business3 04.02.09, 13:03 Jakoś wierzę bardziej żołnierzom niż dowódcy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_murzyn Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy 04.02.09, 13:04 Na pierwszym miejscu powinni odpowiadać ci ,którzy ich tam wysłali . Na drugim miejscu ci ,którzy się nimi "opiekowali" . Na końcu dopiero sami żołnierze . Widać jak politycy szanują swoich obywateli i żołnierzy . Odpowiedz Link Zgłoś
juzekem Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy 04.02.09, 13:17 No, prosze W Czerwonych Beretach w trakcie ciezkiej misji w Afganistanie (Iraku, Czadzie, itp itd), pod obstrzalem jezyk salonowy jak na przyjeciu u Hrabiny. Pewnikiem dowodca otrzymal staranne wychowanie w domu, wychowanie o standardzie podobnym do wychowania ksiazat Walii. Bez zartow, mialem i mam czlonkow rodziny w CzB i wiem jakim jezykiem posluguja sie w koszarach, miedzy soba: uwazam, ze dowodca powinien zostac ukarany przez sad za skladanie falszywych zeznan w postaci "wygladzonego" cytatu wlasnego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Pod rządami Dżumy i Cudaka udupią żołnierzy... 04.02.09, 13:20 Pod rządami Dżumy i Cudaka udupią żołnierzy... juzekem napisał: > No, prosze W Czerwonych Beretach w trakcie ciezkiej misji w Afganistanie (Iraku > , > Czadzie, itp itd), pod obstrzalem jezyk salonowy jak na przyjeciu u Hrabiny. > Pewnikiem dowodca otrzymal staranne wychowanie w domu, wychowanie o standardzie > podobnym do wychowania ksiazat Walii. Bez zartow, mialem i mam czlonkow rodzin > y > w CzB i wiem jakim jezykiem posluguja sie w koszarach, miedzy soba: uwazam, ze > dowodca powinien zostac ukarany przez sad za skladanie falszywych zeznan w > postaci "wygladzonego" cytatu wlasnego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.plama Re: Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy 04.02.09, 14:02 To tylko u nas chyba taka hipokryzja. W angielskiej TV jest program na SKY1 o brytyjskich zolnierzach w Afganistanie. Co drugie slowo to f..king !!! np. Keep your f..ucking head down. - kiedy sa pod ostrzalem Takie slownictwo chyba jest dopuszczalne w tak ekstremalnych warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy 04.02.09, 13:26 Jest to trudna sprawa i nie da sie w tym przypadku czyjas strone trzymac.Ale ja sie zastanawiam,czemu wlasnie w takich przypadkach nie stosuje sie badan na wariografie,co prawda nie jest dowód dla sadu,ale przynajmniej rodziny by mialy jakis oglad sytuacji,no i my czytelnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks A to mnie pan Olgierd ubawił... :) 04.02.09, 13:36 "...ja takich słów w ogóle nie używam..." Już za samo to stwierdzenie powinno się gościa skazać za składanie fałszywych zeznań. On, mówiąc to, już na samym początku się skompromitował... Nie wiem czy jemu się wydaje, że tylko on sam jeden jest w wojsku i nikt poza nim w tym kraju nie ma pojęcia jakim "literackim" językiem na co dzień się posługuje polska armia? Współczuję tym chłopakom że takie coś nimi dowodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: A to mnie pan Olgierd ubawił... :) 04.02.09, 21:09 ideefiks: > Już za samo to stwierdzenie powinno się gościa skazać za składanie > fałszywych zeznań. Oskarżony ma prawo kłamać w sądzie, jeśli uzna, że to jest w jego interesie. Takie kłamstwo nie stanowi dodatkowego przestępstwa. Co innego świadek. ideefiks: > Współczuję tym chłopakom że takie coś nimi dowodziło... Chłopakom? W tej sprawie wszyscy oskarżeni o morderstwo są pełnoletni. Współczuję ofiarom tej zbrodni i całemu umęczonemu krajowi. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy koltun 04.02.09, 14:00 "Jakoś wierzę bardziej żołnierzom niż dowódcy..." --- mocny argument! a tesc pewnie "jaoś wierzy w te opowiadania o kołtunie"... Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy 04.02.09, 14:01 Zal zolnierzy. Pojechali na misje,a teraz maja idiotow na karku. Bo rzeczywistych zdarzen nikt nie jest w stanie opisac,jak sobie tego zyczy prokuratura,a co prokuratura robi to jest pokazane. Brak poszanowania dla zolnierzy. Dbaja tylko o swoje etaty,a zolnierze ich g...o obchodza. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 14:04 ...i te kobiety też. przeciez to są "nasi chlopcy", a poza tym oni "tylko wykonywali rozkazy". Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 14:24 z.wyspy napisał: > ...i te kobiety też. przeciez to są "nasi chlopcy", a poza tym > oni "tylko wykonywali rozkazy". Re: Byłeś, widziałeś? Tym tekstem wpisujesz się w grono wszystko wiedzących dyletantów, dla których nie jest potrzebny przewód sądowy, by skazać kogoś, kogo wina jest co najmniej problematyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 14:36 czytaj ze zrozumieniem. niczego nie przesądzam, od przesądzania jest sad. jednak widze motloch, ktoremu wydaje się, że nie ma problemu, bo te dzieci były "ciapate", bo "tego nie zrozumie, kto tam nie był", bo "żolnierz jest od tego, żeby strzelac" itp., itd. niepokoi mnie rownież los prokuratora, ktory wczesniej zajmowal sie ta sprawą. moze dociekliwa pani olejnik zrobilaby z nim jakis wywiad? a bezinteresowanie milujacy prawde pan rymanowski mógly porozmawiac z rodzinami tych "ciapatych", o ktorych jakos nikt w polsce przy tej okazji nic nie mowi... chętnie poznałbym także odnośny pogląd, ktoregos z "kapelanow", których - nie wątpię - nie brakuje w polskiej armii... Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 14:52 z.wyspy napisał: > czytaj ze zrozumieniem. niczego nie przesądzam, od przesądzania jest > sad. jednak widze motloch, ktoremu wydaje się, że nie ma problemu, > bo te dzieci były "ciapate", bo "tego nie zrozumie, kto tam nie > był", bo "żolnierz jest od tego, żeby strzelac" itp., itd. niepokoi > mnie rownież los prokuratora, ktory wczesniej zajmowal sie ta > sprawą. moze dociekliwa pani olejnik zrobilaby z nim jakis wywiad? a > bezinteresowanie milujacy prawde pan rymanowski mógly porozmawiac z > rodzinami tych "ciapatych", o ktorych jakos nikt w polsce przy tej > okazji nic nie mowi... chętnie poznałbym także odnośny pogląd, > ktoregos z "kapelanow", których - nie wątpię - nie brakuje w > polskiej armii... > Re: łatwo ci przychodzi zarzucać komuś indolencję, a siebie przedstawiać jako dociekliwego i sprawiedliwego obserwatora. To nie jest nasza wojna, a jak już tam jesteśmy, to niestety musimy postępować na zasadach tam obowiązujących. Żołnierze są szkoleni do walki, a ta bywa, że niesie czasami czyjaś śmierć. Ktokolwiek by nie zginął, jest to tragedia, ale w tych krajach śmierć to codzienność.Co do Olejnik; moze i od kogoś wyciągnęłaby jakieś informacje...jakby dopuściła go do głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 15:04 "To nie jest nasza wojna, a jak już tam jesteśmy, to niestety musimy postępować na zasadach tam obowiązujących." przeczytaj swoje wlasne slowa i zastanow się, co ty pieprzysz, chlopaku, :) hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 15:10 z.wyspy napisał: > "To nie jest nasza wojna, a jak już tam jesteśmy, to niestety musimy > postępować na zasadach tam obowiązujących." przeczytaj swoje wlasne > slowa i zastanow się, co ty pieprzysz, chlopaku, :) hańba. Re: No dziewczynko, uderzyłaś w gorne "C"! Mowisz, że pieprze, że hańba? Popatrz na to z innej perspektywy, wolałbys by to o nich pisano >śp<? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 21:20 gajerek3: > To nie jest nasza wojna, a jak już tam jesteśmy MY tam nie jesteśmy. Z naszego kraju są tam przede wszystkim żądne krwawych pieniędzy szumowiny, oraz (w mniejszości) naiwni, którym się zdaje, że gdziekolwiek są, tam jest Ojczyzna do bronienia. gajerek3: > Żołnierze są szkoleni do walki, a ta bywa, że niesie czasami czyjaś śmierć. Takie szkolenie młodych ludzi powinno zostac uznane za zbrodnię wojenną. Nie można człowieka przerabiać w tępy automat do zabijania, chlania wódy i agresywnych zachowań. Jeśli ten proces przyczyni się do popędzenia kota wojsku, to przynajmniej ofiara z życia Afgańczyków nie pójdzie na marne. gajerek3: > Co do Olejnik; moze i od kogoś wyciągnęłaby jakieś > informacje...jakby dopuściła go do głosu. Z Twoją oceną umiejętności dziennikarskich tej pani zgadzam się całkowicie. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 15:13 > Re: Byłeś, widziałeś? Tym tekstem wpisujesz się w grono wszystko wiedzących > dyletantów, dla których nie jest potrzebny przewód sądowy, by skazać kogoś, > kogo wina jest co najmniej problematyczna. Oj, do tej pory to ja słyszałem głosy, że to skandal, że w ogóle śledztwo jest prowadzone i że nie ma sprawy, bo Amerykanie napisali że wszystko było ok i że w USArmy to takie ostrzały cywilów się nonstop zdarzają i nikt afery nie robi. Pierwsze wyjaśnienia w sprawie i już wiadomo, że sprawa śmierdzi, bo jedni na drugich winę zwalają. Czuję, że skończy się to wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.plama Re: na pewno ich te dzieci prowokowały... 04.02.09, 16:21 Amerykanie napisali ze wszystko bylo okej tez wtedy kiedy zabili 3 brytyjskich zolnierzy bo im sie zle rakieta skierowala... Raczej bym im nie wierzyl... Z informacji w mediach wynika ze ci goscie pojechali tam zeby sobie postrzelac do wszystkiego co sie rusza i wyprobowac swoje umiejetnosci pod przykrywka operacji sil sprzymierzonych... Jaka trzeba miec psyche zeby chciec byc zolnierzem. Przeciez ma sie w swiadomosci ze bedzie sie ZABIJALO czesto niewinnych ludzi. A pozniej trzeba z tym zyc. I to wszystko dla paru dolarow. Nie rozumiem. A moze im sie wydaje ze to przedluzenie gry wojennej... Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Trupie czaszki na mundurach?!? 04.02.09, 15:08 Pięknie, pięknie, jak tam takie klimaty panowały, to wcale nie wykluczone, że dowódca kazał "pierd...ąć" po wiosce, a żołnierze z zapałem rozkaz wykonali. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-wlad Dowódca zaprzecza wersji żołnierzy- taki dowódca 04.02.09, 15:09 to wojskowy kmiot, który nie jest wstanie sklecić logicznego zdania. Żołnierze w jego plutonie noszą na mundurach trupie czaszki, bo chcą się "wyróżnić". To przypomina tego nauczyciela, któremu uczniowie wysypali śmieci na głowę a on nawet nie wyszedł z sali. Kretyni i idioci nie nadają się ani do zawodu nauczycielskiego ani do wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Szczygło chciał "roz-napylić" Polskie wojsko.... 04.02.09, 15:17 i po części mu się to udało ... Taką samą metodę stosują Kaczyńscy ...im większy bałagan i rozpierducha w kraju tym lepiej się czują........... tnij.org/cswp no i powoli "szczygło" wychodzi z worka a "BANDA DURNIÓW" przyczyni się do oczyszczenia tej sytuacji..... ŻOŁNIERZE...nie dajcie się wmanewrować w polityczne zagrywki UKŁADU.... bi.gazeta.pl/im/4/4198/z4198654X.jpg prawda jest po waszej stronie..... Odpowiedz Link Zgłoś