zetkaf Re: Gandzia dla ziemi? 29.03.09, 01:07 Dla energetykow - po co? Oni juz sie najarali ;) PS. ZASADZIMY ZIARNO!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Godzina przeciw Ekoterrorystom 28.03.09, 19:58 Jeśli wspierasz inicjatywę włącz o 20:30 możliwie dużo świateł, żeby skompensować głupotę ekoterrorystów. Wpisujcie miasta popierające akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Godzina przeciw Ekoterrorystom 28.03.09, 20:32 antyekoterrorysta napisał: > Jeśli wspierasz inicjatywę włącz o 20:30 możliwie dużo świateł, żeby > skompensować głupotę ekoterrorystów. > > Wpisujcie miasta popierające akcję. ------------------ masz rację..... i zapłać większy rachunek panom energetykom. Myślenie jednak boli nektórych. Ja wyłączyłem żaróweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Godzina przeciw Ekoterrorystom 28.03.09, 20:49 To wyłącz i ich nie włączaj... wtedy może coś zaoszczędzisz. A jak jutro ich o 20:30 nie wyłączysz to będzie to coś na o... już wiem... obłuda Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Akcja ekologów bawi energetyków 28.03.09, 20:32 ciekawe co by się stało z nadmiarem energii gdyby wszyscy solidarnie wyłączyli urządzenia elektryczne. Czy faktycznie rozpłynęła by się w kablach? Ktoś wie jak to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx To zróbmy tak: 28.03.09, 20:37 20:30 - wyłączenie, 20:35 - wszyscy zapalają, 20:40 - wyłączenie i tak co pięć minut włączać i wyłączać. Ale wszysccy jednocześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: To zróbmy tak: 28.03.09, 20:51 Dobre :) tylko dobrze zsynchronizujmy zegarki. A i za każdą sekundę spóźnienia trzeba dodatkowo szybko włączyć i wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Akcja ekologów = śmiech na sali. 28.03.09, 20:51 lepiej by napisali: wyłączcie pralki, do ogrzewania używajcie innych nośników niż prąd, nie uzywajcie płyt grzejnych, piekarników elektrycznych. powiedzmy sobie jak wyglada wspolczesne mieszkanie: czajnik na wode 2KW pralka 2KW płyta kuchenna 6KW piekarnik 4KW 10 żarówek nawet 60W = 0.6KW... jesli ktos jest tak głupi ze mysli ze prąd w jakiejs znacznej ilosci zużywa się na oświetlenie..to szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 28.03.09, 21:00 Weź pod uwagę jeszcze, że sporo bezmyślnych/obłudników (w zależności czy to jeszcze głupota czy już sabotaż) wyłączył sobie dwie żarówki 75 W i siedzi sobie oglądając telewizorek LCD (200 W) albo plazmę - albo jeszcze lepiej robi zerkając na na niego za komputerka 250W + 100W monitor... już nie wspominając o wetkniętych zasilaczach i ładowareczkach... Zaraz popije sobie herbatką z czajniczka elektrycznego. Ale tak - róbcie debilne akcje żeby uspokoić swoje nieczyste sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 28.03.09, 21:08 antyekoterrorysta napisał: > Weź pod uwagę jeszcze, że sporo bezmyślnych/obłudników <brawo> zapomniałes ze rownoczesnie odgrzewają w mikrofalówce a zmywarka zmywa za nich naczynia, Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 28.03.09, 21:16 A lodówka, klasa energetyczna A a nie A+, bo MUSI być bezszronowa (a jak wiadomo takie ciągną więcej prundu o 25%) chłodzi im browary. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 29.03.09, 01:11 > zapomniałes ze rownoczesnie odgrzewają w mikrofalówce > a zmywarka zmywa za nich naczynia, Taaa, a policz ile wody i energii na jej podgrzanie idzie przy zmywaniu recznym? 