje teraz na odpowiedź Kaczynskiego, który z pewnością się z zajadłości sam opluje. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Polszczyzna 12.01.09, 10:09 W języku polskim mówi się albo: "oczekuje odpowiedzi", albo "czeka na odpowiedź". Polecam "Słownik Poprawnej Polszczyzny" Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Polszczyzna 12.01.09, 10:39 ar.co napisała: > Nie mówi się "w języku polskim mówi się". Mówi sie: "w jezyku polskim mowi się" Podobnie jak np "ogłasza się" Np : ogłasza się wszem wobec i każdemu z osobna , iż rycerz Zbyszko z Bogdańca..... Albo "gotuje się" (bigos gotuje się przez 2 dni) , "zostawia się" ( jedno wolne miejsce przy stole wigilijnym)... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Polszczyzna 12.01.09, 11:52 jojo148 napisała: > W języku polskim mówi się albo: "oczekuje odpowiedzi", albo "czeka na odpowiedź > ". > Polecam "Słownik Poprawnej Polszczyzny" Nie bądź taki poliglota bo to nie ma nic do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Trzeba było nie pozwalac pic w Brukseli... 12.01.09, 09:55 Trzeba było nie pozwalac pic w Brukseli Krzaklewskiemu, podobno chlapał na lewo i prawo ozorem o sex preferencjach "prezia"... Palikot pyta o coś co jest powtarzaną od dawna plotką... pora ją wyjaśnic a nie po raz kolejny na pytanie o życie seksualne "prezia" odwracac kota ogonem :D Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: Trzeba było nie pozwalac pic w Brukseli... 12.01.09, 10:02 Odwracać kota ogonem... to w kontekście rozmowy zakrawa już o zoofilię. Może trochę umiaru w rzucaniu kalumnii :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
hugocosraldlugo Kaczyński, Haider na miarę naszych możliwości 12.01.09, 09:56 Każdy ma takiego Haidera na jakiego go stać. To jest Haider na miarę naszych możliwości. a PiSuarki widzę szczekają... Sfora się rzuciła w obronie swojego wodza Jarosława (a może i Jarosławy) !!! W tym roku Kaczyński stanie na czele parady równości :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
haritka jakie brednie pani Moniko jakie brednie Warszafka 12.01.09, 09:58 ???? Kurski nie wylecial z Pisu wiec czemu janusz ma wyleciec z PO??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Tylko o Palikocie, a to że Gęsicka skłamała? 12.01.09, 10:04 Gęsicka skłamała z pełna premedytacją i o tym wszyscy milcza ! T kłamstwo Gesickiej sprowokowało Palikota !!! politbiuro.pl/politbiuro/1,85402,6148671,Kto_ma_racje__Gesicka_czy_Palikot__Sprawdzilismy.html Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 Re: Tylko o Palikocie, a to że Gęsicka skłamała? 12.01.09, 10:06 czarytka napisała: > Gęsicka skłamała z pełna premedytacją i o tym wszyscy milcza ! > T kłamstwo Gesickiej sprowokowało Palikota !! politbiuro.pl/politbiuro/1,85402,6148671,Kto_ma_racje__Gesicka_czy_Palikot__Sprawdzilismy.html Gęsicka bez winy/ kłasmstwo PIS-u dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dane sa ze strony int ministerstwa gamoniu. 12.01.09, 11:44 Gęsicka wzięła ze strony ministerstwa liczbę i publicznie bezczelnie i w żywe oczy skłamała podając, że liczba ta oznacza co innego niż w rzeczywistości oznacza. Równie dobrze mogła wziąć wartość długu gminy Otwock 4,1mln i powiedzieć, że PISS wybudował 4,1mln mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Dane sa ze strony int ministerstwa gamoniu. 12.01.09, 12:13 sorry, ale chyba nikt z was nie sumował budżetu za dany okres. Co wydane to wydane, a co w umowach, to nie wydane. Jeśli umowy są, to te sumy będą wydane w następnym okresie. Czyli Gęsicka ma rację. należy się cieszyć, że w następnym okresie wykorzystanie środków wzrośnie 10-krotnie (to taki styl GW prezentowania faktów :-))....czyli do 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Dane sa ze strony int ministerstwa gamoniu. 