presentation1 10.03.09, 07:03 - Dziś wiem, że Tusk nie nadaje się na prezydenta i nie chciałbym, aby nim kiedykolwiek został - powiedział profesor Religa w ostatnim swoim wywiadzie.I to za caly komentarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Tusk musi sie zastanowic: prezydentura czy pilka 10.03.09, 07:21 bo jednego mamlasa za prezydenta juz mamy. drugiego, w krotkich spdenkach kopiacego w pilke zamiast urzedujacego w Sejmie nie chcielibysmy miec. Facet od PR Tuska powinien za "pilke" na zbity pysk wyleciec..... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Wczoraj nie kciał, a dzisiaj już kce ? ;-) 10.03.09, 11:04 Jeszcze trochę a będzie posyłał Nowaka po kiszone ogórki :-))) W ciąży jest z tą hustawką nastrojów czy co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Kaczyński jest najlepszym prezydentem 20-lecia 10.03.09, 11:57 tego żadna GW-debata nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Kaczyński-człowiek Putina!!! 10.03.09, 12:23 Bracia wszystko robią co Putin każe. PiS to Targowica bis. Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis tego żadna GW-debata nie zmieni 10.03.09, 11:57 Pozdrowienia dla TW Maleszki Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A ten znów tutaj z tą ( pardon ) sraczką 10.03.09, 12:01 myślową - weź chłopie węgiel, ponoć na rozwolnienie najlepszy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jancior - - - z ostatniego wywiadu Prof. Religi - - - - - 10.03.09, 15:39 .." Religa powiedzial, ze ma jedynie dwóch przyjaciól wsród polityków: Aleksandra Halla i Artura Balazsa. Obydwaj - tak jak on - nalezeli do Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego. Byly minister zdrowia nie ukrywal w wywiadzie, ze ma zal do innych osób z tego środowiska, m.in. do obecnego marszalka Sejmu Bronislawa Komorowskiego. - Mam wrazenie, ze on teraz nie zawsze mówi i dziala zgodnie z tym, co myśli naprawde. Raczej robi to, zeby być w Platformie. I to budzi moje obrzydzenie - mówil Religa. - Powiem szczerze: patrzac na ten caly parlament, nie mam ochoty z nikim zawierać tam przyjazni - zaznaczyl. - Musze za to podkreślić, ze jestem pelen podziwu dla zdolności politycznych Jaroslawa Kaczynskiego. Ale to nie ma nic wspólnego z przyjaznia. To raczej uznanie dla jego talentów politycznych. Ten czlowiek wie, co w danym momencie jest istotne i czym sie trzeba w danej chwili zainteresować. Umie w odpowiednim momencie zajać sie najwazniejsza sprawa - dodal. Pytany czy nie ceni nikogo z Platformy odparl, ze nie. - To co dzialo sie w Platformie napawa mnie obrzydzeniem. Chodzi zwlaszcza o wykanczanie najlepszych ludzi, takich jak Maciej Plazynski czy Jan Rokita. Moge powiedzieć szczerze, ze nigdy nie mialem przyjaciól w Platformie i nie chce ich mieć. Zreszta nigdy nie poparlem PO, tylko Donalda Tuska - mówil. Przyznal jednocześnie, ze bardzo sie rozczarowal Tuskiem. - Zwlaszcza jego bezwglednościa. Choć trzeba przyznać, ze dzialal bardzo madrze i wiele osób nie zauwazalo jak utraca ludzi, którzy moga stanowić dla niego zagrozenie - dodal Religa. Jak podkreślil, poparl Tuska w wyborach prezydenckich w 2005 r., bo wydawalo mu sie, ze gloszone przez niego poglady sa mu blizsze niz to co proponowal Lech Kaczynski. - Dziś wiem, ze Tusk nie nadaje sie na prezydenta i nie chcialbym, aby nim kiedykolwiek zostal - powiedzial profesor..." Odpowiedz Link Zgłoś