10x wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 29.03.09, 01:10 > Weź pod uwagę jeszcze, że sporo bezmyślnych/obłudników (w > czy to jeszcze głupota czy już sabotaż) wyłączył sobie dwie > żarówki > 75 W i siedzi sobie oglądając telewizorek LCD (200 W) albo plazmę - > albo jeszcze lepiej robi zerkając na na niego za komputerka 250W + > 100W monitor... ILE??? 250 W komp? To mu stacjonarny mial ZASILACZ 200W - z czego pewnie polowa sie nudzila, jak nie wiecej ;) 100W monitor? na moim byla podana moc MAKSYMALNA - zdecydowanie nizsza... > już nie wspominając o wetkniętych zasilaczach i > ładowareczkach... 5W? Fakt, razy 24h... > Zaraz popije sobie herbatką z czajniczka elektrycznego. Fakt, 2kW... razy 10 minut na dobe, to duuuuuuzoo... 0,3kWh? 4 godziny zarowek... PS. dodaj, ze czesc ugotowanej wody odda cieplo w powietrze... kaloryfer mniej pociagnie... Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 30.03.09, 02:49 Zależy co jest w środku, ale wypasione akceleratory graficzne poboru mocy nie zmniejszają. Ponadto warto wziąć pod uwagę, że większość luda montuje tanie plastikowe, "lekkie" zasilacze 400W o niskiej sprawności... (nie mówię, że to znowu aż tyle ciągnie) - ale ciągnie sporo. A tak poza tym mój stacjonarny ciągnie 25-35W, domowy serwerek podobnie. Co więcej jestem przekonany, że większości użytkowników do ich potrzeb - spokojnie by starczył nettop zamiast desktopa. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 30.03.09, 02:51 Apropos kaloryferów. Ciekawe ile % społeczeństwa stosuje trick: kaloryfer na maxa i otwarte okno "co by zaduchu nie było"? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Akcja ekologów = śmiech na sali. 29.03.09, 01:07 > 10 żarówek nawet 60W = 0.6KW... > jesli ktos jest tak głupi ze mysli ze prąd w jakiejs > znacznej ilosci zużywa się na oświetlenie..to szkoda słów Jesli ktos jest tak glupi, ze wydaje mu sie, ze grzejnik dziala 3h na dobe i wiecej... PS. Oficjalnie mowi sie, ze obecnie 20% energii idzie na OSWIETLENIE. Tak, te 0,06W*CZAS daje 20% calej energii - a nie te duuuuuzo KW * 5 minut gotowania wody! Rozroznic moc od energii trzeba umiec.... mowi sie, ze po przejsciu na LEDy i jarzeniowki, proporcje beda wynosic 10% i do tego sie obecnie dazy... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Banda lewackich idiotów!!!!! 28.03.09, 21:10 Kiedy wreszcie zaczniemy się przeciwstawiać tej komunistycznej durnocie, która teraz się ubrała w szaty "ekologów"???? Wiadomo - mają do dyspozycji media i robią ludziom wodę z mózgów - ale wreszcie trzeba tym kretynom powiedzieć DOSĆ!!!!!! Ludzie!!! To przecież jest chore!!!! Ci kretyni spowoduja gigantyczną awarię sieci energetycznej w skali wręcz niewyobrażalnej!!! Jak naród posiedzi przez kilka tygodni w ciemnościach i nie będzie ogladał TV - to może zmądrzeje..... Ale i to nie jest pewne..... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Banda lewackich idiotów!!!!! 28.03.09, 21:18 kapitan_stopczyk żyjesz nadal w systemie w którym obowiązywał 20 stopień zasilania? Objaśnij na czym miałaby polegać ta twoja gigantyczna awaria sieci energetycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Banda lewackich idiotów!!!!! 28.03.09, 21:21 Ja rozumiem, że dziennikarz = kłamca, ale częściowo ZOSTAŁO to wyjaśnione w treści artykułu. Poza tym poczytaj posty np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93357096&a=93367989 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Rozsynchronizowanie sieci energetycznej........ 28.03.09, 21:22 Słyszałeś o czymś takim? Nie.... No cóż - przykro mi..... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Rozsynchronizowanie sieci energetycznej...... 28.03.09, 21:28 kapitan_stopczyk objaśnij proszę to zjawisko, bo mnie się wydaje że może nastąpić rozsynchronizowanie ...... kasy u energetyków raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Kilkanaście tygodni bez prądu. W całym kraju. 28.03.09, 21:45 50 Hz - wiesz co to jest? To częstotliwośc prądu w twoim gniazdku. Taką częstotliwość mają wszyscy, w całej Polsce. Jedyna wspólna rzecz dla wszystkich Polaków. Zmiejszasz gwałtownie obciążenie sieci - zwiększasz obroty turbogeneratorów. Następuje rozpad całej sieci energetycznej i wyłączenie po kolei wszystkich elektrowni. "Podniesienie" systemu trwa kilka - a może kilkansćie tygodni. Tyle czasu trzeba wytrzymać bez prądu. W CAŁYM KRAJU!!!! No to teraz sobie usiądź w fotelu i spróbuj to wyobrazić..... KILKANAŚCIE TYGODNI BEZ PRĄDU W GNIAZDKACH!!!!! Niech szlag trafi tych EKOIDIOTÓW!!!!!! ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Kilkanaście tygodni bez prądu. W całym kraju. 28.03.09, 23:33 Kilkanaście tygodni bez prądu i o to przecież chodzi,nie będzie zużywany prąd i nie będą chodziły turbogeneratory Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus stopczyk, przestań histeryzować, to śmieszne :-) 28.03.09, 23:36 > No to teraz sobie usiądź w fotelu i spróbuj to wyobrazić..... > KILKANAŚCIE TYGODNI BEZ PRĄDU W GNIAZDKACH!!!!! > > Niech szlag trafi tych EKOIDIOTÓW!!!!!! wyluzuj i przestań siać histerię. Jak widzisz, energetycy nie sieją takiej paniki, mówią że tylko "można by powiedzieć, że utrudnia nam pracę" i "gdyby wszystko wyłączyć, mielibyśmy niezłą awarię". MieliBYŚMY. Wiesz co to tryb przypuszczający? Nie ma co się ciąć. Nic się nie stało i nie stanie. Nie ma co też wylewać swoich obsesji na temat tzw. ekologów :-)) Jak czytam to forum, to się zastanawiam, skąd tyle frustracji w biednym narodzie. "Ekodebile", "ekoidioci", "ekokretyni" (dlaczego nie wymyśleliście "ekoimbecyli" - a może przeoczyłem), "lewactwo", "ekoterroryści" (wodzu, tego nie wymyśliłby ten parch Leśmian ;-) "zieloni idioci". Wyluzujcie chłopaki. Śmieszne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: stopczyk, przestań histeryzować, to śmieszne 29.03.09, 10:42 eptesicus napisał: > Wiesz co to tryb przypuszczający? Nie ma co się ciąć. > Nic się nie stało i nie stanie. A dlaczego nic się nie stało? Bo was, ekooszołomów, jest na to za mało. I trzeba was konsekwentnie ośmieszać i potępiać, żebyście nie osiągnęli liczebności, przy której wasz idiotyzm mógłby się okazać naprawdę szkodliwy. Dla waszego własnego dobra. Bo gdybyście się okazali naprawdę szkodliwi, to w końcu ludzie potraktowaliby was tak, jak sobie na to zasługujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus gdzieś w tych wszystkich wyzwiskach... 29.03.09, 14:01 ...zanika dyskusja o realnych problemach. Pojawienie się "ekooszołomów" jest wskaźnikiem istnienia i realności tych problemów, nawet jeśli tego typu akcje i grupy nie stanowią żadnej skutecznej odpowiedzi na te problemy. > A dlaczego nic się nie stało? Bo was, ekooszołomów, jest na to za mało ciekawe skąd wiesz kim jestem, jaki jest mój zawód i kompetencje, tudzież dlaczego zwracasz się do mnie ze swoimi, wynikającymi z frustracji, wyzwiskami? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: gdzieś w tych wszystkich wyzwiskach... 29.03.09, 17:43 eptesicus napisał: > ...zanika dyskusja o realnych problemach. Pojawienie > się "ekooszołomów" jest wskaźnikiem istnienia i realności tych > problemów, Nie jest. Pojawienie się eokooszołomów jest wskaźnikiem istnienia i realności tylko jednego problemu - ekooszołomstwa. > ciekawe skąd wiesz kim jestem, jaki jest mój zawód i kompetencje, Nie zamierzam cię zatrudniać, więc twoje kompetencje zawodowe są dla mnie nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: Banda lewackich idiotów!!!!! 