12.01.09, 12:28 Własnie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Dane sa ze strony int ministerstwa gamoniu. 12.01.09, 14:17 Akurat Gęsicka dobrze wie co te liczby oznaczają i jak się mają do wykorzystania funduszy w całej Unii. Gdyby to zrobił inny poseł, to można by go bronić, że liczby są takie, a on głupi. Gęsicka dobrze wie, że te liczby nie przemawiają na niekorzyść rządu i dlatego Palikot ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dane sa ze strony int ministerstwa gamoniu. 12.01.09, 14:18 Wiesz jak działają projekty unijne??? Budżet wydany za dany okres to budżet na wypłaty wsteczne za projekty już zrealizowane. Czyli 0,3% dotyczy umów podpisanych przez Gęsicką. W trakcie rządów PISS wydano z tych środków ... tadaaam ... 0zł !!! Skoro ta bezczelna prostytutka ma czelność mówić o katastrofie, to czym było 0zł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Ale mobilizacja pisiej watachy.... 12.01.09, 10:07 Hahhaa ale sie rzucili bronic honoru i wianka prezesa.... hahhaaa Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Tylko o Palikocie, a to że Gęsicka skłamała? 12.01.09, 15:02 bo widzisz, to jest rzetelnosc dziennikarska. olejnik wcale sie nie prostytuuje feministycznie celowo nie robiac programow o faktach ktore obrazac winny cala polske jak przez ciebie opisane. najprosciej jest sie przyczepic do tego iz ktos osmielil sie powiedziec, ze kobieta sie prostytuuje politycznie co jaskrawie udowodniono. ktos kto czuje sie tym obrazony musi byc bardzo ograniczony umyslowo skoro jedno slowo ktore moze miec wiele znaczen zaleznych od kontekstu traktuje sie tak przedmiotowo. na dodatek calosc materialu z zetki ma charakter i podtekst iscie feministyczny. wynikajaca z tego mantra mowi 'o kobiecie nie mozna powiedziec ze sie prostytuuje, o facecie juz tak'. i to dlaczego? ze dziwek kobiet jest wiecej niz dziwek facetow? nie piwerszy raz olejnik prezentuje takie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: Urban,Palikot,Lepper-mężowie stanu 12.01.09, 10:06 Palikot to faktyczny rzecznik,twarz i wibrator platformerski. Krasomówca szkoły czerwonoustego Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Nazista Palikot tropi gejów w życiu publicznym 12.01.09, 10:02 to typowo nazistowska praktyka idola POspólstwa. kolejna w wykonaniu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Nazista Palikot tropi gejów w życiu publiczny 12.01.09, 11:57 sralimuchibedziewiosna napisał: > to typowo nazistowska praktyka idola POspólstwa. kolejna w wykonaniu PO. Srali muchy będzie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Palikotowi już nie wystarcza wibrator.szuka chłopa 12.01.09, 10:05 . Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Uuu, bezsilna sralimucha wpadła w szał bojowy :) 12.01.09, 11:04 uważaj bo ci żyłka pęknie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Uuu, bezsilna sralimucha wpadła w szał bojowy 12.01.09, 11:06 Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Polityka miłosci wg PO 12.01.09, 10:05 Palikot to zwykły cham ze słomą w butach. Tyle, że na każdej słomce ma napis Prada. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 Polityka złodziejska w/g PIS-u... 12.01.09, 10:08 ma nazwe PC,CIECH,Lipiec..itd wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html wyborcza.pl/1,75478,5714048,Honor_posla_za_300_zlotych.html wiadomosci.wp.pl/kat,8171,wid,9657137,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Sawicka, Karnowski i wszystko jasne klonie 12.01.09, 10:09 sharn.1 napisał: > ma nazwe PC,CIECH,Lipiec..itd > > wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html > wyborcza.pl/1,75478,5714048,Honor_posla_za_300_zlotych.html > wiadomosci.wp.pl/kat,8171,wid,9657137,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Polityka miłosci wg PO 12.01.09, 10:10 rzeczywiście, wcześniej "Wersalu tu już nie będzie, szczerze powiem wam co myślę" lansował wielki poprzednik Lepper Lepper, Palikot, Palikot, Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Polityka miłosci wg PO 12.01.09, 10:28 Ale to nie Palikot zaprosił Leppera do rządu i zrobił go wicepremierem. Zagadka dla miłośników PiS: kto wprowadził oborowego do rządu i rząd do obory? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Polityka miłosci wg PO 12.01.09, 10:29 ar.co napisała: > Ale to nie Palikot zaprosił Leppera do rządu i zrobił go > wicepremierem. Zagadka dla miłośników PiS: kto wprowadził oborowego > do rządu i rząd do obory? Kto wprowadził oborowego do sejmu i do jednej z ważniejszych komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Polityka miłosci wg PO 12.01.09, 11:58 sharn1 napisał: > Palikot to zwykły cham ze słomą w butach. Tyle, że na każdej słomce > ma napis Prada. No cóż , jak się nie wie co to przenośnia......... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Handlarz tanim winem dał głos... 12.01.09, 10:06 Buraczek lubelski przyjechał do miasta i mu się w dupie poprzewracało. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro W koncu ktos musi prawde o Kaczynskich powiedziec! 12.01.09, 10:09 a ze to robi w niekonwencjonalny sposob? Jego prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: W koncu ktos musi prawde powiedzieć 12.01.09, 11:34 Po fakcie prasowym - wynalazku pana prof. Geremka mamy teraz prawdę pana posła Walikota czy Palikonia czy jakoś takoś... Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Handlarz tanim winem dał głos... 12.01.09, 10:12 sharn1 napisał: > Buraczek lubelski przyjechał do miasta i mu się w dupie > poprzewracało. Lepiej być bogatym burakiem jak biednym chłystkiem z miasta który tylko ogląda wystawy bo jest gołodupcem któremu udało się kiedyś uciec z lepianki. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Handlarz tanim winem dał głos... 12.01.09, 10:16 cz27 napisał: > sharn1 napisał: > > > Buraczek lubelski przyjechał do miasta i mu się w dupie > > poprzewracało. > Lepiej być bogatym burakiem jak biednym chłystkiem z miasta który > tylko ogląda wystawy bo jest gołodupcem któremu udało się kiedyś > uciec z lepianki. Skoro Januszkowi buractwo nie przeszkadza to niech nie obnosi się nim w mediach tylko pajacuje u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Handlarz tanim winem dał głos... 12.01.09, 10:55 sharn1 napisał: > Buraczek lubelski przyjechał do miasta i mu się w dupie > poprzewracało. A twoje miasteczko rodzinne już zaorali? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 [...] 12.01.09, 10:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 Przeciez Palikot się przyznał że jest.... 12.01.09, 10:09 Przeciez Palikot się przyznał na konferencji prasowej że jest gejem z SLD zakładajac koszulkę z takim napisem. To tylko w pisie starannie sie ukrywa swoje seksualne preferencje.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Palikot marzy o jeździe na 2 baty z bracmi K 12.01.09, 10:17 stąd te jego końskie zaloty. oni są jego niespełnioną i nieodwzajemnioną miłością, która przerodziła się w obsesję. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk I jak myślisz, bracia odrzucą te zaloty? 12.01.09, 11:11 A może ich jara taka gra? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Przeciez Palikot się przyznał że jest.... 12.01.09, 10:19 derfflinger1918 napisał: > Przeciez Palikot się przyznał na konferencji prasowej że jest gejem > z SLD zakładajac koszulkę z takim napisem. To tylko w pisie > starannie sie ukrywa swoje seksualne preferencje.... :)) 1. Napisał że jest gejem. 