antonina55 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 07:24 No, jeśli nie będzie kogoś lepszego?! Prawdę powiedziawszy to z obecnych zapowiedzi trudno będzie wybierać, bo obecni politycy jakoś nie traktują swojego urzędu poważnie. Tusk gra mecz zamiast być w pracy za którą bierze ciężkie pieniądze z moich podatków. Gdybym ja tak zrobiła pracodawca wywaliłby mnie na przysłowiowy"zbity pysk". Dlaczego do polityków stosuje się inne prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A paolkot to co - pies?! On też byłby świetnym 10.03.09, 15:10 prezydentem dla POtworków :)... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Tfu! Palikot oczywiście... 10.03.09, 15:49 no, uchachaniec! jeszcze jedna taka wpadka i nie tylko nie bedzie premii, ale zaczniemy sie zastanawiac, czy potrzeba nam dwoch cymbalow do trollowania, czy wystarczy bunkier. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek a nadaje się co najwyżej na ministra sportu 10.03.09, 07:33 tylko wtedy jestem za !! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 08:01 Macie racje denerwujac sie postawa Tuska.Jednak wskarzcie mi innego,lepszego kandydata na prezydenta. Na naszym "rynku politycznym" takich poprostu brak,wiec nie juz bedzie Tusk,bo moze byc tylko gorzej.Mam na mysli druga kadencje tego kurd....z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 09:02 spadaj, to ty tak przymkniesz oko, no bo nie ma............... nie dziwię się że polska idzie na dno od 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 13:37 4g63 napisał: > spadaj, to ty tak przymkniesz oko, no bo nie ma............... nie dziwię się ż > e polska idzie na dno od 20 lat Ależ co za PiSuarowy argument. Powinieneś napisać że lepsi od Premiera to: jarkacz, gosiu, kur(ew)ski, brudbździński, puter i cała plejada PiSuarowych gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 10:03 emeryt21 napisał: > Macie racje denerwujac sie postawa Tuska.Jednak wskarzcie mi > innego,lepszego kandydata na prezydenta. > Na naszym "rynku politycznym" takich poprostu brak,wiec nie juz > bedzie Tusk,bo moze byc tylko gorzej.Mam na mysli druga kadencje > tego kurd....z PiSu. Mołby kandydować np.: Cimoszewicz.Grożny rywal więc wysyła go do Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 08:10 Popieram w 100% ale na prezydenta UEFA. Od spraw poważnych niech się trzyma z daleka. Zero kompetencji, zero wizji, zero charyzmy i takie coś ma być prezydentem, sorry ale nie mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: (..Pozdrowienia dla Dawida Warszawskiego..) 10.03.09, 13:39 pretorianie_pis napisał: > ... Kaczyński jest wprawdzie z gudłajskiej rodziny, ale jego dziadek nazywał się Kalkstein, a nie warski-warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Chcieć to on sobie może... 10.03.09, 14:40 cytat z Tuska: "Dziś poza mną nie ma takiej osoby" Megalomania najwyższych lotów. A po dwóch kadencjach (bo nadal nie będzie drugiej "takiej osoby") pewnie zechce zostać Sekretarzem Generalnym ONZ, żeby być blisko Fotygi, albo papieżem. Zarozumiały dureń zawsze pozostanie zarozumiałym durniem, to fakt, że drugiego takiego nie ma. W tym względzie nawet Kaczory i Giertychy mu nie podskoczą. Tusk jest jedyny w swoim rodzaju - tylu kłamstw z własnej inicjatywy nie wygłosili publicznie nawet Gomułka z Gierkiem do kupy. Oni to robili ze strachu, On - bo jak mu się wydaje, "elektorat" tego oczekuje. Może w Peru się na to nabiorą, w Polsce - niedoczekanie, rudy baranie! Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 08:16 No, to będziemy mieć dłuuuugi , piiiiiękny mecz w palanta! Tylko gratulować udanego wyboru.... Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 08:32 Jako prezydent bedzie mogł bardziej kiwać naród www.tvn24.pl/5525,1,terazmy.html On chce zostac prezydentem zeby nie płacić żadnej kary gdy pójdzie na wagary. Nie wiem kto bedzie na niego głosował chyba lenie patentowane które liczą że reszta za nich zrobi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin761 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 08:45 tusk marny z ciebie premier to i taki prezydent bedziesz, głosowałem na ciebie i co? jakie reformy zrobiłeś? szkolnictwo-pała, drogi-pała, podatki-pała, służba zdrowia- gorzej niż pała, dużo koleś gadasz a zero jest zrobione, mam tego dosyc, kaczor też dziad ale ty nie lepszy, ogólnie nasza władza to banda nieudaczników, niewykształconych matołów, Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Brawo Premier Tusk!! 10.03.09, 10:25 wrojoz...zawsze myslalem czytajac Twoje komentarze ze jestes madrym facetem ale dzis stwierdzam zes takie samo szambo ja presentation,jola gamoOn i reszta tej zgraji mendow Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 09:00 fajny żart z rana.... ps.. a ja chcę willę z basenem Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 10:05 4g63 napisał: > fajny żart z rana.... > ps.. a ja chcę willę z basenem PS. Ja mam 72 lata i chcę być primadonną w balecie. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Słońce Peru 10.03.09, 09:24 o niczym innym nie myśli, tylko o prezydenturze. To dla takiego obiboka i lenia wymarzona posada. Piec lat nic nie robienia i praktycznie zero odpowiedzialności. A mazowiecki lepiej by się już więcej nie pokazywał. On i jego gruba linia, przemianowana później na grubą kreskę jest symbolem całego zła z początków transformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Dziwne, wczoraj jeszcze nie chciał ... 10.03.09, 09:27 zmienny ten nasz premier jak baba. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 09:53 Panie Tusk kto się penisem urodził ten kanarkiem nie zdechnie,bo zanim pan coś bardzo ważnego powiesz to sprawdż pan czy masz zapięty rozporek.Pan to raczej spływaj z Polski razem z kolesiami bo mrzonki o prezydenturze to zachowaj pan dla innych, na was latarnie czekają szubrawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Kaczynski to najgorszy Prezydent Europy 10.03.09, 10:54 Podzielam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Kaczynski to najgorszy Prezydent Europy 10.03.09, 12:40 tez bym podzielil, ale na cale szczescie Kaczynski nie jest i nigdy nie bedzie prezydentem Europy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 10:00 presentation1 napisał: > - Dziś wiem, że Tusk nie nadaje się na prezydenta i nie chciałbym, aby nim kied > ykolwiek został - powiedział profesor Religa w ostatnim swoim wywiadzie.I to za > caly komentarz Prof. Religa powiedział prawdę. Komentarz zbędny, widać co robi dla kraju.Nawet w piłke gra słabo. Jeśli jest kryzys a forsuje się szkołę od 6-ciu lat, to pieniądze z Orlików powinny iść na przygotowanie szkoły dla maluchów.Trzeba dokonywać sensownego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusk chce na prezydenta 10.03.09, 10:12 Zawetowana ustawa to nastepny PR ze strony Tuska.Juz dzis powinny ruszyc przygotowania dla szesciolatkow, a pozniej ustawa.U Tuska wszystko na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 wybory na największego "pustaka" RP też wygra 10.03.09, 10:05 ten wasz Tusek i to bez poparcia GW ... Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: wybory na największego "pustaka" RP też wygra 10.03.09, 10:08 pw2221 napisał: > ten wasz Tusek i to bez poparcia GW ... Przecież zrobili go człowiekiem roku 2008.Jak śmiesz mówić, że to pustak. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Tusk bedzie pierwszym najlepszym Prezydentem POl 10.03.09, 10:10 Pan Premier Polski Tusk, niema lekka, z Prezydentem Polski Kaczyńskim, który i jest szefem opozycji. Prowadzenie polityki wewnętrznej czy zagranicznej jest tak dobrze jak niemożliwe. Nowym Premnierem Polski bedzie R. Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
adiustator1 niech się nie ośmiesza 10.03.09, 10:26 niech się nie ośmiesza. Jako premier jest zupełnie nieudolny. Rząd trwa a nie rządzi. Niech lepiej gra w piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
stern82 Re: Jedna zaleta. Będzie Orlik przy Belwederze. 10.03.09, 10:53 Lepszy Donaldinho niż bracia Wiaderko. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Tusk utopia, ale warto pomarzyć! 10.03.09, 10:53 Utopia, ale warto pomarzyć! Skrzy szabla, skrzą na wojów zbrojach łuski. Tniesz łeb kapusty Donaldzie Skrzy Tuski! Przez łeb kapusty nasz Kraj w nieładzie, usuwasz Taliban, zgniłe jabłka w sadzie! Półgłówki kapusty hańbią światłe głowy. Obie identyczne, lecz bigos głodowy! Skrzy szabla, skrzą na woja zbroi łuski. Tniesz ojca grzyba Donaldzie Skrzy Tuski! Dajesz nam pracę, widok swego domu. Teraz już leczą, nie odmówią nikomu. W twojej kompanii serce swe pokrzepię, wreszcie swą przyszłość jakoś ulepię! Skrzy szabla, skrzą na woja zbroi łuski. Robisz dobrobyt Donaldzie Skrzy Tuski? Nie trwam na zmywaku już na obczyźnie, choć blizny na duszy już jestem w ojczyźnie. Już nie piasek Zandvoortu moje posłanie, już normalnieje, ma sens czekanie. Skrzą szable, skrzą wojów zbroi łuski, wreszcie prowadzisz Donaldzie Skrzy Tuski! Wreszcie się zrywasz, gdy szarpią nas szuje, Pędzisz katotaliban, gdy plwa, rujnuje. Układasz z kościołem, by przy parafii, opasły kler nie żył wzorem mafii. Skrzy szabla, skrzą na woja zbroi łuski. Przywracasz godność Donaldzie Skrzy Tuski? Hymn Polski, nie dzwon księdza pałacu. Radio polskie bez księdza na kacu. Skończony status eksterytorialny. Podlega rządowi Kraj przyparafialny. Skrzy szabla, skrzą na woja zbroi łuski. Jesteśmy Europą Donaldzie Skrzy Tuski? Już z dzieci, z cudu bożych darów wiedza nie pozwala porobić janczarów. Wprowadzasz wszystkie niezbędne reformy, poziom techniki przekracza wnet normy. Tnie szabla, z kopytem dzwonią łuski. Rośnie dobrobyt Donaldzie Skrzy Tuski? Ułożone relacje z tym na górze. Nie trzeba pisać won, precz na murze. Cześć dla religii, więcej filozofii. W diecie Polaka trochę mniej kartofli. Tnie szabla, z kopytem dzwonią łuski. Jest sprawiedliwość Donaldzie Skrzy Tuski? Urzędnik uczciwy wie, że się opłaca, nie robić z siebie byle pajaca. Będzie takie pospolite ruszenie, kurs na dobrobyt, pozytywne wrzenie? Realnie. Gdy po zgiełku szabel, łuski po nabojach, dlaczego kradniesz kaczy ajatollach? Mówisz żeś rycerz, co chroni Maryje, a to co kradniesz to jest niczyje? Oddajesz świętość maryjnej rodzinie, a całą Polskę usadzasz na minie? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Tusk utopia, ale warto pomarzyć! 10.03.09, 10:57 Almagus Ten nik trzeba zapamiętać. Dobrze to napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Szmacianka 2009 dla Donalda Tuska... 10.03.09, 11:02 Nagroda za lenienie sie.Wysylac wiec szmacianki na adres Prezesa ady Ministrow Odpowiedz Link Zgłoś
siedzeipisze Gazeta, Mazowiecki, Tusk 10.03.09, 11:17 Sikorski, Michnik, Maleszka, Kwaśniewski, Wałęsa, Bartoszewski, Subotic, Solorz, Kiszczak ,Geremek, Rakowski, Walter, Balcerowicz itd ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Gazeta, Mazowiecki, Tusk 10.03.09, 13:26 siedzeipisze napisał: > Sikorski, Michnik, Maleszka, Kwaśniewski, Wałęsa, Bartoszewski, Subotic, Solorz > , > Kiszczak ,Geremek, Rakowski, Walter, Balcerowicz itd > > ehh... a to cala zgraja zydoli.... Odpowiedz Link Zgłoś