28.03.09, 21:18 Czy zrozumie czy nie - to nie istotne... Ważne, że będzie miał spokojne sumienie - "przecie wyłączyłem żarówke kiedy kazali, nie?!". Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Mnie też bawi ta akcja głupich ekologów 28.03.09, 21:40 zakładając że mamy 8 mln gospodarstw domowych to wyłączenie w każdym z nich jednej żarówki 25W skutkowało by możliwością odstawienia jednego turbozespołu 200MVA tj. standardowego zespołu w Polsce. A to już stanowiłoby znaczące oszczędności ekologiczne i energetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Efekt cieplarniany a wegetarianizm 28.03.09, 21:38 Jak wiadomo znacznie więcej gazów cieplarnianych niż cała energetyka + samochody emituje pogłowie bydła. Jaki z tego morał? Sami wyciągnijcie wnioski co myśleć o ekologach, którzy jedzą mięso... już nie mówiąc o dwutlenku węgla wydychanym przez nich. A zaraz przejdzie myśl przez głowę - czy ten dwutlenek węgla nie jest czasem roślinkom potrzebny? A może warto zadbać o lasy? O zaprzestanie wycinki puszczy amazońskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Ziemia jest płaska, cywilizację Majów stworzyli... 28.03.09, 23:18 ...kosmici a Biskupin - Słowianie :-) Ewolucji nie było, bo smok wawelski to dinozaur, w każdym razie dinozaury żyły razem z ludźmi, a także nie znaleziono żadnych skamieniałości form przejściowych. Skały kiedyś były miękkie (to zrozumiałe tylko dla koneserów, np. bywalców "Archeowieści"). Elektrownia atomowa jest najbardziej szkodliwa ze wszystkich elektrowni i powinna być całkowicie zakazana, podobnie jak organizmy genetycznie zmodyfikowane (GMO). Tutenchamon był czarny, tak jak Olmekowie, zaś człowiek z Kensington - biały. Populacja składaja się z samych gejów może się rozmnażać. Tybet zawsze należał do Chin a największą na świecie dyktaturą są Stany Zjednoczone. Na trasie wariantu I obwodnicy Augustowa nie ma żadnych cennych gatunków ani siedlisk przyrodniczych, natomiast najcenniejsze występują na polu kartofli koło wsi Raczki. Jedynymi skutecznymi metodami leczenia sa homeopatia, akupunktura i bioenergioterapia, natomiast szczepionki są bardzo szkodliwe. Amerykanie nie byli nigdy na Księżycu, a w Strefie 51 są ciała kosmitów. Niezły bełkot do tego miejsca, co? Proponuję dodać jeszcze to co napisał niejaki sauelios: > Globalnego ocieplenia nie ma > Opowieści o nim to bicie piany. ...i zawołać lekarza :-) macie wszyscy obsesję na punkcie działaczy organizacji zajmujących się ochroną środowiska naturalnego (popularnie zwanych "ekologicznymi") i wylewacie te swoje obsesje, korzystając z okazji - tj. ogłoszenia tej czysto "propagandowej" (ja powiedziałbym edukacyjnej) akcji. Propaganda jest bardzo ważna. Najszlachetniejsze cele upadną bez odpowiedniej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
zycie-jest-zabawne Re: Ziemia jest płaska, cywilizację Majów stworzy 28.03.09, 23:33 ufff... sa jeszcze osobniki myslace w polskiej populacji Homo sapiens! dziekuje :) przywracasz mi wiare w to, ze ktos rozumie co sie dzieje :) P.S. moj ulubiony cytat sposrod komentarzy "Ziemia jest za duza, zebysmy mogli ja zniszczyc..." yyy... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus po pierwsze... 28.03.09, 23:38 Ziemia jest ZBYT PŁASKA, żebyśmy mogli ją zniszczyć :-) > P.S. moj ulubiony cytat sposrod komentarzy "Ziemia jest za duza, zebysmy mogli > ja zniszczyc..." yyy... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Ziemia jest płaska, cywilizację Majów stworzy 29.03.09, 10:51 eptesicus napisał: > Elektrownia atomowa jest najbardziej > szkodliwa ze wszystkich elektrowni i powinna być całkowicie > zakazana, podobnie jak organizmy genetycznie zmodyfikowane (GMO). To akurat powinieneś dodać, razem z "globalnym ociepleniem" do własnych mitów, bo to nikt normalny, tylko ekooszołomy głoszą. > Propaganda jest bardzo ważna. Najszlachetniejsze > cele upadną bez odpowiedniej propagandy. Jak słyszę - "najszlachetniejsze cele", to nóż sam mi się otwiera w kieszeni. Wasze, lewackie najszlachetniejsze cele kosztowały już ludzkość sto milionów ofiar. I wystarczy. Jeśli będziecie się przy nich upierać, to można dołożyć do nich najwyżej was. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: Ziemia jest płaska, cywilizację Majów stworzy 29.03.09, 14:21 > To akurat powinieneś dodać, razem z "globalnym ociepleniem" do własnych mitów, > bo to nikt normalny, tylko ekooszołomy głoszą. globalne ocieplenie głoszą po pierwsze naukowcy - klimatolodzy. Klimatologia jest nauką przyrodniczą, to wyniki empirycznych pomiarów, liczby, modele matematyczne - w sumie coś, co humaniści tacy jak ty, i tak nie są w stanie zrozumieć. Dla humanistów nie ma żadnej różnicy między klimatologiem a radiologiem, więc nic dziwnego, że biorą za dobrą monetę brednie wypowiadane na temat KLIMATU przez RADIOLOGA (Jaworowski) i CHEMIKA (Masztalerz) :-) Wszyscy naukowcy zgadzają się, że globalne ocieplenie jest faktem. Tylko nieliczni z nich - rzadsi niż kreacjoniści i zwolennicy Płaskiej Ziemi - uważają i owszem, że to nie człowiek odpowiada za globalne ocieplenie, ale zjawiska naturalne. Ale oni są w mniejszości i nie mają tak mocnych argumentów wynikających z badań paleoklimatycznych i meteorologicznych (rdzenie lodowe, korelacja temperatur ze stężeniem CO2, modelowanie matematyczne klimatu). Widocznie większość instytutów naukowych, ich pracownicy, profesorowie, doktorzy, redakcje poważnych międzynarodowych czasopism naukowych z "Nature" i "Science" na czele, szefowie rządów demokratyczno-liberalnych krajów będących gospodarczymi potęgami - to ekooszołomy, a na pewno nikt normalny. LOL, jak można żyć w takim odurzeniu, w jakim ty żyjesz? Wykazujesz cechy TYPOWEGO LEWAKA walczącego z systemem ("światowa sieć kapitalistyczno-burżuazyjna"), do którego zaliczasz zapewne właśnie międzynarodową naukę i jej recenzowane czasopisma z listy filadelfijskiej (to dyżurny wróg lewactwa, naukowcy jako "lokaje burżuazji") oraz demokratyczne kraje i instytucje takie jak Unia Europejska (pewnie lewactwo wolałoby żyć w Chinach albo Korei Północnej, gdzie właśnie żadnych ekologów nie ma, jest natomiast największe na świecie skażenie i degradacja środowiska). I kto tu jest lewakiem? Wychodzi na to, że jednak ty, bo jedną z podstawowych cech lewactwa jest wrogość do zachodniej cywilizacji, a ty właśnie wykazujesz wrogość wobec - typowo zachodniej - troski o przyrodę i środowisko. Ta troska jest wynalazkiem Zachodu, pierwszy na świecie park narodowy powstał w Stanach Zjednoczonych. > Jak słyszę - "najszlachetniejsze cele", to nóż sam mi się otwiera w kieszeni. > Wasze, lewackie najszlachetniejsze cele kosztowały już ludzkość sto milionów > ofiar gdybyś znał moje poglądy, chwaście, dobrze byś wiedział, że jestem wrogiem lewactwa, czerwieni wszelkiej maści i komuchów, wiedziałbyś również, że jestem liberałem i demokratą. Bo właśnie czerwona hołota niszczyła świat, jego różnorodność przyrodniczą i kulturową, dokładnie tak jak niszczyła go hołota prawicowa - brunatna lub czarna. Troska o przyrodę - co jest moim zawodowym obowiązkiem, tak jak troska o ludzkie zdrowie - lekarza, a o dziedzictwo kulturowe - konserwatora zabytków - to jedna z oznak cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Ziemia jest płaska, cywilizację Majów stworzy 29.03.09, 18:08 eptesicus napisał: > globalne ocieplenie głoszą po pierwsze