2. Własna żona go rzuciła. 3. Lubi gumowe penisy (czy tylko). Zadaję publicznie pytanie: Czy Palikot jest homoseksualistą? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Przeciez Palikot się przyznał że jest.... 12.01.09, 10:30 A kogo to obchodzi? W odróżnieniu od pisiorów wyborcy Palikota będą na niego głosować bez względu na jego preferencje seksualne - w odróżnieniu od wyborców genialnego stratega, dla którego jest to "być albo nie być". Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Przeciez Palikot się przyznał że jest.... 12.01.09, 10:31 ar.co napisała: > A kogo to obchodzi? W odróżnieniu od pisiorów wyborcy Palikota będą > na niego głosować bez względu na jego preferencje seksualne - w > odróżnieniu od wyborców genialnego stratega, dla którego jest > to "być albo nie być". Rozumiem ze jestes wyborca Kaczyńskiego że wiesz jak zagłosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Przeciez Palikot się przyznał że jest.... 12.01.09, 11:07 Mnie to powiewa Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 PO ma twarz gumowego fallusa zwanego Palikotem 12.01.09, 10:09 To o tej polityce miłości mówił Thuske. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PIS ma twarz gumowego fallusa zwanego Ziobro 12.01.09, 10:11 tak chyba lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper Re: Palikot po prostu szuka partnera, stąd te pyt 12.01.09, 10:10 Czy w tym biurze PIS to wy zawsze tacy poważni jesteście?? Czy może już wściekłość się wam na mózgi rzuciła?? Więcej luzu, a świat piękniejszy będzie. To była IRONIA :) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Palikot po prostu szuka partnera, stąd te pyt 12.01.09, 10:11 mr_reaper napisał: > Czy w tym biurze PIS to wy zawsze tacy poważni jesteście?? Czy może już > wściekłość się wam na mózgi rzuciła?? Więcej luzu, a świat piękniejszy będzie. > To była IRONIA :) no właśnie chłopcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy > Do 'sralimuchibedziewiosna' i 'mr_reaper' 12.01.09, 10:30 @mr_reaper Widać że brak Ci obycia dydaktycznego. Jeśli ktoś nie załapał Twej ironii, to trzeba cierpliwie tłumaczyć wprost. Takie czasy, że wszystko musi być podane na tacy, bez podtekstów, niedopowiedzeń i żeby nie zmuszało do myślenia. Dlatego do Ciebie teraz zwracam się 'sralimuchibedziewiosna': Otóż mr_reaper w sposób (dla Ciebie zbyt) zawoalowany chciał zwrócić Twą uwagę na błędny szyk zdania, które skonstruowałeś: "POdobno żona go rzuciała, bo nakryła go z chłopcem na telefon wbitym w odbyt" Podejrzewam (z dużą dozą niepewności), iż chodziło Ci zapewne o konstrukcję: "POdobno żona go rzuciała, bo nakryła go z wbitym w odbyt chłopcem na telefon" Stąd dalsze zbyt (jak dla Ciebie) ironiczne odniesienia dokonane przez 'mr_reaper'. A zwłaszcza użycie niegramatycznych form w zdaniu: "Pospólstwo tekst rozumieć , to Państwo nie umieć pisać" Podejrzewam, iż w ten sposób chciał Ci dać do zrozumienia, że skoro posługujesz się niepoprawną polszczyzną, to tylko takową rozumiesz. Ciesze się, że mogłem wyjaśnić to całe nieporozumienie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy >>> O przepraszm chochlik drukarski się zaplątał 12.01.09, 10:34 Miał byc nie 'mr_reaper' tylko 'maruda.r' Zainteresowanych przepraszam. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: > Do 'sralimuchibedziewiosna' i 'mr_reape 12.01.09, 10:36 skrot.myslowy napisał: > @mr_re gdyby "na telefon " było za "wbitym w odbyt" to miałbyś rację ale dziękuję za lekcję "POlszczyzny" by wykształciuch Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Palikot po prostu szuka partnera, stąd te pyt 12.01.09, 10:21 Dla nich w biurze PiS może być już tylko rada "wyciągnij korek". Chociaż nie przypuszczam, żeby zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś