czajnik-elektryczny 08.03.09, 19:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczyjar Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 08.03.09, 19:47 czajnik-elektryczny napisał: > Będzie nam Go niesamowicie brakować... Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: był fantastycznym lekarzem 08.03.09, 22:17 był fantastycznym lekarzem i Ślązakiem, do czasu startu na Senatora ze Śląska... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus serce me w arytmii na tę wieść 08.03.09, 19:56 Krążenie pozaustrojowe daje lekkość i złudę, która jest bardzo groźna. Mózg nie włącza ciała. Mózg wyłącza ciało. Wizje z Zabrza. Bez ciała lżej wybrać! Zadrżała ręka, przygasło oko. Motylek latać zaczął wysoko. Tuż przy mnie zwinnie. Jestem lekki, czuję się dziwnie. Bez ciała , bezproblemowo. Pode mną zielono, kolorowo. Blaski, ciągnie lot w słońce. Co ja robię na łące? Byczek zjada kwiatki. Słyszę głos ojca i matki. Ciało, gdzie moje ciało? Czyżby mnie wołało? Niestety nie woła. Tam pustka dokoła. Lecieć czy spadać w ciało? Światło i się dokonało! Wkrótce wszystko gaśnie. Wraz z mózgiem, właśnie. Skończył się jego czas. Pamięć żyje w nas. Zbigniew Religa w krążeniu pozaustrojowym! almagus 08.03.09, 18:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=92396597&a=92397304 Wybrał. Wielki żal. Smutek. Kondolencje! Odpowiedz Link Zgłoś
uleksiu [...] 08.03.09, 20:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Żegnaj Profesorze 08.03.09, 21:20 Żegnaj Profesorze. Pozostaniesz w naszej pamięci wybitnym lekarzem, który przywrócił życie wielu ludziom i dał nadzieję tysiącom innych. Byłeś wielkim Człowiekiem i dlatego stałeś się łakomym kąskiem dla polityków, dla których nic nie jest świętością. Mimo wszystko, jako lekarz, jako naukowiec, wybitny medyk, swoim dziełem postawiłeś już sobie pomnik za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 "Po ludziach tego formatu pozostaje puste miejsce 08.03.09, 21:27 Przed chwilą widziałem bardzo niegrzeczną opinię, która już została usunięta. No cóż, zawsze znajdą się jacyś pyskacze....Większość umierających pozostawia tych, którzy po nich płaczą. Ci, dla których Profesor był obojętny, powinni uszanować tych, dla których jest to smutne wydarzenie a sami nie muszą się wysilać i zabierać głosu. Przyłączam się do wyrazów żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 08.03.09, 21:38 opinia nie byla niegrzeczna, najwyrazniej czytacie bez zrozumienia. tyczyla sie wypowiedzi 'kaczegoryja' piszacego powyzej o Relidze jako marnym polityku, o ktorym nikt by nie pamietal, gdyby tym politykiem nie byl. administrator usuwajac moja wypowiedz o Relidze, ze byl porzadny, bo szlachetny i uczciwy i ganiaca 'kaczyryj' za pustke w glowie pokazal jedynie, ze czytanie bez zrozumienia i jedynie wybranych slow to jedyne, co wyniosl ze szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 08.03.09, 21:39 'kaczyjar' rzecz jasna... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 08.03.09, 21:51 To była inna wypowiedź, napisana przez jakiegoś "bdb" czy coś w tym rodzaju. Funkcjonowała na forum około 2 minut. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 09.03.09, 21:10 wykidajlo2 napisał: > Przed chwilą widziałem bardzo niegrzeczną opinię, która już została > usunięta. No cóż, zawsze znajdą się jacyś pyskacze....Większość > umierających pozostawia tych, którzy po nich płaczą. Ci, > dla których Profesor był obojętny, powinni uszanować tych, dla > których jest to smutne wydarzenie a sami nie muszą się wysilać i > zabierać głosu. Przyłączam się do wyrazów żalu. te wykidajło inaczej byś szczekał jakby Ci te niedouczone konowały pół rodziny wykończyły Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: "Po ludziach tego formatu pozostaje puste mie 10.03.09, 16:09 karol_7, czy Ty umiesz czytać i rozumiesz to, co czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Zostało ponim morze wdzieczności... 08.03.09, 21:39 Jako minister (dziś pracownicy ochrony zdrowia widzą, że chyba najlepszy w historii), kandydat na prezydenta pozwolił nam zapomnieć, że był przede wszystkim lekarzem, pionierem transplantologii serca, znakomitym kardiochirurgiem. Nie zapomną jednak tego nigdy wdzięczni pacjenci, rodziny... Jeśli mimo wszystko istnieje Bóg, w którego nie wierzył, to dziś z pewnością otwiera mu bramy do nieba (oczywiście z delikatnym uśmiechem triumfu). Odpowiedz Link Zgłoś
cham11 Re: Zostało ponim morze wdzieczności... 08.03.09, 22:51 1. WIELKI kardiochirurg, człowiek, który przeszedł do historii medycyny polskiej, tu jego zasługi są nie do przecenienia.... ALE: 2. marny polityk, który pchał się do żłoba z byle kim (kandydował z list PZPR, samodzielnie, PO i PiS), jego największe "osiągnięcie" polityczne to torpedowanie planów platformy 3. jako reformator służby zdrowia - jedyna rzecz jaką mądrą chciał zrobić to zwiększyć nakłady na opieke zdrowotną - ale sie "nie udało" 4. środowisko lekarskie nie zapomni mu słów, że dyżur lekarza nie jest dla zarabiania pieniędzy, bo "dyżur jest piękną przygodą" 5. nie zapomnimy mu "sprawy radomskiej", która była przykładem komunistycznego załatwiania spraw - kacyk pod okiem kamer telewizyjnych i mikrofonów przyleciał śmigłowcem, żeby (prawie grożąc pistoletem) rozkazał pani dyrektor spełnić żądania protestujących w sprawie wynagrodzeń lekarzy - nie zapewniając środków na te wypłaty co prowadziło do bankructwa szpitala, może ktoś z Radomia dopisze co było dalej.... 6. jako menadżer nie sprawdził się ani w jako JM Rektor, ani jako Dyrektor szpitala i w końcu jako minister 7. przedstawiają go jako autorytet moralny, ale to on tolerował wiceministra Piechę, który przekupiony przez firmę Servi(...) dopisał do listy leków refundowanych ich specyfik - a może Pan Minister, który podpisywał ustawę też maczał palce w tym przekręcie? W każdym bądź razie jest winny z powodu zatuszowania postępku wiceministra 8. jako autorytet moralny wypowiadał się bardzo nieładnie w sprawie doktora "G". podkreślam, że facet zasłużył na pomnik jako kardiochirurg, lekarz, ale musiałem to napisać, bo mdli mnie od tych laurek na polu jego działalności politycznej LEKARZ Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn nie wiem, jakiego formatu byl Religa, ale... 08.03.09, 22:18 ... mam takie zastrzezenie: (1) Jego ministrowanie w rzadzie PiS-u kladzie sie ciemnym cieniem na jego opinii (w moich oczach, przynajmniej). (2) Jego gigantyczne machloje panstwowymi (i nie tylko) pieniedzmi przy okazji budowy szpitala w Zabrzu, ktory to szpital on traktowal jak swoj folwark, i na ktory jak tylko byl przy korycie w Warszawie to kierowal panstwowe pieniadze, ktore nalezaly sie komu innemu. (3) A poza tym, to co to za "wielki" czlowiek, ktory publicznie mowi tak: "Ale jak chcecie mnie rozliczać za pomylenie ampułek, to ja to pieprzę!" (chodzilo o zatrucia corhydronem, listopad 2006), albo tak: "Pokonam tego raka sku...syna" (w dzisiejszej gazecie). Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Re: nie wiem, jakiego formatu byl Religa, ale... 08.03.09, 22:39 Ministrowanie kładzie się za każdym cieniem w historii Polski! Nawet Kuronia opluwają i będą opluwać po wieczność. Jego ministrowanie warto porównać z innymi ministrami, np. obecną, poprzednimi. I wtedy Religa wypada wręcz kryształowo. Jeśli chodzi o słownictwo, to nie miałeś okazji słyszeć prawdziwej rozmowy chirurgów. Twarde, dosadne słowa wzmacniające sens wypowiedzi są charakterystyczne dla silnych mężczyzn, z charyzmą. Nie pasują dla kleru i panienek z dobrych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
gre-ba Re: nie wiem, jakiego formatu byl Religa, ale... 08.03.09, 22:39 Czlowieku,a czy znasz w Polsce czlowieka o czystych recach,bo ja nie znam,a moglbys zrobic chociaz lekki uklon w strone osoby zmarlej, bez wzgledu na to kim byla ta osoba, a przypominam ci ,ze ten czlowiek byl pionierem w sztuce transplantologii i prosze zebys o tym pamietal i ma z pewnoscia wiekszy dorobek naukowy niz Ty ze swoja dretwa mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn Re: nie wiem, jakiego formatu byl Religa, ale... 09.03.09, 08:04 (1) Ale nie dyskutujemy teraz o innych ludziach ani o ich czystych czy nieczystych rekach, tylko o Relidze i o tym, ze on taki wielki. (2) Nie wypowiadalem sie na temat tego, czy byl czy nie byl pionierem. Moze byl. (3) Z pewnoscia ma wiekszy dorobek naukowy, niz ja? Czy to znaczy, ze znasz moj dorobek? Czy nie znasz i tylko pustymi slowami szastasz? Wyglada mi na to drugie, a skoro tak, to twoja wiarygodnosc jest pod znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tczryto "Po ludziach tego formatu pozostaje puste miejsce" 09.03.09, 06:40 Jak widać, można było być jednocześnie i "człowiekiem" i wybitnym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
joris "Po ludziach tego formatu pozostaje puste miejsce" 09.03.09, 07:32 Jako lekarz: OLBRZYM, jako nauczyciel swego zawodu niezrownany. Jako czlowiek- bardzo zwyczajny i prozny. Do rzadu PISu wszedl bo mu sie strasznie spieszylo. Ja pamietam go z pochodu 1-majowego w nowej insenizacji w pierwszm szeregu z tow. Jaruzelskim i aktorem Glinskim (tez towarzyszem). To bylo w 1983 lub w 1984 roku. Ale dzielnie walczyl z choroba. Czesc Jego pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 "Po ludziach tego formatu pozostaje puste miejsce" 09.03.09, 21:07 jako lekarz - może i super gdyby tyle nie chlał co jest tajemnica poliszynela jako polityk - dno dna jak mówił kiedyś Pietrzak "w naszych majtkach chodził w ich drużynie grał" to tyle requiem Odpowiedz Link Zgłoś