naukowcy - klimatolodzy. Globalne ocipienie głoszą nie naukowcy, tylko prostytutki, wynajęte przez lewicowe rządy za udział w łupie pochodzącym z rabunku podatników. > Klimatologia jest nauką przyrodniczą, to wyniki empirycznych > pomiarów, liczby, modele matematyczne - w sumie coś, co humaniści > tacy jak ty, i tak nie są w stanie zrozumieć. Nie jestem humanistą, więc swoimi pierdołami oczu mi nie zamydlisz. Modele klimatu są zbyt prymitywne, a wyniki empirycznych pomiarów fałszywe lub starannie selekcjonowane w celu dopasowania do z góry przyjętej tezy. > biorą za dobrą monetę brednie wypowiadane na temat > KLIMATU przez RADIOLOGA (Jaworowski) i CHEMIKA (Masztalerz) :-) Chemik jest akurat najbardziej kompetentną osobą, żeby stwierdzić fałszywość danych wyciąganych z zamarzniętego lodu. Jest też wystarczająco kompetentny, żeby wytknąć oczywiste fałszerstwo, polegające na odrzuceniu tysięcy precyzyjnych pomiarów chemicznych składu atmosfery, nie pasujących klimatycznym szarlatanom do ich teorii. > Wszyscy naukowcy zgadzają się, że globalne ocieplenie jest faktem. Nieprawda. > Tylko nieliczni z nich - rzadsi niż kreacjoniści i zwolennicy > Płaskiej Ziemi - uważają i owszem, że to nie człowiek odpowiada za > globalne ocieplenie, ale zjawiska naturalne. [...] Ale oni są w > mniejszości Prawd naukowych nie ustala się drogą demokratyczną, ignorancie. > gdybyś znał moje poglądy, chwaście, dobrze byś wiedział, że jestem > wrogiem lewactwa, czerwieni wszelkiej maści i komuchów, wiedziałbyś > również, że jestem liberałem i demokratą. Hahahahahahahaha! "Liberał i demokrata" Jesteś zwyczajnym, żałosnym lewakiem, wypierającym się, jak żaba błota, swoich korzeni. Niedojrzałym czerwonym, ze świadomością polityczną przedszkolaka. Brunatni to twoi lewicowi pobratymcy, a nie żadna prawica. SOCJALIŚCI, tylko w wersji narodowej, z programem łudząco podobnym do dzisiejszych specjalistów od "integracji europejskiej". Różnica jest tylko w środkach wiodących do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus a jednak myślisz jak rasowy lewak 31.03.09, 12:37 > > globalne ocieplenie głoszą po pierwsze naukowcy - klimatolodzy. > > Globalne ocipienie głoszą nie naukowcy, tylko prostytutki, wynajęte przez > lewicowe rządy za udział w łupie pochodzącym z rabunku podatników. widzę, że nie wiesz "jak się robi naukę", jak działa system peer- review, jak się publikuje wyniki i w jaki sposób przechodzą one weryfikację, jak się zdobywa środki na badania, wyobrażasz sobie pewnie, że to kwestia posiadania jakiśch dojść w ministerstwach. Dlatego łatwo Tobą manipulować - napiszą w "Waszym Dzienniku", albo "Najwyższym Czasie" jakiś felieton Michalkiewicza, który obali całą współczesną naukę z fizyką kwantową i teorią względności włącznie, a Ty to łykasz jak świeże bułeczki. Co więcej, myślisz ewidentnie jak Twoi koledzy robiący zadymy podczas szczytów G8 i G20, rzucający kamieniami i koktailami Mołotowa w policję. "Światowy system", "walcz z systemem", "światowy, burżuazyjny establishment" (tutaj dla niepoznaki zwany "lewicowymi rządami"). > Nie jestem humanistą, więc swoimi pierdołami oczu mi nie zamydlisz. Modele > klimatu są zbyt prymitywne, a wyniki empirycznych pomiarów fałszywe lub > starannie selekcjonowane w celu dopasowania do z góry przyjętej tezy. jakieś dowody może masz? Dowody tego, że ktoś fałszował wyniki pomiarów? Otóż takich dowodów nie ma, a to na Tobie jako oskarżającym, spoczywa obowiązek dostarczenia takich dowodów. Przypominasz mi KREACJONISTÓW, którzy nie mogąc poradzić sobie z ogromem danych wspierających ewolucję (od zapisu kopalnego po współczesne rozmieszczenie gatunków i ich adaptacyjne niedoskonałości - "nieinteligentny projekt"), w ostatecznej desperacji próbują wmawiać ludziom, że te wszystkie skamieniałości są co do jednego sfałszowane albo nie ma ich w ogóle (bo nie są na bierząco z literaturą). > > Wszyscy naukowcy zgadzają się, że globalne ocieplenie jest faktem. > > Nieprawda. to naprawdę mocny argument. Sądzę, że gdy pisałeś te słowa, już Ci łzy napływały do oczu, a głos drżał. > Chemik jest akurat najbardziej kompetentną osobą, żeby stwierdzić fałszywość > danych wyciąganych z zamarzniętego lodu. dlaczego robi to na łamach prasy codziennej, zamiast napisać rzetelny artykuł opisujący jego wyniki badań nad klimatem i opublikować go w "Nature" albo "Science"? Inaczej nie obali tych wszystkich "Kłamstw ekowojowników". Facet nie ma ANI JEDNEJ publikacji naukowej w międzynarodowym, recenzowanym czasopiśmie, odnoszącej się do empirycznych badań nad zmianami klimatu. Dla mnie bajania Mastalerza to takie same brednie, jak książki o szkodliwości szczepionek i elektrowni atomowych czy "życia bez jedzenia". dla normalnych ludzi popularyzatorska rozprawka na temat bredni tego stetryczałego chemika: doskonaleszare.blox.pl/2009/01/Bajania-Mastalerza-czesc-1.html doskonaleszare.blox.pl/2009/01/Bajania-Mastalerza-czesc-2.html doskonaleszare.blox.pl/2009/01/Bajania-Mastalerza-czesc-3.html BTW, co to znaczy "zamarznięty lód"? Czy może istnieć "lód niezamarznięty"? Nie ośmieszasz się aby tym stwierdzeniem, co misiu? > Prawd naukowych nie ustala się drogą demokratyczną, ignorancie. oczywiście, że nie, ale prawdopodobieństwo że w sprawie klimatu myli się emerytowany profesor chemii, jest znacznie większe, niż że mylą się ludzie którzy prowadzą zakrojone na wielką skalę badania nad klimatem i publikują regularnie jego wyniki w międzynarodowych czasopismach z najwyższej półki, gdzie każdy artykuł oceniany jest przez 12 anonimowych recenzentów. Ale dla lewactwa, które traktują te czasopisma i światową naukę jako narzędzie w rękach światowej burżuazji jest to nie do pojęcia > Jesteś zwyczajnym, żałosnym lewakiem, wypierającym się, jak żaba błota, swoich > korzeni teraz okazuje się, że znasz moje korzenie. Wcześniej z góry wiedziałeś, że jestem "pseudoekologiem" i "ekoterrorystą", może widziałeś mnie na demonstracji Greenpeacu albo innej tego typu organizacji, że tak twierdzisz? Jak zawsze trafiasz kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.online Akcja ekologów bawi energetyków 26.03.10, 14:33 Oj ludzie, ludzie... Dyskutujecie, przekonujecie się wzajemnie do swoich racji i sami nie wiecie, że ta akcja JUŻ OSIĄGNĘŁA SKUTEK :) Chodzi bowiem o to, aby przeciętnego Kowalskiego odciągnąć od telewizora czy komputera, zainteresować go problemami współczesnej energetyki o wymiarze globalnym oraz zmusić do dyskusji. Super, że tu jesteście i rozmawiacie, bo o to właśnie chodzi :) Pozdrawiam wszystkich Nie ekolog, ale z wykształcenia mgr ochrony środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Akcja ekologów bawi energetyków 26.03.10, 16:58 Ekolodzy, jak widać nie chodzili do szkoły i nie wiedzą, że już wyprodukowanej energii nie da się zaoszczędzić, można ją tylko zużyć. W skrajnym przypadku, gdyby rzeczywiście wszyscy zdurnieli od tych oszołomów i wszystko wyłączyli, to doprowadzą do awarii systemu energetycznego, bo energia w sieci musi być zużyta i tyle. Oczywiście potem wszyscy będą musieli ponieść koszty napraw, bo za to zapłaci klient, a nie ekolog. I takie są tzw. społeczne koszty działalności durnych, tępych ekologów, którzy na studiach zdobyli pranie mózgu (jeżeli wcześniej go mieli) a nie wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś